Pakistan: Christenen geven hulp én bijbel aan rampgebied

Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Pakistan: Christenen geven hulp én bijbel aan rampgebied

Bericht door Sjeng »

Stichting De Ondergrondse Kerk biedt hulp in Pakistan

Bron: refdag.nl

LAHORE - De noodhulpactie die Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) samen met lokale christenen in Pakistan is begonnen, komt goed van start, zo meldt de stichting in een persbericht.

Het doel is om ten minste 1000 gezinnen van eerste hulp te voorzien en tevens tijdelijke huisvesting te bieden. De actie wordt aangestuurd door een team van christenen uit het zuidelijker gelegen Lahore. Voor de distributie van de hulpgoederen houden zij contact met de regering en het leger. Momenteel worden al enkele honderden getroffen gezinnen met de hulp bereikt.

Naast hulpgoederen proberen de christenen ook het Evangelie te brengen, iets wat volgens de SDOK „normaal gesproken zeer moeilijk is” in het overwegend islamitische rampgebied. Zo staat op de zakken voedsel die de christenen distribueren de tekst: „Hulp van Pakistaanse christenen aan hun moslimlandgenoten.” Ook is een telefoonnummer opgenomen van de Bijbelschool in Lahore. Nog verder gaande openlijke evangelisatie is niet mogelijk zonder op grote weerstand te stuiten, aldus de stichting. Daarom wordt onder in elk noodhulppakket een Bijbel of Nieuwe Testament verpakt.

Volgens de stichting is het initiatief van de christenen in Pakistan niet onopgemerkt gebleven. „De lokale media van Lahore spraken in hun berichtgeving over een „uniek en opmerkelijk initiatief van christenen in Pakistan.””

Link naar artikel: http://www.refdag.nl/artikel/1236504/SD ... istan.html
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Plaats reactie