Klimaathysterie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Klimaathysterie

Bericht door King George »

De klimaatveranderingsgelovigen die bezit hebben genomen van media en politiek zijn bezig met een seculiere kruistocht. De planeet moet worden gered en voor dat overduidelijk belangrijke doel moet alles opzij worden gezet. We moeten allemaal
onmiddellijk klimaatneutraal gaan leven. En dat doen we dus ook. Er wordt klimaatneutraal gebouwd, klimaatneutraal gekookt (in klimaatneutrale restaurants althans), ja zelfs klimaatneutraal gevlogen – al bleek dat laatste om voor de hand liggende redenen niet echt een succes. Om op te stijgen en in de lucht te blijven, heeft het gemiddelde vliegtuig immers van die verfoeide fossiele brandstof nodig.

Wat niet neutraal kan worden gedaan, moet zoveel mogelijk worden ingeperkt. ‘Groene’ belastingen moeten bedrijven en burgers ertoe be-wegen de CO2-uitstoot te beperken. Echt resultaten opleveren doen die zogeheten ecotaksen nog niet, al zijn ze wel bijzonder populair onder ministers van Financiën. De opbrengsten van deze belastingen stegen de afgelopen twee decennia namelijk bijna 400 procent, van 5,8 miljard euro in 1990 naar 19 miljard euro in 2008. Volgens een schatting van het Centraal Bureau voor de Statistiek werd ruim 80 procent van die ‘groene’ belastingen opgebracht door automobilisten. ‘Nou,’ zult u zeggen, ‘dat zullen we dus wel gemerkt hebben in het aantal auto’s op de weg.’ Eh, nee dus. In dezelfde periode steeg het aantal wagens op de weg namelijk van vijf miljoen exemplaren in 1990 naar 7,2 miljoen in 2008. Is dat dan reden om toe te geven dat die ‘groene’ belastingen gewoon niet werken en dat we ze net zo goed kunnen afschaffen? Hahaha, leuk geprobeerd. Nee, als zelfs torenhoge belastingen de aanschaf van de auto niet kunnen ontmoedigen, dan wordt het juist tijd voor nog strengere maatregelen.

Die maatregel heet het ‘persoonsgebonden CO2-budget’. In Engeland lanceerde de Britse minister van Milieu al een paar jaar geleden het idee van een soort CO2-kredietpas die je, samen met je bankpas, door de machine zou moeten halen op het moment dat je bij het tankstation ging afrekenen. CO2-budget op? Dan ook geen benzine meer. Nou ja, tenzij je bereid bent om tegen veel geld extra CO2-krediet te kopen uiteraard. Wat zegt u? Niet bereid? Nou, dan blijft die auto toch gewoon in de garage? Het plan is overigens nog niet ingevoerd omdat zelfs de knapste ecokoppen vooralsnog het antwoord schuldig moeten blijven op simpele vragen als ‘Hoe moet dat nu als ik voor mijn werk veel de auto moet gebruiken?’ of ‘Mag ik ook de kaart van tante die in het bejaardenhuis woont gebruiken?’ Dat weerhoudt klimaatgelovigen als van de stichting Urgenda (‘Voor een duurzaam Nederland’) er uiteraard niet van invoering van het persoonsgebonden CO2-budget per 1 januari 2020 na te streven.

Overigens eten we als het aan Urgenda ligt in 2020 nog maar vier dagen per week vlees. Op de andere dagen eten we ‘plantaardige eiwitten en duurzaam gekweekte vis.’ Inderdaad, mijn maag juicht ook niet bepaald bij de gedachte aan een lekker bordje ‘plantaardige eiwitten’. Toch kunt u er maar beter aan wennen, want de heilige klimaatoorlog tegen de vleeseters is inmiddels in volle gang. Er is zelfs een heuse vleestaks in de maak (een verhoging van het btw-tarief op vlees van 6 procent naar 19 procent). De teelt van koeien en varkens produceert namelijk niet alleen enorme hoeveelheden CO2 maar ook methaan en da’s eveneens supergevaarlijk qua klimaatverandering. Nou ja, dat is natuurlijk maar één theorie onder velen, maar het is toevallig wel de theorie op basis waarvan uw lapje vlees voortaan een paar kwartjes duurder wordt gemaakt. En nou niet gaan klagen, want zoals de Groningse Bisschop De Korte – een echte klimaatgelovige dus – uitlegde, gaat het milieu in dit soort gevallen echt even voor. Hij stelde daarom voor een wekelijkse vleesloze dag in te voeren – voor God en Gaia zogezegd.

Als je mensen minder auto wilt laten rijden en vleeseten, kun je dat overigens ook anders bereiken. Je kunt ernaar streven minder auto’s en minder vlees te produceren, maar je kunt er ook gewoon naar streven minder mensen op aarde te zetten. Een griezelige redenering? Niet volgens de Canadese krant de Financial Post. Die publiceerde onlangs namelijk een pleidooi voor de wereldwijde invoering van het Chinese één-kindbeleid. Dit ongetwijfeld tot vreugde van de Nederlandse Club van Tien Miljoen (‘Meer mens met minder mensen!’), die er al jaren naar streeft de bevolkingsomvang in ons land met ongeveer 50 procent terug te brengen – omwille van het milieu inderdaad.

Het doet denken aan het bataljon Amerikaanse soldaten dat tijdens de Vietnamoorlog, op jacht naar Vietcongterroristen, het dorpje My Lai (en een deel van haar inwoners) met de grond gelijk maakte. Een Amerikaanse legerwoordvoerder verklaarde later tegenover de pers dat het, om het dorp te redden uit de klauwen van de Vietcong, helaas nodig was geweest het dorp te vernietigen. Zo denken de ware klimaatgelovigen er blijkbaar ook over: om de planeet te redden, is het nodig de mensheid te vernietigen.


https://www.readersdigest.nl/Klimaathysterie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16509
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

klimatologische eikels

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zes maanden geleden had ik dit weer al voorspeld. Pure bluf, beken ik in alle oprechtheid. De voorzomer was niet best. Dus voorspelde ik een knappe nazomer. Waarom ook niet? De natuur laat zich niet dwingen en pakt altijd anders uit dan die idiote domme geestesgestoorde klimaat analisten uit hun nek weten te lullen. Niet aan mee doen. Gewoon het tegenovergestelde beweren. Succes verzekerd! Ja toch? icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

In anderhalve minuut de klimaatmodellen onderuit gehaald

Bericht door King George »Gepubliceerd op 13 mei 2015
Speaking before Congress, Professor of Atmospheric Science John Christy illustrates the gross inaccuracy of the 102 climate model simulations relied upon by the United Nation's in the latest IPCC AR5 climate change report. Professor Christy describes his chart: 'That is the trend in the atmospheric temperature that has happened since 1979. That's the target that you want to hit with your climate model. So, it's like we give someone 102 bullets to shoot at that target... Not a single one of these climate model projections was able to hit the target. That is the basis though on which the policy is being made, is on those climate models, not on the evidence before us.'

US House Committee on Natural Resources
May 13, 2015
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Column Jan Roos: ‘De klimaatgekte is een massapsychose, niets meer dan een verdienmodel’

Door Jan Roos, 28 december 2018

In mijn laatste column van dit jaar wil ik mijn grote zorgen uitspreken over een massapsychose die steeds verder om zich heen grijpt: de klimaatgekte.

Waar niet zo heel lang geleden alleen de gekkies van GroenLinks en de Dierenpartij hysterisch het einde van de wereld aankondigden, zijn tegenwoordig vrijwel alle partijen bevangen door het virus. Partijen waar je vroeger nog enig rationeel denken van kon verwachten, VVD en D66, zijn net zulke orthodoxe klimaatgelovers geworden als de radicalen aan de linkerkant.

Maar laten we nou eens naar het geheel op een rustige manier kijken. Dus even niet met het armageddonpraatje van de believers. De aarde warmde inderdaad op, maar de laatste jaren is er sprake van een afkoeling. Maar oké: laten we het over de opwarming van de aarde hebben. De enige vraag die wetenschappelijk beantwoord moet worden is: komt dat door menselijk handelen? Ik heb daar het bewijs nog steeds niet voor gezien. Dat CO2 als boosdoener wordt aangewezen is evenmin bewezen. De aarde warmt wel vaker op en koelt ook weer af.

Van de Club van Rome, via Al Gore tot aan de IPCC-rapporten, ze zaten er allemaal naast met hun voorspellingen. Toch wordt vooral het VN-praatclubje over het klimaat (IPCC) als betrouwbare bron gezien door fanatieke aanhangers van de klimaatkerk. Als je kritiek levert op hun religie volgt er al heel snel een inquisitie. Je bent, door vraagtekens te plaatsen, al snel een klimaatontkenner. Terwijl ik echt niemand ken die een klimaat ontkent. Ik wil gewoon graag feiten zien.

Maar goed, laten we er nou vanuit gaan dat de aarde wel opwarmt. En laten we dan er ook vanuit gaan dat de mens daar verantwoordelijk voor is. Dan moeten we gaan kijken naar de oplossingen. Als je met een investering van duizend miljard stijging mogelijk afremt met 0,0007 graden Celsius, dan kunnen we vaststellen dat we de gevolgen niet meer kunnen terugdraaien. Overigens is die 0,0007 graden minder verhoging niet alleen nihil, maar zelfs onmeetbaar. Dus het is niet mogelijk om het resultaat van die investering vast te stellen. Dan gaan er bij mij al een alarmbel of duizend miljard af. Wat te doen?

Stel dat er wel een opwarming van de aarde plaatsvindt en stel dat de mens dat heeft veroorzaakt, dan kunnen we maar een ding doen: adaptatie. Dus steek dat geld dan in het ophogen van de duinen en dijken. Zolang dat niet gebeurt neem ik al die verhalen over een stijging van vijtien meter van de zeespiegel totaal niet serieus. Dus we accepteren het en passen ons aan. Of het bestaat niet en is niets meer dan een verdienmodel. We wachten af.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018 ... rdienmodel
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Climategate.

Bericht door King George »

‘Verkrampt links en van realiteit losgeweekte Rutte veroorzaakten de klimaathysterie. Hun drijfveren? Geld en macht’

Afbeelding
Foto: Asscher (PvdA) en KIaver (GroenLinks), twee indieners van de Klimaatwet. Bron: Tweede Kamer / ARNews / YouTube.

Door RPML 2 januari 2019

Schreef ik enkele weken geleden nog verbaasd te zijn over het uitblijven van een linkse revolte tegen haar eigen beleid, enkele weken later ontspint zich dan toch een aanstaande ‘Grande Finale’.

De idiotie is dat het proces van klimaathysterie al sinds Al Gore aan de gang is: al in de vroege jaren 2000 ging in de Amercentrale in Geertruidenberg de eerste biomassa de ketels in. Geen haan die er destijds naar kraaide, want het geweten dwong ons immers om vooral groene stroom te gaan kopen. De elektriciteitsbedrijven lachten zich een kriek, want zij hadden een schitterend verdienmodel gevonden.

Door de presentatie van het Klimaatplan en de consequenties daarvan voor de burgers lijkt dan nu toch door te dringen welk absurd lage realiteitszin er in Den Haag heerst. Kritische publicaties in de Volkskrant, het Financieel Dagblad, De Telegraaf, zelfs op Joop.nl, maar ook in de lokale suffertjes zoals het Eindhovens Dagblad duiken ze in de laatste weken plots op.

De mainstream media onderneemt op dit moment niets anders dan een poging haar vege lijf te redden. Zachtjes opeens kritische artikelen plaatsen, iets dat ze al meer dan een decennium geleden hadden kunnen doen over dezelfde onderwerpen maar doelbewust achterwege heeft gelaten. Wegkijken kan niet meer, ze worden door de publieke opinie gedwongen de feiten te publiceren omdat dezelfde publieke opinie het niet langer pikt voorgelogen te worden. De mainstream media onderschat immers al jaren de macht van internet: nieuws ‘factchecken’ kan de burger vanuit de luie stoel.

Het beste jongetje van de klas, Nederland, loopt plots voorop, maar niet zoals voor de politiek de bedoeling was. De draconische middelen die in het klimaatplan staan opgesomd worden plots stuk voor stuk door de media op feitelijke basis om zeep geholpen. 0,0003 graden opwarming tegengehouden blijkt te kloppen, €1.000 miljard blijkt te kloppen. Buma die wat ongemakkelijk op een stoel draait, geconfronteerd met de realiteit dat de verbannen benzine-auto’s straks in Afrika nog 20 jaar lang een tweede leven gaan leiden. Rutte die niet verder komt dan ‘een elektrische auto is ook een auto’, Wiebes die een in 2016 door hemzelf afgeschafte maatregel voor de subsidie van elektrische auto’s (‘We hebben er zes miljard euro in gestopt en er nul klimaateffect voor teruggekregen’) plots weer verkondigt als de enige waarheid…

De ontmaskering van de zittende politici is aanstaande. Verkrampt heeft links het plots over ‘klimaatrechtvaardigheid’ in plaats van ‘het klimaat’. Rutte lijkt compleet losgeweekt van de realiteit. Hun politieke lot is bezegeld. Om de beul en de guillotine nog even te omzeilen hebben ze een list bedacht: de daadwerkelijk te nemen maatregelen worden over de dag des oordeels getild (20 maart) door aan te geven dat er nog 4 maanden ‘gerekend’ moet worden. Kortom: pas na 20 maart zullen zij op basis van deze conclusies beleid kunnen ontwikkelen, de komende maanden zullen zij niet in staat zijn vragen te antwoorden en trachten de discussie te mijden. Trap er niet in!

Al maken de politici de komende maanden nog de grootst denkbare draai, het is te laat. Alle (energie)rekeningen van de komende jaren zijn niet het gevolg van het klimaatplan, maar van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Al gaat het klimaatplan uiteindelijk in het rond archief, er is al 100 miljard ‘geïnvesteerd’ in de afgelopen jaren in deze luchtkastelen, zonder enig meetbaar effect. Geen effect met biomassa, niet met windmolens en niet met elektrische auto’s. En die rekening zal nog grotendeels betaald moeten worden. Duitsland deed het ons voor, 500 miljard in een bodemloze put, een elektriciteitsnet dat elk moment kan klappen en geen enkele CO2-reductie met uiteindelijk boeren die geen voedsel meer produceren maar brandstof, of met een windmolen op hun akker de schaapjes inmiddels op het droge hebben.

De nuchtere Nederlander, bij wie zuinigheid in de volksaard zit, is wakker geschud door de grootste verdieners aan de klimaathysterie: de politiek samen met de energie-industrie die plots de rekening doorsturen. Laten we dus vooral niet vergeten wie de veroorzakers van deze hysterie zijn: de media én de politici met ieder maar twee drijfveren: geld en macht. De politiek blijkt uiteindelijk niet opgewassen tegen de feiten: ze zijn tandenloos geworden nu de feiten (eindelijk) naar boven komen. De mainstream media doet een ultieme poging haar gezicht te redden.

Denk daar aan op 20 maart en laat u niet beïnvloeden door een door Erdogan gestuurde Turkse minister die Rotterdam weer wordt uitgezet! Meer dan tien jaar wegkijken door media en politici liggen achter ons. Dat maak je onmogelijk goed in de aankomende drie maanden.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Liever een bananenrepubliek dan een land dat is gevallen voor de klimaathysterie.
'Als staat niet naar rechter luistert, zijn we een bananenrepubliek'

Duurzaamheidsorganisatie Urgenda heeft zelf berekeningen gemaakt hoe het doel uit de zogenoemde Urgenda-rechtszaak gehaald kan worden. In deze, door de actiegroep tegen de staat aangespannen zaak, heeft de rechter beslist dat in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent moet zijn gedaald ten opzichte van 1990.

Maar dat doel wordt bij lange na niet gehaald, blijkt uit berekeningen die vrijdag officieel bekend worden, maar sinds maandag al rondzingen in Den Haag. Volgens bronnen in Den Haag zal de daling van de uitstoot waarschijnlijk blijven steken rond de 20 procent.

Directeur Marjan Minnesma van Urgenda denkt evenwel dat ook dit te optimistisch is. Urgenda concludeert dat de daling van de uitstoot waarschijnlijk uitkomt op 15 procent ten opzichte van 1990.

Toch is ook dit gat nog te overbruggen, denkt Minnesma. Er zijn grofweg twee verschillende opties: het sluiten van de kolencentrales, ook de drie nieuwe die pas enkele jaren geleden geopend zijn, of veertig kleinere maatregelen. Als die allemaal worden uitgevoerd, leiden ze ook tot de rechterlijk bevolen 25 procent reductie.

Bananenrepubliek
Veel van deze maatregelen liggen politiek gevoelig. Dat geldt ook voor het sluiten van de nieuwe kolencentrales, maar jurist Minnesma vindt dat de staat zich moet houden aan de uitspraak van de rechter. "Ik zou zeggen: luister naar de rechter. We zijn geen bananenrepubliek, we zijn een rechtsstaat, dan hoor je de uitspraak gewoon uit te voeren."

Het ergert haar vooral dat er sinds 2015, toen de rechter zich er voor het eerst over uitsprak, veel te weinig is gebeurd. De uitstoot van broeikasgassen is sindsdien niet gedaald. "Willen we nou een rechtsstaat? Waarin een overheid gaat doen wat de rechter heeft bevolen? Of gaat deze overheid het aan z'n laars lappen? Dan hoef ik de volgende keer mijn bonnen ook niet meer te betalen, want dat kan je aan je laars lappen, toch?"

130 kilometer
Bij de veertig kleinere maatregelen die Urgenda voorstelt gaat het bijvoorbeeld over het terugbrengen van de maximale snelheid van 130 kilometer per uur. En om het verlagen van de verhuurdersheffing, waardoor woningcorporaties meer geld overhouden om huurwoningen snel te verduurzamen.

"Je kunt hele mooie maatregelen nemen", zegt Minnesma over dat laatste. "Als verhuurders woningen snel van het gas afhalen en zonnepanelen plaatsen, dan houden de huurders zelfs geld over en dat is goed voor de mensen met een kleine portemonnee."

Urgenda brengt dit al in praktijk. "Wij maken nu samen met een woningcorporatie huurwoningen energieneutraal. Die huurders gaan er vanaf dag één op vooruit, die houden elke maand 50 tot 70 euro over."

Klimaat te duur
De kritiek dat klimaatmaatregelen onbetaalbaar worden wijst ze van de hand. "Het hoeft geen duurder leven op te leveren. Echt niet." Er is volgens haar geen tijd meer om opties van de hand te wijzen omdat ze politiek te gevoelig liggen. "Dat de ene partij dit niet leuk vindt en de ander dat niet: het gaat hier niet om leuk. Het gaat om een leefbare aarde."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Burgers en bedrijven worden na de provinciale verkiezingen geconfronteerd met nog meer klimaatmaatregelen. Op een lijstje met opties voor het ’groenste kabinet ooit’ prijken de verlaging van de maximumsnelheid van 130 naar 100 kilometer per uur en zelfs het afschaffen van de koopzondag.

Het kabinet wil met snelle maatregelen proberen om alsnog de klimaatdoelen voor volgend jaar te halen. Dankzij een door milieuclub Urgenda aangespannen zaak dwingt de rechter Nederland om in 2020 de CO2-uitstoot met een kwart te beperken ten opzichte van 1990. Uit een doorrekening van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) blijkt dat ons land volgend jaar blijft steken op een reductie van 21 procent.
Spoiler! :
Volgens premier Rutte is er daarom een „flink pakket aan maatregelen” nodig. In april, een maand na de verkiezingen, moet duidelijk worden wat het kabinet in petto heeft. „Het doel is om dit doel te halen.”

De rechterlijke uitspraak is zeer omstreden. Premier Rutte herhaalde vrijdag dat hij vindt dat de rechter niet op de stoel van de politiek moet zitten. De Staat is om die reden in cassatie bij de Hoge Raad.

Hoewel regeringspartijen D66 en ChristenUnie erop blijven hameren dat het doel voor 2020 gehaald moet worden, klinkt achter de schermen bij alle coalitiepartijen twijfel over de vraag of het gaat lukken om in zo’n korte tijd de CO2-uitstoot met 9 megaton te beperken. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gaf daar vrijdag al blijk van: „Wij gaan nu kijken of we maatregelen kunnen nemen om de vervuiling verder terug te brengen. Maatregelen die uitvoerbaar en betaalbaar zijn.”

Hoewel het kabinet nu de boodschap presenteert dat het er vol voor gaat, klinkt achter de schermen ook de hoop dat het maken van plannen – het tonen van een intentie om het te halen – genoeg is om een nieuwe juridische toets te overleven.

Kolencentrales
Het kabinet heeft overigens een half miljard op de plank liggen voor extra maatregelen, maar dat is bijvoorbeeld niet genoeg om afscheid te nemen van alle kolencentrales. Binnen de coalitie is wel overeenstemming om snel de Hemwegcentrale in Amsterdam te sluiten. Over een verlaging van de maximumsnelheid op alle snelwegen naar een slakkengang van 100 kilometer per uur is bij VVD en CDA in ieder geval geen enthousiasme te bespeuren. De ANWB laat weten de maatregelen te gaan peilen onder zijn miljoenen leden.

De ’oplossing’ van GroenLinks-leider Jesse Klaver om nu vier van de vijf kolencentrales te sluiten werd vrijdag door deskundigen al afgeschreven. Het vervroegd sluiten van kolencentrales is een nepoplossing, waarschuwt Kees Pieters, één van de initiatiefnemers van het Democratisch Energie Initiatief. „Als je de kolencentrales sluit, zul je een alternatief moeten hebben. Wind- en zonne-energie zijn beperkt beschikbaar. Op termijn zou dat kunnen door nieuwe gascentrales te bouwen. Maar als het per direct moet, zijn we aangewezen op stroom uit Duitsland of Oost-Europa.”

Dat zou betekenen: de moderne Nederlandse kolencentrales inruilen voor stroom uit steenkoolcentrales of zelfs bruinkoolcentrales. „In het eerste geval is het lood om oud ijzer. De CO2-uitstoot is vrijwel gelijk. Als het stroom uit Duitse bruinkoolcentrales wordt, gaan we stroom gebruiken die nóg meer CO2-uitstoot heeft veroorzaakt.”

De cijfers van het PBL betekenen hoe dan ook een domper voor het kabinet. De opdracht voor het klimaatakkoord is nog gebaseerd op een gunstigere voorspelling van het planbureau. De rekenmeesters voorspelden eerder dat het nog wel zou gaan lukken om in 2020 een kwart minder uit te stoten. Er moet nu dus meer gebeuren wil het kabinet het zichzelf opgelegde doel van 49 procent reductie in 2030 nog halen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pilgrim »

Klimaat-hysterici willen Trump onder druk zetten: De klimaatverandering bedreigt zogenaamd het Amerikaanse leger

Geplaatst op 25 januari 2019

Afbeelding

Ook in de VS weten de klimaat-hysterici van geen ophouden. Nu willen ze president Trump, die als “klimaat-ontkenner” geldt en in 2017 het vertrek van de VS uit het Parijse klimaatbescherming-verdrag heeft aangekondigd, in zijn achillespees te raken: er werd nu een rapport opgesteld op het Amerikaanse ministerie van Defensie, volgens welk een groot deel van de Amerikaanse steunpunten zogenaamd bedreigd wordt door de gevolgen van de klimaatverandering.

Twee derde deel van de 79 onderzochte steunpunten zouden op dit moment of in de toekomst door veelvuldige overstromingen worden bedreigd, staat er in het rapport. Meer dan de helft van de steunpunten zouden getroffen worden door droogteperiodes. Bovendien zouden er bosbranden en het ontdooien van de permafrost dreigen. Volgens het rapport zou de klimaatbedreiging voor het Amerikaanse leger over ongeveer 20 jaar acuut worden.

Het 22 pagina´s lange rapport werd door het – door de Democraten gedomineerde – Amerikaanse Congres in opdracht gegeven.

De Democratische Senator Jack Reed beschuldigde de regering van president Donald Trump ervan de klimaatverandering af te doen als tweederangs. Waarnemers sluiten niet uit dat het rapport op Trump persoonlijk is toegesneden, die het Amerikaanse leger na aan het hart ligt.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/25 ... nse-leger/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16509
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De mislukte mensensoort moslims is vanaf heden uitgebreid met de Democraten in de VS.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaathysterie

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Burgers en bedrijven worden na de provinciale verkiezingen geconfronteerd met nog meer klimaatmaatregelen.
In België ook. Met een diesel wagen mag je in de grote steden vanaf volgend jaar niet meer binnen. Omwille van het fijne stof waarvan de (doorgaans bruine) stadskindjes wat moeten hoesten. Voor de CO2 waarvoor de klimaat snotneuzen nu rondwandelen gaat dat helemaal niets opleveren want benzine wagens verbruiken een pak meer . Ik merk dat heel goed, ik heb mijn dieselwagen weggedaan en de benzine in de nieuwe wagen loopt er als water door. Maar in de ogen van de oplettende en alwetende overheid ben ik dus goed bezig icon_thumbup.gif .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Een absolute must read voor wie gaat voor ratio en waarheidsvinding

Bericht door King George »

BEWIJS! Klimaatdrammerij is als een religie, met hogepriesters en volgelingen!

Afbeelding
Foto: Jan van de Beek te gast bij Café Weltschmerz. Bron: YouTube / Café Wetlschmerz

Door Teunis Dokter 27 januari 2019

Dr. Jan van de Beek, onder meer bekend van Café Weltschmerz en zijn website demo-demo.nl is terug op Twitter en dit keer met een geheel ander onderwerp! In een zware Tweetstorm van ten minste windkracht tien laat hij zien waarom radicale klimaatdrammers eigenlijk religieuze mensen zijn, met hun eigen geloofsbelijdenis, hogepriesters en natuurlijk uitspattingen van menselijke hoogmoed. Leest u even mee voor een cursus klimaatepistemologie?

Afbeelding
Jan van de Beek over de klimaatreligie. Bron: Twitter / Dr. Jan van de Beek

Volgens Van de Beek heeft ‘iedere religie leiders of hogepriesters’. In het geval van de klimaatdrammers zijn dat de klimaatwetenschappers. Deze hogepriesters van het klimaat staan in verbinding met het metafysische, zij zien met de klimaatmodellen de toekomst net zoals Babylonische priesters vroeger ‘de lever bezien’. En zoals iedere ziener, die dingen ziet die anderen niet zien, krijgen de hogepriesters volgelingen. Goedgelovige volgelingen. Zoals de klimaatspijbellaars van Jesse Klaver. Ze belijden hun religie het liefst in het openbaar en volgens Van de Beek is het geloof in dergelijke modellen een voorbeeld van ‘menselijke hoogmoed’.

Afbeelding
Dhr. Van de Beek vervolgt de Twitterstorm met een korte verhandeling van moleculaire factoren en systemen (zo ver bekend). Bron: Twitter / Dr. Jan van de Beek

Volgens Van de Beek is het namelijk tot op heden ‘onmogelijk om het klimaat accuraat te modelleren’. Geen enkele computer kan momenteel een accurate berekening maken. Daarvoor zouden namelijk alle relevante factoren en zelfs alle moleculen (!) op aarde moeten worden gemodelleerd. Een onmogelijkheid. En dat is waarom wetenschappers natuurlijk ‘modellen’ maken. Ze zijn niet de werkelijkheid, ze proberen de werkelijkheid na te bootsen voor het doen van voorspellingen.

Als u wilt weten waarom voorgaande klimaatmodellen zo ontzettend slecht waren in het ‘voorspellen van de toekomst’ dan is hier uw antwoord. De modellen moeten volgens Van de Beek ‘de oceanen modelleren, het magnetisch veld, de atmosfeer’ en nog veel meer. Dat is natuurlijk knap lastig. En al die ‘niet-lineaire en chaotische systemen die met elkaar interacteren moeten worden begrepen’. Ten slotte ‘gebeurt dat alles op aarde met haar grillige vormen’, de geografische vormen moeten ook worden meegenomen.

Afbeelding
In het oog van de Twitterstorm wordt duidelijk dat zelfs het IPCC (het VN-klimaatpanel) moet toegeven dat het doen van lagentermijn voorspellingen ‘onmogelijk’ is. Bron: Twitter / Dr. Jan van de Beek

Zelfs het VN-klimaatpanel (IPCC) geeft toe: ‘Het klimaatsysteem is een gebonden non-linieair chaotisch systeem waardoor het doen van lagentermijn voorspellingen onmogelijk is’. Tegelijkertijd roepen de klimaatdrammers van GroenLinks in paniek dat de ‘kolencentrales nu dicht moeten want ‘anders is het te laat’ en ‘we hebben nog maar 12 jaar de tijd!’. Allemaal goedbedoelde hoogmoed ingegeven door veronderstelde kennis. Volgen Van de Beek zijn chaotische systemen ‘systemen die zich zo gedragen dat twee extreem dicht bij elkaar liggende beginsituaties tot volkomen andere uitkomsten kunnen leiden’. Heel onvoorspelbaar dus.

Afbeelding
Bron: Twitter / Dr. Jan van de Beek

Waarom het voor computers zo moeilijk is om accurate modellen te creëren leest u hierboven. Als enkele moleculen zich op een andere manier gedragen dan voorspelt kan door het ‘butterfly effect’ een compleet andere uitkomst zich voordoen. Daarom is het ook niet verrassend te lezen dat de temperatuur op aarde momenteel juist weer daalt! Of dat de periode van 1945 – 1975, toen de CO2-uitstoot sterk toenam, een temperatuurdaling liet zien. Een periode die de veronderstelde relatie tussen temperatuurstijging en CO2-uitstoot tegenspreekt. Want we spreken nu eenmaal over (voor mensen) chaotisch gebeuren. We zijn niet eens in staat als mensheid om onszelf voldoende te begrijpen, laat staan een fenomeen als het klimaat.

Afbeelding
Bron: Twitter / Dr. Jan van de Beek

Als we de ravage van de Twitterstorm van Van de Beek aanschouwen dan lijkt de tempel van de klimaatreligie ‘volledig gesloopt’ en ‘op instorten te staan’. Maar er is natuurlijk een verklaring waarom de hogepriesters van de klimaatreligie zo stellig zijn. Hun verdienmodel staat onder druk, de ‘klimaat aflaten’ worden door de goedgelovigen betaald en wetenschappers spreken over hun onderwerp op een zoveelste congres. En hoe meer paniek, hoe meer de bevolking bereid is te investeren in ‘duurzame projecten’.

En dat terwijl er zoveel onzekerheid is over wat we nu eigenlijk écht zeker weten.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

demodemo.nl ook maar even toegevoegd aan de lijst met informatieve links :greeting2:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ali Yas »

Het sterkste "argument" is natuurlijk de hel op Aarde, waarvoor geen offer te groot is om die te voorkomen. Deze hel wordt, heel slim, pas verondersteld te komen ná ons overlijden, ergens aan het eind van deze eeuw, zodat we nooit zullen weten of we onze offers voor niets zullen hebben gebracht (en de valse profeten dan opknopen aan de hoogste boom).
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaathysterie

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef:Het sterkste "argument" is natuurlijk de hel op Aarde, waarvoor geen offer te groot is om die te voorkomen. Deze hel wordt, heel slim, pas verondersteld te komen ná ons overlijden, ergens aan het eind van deze eeuw, zodat we nooit zullen weten of we onze offers voor niets zullen hebben gebracht (en de valse profeten dan opknopen aan de hoogste boom).
Deze ochtend was er op de Vlaamse leugentelevisie zo een "klimaatexpert" die ons vertelde dat de klimaatopwarming nu het resultaat is van de CO2 uitstoot tot ...1980 ! Alle draconische inspanningen die we nu zullen moeten leveren komen dus al zowat 40 jaar te laat. Eén zin verder vertelde hij dat we op dit eigenste moment nog maar 10 , hooguit 12 jaar hebben om de catastrofe af te wenden. Het door en door onlogische van zo een "wetenschappelijke" uitleg leidde niet tot een vraag om opheldering van de journalist van dienst of de andere deelnemers aan het panelgesprek.
Met zulke oliedomme wetenschappers aan onze universiteiten mogen we ons écht zorgen gaan maken over de toekomst [icon_lol.gif]
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Met zulke oliedomme wetenschappers aan onze universiteiten mogen we ons écht zorgen gaan maken over de toekomst [icon_lol.gif]
Er zijn mensen die zich ook grote zorgen maken, en wat aan deze toestand willen doen.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaathysterie

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Er zijn mensen die zich ook grote zorgen maken, en wat aan deze toestand willen doen.
Ik dacht gisteren nog aan Otzi, die ijsmummie die een 20 jaar geleden gevonden werd op een gletsjer in Oostenrijk. Die zou gevonden zijn door de klimaatopwarming werd ons toen-en nu ook nog-door alle kenners verteld. Maar: toen Otzi stierf 4000 jaar geleden lag hij toch BOVEN op het ijs en niet eronder? Dat latere ijs is er bijgekomen dus was het ijs toen toch maar net even dik als nu of zie ik dat verkeerd? En een gletsjer glijdt heel langzaam van boven naar beneden dus moet Otzi flink hoger op die berg gestorven zijn, nota bene op een plek die nu zo koud is dat er niet eens leven mogelijk is ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Maar: toen Otzi stierf 4000 jaar geleden lag hij toch BOVEN op het ijs en niet eronder?
:smartass: Juist.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10434
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Hans v d Mortel sr schreef:De mislukte mensensoort moslims is vanaf heden uitgebreid met de Democraten in de VS.
Hun brave papegaaien van de sociaaldemocratie en het daarmee communicerende vat vlees noch vis D66 en Europese equivalenten kun je daar ook aan toevoegen.
.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaathysterie

Bericht door mercator »

sjun schreef:Hun brave papegaaien van de sociaaldemocratie en het daarmee communicerende vat vlees noch vis D66 en Europese equivalenten kun je daar ook aan toevoegen.
.
In België hier hebben alle traditionele vlees noch vis partijen elkaar gevonden in een gezamenlijke klimaathysterie. Het doet haast religieus aan, zoals het begin van de kruistochten of de bestorming van de Bastille. Grappig al die ouwe en uitgebluste politici die nu achter een stel spijbelende verwende rotjochies aanlopen.
Dat de enige oplossing van het probleem-als er al een probleem is tenminste-het drastisch reduceren van de zwarte en bruine wereldbevolking is komt uiteraard nooit ter sprake. Neen, het zal opgelost worden door het volledig gratis maken van het openbaar vervoer [icon_lol.gif] . Liefst niet opstappen aan het Brusselse Noordstation dan, op gevaar bestolen of tenminste beplast te worden door de aldaar wonende illegale zwarten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 48632
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

(Lees hier)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Eens kijken of je als energierealist nog welkom bent op het Malieveld tussen al die klimaathysterie als je onderstaand bord omhoog heft.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pilgrim »

AfD: “Warme trui-dag” op basisschool in Düsseldorf zorgt voor woede op internet

Geplaatst op 4 februari 2019

Afbeelding
Warme trui-dag: Bibberend energiebesparing leren? Basisschool zorgt voor woede met uitgeschakelde verwarming en koukleumende kinderen!

De kinderen van de Martin-Luther-basisschool in Düsseldorf moeten zich warm aankleden. Vrijdag wordt de verwarming uitgeschakeld, opdat ze rillend iets kunnen leren over energiebesparing.

De zogenaamde “warme trui-dag” werd aan de ouders middels een brief aangekondigd. Of ze hun kroost a.u.b. warm ingepakt – inclusief lange onderbroeken en thee uit de thermoskan – naar school willen sturen. De schoolleiding wil de kinderen meer energiebewustzijn en het belang van een duurzame en milieubewuste manier van leven bijbrengen. Met klapperende tanden moet de les “het hoeft niet warm te zijn in onze ruimtes om ons behaaglijk te voelen” in de hersenen van de basisschoolleerlingen gestampt worden.

En als iedereen het goed koud heeft, dan is er zelfs geld voor de school. Maar daar moet het niet om gaan. Alleen het leereffect telt. Internet krijgt met het oog op deze actie ijskoude voeten. Velen betwijfelen of het uitschakelen van de verwarming energetisch werkelijk zinvol zou zijn, omdat men daarna enorm zou moeten stoken om de ruimten weer op de normale temperatuur te krijgen. Anderen argumenteren dat bij een uitgevallen verwarming vrijgegeven zou moeten worden. Weer anderen maken zich gewoon alleen maar zorgen en willen absoluut niet dat hun kinderen het koud hebben.

De wens naar financiële subsidie en grove uitwassen van energietransitie over de ruggen van basisschoolleerlingen heen, leidt tot excessen. Wie behoedt onze kinderen voor deze door de staat verordende ideologiewaanzin?

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/04 ... -internet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaathysterie

Bericht door mercator »

Ik heb een idee waar alle betogende en spijbelende schoolkindertjes het helemaal mee eens moeten zijn, ze willen veel minder auto's op de weg : rijbewijs pas te verkrijgen vanaf leeftijd 25 jaar ! Het jeugdige groene enthousiasme zal groot zijn.
In België hier wordt het nu stilaan duidelijk dat de hele hysterie opgezet spel is vanuit de groene politiek. Die is marginaal, maar ze hebben onderwijs, media en justitie in hun macht. Vandaar uit kunnen ze met cultuur Marxistische propaganda gemakkelijk naïeve pubers voor hun kar spannen. Ook al om de aandacht van (bestaand)migratie-probleem te verleggen naar (onbestaand) klimaatprobleem met het oog op de verkiezingen in mei.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85263
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

India is iets minder te beinvloeden dan Europeanen. Sinds de hoogovens overgenomen zijn door India, en nu dus Tata Steel heet, wordt er erg veel geklaagd over stofoverlast.

Whatever hoor ik de Indiër zeggen. In India zeuren mensen ook niet over een beetje stof.

En nu is er dus de CO2-taks . Die kunnen we niet betalen zegt de staalbaas. En stel dat het verplicht wordt, dan gooien we de hoogovens dicht.
Topman Tata Steel: Staalconcern moet deuren sluiten bij CO2-belasting

Tata Steel Nederland zou de deuren kunnen sluiten als er een CO2-taks komt. Dat heeft directievoorzitter Theo Henrar laten weten aan BNR Nieuwsradio.

Volgens Henrar worden de kosten van de voormalige Hoogovens in IJmuiden dan zo hoog dat dit niet meer gecompenseerd kan worden door energiebesparing.

Henrar reageerde op het wetsvoorstel van GroenLinks-voorman Jesse Klaver voor een nationale heffing op de uitstoot van CO2. Eerder zei voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW ook al dat Klaver daarmee "levensgevaarlijk bezig" is.

De staalbaas baseert zich op berekeningen van een milieuonderzoeksbureau. "Als we inderdaad de Klavertaks zouden doorrekenen, dan zouden we 600 miljoen à 2 miljard euro aan belasting moeten betalen. Dat is meer dan ons verdienvermogen, dan zijn we technisch failliet."

Henrar wil zich hevig tegen het voorstel verzetten. Hij benadrukt dat zijn bedrijf in 2050 CO2-neutraal kan zijn als het de kans krijgt te innoveren. Henrar noemt het dan ook van de gekke dat Tata hier zou moeten sluiten: "Daar wordt het klimaat niet beter van, want de productie zal elders plaatsvinden door anders staalbedrijven die vervuilender zijn."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie