Artikelen van H Numan

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Het einde van Rutte

Geplaatst op 10 maart 2021

Afbeelding

Het maakt niets uit of Rutte de verkiezingen wel of niet wint. Okay, liever niet natuurlijk. Hoe eerder hij vertrokken is, hoe sneller we aan een herstel kunnen beginnen. Even zo goed gaat het komende kabinet vrijwel zeker het laatste kabinet-Rutte worden. ALS hij tenminste de grootste partij blijft. Ik heb daar zo mijn twijfels over.

Nederland is een land met coalitieregeringen. In eerste instantie, tot zeer recent, was dat een christelijke coalitie. Er zaten altijd een of meer confessionele partijen in de regering. Ze regeerden met links en met rechts. Ze regeerden altijd. Dat trucje werkte tot in de jaren zeventig, maar elke keer een beetje minder. Waarom? Omdat geloof voor de westerse mens een steeds minder belangrijke plaats inneemt. Dat begrepen de drie belangrijkste confessionele partijen en verenigden zich in het CDA. Daarmee wisten ze uitstel van executie te bereiken. Even zo goed zet de secularisatie van de samenleving door, en werd het CDA steeds minder gelovig en steeds meer een partijbureau. Tot de stekker eruit getrokken werd.

Dat was onder babyface Balkenende. Een van de langst regerende ministers-presidenten. Echt populair was hij zeker niet de laatste jaren. Hij had geen opvolger. Werd uiteindelijk gezien als een kwezel die enkel kon liegen. Herkent u dit een beetje?

Daarna kregen we een kwartje van Kok. De bekende paarse coalitie. Dat was een verademing na een eeuw met de bijbel. In die paarse coalitie vochten de VVD en de PvdA om de positie van belangrijkste partij over te nemen. De PvdA verloor. Ruimschoots. Logisch, als je er over nadenkt. Net doen alsof je een arbeiderspartij bent, is toch even anders dan er een zijn. Spekman deed zijn best met zijn slobbertui en clochard imago, maar niet genoeg mensen trapten daar in.

Toen kregen we de Rutte era. Die komt nu langzaam aan z’n eindje. Op precies dezelfde manier als waarop Balkenende en Kok het verloren: gebrek aan geloofwaardigheid en geen opvolger. Er huilden een paar mensen toen die premiers eindelijk hun ontslag aanboden, maar dat was omdat ze uien aan het pellen waren. Over het algemeen ging er een zucht van verlichting toen die twee plucheklevers eindelijk met koevoeten van het pluche verlost werden.

Dat wil niet zeggen dat Kok en Balkenende slechte premiers waren. Verre van dat. Ze waren over hun houdbaarheidsdatum heen. Plus een gebrek aan geloofwaardigheid. Wees eerlijk, hoe christelijk was het CDA onder Balkenende? Niet echt, om het zeer bescheiden uit te drukken. Rouvoet (is CU, ik weet het) was een kwezel die zelf niet werkte op zondag – maar zijn chauffeur wel liet werken. Dat werkte ietwat contraproductief. Een prachtig voorbeeld van hoe het niet moet. Waarom het een heel goed idee is om de bijbel (en de koran!!!) thuis te lezen en niet op te dringen aan de rest van de samenleving.

Komen we bij Rutte. Hoe gaat hij de verkiezing in? Met de gebruikelijke stoere VVD-taal. Strengere wetten, strengere handhaving, minder migranten, strengere controle daarop. Het gebruikelijke gebazel. Is dat genoeg? Rutte denkt van wel. Tien jaar onafgebroken liegen heeft hem geen windeieren opgeleverd, dus gewoon doorgaan. Het werkt toch?

Dat dachten Balkenende en Kok ook. Inderdaad, meestal werkt het. Maar op een gegeven moment houdt het op. Je kunt veel mensen altijd bedriegen. Je kunt sommige mensen meestal bedriegen. Maar je kunt niet alle mensen altijd bedriegen. Tot die conclusie moeten het CDA en de PvdA nog komen, overigens. Deze pijnlijke les gaat Rutte waarschijnlijk nu (ook niet) leren.

Het CDA heeft niets geleerd, en niets vergeten. Net als de PvdA. Anders zou het niet eerst Hugo de Clown en later Wuppie Hoekstra aanwijzen (verkiezingen in Noord-Korea hebben meer kandidaten en zijn democratischer) als partijleider. Ze zetten hun beste stemmenkanon Omtzigt liever in de garage dan het risico te lopen om met Wilders te moeten samenwerken.

De PvdA? Ach gut. Dat is gewoon zielig. De lulhannes die voor het grootste verlies ooit zorgde, zit er nog steeds. Al jaren. Want ze hebben niemand anders dan Tobias Asscher… Maar het kadaver begint zo hard te stinken dat ze bij gebrek aan beter Lilianne Ploumen op het spiraaltje schild gehesen hebben. Hoe zielig is dat? Lilianne komt namelijk met een garantie. “Bij verkiezingen minimaal tien zetels.” Is geen probleem, want dat haalt ze nooit.

Lubbers had geen opvolger. Balkenende ook niet. Rutte had er vele, maar moest ze allemaal overboord kieperen. Geen die het langer dan een jaar volhield. Dat werkte prima voor Rutte, maar niet voor de VVD. Dat gebrek aan een opvolger gaat hem de das omdoen. Plus de nogal flagrante verkiezingsleugens. Politici liegen allemaal, dat is bekend. Maar zo bont als Rutte het maakt, is uniek.

Waar kan Rutte met trots op terugkijken? Dat is niet zo gek veel waar hij de verkiezingen mee kan winnen. Hij heeft de soevereiniteit van Nederland weggegeven. Ziekenhuizen efficiënter gemaakt. Als u tenminste onder efficiënter ‘wegbezuinigd’ verstaat. Iedere week komen er tenminste 400 “islamistische” militairen als vluchteling ons land binnen. Ze dragen geen herkenningsplaatje, maar u herkent ze zo. Het coronabeleid is een aanfluiting, en valt volledig onder de verantwoording van Rutte. AOW met 65? Rutte zette daar een vette streep doorheen. De Griekse economie flink gesteund, wat we nooit terug zien en zonder rente. U moet zwoegen, zweten en vooral zwijgen!

Oh, er is iets wat veel kiezers (nog) niet vergeten zijn, en waar Rutte zelf geen herinnering aan heeft. Hij is namelijk de premier die na Seyss Inquart als eerste de avondklok invoerde. En de premier die na Mussert het meeste heeft gedaan om de soevereiniteit op te geven. De kiezer heeft een kort geheugen, maar dit zal die zich zeker herinneren in het stemhokje.

Komen we uit bij de conservatieve kant van de samenleving. Enkel de PVV heeft haar zaakjes prima op orde. Ondanks alle hetze en haat staat Wilders op 30 zetels. Baudet en zijn Forum gaan mogelijk 3-5 zetels halen. In theorie ruim voldoende voor een VVD+CDA+PVV kabinet: 30+20+30=80. Maar of Wilders van die gifbeker gaat drinken? Ik heb zo mijn twijfels. Dat heeft hij al een keer gedaan. Met dezelfde partijen ... Alleen echte ezels doen dat, die zijn al partijleider bij de PvdA, SP en GL. Heel misschien als de PVV de grootste wordt, maar dan moet hij opboksen tegen een kabinetsmeerderheid. Die hem haat, en er alles aan doen om hem weer pootje te haken.

Gaan de jaknikkers van Ja21 de Kamer in? Geen idee, ik heb daar nogal mijn twijfels over. Splijtzwammen en coupplegers worden zelden gekozen. Maar in deze nogal roerige tijd kunnen zelfs gecertificeerde krankzinnigen zoals Sylvana Simons en Willem Engel gekozen worden. Dus waarom ook niet? Als Annabelle Nanninga geen politiek opportunist was, was ze niet in de politiek gegaan en zeker niet bij het Forum. Joost Eerdmans heeft een neus voor kansen. Meestal bij een partij die het net niet haalt. Twee politieke nullen op zoek naar domme kiezers en vette beloningen.

Dat zijn mensen waar Rutte wat aan heeft. Want elke stem op Ja21 of de verkapte communisten in Code Oranje is een stem minder voor Wilders, en dus effectief een stem op Rutte. Waarom? De verhouding op die moment is ongeveer gelijk, 30-30. Stel dat u besluit om op Ja21 te stemmen. Omdat u van dikke wijven houdt dat de beste keuze voor het land vindt. Ja21 krijgt 2 zetels. Dat worden dan 2 zetels die Rutte niet meer nodig heeft en Wilders niet krijgt. U ziet, uw keuze voor dikke wijven het vaderland levert u precies op wat u probeerde weg te stemmen.

Ik verwacht dat Rutte net boven Wilders zal eindigen. Wat hij nu doet, is ronduit paniekvoetbal. Maar hij zit aan de knoppen, dus ook de wis knop en de opinie knopjes. Niet de eerste keer dat de PVV erg hoog stond en opeens zonder aanwijsbare redenen stabiel naar beneden zakte. Natuurlijk mag Wilders niet winnen. Dat is een blamage voor Musse.. Rutte. Bovendien, dan wordt Wilders informateur. Ook iets dat Rutte hem kwalijk zal nemen. Al is het voor heel even, want zo lang de VVD en het CDA aan een boycot vasthouden, kan hij geen kabinet vormen.

En dan? Dan wordt Rutte informateur en flanst na een hele lange formatie een superlinks kabinet in elkaar. Een kabinet dat nu al door een overgrote meerderheid van kiezers (links en rechts) wordt afgewezen. Rutte heeft totaal geen probleem met per decreet regeren, dat doet hij nu al. Dus hoe langer de formatie gaat duren, hoe meer hij kan doen. Doen als in ‘uitvreten’.

Er is een tijd van komen, en van gaan. Maar langst regerende premiers houden niet van gaan. Die moeten gillend en schreeuwend naar buiten gegooid worden. Waarbij ze kakelen: zo, probeer die brandende puinhoop maar overeind te krijgen zonder mij! Met het vertrek van Balkenende klapte het CDA in elkaar. Dank zij o.a. Tobias ‘Joodse Raad’ Asscher klapte de PvdA in elkaar. En dankzij Rutte gaat de VVD in elkaar klappen. Als het Rutte lukt om deze verkiezingen te winnen, dan over een paar maanden. Hoogmoed komt uiteindelijk toch voor de val. De val wordt alleen maar groter.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/10 ... van-rutte/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Milieugekkies regeren

Geplaatst op 13 maart 2021

Afbeelding

We gaan even naar Zuid-Amerika, waar iets krankzinnigs plaatsvindt. In Colombia hebben ze last van een ... nijlpaardenplaag! Nijlpaarden?? In Colombia??? Dat kan toch helemaal niet? Jazeker. Dat kan prima. Dank zij milieugekkies. Er was een puissant rijke drugslord, genaamd Pablo Escobar. Die had zoveel geld te veel dat hij voor de gein een eigen dierentuin annex amusementspark liet bouwen op zijn landgoed. Een van de attracties was een kudde nijlpaarden. Die bestelde Pablo in donker Afrika. Mag natuurlijk niet, maar met veel geld kan je bijna alles, en als rijkste drugslord ter wereld echt alles doen. Pablo legde uiteindelijk het (9 mm) loodje. De overheid nam zijn bezittingen in beslag. Behalve die nijlpaarden. Want die beeste benne gevaarlijk!

Ze lieten de nijlpaarden dus waar ze waren, op het voormalige landgoed van Pablo. Daar was het voor de nijlpaarden goed toeven. Natuurlijke vijanden hebben ze niet in Zuid-Amerika. Eten in overvloed. De natuur is precies hetzelfde als die ze in Afrika gewend zijn. Op een gegeven moment verlieten ze het landgoed en nestelden ze zich in de nabije rivier. Er waren er iets van 30, en op dit moment zijn het er meer dan 60. Binnen afzienbare tijd (10 jaar) kan je er zeker van zijn dat nijlpaarden deel uit maken van het Amazonelandschap. Dat noemt men faunavervalsing.

Gedeeltelijk ligt de schuld bij Pablo Escobar, die de beesten importeerde. Er kan best wat aan gedaan worden – maar dat mag niet van milieugekkies. Want dat is so sielig voor die lieve nijlpaardjes. Milieufreaks wisten het voor elkaar te krijgen dat de regering de nijlpaarden beschermt. Je mag ze niet afschieten. Het enige wat de milieugekkies accepteren is sterilisatie.

Dat is dus onmogelijk. Een nijlpaard is namelijk een stuk agressiever en veel gevaarlijker dan een krokodil of een leeuw. Er sterven jaarlijks meer mensen door nijlpaarden dan door krokodillen of leeuwen. Het benaderen van een nijlpaard is al een zeer gevaarlijke en omslachtige gebeurtenis. Laat staan het verdoven, vervoeren, operatief behandelen (met twee stenen is niet acceptabel voor voornoemde milieufreaks), de nabehandeling en dan terugplaatsen van de nu steriele nijlpaarden. Dat is waanzinnig duur en levensgevaarlijk. De overheid heeft daar simpelweg niet genoeg geld voor. Dus wat gebeurt er? Helemaal niets. De nijlpaarden vermenigvuldigen zich in alle rust en in absolute veiligheid. Binnenkort in het hele Amazonegebied. Dank zij milieugekkies.

Lang verhaal, wat boeit het u? Dat zijn Zuid-Amerikaanse clowns. Wij zijn nuchtere Hollanders! Wij doen zo iets niet. Nee? Echt niet? Wel eens gehoord van de Oostvaardersplassen? Dat is een klein natuurreservaatje ergens in Flevoland. Groot voor Nederlandse begrippen, piepklein vergeleken met echte natuurreservaten zoals Yellow Stone National Park of Kruger Park. Kleiner dan 1/40 van Yellow Stone. Kruger Park is met 19.000 km2 bijnade helft van heel Nederland. Dat geeft u een indruk hoe minuscuul dat ‘grote’ Nederlandse reservaatje is.

Wat doen wij nuchtere Hollanders? We stoppen dat achtertuintje vol met grote grazers. Want dat is zo natuurlijk! De natuur moet haar werk kunnen doen! Onbespoten en puur natuur! En meer van dat soort kul. Wat er gebeurde – en in de toekomst weer gaat gebeuren – is dat die grote grazers verhongeren. In de zomer kan het terrein een beperkt aantal grote grazers net aan. Maar in de winter niet. Dan moeten die beesten of bijgevoerd of afgeschoten worden. En dat mag niet, want in het eerste geval moet de natuur haar werk kunnen doen (laat ze maar creperen) en het tweede geval dat is so sielig voor die lieve beestjes. Waarbij ik wil aantekenen dat ik opgevroten worden door wolven aanzienlijk minder plezant vindt dan een kogel door m’n kop.

Weet Staatsbosbeheer dat niet? Liggen die te slapen op kantoor? Natuurlijk niet. Maar zij mogen geen beleid maken. Ze moeten het enkel uitvoeren. Dat stapelkrankzinnige beleid komt vanuit stads-links en wordt ondersteund door teenage paardenmeisjes die heel stoer die beesten gaan bijvoeren. Eens kijken of een boswachter ze durft te bekeuren! Dat is actievoeren met nul procent risico, want boswachters laten die irritante hittepetitjes liever met rust. Kortom, stadse fratsen op z’n fraaist.

Natuurlijk is er net als in Venezuela geen enkele vrijwilliger die zegt: geen probleem. Ik zet zo’n Schotse Hooglander wel bij mij op balkon. Ze gaan natuurlijk protesteren, en eisen dat er .... eigenlijk helemaal n i e t s ... gebeurt. Want iets is gewoon ondoenlijk. De beesten steriliseren of castreren is so sielug, en ‘niet natuurlijk’. Afschieten mag niet, dan krijgen onze milieugekkies enge dromen van. Milieugekkies wapperen met hun aflaat (€ 10 gestort op Greenpeace), en zeggen: wij willen dat er iets gebeurt! Wat wij willen is goed en onbaatzuchtig. We doen dat niet voor ons zelf (jazeker wel), we doen het voor u. Want u doet niks. Dan wapperen ze met hun goede onbaatzuchtige doel. Jullie – de rest van de samenleving – zijn koud, hardvochtig en nazi’s, omdat jullie niet doen wat wij willen. Dus de rest van de samenleving onderwerpt zich deemoedig aan de grillen van milieugekkies.

Dat zijn allemaal zonder uitzondering stadse mensen die een nacht op Rottum met moeite overleven. Velen van hen zijn volkomen zaadloos vleesloos. Dat weet u best, want ze schreeuwen het te pas en te onpas van de daken. De rest gaat wel naar de slager om vacuüm verpakte karbonades te kopen, maar ze vallen in katzwijm als je ze een biggetje toont. En aan de slager vraagt: kunt u dit biggetje voor mij slachten? Want dat schattige lieve roze biggetje is zo lievvvvvvv. En lekker, met wat champignons.

Meer dan genoeg van dit soort idioten zitten in actiegroepen of nog veel erger: zijn actief in de politiek. Zij doen heel veel – maar enkel wat ze zelf graag doen. Nooit of te nimmer zaken die ze liever niet doen. Zoals het zelf opvangen van honden, katten of Schotse Hooglanders. Op z’n best draaien ze een dagje mee op een opvangcentrum. Dat is hun aflaat. Die aflaat is veel meer waard dan die van u: u stortte slechts een tientje op Natuurmonumenten. Zij doen echt werk (enkel op een regenachtige woensdagnamiddag als ze zich vervelen)!

Dezelfde mensen eisen dat u enorme offers brengt, hebben zelf niets over voor hun idealen. U moet met de trein. U mag geen dieselauto. U moet van het gas af. U mag enkel op vakantie in eigen land. U moet doorwerken tot u 72 bent. Zij overigens ook, iets wat de meeste milieugekkies zich totaal niet realiseren. Want het milieu! De opwarming! We moeten er nu wat aan doen. Total reset!

Deze milieugekkies vinden het totaal geen probleem om € 40.000,- te lappen voor een kachel. Logisch, want ze verdienen zelf meer dan modaal. Anders pappa wel. Hun acties zijn te belangrijk. Daarom moeten ze vliegen. Ze rijden in een net zo goed milieuvervuilende Prius. Maar een Prius komt met gratis aflaat, dus dan mag het. Ze wonen met airconditioning. Waarom ook niet? Dat verdienen ze toch? Maar u... u bent een vuige nazi, omdat u aan hun idealen twijfelt.

Dezelfde milieugekkies die en veel te veel Schotse Hooglanders en een “echt” natuurreservaat willen, gaan nog veel verder. U moet van het gas af, dat schreef ik al. Waarom? Omdat ZIJ bepaald hebben dat gas slecht is. Dat is een dogma. Er mag niet over gedebatteerd worden. Dat gas een van de meest milieuvriendelijke energiebronnen is die we hebben, doet niet ter zake. Gas is slecht! Hitler vergaste mensen, weet u nog?

Ze gaan in hun waan nog veel verder. Want ze ruiken de overwinning. (Nee, dat is lijklucht van de stervende economie.) Niemand die ze een strobreed in de weg durft te leggen. Als je niet voor ons bent, dan ben je tegen ons. Onze tegenstanders leren we een lesje.

Kolencentrales zijn allang taboe verklaard. Want kolen, dat is vies. Dat moderne kolencentrales niet te vergelijken zijn met die van 40 jaar geleden is irrelevant. Kolen is vies. Gas is vies. Kernenergie is helemaal vies! Wat blijft er over? Energiebronnen die per definitie niet werken. Nog niet, in ieder geval. ‘Nog niet’ gaat minstens 50 jaar duren. Dat zijn zonnepanelen en windmolens. Die zijn óók milieuvervuilend. Een opgebruikte windmolen of zonnepaneel is zwaar verontreinigend chemisch afval. Maar dat mag, want wij milieugekkies hebben bepaald dat het mag.

Is er een communistisch complot? Post modernisme? Absoluut. Maar dit heeft weinig met complotten te maken. Meer met over het (Przewalski)paard getilde verwende krengen die altijd hun zin krijgen, en gaan jengelen wanneer dat niet gebeurt. Heeft niets met leeftijd te maken. Dat deden ze toen ze drie waren, en doen ze nog steeds nu ze boven de 30 zijn. Want het werkt. Toen ze drie waren jengelden ze. Nu ze over de 30 zijn nog steeds, maar veel gevaarlijker. Ze zoeken u op, op het Internet. Rapporteren u bij uw werkgever. Of adverteerders. Zodat u brodeloos wordt. Allemaal lekker anoniem. Heel erg dapper, er is geen enkel risico. Je maakt mensen letterlijk kapot op afstand.

Wat ik hier probeer aan te tonen is dat meer dan 90% van alle aandacht voor het milieu schaamteloze zelfbevlekking is. Wat Greta Thunberg propageert, is wat een kind denkt: kinderlijk naïef. Het feit dat zo’n verwend wicht serieus genomen wordt door wereldleiders is beangstigend. Het ergste is dat het ergste nog moet komen. De grote reset is een totale afbraak van de wereld economie. Iets waar Rutte, Merkel en de EU maar wát van gecharmeerd zijn.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/13 ... s-regeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Zalig paasfeest, wat nu?

Geplaatst op 7 april 2021

Afbeelding

De laatste dagen leken wel een politiek passiespel. De hogepriester Rutte werd voor het Sanhedrin (parlement) gesleept wegens heiligschennis (liegen) op Witte Donderdag. Op Goede Vrijdag werd hij gekruisigd, en herrees. De heer is waarlijk opgestaan! Er is zelfs een Judas aanwezig: Gert Jan Bidlip Seegers weigerde de motie te ondersteunen, maar seconden later loog hij dat hij niet meer met de VVD wil samenwerken. Ere wie ere toekomt, Gert Jan Seegers speelde zijn rol met ware passie!

Laat ik eerst met die vervelio beginnen: dat is nou precies de reden waarom ik zo’n hekel aan de CU heb. De calvinisten hadden het monopolie op farizeeër zijn, tot politiek correct links dat van hen overnam. Doe naar mijn woorden, niet naar mijn daden. Als Seegers het komende kabinet niet wil ondersteunen, waarom dan de motie afwijzen? Of andersom; als onze eerbiedwaardige kameraad bidlip Rutte politiek overeind houdt, waarom dan net doen alsof hij verdere samenwerking niet ziet zitten?

Terug naar het kadaver. Rutte leeft, halleluja? Nou nee. Hij is politiek zo dood als een pier. Alleen realiseert hij zich dat nog niet. Juich ik te vroeg? Misschien. Nederlandse premiers gaan hooguit drie kabinetten mee. Daarna spelen ze in de blessuretijd. Er is nog nooit een premier geweest die vier kabinetten heeft uitgezeten. Rutte heeft voor hetere vuren gestaan, maar nu vecht hij tegen zijn opgebouwde reputatie én tegen de uiterste houdbaarheidsdatum. Op dit moment worden oude rekeningen vereffend, met rente. Waar hij in het verleden met gemak mee wegkwam, wordt nu opeens niet meer geaccepteerd.

Een vraagje aan u. Viel u iets op? Ollongren droeg vertrouwelijke documenten met de tekst zichtbaar. Ik loop ook wel eens rond met papieren, maar nooit of te nimmer met de bedrukte zijde leesbaar. Ongeacht wat het is. Ik heb meestal niets te verbergen, maar wat daar staat gaat niemand wat aan. Of het een kassabon van de Aldi is, of een belastingaanslag. U mag best zien dat ik een riem papier draag, maar niet wat er in staat. Voor echt vertrouwelijke documenten ga ik een stuk verder. Die gaan in een tas of koffer.

Zo niet Ollongren. Die loopt vrolijk open en bloot rond met strikt vertrouwelijke documenten. Als parlementariër met een bijzondere en nogal diplomatieke taak. Toeval? Mogelijk, maar niet waarschijnlijk. Ofwel Ollongren probeerde op eigen houtje Rutte pootje te haken, ofwel Sigrid Kaag vroeg haar om een ‘vaudje’ te maken. Als dat klopt, lukte het boven alle verwachting. Rutte trapte er compleet in.

Weet u wat het meest ironisch is? Liegen was nergens nodig voor. Als Rutte had gezegd: “Jazeker, natuurlijk weet ik er van. Ik zou graag willen dat Omtzigt minister wordt”, dan had de Kamer dat geloofd. Misschien was het nog waar ook.

Het is een kwestie van tijd voor Rutte de pet aan de wilgen hangt. Pasen 2021 is niet de herrijzenis van Rutte, maar het begin van zijn ondergang. Heel fijn, maar na Rutte komt er geen zonneschijn. Ofwel een nu nog onbekende VVD´er wordt naar voren geschoven, ofwel Kaag gaat het proberen.

Als u denkt dat Rutte het liegen heeft uitgevonden, dan is Sigrid Al Qaq de monopoliehouder. Ze wil de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Behalve die primeur heeft ze er nog meer. Ze is getrouwd met Anis Al Qaq, een hoge PLO-officier die staatssecretaris was onder Yasser Arafat. Een huwelijk dat ze zo zorgvuldig en lang mogelijk geheim hield voor het grote publiek. Ik weet niet hoe het echtpaar samen leeft. Geen flauw idee. Hij in Gaza, zij in Den Haag? Weekeind huwelijk? Een keer per maand elkaar ontmoeten?

Maar ik weet wel dat hoge PLO-officieren absoluut niet met een christin of een atheïste trouwen. Het allerminste is voor Sigrid de dhimmie status. Veel waarschijnlijker (+99%) is een bekering. Het feit dat ze haar huwelijk nog steeds geheim probeert te houden of als ‘privéaangelegenheid’ afdoet, geeft me nogal sterk de indruk dat ze een bekeerling is. Zonder meer een hele goede reden om haar te mijden als had ze lepra of ebola. Enne, u weet dat liegen best mag als mohammedaan zijnde.

Op zich hoeft geloof geen breekpunt te zijn. Van der Staaij bijvoorbeeld doet meer dan enkel bidden in de Kamer. In beide gevallen moet je naar de daden kijken. Dan zie je bij Van der Staaij en bij Al Qaq nogal sterk theocratische neigingen. Van Van der Staaij neem ik hem dat niet kwalijk, hij preekt met open vizier. Sigrid Al Qaq is een ander verhaal. Die gaat sharia stiekem proberen in te voeren. Stapje voor stapje. Net zo lang tot we nooit meer terug kunnen.

Dan krijgen we behalve een vrouwelijke “feministische” premier gelijk de eerste mohammedaanse en virulent antisemitische premier. Iemand met een grotere afkeer van joden dan Anton Mussert. Die zelf geen premier was, en hij ging pas laat aan de Jodenhaat. Zo niet Sigrid. Die schuift al jarenlang zo veel mogelijk geld naar haar nieuwe vaderland: Gaza.

Wat denkt u dat deze (nog niet openlijke) mohammedaanse gaat doen als premier? Vergeet Pinksteren maar. Dat wordt onder haar bewind direct afgeschaft en vervangen door een mohammedaans feest. Daar wordt nu al over gesproken. Dat is niet mijn verwachting, maar een zekerheid.

Israël en Taiwan zijn voor ons twee kanaries in de kolenmijn. Als Israël valt, valt het Westen. Wanneer Taiwan wordt ingenomen, is China de facto de supermacht van de wereld geworden. Beide kanaries staan op het menu van mw. Kaag Al Qaq. De oude gewoonte dat de vrouw de naam van haar echtgenoot overnam bij het huwelijk is zo slecht nog niet. Dan weet je met wie je van doen hebt. Sigrid Al Qaq wordt nooit of te nimmer premier. Sigrid Kaag maakt een hele goede kans.

Tot voor kort dacht ik hetzelfde over een andere mohammedaan: Jesse Klaver. Met die naam had hij kans (nu gelukkig niet meer) om minister te worden. Onder zijn ware naam Yasser Feras niet. Op dit moment ligt GroenLinks te composteren, met bijna alle andere linkse partijen. De Maoïsten van de SP deden het erg slecht. De Partij van de Allah’s ligt nog steeds in gruzelementen.

Een klein sprankje licht: de kans dat Sigrid Al Qaq premier wordt, is niet zo groot. Als blijkt dat Kaag/Ollongren inderdaad Rutte probeerde pootje te haken, zal dat niet in dank afgenomen worden door de VVD. In dat geval is een VVD-D66-CDA-??? kabinet moeilijk zo niet onmogelijk.

Een extreem linkse coalitie gaat ook niet lukken. Links, behalve de partij van mw. Al Qaq, hebben fors verloren. Dan heeft ze hoe dan ook steun van minimaal het CDA nodig. Dat de VVD en het CDA langzaam maar zeker progressief zijn geworden, wil niet zeggen dat ze minderheidspartner in een politbureau willen worden. In beide gevallen is dat politieke zelfmoord. Hun kiezers gaan schoorvoetend akkoord met de progressieve koers, maar een kabinet D66-GL-SP-CU-PvdD-PvdA-CDA (of) VVD gaat hen te ver. Veel te ver. Nog afgezien van het feit dat een +5 partijen kabinet niet langer leeft dan een eendagsvlieg.

Dankzij de domme weloverwogen kiezer die zijn wanen geweten volgde en ‘het beste voor het vaderland’ stemde op het Forum of op Jaknikkers21 is een conservatief kabinet volstrekt onmogelijk. Tel die stemmen bij elkaar op, en voilà: een kabinet met Wilders er in. Nu hebben we de PVV met 17, het FvD met 8 en Ja21 met 3 zetels.

De enigen die profiteren zijn Rutte, de politiek correcte meute die nu gerust kan slapen, en de 28 Kamerleden die gekozen zijn. U niet, in tegendeel. Ik heb er een hard hoofd in of stemmers op FvD en Ja21 in staat zijn dat mentaal te begrijpen. En nog minder dat juist zij de reden zijn dat een kabinet Sigrid Al Qaq een serieuze mogelijkheid wordt.

Ik verwijt die “weloverwogen” kiezers niet dat ze een kabinet Al Qaq mogelijk maken. Niemand kon dat voorzien. Maar wèl een kabinet Rutte 4. Wat marginaal minder erg is. Door op de Jaknikkers of het Forum te stemmen was dat een zekerheid, al lang bekend voor de verkiezingen.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/07 ... st-wat-nu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Extreemrechts bestaat niet

Geplaatst op 9 mei 2021

Afbeelding

Als extreemrechts wel bestond, dan was Volkert van der Graaf allang dood. Afhankelijk van hoe erg extreemrechts: in de gevangenis, of direct na ontslag van detentie (heel erg extreemrechts) tot vele jaren later (minder extreemrechts) nu hij comfortabel renteniert in z’n welverdiende boerderij. Ik denk dat ik ook maar twaalf jaar bak ga doen. Krijg je een gratis academische opleiding in recht en een mooie boerderij. Kortom, extreemrechts bestaat niet. Niet in Nederland in ieder geval.

Even zo vrolijk beweert behalve links ook de AIVD dat extreemrechts wèl bestaat. Dat doen ze vele generaties. Als er één organisatie is die weet dat dit poep praten is, dan zijn dat de schoonmakers van de Algemene Inlichtingen en Vuiligheidsdienst. Er is geen extreemrechts, er was geen extreemrechts, en het is onwaarschijnlijk dat er opeens een extreemrechtse staatsgreep gaat plaatsvinden. Toch beweert de gleufhoedenclub dat ze extreemrechts in de gaten moet houden. Dat kunnen een of twee gleufhoeden doen, op een regenachtige woensdagnamiddag. Als er echt helemaal niets anders te doen is. Ze kunnen net zo goed eenhoorns of het monster van Loch Ness in de gaten houden. Want die bestaan ook niet.

De internationaal socialisten roepen sinds de bevrijding dat we moeten oppassen voor het spook van terugkerende nationale socialisten. Dat is de laatste 80 jaar nooit gebeurd, maar je kan nooit weten. Dus vandaar. Iedereen die niet extreemlinks is, is in hun ogen extreemrechts. In zekere zin hebben ze nog gelijk ook. Die nationale socialisten komen inderdaad weer terug, want... dat zijn ze zelf.

Vanaf de lagere school worden we wijsgemaakt dat Hitler extreemrechts was. Dat is van a tot z gelogen. Hitler was een racistische communist. Ik loop niet te schelden op de man, het zijn z´n eigen woorden. Open pagina 406-407 van “Mein Kampf”. Daar leest u dat volgens Hitler het verschil tussen nationaal socialisme en communisme de rassenleer is. Als je de rassenleer uit het Nationaal Socialisme verwijderd, is het niets anders dan communisme. Niet mijn woorden, maar de zijne.

Zelfs zijn antisemitisme heeft hij niet bedacht. Lees Karl Marx ‘On the Jewish Question’. Karl Marx was een nog bedenkelijker figuur dan u al dacht. Onder andere dat boek zou een ereplaats binnen het nazisme moeten hebben. Als u “Das Kapital” gelezen heeft en een beetje van economie weet, dan weet u dat de ‘hooggeleerde’ Marx regelrecht loopt te vloeken, tieren en schelden in zijn “wetenschappelijke” werken. Hij heeft het constant over kapitalisme en kapitalisten. Een beetje econoom weet dat hij het dan over vrije markteconomie heeft en mensen die daar in werken. Maar Marx hanteert die scheldwoorden (want dat waren het) consequent. Maar het was eigenlijk een scheldwoord in een scheldwoord: wanneer Karl Marx schrijft over het kapitalisme, dan bedoelt hij het ‘Jodendom’ en een kapitalist is voor hem een Jood. Een hele echte, met keppeltje en al. Antisemitisme is een structureel onderdeel van het socialisme, vanaf het prille begin. Dat zijn dus zaken waar de internationaal socialisten liever niet over praten. En de werkelijke reden waarom de staat Israël moet verdwijnen, volgens de linkse leer.

Evenmin spreken ze graag over de ‘krimpende markt theorie’. Het werd enigszins aangestipt op mijn middelbare school, maar nogal summier. Dat het nog steeds de standaard economische doctrine van links is, dat hoort u enkel als u economie studeert aan een universiteit. Anders niet. Het is niet strikt geheim, maar zo wordt het wel behandeld...

In een notendop: Duitsland produceert industriële goederen en geen grondstoffen of graan. Het Oosten (USSR, Oekraïne) produceert grondstoffen en graan. Die ruilen ze tegen de industriële goederen. Als het Oosten gaat industrialiseren, dan hebben ze onze goederen niet meer nodig. Duitsland verhongert dan, dus moeten we zorgen dat het Oosten niet industrialiseert, en ‘ons’ graan en ´onze´ grondstoffen veilig stellen (veroveren).

De krimpende markt theorie klopt niet, die gaat uit van een statische situatie die enkel verergert. Nieuwe en veranderende factoren worden buiten beschouwing gelaten. Want die leiden nooit naar de gewenste oplossing: volledige staatscontrole. Vandaag de dag is die krimpende markt theorie nog steeds springlevend. Zure regen, globale opwarming, de economische crash die we nu gaan beleven, kunnen alleen opgelost worden met volledige staatscontrole en een wereldregering. De hele wereld als een superstaat. Andere oplossingen worden resoluut van de hand gewezen.

Waarom hoort u niets meer over zure regen? Omdat het probleem inmiddels is opgelost. Hoe? Door betere milieuwetgeving. Dat was alles. De economie volledig ombouwen was nergens voor nodig. Het paniekrapport van de Club van Rome bleek complete onzin. Waarom? Omdat ze de Groene Revolutie buiten beschouwing lieten. Zoiets kun je verwachten van een dom wicht als Greta Thunberg, maar van een club doctoren (zelfs de portier had een drs.), die experts in hun vakgebied, is dat ronduit bedrog. De Club van Rome was een groep extreemlinkse experts die via de krimpende markt theorie probeerden hun politieke ideologie te verwezenlijken.

Dat zien we elke keer weer. Zijn zonne-energie en windmolens een oplossing? In de verre toekomst, misschien. Op afzienbare termijn absoluut niet. Milieuvriendelijke kolencentrales zijn dat wel. Kerncentrales zijn dat ook, en thorium kan een goed alternatief zijn voor kerncentrales.

Vooral met thorium kunnen we krankzinnige dictators hun atoomwapens ontnemen: “Ah, meneer de ayatollah. U zit boven op een plas olie van hier tot Peking en terug. Maar u heeft toch kernenergie nodig voor vredelievende doeleinden. Geen probleem. Wij gaan u helpen met het bouwen van thorium centrales. Dan kunt u prima vredelievende energie winnen, zonder dat u er per ongeluk kernwapens mee kunt bouwen. Deal?” Dat zou een prima oplossing zijn voor een hoop problemen. Maar daar winnen we de revolutie natuurlijk niet mee, dus dat moeten we met z’n allen niet willen.

Wat is extreem? Volgens het woordenboek uiterst of uitzonderlijk. Niets meer dan dat. Maar extreemrechts wordt altijd geassocieerd met grof geweld, dictatuur, Hitler en bijzonder staatsgevaarlijk. Moeten we direct tegen optreden! Over extreemlinks hoor je extreem weinig. Daar is grof geweld, moord en dictatuur heel gewoon. Moet kunnen, toch?

Wat is extreemrechts? De SGP bijvoorbeeld. Die partij staat een theocratie voor. Ze zijn zonder meer bijzonder conservatief (dus rechts) en hun gedroomde staatsbestel is in onze ogen nogal extreem. Maar niemand die de SGP extreemrechts noemt. Een beter voorbeeld is DENK. Die zijn – volgens onze democratische normen en waarden – zonder meer extreem en staatsgevaarlijk te noemen. Maar ook DENK wordt door de meeste mensen (ten onrechte) niet als extreemrechts gezien.

Die omschrijving bewaren we voor partijen die dat absoluut niet zijn. Zoals de PVV en het FvD. Dat zijn conservatieve partijen, niet extreemrechtse partijen. De PVV kan je zien als de conservatieve opvolger van een volkspartij (voor Vrijheid en Democratie). Ze richten zich meer op de gewone kiezer. Het FvD is ook een afsplitsing van die volkspartij, maar richt zich meer op de middeninkomens. Ze zijn niet staatsgevaarlijk en absoluut niet extreem.

Er is nooit of te nimmer, en zeker na WO 2, ook maar het geringste risico geweest dat stringente maatregelen tegen ‘extreemrechts’ rechtvaardigt. De gewenste maatregelen zijn regelrecht antidemocratisch. En volgen perfect het linkse spoorboekje om het eindstation, een (inter)nationaal socialistische samenleving, te creëren.

Een groep boze boeren die met trekkers naar Den Haag rijdt, is noch extreem, noch rechts. Het is gewoon een groep boze boeren. Er zijn geen extreemrechtse netwerken. Ik zie wel groepen van anti-vax wappies die hun onzin proberen aan de man te brengen via het Internet. Die zijn zonder enige twijfel hartstikke extreem (dom), maar echt niet staatsgevaarlijk. Al zijn ze wel gevaarlijk voor uw gezondheid. Even zo goed hebben ze een punt: de regering (niet alleen de onze) maakt er een complete puinhoop van. Maar dat is een ander onderwerp. Ze zijn weliswaar extreem, maar niet extreemrechts.

Ik schreef het al vele malen, en zal dat helaas nog vaak moeten doen. Lang geleden had ik een extreem ‘rechtse’ vriend. Iemand die boos werd als je hem neonazi noemde. Hij was niks neo, hij was een echte! Hij vertelde mij meer dan hij had moeten doen, en ik ben het nooit vergeten. Op de eerste plaats had hij totaal geen probleem met extreemlinks. Ze vochten namelijk voor dezelfde zaak. Namelijk het omverwerpen van de staat en dan hun eigen regime installeren. Hij vertelde me ook dat ze er enkel op uit zijn om een zo groot mogelijke crisis te veroorzaken/gebruiken. Want hij wist donders goed dat ze nooit of te nimmer op democratische wijze gekozen zouden worden. Enkel als het land in brand staat roept het volk om een sterke leider. Anders nooit. Dus dat is waar zowel nationale als internationale socialisten aan werkten en nog steeds werken.

Die grote crisis is er nu. Hoe erg die gaat worden, geen idee. Vrijwel zeker heel wat erger dan de crisis in de jaren-30. Laat u dus geen onzin aanpraten. Hitler was wel degelijk een socialist. De PVV en het FvD zijn dat absoluut niet.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/09 ... taat-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

De nachtmerrie van hyperinflatie komt er aan

Geplaatst op 11 mei 2021

Afbeelding

Wie niets van geschiedenis leert, moet het nog een keer doen. Maar elke keer anders, want geschiedenis herhaalt zich nooit exact hetzelfde. U heeft niets van geschiedenis geleerd, ik ook niet, want die werd stelselmatig aangepast na de Tweede Wereldoorlog. U en ik leerden op school dat Hitler extreemrechts was, en knettergek. Dat de Republiek van Weimar een democratische republiek was. Waarom Duitsland ging herbewapenen? Logisch, het Verdrag van Versailles was onmenselijk hard!

Laat ik daar mee beginnen. De Eerste Wereldoorlog werd beëindigd in drie verdragen: Versailles (Duitsland), Trianon (Oostenrijk-Hongarije) en Lausanne (Ottomaanse Rijk). De verdragen van Trianon en Lausanne waren spijkerhard. Ze onthoofdden en vierendeelden Oostenrijk en Turkije. Letterlijk. Die rijken werden opgesplitst in vele kleine staatjes. Duitsland kwam er bijzonder genadig vanaf. Het verloren ongeveer 10% van zijn territorium, met stevige herstelbetalingen. Plus bijna geen leger. Dat was zo genadig als mogelijk was. Vergeet niet dat Frankrijk en Engeland enorme offers gebracht hadden, en hun bevolking zou een nóg gematigder verdrag nooit geaccepteerd hebben.

Dat was een kant van de medaille. De andere kant is wat de Duitsers zelf deden, in het verdrag van Brest-Litovsk. Dat verdrag was letterlijk een dictaat. Want toen de USSR het in eerste instantie verwierp, zei de Duitse legerleiding: Schon gut, dan gaan we gewoon door. En deden dat ook. Hun eisen werden hoger, dus begreep de USSR dat het slikken of stikken was. Ze slikten. Dat verdrag was heel wat harder dan dat van Versailles. Om genade smeken als je zelf meedogenloos bent, is nogal hypocriet.

Dan de Weimar Republiek. Ja, die was democratisch. Ongeveer gelijk aan die van ons. Gevolg was vele partijen en partijtjes, en vele coalitieregeringen die het nooit lang volhielden. Wat u zelden of nooit hoort, is dat links in het parlement en in het keizerrijk altijd een meerderheid vormde. Het klinkt een beetje vreemd, maar Duitsland was echt een politiek redelijk progressief land. Ze hadden voor en ook na WO1 het beste sociale stelsel van de wereld.

Na de oorlog werd die sociale trend voorgezet. Onder andere met gelijke rechten voor mannen en vrouwen, een 40-urige werkweek en een minimumloon. Dat kost geld. Heel veel geld. Dat ze niet hadden.

Voor het begin van de oorlog was dat stelsel al een enorme belasting. Daar bovenop kwamen de kosten van de oorlog. Het plan was om de geallieerden voor de oorlog te laten betalen. Maar Duitsland verloor. Economen hebben uitgerekend dat het voor Duitsland eigenlijk onmogelijk was om de geallieerden met de rekening op te zadelen. Dat konden ze net zo min betalen als Weimar Duitsland. Om aan de macht te blijven, gingen ze door met hun sociale systeem, dat eigenlijk onbetaalbaar was.

In 1923 zette de Reichsbank de persen aan op vol vermogen en creëerde bewust hyperinflatie. Dat weet u. De gegeven reden ‘dat kwam door de herstelbetalingen van Versailles’ is kinderlijk naïef. Die betalingen moesten in goud of buitenlandse valuta gedaan worden. Niet in Marken.

Nee, de werkelijke reden was heel anders. Op dat moment was er een coalitieregering, waarin de socialisten en communisten de meerderheid vormden. Die zetten de geldpersen op vol vermogen om twee redenen. Ten eerste socialiseert dat fantastisch. Iedereen wordt even arm. Socialer kan je het niet maken. Met dat waardeloze geld betaal je in een klap al je binnenlandse (niet buitenlandse) schulden af. Probleem opgelost. Bovendien is het niet eens strafbaar!

Ziet u de overeenkomsten? We hebben in Nederland en overal in Europa socialistische regeringen. De EU zelf ook. Als regeringen zelf niet socialistisch zijn, dan is er een zeer sterke socialistische oppositie. Niet alleen in Europa, maar ook – en met name – in Amerika, waar de Democraten nu voor altijd de meerderheid vormen. Binnenkort gaat Biden het aantal rechters in hun hooggerechtshof verhogen, waardoor verkiezingen een farce worden. Plus twee nieuwe staten die Democratische senatoren leveren (Puerto Rico en Washington DC). Wie in 2024 daar president wordt, weet ik niet, maar het wordt hoe dan ook een Democraat. Mocht Biden voortijdig overlijden, dan wordt Kamala Harris dat. De kans dat hij voortijdig overlijdt is … euh … ‘nogal groot’.

De EU wil nog steeds groeien, maar enkel straatarme en corrupte landen zijn nog beschikbaar. Haar megalomane prestigeprojecten gaan gewoon door. De triljarden die Frans Timmermans kreeg, mag hij gewoon verbranden. Vluchtelingen komen ongestoord de EU binnen. Ze worden tegenwoordig met taxi’s voor de deur van een Nederlands asielcentrum afgezet. Iedere week 500-600 mannen. En een vrouw en een kind, want anders valt het zo op.

Niemand die tegen Timmermans zegt: sorry, maar we hebben nu heel wat grotere problemen dan jouw luxe probleempje. We gaan de klimaatdoelstellingen tijdelijk bijstellen, want overleven is iets belangrijker dan meer windmolens en minder CO2.

Erger is dat de transferunie nu een feit is. De Duitse Hoge Raad keurde deze goed. Dat was de laatste mogelijkheid om het tegen te houden. De arme EU landen kunnen gewoon doorgaan met op de pof leven, Duitsland, Nederland, Denemarken, Oostenrijk en Finland betalen wel.

Tel daar bij op dat we aan het begin van de grootste crisis sinds 1929 staan. De wereldeconomie ligt al meer dan een jaar plat vanwege een virus dat hoe dan ook uit China kwam. Mogelijk kwam het van vleermuizen af, maar dat is nogal onwaarschijnlijk. Je kan het niet van een WC-bril krijgen, maar wel van een bakkie soep? Meer waarschijnlijk is het ontsnapt uit een laboratorium daar. Chinezen zijn nogal laks met kwaliteit en veiligheid. China houdt alle onderzoek tegen, en doet er alles aan om anderen de schuld te geven. Dus trek uw eigen conclusie.

Feit is dat de wereldeconomie plat ligt en verschillende industrieën kapot gaan. Alles wat met vliegen te maken heeft, zit in grote problemen. Dit jaar gaat de cruise-industrie failliet. Niet een paar bedrijven, maar de industrie zelf. De hotelindustrie in o.a. Thailand is ook kapot. De helft is al permanent gesloten. Zelfs als vandaag het sein veilig gegeven wordt, dan is het maar de vraag of een herstart nog kan lukken. In Nederland is de volledige horecasector bezig om ook failliet te gaan.

Vandaag wordt dat sein in Thailand op zeker niet gegeven, de Indische variant gooit roet in het eten. Zoals het er nu naar uitziet, blijft alles in heel 2021 in complete lockdown. In 2022 is Thailand geen toeristenland meer, want dan zijn er nauwelijks nog hotels.

De klassieke socialistische oplossing is er geld tegenaan smijten. Dat bedacht de econoom Keynes. De man zelf was nog slechter in beleggen dan ik. Voor de crash van 1929 had hij het grootste deel van zijn vermogen verloren met speculatie in … Duitsland. Inderdaad, de man die de Duitsers vertelde hoe zij hun economische problemen moesten oplossen, was overdonderd door de hyperinflatie. Twee keer maar liefst. Dan is hij in ieder geval geen ezel, want die doet maar een keer. In Wikipedia wordt hij geprezen, omdat hij geen geld verloor tijdens de Crash. Klopt, maar dat was omdat hij geen geld meer over had om te verliezen. Dat vertellen ze u weer niet.

Met geld smijten kan werken. Slechts tijdelijk. En dat geld ]i]moet[/i] terugbetaald worden. Iets dat socialisten helemaal niet leuk vinden. Socialisme is in essentie stelen. Of je het regelrecht steelt of het met meerderheid van stemmen doet, verschilt weinig. De rijken kunnen echt niet alles betalen, al lijkt het zo. Je kan op z’n best in je droomwereld een of twee jaar verder leven, maar dan is het echt op. Daarna komt er bittere armoede. Voor iedereen, behalve ... kijk naar de EU en Venezuela. Maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes. (Suggestie: gebruik veel rood.)

De Duitse monetaire autoriteiten in 1923 waren echt geen klungelende koekenbakkers. Dat waren dezelfde experts die nu het monetair beleid bepalen. Sterker nog: dat waren ook socialisten. Niet alleen dezelfde expertise, ook dezelfde politieke kleur. Ik weet niet waarom mensen altijd denken dat zij zo slim zijn en onze voorouders zo dom waren. Als je weet hoe iets veroorzaakt wordt en de afloop kent, is het ontzettend simpel om een alternatief te verzinnen.

Is er al inflatie? Ja en nee. Volgens onze uiterst betrouwbare minister-president niet. De prijzen zijn sinds de invoering van de Euro gelijk gebleven. Ik woon niet in de EU, en merkte een paar jaar na invoering dat alles verdubbeld was. Maar wie ben ik? De prijzen van de meeste grondstoffen zijn de afgelopen maanden fors duurder geworden. Hout, staal, en graan bijvoorbeeld. Olie niet, maar dat komt omdat de wereldeconomie op z’n gatje ligt. Iedereen zit thuis. Rijdt dus niet. Vliegt niet. De meeste schepen varen niet.

Dat gaat veranderen zodra het sein veilig gegeven wordt. Dan gaat iedereen direct op koopjesjacht. Het geld uitgeven dat ze kregen om door de crisis te komen. Zodra dat gebeurt, gaat het hek van de dam. Prijzen vliegen dan omhoog. Deels omdat er te veel vraag en te weinig aanbod is, en grotendeels omdat de voorraad niet aangevuld kan worden.

Als dat gebeurt, moet je heel sterk in je schoenen staan om niet toe te geven aan de verleiding om de geldpers wat sneller te laten draaien. Helaas koopt de leiding van alle centrale banken hun schoenen bij Hugo de Jonge.

Afbeelding

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/11 ... mt-er-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Het Komende K*t Kabinet

Geplaatst op 21 mei 2021

Afbeelding

Voor we naar het KKK-kabinet gaan kijken, begin ik bij Mark Rutte. Herinnert u zich nog wat de heer M. (van megalomaan) Rutte zelf zei? Na zijn studie, aan het begin van zijn politieke carrière, stond hij voor de keuze tussen VVD en PvdA. Hij zag dat zijn kansen beter waren bij de VVD, dus sloot hij zich daar bij aan. Niet echt een gedreven politicus, met andere woorden. Mark is ongetrouwd. Eigenlijk logisch, want Mark Rutte houdt maar van één persoon: Mark Rutte. Ruimte voor meer is er niet. Als een man van zijn leeftijd (53) er zo goed uitziet, en zelden of nooit in het gezelschap van een vrouw gezien wordt, gaat mijn gaydar af. In zijn geval niet, want Mark houdt enkel van Mark.

Mark is nu aan het einde van de rit gekomen. Hij is eindeloos ambitieus. Scrupules kent hij niet. Om op zo’n positie te komen, is dat normaal. Maar Mark gaat veel verder dan dat. Zijn keuze voor de VVD was uit puur eigenbelang. Iets wat normaal is in de hogere regionen van het moderne bedrijfsleven. Een topmanager verhuurt zich aan een bedrijf voor een fors bedrag. Na afloop van het contract – en incasseren van zijn bonus – stapt hij over naar een ander bedrijf. Meestal na een tot drie jaar. Zelden langer. Wat voor bedrijf? Nou, waar hij het meeste kan beuren, natuurlijk!

Bedrijven denken: als deze huurling (m/v) mij dit jaar x% winst meer oplevert, is hij me zijn soldij meer dan waard. Klopt, maar dat is korte termijn denken. Topmanagers zijn gewoon mensen. Zij het met veel minder scrupules dan u en ik. Hij weet wat haalbaar is, en zal zelden of nooit onmogelijke eisen accepteren. Meestal zal hij kiezen voor de gemakkelijkste oplossing: flikker de helft van het personeel er uit, en laat de andere helft dubbel zo hard werken. Verpak dat met mooie woorden. De raad van bestuur smult daar van. Incasseer je bonus, en maak dat je weg komt voor de problemen terugkomen. Die zijn voor je opvolger om op te lossen!

Dat werkt in de politiek toch even anders. Zelfs nu, en ook voor onze Mark ‘Napoleon’ Rutte. In het bedrijfsleven kun je naadloos overstappen van een fabriek die suikerwater verkoopt (Coca Cola, bijvoorbeeld) via een autofabriek of een kolencentrale naar een (particulier) ziekenhuis of een zorginstelling. In de politiek is enige affiniteit met de gedachte van je partij nog steeds noodzakelijk. Niet overal: D66 is een mooi voorbeeld. Die kijken in de krant wat op dat moment de meeste stemmen trekt. Dan gaan ze daarvoor. Is dat volgende week verouderd en wil het publiek precies het tegenovergestelde? Geen probleem, dan doen we dat. Zo de wind waait, waait mijn vestje.

Rutte weet heel goed dat hij het einde van de rit bereikt heeft. Geen enkele Nederlandse premier heeft met succes vier kabinetten geleid. Hij wil hoe dan ook de eer hebben dat bereikt te hebben. Dan komt zijn naam in de geschiedenisboekjes. Klopt, maar Mussert staat ook in de geschiedenisboekjes. Niet een premier, maar toch. Ik wil Mark even herinneren dat Mussert zijn verdiende loon kreeg, 67 jaar na afschaffing van de doodstraf. Het kan dus toch. Als je maar wilt!

Wat kan Rutte nu nog bereiken? Niet veel. Een luxe baan bij de EU. Als Frans Timmermans dat kan, kan hij dat ook. En beter. Maar dat is eigenlijk voor hem een afgang. Tenzij hij president van de EU kan worden en dat gaat gewoon nooit gebeuren. Eén Nederlandse clown (Timmermans) is genoeg.

Hij weet dat de kans heel erg klein is dat hij op de Waalsdorpervlakte komt te staan of levenslang moet uitzitten. Hij kan hooguit een tik(je) op z’n vingers verwachten, in de vorm van een iets minder riante EU-positie.

Dus rommelt Rutte een kabinet in elkaar waar de honden geen brood van lusten. Eigenlijk heeft hij niet veel keuze. Een kabinet met de PVV wil hij zelf niet. Deels omdat hij zich geschoffeerd voelt door Wilders. En grotendeels omdat de rest van de elite dat absoluut niet wil. Een rechts kabinet is eigenlijk de uitkomst van de verkiezingen. Had in twee weken in elkaar gezet kunnen zijn.

Waarbij ik wil aantekenen dat Baudet dat wel heel erg moeilijk maakt. Dit is de tweede keer dat zijn kleutercrèche aan het rellen is. Misschien een idee voor hem om een week of twee stage te lopen op een kinderdagverblijf voor moeilijk opvoedbare verwende kinderen? Kan hij leren hoe ze daar de bende kalm houden. Zelfs al zou Rutte een rechts kabinet willen proberen, dan op zeker niet met een nogal instabiele partij die zichzelf met de regelmaat van de klok opblaast.

Die roerige FvD-kleuterklas op rechts is natuurlijk niet de reden dat er geen rechts kabinet komt. Het is gewoon de boycot tegen alles wat niet extreemlinks is. Extreemrechts bestaat niet in Nederland. Niet wat men u wijs probeert te maken, “de nazi’s komen terug”, en zeker niet ‘echt rechts’. Dat zou dan een militaire dictatuur (à la Thailand bijvoorbeeld) of een soort van nog extremer bestuur waarin Koning Willem de Laatste de absolute monarchie afkondigt (waar de Thaise koning hard aan werkt) kunnen zijn. Dat is echt extreemrechts. In Nederland bestaat dat niet. Heeft nooit bestaan ook.

Wat gaat u krijgen? Een onmogelijk kabinet met meer dan zes partijen, waarin het hele linkse gekkenhuis vertegenwoordigd is. Onder leiding van een megalomaan die denkt dat hij Napoleon Mark Rutte is. Correctie: hij denkt niet dat hij Napoleon is. Welnee. Hij weet zeker dat hij beter dan Napoleon is.

Het eerste echt racistische en – laten we beleefd blijven – proto-fascistische, tevens het eerste antisemitische kabinet in onze geschiedenis. In Amerika pleegde links een staatsgreep met het vervalsen van de verkiezingsuitslagen. U hoort er helemaal niets over. Dat wil niet zeggen dat er geen staatsgreep was. Enkel dat die staatsgreep volledig geslaagd is. Vergelijk het met een accountant die met een kas van een bedrijf aan de haal gaat. Dat het niet aan het licht komt, wil niet zeggen dat hij onschuldig is.

Onze staatsgreep is net iets minder een staatsgreep dan in Amerika. Rutte heeft gewoon schijt aan het electoraat. Dat had u allang moeten weten. Niet de eerste keer dat hij een beetje vergeetachtig is. Waarom noem ik het komende kabinet een KKK-kabinet? Omdat het een extreem racistisch en antizionistisch kabinet gaat worden.

Alle linkse partijen haten Israël. En joden in het meer algemeen, maar dat kunnen ze verstoppen onder het etiket ‘antizionistisch’. Dan mag het. Hitler was niet extreemrechts, hij was extreemlinks. Al zijn ideeën waren extreemlinks. Zelfs zijn Jodenhaat haalde hij uit de werken van Karl Marx.

Op dit moment is links bezig met een nieuw offensief. Ze heeft de arbeiders volledig laten vallen. Arbeiders interesseert haar totaal niet meer. Ze heeft gekozen voor het kapitalisme. Het nieuwe proletariaat gaat volledig voor racisme. Iedereen wordt tegen elkaar opgezet. Op basis van argumenten waar u niets aan kunt doen: uw geslacht en uw huidskleur. De nieuwe racisten zijn krankzinnig genoeg zelf ... wit. Okay, er zit een Zwarte Bep in de Kamer. Zwarte Bep gilt het hardst, maar ze geeft enkel de toon aan. De rest van het Slavenkoor is lelieblank. Ze weten donders goed dat hun argumentatie totaal niet klopt. Maar wat dondert dat? Twee en twee is zeven! Want wij zeggen dat het zeven is. Als u het daar niet mee eens bent, rossen we je in elkaar, vieze fascist!

Vrouwen worden uitgespeeld tegen mannen. Blanken zijn de schuld van alles – behalve wat goed is. Misdadigers bestaan niet, ze zijn slachtoffers van racisme, het patriarchaat of het kapitalisme. Alle asielzoekers moeten warmhartig (dus met een douceurtje van minstens € 10.000,-) opgevangen worden. Pedofilie is normaal. Even ter herinnering: niet de eerste keer dat ze zich vergrijpen aan kinderen. Dat deden PvdA-Kamerleden al in de jaren-80. Een PvdA-Kamerlid zei open en bloot op TV dat ze haar zoontje weleens ‘sjorde’. Vondtie lekker. De rest van de bevolking dacht daar anders over, dus moest ze die keutel oprapen en weggooien. Niet inslikken, want ze is er nooit voor bestraft. Dat komt nu weer helemaal terug.

En dan openlijke Jodenhaat. Wat denkt Rutte? Dat hij is staat is om een kabinet te leiden waar de rest de meest racistische tak van de NSDAP vertegenwoordigt? Dat dacht von Papen ook. Zo ongeveer alle linkse partijen doen mee, of kijken doelbewust de andere kant op als “onze” mohammedanen openlijk roepen dat ze de joden van kant gaan maken. De politie grijpt niet in. Waarom niet? Omdat onze bestuurders dat niet durven, en er (op dit moment) nog niet openlijk voor uit durven te komen, omdat ze het er gloeiend mee eens zijn.

Een politicus die een ietwat verkeerde opmerking maakt (minder, minder, minder) wordt vervolgd tot de Hoge Raad. En dan nog steeds veroordeeld. Kleine kinderen die leeftijdsgenoten beroven en met messen zwaar verwonden? Ach, wee! Hoe kan dat nou toch? We moeten meer aan jeugdzorg doen. Oh, dat hebben we de laatste veertig jaar nog niet geprobeerd. De nieuwe mantra is: ze zijn verdrukt door ons witte racisme en het patriarchaat.

Een kleine troost: Als Napoleon Rutte zijn KKK-kabinet presenteert, is het geen lang leven beschoren. Een kabinet met zeven partijen kan niet lang leven. Onmogelijk. Die vechten elkaar nog harder de tent uit dan de kleuters van Ja21 en Baudet. Het is te hopen dat Baudet gaat stage lopen in een kleuterschool voor moeilijk opvoedbare kinderen. Anders zie ik het somber in. Een partij waar de helft boos opstapt, omdat de leider een verkeerde kleur das draagt of een vlek op z’n mouw heeft, is geen partij. Dat zijn politieke uitvreters.

Aan Wilders ligt het niet. Die heeft zijn zaakjes keurig op orde. Maar dat komt vast en zeker omdat hij geleerd heeft hoe fascisme werkt.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/21 ... t-kabinet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Thorium en trolleybussen

Geplaatst op 24 mei 2021

Afbeelding

Links kiest – doelbewust – de meest onrendabele en onwerkbare oplossingen die mogelijk zijn. Dat wist u natuurlijk. Het is niet toevallig dat progressieve mensen voor batterij auto’s, windmolens en zonnepanelen kiezen. Die werken niet, zijn vreselijk duur, zijn vreselijk milieuvervuilend. Het venijn in de staart: het is dodelijk voor onze economie.

Mensen stemmen uitsluitend op extreme (dus linkse) partijen als de economie in gruzelementen ligt, of als er een burgeroorlog dreigt te ontstaan. Anders nooit. Daarom proberen ze met man en macht, uiteraard op uw kosten, onze economie te vernietigen en een burgeroorlog te forceren. Dat lukt ze verdomd aardig, moet ik helaas zeggen.

Kijk, om windmolens, zonnepanelen en batterij auto’s te maken, hebben we ‘zeldzame grondstoffen’ nodig. Zeldzaam wil zeggen dat er niet veel van te vinden is op de aarde. Anders was het geen probleem. Waar tref je die aan? Op volgorde: in China (+50%), Vietnam, Brazilië, Rusland en India. Meestal in onontgonnen natuurgebieden, zoals het Amazone gebied en het Himalaya gebergte. Om het te winnen, zijn de meest milieuvervuilende processen die bestaan nodig. Dus om linkse activisten zeer comfortabel in een Prius of Tesla te laten rijden, moeten we het o.a. het Amazone gebied afbreken. Ziet u wat ik bedoel? Waarom anders onze bossen verbranden voor energie? Dat is de meest milieuonvriendelijke oplossing mogelijk.

Kernenergie is een mooi voorbeeld. Dat is voor links taboe. Mag niet. Nu niet en nooit niet. Dat er een wereld van verschil is tussen een verkeersvliegtuig van 1950 (De Havilland Comet) en een modern type van nu (Airbus A 320) moge duidelijk zijn. Iemand die zegt: verkeersvliegtuigen zijn onbetrouwbaar en levensgevaarlijk, en dan verwijst naar De Havilland Comet, heeft ze niet alle vijf op een rijtje. Dat is dus precies wat links doet. Zelfs bij de twee ergste nucleaire rampen ooit, Tsjernobyl en Fukushima, zijn nauwelijks mensen om het leven gekomen. Tsjernobyl was een zwaar verouderd type reactor die uitsluitend gebouwd werd in de USSR.

Hé, wat toevallig… de ergste kernramp ooit vond plaats in … de VOLKSREPUBLIEK USSR. Was overigens niet de eerste keer. Volksrepublieken – de ideale bestuursvorm van links – hebben daar nogal een handje van. Ze snijden daar erg graag de bocht af op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Niet toevallig zijn dat ook de meest vervuilde en vervuilende landen ter wereld. Daar hoort u links nooit over.

Kernenergie is veilig genoeg. Als je ze dwingt, willen ze dat nog toegeven ook. Maar, zeggen ze direct, vanwege het milieugevaar kunnen we er nooit aan beginnen. Pas als we ons nucleaire afval veilig kunnen opslaan. Dat probleem is onoplosbaar, dus willen ze best toegeven dat kernenergie vandaag de dag redelijk veilig is.

Komen we bij Thorium. Wat is dat? Thorium is een broertje van Uranium. Het is lang zo zeldzaam niet, dus we hebben voor vele eeuwen brandstof. Er komt veel minder radioactiviteit bij vrij. Na gebruik is er veel minder afval. Je kan er geen atoombommen mee maken. Een meltdown kan niet, omdat het reactieproces anders is. Kortom, de ideale nucleaire brandstof.

Waarom gebruiken we het dan niet? Simpel, vanwege het prijskaartje. Het kost nogal wat om een moderne kerncentrale te bouwen. Denk aan miljarden, niet aan miljoenen. Omdat je er geen atoombommen mee kan maken, is thorium nooit verder ontwikkeld. Thorium moet verder ontwikkeld worden, en dat gaat vele miljarden kosten. De meeste kerncentrales zijn particuliere bedrijven, die gokken liever niet met geld. Ze bouwen liever een uraniumcentrale die werkt dan een veel duurdere thoriumcentrale die over tien jaar heel misschien gaat werken. Of over twintig jaar. Links is enorm sterk vertegenwoordigd in de overheid, (fop)wetenschappen en in sommige bedrijven. Die niet toevallig windmolens, zonnepanelen en batterij auto’s bouwen. Verder ontwrichten thoriumcentrales de economie niet, zoals batterij auto’s, zonnepanelen en windmolens dat wel doen. Ze winnen er dus niets mee om thoriumkerncentrales te steunen.

Je kan met thorium geen kernwapens maken. Iran wil hoe dan ook kerncentrales bouwen “om energie te winnen”. Klinkt nogal gezocht als je op de grootste plas olie ter wereld zit. De EU zou kunnen zeggen: okay. We gaan jullie steunen met thoriumontwikkeling. Stoppen we xxx miljard in. Iran kan geen nee zeggen, want dan moeten ze toegeven dat ze atoombommen aan het bouwen zijn. Dat zou een serieuze oplossing voor een Midden-Oosten probleem zijn. Dan staat links buitenspel, en dat moeten we natuurlijk niet willen.

Genoeg over thorium. Nu trolleybussen. Als we vervoer vergelijken van duur naar goedkoop is het lijstje: luchtvervoer, wegvervoer, railvervoer, scheepsvervoer. Railvervoer in Nederland is uitontwikkeld. (Zonnepanelen en windmolens zijn dat overigens ook.) Treinen kunnen niet of nauwelijks sneller rijden, langer worden of meer frequent rijden. Iedereen een eigen (batterij) auto laten kopen of laten fietsen kan ook niet. U realiseert het zich misschien niet, maar de spoorwegen in NL behoren bij de beste ter wereld. Ondanks blaadjes op de rails. En Nederland is de wereldleider op het gebied van fietsen en fietspaden. Ook al winnen we de Tour de France zelden.

Het aanleggen en onderhouden (!) van een tramsysteem is erg duur. Alle bussen op batterijen laten rijden, is op dit moment volstrekt onmogelijk en niet milieuvriendelijk. Maar er is een prima tussenoplossing: trolleybussen. Een trolleybus is aanzienlijk duurder dan een gewone lijnbus, vanwege de nodige bekabeling. Trams en trolleybussen werken anders, dus kunnen ze elkaars bovenleiding niet gebruiken. Een tram voert de stroom af via de (stalen) wielen, en heeft een kabel nodig. Een trolleybus heeft rubberen wielen, dus de stroomafvoer moet via een bovenkabel gebeuren. Vandaar dat een tram een en een trolleybus twee draden nodig heeft.

Een trolleybus heeft een elektromotor, geen verbrandingsmotor. Daarom gaan ze veel (50 jaar) langer mee. Ze produceren veel minder lawaai en vervuiling dan bussen en trams. Een tram heeft een eigen rijbaan en meestal speciale en verhoogde perrons nodig. Een trolleybus kan door gewone straten rijden zonder eigen rijbaan. Kortom, een bijzonder duurzame (voor de verandering ècht duurzaam) milieuvriendelijke en goedkope oplossing voor een deel van het vervoerprobleem.

Waarom hoor je links daar nooit over? Heel eenvoudig: ze willen geen problemen oplossen. Enkel creëren. Als we problemen oplossen, stemmen mensen niet extreemlinks. Zelfs niet minder extreemlinks. Net als bij thorium liggen hun financiële belangen elders.

Ze verbranden veel liever Nederlandse bossen en het Amazone gebied dan te zoeken naar realistische oplossingen. Waar ik hier twee van liet zien. Geen totale oplossing, dat weet ik ook wel. Maar allebei een stapje in de goede richting.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/24 ... leybussen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Mahalingam »

Ter ilustratie bij bovenstaande:
trolleybus Arnhem 1961:

Afbeelding

en 50 jaar later ziet dat er zo uit:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door Pilgrim »

Thailand glimlacht niet meer

Geplaatst op 30 mei 2021

Afbeelding

Hoe is de toestand in Thailand, zullen sommigen van u zich afvragen. Kunnen we weer op vakantie? Dat gaat voorlopig vrijwel zeker niet gebeuren. Phuket zet alles op alles om per 1 juli weer open te gaan. Maar daar heb ik een hard (eikenhouten hard) hoofd in.

ot de derde golf van het Wuhan-virus toesloeg, deed Thailand het verbazingwekkend goed. Zeker vergeleken met Nederland. Thailand had veel minder doden in totaal dan Nederland op een dag. Er gingen al stemmen op om het land voorzichtig te openen voor toerisme. Dat had nu (in mei) al moeten gebeuren. Helaas. Toen kwam de derde golf. Er zijn nu 154.000 mensen ziek met 1.012 overledenen. Zet dat af tegen Nederland: 1,6 miljoen zieken en 17.000 overledenen. Vergeet niet dat Thailand ruim 4x meer inwoners heeft dan Nederland. Dus de Nederlandse getallen moet je eigenlijk met vier vermenigvuldigen om de vergelijking te kunnen maken. Thailand doet het zo gek nog niet.

Waardoor stegen de besmettingen opeens? Dat begon vrijwel gelijk na de coup in naburig Myanmar. Een groot aantal Birmaanse vluchtelingen zocht een veilig heenkomen in Thailand. Een aantal daarvan was besmet. Op dit moment is de grenspolitie heel druk bezig bij de grenzen met surveilleren.

Een tweede oorzaak zijn Thaise gevangenissen. Die kun je gemakkelijk vergelijken met Auschwitz (het werkkamp, niet het vernietigingskamp). Alleen spreken de bewakers geen Duits. Cellen zijn voorportalen van de hel. Gezellig met 40 man in een cel. Daar zit je van 15.00 tot 07.00. Je persoonlijke ruimte is 1×2 meter. Met een emmer als WC. Net genoeg ruimte om te liggen, met z’n veertigen. De cuisine is rijst met water (getapt uit het nabijgelegen kanaal), naar keuze al dan niet vegetarisch. Als u de kakkerlakken verwijdert, is het vegetarisch. De hygiëne en medische voorzieningen zijn op dat niveau: veel verder dan een aspirientje gaat het niet.

Een dikke week geleden werd de politieke activist Parit Chiwarat (Pinguïn) vrijgelaten op borgtocht. Er staan maar liefst 20 aanklachten wegens majesteitsschennis op z’n lijstje, dus hij kan uitkijken naar 300 jaar gevangenisstraf. Als hij direct bekent, hoeft hij slechts de helft uit te zitten! Pinguïn was een van de studentenleiders die de protesten in december leidden. De rest was al op borgtocht vrijgelaten.

Hij werd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich van politieke activiteiten zou onthouden. Pinguïn vertelde direct bij de poort van de gevangenis tegen de vele aanwezige journalisten dat hij besmet was met het Wuhan-virus. En dat het virus woest om zich heen sloeg in alle Thaise gevangenissen. Niet enkel het hellegat waar hij zat. Strikt gesproken was dat geen politieke activiteit. Even zo goed een nogal harde schop in de edele delen van de regering, om het bescheiden uit te drukken.

Het publiek was geschokt, en eiste een onderzoek. De kampcommandanten Het gevangenisbestuur weigerde dat, maar moest toegeven onder druk van de publieke opinie. De situatie was veel erger dan men vermoedde. Meer dan 36.000 gedetineerden zijn besmet.

Persoonlijk vind ik de reactie van het publiek ietwat hypocriet. Iedereen ouder dan vier jaar weet dat Thaise gevangenissen berucht zijn. Mogelijk niet de aller slechtste gevangenissen van de wereld, maar het scheelt niet veel. Ze staan in ieder geval in de top vijf.

De minister heeft opdracht gegeven dat 50.000 gedetineerden voor geringe en niet-gewelddadige vergrijpen (tieners gepakt met een joint, bijvoorbeeld) de rest van hun straf met een enkelband thuis mogen uitzitten.

Komen we bij de situatie van de dag. Hoe doet de Thaise economie het? Beroerd. Ongeveer 20% van het BNP komt uit toerisme – dat nu hartstikke dood is. Ah, Numan, je overdrijft. Het is maar 20%. Zekers, maar al die mensen voorheen werkzaam in het toerisme hebben geen uitkering. Want Thailand kent dat niet. Die mensen gaan niet op koopjesjacht. Kopen geen nieuwe auto, motor, huis of telefoon. Ze proberen in leven te blijven, hoe moeilijk dat ook is. Meestal met hulp van familie of vrienden.

De export doet het ook niet goed, omdat de Baht spijkerhard is en blijft. Op zich een goede zaak, complimenten dat de Thaise Bank het hoofd koel houdt. Maar het is slecht nieuws voor de exportindustrie. Vele fabrieken doen assemblage voor buitenlandse bedrijven, zoals Toyota, Mercedes en BMW (= Bangkok Motor Works). Vanwege de slechte economische toestand wereldwijd zijn die fabrieken of gesloten of werken met een sterk verminderde productie. Dus ook voor die mensen is Schraalhans keukenmeester.

De Thaise regering doet wat ze kan, al is dat niet veel. Vaccineren is begonnen, maar de logistiek lieten ze doen door een Thaise vriend van Hugo de Jonge. Met andere woorden: daar valt nogal wat op aan te merken. De vaccinering hapert nogal. Ik bijvoorbeeld kon me eerst niet registeren. Want ik ben buitenlander. De volgende dag kon dat opeens wel. Toen ik me probeerde aan te melden lukte dat niet, want ik ben … Ik begrijp heel goed dat Phuket met man en macht probeert om de gehele bevolking te vaccineren. Of dat gaat lukken is een open vraag. Gezien bovenstaande heb ik grote twijfels. Maar er is meer.

Ik heb al vele vragen gehad of men nu eindelijk weer naar Thailand kan komen. Theoretisch kan dat dus vanaf 1 juli, als u gevaccineerd bent en beperkte quarantaine accepteert. Want die quarantaine gaat voorlopig nog door, zij het geen 14 dagen. En dan? Wat gaat u doen? De hele dag aan het zwembad of op het strand liggen? Want veel anders is er niet. De meeste hotels zijn gesloten. De meesten daarvan permanent. Een klein aantal hoteliers neemt het grote risico om te heropenen. Dat is een groot risico, want even zo vrolijk zegt de Thaise regering: we stoppen het feest, want de situatie is nog steeds niet onder controle. De hotelier is dan zijn geld kwijt. Want anders dan in Nederland wordt hij echt niet gecompenseerd. Gevolg is dat die paar hotels die open durven te zijn de rack rate (hoogste prijs) rekenen.

Attracties zijn grotendeels gesloten. Met een boot naar een naburig eiland varen? De boot ligt opgeslagen in een schuur, de kapitein loopt achter een buffel rijst te ploegen in de Isaan. Ik lees net dat een bekende dierentuin in Pattaya elf olifanten te koop aanbiedt. Dus als u al van plan was om een olifant als huisdier te nemen, dit is uw kans. Ze hopen met de verkoop van de olifanten hun kosten te verminderen (die beesten vreten veel!) en de rest van de dierentuin in stand te houden, tot de situatie weer onder controle is. Als u vanaf juli naar Thailand zou gaan, dan bent u een pionier, met alle voor- en nadelen van dien.

Hoe gaat u naar Thailand? Voor de meeste mensen is dat met het vliegtuig. De luchtvaartindustrie is gedecimeerd door de pandemie. Thai International Airways heeft het net op het laatste nippertje gered. Andere luchtvaartmaatschappijen zijn daadwerkelijk failliet. De rest die nog vliegt doet dat met een veel lagere bezetting. Dat heeft grote gevolgen voor de ticketprijs. Voor € 400,- of € 500,- een retourticket boeken, moet u gewoon vergeten. Ga uit van € 1200,- of meer. Bedrijven proberen er geen slaatje uit te slaan, dat is wat de markt niet vraagt, maar eist. Een vliegtuig half leeg laten vliegen voor mats prijzen kan nu eenmaal niet.

Ik verwacht ook dat de controle en het dragen van maskers streng zijn en blijven. In ieder geval tot ver in 2022. Het dragen van een masker is geen lolletje, en om dat 16 uur te doen vanwege vakantie zou ik dus niet doen. Dan maar naar Mykonos.

Die veel hogere vliegprijzen gaan vrijwel zeker overal gelden. Voor vijf of zes tientjes naar Athene of New York vliegen kunt u gerust vergeten. Dat kan alleen als er geen enkele beperking is. Elke beperking, hoe gering ook, verhoogt de prijs. Grote kans dat bedrijven als Ryan Air daardoor nu in de problemen gaan komen. Als ze dat al niet waren. Norwegian is ook een low budget maatschappij, en die staat op het punt permanent te sluiten.

Een Chinese vervloeking is: “Moge u in interessante tijden leven”. Nou, dat doen we dus. Hele interessante tijden! Met een wraakzuchtige seniele niksnut in het Witte Huis. Die vrijwel zeker op de loonlijst van Beijing staat. Al dan niet indirect via zijn zoontje Hunter. China zelf weigert elke verantwoordelijkheid voor de pandemie te aanvaarden. Kortom, we zijn er nog lang niet.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/30 ... niet-meer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8405
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Artikelen van H Numan

Bericht door xplosive »

Vaccineren is begonnen, maar de logistiek lieten ze doen door een Thaise vriend van Hugo de Jonge. Met andere woorden: daar valt nogal wat op aan te merken. De vaccinering hapert nogal. Ik bijvoorbeeld kon me eerst niet registeren. Want ik ben buitenlander. De volgende dag kon dat opeens wel. Toen ik me probeerde aan te melden lukte dat niet, want ik ben …
Hieruit blijkt dat Numan zich graag laat vaccineren.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Plaats reactie