Klimaathysterie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Afbeelding

Hoe zijn deze vrouwen te helpen?
Door inzet van klimaatpsychologen. Talrijke vrouwen uit de alhier woonachtige inboorlingen hebben dit als roeping gekozen.
"Eco-depressie, en eco anxiety wordt het ziektebeeld genoemd, komt voornamelijk voor onder hoog-opgeleide jonge blanke vrouwen, en de verlossers zijn "klimaatpsychologen". "
Psycholoog Sara Helmink van klimaatpsychologie.com: "‘Ik wil het niet pathologiseren, want in feite is het een normale reactie op een extreme bedreiging. Maar voor de mensen die er zo onder lijden dat ze niet meer kunnen functioneren, kun je als psycholoog dezelfde technieken inzetten als bij trauma, depressie of een ‘gewone’ angststoornis. Daar is het allemaal aan gelinkt."
Jammer genoeg vergoed het ziekenfonds deze behandeling niet.
"Taal en beelden hebben een sterke invloed op hoe mensen op klimaatverandering reageren en handelen, zegt Wortelboer. "Termen als 'mooi weer' zijn dan niet handig", vindt ze. "De situatie is zo zorgelijk en levensbedreigend. We kunnen het eigenlijk niet meer steeds hebben over 'mooi weer'. We moeten de dingen benoemen zoals ze zijn. "Het mag best mooi weer zijn en daar kunnen we ook zeker van genieten", benadrukt ze. "Maar in taalgebruik moet ook de urgentie duidelijk worden.""
https://www.geenstijl.nl/5166398/u-mag- ... er-zeggen/

U mag dan wel denken "gôh, wat mooi weer" maar niet tegen anderen gaan zeggen dat U het mooi weer vindt.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Ondernemers/winkeliers werden door de gemeente uitgenodigd om te komen praten over hoe ze 'samen' iets kunnen doen aan het klimaat. Er kwam niemand opdagen want ze hebben wel wat beters te doen in deze tijd.
Leidse ondernemers hebben wel wat beters aan hun hoofd dan klimaatoverleg met de gemeente onder werktijd: ’Er is personeelstekort, er zijn nog vakanties en ik sta alleen’

De kas die de gemeente Leiden donderdag op de Aalmarkt zette om met winkeliers te praten over verduurzaming en klimaat, trok veel bekijks maar amper ondernemers.

De deuren staan overal wagenwijd open, airco’s draaien op volle gracht in de Leidse Haarlemmerstraat. In de winkels is het koel, soms zelfs ronduit koud. Winkeliers hebben zelfs overwogen ermee te adverteren, weet centrummanager Gijs Holla. De laatste nieuwsbrief van het centrummanagement heeft nog niet echt effect gehad, waarin geopperd werd de deuren dicht te houden met het oog op het klimaat, en met een poster uitleg te geven. ,,Ik denk dat ondernemers lang niet allemaal beseffen dat hoe heter het is, des te minder mensen gaan winkelen. Ik denk ook dat de gemeente ondernemers beter dát verhaal kan vertellen dan aan te komen met het klimaatprobleem.’’

Holla zegt het in een verre van koele omgeving: een kas die de gemeente voor een dagje heeft opgetrokken op de Aalmarkt. Hier zijn ondernemers uitgenodigd om te praten over de klimaatverandering en tegelijkertijd aan den lijve te kunnen ervaren wat dit in pak ’m beet 2050 betekent in een versteend stadscentrum. Zeker begin van de middag schiet de kas wat dat betreft het doel voorbij. Gewoon op straat is het namelijk dan al zo warm; in de kas loopt de temperatuur op tot boven de 40 graden. In de middag, als de schaduw van de oude V&D erover valt, daalt die naar de 31 graden die beter klopt met de beoogde demonstratietemperatuur.
Spoiler! :

Afvalbakken

Hoe dan ook is de kas niet erg effectief. Slechts een enkele ondernemer komt langs en op het moment dat Holla met klimaatwethouder Ashley North (GroenLinks) praat, is er niet één. Dat voegt weinig toe, want gemeente en centrummanagement weten elkaar normaal toch wel te vinden. De meeste winkeliers hebben geen tijd om tussen 10.00 en 16.00 uur even langs te wippen. ,,Er is personeelstekort, er zijn nog vakanties en ik sta alleen. Excuseert u mij, ik ga die klant even helpen’’, verwoordt een van hen de verbazing over de uitnodiging uit het stadhuis. Ook in winkeliersappgroepen is weinig enthousiasme te vinden. Veel drukker maken de ondernemers zich daar over te weinig geleegde afvalbakken.

Maar de gemeente is ook niet gek. Bij een stuk of vijftig winkeliers is zij persoonlijk langsgegaan. Via de gespreksleider komt hun inbreng dan toch nog in - en met witte stift op - de kas terecht. Dat gaat bijvoorbeeld om suggesties als luifels, meer groen en waterstroompjes. Ze willen best meedenken. Maar ze zeggen er ook bij: ,,Mijn winkel stopt bij de drempel. Buiten is van de gemeente. Als ik daar zelf dingen ga doen, staat er direct een handhaver.”

Dat laatste vat een van de overkoepelende thema’s samen die voorbijkomen: rigide bureaucratie en conflicterende regels. Ook Holla brengt het naar voren dat de gemeente vermoedelijk meer voor elkaar krijgt en sneller, als zij gewoon met een budget naar ondernemers stapt om samen ter plekke een straatvergroeningsplan te maken. ,,Zoals het nu gaat, krijg je eerst te maken met 26 regels die je beletten een boom te planten. Draai dat nou eens om en begin met die boom.’’

Ketens

De wethouder begrijpt dat punt wel en is het er ook wel mee eens. Niet dat hij direct alle regels terzijde kan schuiven, maar hij verzekert dat er aandacht voor is. Ook wijst hij erop dat groen de laatste jaren snel belangrijker geworden is in plannen. Bovendien is hij bezig met een plan om versneld meer bomen in de binnenstad te krijgen, verklapt hij. ,,Want daar is het het meest nodig.’’

De centrummanager wijst ook op het probleem van winkelketens en vastgoedeigenaars. Voor zover winkelpanden verduurzaamd kunnen worden - wat overigens eerder gericht is op het wereldwijde klimaatprobleem in plaats van lokale hittestress - mogen winkeliers dat lang niet altijd. En hoofdkantoren houden zich juist heel bewust afzijdig van lokale bemoeienis, weet hij. ,,Maar we proberen ze er meer bij te betrekken.’’
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220825_69339245
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Verhörräume, Waffen: Frankreich stellt 3.000 Polizisten für “Klimaschutz” ein
https://report24.news/verhoerraeume-waf ... chutz-ein/
Interrogation rooms, weapons: France hires 3,000 police officers for “Climate protection”

French Interior Minister Gérald Darmanin has announced that an Armed Climate Protection Force will be added to the French police force. However, it is not clouds or invisible gases that are to be fought, but people. Critics suspect that the new interrogation rooms are to be used to intimidate and re-educate those who think differently.

According to the public service broadcaster ORF, the message arrived to the effect that the “eco-police” should primarily investigate arsonists.

So that’s a good thing, isn’t it? The question is, why can’t these core tasks of regular police units be performed by the existing troops? They also have, undoubtedly, sufficient facilities for questioning suspects. If one remembers various ugly scenes from France, a special unit against migrant violence and parallel structures would probably be more appropriate. There is just one catch — foreign clans are fighting back in France with weapons of war, while people with wrong opinions, mostly as “lone fighters”, can easily be arrested and deported.

“It will be a revolution” — Hardship against “troublemakers”

The fact that it may not just be regular fire investigators may be inferred from the words of the Minister of the Interior, who told the weekly Journal du Dimanche that this represents “a revolution”.

Significantly, the article was headlined: “We Must Be Tough on the Troublemaker Minority”. Anyone who has the totalitarianism of green politics in mind can already roughly imagine what is to be understood by a “Green Revolution” by force of arms. At the same time, the minister simulates harshness against criminal immigrants, probably to appease all sides.

Brussels wants supremacy over eco-troops

In Brussels, meanwhile, they would like every EU country to have such a force. However, it should no longer be subordinate to the respective nation state but to the US-controlled globalists in the EU headquarters. The euphemism for the project is “Centralized Civil Protection Force to Combat Climate Change”. The climate will certainly change completely if dissenters are dragged into interrogation rooms at gunpoint in order to convert them there — right? The EU is citing the fact that “the impact of climate change on EU member states is increasing” — which, according to EU Crisis Management Commissioner Janez Lenarcic, requires intervention from Brussels. But there is also some criticism that the bureaucrats would now use any excuse they like to seize more power.
  • “These European bureaucrats are not the solution but the cause of many of the problems the EU is facing and the deeply damaging energy crisis is just one proof of that,” said Cristian Terhes, Member of the European Parliament (MEP) for Romania.”

    ‘Any Excuse to Grab More Power’: EU Wants a Centralized ‘Civil Protection Force’ to Fight Climate Change — Breitbart London (@BreitbartLondon) August 17, 2022”
Plans of the World Economic Forum (WEF) are usually implemented first by countries with leaders who have been trained in the Young Global Leaders program or are closely associated with it. Corresponding plans from Canada became known. Plans for the eco-police stations were also published there. There are secret service rooms and interrogation rooms.

The plans, prepared by a Winnipeg firm, provide a glimpse of Trudeau’s future plans for climate change enforcement.

At the end of the hallway next to the proposed “firearms storage” are several evidence rooms, interrogation rooms and adjoining recording rooms.

[Image link]
  • “Canada’s Department of Environment and Climate Change (ECCC) is building a new facility in Winnipeg that will house a weapons arsenal, interrogation rooms, biological labs, media relations offices, ‘controlled rest rooms’ and intelligence facilities.”

    “The Trudeau government recently announced a policy to reduce fertilizer use on Canadian farms by 30%. This policy has been heavily criticized by farmers across the country and by provincial governments in the western provinces, who say it will cripple food supplies.”

    “Some observers have expressed reasonable suspicion that these measures are the first steps in a repeat of the attacks on farmers that have sparked widespread unrest in the Netherlands and elsewhere in Europe.”
In one EU country, intense violence is already being used against citizens who do not want to sit idly by on the eco-agenda. First, farmers in the Netherlands were forbidden to continue practicing their trades. They would be harmful to the environment. Thousands of farms have been ordered to close. That’s why the Dutch farmers have been protesting for weeks — hundreds of them are arrested again and again. The Netherlands can be seen as an experimental project by the globalists to break up agriculture and leave it to the big corporations. Like any EU Agenda, this one will be rolled out to all other mkember states if it proves feasible.
Afterword from the translator:

The madness is accelerating. With a normal mind you can no longer understand this. According to Schwab’s ideas, the world will be transformed into a fascist regime, the people as slaves while the elites have the power, the money and everything else in this world. They determine down to the smallest detail what we are allowed to do and how we have to behave. Critics of the “climate crisis” will probably soon be imprisoned or simply gunned down to make a point. How was that with the opinion of the 1,100 researchers who were able to prove that there is no climate crisis again? But none of that counts. The climate advocates stamp their feet like little children and insist on their “assumptions”. The matter is decided and may no longer be questioned.

These “elites” have declared war on humanity. There’s only one way to fight them, and that is without MERCY. Mercy is for times of peace and has no place in a war that has been foisted upon us by those who want to kill us and enslave the survivors. They’ve drawn a line in the sand and we will be forced to choose between slavery and a slow death, on the one hand, or freedom and dying on our own two feet to keep it. I know on which side of the line I will stand.
https://gatesofvienna.net/2022/08/were- ... more-54367
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Meer en meer begint dit belangenbehartigen van groene aandeelhouders op een opgedrongen religie te lijken. Tijd om via de stembus tot andere politiek te komen die de burgers beter dient in plaats van dat die hen het geld steeds verder uit de zak klopt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:
za mei 28, 2022 10:33 am
California and the West face a summer of power outages

The long-lasting, severe drought affecting California is likely to have major ramifications for how the region generates electricity this summer, as well as how reliable and costly that supply is, according to a new report from the U.S. Energy Information Administration.
[...]
En dan nu is het zover:
Californië vraagt inwoners hun elektrische auto’s niet op te laden: het stroomnet is overbelast

Gisteren moesten we nog erom lachen dat e-cars duurder zijn om mee te rijden dan benzineauto's. Elektrische auto's gaan voor nog meer ellende zorgen naast dat ze duur zijn gaan ze ook het stroomnet overbelasten. In de Verenigde Staten is het zover daar heeft de staat Californië zijn inwoners opgeroepen om geen elektrische wagens op te laden tussen de piekmomenten. Die maatregel moet het elektriciteitsnet ontlasten.

Californië gaat gebukt onder een hittegolf (misschien dat de koning daarom thuis blijft). Er worden temperaturen verwacht van meer dan 43 graden celsius. Ja en dat laten de Amerikanen hun airco overuren draaien. Dat in combinatie met stekkerauto's is de kans groot dat het stroomnet overbelast raakt daarom heeft gouverneur Gavin Newsom de noodtoestand uitgeroepen. Elektriciteitsproducenten krijgen meer ruimte om stroom op te wekken. Zo worden restricties op brandstofgebruik en eisen over luchtkwaliteit tijdelijk opgeschort. Ook de burgers wordt gevraagd om hun steentje bij te dragen. "Consumenten wordt gevraagd om hun energieverbruik tussen 16 en 21 uur te beperken, wanneer het systeem het zwaarst onder druk staat", aldus de staat Californië.

Natuurlijk krijgt de klimaatverandering de schuld dat het stroomnet overbelast dreigt te raken. “Dit is slechts de laatste herinnering aan hoe serieus de klimaatcrisis is en hoe die het dagelijks leven van Californiërs beïnvloedt”, zei gouverneur Newsom toen hij de noodtoestand aankondigde. Het causale verband zit toch net iets anders in elkaar. De staat Californië heeft pas aangekondigd om de verkoop van nieuwe wagens met een verbrandingsmotor te verbieden vanaf 2035. Het heeft dus allemaal met de groene gekte te maken
https://www.dagelijksestandaard.nl/buit ... overbelast
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Hier zien we een ramp gebeuren:Ons stroomnet wordt verzwaard. En heden werd een verdeelstation in Dronten verbonden met het net.
Er ging iets mis en er kwam kortsluiting. In dit geval zouden schakelaars (als een soort grote aardlekschakelaar) de verbinding moeten kappen. Dit zijn normaal stevige dingen en als die schakelen wordt de ontstane vlamboog (schakelvonk) gesmoort in olie. Maar nu moesten ze een veel sterkere stroom dan normaal schakelen (10x) en ze ontploften en hielden het kontakt.
De stroom was zo groot dat de kabels heet werden (je ziet ze roken) . Die kabels zijn niet van koper zoals men meestal denk maar het zijn staalkabels omwikkeld met draden van aluminium.

Afbeelding

Metaal zet uit als het warm wordt en dus kwamen de kabels (dat zie je duidelijk) lager te hangen.
Bedenk dat het hele traject (7 km?) zakkende rokende kabels had. Een snelweg eronderdoor moest geblokkeerd worden.

Een trein in de Flevopolder kwam tot stilstand en wel door dit:

Afbeelding

hier zakten de kabels (bij Swifterband) op de bovenleiding van de trein.

De stroomvoorziening raakte beschadigd en voorlopig rijden er geen treinen.

Voor de burgers was de overlast miniem omdat overgeschakeld kon worden naar andere toevoer.

https://nos.nl/artikel/2443055-na-korts ... -alles-mis
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Hier zie je rook uit de grond komen van gezapte kabels.
Die trein die stilstond is ook helemaal ge-electrocuteerd.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

:shock: Ik maak me zorgen over de windmolens. Deden die het nog?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

We zijn er redelijk goed van afgekomen lees ik nu.
Na kortsluiting Flevoland ging er van alles mis'

Enorme schade aan het spoor, het treinverkeer stilgelegd, afgesloten wegen, rokende hoogspanningslijnen en dan is er ook nog schade bij particulieren: verontrustende taferelen in Flevoland vandaag. De gevolgen van deze grote stroomstoring zijn uniek en zoiets zou door alle beveiligingssystemen bijna niet moeten kunnen, zegt Han Slootweg, hoogleraar electrical engineering aan de TU Eindhoven.

Alles in hoogspanningsstations waar stroom doorheen gaat is goed geïsoleerd. Hoogspanningslijnen en andere elektrische componenten zijn geïsoleerd met kunststof en porselein. Toch kan het voorkomen dat een onderdeel dat onder spanning staat, in contact komt met de aarde. Dan ontstaat er een kortsluiting.

Hele weekend geen treinen
Er rijden het hele weekend geen treinen op het traject tussen Lelystad en Dronten. Een hoogspanningskabel heeft een bovenleiding geraakt ter hoogte van Swifterbant, waardoor de bovenleiding, grondkabels en een belangrijk verdeelstation beschadigd zijn.

Aannemers op de locatie proberen nu in kaart te brengen of er nog meer kapot is gegaan, om alles daarna zo snel mogelijk te repareren. "Het herstel duurt naar verwachting lang. Er is nog geen prognose van de reparatietijd", schrijft ProRail op de website.

Bij een kortsluiting kan de stroomsterkte oplopen tot wel vijf tot tien keer de normale waarde, legt Slootweg uit, en de warmte in de kabels kan dan van minder dan 100 graden tot een veelvoud daarvan gaan. "En dan beginnen ze te roken. Dat is wat we vandaag in Flevoland hebben gezien."

Alleen zou dat helemaal niet mogen gebeuren. "Er wordt voortdurend aan het stroomnet gewerkt en 99 van de 100 keer gaat het goed", zegt Slootweg. "Er komt ook wel vaker kortsluiting voor, maar net als thuis de aardlekschakelaar alles uitschakelt bij kortsluiting, gebeurt dat op grotere schaal ook in zo'n hoogspanningsstation, en dat gaat binnen tienden van seconden."

Dat lijkt deze keer niet te zijn gebeurd, en een tweede back-upsysteem dat vervolgens onmiddellijk in actie had moeten komen, liet het ook afweten. En dat is wel uitzonderlijk, volgens de specialist van de TU/e.

Op hoogspanningsnet.com, een website van geïnteresseerden in het stroomnet, wordt eveneens geconstateerd dat een vermogensschakelaar die binnen 0,040 seconden had moeten ingrijpen, waarschijnlijk niet heeft gewerkt. Mogelijk is de kortsluiting zelfs helemaal niet opgemerkt door het beveiligingssysteem.

Er wordt op de stroomsite gespeculeerd over een probleem op dezelfde hoogspanningslijn vorig jaar, toen een valwind vier elektriciteitsmasten omver blies. Bij het aansluiten van een tijdelijke noodlijn zou iets gebeurd kunnen zijn met de instellingen, maar het is maar de vraag of dat er echt iets mee te maken heeft.

Slootweg benadrukt dat het nog te vroeg is om er iets over te zeggen. "Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe dit zo mis heeft kunnen gaan."

Netbeheerder Tennet wist de stroom uiteindelijk wel af te schakelen, maar niet voordat stroomleidingen omlaag begonnen te hangen en er meerdere branden ontstonden.

Het had nog erger kunnen zijn als de stroomkabels echt waren doorgebrand. "Dat zou uiteindelijk wel zijn gebeurd", verzekert Slootweg. "De draden bestaan uit staal en aluminium, en aluminium heeft een smeltpunt van 700 graden. Daar is het onder gebleven."

De schade is wel zo groot dat het een tijd en behoorlijk wat geld gaat kosten om te repareren, verwacht hij. Ook de infrastructuur van de spoorwegen is geraakt, en volgens ProRail is de schade aanzienlijk. "Het ligt eraan hoe zwaar de kabels beschadigd zijn, maar de kans is groot dat ze moeten worden vervangen. Ook langs het spoor kan van alles kapot zijn gegaan."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Ik zei al dat de zaak over vele kilometers aan het roken was. Hier een luchtfoto van de rokende draden, vanaf het kortsluitpunt tot de Lelystadcentrale.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Tot 15 september geen treinen tussen Lelystad en Dronten door stroomstoring

Tot 15 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Lelystad en Dronten door de gevolgen van een stroomstoring die een deel van Flevoland vrijdag trof.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Er kwam tijdelijk teveel stroom op het netwerk, waardoor kabels en schakelaars zijn doorgebrand. De schade loopt waarschijnlijk op tot in de miljoenen, aldus ProRail.
https://www.ad.nl/binnenland/tot-15-sep ... ~a91bda37/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Op de StaatsTV was een reportage over het gevaar van/voor het klimaat.
Ik begint met de toelichting van de NOS:
Klimaatverandering laat steeds meer zichtbare sporen achter op Spitsbergen

Er zijn steeds meer zichtbare tekenen van klimaatverandering op Spitsbergen, dichtbij de Noordpool. Vandaag vertrekt een wetenschappelijke expeditie per schip uit Longyearbyen, de grootste plaats op Spitsbergen, om onderzoek te doen aan de oostkant van de eilandengroep. Maar ook in Longyearbyen zelf, dat ongeveer tweeduizend inwoners telt, zijn de gevolgen van de opwarming al duidelijk zichtbaar.[...]
https://nos.nl/collectie/13871/artikel/ ... pitsbergen

En dan een verhaal over de zielige ijsbeertjes die gebrek aan ijs hebben:
Nederlandse expeditie op Spitsbergen gehinderd door ijsberen


"Het plan is opnieuw gewijzigd. We hadden een prachtig plan om naar de meren te gaan, maar er is weer een ijsbeer opgedoken." De wetenschappers aan boord van het schip Ortelius, die onderzoek doen naar klimaatverandering op Spitsbergen, werden zondagmiddag toegesproken door expeditieleider Jan Belgers. Voor de derde dag op rij leidde de aanwezigheid van ijsberen ertoe dat de expeditie, die is opgezet door Nederlandse wetenschappers, niet verloopt zoals gehoopt.
https://nos.nl/collectie/13907/artikel/ ... r-ijsberen

En tot slot een longread over die 'wetenschappelijke' expeditie met een cruiseschip.
Mee op expeditie naar de Noordpool, de snelst opwarmende plek op aarde

Poolexpeditie
In 1878 vertrok de eerste Nederlandse wetenschappelijke expeditie naar het arctische noorden. Afgelopen juli voer een schip met aan boord vijftig wetenschappers ook richting pool. Schrijver en historicus Adwin de Kluyver reisde mee. Hij ontdekte de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu.
[...]
"Om het verhaal van onze expeditie te vertellen reizen er verschillende journalisten mee, waaronder een team van de NOS. Wetenschappelijk onderzoek mag dan wel het officiële doel zijn, minstens zo belangrijk is de media-aandacht voor het Nederlandse onderzoek. Want in het poolgebied geldt: zichtbaarheid is invloed. Daarom reizen er tijdens deze reis ook diverse beleidsambtenaren mee."
[...]
"Foto’s en video’s van een toeristische rondvaart langs een afkalvende gletsjer worden ineens stoere beelden van wetenschappers in actie in zodiacs. De NOS-verslaggever heeft het steeds over „Hier op de Noordpool…”’, een geografisch punt dat zich in werkelijkheid bijna 1.500 kilometer noordelijker bevindt, ergens op het pakijs of – tegenwoordig helaas steeds vaker – ergens op zee."
[...]
"Is dit wel een expeditie, vragen enkele meevarende sociale wetenschappers zich af. Is dit niet gewoon een cruise met wat wetenschappelijke excursies? Poolveteraan Ko de Korte heeft wel een antwoord. Voor de passagiers die deze reis zelf moeten betalen is het een cruise. Voor de wetenschappers die op kosten van de belastingbetaler meevaren, noemen we dit een expeditie. En er valt wat voor te zeggen. Drie keer per dag schuiven we aan tafel, tijdens de lunch en diner worden we bediend door eeuwig lachend Filippijns personeel. Dat voelt voor de nodige deelnemers, en ook voor mij, wat ongemakkelijk. De Aziatische bemanning werkt vaak maanden aan één stuk, zeven dagen per week, tegen lage lonen. Eén keer per jaar keren ze kort terug naar hun familie. Kan dat wel, een expeditie met als thema duurzaamheid en klimaatverandering die gebruik maakt van een vervuilend cruiseschip; een schip dat bovendien onderdeel uitmaakt van een wereldwijd systeem van goedkope arbeid en massatoerisme. Om het ongemak te vergroten staat halverwege de reis ook nog eens een feestavond op het programma. Terwijl de gletsjers aan de horizon smelten, roken op het achterdek de barbecues met grote lappen vlees.

Ook voor mijn hutgenoot, een prettig zwijgzame Noorse rendieronderzoeker, is deze manier van reizen even wennen. Normaal wast hij zich niet tijdens veldonderzoek, het vetlaagje op de huid beschermt hem tegen de kou. Nu besluit hij zich toch maar dagelijks te douchen om opgefrist aan het diner te verschijnen. Het heeft iets vervreemdends. Nog nooit at ik zoveel passievrucht op een noordelijke reis als op deze expeditie; of cruise. Bij iedere maaltijd duikt het tropische fruit weer op, vaak geserveerd door optisch vrolijke Filipijnen die inmiddels meer van het poolgebied hebben gezien dan de meeste poolonderzoekers aan boord."
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/09/02/on ... n-a4140428
https://www.geenstijl.nl/5166707/wetens ... aken/#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Met zo'n hittegolf als de laatste tijd zijn de geesten weer warm te maken voor de opwarming.
En zo hoor ik over een nieuwe dreiging door het klimaat:
Onderzoekers: ‘Extreme temperaturen voeden online haat’

Online haatzaaien neemt toe bij temperaturen onder de 12 en boven de 21 graden. Dat concluderen Duitse onderzoekers in The Lancet Planetary Health na een analyse van meer dan vier miljard tweets in de Verenigde Staten. „Mensen hebben de neiging om zich online agressiever te gedragen als het buiten te koud of te warm is”, zegt de Duitse onderzoeker Annika Stechemesser.
[...]Bij temperaturen onder de 12 graden neemt de online haat tot 12 procent toe, boven de 21 graden stijgt het tot 22 procent.
[...]„Deze studie beklemtoont dat de klimaatcrisis niet alleen een natuurkundige aangelegenheid is, maar ook een psychische crisis teweeg kan brengen.”
[...]Maar de invloed van de buitentemperatuur op online haat in de VS is volgens de onderzoekers niet eerder onderzocht. Wel wijzen zij op een vergelijkbaar onderzoek dat een correlatie vond tussen temperatuur en online racisme in Europa.
[...]
Van der Stel, die zich al jarenlang bezighoudt met mentale gezondheid rond de klimaatcrisis, roept onderzoekers op om de mechanismen achter deze problematiek te onderzoeken: „Beperk je niet tot je eigen vakgebied. Kijk ook naar de sociologie, psychologie en neurowetenschap.”
Dat mensen heethoofdig worden als her warm is, verbaast mij niks.
Maar over de oorzaken van die " Bij temperaturen onder de 12 graden neemt de online haat tot 12 procent toe..." wordt niet gerept.

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/09/07/bi ... t-a4141144
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
vr sep 09, 2022 9:34 pm
Maar over de oorzaken van die " Bij temperaturen onder de 12 graden neemt de online haat tot 12 procent toe..." wordt niet gerept.
Er wordt ook niet gerept over wat "online haat" precies is. Best mogelijk dat deze vraag zelf ook "online haat" is...
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Om de hysterie in stand te houden moeten geregeld berichten de wereld in gestuurd worden om de klimaatzorgen op peil te houden. Hier weer zo iets:
Wereld Meteorologische Organisatie ziet aanpak klimaatverandering verkeerde kant uitgaan

Het gaat de verkeerde kant op met de aanpak van de klimaatverandering. Dat is de conclusie van een nieuw klimaatrapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties.

Het rapport belicht hoe bestaande aspiraties voor de aanpak van de klimaatverandering en de realiteit ver uiteenlopen. Als niet snel ambitieuzere actie wordt ondernomen, zal de fysieke en sociaal-economische impact van de klimaatverandering ‘verwoestend’ zijn, luidt de waarschuwing.

Volgens het WMO-rapport, United in Science genaamd, bereikt de uitstoot van broeikasgassen nog steeds recordhoogtes. De uitstoot van fossiele brandstoffen is bovendien terug op het niveau van voor de coronapandemie. Tijdens de pandemie nam de uitstoot af als gevolg van lockdowns.

Zeven warmste jaren

De afgelopen zeven jaar waren de warmste jaren die ooit zijn waargenomen en bestaat er een kans van 48 procent dat in zeker een van de komende vijf jaar een gemiddelde temperatuur wordt bereikt die 1,5 graden hoger ligt dan de gemiddelde temperatuur tussen 1850 en 1900. Volgens het rapport is het niet uit te sluiten dat de staat van het klimaat bepaalde ‘kantelpunten’ bereikt.

‘Overstromingen, droogtes, hittegolven, extreme stormen en natuurbranden worden steeds erger. Een alarmerende hoeveelheid records sneuvelt. Hittegolven in Europa. Kolossale overstromingen in Pakistan. Voortdurende, ernstige droogte in China, de Hoorn van Afrika en de Verenigde Staten. Er is niets natuurlijks aan de nieuwe schaal waarop deze rampen gebeuren. Het is de prijs die we betalen voor de verslaving van de mensheid aan fossiele brandstof’, zegt VN-hoofd António Guterres in een reactie op het rapport.

‘Het United in Science-rapport van dit jaar laat zien dat de impact op het klimaat op weg is naar een onbekend terrein van verwoesting. Toch kunnen we de verslaving aan fossiele brandstof niet loslaten, zelfs nu de symptomen steeds erger worden’, aldus Guterres. Hij deed een oproep om uit steenkool te stappen en te werken aan duurzame energie.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220913_97259758
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Tuurlijk.
En dan was er nog wat achterstallig onderhoud in Pakistan waar de bevolking het land min of meer uitwoont.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:
za sep 03, 2022 12:29 pm
Hier zie je rook uit de grond komen van gezapte kabels.
Die trein die stilstond is ook helemaal ge-electrocuteerd.

Afbeelding
Ik hoor nu dat de schade van die kortsluiting met 150 kV groot is.
Het is uithuilen en opnieuw beginnen met alles wat met electriek te maken heeft op dat stuk spoor.
Personeel schaarste. materialen schaarste e.d. maken dan de eerste treinen daar pas weer gaan rijden na Sinterklaas en voor Kerstmis, naar men hoopt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Gewoon een ouderwetse kolentrein op het traject lost al een hoop probemen op. Nu gaat het gebeuren dat mensen die de auto vaarwel gezegd hadden weer een oud exemplaar of een oude motor op de kop gaan tikken en de onbetrouwbaar gebleken vervoerder NS de rug toe keren. Scheelt ook weer gezeur met overdreven Covidvoorschriften.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

En daar is de WMO weer om de klimaatramp onder de aandacht te brengen.
‘Vanuit klimaatoogpunt kan de oorlog in Oekraïne worden gezien als een zegen’

GENEVA, 11 oktober (Reuters) – Het hoofd van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) zei dinsdag dat hij verwacht dat de oorlog in Oekraïne de overgang naar hernieuwbare energie zal versnellen, ondanks een grotere afhankelijkheid op korte termijn van fossiele brandstoffen zoals kolen.

“Het is duidelijk dat deze oorlog in Oekraïne ons verbruik van fossiele energie zal versnellen en het versnelt (ook) deze groene overgang,” zei Petteri Taalas, secretaris-generaal van de WMO, terwijl de organisatie een belangrijk rapport over energie presenteerde.

“Vanuit klimaatoogpunt kan de oorlog in Oekraïne worden gezien als een zegen”, voegde hij eraan toe. De WMO zei in haar rapport dat landen achterlopen met hun toezeggingen voor hernieuwbare energie. Volgens haar hebben ze tot nu toe minder dan de helft van de capaciteit gebouwd die tegen 2030 nodig is om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te halen.
https://tpo.nl/2022/10/11/vanuit-klimaa ... een-zegen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

De klimaat- en milieuzorgen worden eventjes aan de kant gezet want nood breekt wet. In dit geval: de wet wordt veranderd.
Government lifts fracking and shale gas extraction ban

Jacob Rees-Mogg said it was "important" to use all available sources of fuel within the UK rather than import them.

But Labour's shadow climate change secretary Ed Miliband said this would not lower energy costs and reminded Mr Rees-Mogg of a 2019 Tory manifesto pledge not to support fracking unless it could be done safely.

He said the business and energy secretary would have to explain his "charter for earthquakes” to people across England.
https://www.bbc.com/news/av/uk-politics-62995336
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

De klimaathysterie moet wel voortdurend gevoed worden want anders 'vergeten' de burgers dat er een klimaatramp aankomt die hun schuld is.
Hier zo'n propaganda dingetje:
Albert Heijn wil klimaatscore op kassabon printen

Twee hamburgers, een zakje sla en een pak melk. Dat is dan vier euro, en acht kilogram broeikasgas. Dat zou over een paar jaar op de bonnetjes van Albert Heijn kunnen staan.


Klanten die na een bezoek aan de supermarkt op de kassabon kijken en zich helemaal kapotschrikken. Niet vanwege hoge prijzen en inflatie, maar vanwege de klimaatimpact van gekochte producten, zoals hamburgers en avocado’s. Het klinkt als een 1 april-grap van de Partij voor de Dieren, maar de Albert Heijn onderzoekt daadwerkelijk of het zo’n ‘klimaatscore’ op kassabonnen kan gaan printen. “Ik vind dat dit er moet zijn”, zei Albert Heijn-CEO Marit van Egmond vorige week in het Radio 1-programma Geld of je Leven (EO). Het doel is volgens de supermarktbaas om duurzamer gedrag bij klanten te stimuleren. Een woordvoerder bevestigt dat de supermarktketen op dit moment onderzoekt of het de klimaatimpact op bonnetjes kan gaan printen.

Het idee is niet nieuw. De Noorse onlinesupermarkt Oda introduceerde vorig jaar al de optie om de geschatte klimaatimpact van bestellingen te tonen. Dit lijkt effect te hebben op consumentengedrag. De verkoop van rood vlees nam af, en de verkoop van plantaardige producten steeg ten opzichte daarvan juist met tachtig procent.

De aankondiging van Albert Heijn komt op een opvallend moment. Enkele weken geleden werd de supermarkt beticht van greenwashing door Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV). Het tv-programma bekritiseerde de ‘Beter voor’-logo’s op producten, die ogen als duurzame keurmerken, maar die in feite marketingsinstrumenten van AH zelf zijn, en juist verwarring zaaien over de werkelijke voetafdruk van producten.

Duurzaamheidshoogleraar Arjen Wals vindt de klimaatscore op de kassabon een ‘aardig idee’, mits de klimaatscores op een betrouwbare manier en door onafhankelijke instanties berekend worden, en niet door Albert Heijn zelf. “Voor mensen die rood vlees eten, kan de hoge CO2-impact op de kassabon best een eye-opener zijn.”

Van Egmond weet nog niet wanneer de eerste klanten hun klimaatscore op de kassabon kunnen verwachten. Albert Heijn moedigt klanten nu al aan om juist een korte bon te printen om papierverspilling te besparen, of om de bon alleen digitaal te ontvangen. Die klimaatimpact zal vermoedelijk dus ook in de app te zien zijn.
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-econo ... ~bc93f654/

Ik vraag bij af hoeveel hooggeleerden ons land telt die een leerstoel hebben met 'duurzaam' 'milieu' en klimaat erin. Kunnen er honderden zijn net zoals in Duitsland waar ze ook dik gezaaid zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Ik was al geen fan van de Albert Heijn vanwege de prijzen en de canceling van Christelijke feestdagen, de traditie van Zwarte Piet en nog wat andere woke onderwerpen. De bereidheid tot beleren via de kassabon van het nieuwe linkse vooruitgangsgeloof "groen is het nieuwe rood" draagt bepaald niet bij aan extra sympathie voor het bedrijf. Gelukkig bepaal ik zelf waar ik mijn geld uitgeef. Voorlopig dus wat mij betreft overal elders dan bij Albert Heijn al heb ik nog wel wat bedrijven op de korrel voor een gesloten portefeuille met hun 'feest'stolcultuur.

Ze zullen ook wel iets goed doen, anders had het bedrijf al geen klanten meer gehad.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85269
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

sjun schreef:
wo okt 26, 2022 3:21 am
Ik was al geen fan van de Albert Heijn

Ze zullen ook wel iets goed doen, anders had het bedrijf al geen klanten meer gehad.
Het probleem is dat er geen supermarkt meer bestaat die niet mee doet aan al deze gekkigheid. En mensen hebben nu eenmaal boodschappen nodig, dus gaan ze naar de dichtstbijzijnde supermarkt.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie