Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Gutte gut...Die Welting heeft me toch een pest aan de PVV en aan Wilders. Hij zet werkelijk alles in om de PVV tegen te werken, en om ze belachelijk te maken. Hij doet nou verdorie net alsof de 500 animal cops uit het Amsterdamse corps moeten komen. Ik vermoed dat ze er hooguit 2 moeten leveren.
Maar ik dacht dat het de bedoeling is dat er 500 nieuwe banen gecreëerd zouden worden.
Korpschef Welten tegen de 'caviapolitie'; PVV boos
dinsdag 4 januari 2011

Korpschef Bernard Welten van Amsterdam is het er niet mee eens dat vijfhonderd agenten omgeschoold moeten worden tot animal cops. 'Deze mensen moeten er komen vanuit de bestaande capaciteit die ik nu heb en die staat onder druk.'

Dat schrijft de website Binnenlands Bestuur.

Op korte termijn moet korpschef Welten agenten omscholen tot dierenagenten. 'Ik noem dat gekscherend de caviapolitie,' zegt Welten na afloop van zijn nieuwjaarspeech maandag.

Zedenrechercheurs
Hij vindt de dierenpolitie zonde van de capaciteit en zet zijn agenten liever in voor andere zaken. 'Door de Amsterdamse zedenzaak zien we bijvoorbeeld hoe weinig zedenrechercheurs er zijn en hoe groot dat probleem is. Als je toch vijfhonderd politiemensen mag omscholen, dan weet ik wel waarvoor ik ze werkelijk zou willen omscholen.'

'Het is een diepe schande dat een korpschef zoiets zegt,' reageert PVV-Kamerlid Dion Graus in De Telegraaf.

Venlo
Burgemeester en korpsbeheerder van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) is het wel eens met Welten, maar wijst er tegelijkertijd op dat besluiten van het Rijk nu eenmaal uitgevoerd moeten worden.

Binnenkort gaat Van der Laan in gesprek met de gemeenteraad over het korps. Ondermeer Weltens opmerking komt dan aan de orde.

Ook de burgemeester van Venlo Hubert Bruls (CDA) heeft kritiek op de komst van de dierenpolitie. 'Sorry, maar in Venlo hebben we andere prioriteiten.'

Dierenmishandeling
De Kamer liet eerder al weten het geld dat wordt ingezet voor de dierenpolitie liever te willen gebruiken om kinderporno te bestrijden. Dat is voor de PVV echter niet acceptabel.

Volgens Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) zullen de dierenagenten zich echter ook gaan bezighouden met andere zaken dan dierenmishandeling. 'Geen enkele regering kan het zich permitteren dat die animal cops niet dagelijks aan het werk zijn. We laten geen opsporingscapaciteit onbenut.'

Door Frederique Dormaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... V-boos.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten tegen de PVV

Bericht door Ariel »

Welten heeft weer van hem laten horen. En net zo als gisteren is de PVV boos op hem.
Ik vraag me af. Hoelang zitten we nog vast aan al die ultra linkse rechters en politie top mannen en vrouwen. Ik krijg de indruk dat ze met alle macht proberen om deze regering dwars te zitten.

'Opstelten moet Welten aanpakken na burqa-uitspraak'
woensdag 5 januari 2011

Korpschef van de politie Amsterdam-Amstelland Bernard Welten wil niet dat vrouwen die een burqa dragen, worden beboet. De PVV, gedoogpartner van het kabinet-Rutte, is boos en wil dat Welten wordt aangepakt.

Bernard Welten zei dinsdag in het NTR-programma 5 jaar later dat hij – mocht het kabinet inderdaad een burqaverbod invoeren – burgerlijk ongehoorzaam zal zijn.

Bananenrepubliek
'Ik voel me niet altijd een instrument van de overheid dat onmiddellijk doet wat er gevraagd wordt,' aldus Welten.

PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt dat Welten zijn boekje te buiten is gegaan. ‘De politie behoort ondergeschikt te zijn aan het bevoegd gezag. De regering en de kamers maken de wetten. De politie heeft dat uit te voeren. We zouden in een bananenrepubliek leven als dat andersom zou zijn,’ zei hij op Radio 1.

Ontslag
Brinkman heeft minister Ivo Opstelten (VVD, Justitie) gevraagd Welten aan te pakken. Ik zou het sterk toejuichen als de minister in zou grijpen.’

Later meldde Brinkman op Twitter: 'Welten vertrekt dit jaar. Jammer had zijn ontslag graag meegemaakt.'

Caviapolitie
Welten wekte dinsdag ook al de woede van de PVV door zich uit te spreken tegen de 'caviapolitie'. Hij doelt hiermee op de nog in te voeren dierenpolitie, een voor de PVV zeer belangrijk punt uit het Regeer- en Gedoogakkoord.

PVV-Kamerlid Dion Graus reageerde woest: 'Het is een diepe schande dat een korpschef zoiets zegt.'

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... spraak.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten tegen de PVV

Bericht door Ariel »

Korpschef Welten moet gewoon gehoorzamen

En weer praat Amsterdamse politiebaas zijn mond voorbij. Maar hij stapt in november zelf al op. Kan hij mooi de politiek in
Afbeelding
Door Gerlof Leistra

Korpschef Welten maakte opnieuw een uitglijder
Opnieuw vloog de Amsterdamse korpschef Bernard Welten finaal uit de bocht. In het NTR-programma '5 jaar later' zei hij maandagavond dat hij een eventueel burqaverbod niet wil handhaven. In dat geval zal hij burgerlijk ongehoorzaam zijn.

Terecht dringt PVV-woordvoerder Hero Brinkman – zelf oud-politieman – bij minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie aan op stappen tegen de recalcitrante korpschef.

Riskant
Natuurlijk mag Welten een mening hebben, maar die moet hij niet zo luidkeels op televisie verkondigen. Zeker niet als hij daarmee de wetgever schoffeert.

Ook over het lopende Passage-proces en de rol van de criminelen Willem Holleeder en Dino Soerel deed hij riskante uitspraken waar de advocaten van de heren wel raad mee weten. Niet slim.

Onder PvdA-burgemeester Job Cohen – die hem zeven jaar geleden met een bizarre gouden regeling van Groningen naar Amsterdam haalde – sprak Welten ook al geregeld zijn mond voorbij. Daardoor waren de verhoudingen op het laatst volledig verstoord. Met Cohens opvolger Eberhard van der Laan (ook PvdA) kan hij beter overweg, maar de vraag is hoe lang dat nog duurt.

Ervaren
Bernard Welten is een visionaire en zeer ervaren politiechef, maar hij is nu eenmaal niet de baas. Wetten moet hij gewoon uitvoeren. Punt uit.

Met de komst van de Nationale Politie leek hij de droomkandidaat om de hoogste politieman te worden. Hij heeft vrijwel alles in huis, maar mist het geduld. Dan is zijn collega Ruud Bik van de KLPD geschikter.

Dankzij de riante regeling van Cohen mag Welten (55) na november tot zijn pensioen bepalen wat hij bij de politie gaat doen. Misschien moet hij maar de politiek in. Dan kan hij alles zeggen wat hij wil.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... rzamen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Korpschef Welten tegen de PVV

Bericht door Schepsel »

Weg met die clown. Pas als er een of ander fascistisch moslimbewind komt mag hij overwegen om wat anders te doen dan voorgeschreven. Kunnen ze niet mensen van de Dierenbescherming, met ervaring, bijvoorbeeld een cursus geven tot ''animal cop''? Waarom moet dat per se komen van de gewone politie, als andere mensen met hun taak en (beperkte) bevoegdheid aangetoond om hebben kunnen gaan?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Korpschef Welten tegen de PVV

Bericht door H.Numan »

'T is winter, iedereen glijdt uit. Maar ik denk dat Bernard zo onderhand is uitgegleden.
Hij doet gewoon wat hij wilt, schijt aan de rest.
Ongeveer even efficiënt als een topmanager van de spoorwegen.
Maar dan met een grovere bek, brutaler en een veel hoger salaris.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten tegen de PVV

Bericht door Ariel »

Commentaar: Vrijstaat

Het lijkt er sterk op dat de Amsterdamse autoriteiten menen dat ze in een rode enclave leven, waar eigen regels worden gemaakt of regelgeving uit Den Haag terzijde kan worden geschoven.

Burgemeester Van der Laan weigert bijvoorbeeld de wietpas in te voeren en de drugscafés in de buurt van scholen op te doeken.

Daarmee sluit de PvdA-er willens en wetens de ogen voor de misstanden en de grote zorgen die er leven bij ouders over scholen die uitgroeien tot drugsholen.

De Amsterdamse politiechef Welten maakt het ook bont. De man stelt op zijn beurt dat het korps een boerkaverbod niet gaat handhaven, want er is volgens Welten ruimte voor een eigen afweging.

Dus alles wat de arrogante Amsterdamse bestuurders, niet gekozen wel benoemd, niet uitkomt aan democratisch tot stand gekomen besluiten uit Den Haag wordt dus niet uitgevoerd.

Als iedereen zo zou opereren, dan wordt het land tamelijk onbestuurbaar. Slecht ook als signaal naar de burgers in de gemeente die via landelijke verkiezingen wel hebben gekozen voor dergelijke maatregelen.

Een Amsterdamse vrijstaat is onacceptabel.

Welten, die bezig is aan zijn laatste periode bij het Amsterdamse korps, diskwalificeert zich bovendien met zijn laatste uitspraken voor de nieuwe topfunctie als landelijke superpolitiechef.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8651 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Kan niet, of willen niet optreden tegen de taxihufters die voornamelijk uit Marokkanen bestaan.
Vrij spel voor taxihufters

AMSTERDAM - Zo'n drieduizend anonieme taxichauffeurs in Amsterdam kunnen voorlopig hun gang gaan. De gemeente zegt machteloos te staan tegenover de terreur van chauffeurs en meent slechts te kunnen wachten tot de invoering van de taxiwet.

Dagelijks ontvangt de gemeente klachten over onbeschofte, dure of weigerende chauffeurs. Recent dieptepunt was de nacht van oud en nieuw waarbij Amsterdammers lopend naar huis moesten. De taxichauffeurs accepteerden alleen lange ritten met bestemmingen buiten de stad. "Het is voor ons vechten met één hand op onze rug," zegt gemeentewoordvoerster Carlijn van Dongen tegen Binnenlands Bestuur. "We kunnen helaas niet zoveel."

Hoeveel klachten er met oud en nieuw binnen zijn gekomen kan de gemeente nog niet zeggen. Van Dongen bevestigt wel dat er elke dag geklaagd wordt over het taxivervoer in de hoofdstad. "We willen graag meer grip en invloed op de taximarkt, maar meer dan toezicht houden op een aantal standplaatsen kunnen we nu nog niet. Totdat de taxiwet ingevoerd wordt, rijden in Amsterdam drieduizend anonieme taxi’s rond, met alle gevolgen van dien."

Als de taxiwet in juni wordt aangenomen, kunnen gemeenten taxichauffeurs verplichten zich aan te sluiten bij een organisatie. Een chauffeur is dan aanspreekbaar op zijn gedrag en kan een sanctie krijgen.

Gisteren waren op de website van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) per abuis de klachten van passagiers te lezen. Een van de bezoekers meldde dat een chauffeur zijn kinderen met een mes bedreigde.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8650 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Marcouch troost geterroriseerd echtpaar

AMSTERDAM - Voor een ouder echtpaar in Amsterdam Nieuw-West is de Nieuwjaarsnacht een ware hel geweest. Ze hebben sidderend gevangen gezeten in hun eigen huis. Acht uur lang werd in het portiek van het echtpaar vuurwerk afgestoken. Ze durfden het huis niet uit om Nieuwjaar te vieren.

Uit pure wanhoop schreef het echtpaar een noodkreet aan Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), staatssecretaris Fred Teeven, burgemeester Eberhard van der Laan en stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. Gisteravond ging Marcouch bij het gezin op bezoek. ,,Hun portiek werd ingenomen door tuig met vuurwerkbommen en pijlen. Er is daar flink geknald. Het portiek zit vol met brandvlekken. De vrouw heeft noodgedwongen haar siervuurwerk in de achtertuin afgestoken. De man zat de halve nacht thuis te janken.”

Al jaren wordt het echtpaar geterroriseerd door een groep jongeren uit de straat. De politie weet wie het zijn. Ook woningcorporatie Rochdale weet van de hoed en de rand. Maar er gebeurt niets. ,,Oud en nieuw was een heftig dieptepunt”, stelt Marcouch. Van acht uur ’s avonds tot vier uur ’s nachts werd het echtpaar geterroriseerd. De afgelopen jaren is geprobeerd om het met praten op te lossen. Maar de vrouw werd daarna bedreigd met fysiek geweld. Het echtpaar heeft er slapeloze nachten van. Ze leven constant in angst.”

Volgens Marcouch, die tussen 2006 en 2010 stadsdeelvoorzitter was in Amsterdam Slotervaart, was het voor de jongeren een gelegenheid om te laten zien wie de baas in de straat is. Het echtpaar heeft aangifte gedaan. Maar de politie kan daar volgens de PvdA’er weinig mee. ,,Het grootste probleem van dit soort terreur is dat het niet laat vatten in fysiek geweld of duidelijke bedreigingen. Ze zijn niet bedreigd of geslagen. Dan blijft er weinig over voor de politie. Die aangifte is een proforma ding geworden. Rochdale en het stadsdeel zouden in moeten grijpen. Die familie die de straat terroriseert moet gewoon weg. Niet het slachtoffer maar de dader moet het veld ruimen.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8649 ... binnenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Schepsel »

Ze zijn niet bedreigd of geslagen.
Er zijn toch ook overlast-en vandalismewetten?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Welten onder vuur bij coalitie


DEN HAAG - Korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie ligt onder vuur bij regeringspartijen VVD, PVV en CDA nadat hij heeft laten weten het boerkaverbod niet te willen handhaven.

‘Ik zou het sterk toejuichen als de minister in zou grijpen.’ Welten zei gisteren in het NTR-programma 5 jaar later dat hij – mocht het kabinet inderdaad een boerkaverbod invoeren – burgerlijk ongehoorzaam zal zijn.

VVD-Kamerlid Hennis-lasschaert heeft op Radio 1 gezegd dat Welten zijn woorden moet terugnemen en dat minister Opstelten hem daarop moet aanspreken. Mirjam Sterk (CDA) noemt de uitspraken dubieus en voorbarig.

Wilders (PVV) vindt dat Welten zijn biezen moet pakken.

Vanochtend zei PVV'er Hero Brinkman al dat de korpschef Welten zijn boekje ver te buiten gaat. Brinkman riep in het Radio 1-programma Nog Steeds Wakker Nederland minister Opstelten op om op te treden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8652 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Uit het AD.
PvdA
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zegt dat de politie in principe de wet moet uitvoeren, maar vindt dat er nu wel een fictieve discussie gevoerd wordt, omdat het boerkaverbod er nog helemaal niet is. Zijn partij is overigens tegen zo'n verbod. Hij wijst erop dat een agent per geval kan beoordelen of hij zal optreden, maar PVV'er Brinkman vindt dat de uitspraken van Welten veel verder gaan, omdat het niet gaat om de beoordeling van een individuele agent maar om een soort van richtlijn.

GroenLinks
Ineke van Gent van GroenLinks twitterde dat de politie bij het uitvoeren van de wet prioriteiten moet stellen. Bijvoorbeeld de aanpak van kinderporno zou dan voor moeten gaan. Volgens Hennis-Plasschaert snijdt dat argument geen hout, omdat handhaving van een boerkaverbod geen extra capaciteit vraagt.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie verwijst naar de hoofdofficier van justitie en de burgemeester van Amsterdam wat de uitspraken van Welten betreft. De Kamer praat volgende week met de minister over de politie en zal dan op de kwestie terugkomen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/ ... lten.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Als je maar goed op Welten in praat, dan is hij echt wel genegen om te luisteren.

http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/42 ... welten.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Welten braaf op de knietjes met 10 vingers luisterend naar een haatbaard.
http://www.dumpert.nl/mediabase/523951/ ... nie_n.html
En als die weg moet kan die toch wel opperbaas worden van de cavia-politie? Die pet past ons allen, nietwaar?
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Welten: Burqaverbod-uitspraak veel genuanceerder

De uitspraken van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten over het burqaverbod liggen volgens een woordvoerder van Welten een stuk genuanceerder. 'Zijn woorden moeten in de context worden gezien.'

Dat zei zijn woordvoerder woensdag nadat ophef was ontstaan in de Tweede Kamer over zijn uitlatingen in het tv-programma 5 jaar later.

‘De wet is er nog niet,’ aldus de woordvoerder. Zijn woorden moeten dan ook ‘in de context’ worden gezien. ‘Hij heeft gezegd dat vrouwen met een burqa zullen worden aangesproken.' Ze erkende wel dat de korpschef geen voorstander is van het burqaverbod. ‘Maar we moeten eerst de wet afwachten.'

Welten zei dat hij het door het kabinet aangekondigde burqaverbod een ‘buitengewoon complex dilemma' vindt.

‘Ik denk dat de vrouw zal worden aangesproken op het feit dat ze een boerka draagt. Ik geloof er niet in dat wij vrouwen, ervan uitgaand dat het een vrouw is, want dat kun je niet zien, gaan arresteren.'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... eerder.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
In het dagblad de Trouw las ik nog dat Welten er er niet vanuit gaat dat het boerkaverbod door de Tweede en Eerste Kamer komt. Mocht het die kamers toch passeren, dan zal hij burgerlijk ongehoorzaam zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

‘Hij heeft gezegd dat vrouwen met een burqa zullen worden aangesproken.'
Helemaal fout. Mag niet!
Als een vrouw zo vreselijk fundi is dat ze onder de burka zit, dan moet ze ook voorzien zijn van een begeleider/bewaker (mahram) van de juiste mannelijke soort. Die gaat er over of je de vrouw mag aanspreken.
Je gaat toch ook niet tegen een paard aan praten? Je spreekt de persoon aan die erop zit!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Zwartmeer »

Hier is de uitzending van Vijf jaar later:

http://www.nps.nl/page/programma/4126/5-jaar-later" onclick="window.open(this.href);return false;
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Niet verwonderlijk dat de dhimmie Welten door Jneid een flinke schouderklop krijgt. Welten kan trots zijn dat een extremistische salafist hem een compliment geeft.
Omstreden imam blij met burqa-uitspraak Welten
donderdag 6 januari 2011

Korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland ligt zwaar onder vuur vanwege zijn aversie tegen het burqaverbod. De omstreden imam Fawaz Jneid ziet in Welten juist een groot visionair.

Nadat woensdag de politiek Weltens uitspraak scherp veroordeelde, is het nu de beurt aan de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV).

Onverstandig
De korpschef is niet van plan het nog in te voeren buqaverbod serieus te nemen. Gesluierde vrouwen hoeven niet te vrezen voor een boete en dat zint de vakbond niet.

De APV noemt de uitlatingen onverstandig. ‘In zijn positie moet hij zich niet met het regeringsbeleid bemoeien,’ zegt APV-voorzitter Bert Verdijk.

As-Soennah
Steunbetuigingen krijgt Welten ook: op de website Al-Yaqeen, verbonden aan de omstreden moskee As-Soennah, oogst de politiebaas veel lof.

‘De moedige uitspraak van korpschef Welten getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel,’ schrijft imam Fawaz Jneid. ‘Blijkbaar heeft Nederland nog mensen op vooraanstaande posities waar het trots op kan zijn.’

Moord en brand
Voor de coalitiepartijen in de Tweede Kamer, die de uitspraak van Welten ongepast noemen, heeft de omstreden imam geen goed woord over. ‘Politici die als reactie op zijn woorden moord en brand schreeuwen dat de korpschef met deze uitspraken buiten zijn boekje is getreden, begrijpen blijkbaar niet de wijsheid achter zijn woorden.’

Volgens Jneid hebben ze niet door ‘hoezeer de veiligheid van de samenleving samenhangt met saamhorigheid en respect.’ ‘Zodra een deel van de samenleving afgezonderd wordt en als doelwit genomen wordt van een onrechtmatige behandeling, dan heeft dat zijn weerslag op de gehele samenleving. De samenleving wordt daar niet veiliger van, integendeel, het zal hierdoor ontwricht raken.’

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... Welten.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Stichting as-Soennah prijst korpschef Welten om uitspraak

De Amsterdamse korpschef Bernard Welten gaat het in het regeerakkoord genoemde boerkaverbod niet handhaven als het door de Kamer komt. Sommige dingen in het regeerakkoord ‘sla ik over’, zei hij dinsdagavond in het NTR-programma 5 jaar later.

Blijkbaar heeft Nederland nog mensen op vooraanstaande posities waar het trots op kan zijn. De moedige uitspraak van korpschef Welten getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als korpschef van de hoofdstad van Nederland behoort het tot zijn taak om te waken over de veiligheid van onze samenleving, de handhaving van de wet en het behoud van onze rechtsorde.

Politici die als reactie op zijn woorden moord en brand schreeuwen dat de korpschef met deze uitspraken buiten zijn boekje is getreden, begrijpen blijkbaar niet de wijsheid achter zijn woorden. Ze begrijpen niet hoezeer de veiligheid van de samenleving samenhangt met saamhorigheid en respect. Zodra een deel van de samenleving afgezonderd wordt en als doelwit genomen wordt van een onrechtmatige behandeling, dan heeft dat zijn weerslag op de gehele samenleving. De samenleving wordt daar niet veiliger van, integendeel, het zal hierdoor ontwricht raken.

Korpschef Welten kiest met zijn uitspraak nadrukkelijk voor de veiligheid van de samenleving en doet daarmee zijn functie eer aan. Zoals hij zelf zegt: “Ik voel me niet altijd een instrument van de overheid dat onmiddellijk doet wat er gevraagd wordt. Ik gebruik m’n verstand nog steeds.” Hij wijst erop dat de politie er is om vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid te waarborgen. Mocht het wetsvoorstel dat de boerka gaat verbieden door de Kamer aangenomen worden, dan zal hij burgerlijk ongehoorzaam zijn.

De Islamitische gemeenschap van Nederland draagt deze uitspraken een warm hart toe. Wij prijzen dit standpunt zeer. Het is belangrijk dat wij moslims onze ogen en oren open houden voor onze omgeving. Het is niet alleen onze plicht naar onszelf te kijken en naar ons eigen gedrag. Het is ook belangrijk dat wij in onze omgeving de goede krachten leren herkennen en deze ondersteunen.

Vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid zijn in het belang van iedereen. De Islamitische gemeenschap van Nederland is dankbaar voor iedereen die zich hiervoor inzet. En goed voorbeeld doet volgen. Nu al heeft de burgemeester van Amsterdam, de heer Van der Laan, zich achter de uitspraken van de korpschef geschaard. Wij hopen dat meer mensen zijn voorbeeld zullen volgen, de wijsheid van zijn woorden zullen inzien, en van Nederland op deze wijze daadwerkelijk een betere samenleving maken.

Stichting As-Soennah
5 januari 2011

http://www.al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/n ... hp?id=1815" onclick="window.open(this.href);return false;
Dit is de schouderklop van Jneid en zijn consorten, maar ze maken wel een fout want Van der Laan schaart zich niet achter de uitspraak van Welten. Burgemeester Van der Laan liet zijn politiecommissaris vallen. "De wet geldt ook in Amsterdam", zegt hij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Welten te ver gegaan'

AMSTERDAM - De positie van de Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten staat zwaar onder druk nadat hij zei vrouwen in boerka's niet te zullen aanhouden. Een aangekondigde wet moet het dragen van die gezichtsbedekkende kleding op de openbare weg verbieden.

Burgemeester Van der Laan liet zijn politiecommissaris vallen. "De wet geldt ook in Amsterdam", zegt hij.

In de Tweede Kamer vindt een meerderheid dat Welten zijn uitspraken moet terugnemen en zijn excuses dient aan te bieden.

Weltens directe baas, burgemeester Van der Laan, laat ondubbelzinnig weten: "Als dit de wet wordt, dan wordt er gehandhaafd, zoals we dat ook doen met het kraakverbod. Binnen de Amsterdamse driehoek bestaat daar geen misverstand over." Van der Laan wijst er evenwel op dat er nog geen sprake is van een wet, enkel een voornemen daartoe.

Collega's van Welten houden zich op de vlakte. Korpschefs in Den Haag, Rotterdam en Utrecht willen zich niet branden aan de omstreden uitspraak.

De politieke uitspraken van Welten vallen ook niet goed bij de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV). Zij noemen de uitlatingen onverstandig. "In zijn positie moet hij zich niet met het regeringsbeleid bemoeien", zegt APV-voorzitter Bert Verdijk.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8662 ... binnenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Korpschef Welten luidt eigen nederlaag in

Welten luidt zelf zijn nederlaag in

In het verleden mocht ik ze wel. Korpschefs à la Eric Nordholt, die punten aansneden waarmee de politiek iets moest. ‘Maak van je hart geen moordkuil.’

Die lijn is door sommige politiebazen doorgezet, maar wordt wellicht wat te dik aangezet.

IJdelheid
Toen ik gisteren naar het programma ‘5 jaar later’ keek, waarin Jeroen Pauw de Amsterdamse korpschef Bernard Welten ondervroeg, vond ik deze lijn inderdaad weer eens te ver doorschieten.

Natuurlijk, ook bij types als Nordholt was er ijdelheid in het spel, maar ik heb het idee dat deze nu overheerst.

Caviapolitie
Eerder op de dag was al in het nieuws dat Welten weinig voor de ‘animal cops’ voelde. Daar is inhoudelijk nog wel iets voor te zeggen, maar dat verstomde direct doordat Welten van ‘caviapolitie’ sprak.

Dat is best een leuke vondst, maar dan eerder voor een blogger en niet voor een politiebaas in functie. Dion Graus (PVV) hing natuurlijk direct aan zijn broekspijp.

Klimaat
Dan het interview, dat overigens in december was opgenomen. Welten vindt de uitspraken van Frits Bolkestein over Joden die Amsterdam beter kunnen ontvluchten, gezien het klimaat daar, overdreven.

Nou, even los van wie ik vind dat er gelijk heeft, het is een grensgevalletje. De rol van korpschef en politiek commentator schuren hier tegen elkaar aan.

Ongehoorzaam
Maar dan: Welten geeft aan dat de Amsterdamse politie geen vrouwen met burqa gaat aanhouden, mocht de landelijke politiek dat voorschrijven. Hij zal zich dan burgerlijk ongehoorzaam opstellen.

Nu ontpopt Welten zich als activist; hij gaat nog net niet met tomaten gooien naar de politici die dat voorstaan. Dat is dus voer voor PVV-vragen. Onhandig en onnodig ook, want een als-dan-vraag die gemakkelijk uit de weg kan worden gegaan.

Bijlmer
Zijn dochters kunnen best over straat in Zuid-Oost, de Bijlmer. Oké, kan zijn: ik ben er al een tijd niet geweest. Hij kan ook moeilijk anders beweren, anders zou hij toegeven dat er ‘no-go areas’ zijn in Amsterdam.

Alleen mensen die al iets op hun kerfstok hebben, schieten elkaar daar overhoop en hebben iets te vrezen, zo luidt de boodschap van Welten. Lijkt me twijfelachtig; niet iedereen schiet zuiver.

Vrij rondlopen
Interessant is het ook als interviewer Jeroen Pauw doorgaat op 20.000 mensen (in heel Nederland) die hun straf nog moeten uitzitten, maar volgens Welten nog vrij rondlopen. Die zouden nu krachtdadig worden aan- en opgepakt. Ik had dat getal al eens eerder gezien en was toen van m’n stoel gevallen, dus nu niet meer.

Maar Pauw vraagt terecht waarom dat dan niet eerder was gebeurd. ‘Dat is toch een ABC-tje? Vond de vorige burgemeester de vorm niet? Lag het OM dwars of de rechter-commissaris?’ Welten komt hier niet goed weg: ‘In sommige gevallen ging het maar om een inbraak…’

Vilein
Ik vond Pauw toch wel op dreef, deze uitzending. ‘U prijst de huidige burgemeester, maar prijst u daarmee niet de vorige burgemeester het graf in?’ klinkt het wat vilein.

De slechte relatie tussen Welten en Job Cohen (PvdA) ligt nog vers in het geheugen. Welten geeft toe dat het schuurde, maar bestrijdt dat de veiligheid in Amsterdam daaronder heeft geleden. Dat laatste nu, is toch wat moeilijk voorstelbaar.

Hamvraag
De hamvraag is: ben ik alleen een beetje pissig omdat de uitspraken van Welten niet in mijn politieke straatje passen? Ik denk eerlijk gezegd dat dit meespeelt. Maar een korpschef moet zich ook afvragen of het doen van (veel) politieke, gekleurde uitspraken wel zijn primaire taak is.

Ik vind niet dat korpschefs robots moeten zijn, zonder humor, menselijkheid en toegankelijkheid. Maar selecteer dan de momenten om echt belangrijke zaken aan te kaarten, die anders blijven liggen. Stel hierin prioriteiten. Een praatshow streelt misschien wel de ijdelheid, maar is daar geen geschikt instrument voor.

Paul Lieben

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh ... aag-in.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wat voor prijs gaat die van deze maffia van Allah krijgen? De 'usefull idiot' prijs of de 'stupid fellowtraveller' prijs?
En ik lees:
"De Islamitische gemeenschap van Nederland draagt deze uitspraken een warm hart toe. Wij prijzen dit standpunt zeer. Het is belangrijk dat wij moslims onze ogen en oren open houden voor onze omgeving. ..."
Dat laatste lijkt mij nu niet bevorderd worden door onder een burka te gaan leven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Zwartmeer »

Volgens Jneid hebben ze niet door ‘hoezeer de veiligheid van de samenleving samenhangt met saamhorigheid en respect.
Dat hebben ze inderdaad niet door anders was Jneid al lang het land uitgeschopt.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

En dit is de volgende PVDA korpschef die niet van plan is het boerka verbod te respecteren. Jneid begint al te glimmen van geluk.

Afbeelding
Korpschef Twente: Burqaverbod handhaven heeft geen prioriteit
donderdag 6 januari 2011

Als het kabinet een burqaverbod instelt, zal de handhaving daarvan geen prioriteit hebben voor korpschef Martin Sitalsing van de politie Twente. Hij zegt liever overvallen aan te pakken dan huisvrouwen met burqa's op te pakken.

Ik kan mijn capaciteit maar één keer uitgeven,’ zegt Sitalsing vandaag tegen RTV Oost.

Krakers
Volgens Sitalsing is de politie er om de wet te handhaven, maar hij zegt wel naar de context te kijken.

‘Er is ook een verbod op bivakmutsen, dat stamt uit de kraaktijd. Als we die wet nodig hebben, kunnen we die gebruiken. Hetzelfde geldt voor het burqaverbod. Als wij het nodig hebben, bijvoorbeeld bij een demonstratie, zal ik niet nalaten om die wet te gebruiken.’

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... riteit.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Als de politie nergens het burka verbod kan handhaven wegens personeel gebrek, hoe kan er dan gekletst worden over vertrek van 100-en agenten naar Afghanistan? Ten koste van welke taken gaat dat dan wel niet?
Even voor de duidelijkheid: in Afghanistan hebben ze een burka gebod, geen burka verbod!
Daar gaan onze agenten de Afghaanse agenten leren om te gaan met vrouwen die geen burka dragen en hier moeten onze agenten nog leren om te gaan met vrouwen die wel een burka dragen. (Burqa Sensitivity Training)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Korpschef Welten en ander nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie