Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door King George »

Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Wie zich in die drie woorden verdiept, krijgt al visioenen van totalitaire regimes. Een huivering overvalt je en je denkt dan: dat zal wel ergens anders zijn, maar niet hier in het vrije westen. Helaas u bent al gehersenspoeld, maar wilt het niet weten.

Troost u, u bent echt niet de enige, wij zijn het allemaal. Het begon allemaal al op school. De leerkrachten drukken een stempel op de jeugd, zoals de overheid ook het lespakket samenstelt, de geschiedenisboekjes en welke dingen we wel/niet als gepast of ongepast beschouwen. Het hoort allemaal bij het systeem van onderwijs.

Wie zich wil onttrekken aan deze conditionering, krijgt te maken met het systeem, want alleen zij die een volledige opleiding hebben genoten en bewezen hebben dat ze datgene wat hen aangeboden is, ook daadwerkelijk beheersen en gebruiken, worden geschikt bevonden.

Het is allemaal heel subtiel. Want wat is er mis met dat iedereen hetzelfde leert en denkt? Dat bevordert toch alleen maar de saamhorigheid en sociale vaardigheden, verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt en is een basis voor je latere carrière nietwaar?!

Querulanten zijn onaangepast en dienen derhalve beschouwd te worden als patiënten en dus gaan we ze een rugzakje geven, opdat ze intensiever benaderd kunnen worden om maar vooral in het gareel van het collectieve denken en handelen te passen.

Ben je anders, steek je boven het maaiveld uit, of benader je de dingen op een andere wijze dan ben je als snel een paria, want het collectivisme is namelijk het standaarddenken, zoals ook het sociale saamhorigheidsprincipe en solidariteit met de onderklasse (wat dat ook moge wezen) standaardbegrippen zijn die ons met de paplepel werden ingegoten.

Ons hele leven staat bloot aan indoctrinatie. Want als je dingen lang genoeg herhaalt en inprent, worden ze een vaststaand feit, een gegeven, dat niet meer aan discussie of kritiek mag worden blootgesteld, want dat is afwijken van de norm en slecht voor je ontwikkeling.

Laten we eens een reclame nemen, gewoon willekeurig. Het had ieder ander product kunnen zijn, schuurpasta JIFF genaamd, of poeder VIM. Deze productnamen zijn synoniem geworden voor het product ongeacht de merknamen die men er verder aangeeft, wat aantoont dat als je lang genoeg iets inprent, het als een gegeven wordt overgenomen en men klakkeloos alles wat erop lijkt of ermee overeenkomt zo gaat noemen.

Ditzelfde kunnen we waarnemen binnen de politiek. We krijgen vanuit de media een soort van wolkbreuk aan informatie (lees desinformatie), die vanuit de koker van de politieke partijen komt. Er is niets spontaan aan, of het moeten de Leerdammertjes zijn. Alles is voorgekookt, tot aan de tegenwoordig zo populaire one-liners aan toe, want herhalen is de kracht van de reclame, maar ook de macht van de indoctrinatie.

Strategie is het sleutelwoord. Kijk eens naar het Kunduz-akkoord. Water en vuur partijen waren het ineens samen eens, alles om de PVV en Wilders maar te beschadigen en weg te kunnen zetten als wegloper. Vervolgens weten ze niet hoe hard ze moeten roepen dat straks bij de verkiezingen ze de ingenomen standpunten en wetsvoorstellen alsmede bezuinigingen zullen veranderen... mits u uiteraard wel op hen stemt.

Hetzelfde gebeurt er met die prachtige partijprogramma’s. Hele bijbels worden er herschreven vol fraaie beloften, doelstellingen en een ideologische sausje, boterzacht als ze eenmaal verkozen zijn, want eenmaal gestemd, worden alle keiharde beloften vloeibaar als boter in de zon.

Ach ja, die coalitievorming en niet te vergeten de EU of de internationale afspraken, maken dat de door hen beloofde zaken ineens zonder enige gêne opzij worden geschoven en men een smakeloze hap gaat maken van de stamppot die men zelf heeft gecreëerd. Want regeren dat is het enige wat telt en iedere kamerzetel is goed voor een paar interessante banen voor de loyalisten van de partijdiscipline.

Weg zijn de principes en weg de bevlogen idealen. Uw mandaat ligt bij het oude vuil op straat en in de kamers hanteert men de retoriek en neemt men elkaar fijntjes de maat. Maar het debat is niet meer dan een slaapverwekkend volksvermaak, waarmee de door hen gefinancierde omroepen en media u dan weer informeren over hen die zeggen over en voor ons te regeren.

Wie goed luistert en waarneemt en zich niet laat bedotten door de ingeprente en aangeleerde denkwijze evenals malversaties van beeld en geluid, ziet een patroon. Altijd had men weer een man/vrouw/vreemdeling gesproken die kond deed van een misstand om zo aan te tonen dat ze weten en luisteren naar wat onder het “volk” leeft en zij pal staan voor de goede zaak.

Kijk eens naar de beelden en zet het geluid uit, dan zie je bommen en granaten, slachtoffers en mensen heen en weer rennen of dekking zoeken. Zelden zijn in de beelden duidelijk wie de dader(s) zijn, maar het commentaar en het geluid maken dat u gedesinformeerd wordt. Zeg maar belogen en bedrogen, want afhankelijk van wat de boodschapper u wil laten geloven, kijkt u of naar terreur en terroristen of naar vrijheidsstrijders.

We nemen klakkeloos over wat ons hapklaar voorgeschoteld wordt. Ondanks internet, ondanks massacommunicatie of juist vanwege die twee. Anders is het ongerijmd dat een Ghadafi van boef tot bondgenoot tot dictator kan worden weggezet binnen een tijdsspanne van slechts 2 jaar. En hij is niet de enige, want menig verjaagde en afgezette dictator kreeg in de Haagse Kaasstolp een staatsontvangst of mag zich door staatsbezoek(en) profileren.

Als je een boodschap maar vaak genoeg herhaalt, beelden manipuleert en de juiste muziek en tekst erbij frommelt kun je zelfs Auschwitz tot een leugen maken. Maar andersom ook een sterk vermagerd persoon BUITEN hekken opnemen en dan roepen dat er genocide plaats vindt en we als vrije landen MOETEN ingrijpen. Dat is de geesten rijp maken voor geweld.

Wie meent te kunnen ontsnappen aan deze perfide methode om de mens te manipuleren, is of naïef, of zo gehersenspoeld dat men de ketens van de gedachtencontrole al niet meer waarneemt. Niet voor niets zijn er oorlogen, vervolgingen geweest, sec omdat men blindelings geloofde wat men meende als waarheid aangeboden te hebben gekregen.

Banken manipuleerden uw hebzucht om meer te lenen, overheden faciliteerden de banken om aftrekposten toe te staan, schuld maakt afhankelijk en afhankelijk maakt u onvrij, want uw baan kwijt raken en grote schulden is de nachtmerrie van de werkende massa.

Het begint bij jezelf. Wees eens kritisch. Kijk verder dan wat men je aanbiedt. Geloof niet wat er gedrukt staat of wat men je wil laten geloven en wees niet bang om anders gevonden te worden, want al snel zal men u voor een foob houden, voor dom, kortzichtig of U een populist met onderbuikgevoelens noemen. Begin eens met het afwerpen van het juk van geconditioneerd denken, het werkt bevrijdend.


http://corstoker-columns.blogspot.nl/20 ... l?spref=fb
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Bericht door Schepsel »

Het probleem is niet hersenspoeling, maar de domheid en vergeetachtigheid van de mens.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Bericht door King George »

Allebei. We moeten ons van beide bewust zijn.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Bericht door Ozes »

Het heeft slechts nut om je van propaganda bewust te zijn als je duidelijk kan aanwijzen waar de problemen liggen. Anders krijg je "subliminal messaging" taferelen en word de boel geleid door paranoia.

In veel films zal je zien dat de boerige, duidelijk conservatieve agent de idiote beslissingen maakt, en de skinny, gladde en duidelijk progressieve agent onder veel druk van zijn omgeving die hem niet begrijpt alle oplossingen zoekt. Zo werkt de meer complexe propaganda. Het is wel zo dat veel filmmakers dit onbewust kunnen doen, aangezien ze gewoon proberen de dominerende ideology (frankfurt) tegemoet te komen aangezien de massa hierin gelooft. Wil je een blockbuster, zal je de dominerende politieke ideologie tegemoet moeten komen.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Bericht door Ariel »

Ozes schreef:
In veel films zal je zien dat de boerige, duidelijk conservatieve agent de idiote beslissingen maakt, en de skinny, gladde en duidelijk progressieve agent onder veel druk van zijn omgeving die hem niet begrijpt alle oplossingen zoekt. Zo werkt de meer complexe propaganda. Het is wel zo dat veel filmmakers dit onbewust kunnen doen, aangezien ze gewoon proberen de dominerende ideology (frankfurt) tegemoet te komen aangezien de massa hierin gelooft. Wil je een blockbuster, zal je de dominerende politieke ideologie tegemoet moeten komen.
Of je ziet in films ( vaak detectives) dat een allochtoon verdacht wordt van een misdaad, en dan vervolgd wordt door een groep blanke boze inboorlingen die de goeie man een lesje zullen leren, maar dat halverwege de film niet de allochtoon de dader is, maar een boos slecht witmens. Moraal van het verhaal...Geef de allochtoon niet over al de schuld van want de witmens heeft een veel slechter karakter.

Of in de Zweedse film die een poos geleden op TV was, waar men aandacht schonk aan eremoord. Een meisje die een vriendje had moest van haar familie zelfmoord plegen en toen ze dat niet deed werd ze vermoord, en er was een allochtoon die zijn Zweedse vrouw mishandelde. Zo, zo. dacht ik tijdens de film... Wat goed, ze durven daar in Zweden. Dat had ik niet van ze verwacht.
Maar...Bijna aan he eind van de film kwam de clou. Het zusje van het vermoorde meisje vroeg aan haar Maatschappelijke werkster..."U denkt zeker dat we moslim zijn hé...En we zagen een filmshot van de nek van het meisje waar een keurig gouden kruisje aan haar ketting hing.

Moraal van het verhaal...Christenen zijn wel heel verkeerd bezig als het om eremoord gaat. Dat doen moslims niet.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Bericht door Ozes »

Klopt, dit is heel vaak te zien. Of men geeft goede redenen voor de misdadigheid van een kleurling, waar dit nooit gebeurd voor blanke criminelen. De laatste zijn altijd kwaadaardig of dom.Maar nogmaals, de meeste propaganda word onbewust gemaakt, maar dit verandert niet het feit dat kinderen, jeugdigen maar ook volwassen die te veel werken om veel tijd te besteden aan reflectie een eenzijdig beeld op TV zien die iedereen gelijk beïnvloed.

In de Islamitische wereld zijn de meeste boeken en films ook geen bewuste propaganda, het is vooral de angst om niet geaccepteerd te worden als schrijver of regisseur waardoor men de status quo volgt en men dus de huidige politieke situatie versterkt/verergert.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Paul Joseph Watson: De massale hersenspoeling van Duitsland
Paul Joseph Watson - Gepubliceerd op 15 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Merkel-regering en Soros-NGO´s financieren gezamenlijk propagandaprojecten

Geplaatst op 4 oktober 2018

Afbeelding

Belastinggelden voor Soros-projecten en hun propaganda

Ontelbare NGO´s proberen de publieke opinie in Duitsland te beïnvloeden. Velen worden zowel de de Merkel-regering als door George Soros ondersteund. Zoals “Epoch Times” berichtte, heeft de vereniging “Nieuwe Duitse Mediamakers” (NdM) zich op zijn website openlijk afgevraagd of neutrale en objectieve berichtgeving nog mogelijk zou zijn, of dat men met het oog op het toenemend aantal zogenaamde “rechts-populisten” niet anders zou moeten berichten.


Dat in de journalistiek de berichtgeving en de columns (dus opiniebijdragen) vaak vervagen, is niks nieuws. Interessant is echter in welke richting de mediaontwikkeling gaat en wie tot de financiers van de vereniging “Nieuwe Duitse Mediamakers” behoort. Dat zijn namelijk o.a. de Merkel-regering, ja, zelfs rechtstreeks de bondskanselarij, en de “Open Society Foundation” van George Soros.

Zoals “Epoch Times” verder berichtte, heeft de bondskanselarij de vereniging “Nieuwe Duitse Mediamakers” “in 2017 met € 577.918,08 en in 2018 met € 453.394,54 ondersteund.” Dit zou, zegt men, blijken uit het antwoord van de Duitse regering op vragen van de AfD.

Naar eigen zeggen op haar website wordt de vereniging “Nieuwe Duitse Mediamakers” ook door het ministerie van Buitenlandse Zaken, door het ministerie van Familiezaken, door de Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF), door het Overheidskantoor voor politieke ontwikkeling en door de gevolmachtigde van de Duitse regering voor migratie, vluchtelingen en integratie ondersteund. In deze context heeft de vereniging ook de opdracht om deel te nemen aan de “No Hate Speech Movement”.

De vicevoorzitter van de vereniging, Ferda Ataman, had in een commentaar in de “Tagesspiegel” in 2017 de AfD als “rechts-radicale partij” beledigd en haar beschuldigd van een “volks wereldbeeld”.

De AfD-fractie in het Duitse parlement wil nu d.m.v. vragen van de regering weten of het zich afkeren van de neutrale berichtgeving in zo´n vereniging nu zou moeten wijken voor een partijpolitieke berichtgeving.

Bovendien willen de AfD-parlementariërs van de Duitse regering weten hoeveel belastinggeld er in de afgelopen jaren naar NGO´s is gestroomd die verband houden met het netwerk van George Soros. Als voorbeelden zouden genoemd kunnen worden: Artsen zonder Grenzen, Amadeu Antonio Stichting, Amnesty International, Clinton Foundation, Correctiv, Mediadienst Integratie, Mission Lifeline, netzpolitik.org, Netwerk Recherche, No Border Network, Reporters zonder Grenzen of Transparency International.

We wachten nieuwsgierig het antwoord af.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/04 ... projecten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Ariel »

Het links fascisme is diep geworteld in het onderwijs.

VWO5-leerboek: ‘Rutte is goede leider. Hij hield Wilders-gevaar onder controle en heeft goede band met Merkel!’

Afbeelding

Afbeelding

VWO5-leerboek: ‘Rutte is goede leider. Hij hield Wilders-gevaar onder controle en heeft goede band met Merkel!’
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Ariel »

Nog een voorbeeld van school indoctrinatie.

Thema's maatschappijleer, hoofdstuk 7, pagina 67 voor VMBO-leerlingen in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Het toont Rusland als agressor en een vredelievende EU die een helpende hand toesteekt naar de Oekraïne.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door King George »

Nog even deze interessante analyse inzake Lügenpresse en het eventueel nog ervan kunnen doorzien :greeting2:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door King George »

Ariel schreef:Het links fascisme is diep geworteld in het onderwijs.

VWO5-leerboek: ‘Rutte is goede leider. Hij hield Wilders-gevaar onder controle en heeft goede band met Merkel!’
Spoiler! :
Afbeelding

Afbeelding
VWO5-leerboek: ‘Rutte is goede leider. Hij hield Wilders-gevaar onder controle en heeft goede band met Merkel!’
Waar in het onderwijs de zittende premier wordt opgehemeld en democratische opposanten worden weggezet als een gevaar, daar is sprake van een uiterst kwalijk en gevaarlijk totalitarisme.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland

Xander, 27-11-2018

Afbeelding
President Vladimir Putin automatisch van ongeveer alles beschuldigen is een kerntaak in de informatie / propaganda oorlog die het Westen tegen Rusland voert. Afbeelding: Getty Images (2).

Door Britten geleide geheime informatiedienst beïnvloedt de publieke opinie en interne zaken in de landen van de EU, de VS en Canada – Ook in Nederland is een afdeling actief

Uit gelekte documenten blijkt dat het Westen inderdaad een informatie oorlog voert om Rusland van zo ongeveer alles de schuld de geven, zoals ook wij al jaren schrijven. De Britten voeren een mede door de NAVO, de VS en Facebook gefinancierd netwerk met de cynische naam ‘Integrity Initiative’ aan dat volgens de hackersgroep Anonymous, dat de documenten buit maakte, in realiteit een ‘grootschalige geheime informatiedienst’ is die zich er fulltime op richt om Rusland in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen. Uiteindelijk lijkt het de bedoeling om de Europeanen klaar te stomen voor een nieuwe grote oorlog.

Het ‘Integrity Initiative’ werd in samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel opgezet door het Institute for Statecraft, en houdt zich 24/7 bezig met het voeren van een informatie oorlog tegen Rusland, die ook is bedoeld om de houding van de Russische bevolking zelf –zowel in eigen land als daarbuiten- ‘te veranderen’.

Daarnaast onthullen de documenten dat het netwerk actief bezig is om zich te bemoeien met de interne aangelegenheden en publieke opinie in zowel de EU, de VS als Canada.

Propaganda netwerk heeft ook kantoor in Nederland
Anonymous dreigt nog meer info over de clandestiene operaties bekend te maken, tenzij de Britse regering openheid van zaken geeft over de organisatie, die een jaarlijks budget heeft van € 2,2 miljoen en onder meer gefinancierd wordt door de NAVO, het Amerikaanse ministerie van BuZa en Facebook.

Voor de als organisatie vermomde geheime dienst werken ‘clusters’ van politici, journalisten, militairen, wetenschappers en academici. Een van hen is William Browder, een Amerikaans-Britse zakenman die in Rusland bij verstek is veroordeeld voor belastingontduiking.

Het netwerk van de ‘I.I.’ geheime dienst heeft kantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Griekenland, Litouwen, Noorwegen, Servië, Spanje, Montenegro en ook Nederland. De bedoeling is dat er meer afdelingen worden geopend in Oost Europa, de VS, Canada en het Midden Oosten.

Anonymous geeft ‘Operatie Moncloa’ als voorbeeld. Die werd in juni in Spanje gelanceerd om te voorkomen dat Pedro Banos, een kolonel die bekend staat vanwege zijn Rusland vriendelijke standpunten, zou worden benoemd tot de nieuwe leider van de invloedrijke Spaanse veiligheidsdienst.

‘Zijn er nog wel onafhankelijke media overgebleven?’
In maart beloofde de Britse premier Theresa May om Rusland ‘te verslaan’ met een nieuwe cyber- en informatie oorlogsoperatie genaamd de ‘Fusion Doctrine’. Binnen de veiligheidsdiensten zou men hebben aangedrongen op het inzetten van ‘soft power’ en ‘contra-propaganda’ tegen de Russen. May gaf de inlichtingendiensten vervolgens de opdracht om social media te gebruiken ‘om desinformatie te verspreiden’. Ze betrok daarmee defensie en het leger in de anti-Russische propaganda die vanuit London wordt aangestuurd.

Analist Alex Gorka stelt voor The Strategic Culture Foundation de terechte vraag of er gezien deze staatspropaganda operatie nog wel onafhankelijke media zijn overgebleven die niet onder directe invloed van de geheime (informatie)diensten staan. Kortom: of wij burgers in het Westen nog wel objectief, niet gekleurd nieuws van de massamedia te horen en te zien krijgen. Als u onze site enige jaren kent weet u daar al lang het antwoord op.

‘Alleen onnozele mensen geloven dit nog’
‘Dit is de bron van veel verzinsels over Rusland en de denkbeeldige bedreiging die het land vormt,’ aldus Gorka. Onderdeel van het plan was om in Groot Brittannië de BBC World Service een leidinggevende rol te geven bij het promoten van de ‘Britse waarden’, en het monddood maken of compleet sluiten van media organisaties die ‘niet aan de hoge Britse standaarden voldoen’.

‘Alleen onnozele mensen geloven dat dit soort ‘waarden’ en ‘standaarden’ bestaan,’ vervolgt de analist. ‘Rusland werd (en wordt) als boeman gebruikt om maatregelen te rechtvaardigen waarmee de vrijheid van de media om zeep wordt geholpen.’ Daarom moet ieder verslag en elk ‘nieuws’bericht van de media over de zogenaamde ‘sinistere’, ‘ondermijnende’ en propaganda’ operaties van de Russen ‘met een korrel zout worden genomen,’ waarschuwt Gorka.

Probleem is alleen dat er nogal wat van die onnozele mensen rondlopen, getuige het feit dat ook in ons eigen land zoveel mensen nog steeds blindelings vertrouwen op wat hen door de grote media wordt voorgeschoteld. Dat betreft zeker niet alleen Rusland, maar ook zaken zoals het klimaat/energiebeleid, de massa immigratie, het conflict in Oekraïne, de islam, Donald Trump en de EU/’Brussel’, enkele andere kwesties die berucht zijn vanwege de enorme hoeveelheid misleidende propaganda die er door de officiële kanalen over wordt verspreidt.

Beproefd recept: ‘Buitenlandse dreiging’ en omgedraaide beschuldigingen
Het is in de hele menselijke historie een beproefd recept gebleken om een –vaak compleet verzonnen- ‘buitenlandse dreiging’ aan te voeren om een land, volk of imperium bij elkaar te houden en/of rijp te maken voor een nieuwe grote oorlog. Onder het mom van die dreiging worden de vrijheden van de burgers, en in ons informatietijdperk ook die van de media, steeds verder ingeperkt.

‘Door hun activiteiten buiten het zicht van het publiek te houden doet de overheid exact waar men Rusland zo verontwaardigd van beschuldigd heeft,’ vervolgt Gorka. En ook dat is onderdeel van dat ‘beproefde recept’ dat al jarenlang dagelijkse kost is in Europa (en Amerika): beschuldig je tegenstander voortdurend van zaken waar je jezelf schuldig aan maakt.

‘De pot verwijt de ketel. Nu de persvrijheid wordt onderdrukt en de media netwerken de instructies van de overheid volgen over wat voor informatie ze wel en niet moeten brengen (en op wat voor wijze), blijven officials op onbeschaamde wijze hun hoogdravende toespraken houden over de noodzaak om de waarden te beschermen die juist door de overheid zelf worden ondermijnd. Anonymous heeft gelijk: iedere verantwoordelijke regering moet de intenties van het Integrity Initiative uitleggen, hoe dat precies wordt gefinancierd, en waarom die activiteiten verborgen moeten blijven voor het publiek.’

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Rusland
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

1968-2018: 50 jaar indoctrinatie. Hoe Europa na een halve eeuw aan de rand van de afgrond staat

Geplaatst op 5 december 2018

Afbeelding

Wie in 1968 bij het bezetten van de universiteit Sorbonne in Frankrijk had voorspeld dat er een nieuw tijdperk in Europa was aangebroken, zou op ongeloof zijn gestuit. Niemand kon vermoeden dat de gebeurtenissen uit dat jaar een omwenteling zouden brengen die op dit moment kan leiden tot de ondergang van het oude Europa. Wat gebeurde er? De eerste generatie vrijgestelden maakte zich op dat moment meester van het belangrijkste instituut dat we kenden: de democratie. Het is cynisch dat juist die democratie voor de ondergang gebruikt ging worden, omdat deze tot dat moment vooral enorme vrede en welvaart had gebracht. De arbeiders van Europa werkten keihard om een welvaart op te bouwen die tot dan toe ongekend was. Zij hadden niet het vermoeden dat hun bestaan ooit in gevaar kon komen en lieten de gebeurtenissen op hun beloop. Nu, in 2018, precies een halve eeuw later, lijkt Europa door een uitgekiend systeem van manipulatie blind de afgrond in te lopen.

De nieuwe vrijgestelden

De komst van de welvaart had grote voordelen, maar ook een schaduwkant: veel ouders wensten hun kinderen een betere toekomst dan zij destijds zelf hadden en besteedden een groot gedeelte van hun nieuw verworven rijkdom aan (de studie van) hun kinderen. Echter: sommigen vergaten erbij te vertellen hoeveel moeite het gekost had die welvaart op te bouwen. Voor kinderen werd het meer en meer een vanzelfsprekend dat ze alles kregen van hun ouders. Ze konden een leuk leven leiden en hoefden daar niet veel moeite voor te doen. De ouders dachten dat verantwoordelijkheid voor hun eigen onderhoud later wel kwam en meestal was dat ook zo als ze zelf een baan kregen.

Maar vanaf 1968 werd alles anders. Er kwam een aantal kinderen op de markt dat ontdekte dat het door juist niet te werken zijn inkomen kon vergaren. Ze dichtten zichzelf kwaliteiten toe waarmee ze beroepsmatig de wereld konden verbeteren. Anderen moesten dan in hun levensonderhoud voorzien. Zo ontstond het beroep van wereldverbeteraar. Zij werden daartoe in de gelegenheid gesteld door het inkomen van hun ouders en nieuwe wetten die een inkomen garandeerden voor hen die niet werkten. In eerste instantie leek dat tamelijk onschuldig en paste het in het tijdsbeeld. Het was een periode van onbegrensde mogelijkheden en experimenten. Er was een flow van uitvindingen en vernieuwingen. Dat was allemaal best spannend. Belangrijk was ook dat het juist de democratie was die het hen toestond op andere manieren tegen het leven aan te kijken.

Wat nog redelijk studentikoos begon als een soort verzet tegen de ouders, kerk en conventies, groeide in korte tijd uit tot een brede maar ook rigide beweging. De wereld moest koste wat het kost “verbeterd” worden. De belangrijkste oneliner was de theorie dat door staatsbemoeienis de rijkdom over iedereen verdeeld kon worden. Eerlijk delen en iedereen is gelijk. Dat men zich daarbij baseerde op zeer controversiële theorieën kon de pret niet drukken. Marx en Lenin waren belangrijke inspirators. Toen bleek dat Marx en Lenin middels hun regimes/denkbeelden miljoenen mensen de dood in hadden gejaagd, werden de doelen snel aangepast.

Het werd bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, toen zure regen en daarna klimaatverandering en “groene” energie. Het zijn allemaal doelen die alleen door voortdurende propaganda en angst gaan leven en waarvoor de mensen vervolgens offers moeten brengen, zoals steeds hogere belastingen, CO2-toeslagen, het afpakken van de gasaansluiting en gedwongen verbouwingen.

De drie pijlers waarop de linkse maatschappij is gebaseerd
De situatie in de huidige maatschappij is geen toeval. Er zit een weloverwogen strategie achter. Door consequent op de volgende drie terreinen de macht en de zeggenschap te claimen, kan een hele maatschappij in de greep gehouden worden:

1. Meerderheid van stemmen
De eerste pijler waarop deze maatschappij is gebaseerd, was de overname van de democratie. Dit wil zeggen dat de meerderheid van de stemmen de macht gaf om de minderheid onder het mom van eerlijk delen letterlijk als loonslaaf te exploiteren voor belastingen en eigen inkomen. Om toch hun stem te krijgen, is het nodig de mensen voortdurend een rad voor ogen te draaien. Ze moeten gelokt worden door aansprekende leuzen waar niemand op tegen kan zijn. Bekende voorbeelden zijn: “eerlijk delen”, “samen sterk”, “gelijke kansen voor iedereen”. Het zijn aanlokkelijke slogans en dat het holle frasen zijn, schijnt niemand te deren. Het belangrijkste probleem is dat linkse partijen claimen een enorme hoeveelheid welvaart en welzijn te gaan verdelen. Daarbij wordt vergeten dat zowel welvaart als welzijn ten allen tijde bevochten moeten worden en grote inspanningen vragen van de betrokkenen. Gedeelde welvaart leidt ogenblikkelijk tot armoede. Daarnaast is een maatschappij vooral gediend met heel veel gelukkige mensen en niet met mensen die verplicht worden hun geluk met anderen te delen. Geluk is een persoonlijke belevenis en geen handelswaar.

Slogans waar de maatschappij veel meer aan zou hebben, zijn: “Maximaal geluk juist voor u”, “zorg dat uw kinderen de beste opleiding krijgen”, “probeer de beste te zijn” en “pak uw kansen, anders gaan ze voorbij”. Dit soort slogans hebben geen schijn van kans, alhoewel ze juist voor de kiezers een zegen zouden zijn. Het goed functioneren van een maatschappij is altijd een optelsom van individueel geluk en welbehagen en nooit een deling. In de linkse indoctrinatie echter is persoonlijk geluk en succes een soort egoïsme dat bestreden en uitgeroeid moet worden. Een mens wordt daar juist gelukkig als hij zichzelf wegcijfert en overgeeft aan grotere doelen dan zichzelf. Als het grote doel dan gehaald is, wordt een nieuw doel verzonnen.

2. Onderwijs
De tweede pijler is zeggenschap te krijgen over het ministerie van Onderwijs. Tijdens het onderwijs worden de mensen gevormd. Dat is een zeer belangrijke fase in de ontwikkeling. Normaal gesproken zou het een eer zijn mensen te mogen vormen door hun unieke eigenschappen te ontwikkelen en te versterken. Hun gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid te stimuleren. Originele geesten komen vaak tot grote prestaties en zijn gelukkig. Maar niets daarvan.

Zeggenschap over het onderwijs biedt de mogelijkheid de kinderen te beïnvloeden. Ook het niveau kan voortdurend verlaagd worden, zodat niemand meer uitblinkt en alle diploma’s ongeveer hetzelfde zijn. De daaruit voortvloeiende dommigheid en kritiekloosheid biedt bovendien kansen dat kiezers dankzij aantrekkelijke slogans toch blijven stemmen op diegenen die hen het zicht op een sprankelend bestaan hebben ontnomen.

3. Macht over de media
De derde pijler, die van enorm belang is voor de absolute hegemonie, is de zeggenschap over de media. In een recordtempo werden de scholen voor de journalistiek geïnfiltreerd en veranderd in politieke bastions. Van daaruit is de zeggenschap verworven over praktisch alle media in Nederland. Zo is het bekijken van het RTL en NOS journaal een tenenkrommende bezigheid geworden. Achter iedere zin zit een bedoeling. Alle nieuws is linkse propaganda. Iedere zin is een insinuatie. Het is walgelijk, want het heeft niets meer te maken met dingen die gebeuren, maar de kijker moet zich vereenzelvigen met de politieke visie van de programmamakers. Hetzelfde gebeurt bij de kranten. Het enige hoopvolle is dat de oplages in een enorm tempo dalen. Dat komt door het internet, is de smoes.

Verbazing
Het blijft verbazingwekkend dat een redelijk kleine groep elitaire jongeren (elitair in de zin dat ze er volstrekt andere denkbeelden op na hielden dan het gros van de bevolking) er in geslaagd is de macht in het land volledig over te nemen en de maatschappij helemaal naar hun hand te zetten. Groot ook was de verbazing, niet in de laatste plaats bij de wereldverbeteraars zelf, dat het allemaal zo gemakkelijk ging. In geen tijd konden ze allerlei posities en instituties overnemen. Zo was bijvoorbeeld de VPRO, een omroep van zeer principiële gelovigen, in zeer korte tijd in handen van experimentele grensverleggers. De gevestigde orde liet zich zonder verzet aan de kant zetten. Het grote succes van de linkse revolutie is uiteindelijk echter niet door toeval gekomen. Het is het resultaat van een weldoordachte strategie, die geperfectioneerd werd nadat bleek hoe gemakkelijk de hele maatschappij over te nemen was.

De wal keerde het schip niet
Normaal gesproken zouden de idealisten, die een maatschappij van eerlijk delen propageren zonder zelf te werken, snel uitgepraat zijn. Echter, door via het vehikel van de democratie de overheid feitelijk over te nemen, werd een onuitputtelijke bron van inkomsten aangeboord: de belastingbetalingen door het gewone volk waar ze op neerkijken. En daar lijkt geen eind aan te komen. In 1968 werd 30% van het Nationaal Inkomen besteed aan nuttige zaken als veiligheid, gezondheidszorg en onderwijs. Dat is een redelijke verhouding. 50 jaar later is dat 70% geworden en op alle terreinen wordt minder kwaliteit geleverd door de overheid dan toen. De rest van het geld blijft aan de strijkstok hangen.

De toekomst is zorgelijk
Bij het 50-jarig jubileum van de linkse revolutie is het tijd de balans op te maken. De revolutie is bijzonder geslaagd. Op alle gebieden is de maatschappij in handen van links. Voor de gewone burger is het een ramp. De gewone burger, die niet eens door heeft dat hij door links te stemmen zijn eigen toekomst en geluk aan de kapstok hangt en daarmee zijn eigen belangen verkwanselt. Die voortdurend gedwongen wordt alles te delen en niet door heeft dat delen niets anders is dan dat zijn bezit afgepakt wordt.

Maar het kan nog gekker. Die gedwongen wordt zijn land, zijn stad, zijn straat te delen met mensen die aangeven geen enkele boodschap te hebben aan zijn leven, zijn waarden en zijn tradities. Voor wie hij wel 70% van zijn inkomen mag afgeven. En daar helemaal niets van mag zeggen. Daar ook bijna niets voor terugkrijgt. En langzaam in de afgrond verdwijnt. Om geloofwaardig te blijven, is het voor de bestuurlijke elite van belang het niveau van het onderwijs verder af te laten zakken tot volledig imbeciel. Dan lijken ze verzekerd van de eeuwige macht. Zou het?

Door: “weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/05 ... ond-staat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Europa zinkt nog dieper: Frankrijk geeft Rusland schuld van Gele Hesjes

Xander, 09-12-2018

Afbeelding
Mensen die zich door Rusland hebben zich laten ophitsen? Of mensen die de leugens van de elite over ongeveer alles juist spuugzat zijn? (Afbeelding: Getty Images (3)).

Echte propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht

Nadat Rusland al de schuld kreeg van voor de elite ‘verkeerd’ afgelopen verkiezingen in de VS (Donald Trump), Groot Brittannië (Brexit) en Italië (anti-immigratie regering), en ook aan de betrouwbaarheid van WikiLeaks wordt getwijfeld omdat het op een aantal punten niet meegaat met de Westerse propaganda, zinkt Europa in moreel opzicht naar een nog lager dieptepunt nu de Franse veiligheidsdienst op last van de overheid onderzoekt of Russische ‘nepaccounts’ op social media de Gele Hesjes opstand hebben aangewakkerd (2). Iedereen die twee seconden langer nadenkt dan de gevestigde orde wil, beseft onmiddellijk hoe idioot dit is. Het onderstreept dat een begrip zoals ‘waarheid’ in het Westen, en zeker in Europa, geen enkele betekenis meer heeft.

Dit weekend werden meer dan 1700 Gele Hesjes in Frankrijk gearresteerd. Omdat president Macron een ware volksopstand vreest en hij zijn energie- en klimaatbeleid, dat voorziet in almaar hogere belastingen, op den duur toch wil doorzetten, zet hij de burgerprotestbeweging via zijn ministeries en veiligheidsdiensten in het inmiddels beruchte verdomhoekje van ‘de Russen’, die de afgelopen jaren van zo ongeveer alles wat er in de ogen van de heersende machten in het Westen fout gaat de schuld krijgen.

Er werd zelfs een complete organisatie met website opgericht om 24/7 anti-Russische propaganda te spuwen: het Integrity Initiative, dat artikelen publiceert met de strekking ‘de put dempen nadat het kalf verdronken is’, waarbij automatisch lijkt te worden aangenomen dat de gemiddelde Westerling ‘zo dom is als dat kalf’.

Propaganda (maar van wie?)
Neem bijvoorbeeld Novichok, het ‘Russische’ gif waarmee een oud spion in Groot Brittannië zou zijn aangevallen. Novichok is extreem dodelijk, behalve als het dat niet is. Maar als het niet sterk genoeg is om je vandaag te doden, dan kan dat vier maanden later wel met iemand anders gebeuren. Logisch? Aannemelijk? Als u dat vindt, kunt u beter stoppen met het lezen van dit artikel (en deze website).

Of de memorabele verklaring dat ‘het Kremlin meer dan wie dan ook operationeel gedachtegoed, intenties en middelen in desinformatie in Europa en elders van de democratische wereld heeft geïnvesteerd.’ Russia Today en Sputnik zijn slechts twee piepkleine stemmetjes tussen de vele tientallen Westerse nieuwszenders, maar schijnen toch in staat te zijn om de publieke opinie doorslaggevend te ‘beïnvloeden’, in de VS met welgeteld één Russisch Facebook bericht op 400 miljoen andere.

Naast het door de Britse veiligheidsdienst aangestuurde ‘Integrity Initiative’ zijn er nog meer propagandakanalen, zoals het Legatum Institute en twee andere Britse denktanks die het al sinds 2013 over ‘Russische desinformatie’ en een ‘Russische informatie oorlog’ hebben.

In Amerika hebben we natuurlijk ook nog Hillary Clinton, die samen met de massamedia beweerde dat alle 17 inlichtingendiensten de ‘Russische interventie’ en ‘hacks’ in de door haar verloren verkiezingen hadden ‘aangetoond’. In realiteit ging het echt om drie diensten die er helemaal niet zo zeker van waren of het wel de Russen waren (mede omdat daar nog altijd geen greintje hard bewijs voor werd gevonden).

‘Onafhankelijk’ nieuws van spreekbuizen NAVO en wapenindustrie?
‘Maar wat een obsessie met RT en Sputnik!,’ schrijft analist Patrick Armstrong voor The Strategic Culture Foundation. ‘Hoeveel oogballen bereiken zij eigenlijk? Volgens al het bewijs maar weinig, in ieder geval veel minder dan de BBC.’ Desondanks richtten de Britten hun eigen ‘77e’ cyberbrigade op, de Amerikanen hun cyber warfare dienst in onder andere Fort Bragg, en de NAVO zijn Centre of Excellence in Tallinn (wier berichten door het I.I. worden gekopieerd).

Dan hebben we nog de diverse zogenaamd ‘onafhankelijke’ Westerse denktanks die in realiteit niets anders zijn dan spreekbuizen van de NAVO, de VS, de EU en zelfs de wapenindustrie, waar het CEPA een voorbeeld van is. Diens ‘onpartijdige’ analisten beweren dat ‘Rusland chaos zaait’ en erop uit is om andere landen te beheersen of te veroveren, en Europa te chanteren met nieuwe gaspijpleidingen zoals de Nord Stream. En o ja, de Russen zitten achter de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, en nu dus ook achter de Gele Hesjes.

CEPA onpartijdig? Alleen als u gelooft dat de Amerikaanse missie bij de NAVO, de Publieke Diplomatie Divisie van de NAVO zelf, de Postgraduate School van de Amerikaanse marine, de Amerikaanse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken, wapenproducent Lockheed Martin, wapenproducent Raytheon, het Europese Defensie Agentschap, Chevron, Bell Helicopters, Textron Systems en BAE systems geen enkele (anti-Russische) bijbedoelingen hebben met hun steun aan dit CEPA.

Heeft Rusland echt zoveel invloed?
Desondanks wordt nu verwacht dat u en ik aannemen dat Russia Today, Sputnik en een aantal door Russische bots verspreide berichten een enorme invloed hebben op de publieke opinie in het Westen, en al deze ‘onpartijdige’ organisaties en denktanks samen met de machtige massamedia daar amper tegenop kunnen boksen. ‘Een beetje intelligent kind ziet dat dit nonsens is,’ aldus Armstrong.

Het is echter niet enkel grote onzin, maar ook en vooral gevaarlijk. Nog even los van het feit dat deze oorloghitserij zou kunnen uitlopen op een kernoorlog die ons totaal zal vernietigen, is het ook een indicatie van het scherpe verval waarin het Westen terecht is gekomen, en dat nog maar iets meer dan een kwart eeuw na de Val van het IJzeren Gordijn.

‘In de Koude Oorlog was het Moskou’s zonde dat het actief probeerde ons omver te werpen, en dissidenten naar de goelags werden gestuurd. Nu is ‘ongehoorzaamheid’ die zonde, omdat stelselmatig wordt geweigerd de schuld te aanvaarden die door het Westen wordt opgelegd.’

Openlijke twijfelaars aan officiële versies worden zwart gemaakt
En hier, in datzelfde Westen, bent u al een ‘slachtoffer’ of zelfs ‘verspreider’ van (Russische) desinformatie als u het waagt ook maar een seconde te twijfelen aan het zwakke, kromme en zeer verdachte MH17 verhaal, of de Syrische president Assad werkelijk zo dom is zijn eigen volk te vergassen en zo Amerikaanse raketten over zich af te roepen, dat Putins veiligheidsagenten zich zo eenvoudig en pontificaal op camera’s blootgeven (‘zodat u echt zelf kunt zien dat het de Russen zijn!’). of dat de ‘Witte Helmen’ met miljoenen dollars en euro’s worden gesteund maar op foto’s na zogenaamde ‘chemische aanvallen’ enkel eenvoudige stofmaskers dragen.

Om over het wijzen op historische feiten maar te zwijgen, zoals dat het de NAVO is die al jaren militaire bases en materieel langs de grenzen met Rusland opstelt, en niet andersom. Dat er al sinds mens en dag Russische troepen op de Krim waren, dat langer bij Rusland hoorde dan dat de VS bestaat.

Dat de Krim zich in een door internationale waarnemers bevestigd volledig democratisch verlopen referendum (EU, Den Haag, D66: het volk spreekt zich ergens over uit, wat een horror!) bijna unaniem vrijwillig aansloot bij Rusland, en er geen enkele sprake is van een ‘annexatie’. Dat in Kiev een fascistisch regime werd geplant dat voor een aanzienlijk deel rechtstreeks afkomstig is uit neonazistische organisaties (en dat u zich het telefoontje van Victoria ‘fuck the EU’ Nuland nog wel herinnert, et cetera...).

Nepnieuws, wie verspreidt dat eigenlijk?
Natuurlijk roept niemand in het Westen openlijk op om de vrijheid van meningsuiting af te schaffen. Nee, enkel ‘nepnieuws’ moet worden tegengegaan. Social Media zijn daar al druk mee bezig en worden daarbij ‘geadviseerd’ door ‘onpartijdige’ organisaties zoals de Atlantische Raad (waarvan wij laatst nog een aantal notoire bestuursleden opnoemden, en die Oekraïne vorige week openlijk opriep tot een oorlogsdaad tegen Rusland) en in Duitsland de extreemlinkse, Stasi-achtige Amadeu Antonio Stichting, die zich vooral richt op het zwartmaken van iedereen die tegen open grenzen, massa immigratie en islamisering is.

‘Ooit werd de waarheid beschouwd als de beste defensie,’ vervolgt de analist, die erop wijst dat tijdens de Koude Oorlog amper iets werd gedaan tegen de gigantische propagandamachine van de Sovjets. ‘Daar maakten we ons niet veel zorgen om, want de waarheid was de beste verdediging. Maar de USSR maakte zich wèl zorgen en deed enorme veel moeite om Westerse (radio)uitzendingen tot zwijgen te brengen. Een kind kan begrijpen dat de partij die de mening van de andere partij blokkeert bang is voor de waarheid, bang is voor andersdenkenden, en bang is voor vrijheid.’

Ruslands zonde: Russisch willen blijven
Een kwart eeuw geleden waren de meeste Russen het ermee eens dat Pravda & Co hadden gelogen over de Sovjet Unie en over het Westen. Dat is niet langer het geval. Kijk bijvoorbeeld naar wat Margarita Simonyan, hoofd van het gevreesde Russia Today, schrijft: ‘Vijftig jaar lang wilden wij in het geheim en openlijk als jullie leven, maar nu niet meer.’ Daarbij haalt ze een nieuwe bitterzoete Russische slogan aan: ‘Pravda loog over de Sovjet Unie, maar vertelde de waarheid over het Westen.’

Omdat Rusland Russisch wil blijven, en niet zijn samenleving, economie, media en cultuur wil overgeven aan de grijpgrage Westerse globalisten annex morele nihilisten, begaat het een ‘onvergeeflijke zonde’. En daarom moet Rusland nu op alle mogelijke manieren worden verketterd.

Vergeet dus alles wat er wordt beweerd over ‘Europese waarden’ en de ‘vrijheid van meningsuiting’. Die zaken kunnen op de drempel van 2019 worden samengevat als: ‘Wij vertrouwen er niet op dat u uw eigen mening kunt vormen, dus doen wij wat voor u.’ Het mantra van de Westerse media en politiek is ‘accepteer – geloof – herhaal.’

Zijn het Westen en de Sovjets van plaats gewisseld?
Het lijkt wel of het Westen en de Sovjets van plaats zijn gewisseld, betoogt Armstrong. ‘Spoedig zijn wij volledig Sovjet met onze reactie op Big Brother: geloof het tegenovergestelde (van wat de gevestigde media en politiek beweren), lees tussen de regels door, en let op wat u niet wordt verteld.’

‘Maar de ‘Russische informatie oorlog’ levert grof geld op voor de mensen die met een stalen gezicht beweren dat ‘Novichock dodelijk is, behalve als het dat niet is.’ Of dat ‘onze inlichtingendiensten op Bellingcat kunnen vertrouwen voor informatie (over Syrië)’. Of dat ‘Assad aan het winnen is en hij burgers vergast omdat hij graag gebombardeerd wil worden’.

Of dat ‘Putin al zijn vijanden vermoordt, behalve degenen die u wijsmaken dat hij dat doet.’ Of dat ‘de Panama Papers bewijzen dat Putin corrupt is, ook al wordt zijn naam nergens genoemd’. Of, inderdaad, dat ‘Rusland de Amerikaanse verkiezingen deed kantelen met een handjevol social media berichten.’ En nu dus wel eens verantwoordelijk kan zijn voor het ‘aanwakkeren van de Gele Hesjes’.

Orwell naadloos toe te passen op deze tijd
En o ja, ‘Russia Today’ verziekt uw gedachten, ook al zou u daar nog nooit naar gekeken hebben. Armstrongs conclusie over de Westerse media: ‘Ze worden betaald om dat te geloven (en laten geloven) waar ze voor betaald krijgen.’

Om maar weer eens met George Orwell af te sluiten: Ignorance is strength’ , oftewel uw onwetendheid is de kracht van de elite. En dat lijkt er allemaal op gericht om u ‘War is Peace’ te doen accepteren, oftewel oorlog tegen Rusland is straks noodzakelijk om de vrede te bewaren. ‘Iedere oorlog wordt zodra die uitbreekt, of ervoor, niet als een oorlog voorgesteld, maar als zelfverdediging tegen een moorddadige maniak.’

‘In tijden van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.’ Of ‘als vrijheid al iets betekent, dan is dat het recht om te vertellen wat mensen niet willen horen.’ En wat dacht u van ‘veel links gedachtegoed is zoiets als het spelen met vuur terwijl men niet eens beseft dat vuur heet is’.

‘Wat kun je doen tegen een dwaas die intelligenter is (of dat beweert te zijn) dan uzelf, die weliswaar naar uw argumenten luistert, maar dan simpel volhardt in zijn dwaasheid?’ is ook een zeer toepasselijke ‘Orwell’ voor deze bizarre tijd, waarin u officieel weliswaar nog ‘vrijheid van meningsuiting heeft’, maar in realiteit alleen zolang u maar tegen Rusland, voor de EU Superstaat, voor open grenzen en voor immigratie bent, geen vragen stelt bij het klimaat/energiebeleid, niet bij de islam, et cetera.

Kortom: zolang u maar de politiek correcte ‘mening’ uitdraagt, heeft u die vrijheid. Maar of dat ook echte vrijheid is?

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) NU
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ele-Hesjes
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Hersenspoeling...

Afbeelding

Als je niet beseft dat je gehersenspoeld wordt, dan ben je waarschijnlijk met succes gehersenspoeld
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door King George »

Stop irrationeel geklets over immigratie, klimaat en diversiteit

Immigratie als natuurverschijnsel, diversiteit als cultus en oncontroleerbare alarmverhalen over het klimaat: Afshin Ellian beziet bezorgd hoe irrationaliteit de democratische rechtsorde bedreigt.


Wanneer de irrationaliteit haar intrede doet in de politiek, begint het tijdperk van mythos, oftewel mythologie. Alle totalitaire regimes van de twintigste eeuw werden in de kern van hun denken en handelen geleid door irrationaliteit.

Voor rationeel handelen bestond slechts een beperkte ruimte: de rationaliteit werd ingezet voor het bereiken van irrationele doelen. Klinkt dit als een paradox? Nee, er was gewoon een onverdraaglijke tegenstelling in het denken en handelen van totalitaire regimes.

Democratische rechtsorde bedreigd door irrationaliteit

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van technologie voor de bouw van langeafstandsraketten om de irrationele doelen van het socialisme te dienen. De genoemde tegenstelling leidt ertoe dat wetenschap uiteindelijk onder een totalitair regime stagneert en capituleert voor het mythologische geweld.

Waarom probeer ik, juist nu, u te overtuigen van de gevaren van irrationaliteit? Zijn er aanwijzingen dat de democratische rechtsordes door irrationaliteit worden getroffen of bedreigd? Dat denk ik wel.

En het is mijn plicht om hier en elders de rede te verdedigen en de consequenties van irrationaliteit te verhelderen. Er zijn minstens drie gebieden (politieke domeinen) die door de irrationaliteit worden bedreigd. Die dreiging wordt versterkt met zogenaamde wetenschappelijke of quasi-wetenschappelijke interventies. Laten we het beestje bij de naam noemen: immigratie, klimaat en multiculturalisme (diversiteit en aanverwante vraagstukken).Elsevier
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Mahalingam »

De subsidiespons en marxistisch laboratorium/denktank, het Verwey-Jonker Instituut, komt aanzetten met "Project Grey tegen Polarisatie.".
https://www.verwey-jonker.nl/projecten/ ... olarisatie
Het Verwey-Jonker Instituut werkt mee aan ‘Project Grey’, een project dat polarisatie in de EU wil tegengaan door het genuanceerde midden van de samenleving te versterken. Dit doen we door een innovatieve, zich voortdurend ontwikkelende aanpak. Social media campagnevoerders, data analisten en sociaal werkers werken samen om waarden als nuance, diversiteit, inclusiviteit en empathie te promoten. Door middel van data applicaties gaan we op zoek naar waar zich gepolariseerde onderwerpen en personen bevinden. Vervolgens passen sociaal werkers en social media campagnevoerders een holistische aanpak toe: ze benaderen filter bubbles (de 'bubbel' van informatie die een persoon online omringt, waaruit alle informatie die niet past binnen het profiel van die persoon is weggelaten), en voeren 1 op 1 interventies uit om gepolariseerde discussies te doen ‘kantelen’ naar meer genuanceerde discussies. Ook promoten ze genuanceerde standpunten door middel van social media campagnes. Gedurende het traject onderzoeken we wat werkt in deze aanpak. Op deze manier maken we de samenleving weerbaarder tegen polarisatie, en de processen van radicalisering die daaruit voortkomen
Opdrachtgever Europese Unie
Gereed in 2021
https://www.verwey-jonker.nl/publicatie ... verbinding
Afbeelding

Ga je polariseren dan kan het resultaat linksdraaiend of rechtsdraaiend. Je kan er donder op zeggen dat linkse polarisatie goed is en rechtse slecht.

Op sommige yoghurtverpakkingen staat te lezen: ‘uitsluitend met rechtsdraaiend melkzuur’.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting

Xander, 14-02-2019

Afbeelding
(Afbeelding: Getty Images (2)).

Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda

Bijna ieder groot Westers en ook Nederland media orgaan vertelt het publiek wat ze wel en wat ze niet mogen zeggen. Iedereen die hiervan afwijkt wordt openlijk gedemoniseerd, belachelijk gemaakt of aan de schandpaal genageld. Mensen, groepen en politieke partijen met de ‘verkeerde’ mening worden op zwarte lijsten gezet, steevast haatzaaiers en racisten genoemd, en krijgen uitsluitend met eenzijdige negatieve berichtgeving te maken. Professionals die niet willen meelopen met de richtlijnen van hun bazen worden op een zijspoor gezet en kunnen hun carrière vergeten. Het enige verschil met de staatspropaganda in de oude Sovjet Unie is dat de Westerse variant beweert ‘open’ en ‘vrij’ te zijn, daar waar de Sovjets ruiterlijk erkenden dat alles door de staat werd gecontroleerd en bepaald.

Analist Adam Garrie schrijft voor de denktank EurasiaFuture dat de propaganda in de EU zelfs nog erger is dan in Amerika, want dat ‘de Europese bondgenoten niet eens de moeite nemen om te doen alsof ze zoiets als het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet hebben,’ dat vrijheid van meningsuiting garandeert.

In de Sovjet Unie behoorde alles tot de staat, van media, winkels en fabrieken tot aan je baan en woning. Tientallen jaren lang hield het Kremlin zijn onderdanen voor dat het met al die zaken heel erg goed ging, terwijl de realiteit doorgaans het omgekeerde was.

Big business en overheden bepalen inhoud media
In Amerika en Europa werkt het iets anders. In plaats van de almachtige staat wordt in het Westen alles bepaald door ‘big business’, de multinationals. Overheden en media staan daar onder en doen alles om het ‘big business’ naar de zin te maken, vooral om hun eigen positie en financiële toekomst te garanderen, en als het even kan zichzelf daar flink bij te verrijken.

In de VS ‘doneert’ de zakenwereld rechtstreeks geld aan de door hen gewenste en gewilde politici, en in Europa wordt via omwegen hetzelfde bereikt door landen en regeringen grote investeringen te beloven, of juist te dreigen deze elders te zullen doen door bijvoorbeeld fabrieken en vestigingen te verplaatsen of te sluiten. Ook worden op deze wijze zo laag mogelijke belastingen en zo gunstig mogelijke tarieven afgedwongen. Oud politici krijgen na hun politieke loopbaan als verkapte beloning vaak dik betaalde baantjes bij grote bedrijven.

Om het publiek onwetend te houden investeert ‘big business’ in (o.a. aandelen van) de grote media concerns, waardoor die berichten en verslagen brengen die gunstig zijn voor hun zakelijke belangen. Omdat de overheden net zo min willen dat het grote publiek doorkrijgt dat de meeste politieke partijen vooral de belangen van de multinationals dienen, krijgen de meewerkende massamedia allerlei voordelen toegeworpen op zowel financieel gebied als door het toelaten en promoten van bepaalde geprefereerde kranten, zenders en journalisten bij conferenties, interviews, et cetera.

Veel Westerlingen ‘nog steeds dom genoeg propaganda te geloven’
‘Zolang het almaar waardelozer wordende papiergeld wordt uitgedeeld doen alle goede soldaten van het media-industriële complex wat van hen worden verlangd,’ aldus Adam Garrie. ‘Het resultaat is hetzelfde als in de USSR. Iedere dag vertellen de grote Westerse media het publiek wat ze wel en niet mogen zeggen om hun banen, krediet, hypotheek, maatschappelijke positie en status te behouden.’

Helaas zijn veel mensen in het Westen ‘feitelijk nog steeds dom genoeg om te geloven dat de propaganda die ze zien (en horen) de waarheid is, of een poging om de waarheid te vertellen,’ vervolgt de analist. ‘De realiteit is dat het niets meer dan voorlichting is over waar ze het publiekelijk niet mee oneens mogen zijn, tenzij men een groot risico wil nemen met de eigen financiële en sociale situatie.’

Op vooral deze onderwerpen is andere mening ontoelaatbaar geworden
‘Aldus zenden de Amerikaanse en Europese media constant de boodschap uit dat het ontoelaatbaar is om een opinie te hebben die tegengesteld is aan de standaardlijn. Dat geldt vooral de volgende onderwerpen: militaire interventies die in de naam van ‘mensenrechten’ worden uitgevoerd; klimaatverandering waar de mens aan schuldig is (en daarom zwaar voor moet bloeden); verdovende middelen en pornografie zijn prima; strenge opvoeding en strikt onderwijs zijn uit den boze, en meer geld lenen en uitgeven om meer te consumeren is altijd goed.’

Waar we zeker voor Europa aan kunnen toevoegen: ‘immigratie is noodzakelijk en onomkeerbaar; de islam is een religie van vrede en tolerantie, en islamisering is geen bedreiging; populisten, christenen andere conservatieven zijn haatzaaiers en racisten; de EU moet meer macht en zeggenschap krijgen, en daar moeten wij onze grenzen en soevereiniteit voor opgeven.’

‘Net als de Sovjet propaganda slogans gebruikte die een belediging waren voor de intelligentie van de gemiddelde persoon... gebruiken ook de Westerse propagandisten termen zoals ‘fact (/feiten) checkers’, waarmee ze impliceren dat iedereen die het oneens is met de door ‘big business’ (en daarmee de overheid) goedgekeurde ‘feiten’ een bedrieglijke leugenaar is die moet worden gemeden, te schande moet worden gemaakt, en verketterd.’

‘Feiten check’ garantie voor propaganda; ‘breng waarheid met humor’
Termen zoals ‘feiten checken’ worden dan ook vooral gebruikt door de sociale, politieke en media elite die de propaganda die wij dagelijks over ons heen krijgen opstellen en verspreiden; anderen gebruiken vaak de term ‘politiek incorrect’, waarmee aan de naaste –collega’s, vrienden, familieleden- wordt aangegeven wat wel en wat niet kan worden gezegd en gedacht (/ op welke partij men bij de volgende verkiezingen beslist niet mag stemmen, op risico van uitsluiting uit de groep, e.d.).

Voor echt nieuws moeten we volgens Garrie dan ook niet meer bij de reguliere media zijn, zeker niet degenen die er complete ‘feiten check’ artikelen en afdelingen op nahouden. Dat is juist een garantie dat u enkel propaganda krijgt voorgeschoteld.

Hij adviseert mensen om de waarheid dan maar op andere manieren te brengen, zoals met een kwinkslag, met humor, omdat het serieus hebben van een afwijkende mening en visie bijna nergens meer wordt getolereerd – niet in het bedrijfsleven, niet in familie- en vriendenkring, en zeker niet als u werkzaam bent bij de overheid of de media.

Xander

(1) (gebaseerd op) EurasiaFuture.com via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ingsuiting
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:De subsidiespons en marxistisch laboratorium/denktank, het Verwey-Jonker Instituut, komt aanzetten met "Project Grey tegen Polarisatie.".
https://www.verwey-jonker.nl/projecten/ ... olarisatie
Dat is toch allemaal niet meer nodig, alleen goed om een stel pseudo-wetenschappers aan een gesubsidieerd inkomen te helpen. Een hoop van dat typische hoogdravende socio-psychologisch geklets. Onderwijs, media en justitie zijn vrijwel 100 % in handen van cultuur-Marxistisch links .De enige manier waarop jongeren aan de constante hersenspoeling kunnen ontsnappen is door hun ouders als die nog de moeite nemen om zelfstandig te observeren en te denken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door sjun »

Douglas Murray: Have We Had Enough Diversity?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Ariel »

Zo spreek je het ’apenbrein’ aan voor groene doelen

Maak van energie besparen een spel of een wedstrijdje, dan zijn mensen eerder geneigd om er moeite voor te doen. Dat is een van de adviezen die Arianne van der Wal heeft. De sociaal psychologe promoveerde aan de VU op evolutionaire theorieën om duurzaam gedrag te stimuleren.

Met marketingstrategieën kan op ’ons apenbrein’ worden ingespeeld, vertelt Van der Wal, wiens promotie werd ondersteund door marketingadviesbureau VODW. „Mensen zijn bijvoorbeeld gericht op het eigen belang. Als je dus inzichtelijk maakt dat een duurzame keuze, zoals betere isolatie, nu direct een persoonlijk voordeel oplevert, kiezen mensen daar eerder voor.”

Ook zijn mensen van nature competitief, ze willen beter presteren dan een ander. Van der Wal: „Er zijn in Nederland bijvoorbeeld wel wedstrijden tussen straten om energie te besparen. Dat werkt heel goed, want je krijgt een goed gevoel als je het beter doet dan een ander en een eventuele prijs motiveert ook.”

Minder vlees
Kunnen theorieën uit de evolutie dan ook worden ingezet om mensen bijvoorbeeld minder vlees te laten eten, wat ook een van de plannen is van de klimaattafels? „Lastig, want veel mensen zijn toch gehecht aan hun stukje vlees en kiezen voor het eigenbelang”, zegt Van der Wal. „Misschien als je duidelijk laat zien dat er veel meer grondstoffen nodig zijn voor vlees dan voor een vegetarisch alternatief, dat mensen eerder daarvoor kiezen. Het directe gevolg van een keuze moet zichtbaar zijn.”

"Marqt-tasje geeft koper extra status"
Daarnaast is er een grote groep mensen gevoelig voor status. „Een dure, luxe biologische supermarkt als Marqt speelt daar goed op in. Gevolg is wel dat 21% van de klanten een tasje met het logo erop koopt. Bij de Ekoplaza, ook een biologische supermarkt, komt duidelijk een andere groep klanten. Daar koopt slechts 2% van de klanten een tasje.”

Om mensen over te halen meer duurzame keuzes te maken, moet de nadruk worden gelegd op het hier en nu, zegt Van der Wal. „Als je keuzes nu verschil maken, ben je eerder geneigd iets anders te doen dan wanneer er in de verre toekomst iets verandert.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door mercator »

Ik heb die "wetenschapster" ook bezig gehoord op de Vlaamse radio. Ok van dat apenbrein, maar waarom moet dat dan automatisch voor klimaatdoelen aangesproken worden ? Dat kan dan toch even goed voor om het even welk doel? Ik dacht aan een wedstrijd van gemeenten onderling wie breekt het meeste moskeeën af ?

Bij mij komt mijn eigenbelang mooi overeen met mijn visie op mens en maatschappij. Als laag opgeleide Vlaamse ondernemer heb ik niks aan moslims of Walen of Brusselaars, ik moet alleen veel belastingen betalen om die vet te mesten. Ook niet aan een leger van honderdduizenden ambtenaren om mij te hinderen en te bespionneren. Dat ik niks van moslims wil weten op filosofische gronden sluit daar mooi op aan. Dus Vlaams Belang.

Groen of links stemmen is nuttig als je 1. werkloze 2.ambtenaar 3. allochtoon bent. Die 3 groepen parasieten romen het geld af van de actieven om het onder zichzelf te verdelen. Nu wil het geval dat ik nogal wat lui ken die aan geen van die 3 criteria voldoen en toch groen/rood stemmen [icon_lol.gif] . Dat noem ik dus echt dom. Die doen dat dus om "aan de goede kant van de geschiedenis te staan". Maar wat koop je daarvoor ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door Pilgrim »

Hersenspoeling...

Afbeelding

Ze willen niet dat je ziet wat er werkelijk aan de hand is.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:Hersenspoeling...
De belangrijkste hersenspoelingsmachine is het onderwijs, van kleuterklas tot universiteit. De domheid en dwaasheid daar is onvoorstelbaar. Gisteren kreeg ik een smeekbede van de universiteit waar ik vele jaren geleden gestudeerd en ook gewerkt heb. Geld geven voor...Arabische lessen voor Brusselse kinderen met migratie-achtergrond die het Arabisch onmachtig zijn. Ik moest het nog s lezen: wat kan daar de bedoeling van zijn? De hooggeleerde professoren vinden dat die moslimpjes terug aanknoping met hun cultuur moeten vinden. M.a.w. ze spreken al Frans( uiteraard geen Nederlands) maar dan moeten ze hier, en op onze kosten, lessen in het Arabisch krijgen! Die worden dan gegeven door "hoogopgeleide vluchtelingen" en die doen dat ook niet voor niks natuurlijk.
Van een onbegrijpelijke wereldvreemdheid en destructiviteit voor ONZE cultuur dus.
Ze willen dus de goedmensch spelen maar ze hebben er geen centen voor. Ik dacht nog even om een antwoordje te schrijven in de zin van kunnen de hoog opgeleide linkse proffen dan niet de helft van hun riante loon afstaan ? Dan hebben ze wat minder maar dan staan ze toch aan de goede kant van de geschiedenis.
Ik doe het maar niet, niks dringt door tot die houten koppen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie