Persbericht Brill - boekenserie Islam

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5870
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Persbericht Brill - boekenserie Islam

Bericht door Lodewijk Nasser »

Persbericht Brill - boekenserie Islam
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van het persbericht van Brill.

Leiden, 28 november 2006. Uitgeverij Brill start deze maand met een nieuwe serie boeken waarin het beste van een paar honderd jaar islam-wetenschap wordt samengebracht. Het gaat om klassieke titels uit het Brill-fonds waarvan sommige alleen nog maar antiquarisch te krijgen zijn. De eerste twee titels zijn deze maand verschenen, voor de volgende jaren staan er steeds twee tot drie publicaties op stapel.

De boeken zijn opnieuw gezet en verschijnen in harde kaft. Met deze serie wil Brill de geschiedenis van de islamwetenschap opnieuw onder de aandacht brengen van een breed publiek. Er zijn speciaal titels geselecteerd die goed toegankelijk zijn en waarvoor nog steeds veel belangstelling bestaat.

De eerste titel is 'Mekka in the Latter Part of the 19th Century' - van Christiaan Snouck Hurgronje. Van 1884 tot 1885 verbleef deze Leidse wetenschapper in Mekka. Zijn verslag van het dagelijks leven en van de toestroom van de duizenden pelgrims, geeft een unieke blik op deze belangrijke plaats in de islamitische cultuur. Professor Jan Just Witkam, schreef een uitgebreid nieuw voorwoord. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat Snouck Hurgronje werd geboren.

De tweede titel is 'Knowledge Triumphant' - van Franz Rosenthal. Rosenthal was een van de belangrijkste Duitse islam-kenners. Kort na de Kristalnacht in 1938 ging hij naar Zweden en na de oorlog kwam hij uiteindelijk aan Yale University in de Verenigde Staten terecht. 'Knowledge Triumphant' gaat over het begrip 'ilm' ofwel de rol die kennis speelt in de islamitische beschaving. Zijn leerling, professor Dmitri Gutras van Yale, schreef een nieuw voorwoord.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: [email protected]/ 020-5928456)
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24112
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Persbericht Brill - boekenserie Islam

Bericht door King George »

Het is het Derde Rijk niet gelukt, want het duizendjarige rijk hield maar twaalf jaar stand, maar nog even wat meer Islam in Duitsland en dan is het in Duitsland en de rest van Europa ook eerst de zaterdag en dan de zondag.


Dappere Duitse lerares Elisabeth Schmitz weerstaat Hitler

A. B. Goedhart
24 november 2022 19:01
Gewijzigd:
24 november 2022 19:08


Afbeelding
Brandende synagoge. beeld RD

GESCHIEDENIS | TWEEDE WERELDOORLOG

Elisabeth Schmitz wist het, twee weken na de Kristallnacht in 1938, zeker: met de laatste Joden zou ook het christendom uit Duitsland verdwijnen. Wie was deze zeer verontruste Duitse lerares?

https://www.rd.nl/artikel/999848-dappere-duitse-lerares-elisabeth-schmitz-weerstaat-hitler
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16569
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Moslims als dragers van het onaangename islamvirus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het christendom is uit de mode

Veel kerken zijn overgeleverd aan de sloophamers van onze beschaving om plaats te maken voor de walgelijke lelijke primitieve bouwkunst van de islam: moskeeën die het islamvirus verstevigen en moslims als dragers van dit virus aanmoedigen om onze normen en waarden te verwerpen en in te ruilen voor de vieze smerige walgelijke inzegeningen van de historische sadist, psychopaat en oorlogscrimineel Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie