Klimaathysterie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

En op dit moment zijn de productiekosten (af fabriek) 67 cent per liter benzine.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Greenland’s 2022-’23 Ice Coverage Well Above 1981-2010 Average Despite ‘Global Boiling’ Rhetoric

Greenland-Ice-Sheet Surface Temperature and Melt Extent from 2000 to 2020 and Implications for Mass Balance
https://www.mdpi.com/2072-4292/15/4/1149
sinds 2012 koelt Groenland af

Afbeelding

Na korte, plotselinge opwarming van 1994 tot het begin van de 2000-jaren is de jaarlijkse oppervlaktetemperatuur (LST) zonder grote schommelingen sinds ca. 2003.

Surface Conditions
http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/

Volgens vaststellingen blijkt dat Groenlands ijsbedekking – voor het grootste gedeelte van dit jaar (1 sept. 2022 tot 31 aug. 2023) beduidend groter is dan het lange termijn (1981-2010) klimaatgemiddelde. Groenlands ijskap weigert mee te werken aan de “globale smeltvoorspellingen” gedurende de smeltmaanden juli en augustus.
En dit is sinds tientallen jaren reeds het geval.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 11671
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

King George schreef:
za aug 26, 2023 6:33 pm
We beginnen zo'n beetje het meest onbetaalbare land te worden.
Linkse hobby's als globalisme misbruik van de mensenrechten ten bate van de asielindustrie, financieren en uitlokken van een oorlog via NAVO en EU als brave knechten van Empire USA in Oekraïne en groene aandelen waarmee anderen met vermeende klimaatkosten als zinloze administratie en gecreëerde CO2-problematiek worden opgezadeld kosten anderen geld.
Met het doorschuiven van rekeningen is onder andere Frans Timmermans groot geworden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Klimaatprotest bij opening academisch jaar Universiteit Leiden

Activisten van Extinction Rebellion Leiden hebben maandagmiddag actie gevoerd bij de Pieterskerk. Daar werd om 15.00 uur het academisch jaar geopend door Jan Willem Erisman die als hoogleraar Milieu en Duurzaamheid is verbonden aan de Universiteit Leiden. Erisman staat bekend als de ‘stikstofprofessor’.

De opening stond, net als in 2017, in het teken van duurzaamheid. Naast speeches over wat de universiteit al doet op dat gebied, lieten studenten en medewerkers kritische videofilmpjes zien. Zij vinden dat de universiteit de banden met de fossiele industrie moet stoppen. Alleen de publicatie van een lijst met samenwerkingen met de fossiele industrie waar de universiteit eind vorige maand mee kwam, vinden ze volstrekt onvoldoende.

Rector magnificus Hester Bijl haakte in op de pitches van de studenten door te vertellen dat duurzaamheid al flink is verweven met al het onderwijs aan de universiteit. “En het aantal opleidingen en vakken waarin duurzaamheid en aanverwante onderwerpen aan bod komen is al aanzienlijk uitgebreid. Ook in de samenwerking tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam is duurzaamheid een speerpunt.”

Voorzitter Annetje Ottow van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden verwees in haar openingsspeech naar de demonstranten van Extinction Rebellion die voor de Pieterskerk stonden. Ottow sprak hen vlak voor de ceremonie. “Dat ging me niet in de koude kleren zitten. De demonstranten lieten weten zich grote zorgen te maken over het klimaat en wat er in de wereld gebeurt. Zij willen dat de universiteit samenwerkingen met de fossiele industrie stopt.”

De universiteit gaat eind september in gesprek met medewerkers en studenten. Tijdens dat debat wil Ottow het hebben over die samenwerkingen. “Ermee stoppen lijkt misschien voor de hand te liggen, maar veel onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de fossiele industrie. Bijvoorbeeld over duurzame energie. Volgens Ottow kan de universiteit een leidende rol spelen bij het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. “Maar dat kan alleen met behulp van onze lokale en internationale partners. Samenwerkingen tussen wetenschap en samenleving zijn cruciaal om grote uitdagingen aan te pakken en ik geloof dat we een duurzame toekomst alléén kunnen veiligstellen wanneer we dit op wereldwijde schaal doen. Deze universiteit zal er alles aan doen om verschil te maken”, zo besloot ze haar toespraak.

Erisman wond er in zijn bijdrage geen doekjes om . “Deze zomer worden we opnieuw geconfronteerd met vreselijke berichten over extreme hitte, overstromingen en hagelstenen zo groot als tennisballen waarmee vakantiegangers in Italië te maken kregen. De wetenschap is eenduidig over het aandeel van klimaatverandering en de menselijke bijdrage daaraan. De laatste jaren nemen de extreme situaties verrassend snel toe en zien we ook andere effecten waarvan we nog niet weten wat ze gaan betekenen.” De stikstofprofessor wees daarbij op verminderde ijsaangroei op Antarctica en oceanen die warmer zijn dan ooit. In paniek raken is volgens Erisman geen oplossing. Hij maande tot kalmte en riep op om juist met z’n allen aan de slag te gaan in de strijd tegen de klimaatproblematiek.https://sleutelstad.nl/2023/09/05/klima ... it-leiden/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 11671
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Dramdwingende sprookjes aan de universiteit, het moet toch niet gekker worden wat er allemaal tijd voor overdracht van wetenschap in beslag komt nemen. Nou ja dan breken er betere tijden voor schriftelijk onderwijs en zelfstudie aan want hiervoor weigert menig pa te blijven lammeren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Wat zien wij hier? Een beklad gebouw waar conferenties worden gehouden.
Vandaag is er een Regenerative Agriculture & Food systems Summit en dat is niet naar de zin van de klimaatgekken. Dus:
Klimaatactivisten bekladden Beurs van Berlage met groene verf uit protest tegen landbouwtop

Klimaatactivisten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de Beurs van Berlage in Amsterdam-Centrum met groene verf beklad. De actie is gericht tegen landbouwtop Regenerative Agriculture & Food systems Summit, die woensdag en donderdag in het gebouw plaatsvindt.
V
De groene verf werd dinsdagnacht rond 5.15 uur door de politie ontdekt. Een groep klimaatactivisten liet later op de dag via een persbericht weten achter de actie te zitten. Ze hopen met de actie het ‘greenwashen’ door bedrijven die deelnemen aan het evenement, aan het licht te brengen.

De internationale top staat in het teken van regeneratieve landbouw, een manier van landbouw die voedselproductie combineert met natuurherstel. Onder andere Unilever, Rabobank en ABN Amro leveren sprekers voor de top. Deelnemen kost tussen de 300 en 2500 euro.

Volgens de klimaatactivisten ‘misbruiken’ deelnemers de naam van regeneratieve landbouw om ‘hun vuile industrie schoon te doen lijken’. ‘Het industriële systeem dat deze landbouwgiganten in stand willen houden en groenwassen, is niet regeneratief, maar zorgt juist voor voedselonzekerheid voor de meerderheid van de wereldpopulatie.’

Protest verwacht

Eerder woensdagochtend wilde een woordvoerder van de Beurs van Berlage niet zeggen om welk evenement het ging. “Dit is geen kwestie van geheimhouden, maar de organisatie kiest er zelf voor hier niks over bekend te maken. Het is niet aan ons om dat wel te doen.”

Omdat er al protest werd verwacht, werd volgens de woordvoerder bewust geen reclame gemaakt voor het evenement. “Maar we hadden nooit verwacht dat ze een monumentaal pand zouden bekladden.”

Het monumentale pand schoon krijgen is volgens de woordvoerder niet eenvoudig. “We hopen dat de schade snel kan worden hersteld. Het is geen waterverf die erop is gesmeerd; het is niet zo makkelijk eraf te krijgen.” Er is een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd dat onderzoekt hoe de vloeistof kan worden verwijderd zonder het pand te beschadigen.

Dat het verwijderen van de groene verf het gebouw mogelijk beschadigt, was voor de activisten geen reden om het niet te doen. “De schade aan het pand is minimaal als je die vergelijkt met de schade die aan de planeet, samenlevingen en kleine boeren over de hele wereld wordt toegebracht,” reageert een persoon die zich aan de telefoon ‘woordvoerder’ van de groep klimaatactivisten noemt. De woordvoerder wil anoniem blijven en wil ook niets kwijt over de samenstelling van de groep activisten.

“De Beurs van Berlage faciliteert met deze top het voortzetten van de industriële landbouw. Waarom moet de geschiedenis van een gebouw beschermd blijven als de toekomst in datzelfde gebouw wordt verpest?”

Demonstratie

Woensdagochtend rond 8.30 uur stonden er ook zo’n dertig demonstranten voor de deur van de Beurs. Volgens de klimaatactivisten die achter de verfactie zitten, gaat het om een andere groep demonstranten.

De demonstratie verliep vreedzaam, aldus een woordvoerder van Beurs. Rond 10.00 uur waren de demonstranten weg. Naar aanleiding van de actie heeft Annabel Nanninga, raadslid van JA21, vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders. Ze wil onder meer weten of de gemeente van plan is om aangifte te doen tegen de klimaatactivisten.
https://www.parool.nl/amsterdam/klimaat ... ~b93bb4c1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Dankzij subsidie worden er in ons land nog speelfilms gemaakt die zelfs heel af en toe in de bioscoop draaien.
Nu lees ik dat een deel van die subsidies gaat naar externe 'klimaatdeskundigen' die dure rapporten opmaken over hoeveel CO2-uitstoot het maken van een film geeft als die film gemaakt zou worden. En natuurlijk met adviezen hoe dat beter kan wat evenwel meer subsidie vereist.
Duurzaam­heid wordt cri­te­rium voor bij­drage Film­fonds


Wie vanaf november bij het Filmfonds aanklopt voor financiële steun moet weten hoeveel CO2-uitstoot zijn film naar verwachting zal opleveren. Een zogenaamd ‘carbon action plan’ wordt een verplicht criterium in de aanvragen voor een realiseringsbijdrage. Daarmee wil het Filmfonds de vergroening van de sector stimuleren.

Het is de bedoeling dat filmmakers voortaan in de ontwikkelingsfase het advies inwinnen van een eco-consulent. Die kan inschatten wat de CO2-uitstoot van de productie zal zijn. Ten tijde van de Ronde Tafel Duurzaamheid, vorig jaar november, bleek uit berekeningen dat die voor een Nederlandse film of tv-serie nu tussen de 17 en 145 ton ligt. Transport is de grootste vervuilingsfactor, gevolgd door locatie, materialen en catering.

Die uitstoot moet omlaag, vinden onder andere de initiatiefnemers van Film For Future, die in een interview met De Filmkrant zeiden te streven naar een CO2-neutrale sector in 2050. De reductie in uitstoot kan gerealiseerd worden door onder andere het gebruik van elektrische deelauto’s, vegetarische catering, het in de ban doen van wegwerpproducten, hergebruik van decors en kostuums, en de keuze voor filmlocaties dichter bij huis. Dat het kan, bewezen de makers van Narcosis, de Nederlandse Oscar-inzending van vorig jaar die volledig duurzaam is geproduceerd.

Narcosis is een uitzondering. Omdat het groener maken van het productieproces tot nu toe vooral is overgelaten aan de sector zelf, gaat de verduurzaming langzamer dan noodzakelijk. Het Filmfonds, dat al in 2011 probeerde een zetje te geven door de Green Film Making Competition te steuen, hoopt de ontwikkeling te versnellen door het verplicht stellen van een carbon action plan, waarin de CO2-impact inzichtelijk is en duidelijk is welke keuzes er gemaakt kunnen worden om de productie groener te maken.

Het Filmfonds komt ook met financiering om eco-managers in te huren die filmmakers tijdens het realiseringsproces kunnen begeleiden. Vanaf begin volgend jaar wordt gestart met trainingen om meer eco-managers op te leiden. Ook worden voorbeelden van best practices actief verzameld en gedeeld tijdens inspiratiesessies. En krijgen organisaties die zelf activiteiten ontwikkelen op dit vlak een speciale bijdrage.
https://filmkrant.nl/nieuws/duurzaamhei ... filmfonds/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Boeren willen aardappelen niet oogsten, maar het moet

Gelderse aardappelboeren zitten met de handen in het haar. Vanwege strengere milieueisen moeten ze voor 1 oktober hun aardappelen hebben geoogst. Maar door een nat voorjaar zijn de meeste aardappelen nog niet volgroeid. Volgens landbouworganisatie LTO zullen veel boeren wachten met oogsten en nemen ze een straf voor lief.

De verplichting om voor 1 oktober te oogsten, heeft te maken met milieuregelgeving. Doel is onder meer de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat laat oogsten zorgt voor een toename van nitraat in de bodem en het oppervlaktewater. Daarom heeft het Ministerie van Landbouw en Visserij voor de landbouw een kalender opgesteld. Daarin staan allemaal regels en deadlines voor het zaaien, planten en oogsten van gewassen.

"Het LNV heeft de kalenderlandbouw opgesteld aan de hand van verouderde rapporten uit Wageningen", meent Pieter Evenhuis bestuurslid van LTO Noord. "Door de vele neerslag in het voorjaar is 80 procent van de aardappelen nog niet volgroeid", stelt hij.

Boeren die zich niet houden aan de nieuwe regelgeving van de overheid, worden volgend jaar gekort op hun stikstofrechten. "Voor ons is het geen keuze", zegt Evenhuis, zelf ook aardappelteler.

"De schade van het oogsten voor 1 oktober is groter dan de korting op onze stikstofgebruiksnorm van volgend jaar. We kunnen niet werken volgens de kalender van de overheid. Als er door neerslag te veel water op het perceel ligt, rijden we het veld kapot. Daarnaast heeft het te vroeg oogsten van aardappelen grote gevolgen voor de verkoop. Je kunt aardappelen niet bewaren als ze onrijp zijn, daarbij willen boeren hun kwaliteit waarborgen", zegt Evenhuis.

Gesloten boek
Volgens hem trekt het LNV een grote broek aan met hun 'regeltjes', toch hoopt hij dat de overheid nog tot inzichten komt. "Voor hen is het een gesloten boek. Het kabinet is momenteel ook demissionair, dat helpt ook niet mee. Ik denk dat minister Piet Adema ook niet naar Brussel durft om toe te geven dat hij de situatie verkeerd heeft ingeschat. Maar ik vraag me af hoe wij boeren beboet kunnen worden, voor iets wat we niet na kunnen komen?"

Of de overheid ook daadwerkelijk op 1 oktober gaat controleren, durft Evenhuis niet te zeggen: "Misschien controleren ze het met satellietfoto's? We zullen het zien", aldus Evenhuis, die zijn gewassen in ieder geval laat groeien totdat de tijd rijp is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1931
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pizzaman »

Mahalingam schreef:
vr sep 08, 2023 1:30 pm
Dankzij subsidie worden er in ons land nog speelfilms gemaakt die zelfs heel af en toe in de bioscoop draaien.
Nu lees ik dat een deel van die subsidies gaat naar externe 'klimaatdeskundigen' die dure rapporten opmaken over hoeveel CO2-uitstoot het maken van een film geeft als die film gemaakt zou worden. En natuurlijk met adviezen hoe dat beter kan wat evenwel meer subsidie vereist.
Ja, de 'beancounters' zijn duur. Je kan zelf wel nagaan hoe duur, want we betalen 50% loonbelasting en dan nog 21% BTW.
Een heel groot deel van de centen die alsnog verdiend worden, ging al op aan administratie.
En nu hebben ze ook nog deze afroom gelegenheid te baat genomen. Halleluja. :scratch:

Op een gegeven moment komt NL er achter dat er niet genoeg meer geproduceerd wordt om het kaartenhuis te ondersteunen.
Simpelweg, als op een gegeven moment slechts 10% van de goederen daadwerkelijk wordt verkocht en de rest is 'overhead',
dat betekent dat die ene lullo die daadwerkelijk produceert, 10 man aan de vreet houdt. :greeting2:

Maar op een gegeven moment kan die ene lullo het ook niet meer trekken en hij nokt er mee.
Als die er dan mee ophoudt vallen die andere 9 dus ook om... :thinking:

Zie hieronder... stel je maar voor dat er nog 10 op die bovenste tak zitten.
Afbeelding
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1931
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pizzaman »

Afbeelding
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17117
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
vr sep 08, 2023 1:30 pm
Dankzij subsidie worden er in ons land nog speelfilms gemaakt die zelfs heel af en toe in de bioscoop draaien.
O ja? Je tekst klinkt denigrerend. :*) Volgens mij scoren Nederlandse films behoorlijk hoog op de ladder van succes. Tot zelfs in Amerika aan toe en op de nodige filmfestivals.

Mijn persoonlijke mening is dat de kwaliteit toppie is en zeker niet onderdoet voor de grote namen. icon_thumbup.gif Dat was in mijn tijd vroeger niet zo.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24617
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo sep 10, 2023 2:57 pm
Boeren willen aardappelen niet oogsten, maar het moet

Gelderse aardappelboeren zitten met de handen in het haar. Vanwege strengere milieueisen moeten ze voor 1 oktober hun aardappelen hebben geoogst. Maar door een nat voorjaar zijn de meeste aardappelen nog niet volgroeid. Volgens landbouworganisatie LTO zullen veel boeren wachten met oogsten en nemen ze een straf voor lief.

De verplichting om voor 1 oktober te oogsten, heeft te maken met milieuregelgeving. Doel is onder meer de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat laat oogsten zorgt voor een toename van nitraat in de bodem en het oppervlaktewater. Daarom heeft het Ministerie van Landbouw en Visserij voor de landbouw een kalender opgesteld. Daarin staan allemaal regels en deadlines voor het zaaien, planten en oogsten van gewassen.
Spoiler! :
"Het LNV heeft de kalenderlandbouw opgesteld aan de hand van verouderde rapporten uit Wageningen", meent Pieter Evenhuis bestuurslid van LTO Noord. "Door de vele neerslag in het voorjaar is 80 procent van de aardappelen nog niet volgroeid", stelt hij.

Boeren die zich niet houden aan de nieuwe regelgeving van de overheid, worden volgend jaar gekort op hun stikstofrechten. "Voor ons is het geen keuze", zegt Evenhuis, zelf ook aardappelteler.

"De schade van het oogsten voor 1 oktober is groter dan de korting op onze stikstofgebruiksnorm van volgend jaar. We kunnen niet werken volgens de kalender van de overheid. Als er door neerslag te veel water op het perceel ligt, rijden we het veld kapot. Daarnaast heeft het te vroeg oogsten van aardappelen grote gevolgen voor de verkoop. Je kunt aardappelen niet bewaren als ze onrijp zijn, daarbij willen boeren hun kwaliteit waarborgen", zegt Evenhuis.

Gesloten boek
Volgens hem trekt het LNV een grote broek aan met hun 'regeltjes', toch hoopt hij dat de overheid nog tot inzichten komt. "Voor hen is het een gesloten boek. Het kabinet is momenteel ook demissionair, dat helpt ook niet mee. Ik denk dat minister Piet Adema ook niet naar Brussel durft om toe te geven dat hij de situatie verkeerd heeft ingeschat. Maar ik vraag me af hoe wij boeren beboet kunnen worden, voor iets wat we niet na kunnen komen?"

Of de overheid ook daadwerkelijk op 1 oktober gaat controleren, durft Evenhuis niet te zeggen: "Misschien controleren ze het met satellietfoto's? We zullen het zien", aldus Evenhuis, die zijn gewassen in ieder geval laat groeien totdat de tijd rijp is.
Dit is gewoon je reinste voedselvernietiging. Hoe creëer je armoede en honger?
Laatst gewijzigd door King George op ma sep 18, 2023 8:31 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24617
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Verwarming thuis in de winter een "ontzettend luxe levensstijl"?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24617
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Hij is in ieder geval niet bang voor een stijging van de waterspiegel dichtbij zijn eigen huis.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1931
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pizzaman »

King George schreef:
ma sep 11, 2023 10:35 am
Hij is in ieder geval niet bang voor een stijging van de waterspiegel dichtbij zijn eigen huis.

Afbeelding
Daar was ook een stuk over in de krant, dat de grootste klimaat lullo's huizen aan het strand kopen. :roll:
Denk nou maar niet dat ze dat zouden doen als het echt zo vreselijk dringend was, dat klimaat.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:
wo feb 22, 2023 2:56 pm
"Het gaat helemaal fout met het klimaat" roepers hebben het druk. In Londen is de burgemeester Sadiq Khan bezorgd dat zijn burgers dood gaan aan door lucht vervuiling. Hij zegt:
I refuse to stand by and allow the harmful effects of air pollution to damage Londoners’ health.

The right to breathe clean air shouldn’t be a postcode lottery. The London-wide expansion of the ULEZ will save lives.
Maar die ULEZ (Ultra Low Emission Zone ) kost geld, en dat geld moet opgebracht worden door automobilisten die door Londen rijden. Dat gaat ze £12.50 kosten...Per keer .

for cars, motorcycles, vans and specialist vehicles (up to and including 3.5 tonnes) and minibuses (up to and including 5 tonnes
Now Ulez 'blade runners' start targeting camera vans - as they are graffitied, vandalised and have their tyres slashed

Anti-Ulez "blade runners" have begun slashing tyres and vandalising "spy" vans used to detect if cars meet London's emissions standards.

Activists opposed to Sadiq Khan's flagship policy - which has now expanded to cover the entire capital - have begun attacking the vehicles after launching hundreds of attacks on the cameras.

The vans are equipped with ANPR cameras which scan the number plates of passing vehicles to ensure if they are compliant with Ulez. If not, the driver is billed £12.50 a day.

Pictures have now emerged on social media of camera vans having had their tyres slashed, windscreen smashed and graffiti daubed over it - one with the slogan "no Ulez".
The vans do not directly say they are enforcing Ulez but have Transport for London markings and say they are carrying ANPR cameras.

"Can we all send our thoughts and prayers to this poor ULEZ spy van that's looking rather... deflated.." one user wrote on Twitter.

"A ULEZ camera van was spray painted and had both rear tyres punctured in Maiden Lane yesterday. Another in Cray Road, Foots Cray, had its windscreen damaged. Sadiq Khan has deployed 20 of the vans with ANPR cameras to make drivers stick to his rules or pay £12.50 a day," one user said while uploading photos.

The vehicles have been spotted in places including Crayford and Sidcup. One vehicle was seen being taken away by a recovery vehicle after it was targeted, while another was spotted outside a hospital in Hillingdon.

In one case, a Ulez van was blocked in its parking space by two vehicles including a larger van.

Scotland Yard said: "We are aware of reports of damage to ANPR vans and are investigating."

Dubbing themselves "blade runners", opponents have been targeting Ulez cameras for months, especially in the build up to the London-wide expansion in August.

More than 500 crimes related to them have been recorded by the Met in the last five months, including 351 reports of cameras having been damaged and 159 were stolen.

Opponents, angry at facing yet another cost just to drive in London or disbelieving of the science behind the policy, have been seen using lengthy cutters to attack the gadgets.

The Met previously appealed for help finding a man who dressed in a high-viz jacket as he attacked one device.

Sadiq Khan has vowed to stand behind his policy, which he says is vital to tackle emissions and bring down premature deaths associated with air pollution.
He denied it was a cash grab, telling LBC: "The only reason we're expanding Ulez is because it's been shown to improve the quality of air."

But it caused a fight within Labour as Sir Keir Starmer said clean air initiatives should not add to the woes of people on lower incomes.

And the Tories have tried to bolster their support by opposing Ulez. They managed to hold on to Boris Johnson's old seat of Uxbridge and South Ruislip by effectively turning that by-election into a vote on the policy.

Mr Khan later activated tens of millions of pounds of reserve money to put towards a widened scrappage scheme, allowing Londoners to change up their cars to ones that fit the standards so they can dodge a charge.
But it has done nothing to stop activists who are willing to risk a criminal record in damaging Ulez infrastructure.
Speaking earlier in the year, one "blade runner" said: "We are going to take down every single one no matter what."

The Met has launched "Operation Eremon", with a senior officer appointed to collect the reports of vandalism and theft and coordinate police investigations.
https://www.lbc.co.uk/news/ulez-camera- ... s-slashed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Wat kost een kilo niet uitgestoten CO2 de belastingbetaler?
Uit de gegevens in dit artikel kan ik het niet uitrekenen maar het is veel.
Energiereus RWE krijgt 331,8 miljoen euro compensatie voor lagere productie kolencentrale Eemshaven

Energie
De overheid had RWE opgedragen om de kolenproductie naar maximaal 35 procent van de capaciteit terug te schroeven. Deze maatregel was onderdeel van een pakket dat kabinet-Rutte III doorvoerde in reactie op het Urgenda-vonnis.


Het kabinet gaat het Duitse energiebedrijf RWE 331,8 miljoen euro betalen, omdat het bedrijf de kolencentrale in de Eemshaven minder moest laten draaien. Dat heeft demissionair Energieminister Rob Jetten (D66) de Tweede Kamer maandag meegedeeld in een brief. Jetten schrijft dat hij gehouden is aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het verdrag regelt compensatie voor exploitanten die gedwongen zijn hun productie te verminderen.

Het kabinet-Rutte III had besloten dat kolencentrales op maximaal 35 procent van hun productiecapaciteit moesten gaan draaien, zodat een CO₂-reductie gerealiseerd kon worden. Het was een van de maatregelen naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad, die het Urgenda-vonnis bekrachtigde. Dat stelde dat de overheid meer moest doen om CO₂-uitstoot terug te dringen, waartegen de staat vervolgens in cassatie ging. Jetten stelt in de brief dat de productiebeperking ook daadwerkelijk tot een reductie van CO₂-uitstoot heeft geleid.

RWE zette samen met Uniper en Onyx, andere uitbaters van kolencentrales, in op zo’n 1,9 miljard euro aan compensatie. Jetten verwacht echter dat 730 miljoen voor de drie bedrijven volstaat, onder andere omdat de kolencentrales vorig jaar weer meer mochten produceren toen er een gastekort dreigde als gevolg van de oorlog in Oekraïne. RWE kan bezwaar aantekenen tegen het besluit, mocht het bedrijf vinden dat de compensatie onvoldoende is. Een besluit over compensatie voor Uniper en Onyx is niet genomen.

Eerder klaagden RWE en Uniper de staat aan vanwege de gedwongen sluiting van kolencentrales vanaf 2030, ook een maatregel die de overheid nam in reactie op het Urgenda-vonnis. Eind vorig jaar oordeelde de rechtbank in Den Haag al dat daar geen financiële compensatie tegenover hoeft te staan.
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/09/18/en ... n-a4174707
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Wat neem je mee als je op ziekenbezoek gaat? Een bosje verse bloemen natuurlijk. Maar niet meer bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Daar vind je alleen nog kunstbloemen op de balies van de poliklinieken en zelfs in de kiosk. Het is een pilot die bij succes wordt uitgebreid naar andere ziekenhuizen. Want de productie van een bosje anjers kost bijvoorbeeld 1,2 kg CO2, wat gelijk staat aan vijftien kilometer autorijden.

Afbeelding

,,Maar er is geen zero tolerance. Als je zelf een bosje bloemen meeneemt voor je vrouw, dan is dat geen probleem. Voorlopig kun je in het ziekenhuis geen verse bloemen meer kopen. Als de pilot slaagt, vliegen alle echte bloemen er definitief uit.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Nabibië was een van de weinige koloniën van Duitsland. Vandaar dat je er dit kunt aantreffen:

Afbeelding

Nu wordt dit deel van de wereld genoemd als uitwijkmogelijkheid voor de Duitse industrie.
De hoofdstad heet 'Windhoek' dus daar zal vast wel veel wind zijn voor windmolens.
Groene thought leader: Voor klimaatneutraliteit moet de chemische industrie migreren van Duitsland – bijvoorbeeld naar Namibië

Ulrike Herrmann, die wordt beschouwd als een groene opinieleider op het gebied van economisch beleid, analyseert wat groen beleid werkelijk zou neerkomen: een dramatische verplaatsing van banen. Ze legt uit dat Habeck zich hierover nog niet heeft uitgesproken met verkiezingscampagnemotieven.

Duitsland wil in 2045 klimaatneutraal zijn. Tot op de dag van vandaag belooft de stoplichtcoalitie: Dit zou mogelijk zijn zonder enig welvaartsverlies; we hebben het over ‘groene groei’. Hoe dit in zijn werk zal gaan is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Nu spreekt de Groene Partij en Taz-auteur Ulrike Herrmann, die door haar regelmatige optredens in talkshows wordt beschouwd als een pionier op het gebied van groen economisch beleid en politieke strategie, dit ook tegen.

In een taz commentaar schrijft Hermann nu over de industriële elektriciteitsprijs: “De chemische industrie is een goed voorbeeld. De industrie heeft al berekend hoeveel elektriciteit ze nodig zou hebben als ze volledig klimaatneutraal zou produceren – en kwam uit op 685 terawattuur per jaar. Dat is veel meer dan het hele land momenteel aan elektriciteit verbruikt. Deze enorme hoeveelheid groene stroom zal niet bestaan, zelfs niet als alle denkbare windturbines en zonnepanelen worden geïnstalleerd. Het overgrote deel van de onderzoeken komt dan ook tot de conclusie dat de chemische industrie gehalveerd moet worden.”

BASF binnenkort in Windhoek?


Dus de bittere waarheid: Duitsland beschikt niet langer over de elektriciteit die het nodig heeft voor zijn toonaangevende industrie en om zijn bedrijven, giganten als BASF of Bayer, te bevoorraden. Dienovereenkomstig betoogt Herrmann ook dat het niet eens zinvol zou zijn om bedrijven te subsidiëren die vandaag de dag nog steeds in Duitsland zijn gevestigd, zoals een industriële elektriciteitsprijs zou doen. Hermann schrijft: “De getroffen bedrijven zouden Duitsland moeten verlaten en moeten gaan produceren waar meer groene stroom geproduceerd kan worden. Een goede locatie zou bijvoorbeeld Namibië zijn, waar meer zon en wind is.” Gaat BASF binnenkort niet meer in Ludwigshafen produceren, maar in Windhoek?

Het vervolgt: “De juiste manier zou zijn om deze stap nu voor te bereiden – in plaats van de elektriciteitsprijs duur te subsidiëren voor bedrijven die op de middellange termijn sowieso geen vooruitzichten hebben in Duitsland. “

Nu voorbereiden op de verhuizing is voor Hermann beter dan misschien nog eens moeten nadenken over de gevolgen van een verhuizing in de branche. Met bijna een kwart van de chemische omzet in de EU is de Duitse chemisch-farmaceutische industrie een leider in Europa. Wereldwijd staat het op de vierde plaats, na China, de VS en Japan. Binnen de Duitse industrie staat de chemische industrie op de derde plaats met een omzet van 198 miljard euro – alleen de auto-industrie en de machinebouw zijn groter. In Duitsland werken ruim 450.000 mensen in de chemische industrie.

De grote uittocht


De grootschalige verplaatsing van banen is al begonnen: de chemiegigant BASF heeft in het voorjaar van 2023 2.000 banen geschrapt in Ludwigshafen en wil zijn investeringen in de Chinese regio verhogen.

De Groenen zetten zichzelf onder druk om in actie te komen. Omdat hun beleid – consequent uitgevoerd – leidt tot een economische neergang en een grootschalige uittocht van banen. De communicatiestrategie van Habeck, die er de voorkeur aan geeft zaken te verzachten in plaats van deze waarheden te verkondigen, zou binnenkort ten einde kunnen lopen. Interessant genoeg schrijft Hermann het volgende: “Dit is geen kritiek op Habeck. Als politicus moet hij zich aanpassen aan de stemming, en het is een feit dat de overgrote meerderheid van de Duitsers nog steeds hoopt dat ‘groene groei’ mogelijk is.” Anders zouden de Groenen als een “verbodspartij” worden bestempeld en lijden onder “snelle verliezen. ” lijden.

De Groenen op een kruispunt. De doelstellingen van de groene politiek kunnen alleen worden bereikt met dramatische gevolgen en uiteindelijk een systeemverandering – maar van de kiezers wordt nog niet verwacht dat zij dat zullen doen.
https://apollo-news.net/gruene-vordenke ... h-namibia/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Wat is dat toch met die ideologisch bevlogenen dat ze lol en leut uit het leven van anderen willen verwijderen ? Een restje Calvinisme?

De Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is heel deugend. Hoe weet ik dat? Omdat ze een klimaatdrammer het baantje 'programmamanager duurzaamheid' hebben gegeven.
Geen verse bloemen, maar kunstbloemen voor patiënten in Noordwest Ziekenhuizen.

’Uitstoot bosje anjers staat gelijk aan 15 kilometer autorijden’

Wat neem je mee als je op ziekenbezoek gaat? Een bosje verse bloemen natuurlijk. Maar niet meer bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Daar vind je alleen nog kunstbloemen op de balies van de poliklinieken en zelfs in de kiosk. Het is een pilot die bij succes wordt uitgebreid naar andere ziekenhuizen. Want de productie van een bosje anjers kost bijvoorbeeld 1,2 kg CO2, wat gelijk staat aan vijftien kilometer autorijden.

Bedenker van de kunstbloemen die te huur zijn, is Marco Lagrand, programmamanager duurzaamheid bij Noordwest Ziekenhuisgroep met vestigingen in Alkmaar, Den Helder, Schagen. Limmen, Texel en Heerhugowaard. Hij wil Noordwest helemaal CO2 neutraal maken en het meest duurzame ziekenhuis van Nederland[...]
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... um=organic

En hij krijgt natuurlijk de kans om in de krant helemaal leeg te lopen over de duurzaamheid.
Hier een interview met bekend geleuter.
Spoiler! :
Staan er bij jou thuis verse bloemen op tafel?

,,Nee, maar ik heb wel een enorme liefde voor bloemen. Ik kom uit een tuindersfamilie, mijn twee neven zitten nog steeds volop in de bloemen. Mijn eerste baantje was bloemen verkopen langs de deur. Bloemen zitten in onze familie. Maar de Voedsel- en Warenautoriteit heeft de CO2-belasting van bloemen gekenmerkt als risico hoog, dus het is tijd voor een ommezwaai.”

Beschrijf eens hoe het eruit gaat zien?

,,Als tante Ali in Alkmaar een bloemetje wil geven aan ome Jan, gaat ze gewoon naar de kiosk in het ziekenhuis. Daar ziet ze verschillende soorten vaasjes met meerdere kleuren bloemen staan. Die kun je huren voor vijftien tot twintig euro. Tante Ali geeft de naam van ome Jan door en wij kunnen dan zien waar de patiënt ligt. Ze kan zelf het bloemetje op het nachtkastje van ome Jan zetten. Als de patiënt het ziekenhuis verlaat, dan weten wij waar dat vaasje met bloemen staat en worden de bloemen weer opgehaald. Voor de bezoeker en de patiënt zit er weinig rompslomp aan.”

Is Noordwest Ziekenhuis uniek met dit concept?

,,Er is nergens op de wereld een ziekenhuis dat kunstbloemen verhuurt. We zijn echt revolutionair. De eerste stap is gezet, waarin we de boeketten op de balie van de polikliniek vervangen door kunstbloemen. Elke drie maanden komt er op een afdeling een nieuw boeket. Dat is hygiënisch en je hebt minder last van hooikoortsklachten. De tweede stap is nu de pilot met de bloemen bibliotheek in Alkmaar. We verhuren alleen kleine boeketten, want de kostprijs van een groot boeket is gewoon te hoog.”

Wat is het probleem met verse bloemen?

,,Het kost heel veel CO2. Een bosje Anjers kost bijvoorbeeld 1,2 kg CO2, wat gelijk staat aan vijftien kilometer autorijden. Dat komt voornamelijk door de productie in de kassen en wat er aan energie moet worden toegevoegd en aan kunstmest en pesticiden. Een afdeling in een ziekenhuis zit op jaarbasis op ongeveer 146 kg CO2, alleen voor bloemen. En voor kunstbloemen is dat slechts 0,2 kg CO2. Dat is een mega verschil. Veel bloemen worden uit Afrika gehaald waardoor daar waterschaarste ontstaat. Nog een voordeel van kunstbloemen is dat ze tien jaar meegaan en echte bloemen maar tien dagen.”

Een bosje bloemen dat door een bollenboer zelf geplukt is op het land en met liefde gegeven, waarom heeft dat zoveel prioriteit? In een ziekenhuis kan nog zoveel aan duurzaamheid worden gedaan. Ziekenhuizen produceren 7 procent van al het afval. Hoeveel winst behaal je met een bosje bloemen?

,,Dat zijn argumenten die ik vaak hoor, maar daarmee gaan we het niet redden. Waarom gaan China en India niet eens iets doen, is er ook zo één. Maar als we op deze manier blijven denken, komen we nergens. Dus ik wil én-én denken. Binnen Noordwest kijken we naar de grote en de kleine zaken. Als onze pilot met de kunstbloemen leidt tot een olievlek in Nederland, dan is er binnen ons land heel veel winst te behalen. Daarmee kunnen we echt impact hebben.”

Bollenboeren worden ook ziek of bezoeken patiënten in jullie ziekenhuis. Het verbouwen en verkopen van bloemen is hun leven. Ben je bang voor reacties?

,,Ik vroeg aan mijn directeur of ik persoonsbeveiliging kon krijgen,” zegt Lagrand met een knipoog. ,,Als ik zie wat mijn post op sociale media hierover aan reacties heeft opgebracht, dan verwacht ik dat ook bij de invoering van de bloemenbibliotheek eind oktober. Mensen willen best dat er iets gebeurt met de CO2-uitstoot, maar als het je eigen brood is, dan word je persoonlijk geraakt. Dan ontstaat er weerstand en dat snap ik ook.”

,,Maar er is geen zero tolerance. Als je zelf een bosje bloemen meeneemt voor je vrouw, dan is dat geen probleem. Voorlopig kun je in het ziekenhuis geen verse bloemen meer kopen. Als de pilot slaagt, vliegen alle echte bloemen er definitief uit.”
Bij de Action:
wildboeket in vaas 3,98 euro
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie