Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21810
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door King George »

Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

13 JULI 2014 OM 13:20

Door Caroline Vonhoff

Verdeel en heers, een Nederlandse geschiedenis die vandaag wordt geschreven.


Afbeelding Iedereen mag tevreden zijn op zoiets aangeborens als bijvoorbeeld nationaliteit of ras. Als je niets hebt, heb je altijd nog je roots waarop je je kan laten voorstaan. Tenminste: als je roots door de politiek correcte beugel van de door de staat toegelaten moraal kunnen. Zo is Black Beautiful, een Marokkaan terecht trots op zijn cultuur, de Turk lid van een al eeuwen geschiedenis makend volk en ga zo maar voort en verder. Alles maar dan ook alles, van piraterij tot vrouwenbesnijdenis, van Barbarijse slavenhandel tot mensenoffers aan zonnegoden, anything goes. Wees er maar trots op.

Iedereen trots op en tevreden met alles, of toch niet? Nee, er is één groep die op niets trots mag zijn, zelfs niet tevreden: niet op zijn ras, niet op zijn nationaliteit (die wordt weggegeven aan een ieder die er maar om vraagt), niet op zijn geschiedenis, niet op zijn toekomst, niet op zijn cultuur en zelfs niet op de eigen ouders. Die gaan inmiddels verzorgingshuis in/verzorgingshuis uit, en wee het kind dat voor die ouders wil zorgen door die in huis te nemen. Niet alleen krijgt die een grote mond omdat ‘die Nederlanders hun ouders altijd laten stikken en opbergen’ maar ook nog eens (samen met die ouders) een verwijt van gulzigheid omdat die ouders graag gewoon hun AOW willen houden. Want schuldig, dat moet de Nederlander zich voortdurend voelen, en iedere cent die aan een Nederlander besteed wordt is er 1 te veel, en iedere cent uitgeven aan een stokpaard van een staatsmachthouders (Griekenland/JSF/Soedan kopen, vriendjes belastingvrij-houden in verzonnen bureaucratische overbodigheden als EU, NZA, NB enz, windmolens najagen etc) zijn er altijd miljarden te weinig. Onderwijl worden die Nederlanders natuurlijk wel allemaal geacht te sparen en te betalen voor al die voorzieningen waarop ze amper beroep mogen doen, want de vruchten van hun arbeid die zijn natuurlijk niet voor hen, dat zou asociaal zijn en ‘dat moeten we met zijn allen niet willen’, maar voor degenen aan wie de machthebbers die liever gunnen, aan zichzelf dus in de vorm van hun daartoe verzonnen schijngestaltes van hun zogenaamde solidariteit, louter geschapen om eigen inhaligheid te verhullen, en als afpersingsmiddel.

Gebeurde het een andere dan deze groep dan zou een ieder van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat schreeuwen over de vreselijke, niet te tolereren discriminatie waar die groep slachtoffer van is.

Maar ja, zo werkt het dus niet. Sterker nog: zelfs mensen die wegens ras/afkomst/nationaliteit tot die groep behoren, stemmen vaker dan begrijpelijk hartelijk met die discriminatie in en doen er aan mee. Ze horen er dus ‘eigenlijk’ wel bij, bij die groep, maar proberen zich er met een vertoon van al dan niet valse, schaamte als het ware van los te maken. Ze zijn het wel, maar toch niet want ‘beter’ dan de andere leden van die groep, een soort ere-blankies zeg maar, maar dan anders. Zo zal je een Nederlandse politicus van niet-Nederlandse afkomst niet snel met een t-shirt zien met ‘Ik ben een Nederlander’ erop. Een duidelijk Nederlandse politica kan je wel aantreffen met een t-shirt met ‘Ik ben een Marokkaan’ erop, zonder dat dit ook maar enige aanstoot lijkt te geven, hoe gelogen en onwaar de uitgedragen boodschap ook is. Had diezelfde politica, geheel overeenkomstig de werkelijkheid en de waarheid, een T-shirt aangetrokken met de tekst ‘Ik ben een Nederlandse’ dan zou (vermoed ik) de Kamer inmiddels teruggeroepen zijn van zomervakantie om er een spoeddebat aan te wijden.

Hiermee mag duidelijk zijn dat de groep die ik op het oog heb de blanke is, en de nationaliteit de Nederlandse. Ik heb een mensenleven geleefd zonder me ooit over zoiets als ras ook maar één moment te buigen. Het onderwerp was, en is eigenlijk, namelijk niet interessant, althans niet voor mij. Maar als het opeens (de afgelopen zeg 20 jaar) voor iedereen interessant wordt, en alles wat je dierbaar was (niet omdat je er speciaal over nadacht, maar gewoon omdat dat zo was/is) verdacht gemaakt wordt, omdat het op de een of andere manier met jouw ras/nationaliteit/cultuur in verband gebracht wordt, dan ga je er -in het volledig besef van de opgedrongenheid ervan- toch over nadenken. Over nadenken op een manier die ik nooit gewild heb, en ook nu nog niet wil, maar wel moet. Als je de vijand niet kent, verlies je namelijk, en die vijand die komt in de vorm van een ‘weg met mezelf’ mentaliteit die wordt opgedrongen. Een kind genitaal verminken, dat is prima en cultuur, Sinterklaas willen vieren op de manier zoals we dat in Nederland al sinds jaar en dag doen: verwerpelijk. In het land dat ik vroeger, want ook dat is voorbij, mijn eigen land mocht noemen zonder ook maar enige andere gedachte daarbij, mag ik me niet meer tevreden en thuis voelen. Zou ik Nederland nu mijn land noemen (daargelaten dat ik die vanzelfsprekendheid allang niet meer ken, en ook niet meer mag kennen blijkbaar), dan zou daar meteen een racistische connotatie aan gegeven worden, alsof ik daarmee zou zeggen dat iedereen die hier niet al generaties lang woont, hier niet hoort/eruit gezet moet worden/minder is enzovoorts enzoverder. Mijn taal is verkracht en mijn gevoel onbehoorlijk verklaard.

Ik mag mezelf niet zijn want als een blanke zichzelf is, dat geeft dat blijkbaar aanstoot. Als ik zou zeggen, in een vlaag van waanzin uiteraard, dat ‘blank mooi’ is, dan zeg ik daarmee niet dat ‘blank mooi is’ maar dat ‘alles wat niet blank is lelijk’. Ik zeg dat niet, en ik bedoel dat niet, en ik vind dat ook niet, meer desondanks is dat toch wat er van wordt gemaakt. Alsof er maar een beperkte hoeveelheid ‘moois’ in de wereld is, en alsof je zegt het ene mooi te vinden, je daarmee eigenlijk beoogt het andere aan te vallen. De zotheid van die gedachtegang springt meteen in het oog als je zou zeggen dat je de muziek van Mozart zo mooi vindt, en dan te horen krijgt: ‘Waarom kam je Beethoven zo af?’ Of: ‘heb je iets tegen Duitsers ofzo, dat je een Oostenrijkse componist noemt’. Idioot, maar wel de idiotie waaronder we tegenwoordig leven.

En als ik dit schrijf, dan denk ik niet alleen ‘kan ik dit wel schrijven’, maar ook nog eens: hoe heeft het in vredesnaam zo ver kunnen komen in Nederland dát ik het schrijf, en dat ik vind dat ik het moet schrijven.

Gek genoeg heeft dit minder te maken met de veranderde samenstelling van de Nederlandse bevolking (ook al weer zo een politiek correcte omschrijving) dan met de veranderde aard en ideologie van de mensen (hier dus: blanken, ik zeg het er maar bij) die zich van de staatsmacht hebben meester gemaakt, en een vorm van collectivisme en staatscontrole hebben gerealiseerd waarvan hun intellectuele voorgangers Hitler, Stalin, Mao en Pol Pot alleen maar konden dromen. Die ‘veranderde samenstelling van de Nederlandse bevolking’ is daarvan slechts een symptoom, als het al niet de conditio sine qua non is.

Want als je je land zo snel en zo ten nadele ziet veranderen, dan ga je je afvragen hoe dat zo gekomen is. Op de door Churchill al voorspelde kousenvoeten, want op een andere manier zou het opgevallen zijn. Kleine trippelpasjes op weg naar de totale dictatuur waarvan de EU nog maar een voorafschaduwing is, zo is te vrezen. In de Oekraïne zie je die EU-dictatuur trouwens al openlijker aan het werk op een manier die hier ook gewoon zal worden. Het zijn immers dezelfde mensen die daar en hier de scepter (laten) zwaaien, en je daar net zo hard mee van langs geven als nodig voor het gewenste resultaat. De gedachte dat het ook gewoon sadisme van onze dictators is, mensen, kinderen doodmaken, laat ik hier voor wat die is.

Conditio sine qua non, omdat als de geschiedenis iets leert, die leert dat iedereen te overheersen is en in slavernij te houden, maar ook dat de blanken onder de mensheid daar het minste geduld mee hebben. Alle andere rassen/culturen zijn (inmiddels moet ik helaas ‘waren’ zeggen) altijd al minder vrij (als het concept ‘vrij er al bestaat/bestond) geweest dan het blanke. Kennelijk laat de ene mens zich makkelijker onderdrukken dan de andere, en heeft dat gevolgen voor de cultuur die die mensen samen vormen. Ook al weer te voorzichtig geformuleerd, en meer precies: mensen behorend tot het blanke ras laten zich gemiddeld minder makkelijk onderdrukken dan mensen behorend tot de andere groepen.

Kijk, en nu kom ik ergens in mijn gedachtevorming. Namelijk: was ik houder van de staatsmacht (of welke andere macht dan ook) dan zou ik aangaande het willen onderdrukken van bijvoorbeeld het Nederlandse volk (om over de Friezen nog maar te zwijgen) mijn lesje wel geleerd hebben. Niet alleen heb je een 80-jarige oorlog voor je het weet, maar ook gaat het volk er gewoon vandoor als het er genoeg van heeft. Dan zit het opeens in Amerika zich onafhankelijk te verklaren en dergelijke ellende meer.

Kortom: wil ik mijn dictatuur vestigen, dan moet ik er mensen bijhalen die aan de zweep gewend zijn, en het juk dragen zonder op de gedachte te komen dat ik ze dat heb opgelegd. Ik weet al, ik heb de geschiedenis én Machiavelli goed gelezen, dat je Rome alleen kunt laten vallen door de bankiers en de barbaren binnen de poorten te laten, dus dat doe ik allebei. Geen betere manier om het vanzelfsprekende ‘wij horen bij elkaar’, het vertrouwen, de ongedwongen solidariteit binnen een samenleving te vernietigen, dan door mensen toe te voegen voor wie die vanzelfsprekende gevoelens niet gelden, en die die omgekeerd ook niet voor onze samenleving hebben. Met kleur heeft dit minder te maken, want Nederlander zijn is geen ras, en ook al ben je ‘zwart als roet’, dan kan je heel wel deel van de Nederlandse cultuur zijn, Nederlander zijn.

Tenzij je hier wel woont, maar er voor kiest geen Nederlander te zijn. Zo deed het Spui in Den Haag afgelopen zaterdag niet aan een Nederlandse stad denken, maar veeleer aan Benghazi. Ik mag (wil) niet met een hakenkruis lopen, maar ben ik een beetje bruin (ja, pun intended) dan komt het FNV me ondersteunend toespreken. Tenzij ik én een beetje bruin ben in Den Haag, én een papoea-vlag bij met heb, dan is dat zelfde FNV in geen velden of wegen te zien als ik door een roedel agressieve politiemensen (niet zelf denken, en een uit de hand gelopen staat heet niet voor niets politiestaat) word mishandeld. Dat er geen peil op te trekken is, op het favorietensysteem dat de staat hanteert, dat is wel duidelijk en maakt de samenleving er ook al niet beter en vertrouwder/eigener op. Het enige dat vaststaat als in de eerste de beste harem, is dat de sultan de sultan is, en de rest in een poging favoriete te worden, naar diens pijpen dient te dansen, en dat ziet er op klompen kennelijk niet lekker genoeg uit om iets van en voor jezelf te mogen houden.

Niet voor niets (en precies hetzelfde zie je nu in de VS waar hetzelfde in Mexico en Midden-Amerika gebeurde) zijn de landen ten zuiden van de Middellandse Zee inmiddels allemaal zo ontwricht dat de asielzoekers ongehinderd het oude Europa kunnen bereiken. Eenmaal binnen dan is de weg terug naar Afrika blijkbaar niet meer te vinden, ook niet voor de mensen die we dachten met de handhaving van onze grenzen (de veel genoemde houders van de staatsmachten dus) belast te hebben. Nee, binnen is blijkbaar binnen, en ja, er kan en moet nog meer bij, en hoe minder passend bij de oorspronkelijke bevolkingen in Europa, hoe beter. Vreemd, want niets maar dan ook niets zou goedkoper zijn dan betrokkenen terug te varen/vliegen, al deed je dat eersteklas en met champagne naar believen. En toch gebeurt het niet, rara waarom niet? Men gaat in Europa nog niet zo ver dat men de illegale immigranten (als ik het nog zo mag noemen) met legerinzet tegen de ‘legalen’ beschermt zoals in de VS nu, maar veel zal het niet schelen. Waarom toch? Hierom wellicht?

De neiging van Nederlanders zich niet (eeuwig) te laten onderdrukken wordt verdund met mensen die zich al een eeuwigheid laten onderdrukken, en ook nog eens op andere gebieden een hier niet passende cultuur meenemen. Een macho-slavencultuur, iets anders kan ik de verrijking die ons opgedrongen is niet noemen. Waarmee dus meteen duidelijk is dat ik het oog heb op culturen die ik in een minder door cultureel marxisme vergiftigde tijd gewoon primitief had kunnen noemen zonder daarmee meteen scheve ogen en strafvervolging te riskeren. Islam dus eigenlijk, want daarvan hebben we het meest te verwerken gekregen, en het is ook nog eens de meest agressieve ideologie die ooit de wereld teisterde en teistert. Eigenlijk heeft iedereen die zich Nederlander voelt (en dat hangt dus niet van je kleur af, multi-etniciteit en multi-culturaliteit zijn 2 verschillende zaken die niet voor niets door de cultureel marxisten door elkaar gehaald worden, gewoon omdat het anders zo moeilijk is iemand als racist te bestempelen) er last van. Dit geldt te meer nu de islam leert dat je van je machthebbers afblijft, en je agressie richt op je ‘klassegenoten’ die of vrouw zijn, of een andere vorm van je ideologie aanhangen dan dat jij doet, of -nog erger- die ideologie niet aanhangen en zelfs afwijzen. Met name degenen onder hen die er een levensvulling van maken (op naar de 72 maagden) om op vakantie te gaan naar landen waar ze (blijkbaar) straffeloos kunnen moorden en verkrachten, staan hoog in de het Nederlands favorietensysteem van de staat: na terugkeer een leuke uitkering, een fijn huis, een baantje en een wijf (nog even en de jongere dames zullen van staatswege tot dienstbaarheid worden gedwongen), en hooguit een beetje therapie om ‘hier weer te passen’. The lunatics rule the asylum, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels, maar ‘we worden door gevaarlijke gekken geregeerd’ drukt het ook wel aardig uit.

En kijk, om dat regeren, daar was het de houders van de staatsmacht om te doen. Om hun macht te consolideren is een volk dat gemiddeld genomen de neiging heeft niet alles van de machthebbers te pikken te verdunnen met een slechts de klassengenoten bedreigende, zich op ideologische gronden niet aanpassende, groep. Niet voor niets werden Italiaanse en Spaanse gastarbeiders wel terug gestuurd, en mensen met een minder passende cultuur niet.

Verdeel en heers, het is inderdaad zo oud, zo niet ouder, als/dan de weg naar Rome, die machthebberstruc. En onze machthebbers hebben geleerd dat als er weinig te verdelen is, je de verdeeldheid dan maar moet importeren en -met onderwijs en subsidies- vooral ook moet bevorderen. Het is immers niet de onbekendheid die onbemind maakt, maar juist de bekendheid. Vervolgens pas je op de leden van de ene groep andere regels toe dan op de andere, en verdraaid, de onderlinge animositeit neemt toe. Naar de machthebbers als veroorzaker wordt niet gekeken, daar hebben we met allerlei onderling gedoe immers amper tijd voor. En kijken we al eens naar ze dan denken we (te) vaak: Hoe komen die mensen zo dom? Stom, want daarmee wordt hun kwaadaardigheid aan het oog onttrokken, en tegen een incompetente domoor kom je wat minder makkelijk (want waarom zou je, die man/vrouw kan er ook niets aan doen, toch?) in opstand dan tegen een openlijk kwaadaardige tiran. Zo is van de nieuw benoemde tiran Junker vooral bekend dat die nogal eens te diep in het glas kijkt en dan ongepaste woorden spreekt. Niet echt iemand dus om in opstand tegen te komen, want een notoire dronkenlap, die kan natuurlijk geen kwaad, dus wat zou je. Ja, ja, de macht heeft zich goed vermomd tegenwoordig, en teruggetrokken achter een woud van regels, paleizen en gewapende escortes die hen onbereikbaarder maken dan Louis XIV in Versailles ooit was. En ook al onthoofdt (dat is dan de XVIe) je de machthebber, dan nog blijf je zitten met dat woud van regels waarin een reusachtige hofhouding van even geprivilegieerde als gezichtsloze ambtenaren zich verschuilt, en die je toch moeilijk allemaal de weg va de XVIe kunt laten gaan. Andersom heeft men helaas minder scrupules.

Dat de situatie er niet zonnig uitziet, behoeft geen nader betoog. We zitten als klootjesvolk (zo mag je jezelf dan weer wel noemen) opgescheept met een staatsmacht die ons stiekem de oorlog heeft verklaard en een genocidale politiek jegens ons voert. De woorden we hadden om ons tegen dat streven te weer te stellen, kortom; om er gewoon iets van te zeggen, zijn onfatsoenlijk verklaard, en hoe langer deze situatie duurt, hoe moeilijker het wordt (zeker voor jongeren die liefde/argeloosheid voor de staat met de paplepel ingegeven krijgen, en zichzelf censureren op een manier die ouderen niet meer is aan te leren) om er een einde aan te maken. Wat vandaag nog gewoon moeilijk is, is morgen nog weer een beetje moeilijker en als er straks geen mens meer leeft die de woorden nog heeft om opstandige gedachten te formuleren, dan is de dictatuur voor de eeuwigheid daar. Als samenleving vormen we niet meer de organisch tot stand gekomen eenheid die we ooit waren, want het vertrouwen, de onderlinge stilzwijgende herkenning en erkenning als groepsgenoten, die zijn door de machthebbers met kwaadaardige opzet en uit eigen belang zodanig veranderd dat van wat zich eens als één volk beschouwde, is verworden tot een machteloze verzameling van deelbelangen en groepen.

Ons nageslacht, niet langer blond, zal ons daar niet om vervloeken, om die overgave aan de eeuwigdurende feodaliteit, want die zullen ze op den duur te prijzen vinden. Brave New World meets 1984 op de Animal Farm, zoiets zal het worden. Alleen de varkens mogen blijven wie en wat zij altijd al waren…


De Nieuwe Realist
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog? Volmondig JA

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?
Ieder klein beetje slim denkend mens zou hierop antwoorden met JA! Jij toch ook, mag ik aannemen?

Geloof in God. mag dat nog?
Ieder klein beetje slim denkend mens zou hierop antwoorden met JA! Jij toch ook, mag ik aannemen?

Trots om iemand om zeep te helpen.Mag dat nog?
Ieder klein beetje slim denkend mens zou hierop antwoorden met JA! Jij toch ook, mag ik aannemen?

De vraag had dan ook beter kunnen luiden: Mag een mens die trots is op Nederland zich hierover uiten?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door Schepsel! »

Het IS allemaal rot en naar, maar met zo denken en herhalen vergiftig je jezelf.
(^v^)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door Ozes »

Met kleur heeft dit minder te maken, want Nederlander zijn is geen ras, en ook al ben je ‘zwart als roet’, dan kan je heel wel deel van de Nederlandse cultuur zijn, Nederlander zijn.
Dit soort "patriottisme" mag van mij zo snel mogelijk verdwijnen. Ik hoop dat de schrijver van dit stuk in de zwartste wijk van Nederland gaat wonen en daar ook nooit meer uit vertrekt. Het enige wat hij moet doen is ze overtuigen hoe leuk het is om je Nederlander te voelen, dat moet toch geen probleem zijn?

De grootste onzin schrijven om je maar geen "racist" te voelen, dat is ook een kunst.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Mahalingam
Berichten: 43249
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21810
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21810
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Trots om Nederlander te zijn. Mag dat nog?

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie