Gerucht zorgt voor duizenden verbrande boeken

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Gerucht zorgt voor duizenden verbrande boeken

Berichtdoor pd7835 » Zo Jan 05, 2014 11:20 am

Anti-islampamflet zorgt voor duizende verbrande boeken

In de Libanese stad Tripoli is tweederde van een 80.000 exemplaren tellende, historische boeken- en manuscriptencollectie in rook opgegaan. De aanleiding zou een beledigend anti-islampamflet geweest zijn dat in één van de boeken verborgen zat.


Beelden van Agence France Press (AFP) laten de puinhoop zien die de brand vrijdag in de beroemde historische bibliotheek Al-Saeh in Tripoli heeft aangericht. De stad doet dienst als het bolwerk van de extremistische soennieten in het noorden van Libanon. Een anonieme veiligheidsagent verklaarde aan AFP dat ruim tweederde van de 80.000 boeken en manuscripten in rook zijn opgegaan. De brandweer had veel moeite om de vlammen onder controle te krijgen, waardoor slechts weinig historische werken gered konden worden. Het gaat om oude en zeldzame politieke, sociale, wetenschappelijke, historische, filosofische, artistieke en religieuze boeken.

Pamflet
De aanleiding van de vernieling zou een pamflet zijn dat de profeet Mohammed beledigt en verborgen zat in één van de boeken. Volgens het Libanese nieuwsagentschap Naharet werd een medewerker van de bibliotheek donderdag ook al beschoten en verwond. De Grieks-orthodoxe geestelijke Vader Ebrahim Surouj zou als stichter en eigenaar van de bib ondertussen gepraat hebben met de islamitische leiders in Tripoli. Na afloop zou een geplande protestmars afgeblazen zijn. Volgens Belga verliet Surouj inmiddels toch Tripoli nadat hij bedreigingen naar het hoofd geslingerd kreeg. Hij zou ervan verdacht worden zelf teksten geschreven te hebben die de islam en de profeet beledigen.

Spanningen
De Libanese politie lanceerde een onderzoek naar het incident. "Deze criminele daad roept allerlei vragen op over de schuldige partij, die de coëxistentie in de stad wil vernielen", klinkt het. De sektarische spanningen blijven namelijk oplopen door het ondertussen tweejarig conflict in buurland Syrië. Tot voor kort bleven Christelijke minderheden echter gespaard.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... eken.dhtml


Anno Niem • vilvoorde

Niemand heeft daar de islam beledigd. Het was een GERUCHT dat... Dit is schijnbaar voor de heren genoeg reden om dan de boel dan maar plat te branden. Het is gewoon te dom voor woorden die korte lontjes die die gasten hebben. persoonlijk mag je van mij een dik mannetje aanbidden of een meneer aan het kruis of 5 keer per dag de vloer kussen, maar dat doe je achter je voordeur. Trouwens heeft iemand hier ooit al een geweldsuitbarsting gezien in Belgie als iemand de Tora beledigde?Ah, dacht het al
[/quote]

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gerucht zorgt voor duizenden verbrande boeken

Berichtdoor Ariel » Zo Jan 05, 2014 11:59 am

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Gerucht zorgt voor duizenden verbrande boeken

Berichtdoor Manon » Zo Jan 05, 2014 12:00 pm

Mijn enige conclusie is dat die ene waanzinnige tumorpatient ondertussen anderhalf miljard waanzinnige volgelingen heeft voortgebracht. Die laatsten hebben zelfs geen gedragsveranderende tumor nodig.

Voer voor psychiaters.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten