Superdiversiteit is niet super

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

'Diversiteit leidt tot minder vertrouwen'

Bericht door Ariel »

'Diversiteit leidt tot minder vertrouwen'

Uit onderzoek blijkt dat een groter aandeel niet-westerse allochtonen samenhangt met een lager vertrouwen.

AMSTERDAM - Hoe groter de etnische diversiteit in Amsterdamse buurten, hoe kleiner het vertrouwen van inwoners in hun wijk. Ze voelen zich er minder thuis of maken zich meer zorgen over hoe die buurt zich in de toekomst zal ontwikkelen. Dat concluderen drie onderzoekers in een artikel in het sociaalwetenschappelijk tijdschrift Mens & Maatschappij.

De drie werken voor de dienst onderzoek en statistiek van de gemeente Amsterdam. Ze hebben zich gebaseerd op cijfers uit verschillende, al langer bestaande databestanden. Daaronder zijn een enquête over wonen onder bijna 20.000 Amsterdammers en demografische gegevens over buurten. Zij hebben deze gegevens opnieuw onder de loep genomen en gekeken of er significante verbanden tussen waren.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een groter aandeel niet-westerse allochtonen in een buurt samenhangt met een lager vertrouwen. Een groter aandeel westerse allochtonen leidt juist tot een groter vertrouwen in de wijk.

Als wordt gekeken naar de verschillende groepen niet-westerse allochtonen, is er ook sprake van opvallende verschillen. Er is geen significante relatie tussen het aandeel Turken of Surinamers en het vertrouwen. Bij Marokkanen en de categorie 'overige niet-westerse allochtonen' is dat wel het geval. Bij die laatste groep gaat het om alle niet-westerse allochtonen die niet van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst zijn.

Volgens de onderzoekers komen deze verschillen mogelijk door de beeldvorming over de verschillende bevolkingsgroepen. ''Door stereotypering en stigmatisering kan een sterk negatief beeld van bepaalde groepen allochtonen ontstaan. Zo is de term 'kut-Marokkaan' inmiddels opgenomen in de Grote Van Dale.''

De relatie tussen de etnische diversiteit en de sociale cohesie in buurten houdt wetenschappers al geruime tijd bezig. Een van de bekendste onderzoeken over dit onderwerp is dat van de beroemde Amerikaanse politicoloog Robert Putnam van enkele jaren geleden. (ANP)

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTER ... uwen.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Diversiteit leidt tot minder vertrouwen'

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Uit onderzoek blijkt dat een groter aandeel niet-westerse allochtonen samenhangt met een lager vertrouwen.
Dat is een sociologische wetmatigheid die keer op keer bewezen werd en wordt en nu is daar ineens "onderzoek" voor nodig ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Diversiteit leidt tot minder vertrouwen'

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Dat is een sociologische wetmatigheid die keer op keer bewezen werd en wordt en nu is daar ineens "onderzoek" voor nodig ?
Dat is met veel van die onderzoeken. Een kind kan vaak al zien en begrijpen hoe bepaalde dingen werken.
Ik vemoed dat dit soort subsidie bureau's hun overbodig personeel aan het werk moeten houden en ze dus maar onzinnige onderzoekjes laten doen.
Binnenkort komt er weer een ander overbodig onderzoek bureautje met de stelling dat je van tomatenplukken groene vingers krijgt, of dat als je 10 frikandellen en 4 rookworsten per dag eet, je moddervet kan worden.
Maar ja...Belastinggeld moet rollen niet waar?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Diversiteit leidt tot minder vertrouwen'

Bericht door Mahalingam »

Table A1: Countries and social trust scores:
http://pure.au.dk/portal-asb-student/fi ... pendix.pdf
Lifestyle Statistics > Trust people (most recent) by country (Europa)
http://www.nationmaster.com/graph/lif_t ... ust-people
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Superdiversiteit is niet super

Bericht door King George »

Afbeelding

Superdiversiteit is niet super

De multiculturele samenleving is uit de gratie. Er hangt een reukje aan van maatschappelijke, etnische en religieuze spanningen, van overlast en criminaliteit. ‘Superdiversiteit’ is het nieuwe toverwoord.


Vorig weekend kreeg een zekere Maurice Crul (hoogleraar onderwijs en diversiteit in Amsterdam) ruime aandacht in de ‘progressieve’ Vlaamse pers. In De Morgen en De Standaard mocht hij uitgebreid pleiten voor ‘superdiversiteit’. Dat zou het antwoord moeten bieden op het naïeve multiculturalisme (links) en het ‘voorbijgestreefde’ aanpassingsverhaal (rechts). Crul baseert zich op de onmiskenbare demografische realiteit. “Amsterdam heeft de eer de stad te zijn met de grootste verscheidenheid aan bevolkingsgroepen van Nederland. Niet minder dan 147 nationaliteiten zijn er nu thuis. Op 1 januari 2012 passeerde de stad een belangrijke mijlpaal. De voorlichter van de gemeente was blijkbaar nadrukkelijk geïnstrueerd om geen enkele ruchtbaarheid aan het heuglijke feit te geven. Amsterdam is als eerste stad in Nederland de magische grens van meerderheidsminderheden gepasseerd. In de jaarstatistieken is nog slechts 49 procent van de Amsterdamse bevolking van Nederlandse afkomst.” En, zo gaat Crul verder: “België loopt voorop. In Brussel heeft dat kantelmoment zich al eerder voltrokken.” (De Morgen, 18.01.14) Andere steden zoals Antwerpen, Gent of Mechelen zullen volgen. Dat Crul daarbij spreekt over een ‘heuglijk feit’ zegt al veel natuurlijk.

Aanpassing niet meer geëist

De al dan niet verdoken boodschap van het ‘superdiversiteit’-verhaal is duidelijk: immigranten moeten zich niet (meer) aanpassen aan de normen en waarden van de meerderheid, want die autochtone meerderheid is straks zelf een minderheid. Eén van de vele. Tja, dat is natuurlijk een fatalistisch en totaal fout signaal. In het verleden heeft de overheid nooit echt duidelijk gemaakt dat gastarbeiders of immigranten zich dienden aan te passen aan ónze waarden en normen, aan de wetten en de levenswijze van hun gastland. Dat heeft - zo weten we intussen - rampzalige gevolgen gehad voor de samenhang van onze samenleving. En nu begraaft men de integratie- of assimilatiegedachte helemáál. Integratie is de sleutel tot emancipatie, maar Crul draait die stelling om en zegt dat er eerst emancipatie moet zijn en dat de integratie dan wel vanzelf komt. Wat ook enthousiast wordt nagekakeld door Yasmine Kherbache, het nieuwe allochtone knuffelpopje van de SP.a. Die emancipatie is - zo wordt gesuggereerd - alleen mogelijk als WIJ komaf maken met ‘uitsluiting’, ‘discriminatie’ en ‘racisme.’ Ziezo, het is weer allemaal ONZE schuld. Het ‘superdiversiteits’-model bevestigt nog eens de nefaste slachtoffercultus van nogal wat allochtonen en ontslaat hen van hun eigen verantwoordelijkheid. Dat is niet meteen de aanzet tot de noodzakelijke ommekeer.

Linkse redding? Vergeet het maar

“Progressieve Brusselaars en Amsterdammers hebben de sleutel in handen tot een liberaal klimaat.” Een klimaat van verdraagzaamheid en wederzijds respect, beweert Crul. Met dat besluit wordt zijn betoog al helemaal pijnlijk, zo niet lachwekkend. Brussel en Amsterdam worden al decennia geregeerd - of beter gezegd: mismeesterd - door een ‘progressieve’ meerderheid. Het debacle van het multiculturalisme is nergens zo tastbaar en duidelijk als in deze door socialisten bestuurde steden.

Volgens Crul en Kherbache moeten de progressieve krachten een front vormen dat fundamentele en gemeenschappelijke waarden zoals de gelijkheid van man en vrouw, de scheiding van kerk (moskee) en staat, of de vrije meningsuiting verdedigt. Maar daar knelt net het multiculturele schoentje. Al die culturen delen niet dezelfde waarden. En het verhaal van superdiversiteit geeft aan oud- en nieuwkomers net het signaal dat er niks mis is aan het koesteren van hun eígen waarden en normen die vaak haaks staan op ons Westers en democratisch samenlevingsmodel.

Superdiversiteit is niet super en al helemaal niet gezellig. Het is vooral een linkse wanhoopskreet. Omdat sommige progressievelingen stilaan beginnen te beseffen dat de import van sommige culturele gewoonten (gedwongen huwelijken, polygamie, genitale verminking) niet echt een verrijking is en dat het de verkeerde kant opgaat. Maar links is niet geïnteresseerd in de emancipatie van allochtonen, want die houden ze graag dom en afhankelijk. Dat geeft hen de kans om zichzelf moreel een trapje hoger te plaatsen en bovendien biedt het ook werkzekerheid. Bij gebrek aan het autochtone proletariaat - dat niet meer bestaat of hen massaal de rug toekeerde - zijn allochtonen hun politieke levensverzekering… De allochtonen zitten gevangen in een linkse wurggreep. Zolang ze zich niet bevrijden van links, wordt het niets met hun emancipatie en integratie.


http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/10539
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

toch wel een goede realistische kijk op de dingen.

ik heb al langer mijn bemerkingen bij de do-gooders als ze hun "multiculturele" feestjes organizeren. Een paar knuffelallochtonen mogen dan in de vitrine staan, terwijl de linkiewinkies toch wel aan de touwtjes moeten kunnen trekken voor hun "turkse kennismaking". (echt wel gezellig en leuk hoor, veel uitkeringstrekkers als vrijwilligers en wat geitenwollensokken als bezoekers. De doelgroepen (turken of marokkanen vb.) zie je dan amper. Het zijn de geitenwollensokken die moeten leren hoe ze in Turkije thee maken natuurlijk.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1042
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Schepsel! »

Too little too late.
(^v^)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

Schepsel! schreef:Too little too late.
Je kan moeilijk het VB verwijten dat ze "too late" zijn: het zijn de ENIGEN die met dezelfde boodschap al 25 jaar achter het cordon sanitair worden geplaatst.

AL (AL) hun voorstellen worden automatisch afgewezen.
Soms komen diezelfde voorstellen een paar jaar later terug, opgevoerd door een salonfähige "democratische" partij. Dan mag het gestemd worden.

Het is schrijnend om te zien hoe de Europese beschaving systematisch wordt vernietigd.

Laatst hoorde ik trouwens ook nog een van die mantra's die deze slachting van de kip met de gouden eieren vergoelijkt: "we hebben Europa nodig, anders wordt het terug oorlog". De (linkse) mens was al +75. Maar blijkbaar blijft deze lapsus gelden voor sommigen, net als het "die nieuwkomers hebben toch dezelfde rechten als wij"! ik heb maar niet meer tegengesproken. Bleek weer eens DNA-gewijze ver familielid te zijn.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

En nu: de resultaten van deze o zo leuke "superdiversiteit" waar onze linksche medemenschen toch zo gelukkig mee zijn:
Een op de zes Vlamingen, 1,1 miljoen, heeft een vreemde herkomst. Bij kinderen tot 5 jaar gaat het zelfs om een Vlaming op de drie. Dat blijkt uit de Vlaamse Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor, die voor het eerst ook de 'tweede generatie' meetelt. De cijfers bevestigen de 'dramatische' achterstandspositie voor niet EU-burgers, aldus bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA).


Begin 2012 telde Vlaanderen volgens de monitor 1.114.792 mensen van vreemde herkomst. Het gaat om mensen die van wie de huidige of eerste nationaliteit niet Belgisch is, of om Belgische kinderen van een ouder in die situatie (de zogenaamde tweede generatie).

Zowat de helft komt uit de Europese Unie, waarvan een meerderheid uit onze buurlanden. Vijftien procent komt uit de Maghreblanden (Marokko, Algerije, Tunesië, Mauritanië en Libië) en ruim tien procent uit kandidaat-EU-lidstaten (inclusief Turkije).

Superdiversiteit

De opvallend hoge cijfers komen er omdat de migranten van de tweede generatie voor het eerst meegeteld werden. Die hebben de Belgische nationaliteit, in tegenstelling tot hun ouders. ‘Dat is belangrijk, want nu blijkt dat ook die mensen een grote achterstand hebben wat armoede, opleiding, tewerkstelling en huisvesting betreft’, zei Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) maandag in De ochtend op Radio 1.

‘Het is dramatisch dat afkomst ook een rol speelt voor de tweede generatie: heel veel schoolse uitval, mensen die geen diploma halen. Dat leidt tot een totale achterstand.'

Bourgeois is ervan overtuigd dat het cijfer nog zal stijgen, voornamelijk omdat een op de drie in de leeftijdscategorie van 0 tot 5 jaar van vreemde origine is. ‘De ‘superdiversiteit’ in de bevolking zal nog toenemen.’

Genk

Genk heeft met 54 procent het meest aantal inwoners van vreemde afkomst. Daarna volgen Maasmechelen (44%), Vilvoorde (43%) en Antwerpen (42%) volgen. In centrumsteden als Gent, Mechelen en Leuven gaat het om ruim een kwart.

Vooral bij de jongsten, van 1 tot 5 jaar oud, is het aandeel mensen van vreemde afkomst hoog, gemiddeld 32 procent. In zes Vlaamse steden en gemeenten gaat het zelfs om twee op de drie kinderen, jonger dan zes. Voor Baarle-Hertog - met traditioneel veel Nederlanders - is dat 81 procent, Maasmechelen (73%), Genk (72%), Vilvoorde (68%), Antwerpen (68%) en Machelen (67%) volgen.

De jongste inburgeringsmonitor zoomt ook in op de sociaal-economische positie. Voor niet-EU-burgers blijft die dramatisch, onderstreept minister voor Inburgering Bourgeois. Zo ligt de werkzaamheidsgraad voor mensen van buiten de EU onder de helft (Belgische herkomst: 75%), terwijl zij die werken vaak weinig verdienen. Het aandeel mensen met de laagste dagloonklasse (0 tot 100 euro) loopt op tot bijna zestig procent (Belgische herkomst: 25%).

Thuistaal

De Inburgerings- en Integratiemonitor peilde ook naar het Nederlands als thuistaal bij de Vlamingen van vreemde herkomst. Daaruit blijkt dat in Gent een derde van de mensen thuis geen Nederlands spreekt. In Antwerpen spreekt 41 procent van de kleuters thuis geen Nederlands. ‘Het Nederlands machtig zijn is nochtans zo belangrijk’, zegt Bourgeois. ‘Tot in de tweede generatie zien we een grote scholingsachterstand. Dramatisch.’

Passieve migratie

‘We hebben disproportioneel veel passieve immigratie. Slechts 15 procent van de mensen die ons land binnenkomen, doet dat om economische of studieredenen. Dat is opvallend minder dan Nederland en Frankrijk, waar dat 40 procent is.’
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140127_00949168


Ik noem dit geen superdiversiteit, maar gewoon : KOLONISATIE.
Als degenen die nu 2/3 van de scholen uitmaken volwassen zijn, is de autochtone Vlaming in de minderheid. En neen, in dat geval zullen de anti-discriminatie wetten niet gelden, vermits de meerderheid moslim zal zijn.
Wel opvallend dat nu de socialisten op de terugkeer zijn (ook in Nederland) men ineens wèl beseft dat die tweede generatie (met importmoeder of importvader) evenmin geïntegreerd zijn als hun overgrootouders. Wel leuk dat partijen als het VB en Wilders dit nooit mochten vernoemen wegens "racisme".

Leuke vooruitzichten.

Ik ga mijn huis moeten verkopen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

Dramatisch. :shock:

Ik krijg ook de indruk uit dit artikel dat de armoede en achterstand van de "vreemde herkomsters" de schuld is van de regering en de blanke Belg die de allochtonen uitbuiten door weinig salaris te beiden of zelfs geen baan willen geven. Uiteraard is het nooit de schuld van de moedige allochtoon die zijn vaderland verlaten heeft om een nieuw leven te beginnen in een eng vreemd land.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

Inderdaad ARiel.

En dan nog iets: we hebben hier blijkbaar x% laagbetaalde jobs die moeten worden ingevuld.

Het is blijkbaar een schande dat die dikwijls worden ingevuld door de schaarse werkende allochtonen. Dat is dus foei! die moeten worden ingevuld door de Vlamingen. Die schaarse werkende allochtonen hebben dan geen job meer en die moeten dan de jobs van de hard studerende Vlamingen overnemen als ik het goed begrepen heb?

Ook raar dat je in die categorie amper of nooit hardwerkende en hardstuderende aziatische (chinese, japanse) niet-islamitische migranten ziet opduiken hé?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

Hier een jubbel verhaal over de superdiversiteit en hoe geweldig dat wel niet is, van een superlinkse VU-prof.
In 020 wonen meer allochtonen dan autochtonen, de andere steden volgen snel. U, o autochtone stedeling, bent zelf een minderheid. Daarom is Wilders stom, want wie moet zich nu aanpassen aan wie?!' Meer is beter, aldus Crul.

Via Geen Stijl, en het krantenartikel zit onder de spoiler.
Spoiler! :
Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

En wij maar spreken over "10-15 JAAR"

Het is NU en het is reeds gebeurd.

Ik ga nog eens een zoveelste poging doen om het boek terug te vinden over de verovering van het Spaanse schiereiland door de Moorse bezetters indertijd (dit is toch 21ste eeuwse taal mag ik aannemen?) Daarin stond exact beschreven hoe ze dat schiereiland LANGZAMERHEID zonder slag of stoot, midden demografische overheersing hebben ingepalmd.

Het begon toen ze met kleine groepjes eerst het land kwamen bewerken. Toen stichtten ze aparte handelsposten in de steden. En toen werden de oorspronkelijke handelaars verdreven.

Ik moet het toch kunnen terugvinden!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ozes »

Dat lijkt me een heel interessant boek, in welke taal was het?
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

Engels - maar het is misschien al meer dan 14 jaar geleden dat ik het vond.

ik postte toen ook op www.maghreb.nl geloof ik, en daar had ik een link gezet.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Manon »

Even zitten en zoeken.

Hoeveel mensen van vreemde afkomst zijn er in Vlaanderen.

Bij de huidige toestand wordt er wel onderscheid gemaakt tussen EU en niet-EU
Noteer dat bij "EU" waarschijnlijk ook de Nederlanders met Marokkaanse roots worden gerekend en andere bipatride Europeanen daar ook bijzitten.

Het belangrijkste cijfertje is de bevolking van 0-5 jaar : voor Antwerpen bedraagt dit 68.3 % (dat zijn dus de kiezers van 2030).

http://www.standaard.be/integratiemonitor
Vreemde bevolking van 0-5 jaar (going UP):
Gent(47.5), Lokeren(37%), Mechelen (50%), Kortrijk (32.5)

uiteraard geen mogelijkheid tot reageren in de krant. Even hun islamstudie in het achterhoofd: over welke vlamingen hadden ze het in feite?

Enfin, we wisten het, en nu geven ze het tenminste toe.

Waarschijnlijk is het de laatste keer dat ik ooit nog ga stemmen: binnen 6 jaar heeft het al geen zin meer.

Let vooral op de titel : "INTEGRATIEMONITOR" : het stukje van prof. Crul in gedachten : wie moet er integreren als 68.3% van de bevolking van vreemde afkomst is?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

Nog meer goed nieuws superdiversiteit :unhappy: uit Engeland. Rij eens met Google door het stadje Bradford en verbaas je over de superdiversiteit die bestaat uit zwarte kraaien, hoofddoekjes en en gezellige moslimmannen. Dit kan niet goed blijven gaan. Vandaag of morgen breekt de hel los . Net zoals in 2005
Afbeelding
Afbeelding
GB: Moslims veranderen het religieuze landschap

Hoog geboortecijfer: weldra meer gelovige moslims dan bekennende christenen? Kleine kinderen van christelijke ouders vormen echter met 1,5 miljoen of 43% nog steeds de meerderheid.

Het hoge geboortecijfer van moslims in Groot-Brittannië kan het religieuze landschap in korte tijd fundamenteel veranderen. Het is denkbaar dat het aantal religieus betrokken moslims het aantal bekennende christenen overstijgt, zei de bevolkingswetenschapper Prof. Davis Voas van de universiteit van Essex (Zuid-Engeland) tegen “The Times” uit Londen. Bijna één op de tien kinderen in Engeland en Wales heeft islamitische ouders, zoals blijkt uit een analyse van het Britse nationale bureau voor de statistiek.

De bij een volkstelling in het jaar 2011 verzamelde cijfers laten zien dat van de in totaal 3,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar 320.000 islamitische ouders hadden. Hun aandeel bedraagt zodoende meer dan 9%, terwijl de totale islamitische bevolking minder dan 5% uitmaakt. Kleine kinderen van christelijke ouders vormen echter met 1,5 miljoen of 43% nog steeds het grootste aandeel.

Voas beschouwt het daarom als onwaarschijnlijk dat moslims op de middellange termijn de meerderheid van de bevolking zullen vormen. Desondanks oefenen de sterk groeiende islamitische families toenemend invloed in de samenleving uit. Nu al zijn er bijvoorbeeld 136 openbare islamitische scholen en 1600 moskeeën. Eerst waren er vooral moslims uit de voormalige Britse koloniën zoals Pakistan en Bangladesh geïmmigreerd, de afgelopen tijd echter ook in toenemende mate uit de landen van Afrika en het Midden-Oosten.

Moslims: Engeland is ons thuis geworden

De plaatsvervangend secretaris-generaal van de Islamitische Raad van Groot-Brittannië, Ibrahim Mogra, zei dat het hoge geboortecijfer een teken is dat de moslims zich goed voelen in het land en het als hun thuis beschouwen. Dat hoeft de overige bevolking niet te verontrusten: “Het gaat ons er niet om dat Groot-Brittannië een islamitisch land wordt, maar dat het de uitoefening van de islam mogelijk maakt; dat geeft de meeste moslims vertrouwen.”

In Bradford zijn nauwelijks nog kroegen of clubs

De Anglicaanse priester Dale Barton uit het ongeveer 300.000 inwoners tellende Noord-Engelse Bradford wijst op de verregaande veranderingen. Bradford was 50 jaar geleden nog een pure Engelse arbeidersstad geweest; nu zijn er nauwelijks nog kroegen en clubs. De meeste winkels hebben islamitische eigenaren en zijn bijvoorbeeld ook met Kerst geopend. Hij wil hier echter niet over klagen, aldus Barton.

Op de scholen in de grote stad Birmingham in het midden van Engeland met ongeveer een miljoen inwoners worden intussen volgens informatie van het stadsbestuur 108 talen gesproken, waaronder Urdu, Punjabi, Bengali, en Somali.

http://ejbron.wordpress.com/2014/01/26/ ... landschap/
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door King George »

Afbeelding

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Diversiteit is verarming

Bericht door King George »

Diversiteit is verarming

JOS DE MAN - 27 JANUARI 2011

Sarrazin toont aan: Duitsland wordt dommer. Byron M. Roth veralgemeent: Europa én Amerika worden dommer. En crimineler. Diversiteit is een verarming.

Een kenmerk van totalitaire ideologieën is de aanpassing van het vocabulaire. Woorden en uitdrukkingen krijgen een andere invulling, die afwijkt van en soms haaks staat op de gangbare betekenis. Het multiculturalisme heeft totalitaire trekjes en taalbederf is er een van. Een opvallend voorbeeld is het concept diversiteit.

In het normale spraakgebruik verwijst het naar een verzameling van ongelijke elementen. Een waardeoordeel ligt er niet in besloten. Men hoeft geen filosoof te zijn om te snappen dat ongelijkheid goed, kwalijk of neutraal kan zijn. Onder de druk van de linkse intelligentsia heeft het begrip een positieve lading gekregen. Diversiteit wordt geprezen als een waarde, een verrijking, een kracht (‘diversity is our strength’) en zelfs (in het Belgische dagblad De Standaard) als “hoogste norm”. Diversiteit is een rage geworden in besturen, bedrijven, scholen en universiteiten. Het is een obsessie met huidskleur en exotisme. Het uitgangspunt is dat de aanwezigheid van grote groepen uit vreemde landen en culturen een verworvenheid is, die moet gekoesterd en bevorderd worden.

Deze opvatting tart het gezond verstand. Individuele verschillen, in talent, ambitie, begrip, kennis en creativiteit, kunnen verrijkend zijn. Il faut de tout pour faire un monde. De melting pot van culturen daarentegen is een kwalijk brouwsel. De massale immigratie heeft vooral kosten en lasten opgeleverd. Een historische terugblik leert dat multiculturele samenlevingen onder grote spanning staan en niet zelden ten onder gaan in een uitbarsting van barbaars geweld.

Diversiteit is vooral dan een hachelijke omstandigheid wanneer zij wordt aangeprezen en institutioneel verankerd ten bate van lieden die in naam van hun godheid en zijn profeet elke diversiteit van opvattingen, zeden en gewoonten, en elk pluralisme afwijzen, die zich onbegrijpend, afwerend of afkeurend opstellen tegenover de geplogenheden en de wetten van het gastland, of er zich zelfs op radicale wijze tegen verzetten.

Dergelijke overwegingen zijn aan de aanhangers van het multiculturalisme niet besteed. Zij zijn immuun voor de realiteit. Zij zijn zelfs gepantserd tegen de conclusies van Robert D. Putnam. Deze Amerikaans socioloog, ooit geroemd als een goeroe van de multiculturele samenleving voerde een grootschalig onderzoek waaruit bleek dat wanneer diversiteit stijgt in een wijk, de sociale netwerken uit elkaar vallen en het wantrouwen stijgt. De mensen zijn minder tot participatie geneigd en keren anderen en de samenleving de rug toe. Het sociaal kapitaal slinkt.

De vorser kon zijn eigen resultaten niet geloven. Pas zes jaar na de start van het onderzoek besloot hij zijn studie ‘E Pluribus Unum: Diversity and Community in the Twenty First Century in het licht te geven.

Dit gaf te denken over de kansen op integratie. Maar de progressieve gilde heeft er een hekel aan de eigen uitgangspunten te onderzoeken. Diversiteit van kleuren en culturen is prachtig, diversiteit van opinies onverdraaglijk. Eens en voor altijd is besloten dat alle mensen gelijk zijn, zodat zij, ongeacht hun komst en cultuur, in onderlinge verstandhouding kunnen samenleven. Op een niet heel logische wijze wordt dan wel verordonneerd dat de eigen cultuur van migrantengroepen moet gerespecteerd worden, ook wanneer zij grondig afwijkt van, en zelfs onverenigbaar is met de principes van de cultuur van de gastlanden, zoals in het geval van de islam. Dit recht op respect, dat neerkomt op de erkenning van een fundamentele ongelijkheid, is in de ogen van de ‘elite’ zo belangrijk dat zij het in het strafrecht heeft verankerd, door middel van o.m. een verbod op groepsbelediging.

Deze op termijn onhoudbare spagaat is in de gastlanden een bron van voortdurend aanzwellend conflict, dat op welhaast potsierlijke wijze door de overheden wordt ontkend. Onderzoekers en publicisten die de gevolgen van massale immigratie uit onderontwikkelde gebieden in kaart brengen, worden gehoond. Het scenario is bekend: men weerlegt geen argumenten, maar in een reflex, als was men door een compleet wespennest gestoken, pareert men zorgvuldig onderbouwde stellingen men het redeloze verdict: dit is racisme. Het overkwam dr. Thilo Sarrazin, die als Berlijns senator (senator = minister in regering deelstaat Berlijn, red.) de verloedering van de Duitse hoofdstad vanuit een bevoorrechte positie had gadegeslagen, en als bestuurder van de Bundesbank als geen ander bevoegd was om de economische, financiële en maatschappelijke consequenties in te schatten van de aanwezigheid op Duits grondgebied van vele miljoenen migranten.

Terwijl overheden en media hem ongenadig bestookten, kochten 1,2 miljoen Duitsers zijn boek “Deutschland schafft sich ab”, een bewijs dat de ‘elite’ erin slaagt de kloof met het volk steeds verder uit te diepen.

Het werd Sarrazin vooral kwalijk genomen dat hij het verband besprak tussen economische welvaart en het intelligentiequotiënt (IQ) van de bevolking. Intelligentie is namelijk op zijn minst voor 50 procent genetisch verankerd. Hoewel wetenschappelijk bewezen en nauwelijks nog betwist, is deze vaststelling voor aanhangers van het egalitarisme moeilijk verteerbaar. Ze hebben er geen moeite mee dat Afrikanen genetisch uitgerust zijn om harder te rennen dan Europeanen, of dat Tibetanen en Bolivianen beter functioneren op grote hoogten, maar van uiteenzettingen over het IQ van Afrikanen (gemiddeld lager dan 85), Europeanen (gemiddeld 100) of Chinezen (gemiddeld 105) worden ze onwel.

In “The Perils of Diversity. Immigration and Human Nature” verschenen in oktober 2010 en (nog) niet aangeboden in de Europese boekhandel, weerlegt de Amerikaanse professor in de psychologie Byron M. Roth de onredelijke uitgangspunten van het multiculturalisme. Hij citeert Nobelprijswinnaar en vader van het genoomproject James Watson die betoogde dat er geen goede reden bestaat om aan te nemen dat de intellectuele vermogens van volkeren die in verschillende omgevingen zijn geëvolueerd toch identiek zouden zijn. Men kan wel wensen, aldus de eminente geleerde, dat de kracht van de rede overal gelijk zou zijn, als een soort universeel menselijk erfgoed, maar het is niet meer dan een vrome wens. Zoiets zeg je niet in het Vrije Westen. Watson werd in 2007 door het laboratorium waar hij onderzoek deed, op non-actief gesteld.Byron M. Roth legt uit dat samenlevingen en culturen verschillend zijn omdat zij onvermijdelijk ook het product zijn van de genetische natuur van hun leden. Hij bespreekt de genetische grondslag van intelligentie, en van sociaal (wan)gedrag. Hoogst belangrijke thema’s, want intelligentie is de ‘grondstof’ van economische vooruitgang in een hoogtechnologische wereld en een hoge graad van criminaliteit is een van de kennelijk ongeneeslijke kwalen die de multiculturele samenleving teisteren

Verschillen in welvaart vloeien voort uit verschillen in menselijk kapitaal, dat factoren omvat als productiviteit, creativiteit, technologische vaardigheid, en waarden als inzet en discipline. Aangezien de technologie de motor is van de vooruitgang, en de bepalende factor voor de welvaart der naties, zullen landen die gezegend zijn met vernuftige burgers een grote voorsprong verwerven. Door immigratie van hoogopgeleide lieden zullen zij hun positie wellicht nog versterken. De invoer van laag- en niet opgeleide vreemdelingen zal dan weer het menselijk kapitaal en in het bijzonder het gemiddelde intelligentiepeil van de samenleving negatief beïnvloeden. Dat is allemaal niet zo moeilijk te bevatten. Toch is deze equatie nog steeds niet doorgedrongen tot de verstarde breinen van het Europese establishment. Roth onderstreept dat bij gestage aangroei van de moslimpopulatie, het gemiddelde IQ van de EU zal afnemen, zodat er problemen ontstaan in het onderwijs, wat dan weer negatieve consequenties oplevert voor de productiviteit, enige bron van materiële welvaart.

Het intelligentiepeil van de totale bevolking daalt niet enkel als gevolg van immigratie uit achtergebleven landen. Sarrazin betoogt dat Duitsland (resp. Europa) aan vernuft inboet omdat de intelligentere autochtone vrouwen weinig kinderen nemen, terwijl Turkse en Marokkaanse migranten zich over een talrijker kroost mogen verheugen. Die migrantenkinderen halen, op uitzonderingen na, op school de laagste resultaten. Het gebrek aan opleiding en het ontbreken van motivatie resulteert in een hoge werkloosheidsgraad. (Welt Online, 16 januari 2011: ‘Fast ein Viertel der Muslime lebt vom Staat’) In de grote Europese steden loopt de werkloosheid van jonge migranten op tot veertig procent. Omdat ze, vergeleken bij de situatie in het land van herkomst, van een riant inkomen uit uitkeringen kunnen genieten, is de gedrevenheid om aan de slag te gaan eerder gering. Sarrazin meldt dat in Duitsland de armoedegrens is vastgelegd op 60 procent van het gemiddelde inkomen. Die grens ligt in 2011 hoger dan het gemiddelde inkomen van de Duitser in de jaren zeventig. Zo is het gerieflijk toeven in de sociale hangmat, waar ook nog een plaats is voor een geïmporteerde en evenmin behoorlijk opgeleide bruidegom of bruid(en). De kinderen uit die huwelijken komen bijna onvermijdelijk in de neerwaartse spiraal terecht.

In de grote steden ontstaat er een ‘youth bulge’, een omvangrijke groep van jonge, gefrustreerde en niet zelden criminele migranten.

Ongetwijfeld spruit asociaal gedrag vooral voort uit omgevingsfactoren. De laksheid van de ouders, en het slappe vervolgingsbeleid geeft de jongeren een gevoel van straffeloosheid. Islamieten hebben bovendien geen hoge dunk van de door hun imams voortdurend aangeklaagde verdorvenheid van westerlingen. Dan roept hun beroving of aanranding minder morele vragen op dan wenselijk zou zijn. Roth wijst echter ook op een genetische component van criminaliteit. Uit onderzoek in de Verenigde Staten is gebleken dat de criminaliteitsgraad van etnische groepen verschilt en dat er een verband bestaat met hun gemiddelde IQ.

Sarrazin toont aan: Duitsland wordt dommer. Roth veralgemeent: Europa én Amerika worden dommer. En crimineler. Diversiteit is een verarming.

Toch wordt de utopie van een harmonische samenleving van diverse culturen op eenzelfde grondgebied nog steeds fanatiek beleden in linkse kring. De vraag is dan welke beginselen zulk een samenleving zal hanteren. Zal het respect voor de diversiteit leiden tot het aanvaarden van polygamie (en het toekennen van uitkeringen aan de diverse echtgenotes) zoals in Frankrijk en Engeland al stilzwijgend gebeurt? Moeten gearrangeerde of gedwongen huwelijken (het verschil is vaak onduidelijk) gedoogd worden? Druist het niet in tegen elk rechtsgevoel dat in Europa jaarlijks honderdduizend vrouwen genitaal worden verminkt en dat deze praktijk, op een enkele uitzondering na, niet strafrechtelijk wordt beteugeld? Zijn dergelijke signalen van (respect voor) diversiteit verenigbaar met de onvolprezen mensenrechten die men telkens weer inroept als grondslag voor het multiculturele gedoogbeleid? Hoe kan de obsessie met gelijkheid leiden tot absurde situaties van absolute ongelijkheid in rechte? Zo wordt de heer Wilders wegens haatzaaien vervolgd, omdat hij degenen aanklaagt die geweld prediken.Enkele lidstaten van de EU, zoals Nederland en Denemarken, proberen tegen stroom op te roeien. Angela Merkel heeft gemerkt dat het multiculturalisme een mislukking is. Maar dat heeft ze jaren geleden ook al geroepen. Intussen bleef de Bondsrepubliek diversiteit invoeren. De inertie van de voortsnellende immigratietrein is zo groot geworden dat hij nog nauwelijks is af te remmen.

De oorzaken van deze benarde situatie zijn uiteenlopend. Immigratiebeleid is een vak en een broodwinning voor de leden van de allochtonenindustrie, advocaten, welzijnswerkers, bestuurders van verenigingen allerhand en wat dies meer zij. Er is nationaal en supranationaal een indrukwekkende bureaucratie ontstaan, die zich over het lot van de migrant buigt. De meeste politici verstijven van schrik bij de gedachte in de (extreem-)rechtse hoek te worden geposteerd, indien ze zich kritisch over de diversiteit zouden uitlaten. Dertig jaar linkse indoctrinatie en intimidatie heeft de geesten verdoofd. Ex- en postmarxisten hebben in de politiek, de academische wereld en de media strategische posities hebben veroverd en leveren de ideologische concepten voor de zelfislamisering aan.

Roth betoogt dat het multiculturalisme, als uitwas van het marxisme, de economische klassen – bourgeoisie en proletariaat – gewoon heeft vervangen door etnische groepen – blanken en niet-blanken – als respectievelijk verdrukkers en verdrukten. ‘Het is moeilijk, zo schrijft hij, het oneens te zijn met (Doris) Lessing dat de totalitaire methode en utopische ambities van het multiculturalisme duidelijk wortelen in de communistische ideologie.’

Sarazin citeert de demograaf Herwig Birg, die oppert dat voor politici over de partijgrenzen heen de verdringing van demografische problemen tot een heimelijke staatsraison is geworden, omdat ze de geïmporteerde kiezers niet voor het hoofd willen stoten.

Roth meent dat de ideologie van het multiculturalisme erop gericht is de EU om te vormen tot een imperium naar Sovjet-model, een analyse die gedeeld wordt door de bekende dissident Vladimir Bukowsky. In die optiek is het lakse immigratiebeleid zinvol, daar het nieuwe ingezetenen creëert die nooit in een democratisch land hebben geleefd en zich niet tegen een autocratisch regime zullen verzetten, zolang zij uit werk of uitkeringen een min of meer behoorlijk inkomen kunnen putten en ze niet gehinderd worden in hun religieuze praktijken.

Etnische conflicten zouden dan zelfs een aanleiding vormen voor de “elite’ om haar autocratische macht nog te versterken, onder het voorwendsel dat enkel een krachtig centraal gezag in staat is wet en orde te handhaven.

De oligarchische EU verheelt haar bedoelingen niet. De Europese Commissie, het Europees Gerechtshof en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens streven eensgezind naar een soepel immigratiebeleid, naar het groene model van de ‘open grenzen’, met een uitgebreid rechtenpakket voor de migrant, de illegaal incluis.

Zo zou Europa worden omgevormd tot een ’multi-etnisch, ondemocratisch, economisch kreupel en cultureel achterlijk imperium.’

Krachtige taal, inderdaad. Houdt men rekening met de minachting van Europa’s machthebbers voor de volkswil, de gigantische rijzende kosten en lasten van de immigratie en de snel voortschrijdende islamisering, dan lijkt Roth’s voorspelling door de objectieve waarneming te worden bekrachtigd.Jos de Manhttp://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12746
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Diversiteit is verarming

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Diversiteit is verarming

Bericht door King George »

Diversiteit is verarming (2)

JOS DE MAN - 13 MAART 2011

‘Diversity is a loser’, poneert de Amerikaanse professor in de bedrijfspsychologie Howard S. Schwartz. In zijn boek ‘Society against itself’ [1] citeert hij Arthur Ochs Sulzberger Jr. die in 1992 zijn vader opvolgde als uitgever van de New York Times. Junior verkondigde dat zijn ‘grootste uitdaging zou zijn meer raciale en seksuele diversiteit in te voeren bij het dagblad.’

The New York Times was een ‘ paper of report’, een referentie voor journalisten wereldwijd, een krant geprezen om zijn nauwgezette en betrouwbare berichtgeving. Men zou denken dat de belangrijkste opdracht van haar uitgever erin bestaat deze hoge standaard te bewaken en (hierdoor) de rentabiliteit van het bedrijf te verzekeren.

Maar diversiteit was de rage van de dag, de politiek correcte norm voor overheden en bedrijfsleiders. Sulzberger Jr. boog het personeelsbeleid om ten gunste van etnische minderheden. Het zou hem zuur opbreken, zoals we dadelijk zullen zien.

De term diversiteit is een vlag die diverse ladingen dekt. Zo is er diversiteit in bekwaamheden die overal welkom is. Er is etnische diversiteit die op zich de prestatie niet beïnvloedt van een organisatie, zij het een instelling of een bedrijf. Het is de waaier aan talenten en vaardigheden, de intellectuele complexiteit binnen de organisatie, die een verrijking betekent. Zo is het percentage van de Hindoes in de spitstechnologische bedrijven van Silicon Valley veel hoger dan men zou verwachten op grond van hun aandeel in de totale bevolking van de VS. Ze zitten daar niet omdat ze donker getint zijn.

Een derde, politiek correcte betekenis van diversiteit wordt gekleurd door de these van het slachtofferschap. Minderheden zijn kansarm omdat ze verdrukt worden, en wel door de machtstructuren van deblanke, heteroseksuele man. Het is zaak om het onrecht te herstellen.

Hoe is deze opvatting zo dominant geworden in de westerse wereld?

Hebben overheden en bedrijfsleiders zich een schuldgevoel laten aanpraten door de in media en onderwijs oververtegenwoordigde linkse contestanten uit de jaren zestig?

Vast staat dat velen onder hen uit overtuiging of opportunisme het dogma van de diversiteit hebben omhelsd. De positieve discriminatie werd de maatstaf bij aanwerving, evaluatie en promotie. De diversiteit zelf werd niet geëvalueerd. De voortreffelijkheid van het concept leek evident. Maar misschien was het niet onnuttig om ze eens een keer onomstotelijk aan te tonen. Zo vroegen de bestuursleden van het Business Opportunities for Leadership Diversity Initiative (Bold) MIT-professor Thomas Kochan de proef op de som te leveren. Zijn rapport, voltooid in 2003, was een koude douche. Hij vatte het als volgt samen: ‘De diversiteitsindustrie is op zand gebouwd…De retoriek ten gunste van diversiteit is uit zakelijk oogpunt gewoon naïef en overdreven…De beste organisaties kunnen de negatieve consequenties van diversiteit, zoals een sneller verloop en meer conflict op de werkvloer het hoofd bieden, maar dat betekent nog niet dat er positieve resultaten zijn.’

Kochan nuanceerde nog wel: ‘De meeste analyses toonden geen enkel negatief effect op ploegwerking aan, maar wanneer diversiteit een negatief effect sorteerde werd het verzacht door training en initiatieven gericht op ontwikkeling.’

Maar training en andere initiatieven kosten handenvol geld. Er worden bureaucratieën voor uit de grond gestampt die naar schatting van Kochan op dat moment al acht miljard dollar hadden verslonden.

Conclusie: diversiteit is een kostenfactor die geen voordeel oplevert. A loser.

Dit heeft ook The New York Times ervaren. In 1999 werd de Afrikaans-Amerikaanse heer Jayson Blair aangesteld als misdaadredacteur. Hij leverde slordige kopij af. Hoewel het hoofd van de stadsredactie, Landman, bezwaren uitte werd Blair in 2001 bevorderd tot reporter.

Op een conventie van de National Association of Black Journalists vermeldde hoofdredacteur Howell Raines zijn reporter Blair als een bewijs van de inspanning die de Times leverde om ’de beste en schranderste reporters’ aan te werven. Geheel in de geest van uitgever Sulzberger Jr. voegde hij eraan toe“Deze campagne heeft ons personeel beter gemaakt, en wat belangrijker is, meer divers.’ Diversiteit belangrijker dan kwaliteit?

Twee jaar lang ging Jayson Blair ongestoord zijn gang. Op 11 mei 2003 publiceerde de Times een verslag van zijn activiteiten. Blair had tientallen verhalen verzonnen, plagiaat gepleegd, feiten en verklaringen verdraaid. Dat was al langer bekend. Landman had in april 2002 de hoofdredactie gewaarschuwd: we moeten verhinderen dat Jayson nog voor de Times schrijft. Dat gebeurde niet. Integendeel, Blair werd gepromoveerd van de stadsredactie naar de nationale nieuwsdienst. Daar verzon hij nog meer verhalen. De Afrikaans-Amerikaan, aangeworven omwille van zijn etnische afkomst, was onaantastbaar. Tot zware beschadiging dreigde van de reputatie van de krant, en de Times haar reporter moest laten gaan.

Ook de CEO van Ford Motor Company, Jacques Nasser, was een kampioen van de diversiteit. In 2001 zei hij botweg op een bijeenkomst met werknemers van het bedrijf: ‘De zee van witte gezichten onder de toehoorders staat mij niet aan.’

Hij deed er ook wat aan. Blanke werknemers werden ontslagen om de plaats te ruimen voor meer diverse rekruten. De bonussen van de directeuren werden gekoppeld aan het welslagen van hun diversiteitsbeleid. Dit had zijn weerslag op de evaluatie van werknemers. Witte gezichten kregen minder gunstige rapporten dan ze verdienden. Algemene onvrede ontstond. Ford werd door boze werknemers gedagvaard.

John H. Kovacs, een directeur human resources, was een van hen. Hij was het oneens met de discriminatoire praktijken en schreef een brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Nasser stelde Kovacs op non-actief waarna deze de Company dagvaardde. In het geding produceerde hij documenten die de aantijging van discriminatie staafden, waaronder het verslag van een meeting waar gesteld werd dat er in de komende maanden geen blanke managers zouden worden aangeworven.

De advocaten van Ford ontkenden de feiten niet, maar voerden aan dat Kovacs de documenten onrechtmatig had verworven. Met een uitputtingsstrategie hoopten ze de klager te ontmoedigen.

Intussen mondde het ongenoegen op de werkvloer uit in demotivatie van de blanke werknemers. De productie ging eronder lijden. De kwaliteit van de voertuigen daalde. Lanceringen van nieuwe types waren niet succesvol. Ford verloor marktaandeel aan de concurrentie.

Kwaliteit bleek dan toch belangrijker dan diversiteit. CEO Jacques Nasser werd ontslagen.

Political correctness en goed bestuur verdragen elkaar niet. De uitgangspunten zijn tegenstrijdig. Goed bestuur gaat uit van economische overwegingen en beoogt het optimaliseren van de prestatie. PC maakt zich los uit de economische sfeer en voert een soort zinnespel op, waarin minderheden privileges eisen op grond van hun voorgewend slachtofferschap. Het basisprincipe ‘loon naar werken’ geldt niet langer. Het individu moet wijken voor de groep.

Inzet en verantwoordelijkheid, de noodzakelijke voorwaarden voor welslagen in een meritocratie, worden als kardinale deugden in de bedrijfsstrategie vervangen door de moraal van een klaagcultuur. Rede moet wijken voor het ressentiment van de klagers. Het geolied functioneren van organisaties wordt opgeofferd aan de ideologische standpunten van bestuurders, die niet eens schijnen te snappen dat hun beleid van positieve discriminatie berust op de overtuiging (het racistische vooroordeel?) dat de leden van de groep die zij in bescherming nemen – Afrikaans-Amerikanen of moslims bij voorbeeld - minder bekwaam zijn dan blanke kandidaten.

Het realiteitsprincipe wordt verdrongen door de fantasie van de gelijke kansen. Wie vooruit wil in de wereld steekt de handen uit de mouwen en dwingt zelf zijn kansen af. Dat doen de Indiërs in Silicon Valley. Dat bewijzen de Chinezen en de Vietnamezen in alle uithoeken van de wereld. Hun diversiteit schuilt in hun talenten en volharding.Jos de Man


[1] Howard S. Schwartz (2010), Society against itself. Political Correctness and Organizational Self-Destruction, Karnac Books, London

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12979
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Diversiteit is verarming

Bericht door mercator »

Het voorbeeld van Ford Motor Company heeft mijn aandacht gewekt. Ik vroeg mij al af waarom de kwaliteit van mijn Ford auto's zo slecht werd. Elke maand wel ergens iets stuk en na 150.000 km konden ze naar de schroothoop. Ik verneem nu dat Ford een soort speeltuin was geworden voor politiek correcte geesten en dat de kwaliteit van het product minder belangrijk was dan de ethnische diversiteit van het bedrijf. Met Franse en Italiaanse wagens heb je dat ook, die zijn zelfs nog slechter dan de Amerikaanse . In de knoflooklanden zijn de sociale verwennerijen van de arbeiders belangrijker dan het vervaardigde product.
Nu berijd ik een Japanse wagen die er zonder problemen 300.000 km heeft op staan. Japan staat bekend als een land dat ethnisch homogeen wil blijven, kan geen toeval zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85270
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Diversiteit is verarming

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Nu berijd ik een Japanse wagen die er zonder problemen 300.000 km heeft op staan. Japan staat bekend als een land dat ethnisch homogeen wil blijven, kan geen toeval zijn.
Om die kwaliteit rijden wij ook in een Japanse auto.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48643
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Diversiteit is verarming

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Dit is de minister voor onderwijs, Najat Vallaud-Belkacem, die 110% Frans is.

Het leek de Fransen ooit een goed idee (Europa en zo) om op de scholen les in Duits te geven. Diversiteit was belangrijk.
Maar het overgrote deel van de Fransen zal nooit een andere taal dan Frans hoeven te spreken.
Dus al die kosten en moeite zijn nergens voor nodig.
Hetzelfde geldt voor Engels: Frankrijk staat onderaan wat betreft die taalvaardigheid, net boven Turkije.
Frankreich: Bildungsministerin stört sich an Deutschunterricht
https://jungefreiheit.de/politik/auslan ... nterricht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Pilgrim »

Twee derde deel van alle Noren wil geen islamitische schoonzoon of schoondochter

Geplaatst op 1 juni 2015

Twee derde deel van alle Noren zouden volgens een peiling van het Noorse Directoraat voor Integratie en Verscheidenheid (IMDI) negatief reageren als een van zijn kinderen met een moslim zou trouwen.

58% van alle Noren zei niet gelukkig te zijn met het idee een islamitische schoonzoon of schoondochter te krijgen. Wat betreft Hindoes bedraagt dit percentage 32%, voor boeddhisten 27%, 24% voor Joden en 6% voor christenen.

Ongeveer 15% van de Noren met een Irakese migratieachtergrond, 19% met een Somalische en 39% met een Pakistaanse achtergrond zei dat hij bedroefd zou zijn als een van hun kinderen met een christen zou trouwen.

Bron: http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel: www.thelocal.no

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/06/01 ... more-90230
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie