Leon de Winter/Waar waanzin als wijsheid wordt gezien: Moslimlanden

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Leon de Winter/Waar waanzin als wijsheid wordt gezien: Moslimlanden

Bericht door King George »

Johan Vrijheid schreef:Leon is terecht trots op zijn volk: Mijn voorouders waren machteloos, maar deze Joden verdwijnen niet zwijgend in de nacht.

Waar waanzin als wijsheid wordt gezien: Moslimlanden

Weet u dat er mensen zijn die het volgende zeggen? ’Ons conflict met de Nederlanders is een existentieel conflict van beschavingen. We moeten onze kinderen leren verzet te bieden tegen de smerigste en meest duivelse mensensoort.’ En ook het volgende wordt gezegd? ’Elke moslim moet de Nederlanders uitroeien. (…) Zij zijn de meest verachtelijke, meest verraderlijke en lelijkste schepselen van Allah.’

U weet dat niemand dat zegt, maar vervang Nederlanders door Joden en dan besef je dat dergelijke gedachten tot een traditie behoren. Op 4 mei plaatste Memri, de organisatie die de Arabische media analyseert, bovenstaande uitspraken. Ze zijn afkomstig van de Jemenitische universiteitsprofessor dr. Abd Al-Wadud Muqasher, uitgesproken op 26 april op een tv-zender van de Houthi’s. Memri merkt op dat volgens dr. Muqasher ’het conflict met de Joden religieus en existentieel van aard is en niet een conflict over grenzen. (…) Dr. Muqasher citeerde ook Adolf Hitler en beschuldigt de Joden van het verspreiden van aids, kanker en immoraliteit door heel Egypte na de Camp David Akkoorden.’ Bekijk de site van Memri en je wordt bedolven onder dergelijke waanzin, die echter in grote delen van de islamitische werelden als wijsheid wordt gezien.

Apen en varkens
Het is goed dat dr. Muqasher dit soort dingen zegt; ze laten geen ruimte voor misverstanden over hoe sommige moslims (gelukkig niet alle) over Joden denken. In de Koran worden Joden vijandig bejegend, hun heilige boeken (en die van de christenen) zijn vervalsingen die door profeet Mohammed zijn gecorrigeerd, en het is wachten op massavernietigingswapens tot de Joden uit Israël zijn verdreven en door paradijselijk vreedzame Palestijnen zijn vervangen. De Joden zijn minderwaardige schepselen die, aldus de doctor, ’door Allah in apen en varkens en in alles wat afstotend is voor de menselijke ziel zijn veranderd’.

Wie dergelijke ideeën met de paplepel krijgt ingegoten, wie alles wat niet deugt in zijn leven en in zijn gemeenschap altijd toeschrijft aan anderen, i.c. Joodse manipulaties en machtsmisbruik, die kan het in zijn hoofd krijgen met een bijl op willekeurige Joden in te slaan, of te werken aan atoomwapens om Israël van de kaart te vegen, zoals de wens luidt van de Iraanse leiders. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, beweerde onlangs dat Hitler ’Joods bloed’ had – ergens moesten Adolfs wreedheden zijn ontstaan, en wat ligt er meer voor de hand dan dat die zijn ontstaan in Adolfs bloed? Poetin schijnt zijn excuses te hebben aangeboden (Poetin kun je van alles betichten, maar op Jodenhaat is hij tot nu toe niet betrapt), maar Lavrov had het de wereld al ingestuurd, en de Iraanse mullahs lachten in hun vuistje.

Het Israëlisch-Arabische conflict, nu dankzij Trumps en Netanyahu’s opmerkelijke werk in scherpte gereduceerd door de relaties tussen Israël en de meeste Golfstaten, is geen conflict over land – daarin heeft dr. Muqasher gelijk. Het gaat erom dat Allahs tweederangs schepselen, de Joden, vanaf 1948 in staat zijn geweest hun land tot bloei te brengen. Geen Arabisch land kan met Israël in wetenschappelijk of technologisch opzicht wedijveren, ook niet wat betreft vrijheden van lhbt’ers, rechtszekerheid, literatuur, kunsten, et cetera. Naast de glans van Israël zijn de prestaties van de Arabische buurlanden dof. Het naakte bestaan van Israël wordt als een vernedering ervaren – het landje herinnert aan tekortkomingen zoals het gebrek aan vrijheden, gebrek aan democratie, gebrek aan nieuwsgierigheid. En in plaats van zich bij Israël aan te sluiten – wat nu wel de Golfstaten doen, en hopelijk spoedig Saoedi-Arabië – zijn er nog altijd krachtige groeperingen die het willen vernietigen, zoals Palestijnse terreurclubs en het mullah-regime in Teheran. De aanblik van de schitterende skyline van Tel Aviv, van hightechbedrijven in de kantoorwijken van Herzliya, van stranden waar mannen en vrouwen in elke combinatie met elkaar omgaan, het uitgaansleven en restaurants en cafés, is voor Iraanse leiders een provocatie van alles wat zij als heilig beschouwen; dus moeten zij Israël opblazen, inclusief miljoenen Arabieren.

Herdenkingen
Israël had vorige week ook herdenkingen: van de gevallenen sinds 1948 – sinds dat jaar is er nooit een dag vrede geweest. Het is een wonder dat het land niet is gebroken maar juist vitaler dan ooit is.

Afgelopen donderdag was het Onafhankelijkheidsdag. Half Tel Aviv verzamelt zich dan op de stranden. En dan vliegen de straaljagers van de befaamde Israëlische luchtmacht machtig en laag langs de kustlijn. Niets is gratis en vanzelfsprekend in Israël; vrij en waardig overleven vraagt om het offer van de dienstplicht, van een groot defensiebudget, en van het verdragen en wegwuiven van niet te stillen haat bij de (verre) buren. In Tel Aviv zijn ze nauwelijks zichtbaar, maar op de treinstations wachten ze in groten getale: gewapende jongens en meisjes in uniform onderweg naar hun garnizoen.

Ik was er vorige week even. Ontroerd keek ik naar de witte strepen die de gevechtsvliegtuigen in de hemel trokken. Mijn voorouders waren machteloos, maar deze Joden verdwijnen niet zwijgend in de nacht.

Afbeelding
https://www.facebook.com/johan.vrijheid/posts/pfbid0teuTANiw75i12edDwnfcBhTU4MnsRi4EJFyJVSFwEtZyCADSywMF9zw5veB4g3fWl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie