Bill Gates

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Het wordt tijd voor een speciale topic over deze man...
De machtige mediamachine van Bill Gates

Door Raymond Peil · 3 september 2020

Afbeelding

De verstrengeling van miljardairs/filantropen als Bill Gates met talrijke media is vele malen inniger dan velen denken of toegeven. Een mediamachine? In ieder geval een uiterst verontrustende ontwikkeling.

Via de Bill & Melinda Gates Foundation heeft de voormalige Microsoft-CEO een hele dikke vinger in de pap van ontelbare media. Toonaangevende en gerespecteerde uitgevers als de New York Times en de Financial Times krijgen financiële ondersteuning van de Gates Foundation om zijn filantropische activiteiten welwillend te beschrijven – om niet te zeggen – te bejubelen. Met zijn wereldwijde medianetwerk in vele landen heeft de multimiljardair een enorme PR-machine tot zijn beschikking die voor hem gunstige en door hem betaalde publicaties wereldwijd uitbraakt.

De invloed van de Gates Foundation op de media kan nauwelijks worden overschat, beschrijft The Columbia Journalism Review (CJR), een Amerikaans halfjaarlijks tijdschrift voor professionele journalisten dat wordt uitgegeven door de Columbia University Graduate School of Journalism. In het artikel getiteld ‘Journalism’s Gates Keepers’ doet de CJR uit de doeken welke grootschalige machinaties achter de schermen van duizenden media-outlets plaatsvinden dankzij de portemonnee van multimiljardair William Henry Gates III.

De meeste lezers realiseren zich waarschijnlijk niet hoeveel geld de Gates Foundation besteedt aan het steunen van mediabedrijven met en zonder winstoogmerk, zoals de New York Times en de Financial Times, enkele van de financieel meest succesvolle oudere media. In de meeste mediabedrijven, die niet over de middelen van de twee bovengenoemde beschikken, is de financiële verstrengeling nog inniger.

CJR – dat een goede reputatie heeft – onderzocht meer bijna 20.000 (!) schenkingen die de Gates Foundation tot eind juni van dit jaar deed en ontdekte dat ruim 250 miljoen dollar naar journalistiek ging. Ontvangers waren onder meer nieuwsorganisaties zoals de BBC, NBC, Al Jazeera, ProPublica, National Journal, The Guardian, Univision, Medium, de Financial Times, The Atlantic, de Texas Tribune, Gannett, Washington Monthly, Le Monde en het Center for Investigative Reporting. Ook de Amerikaanse publieke omroepen PBS (televisie) en NPR (radio) profiteerden ervan mee.

Gates’ vrijgevigheid kwam ook ten goede aan goede-doelen-organisaties die samenwerken met media , zoals BBC Media Action en het Neediest Cases Fund van de New York Times, mediabedrijven zoals Participant die de agenda van Gates ondersteunen, journalistieke organisaties zoals het Pulitzer Center on Crisis Reporting, de National Press Foundation en het International Center for Journalists en een verscheidenheid aan andere clubs die content maken of aan journalistiek werken.

Zo kreeg het reclame- en mediabureau Leo Burnett Company – in omvang het tweede van de VS met 100 vestigingen in 85 landen – wereldwijd opdracht van Gates om een ‘nieuwssite’ te maken om de successen van door zijn Foundation gefinancierde hulporganisaties te promoten. Met succes: zo kon het gebeuren dat Bill Gates onlangs wereldwijd in de media werd geprezen voor het uitroeien van kinderverlamming (polio) in Afrika.

De Gates Foundation hielp ook bij het financieren van een rapport uit 2016 van het American Press Institute dat werd gebruikt om richtlijnen te ontwikkelen over hoe redacties onafhankelijkheid van filantropische financiers kunnen behouden. In de praktijk blijkt dat weinig voor te stellen. De meeste media pompen de gesponsorde verhalen kritiekloos de pijplijn in, terwijl de experts die in de artikelen figureren vrijwel zonder uitzondering banden met de Foundation hebben.

Overigens is Bill Gates niet de enige miljardair-filantroop die het nieuws financiert. De steenrijke conservatief Charles Koch – inmiddels samenwerkend met George Soros – heeft donaties gedaan aan journalistieke instellingen zoals het Poynter Institute, maar ook aan nieuwsuitzendingen zoals de Daily Caller, die zijn politieke agenda ondersteunen. En de Rockefeller Foundation financiert Vox Media, een invloedrijk nieuwsproject dat de wereld onderzoekt “door de ogen van effectief altruïsme” onder het mom van filantropie.

Om redactieagenda’s te sturen heeft de Foundation miljoenen geïnvesteerd in trainingsprogramma’s voor journalisten. Het financiert onderzoek naar de meest effectieve manieren om mediaberichten te maken. Door Gates gesteunde denktanks komen met factsheets voor de media en opiniestukken in kranten. Tijdschriften en wetenschappelijke tijdschriften krijgen van Gates geld om onderzoek en artikelen te publiceren. Deskundigen die worden gecoacht in door Gates gefinancierde programma’s schrijven columns die verschijnen in mediakanalen van The New York Times tot The Huffington Post.

Tijdens de pandemie hebben de nieuwsuitzendingen algemeen naar Bill Gates gekeken als een volksgezondheidsexpert op het gebied van COVID-19 hoewel hij alleen expertise heeft met computervirussen. PolitiFact en USA Today (respectievelijk gerund door het Poynter Institute en Gannett – die beide geld hebben ontvangen van de Gates Foundation) hebben zelfs hun fact checkers ingezet om Gates te beschermen tegen ‘valse complottheorieën’ en ‘verkeerde informatie’, zoals de idee dat de stichting financiële investeringen heeft in bedrijven die vaccins en therapieën ontwikkelen. De website van de stichting en de meest recente belastingformulieren tonen overigens wel degelijk investeringen in dergelijke bedrijven, waaronder Gilead en CureVac.

Maar lezers horen deze kritische stemmen in het nieuws niet zo vaak of zo luid als die van Bill en Melinda. Het nieuws over Gates wordt tegenwoordig vaak gefilterd door het perspectief van de vele academici, non-profitorganisaties en denktanks die Gates financiert. Soms wordt het aan lezers bezorgd door redactiekamers die financiële banden hebben met zijn stichting.

Financiering van content door miljardairs/filantropen – en laten we de EU niet vergeten – is voor kritische geesten inmiddels zeer zichtbaar. De gesponsorde berichten zien wij in de gelijkgeschakelde MSM, in kranten, op websites, de social media, radio en televisie, die bovendien met graagte ook nog eens dergelijke berichten van elkaar citeren of zelfs klakkeloos overnemen. Buiten de mainstream is er weinig leven en nog weinig geld te verdienen, dankzij de mediamachines van Gates en consorten.

Dat bovendien de elkaar napratende media voor regeringen zoals die van Rutte handige schoothondjes zijn maakt het allemaal alleen nog maar erger. Steun de alternatieve media!

http://verenoflood.nu/de-machtige-media ... ill-gates/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

VN erkent dat grote polio uitbraak Afrika wordt veroorzaakt door vaccin Bill Gates

Posted on 05/09/2020

Grote aantallen kinderen verlamd door een dodelijke pathogeen afkomstig uit het polio vaccin – Officials bang dat dodelijke variant van polio zich over de wereld zal verspreiden – Bent u soms suïcidaal als u straks een Covid vaccin haalt waarvan de ingrediënten tot staatsgeheim zijn verklaard?

Een van de grootste volksgezondheidsschandalen ooit krijgt amper aandacht in de media, hoogstwaarschijnlijk vanwege de betrokkenheid van ‘high profile’ personen en organisaties die feitelijk ook het coronabeleid van de Nederlandse regering bepalen. De VN heeft moeten toegeven dat een grote internationale vaccinatie campagne de oorzaak is van de ziekte die men er juist mee wilde uitroeien. Terwijl de WHO vorige week nog beweerde dat Afrika ‘vrij is van polio’, en polio vaccinatiecampagnes in de Derde Wereld zoveel jonge levens zouden hebben gered, is in werkelijkheid juist het tegendeel het geval. Het polio vaccin is er de oorzaak van dat nu talloze jongeren en kinderen in arme landen hun leven verliezen.

Officials beginnen eindelijk toe te geven dat hun plan om ‘wilde’ polio te stoppen compleet averechts heeft gewerkt. In meer dan 10 landen, waaronder Angola, Congo, Nigeria en Zambia, raken talloze kinderen verlamd door een dodelijk pathogeen dat afkomstig is van een ‘levend’ vaccin, waardoor een virulente vorm van polio zich snel aan het verspreiden is.

Deze jongste door Big Pharma veroorzaakte ‘pandemie’ is in Tsjaad en Soedan uitgebroken. De oorzaak is een in vaccins gestopt ‘verzwakt’ poliovirus type 2, dat juist zeer dodelijk blijkt te zijn. Officials zijn bang dat de gevaarlijke en zelfs dodelijke variant naar andere continenten gaat overspringen.

Zoveelste vaccin debacle genegeerd in Nederland
Dit is het zoveelste vaccin debacle dat vrijwel volledig door de Nederlandse gevestigde orde in politiek, media en medische instanties wordt genegeerd.

In 30 jaar tijd werd $ 16 miljard uitgegeven om polio uit te roeien. Deze vaccinatiecampagnes hebben de ziekte echter ‘per ongeluk’ opnieuw naar Pakistan, Afghanistan, Iran gebracht. In 2019 vernietigde de regering van Ethiopië 57.000 flesjes met het orale type-2 poliovaccin (mOPV2), nadat deze vaccins een vergelijkbare uitbraak hadden veroorzaakt.

In de ogen van Bill Gates zijn mensen niets meer dan proefkonijnen
Het poliovaccin werd in Afrika aan de bevolking opgedrongen door het Global Polio Eradication Initiative (GPEI), een consortium dat wordt gesteund en gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation. Afrikanen zijn al langer proefkonijnen voor eugeneticus Bill Gates. Zo wordt het eerste experimentele Covid-19 vaccin nu in Afrika op de bevolking getest door de GAVI vaccin alliantie, die ook door Bill Gates wordt gefinancierd. Bovendien wordt in West Afrika een proef gehouden met zijn geplande wereldwijde aan vaccinaties gekoppelde betalingssysteem.

Volgens Indiase artsen is Gates schuldig aan de verwoestende epidemie met de verlammingsziekte NPAFP, die tussen 2000 en 2017 maar liefst 490.000 kinderen verlamd maakte. In 2017 draaide de Indiase regering dit programma terug, en zette Gates en zijn vaccins virtueel het land uit. Gevolg: het aantal NPAFP gevallen daalde enorm.

In 2010 had de Gates Foundation in Afrika een fase-3 proef met GSK’s malaria vaccin gefinancierd. 151 zuigelingen stierven; tussen de 1048 en 5949 andere baby’s kregen ernstige bijverschijnselen zoals verlammingen, toevallen en koortsstuipen. Tijdens de’ MenAfriVac campagne in 2002 dwongen Gates’ medewerkers duizenden Afrikaanse kinderen het vaccin tegen meningitis te nemen. Tussen de 50 en 500 kinderen raakten verlamd.

In 2014 beschuldigde de Catholic Doctors Association in Kenia de grotendeels door Gates’ gefinancierde en gecontroleerde WHO van het onvrijwillig chemisch steriliseren van miljoenen Keniaanse vrouwen met een ‘tetanus’ vaccinatie campagne. Onafhankelijke laboratoria hadden in ieder getest vaccin een sterilisatie formule gevonden. Uit Tanzania, Nicaragua, Mexico en de Filippijnen kwamen vergelijkbare beschuldigingen. Aanvankelijk ontkende de WHO, maar na enige tijd gaf de organisatie toe dat er al meer dan 10 jaar lang gewerkt werd aan (geheime) sterilisatie vaccins.

In een door o.a. Morgenson verrichte studie in 2017 werd aangetoond dat het bekende DTP vaccin van de WHO meer Afrikaanse kinderen ombrengt dan de ziektes waartegen ze zouden worden beschermd. Met DTP ingeënte kinderen hadden een 10 x (!) hogere sterftepercentage dan kinderen die het vaccin niet hadden gekregen. Tot nu toe weigert de WHO het dodelijke DTP vaccin, dat jaarlijks aan tientallen miljoenen Afrikaanse kinderen wordt opgedrongen, terug te roepen.

En dan nog beweren de Nederlandse media met droge ogen dat het een ‘complottheorie’ is dat Bill Gates met zijn vaccins wel eens miljoenen mensen kan gaan vermoorden.

Bent u soms suïcidaal als u straks een vaccin haalt waarvan de ingrediënten staatsgeheim zijn?
Zelfs de grootste vaccingelovigen zouden zich nu eens achter de oren moeten krabben of het nu wel zo’n verstandig idee is om volgend jaar een Covid vaccin te halen dat alle normale jarenlange testfasen heeft overgeslagen, en waarvan de ingrediënten door de Nederlandse regering tot staatsgeheim zijn verklaard.

Iedereen die met alle inmiddels bekende feiten – zoals dat er nog nooit een werkend vaccin tegen een coronavirus werd ontwikkeld – straks toch gehoorzaam in het rijtje gaat staan voor zijn of haar Covid shot, zou naar mijn mening als ernstig suïcidaal moeten worden gekenmerkt en behandeld – net als dat iedereen die eist dat anderen ook dit vaccin moeten nemen, beangstigende moordneigingen vertoont.

Xander

(1) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... ill-gates/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Beetje gedateerd nieuws, maar misschien toch wel interessant om te weten.
Bill Gates dwong WHO om corona-uitbraak uit te roepen tot pandemie

30 april 2020

Nu de Amerikaanse president Donald Trump de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft stopgezet, is miljardair Bill Gates de grootste donateur van de WHO geworden.

Van iedere 10 dollar die de organisatie ontvangt, is er één afkomstig van de op één na rijkste man op aarde.

“Moeten we ons zorgen maken over de invloed van één man op een organisatie die gevoelig is voor corruptie?” vraagt Laura Ingraham zich af in The Ingraham Angle op Fox News.

Ongekozen
Redacteur Cheryl Chumley van de Washington Times stelt dat Gates een enorme invloed uitoefent op de Wereldgezondheidsorganisatie.

Als Gates iets wil, dan luisteren de bureaucraten van de WHO naar hem, aldus Chumley.

Waar we ons volgens haar ook zorgen over moeten maken, is het feit dat Gates ongekozen is en dus niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn daden.

Zijn Gates Foundation doneerde al meer dan 3,6 miljard dollar aan de WHO. Hij heeft inmiddels ook honderden miljoenen gestoken in de bestrijding van het coronavirus. Daarnaast doneerde hij bijna 300 miljoen dollar aan het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation), dat verantwoordelijk is voor de modellen waar veel landen hun coronamaatregelen op gebaseerd hebben.

Overal een vinger in de pap
Tot slot stopte hij miljoenen in de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het is bekend dat hij via zijn stichting ook geld heeft gegeven aan het RIVM.

“Mensen denken dat dit onafhankelijke overheidsagentschappen zijn, maar zij krijgen geld van de Gates Foundation,” merkte Ingraham op.

“Het lijkt erop dat Gates – als het gaat om de pandemie – vrijwel overal een vinger in de pap heeft.”

Ongelooflijk
Chumley wees erop dat de miljardair al heel lang wilde dat de WHO het coronavirus zou uitroepen tot pandemie.

“De WHO wilde dat in eerste instantie niet doen. Een dag nadat Bill Gates via zijn stichting had aangekondigd dat hij 50 miljoen zou investeren in de zogeheten Covid-19 Therapeutics Accelerator – geld dat grotendeels bij de WHO terecht zou komen – ging de WHO overstag en verklaarde de secretaris-generaal de uitbraak tot pandemie.”

“Ongelooflijk,” reageerde Ingraham.

[Fox News]

https://www.ninefornews.nl/bill-gates-d ... elooflijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid

9 november 2020 17:00

Afbeelding

Er is ophef ontstaan over een artikel in de Britse krant The Guardian dat kinderarbeid goedpraat. Het artikel is gefinancierd door de stichting van Bill Gates. Elizabeth Sibale schrijft in de krant over haar kindertijd in Malawi, toen ze hard moest werken voor haar familie. Ze moest koken, water dragen en op haar broertjes en zusjes passen.

Ze vraagt zich hardop af waar je de grens moet trekken tussen iets wat gezien wordt als een misdaad en een natuurlijk proces waarbij vaardigheden worden overgedragen. Volgens Sibale worden de meeste kinderen, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, aan het werk gezet door hun ouders in plaats van in een fabriek.

Kort samengevat: het doen van huishoudelijke klusjes is een vorm van kinderarbeid, dus niet alle kinderarbeid is slecht. Een westerse miljardair die een krant betaalt om de uitbuiting van Afrikaanse landen goed te praten? Dat viel bij veel lezers niet in goede aarde.

Mensen reageerden verbolgen op het stuk. Paul Gottinger sprak van een ‘nieuwe fase van de kapitalistische dystopie’. Will reageerde sarcastisch: “Bill Gates is één van de goede miljardairs.” Iemand anders voegde hieraan toe: “Vechten als kindsoldaat hoeft geen negatieve ervaring te zijn. Je leert een hoop over discipline en psychologische manipulatie.”
billionaire-funded ‘child labor is good’ takes has to be a new stage of capitalist dystopia pic.twitter.com/yfXOe6A1gJ

— Paul Gottinger (@PaulGottinger) November 6, 2020
Titel aangepast, logo weggehaald
The Guardian heeft het artikel niet verwijderd, maar de titel aangepast en het logo van de Gates Foundation weggehaald. In eerste instantie luidde de titel ‘Kinderarbeid hoeft geen uitbuiting te zijn’. De titel werd veranderd in ‘Kinderarbeid is uitbuiting, maar…”

In Afrika zitten ze niet echt op Gates te wachten. Zo bleek eerder dit jaar dat een polio-uitbraak in Tsjaad was veroorzaakt door vaccinaties die in Afrika worden verspreid door een consortium dat gefinancierd en gesteund wordt door de Gates Foundation.

Daarnaast hebben testen met het coronavaccin in Zuid-Afrika geleid tot protesten. Betogers hielden borden omhoog met daarop teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’ en ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell hier niet’.

[RT, Zero Hedge]

https://www.ninefornews.nl/bizar-bill-g ... derarbeid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Bill Gates koopt enorme hoeveelheden landbouwgrond terwijl de ‘Great Reset’ Amerikanen vertelt dat de toekomst zonder privébezit is

Door DissidentNL - 2021-01-17

Terwijl de technocraten van de “Great Reset” ons vertellen dat de toekomst zonder privé-eigendom zal zijn, hebben Bill Gates en andere miljardairs enorme hoeveelheden landbouwgrond opgekocht.

Na jarenlange berichten over het kopen van landbouwgrond in plaatsen als Florida en Washington, onthulde The Land Report dat Gates, die volgens Forbes een nettowaarde van bijna $ 121 miljard heeft, een enorme landbouwgrondportefeuille heeft opgebouwd die meer dan 18 staten omspant.
America’s biggest owner of farmland is now Bill Gates https://t.co/j9gW4zQ0Yh pic.twitter.com/0tZLJcGXfg

— Forbes (@Forbes) January 14, 2021
“Zijn grootste bezittingen bevinden zich in Louisiana (69.071 acres), Arkansas (47.927 acres) en Nebraska (20.588 acres). Bovendien heeft hij een belang in 25.750 hectare overgangsland aan de westkant van Phoenix, Arizona, dat wordt ontwikkeld als een nieuwe buitenwijk. ”

Gates is nu eigenaar van 242.000 hectare landbouwgrond in de hele VS, meestal “via derde partijen door Cascade Investments, het persoonlijke investeringsvehikel van Gates”.

Volgens Forbes is niet bekend wat Gates met het land doet en weigerde Cascade Investments commentaar te geven op de kwestie.

In termen van individuele landeigenaren ligt Gates nog steeds ver achter op mediamagnaat John C. Malone, die met 2,2 miljoen hectare aan boerderijen en bossen op de eerste plaats staat en CNN-oprichter Ted Turner, die eigenaar is van 2 miljoen hectare aan ranchland.

Amazone’s Jeff Bezos investeert ook “op grote schaal in land”, aldus het rapport.

Terwijl miljardair-filantropen en technocraten in een steeds sneller tempo land verwerven, vertellen ze het grote publiek dat in de toekomst privébezit praktisch zal ophouden te bestaan.
Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’ https://t.co/NPjR2nqSvN via @DissidentNL

— DissidentNL (@DissidentNl) October 16, 2020
De oprichter van het World Economic Forum en globalist Klaus Schwab maakt in zijn boeken duidelijk dat de ‘Vierde Industriële Revolutie’ of ‘The Great Reset’ zal leiden tot de afschaffing van het privébezit.

Dat bericht wordt herhaald op de officiële website van het WEF, waar staat: “Welkom in het jaar 2030”. Welkom in mijn stad – of moet ik zeggen, “onze stad”. Ik bezit niets. Ik heb geen auto. Ik heb geen huis. Ik heb geen apparaten of kleren.”

Blijkbaar mag je geen privé-eigendom bezitten en je enige toevlucht zal zijn om in een staat van permanente afhankelijkheid te leven van een klein aantal rijke elitairen die alles bezitten.

Dat heette vroeger feodalisme, wat een vorm van slavernij is.

Lees hier alles over ‘The Great Reset’.

https://dissident.one/2021/01/17/bill-g ... ebezit-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Bill Gates orakelt: Het ergste moet misschien nog komen

Geplaatst op 30 januari 2021

Afbeelding

De oprichter van Microsoft, Bill Gates, een van de meest actieve voorvechters van wereldwijde vaccinatieprogramma´s, heeft zijn waarschuwingen voor de volgende wereldwijde pandemie bevestigd. In de linkse “Süddeutsche Zeitung” verklaarde hij nu dat de huidige “pandemie” erg zou zijn, maar een toekomstige zou “tienmaal” zo erg kunnen worden. Nu al zou Covid-19 echter tot “het nieuwe normaal” behoren, net zoals aardbevingen en tornado´s.

Gates temperde ook de hoop op een snel einde van de wereldwijd voortdurende coronacrisis: “We moeten heel wat werk verzetten om daar weer uit te komen. Zelfs in het gunstigste geval zal bijna het hele jaar nodig zijn om het leven weer op gang te brengen.”

Overigens zou de mensheid niet goed op de volgende pandemie voorbereid zijn. Er zou nog veel gedaan moeten worden, zei Gates, die een van de belangrijkste gezondheidsmecenassen ter wereld is – zijn stichting bijvoorbeeld behoort tot de belangrijkste sponsoren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In een ander gesprek met het persbureau Reuters liet Gates zich ook uit over de “samenzweringstheorieën” die over hem in omloop zouden zijn. Daarin wordt hij er – echter vaak onder verwijzing naar onbetwiste citaten – o.a. van beschuldigd mee te werken aan programma´s betreffende een wereldwijde reductie van de bevolking en mensen zou willen “chippen”. “Geloven de mensen zoiets werkelijk”, vroeg Gates. Hij zou nooit gedacht hebben dat hij zo´n grote rol bij deze “echt kwaadaardige theorieën” zou spelen.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/30 ... nog-komen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bill Gates

Bericht door Pilgrim »

Komen er weldra klimaatoorlogen?: Bill Gates-groep wil de zon verduisteren

Geplaatst op 25 maart 2021

Afbeelding

Weerbeïnvloeding tegen klimaatverandering

Met een krankzinnig plan wil een groep rondom Bill Gates met brachiaal geweld en vermoedelijk verwoestende gevolgen de zogenaamde klimaatverandering bestrijden: bij behoefte moeten er miljoenen tonnen kalkstof in de stratosfeer gesproeid worden om zodoende het zonlicht te reflecteren respectievelijk te dimmen en de globale opwarming te verlangzamen. De eerste kleine poging voor “Global Cooling” dient voor het eerst in juni te starten om de wisselwerkingen met de atmosfeer te onderzoeken.


Het idee om een soort zonbescherming rondom de globe te leggen, doet al langer de ronde. Er werd bijzonder intensief over gediscussieerd na de uitbraak van de vulkaan Pinatubo op de Filippijnen in het jaar 1991. Wetenschappers onderzochten het effect van de gigantische chemische wolk van 20 miljoen ton zwaveldioxide die daarbij de stratosfeer ingingen en daar als zwavelzuurdruppeltjes een jaar lang rondom de globe zweefden. Ze werkten als kleine spiegels die zonlicht reflecteren. Als gevolg daalden daarna de globale temperaturen voor een periode van 1,5 jaar met 0,5 °C. Destijds ontstond de droom om de globale opwarming te “repareren”.

Bill Gates: Heer over hemel en Aarde
Zoals zo vaak bij krankzinnige projecten is hier o.a. ook de naam Bill Gates te vinden. Onder academische leiding van de Universiteit Harvard en een schenking van $ 3 miljoen uit het Bill Gates-Fonds voor innovatief klimaat- en energieonderzoek moet in een minitest “het potentieel van het project” getest worden. Al in juni moet een grote ballon 12 mijl boven de Zweedse stad Kiruna in de stratosfeer zweven. Bepakt met een zak met 2 kilogram calciumcarbonaatstof en 600 kilogram wetenschappelijke apparatuur. Daarna moet het zakje stof geleegd en de reactie tussen kalkstofdeeltjes en lucht geanalyseerd worden. Het geheel wordt met een computermodel berekend en kan daarna in willekeurige grootte gedimensioneerd worden. Daarover projectleider Frank Keutsch: men zou achter het werkelijke effect willen komen, de huidige modellen zouden “te optimistisch” zijn. Men zou deze strategie alleen maar in de wanhopige situatie toepassen als delen van de planeet onbewoonbaar mochten worden. Wie dat beslist, zei hij niet.

Strategie voor klimaatoorlogen?
Ondertussen waarschuwen deskundigen voor de verwoestende en onvoorziene gevolgen van zo´n experiment, vooral voor het verschuiven van het natuurlijke weerpatroon. De schade zou groter kunnen zijn dan de klimaatverandering zelf. De ozonlaag zou verwoest kunnen worden. Die beschermt ons tegen gevaarlijke UV-straling, die kanker en DNA-schade kunnen veroorzaken. Dit “klimaatgeknutsel” kan ook de circulatie van de zeestromingen verstoren, die op hun beurt ons weer reguleren. Globale extreme klimatologische gebeurtenissen zouden het gevolg kunnen zijn, die akkerland verwoesten, complete soorten uitroeien en ziekte-epidemieën bevorderen. Het verduisteren van de zon zou leiden tot klimaatwinnaars en –verliezers. Men zou perfecte klimatologische omstandigheden in een regio van de Aarde kunnen creëren, maar tegelijkertijd een vernietigende situatie in een andere regio kunnen aanrichten. Want de temperatuursverandering in het ene deel van de wereld leidt tot vernietiging in een ander deel. In het wereldklimaat is alles met elkaar verbonden.

Dodelijk grootheidswaanzin
De verandering van de globale gemiddelde temperatuur zou de verdeling van de warmte rondom de globe veranderen en zodoende de verdeling van de hoeveelheid regen. Warmte drijft de waterkringloop aan – water verdampt, er worden wolken gevormd, die als regen naar beneden vallen. Warmteverandering zou een daarmee gepaard gaande verschuiving van het neerslagpatroon veroorzaken. Maar hoe – en waar precies? Er bestaat geen voorspelling hoe het weer op de lange termijn van de wereld erop zou kunnen reageren wanneer er een gigantische chemische “zonbescherming” omheen komt. Alleen daarom al valt dit idee en de poging het in te voeren in de categorie “dodelijke grootheidswaanzin”.

Bron: wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/25 ... duisteren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10688
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Bill Gates

Bericht door sjun »

Ome Bill heeft voorlopig even wat anders om handen.

Business Report: Bill Gates facing accusations

tot 1:31

Bill Gates was Forced Off Microsoft Board as Epstein Friendship Leaks Out
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie