Om over na te denken

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Om over na te denken

Bericht door hans van de mortel »

Oh popster die op het podium staat.
Jouw naam verschijne in lichte letters overal.
Jouw songs klinken elke dag en nacht door alle luidsprekers.
Jouw videoclip moet elke avond op TV.
Jouw stijl worde overal geïmiteerd.
In Amerika net zo hard als in Boerenkoolstronkstradeel.

Jesaja 45:18 - Want dit heeft Jehovah gezegd, de Schepper van de hemelen, Hij de God, de Formeerder van de aarde en de Maker ervan. Hij die haar stevig heeft bevestigd, die haar niet louter voor niets heeft geschapen, die haar geformeerd heeft om ook bewoond te worden: ”Ik ben Jehovah, en er is geen ander.”

In de Tien Geboden van de Bijbel wordt niet gezegd dat er geen andere goden zijn - neen - je mag geen andere goden vereren. Verderop in de Bijbel wordt aangetoond dat die andere goden valse goden zijn, afgoden. En weer verderop staat dat die andere goden helemaal niet bestaan.
Welnu, dat klopt toch? Er zijn toch geen andere goden, geen afgoden? Is dat zo? De Rolling Stones en Michael Jackson, de voetbalsterren, zijn dat voor velen geen afgoden? Of dat ene merk jeans wat je beslist moet dragen, omdat je anders belachelijk bent, is dat geen afgod? Of het pilsje of het sigaretje of het stickie. Zijn dat niet net zo goed afgoden als de onbespoten groenten van de gezondheidsfreaks met hun macro-biologische toestanden?
En hoe zit het met de zelfontplooiing, met het zelf aan de bak komen, met het aan je zelf werken - kortom, met de eigen navel?
Er zijn afgoden bij de vleet, wanneer je je ogen maar goed open hebt!
Welnu, in de tien geboden staat - of er nu andere goden zijn of niet, je moet maar voor één god buigen. Dat is de God die ergens Immanuel heet: God met ons. Dat is de God die hoop biedt en nieuw leven en toekomst. Alle andere goden zijn afgoden of gewoon flauwekul.
Bron: Drs Ype Schaaf, (ex?) lid van de hoofdredactie van het Friesch Dagblad. Zijn radio- en televisiebijdragen gaven hem grote bekendheid.

En hoe zit het met de zelfontplooiing, met het zelf aan de bak komen, met het aan je zelf werken - kortom, met de eigen navel?

Dat de bedenker van bovenstaande teksten de een of andere zwaar christelijke freak is, hoeft verder geen betoog. Hij spreekt zich direct tegen. Hij spreekt over zelfontplooiing, maar in feite wil hij dit weer niet. Hij wil afhankelijkheid van de mens. Niet van Michael Jackson, maar van Jezus Christus, of van de dominee die tekst en uitleg kan geven over iemand die hij zelf nooit gekend heeft maar er wel alles van weet. Aan die superieure mens die namens God spreekt of simpelweg de macht naar zich toe heeft getrokken. Wat bijvoorbeeld te denken van die Noord-Koreaanse machthebber? Waarschijnlijk op sterven na dood; net zoals destijds Stalin. Maar toch die angst bij de mens, de vrees voor iemand die in wezen hulpeloos en machteloos alleen is. Want zonder blinde gehoorzaamheid en steun van zijn onderdanen is hij slechts een hulpeloze ellendeling. Het heeft alles te maken met het ongezonde en geblokkeerde verstand van de mens die zich vrijwillig overgeeft aan list en bedrog dat hem in een fraaie aantrekkelijke verpakking gepresenteerd wordt. De inhoud smaakt en deugt niet. Maar wie durft dit nog toe te geven? Of dat nu zijn stem geven is aan Balkenende, Hitler, de paus, de leiding van de Jehovah’s Getuigen, men zal altijd in blinde gehoorzaamheid en adoratie kritiekloos alles slikken wat hem met de papalepel van de leugen wordt ingegeven door anderen.

Dat incident met het gooien van de schoen naar Bush toont eens te meer aan hoe belangrijk en daadkrachtig de mens kan zijn door uiting te geven aan de kracht van zijn verstand, zijn vrije wil. En NIET blindelings maar alles accepteren wat van bovenaf wordt opgelegd. Maar de massa is dom, oliedom. Want in feite zou er een regen van schoenen moeten neerdalen op het hoofd van de N-Koreaanse potentaat en Bush. Maar wat doet dan de politie? Blijft die roerloos staan toekijken? De baas van de politie blaast op een fluitje, en hup . . . de horde afgerichte honden slaat er op los, arresteert en verbandt naar de concentratiekampen waar de kans om er ooit nog levend uit te komen tot 0,01 is gereduceerd. In de VS mag dit allemaal. Het effect blijft hetzelfde: er verandert niks. Mits . . . mits genoeg mensen zich publiekelijk blijven verzetten tegen wat in hun ogen onrechtvaardig en onrechtmatig geschiedt. Wanneer dit gebeurt zegeviert de democratie. In alle andere gevallen maakt het niet uit. Of je nu door de hond of door de kat wordt gebeten.

De mens is een kuddedier die bereid is zijn ziel te geven voor onderkruiperig leugenachtig gedrag. Daarom is een tegenkracht nodig. Een tegenkracht die weerstand kan bieden voor de waan van de dag. Zo iemand is Wilders. Daar mogen we God dankbaar voor zijn. Toch raar, je zou eerder verwachten dat God die wijsheid en dat inzicht aan Balkenende zou hebben gegeven. Vandaar ook dat je van mij geen enkele wijsheid over God zult horen. Of het moet van mij een niet aflatende lijst zijn van wangedrag, leugens, list, bedrog, verraad, doodslag, aanzetten tot haat en discriminatie van de God die de mens aanbidt.
Dan is het toch niet zo verwonderlijk dat de mens al deze zelfde trekjes vertoont als de God die hij overeenkomstig zijn eigen beeld geschapen heeft! Als Jehovah’s Getuige had ik altijd de leukste en ontspannen gesprekken met atheïsten. Dat heeft mij later ook tot nadenken gestemd. Van christelijke mensen ging altijd een onaangenaam spanningsveld uit. Datzelfde overkwam mij altijd bij Marokkanen - niet bij Turken! Die waren veel beschaafder en beleefder.

Zolang religie nog standaard in het gezondheidspakket van de mens zit, zal de mens altijd ziek, ernstig ziek en geestelijk gestoord blijven.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4218
Lid geworden op: do jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door Ketter »

Zoals nu, heb ik gewoon zin om, smakelijk ironisch, "amen" te zeggen op je (dikwijls overdadig) scherpe preken. Dikwijls, omdat ik weer dingen gezien of gehoord heb die mij in een (soms overdadig) scherpe bui plaatsen.

Zoals die idiote uitspraak van popie rad-zinger alweer.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Onkruid roeit men uit

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De religieuze spanning in Israël loopt op nadat ultraorthodoxe Joden een achtjarig meisje hebben bespuwd omdat ze niet zedig genoeg gekleed wa. Moeten we in Antwerpen ook vrezen voor zulke incidenten?

Het antwoord is nee, zegt Terry Davids van het magazine Joods Actueel. “De ultraorthodoxe joden die dit extremisme prediken, gaan rechtstreeks in tegen de geest van het joodse geloof. Een religieuze Jood praktiseert zijn geloof zonder het aan iemand anders op te leggen. Deze extremisten zijn gespuis, ik noem ze de Taliban van het jodendom.”
Ja ja, dat kan deze meneer wel keihard concluderen, maar het blijft hoe dan ook een angstige zaak wanneer dat zooitje ongeregelde godsdienstwaanzinnigen meer dan 50% van de Antwerpse polulatie zal beslaan. Eens kijken wat die domoor dan zou smoezen. Het was logischer en oprechter geweest wanneer deze 'geflipte' halfzachte Terry Davids simpel geantwoord zou hebben wat ik hier aan de orde stel. Namelijk, dat zolang dit extremistische gespuis (zijn eigen woorden) niet dood gemaakt wordt of achter tralies gezet of in gekkenhuizen wordt opgeborgen, aan de poten van onze beschaving gezaagd wordt. Vergelijk het ook maar met af en toe een band lek prikken van de bus met passagiers van onze kennisbeschaving. De band kan net zolang vervangen worden tot hij niet meer leverbaar is. Allemaal theorie, maar toch . . . Daarom is het logisch wanneer aan de hand van een adequate wetgeving dit soort uitspattingen van onaangepast ongewenst psychotisch gestoord gedrag in geen geval de kans wordt geboden onze samenleving ondraaglijk te maken en te verpesten. Dat soort etterbakken van de mensheid moet je een keiharde knal voor hun botte hersenen verkopen.

Ik wil hierbij ook nog eens de uitspraak van de gerenormeerde CDA-huichelaar Donner aanhalen die eens beweerde dat bij een meerderheid van moslimstemmen in Nederland met een uitgesproken liefde voor de invoering van de sharia, de sharia simpelweg deel zal gaan uitmaken van ons rechtsstelsel. Hoe dat zo? Dankzij het recht van democatie waarbij men kan kiezen voor een poel van stinkende modder en ellende en vunzige middeleeuwse beschaving om die over de medemens heen te kieperen.

Om prettig te kunnen overleven, zeg ik: "Op de barricaden! En uitroeien die moslims die bij de koran zweren en voor de sharia kiezen en tevens al dat overige godsdienstwaanzinnige extremistische gespuis. Zijn ze nou helemaal besodemieterd dat achterlijke hersengestoorde ontspoorde volk?"

Het huichelachtige van politici is dat zij thuis privé wel het onkruid uit de tuin weghalen omdat anders de buren zich er over beklagen, maar bij het nemen van hun verantwoordelijkheid tegenover de burgerij het laten afweten wanneer het om het ergste soort overwoekerende, natuur verpestende, onkruid gaat: het islamitische en joods extremistische gespuis.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ongewenste door mij niet uitgenodigde 'gasten'.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zolang het lijdzame voor negentig procent domme alles slikkende en goedvindende niet kritisch nadenkende volk niet protesteert, zal er de baas over hen gespeeld worden door slechts een enkele dwaas. Eventueel in commissie met een of meer andere narren. Dat is altijd al zo geweest.

Gajes van het verderf
Een greep uit het gajes van het verderf. Te beginnen bij – en verder in willekeurige volgorde, – het door de mens – notabene – zelf gecreëerde schrikbeeld God, de profeet Mohammed, keizer Nero, Napoleon, Chemberlain, Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Kok (de huichelaar socialist en bedenker van de ommezwaai naar de grote privatisering in Nederland), Balkenende (enthousiast Irak-oorlog aanhanger), alle Amerikaanse presidenten, Kim Jong-il, en nog vele anderen die de geschiedenis een onmenselijk aanzicht gaven.

Geen probleem met fascisme
In een democratie kan men makkelijk demonstreren en zijn stem verheffen, maar men doet het niet. De mens heeft blijkbaar geen probleem met fascisme of islam. Dat is enigszins ook wel begrijpelijk omdat islam sowieso nog geen macht in die democratie is zoals destijds de nazi’s onder Einzelgänger Hitler nog even op hun beurt moesten wachten alvorens Hitler door zijn alles bepalende macht de mensheid kon gaan fileren. Dankzij een meerderheid in het parlement kon alle nazi ellende een aanvang nemen om onder leiding van verlosser en eenling Hitler de wereld vervolgens op zijn grondvesten te doen schudden.

De vraag die ik aan iedere psychiater zou willen stellen is: waarom kiezen moslims in het Westen niet massaal voor het humanisme?

Simpele vraag. Simpel antwoord
Aangezien ik ook (amateur) psychiater ben zal ik die vraag zelf kort en krachtig beantwoorden. Moslims zijn huichelaars! Ze roepen constant islam is vrede. Zo simpel kan een diagnose zijn. Je hoeft alleen maar kennis van zaken te hebben en inzicht in de menselijke tekortkoming: geen vrije wil. Moslims maken, net zoals ieder ander mens, keuzes in hun leven. Een nadenkend mens wil zijn keuze nog weleens wijzigen vanwege veranderde omstandigheden. Nee, zegt de moslim, eens gekozen voor de achterlijkheid uit de woestijntent van Arabische viespeuk Mohammed, altijd zo blijven leven volgens zijn wil, die immers van God afkomstig is. Want als een moslim ergens zeker van is, dan is het wel van de overlevering uit het dorre woestijn landschap van Arabische kennis van God, van het Arabisch boeventuig met getrokken met bloed besmeurde kromzwaarden. Lang leve de Arabisch islamitische beschaving! Ja! Voor dwazen, maar niet voor de nuchtere kritisch zelfstandig nadenkende medemens. Ieder mens kan goed zijn, onafhankelijk van ras of welke afkomst dan ook. Als hij zich maar geen moslim noemt. Dat is schoppen tegen onze kennisbeschaving.

De wereldberuchte seksmanie van Mohammed
Geen mens in ONZE kennisbeschaving die pedofilie een warm hart toedraagt; mohammedanen doen dat wel. Immers, zoals bij alle mohammedanen bekend is, probeerde hun geliefde profeet Mohammed zijn meiske (Aisha) al vanaf zes jaar te neuken. Was hij seksmaniak of wilde hij zo graag met kleine kindertjes spelen? Dat is de prangende vraag. Hoe dan ook weten we, dankzij alle pedagogisch eersteklas onderlegde imams, dat het Mohammed pas lukte Aisha binnen te dringen toen zij negen was. Hoe weten we dit? Waren we er bij? Nee, dit wordt schaamteloos door ALLE Mohammed-aanhangers als waar gebeurd aanvaard en als de gewoonste zaak van de wereld beschouwd. Dankzij het geweldige onderwijs in de mosketen van de imams en andere hoog opgeleide dwazen in de islamitische klassieke Arabische godsdienstwaanzin.

Moslims zijn het probllem. Niet islam
Mohammed, hun geliefde profeet, kon onder het dak van zijn woestijntent – dag in dag uit – een meisje van zes proberen te verkrachten en de volgende dag zijn tegenstanders hun hoofd (laten) afhakken. Voor mohammedanen is dit vanzelfsprekend de gewoonste zaak van islam. Vandaar ook dat alle moslims in koor roepen: “islam is vrede.” Dit soort onbetrouwbare mensen noemen we huichelaars en potentiële vijanden. Stapelgek verklaren is ook een optie.
Geen moslim die een afkeurend commentaar zal geven op de verkrachtingen van Mohammed. Die moslim moet namelijk nog uitgevonden worden. Islam is niet het probleem, maar ALLE moslims zijn ons probleem, zo leerde ons Mecator.

Weiger moslim in onze samenleving als normaal te beschouwen
Daarom dienen moslims door ons en alle verantwoordelijke regeringsleiders als ongewenst te worden verklaard en voor goed geweigerd in ONZE samenleving. Tenminste . . . als wij pedofilie afkeuren en tegen elke vorm van verkrachting zijn - ook van een Arabisch islamitisch meisje van zes dat toevallig het speeltje in de zandbak van Allah van de pedofiele profeet Mohamed was. Want moslims hebben hier blijkbaar totaal geen moeite mee. Zij keuren namelijk niets af van hun geliefde pedofiele profeet. Ook niet zijn massale moordpartijen als roverhoofdman en aanvoerder van een oorlogszuchtige religie die nog dagelijks zijn sporen met verve verdient. Want terrorisme en onderdrukking van de menselijke geest staan hoog in het vaandel van de leringen uit de koran.

Om over na te denken:
hoe lang moeten wij moslims nog tolereren als 'normale' mensen met een 'gezonde' geest?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Om over na te denken

Bericht door mercator »

In gesprekken met linksmensen en aanverwanten valt me op dat de acceptatie van de moslim voortkomt uit een gebrek aan fantazie. Wij kunnen ons moeilijk verplaatsen in de duistere gedachtenwereld van de moslim, een hoop schimmige ideeën en obsessies die kunnen gedijen op een voedingsboden van oeverloze domheid. Wss genetisch bepaald, maar dat potje gaan we nu maar niet openen. We kunnen gewoon niet begrijpen dat een moslim fundamenteel anders denkt en is dan wij, die er 3000 jaar beschaving op hebben zitten terwijl de moslim in het intellectuele jaar 0 is blijven steken. Gelukkig kan IK dat wel, mijn IQ is laag genoeg geworden en ik heb genoeg zwarte kanten in mijn karakter om de moslim wél te begrijpen en daardoor door ook radicaal af te wijzen. Een moslim is niet in te passen in een moderne beschaving. Enkele duizenden kan onze beschaving verteren en onschadelijk houden, zo gauw er te veel komen wordt de overlast onbeheersbaar.

Idd, Islam is niet het probleem. Islam is NIKS , lachwekkende fabels voor kamelenboeren. Of je het koranboekje nu van voor naar achter leest of andersom maakt ook helemaal niks uit. De moslim-mens is het probleem. Daarom dat ik ook moeite heb met het concept ex-moslim.
Moest de ex-moslim echt bestaan is dat het beste bewijs voor de evolutietheorie: de ene soort komt voort uit de andere 8) .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Verkiezingen in India met Hitler en Frankenstein

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Hitler doet mee aan verkiezingen in India. Maar ook Frankenstein

Afbeelding
GAUHATI, India (AP) — The tiny northeast Indian state of Meghalaya has a special fascination for interesting and sometimes controversial names, and the ballot for state elections Saturday is proof.

Among the 345 contestants running for the state assembly are Frankenstein Momin, Billykid Sangma, Field Marshal Mawphniang and Romeo Rani. Some, like Kenedy Marak, Kennedy Cornelius Khyriem and Jhim Carter Sangma, are clearly hoping for the electoral success of their namesake American presidents.

Then there is Hitler. This 54-year-old father of three has won three elections to the state assembly with little controversy over being named after the Nazi dictator. His father had worked with the British army, but apparently developed enough of a fascination with Great Britain's archenemy to name his son Adolf Hitler — though he also gave him the middle name Lu, Hitler said. "I am aware at one point of time Adolf Hitler was the most hated person on Earth for the genocide of the Jews. But my father added 'Lu' in between, naming me Adolf Lu Hitler, and that's why I am different," Hitler told The Associated Press from the small village of Mansingre, 200 kilometers (125 miles) west of Gauhati, the capital of the nearby state of Assam.
Hitler said his name has not stopped him from traveling the world, including to the United States and Germany.
"I never had problems obtaining a visa but I was asked many times during immigration as to why I should have such a name. I told the immigration staff I possibly didn't have a role in my naming," he said.

India had thousands of troops fighting alongside the allies in World War II, especially in North Africa and Burma, but many Indians view Hitler not as the personification of evil but as a figure of fascination. Hitler's book "Mein Kampf" is prominently displayed at many Indian bookstores. The owner of a menswear shop named his store "Hitler," then expressed puzzlement last year after Israel complained.

Musfika Haq, a teacher in Meghalaya's capital, Shillong, said such names are common in the state.
"Parents obviously get fascinated by names of well-known or great leaders, but must be unaware that some of them, like Hitler, had been highly controversial," he said.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Terug

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wat God niet kan, maar Hans van de Mortel wel gelukt is. Zichzelf terug in de tijd plaatsen.

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Terug

Bericht door Eliabe »

'Hans van de Mortel' schreef:Wat God niet kan, maar Hans van de Mortel wel gelukt is. Zichzelf terug in de tijd plaatsen.
Als je het nu met een foto van de flintstones of amisch had gedaan,had ik daar wel beeld en geluid bij.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

It's only words

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Eliabe schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:Wat God niet kan, maar Hans van de Mortel wel gelukt is. Zichzelf terug in de tijd plaatsen.
Als je het nu met een foto van de flintstones of amisch had gedaan,had ik daar wel beeld en geluid bij.
En ik overal zoeken. In de bijbel, de koran, maar nergens God te vinden met een meute engelen om zich heen. Ik wilde alleen maar even laten zien dat ik meer kan dan God. En God begrijpt dat. Hij kent zijn plaats. Altijd en eeuwig in de achterhoede. Het zij zo.

God en de bijbel, Allah en de koran. Beide geestgedrochten van de mens hadden pech. Niets op het celluloid vereeuwigd. Helemaal niets! Alleen woorden, woorden en nog eens woorden. Niet eens een plaatje Godverdomme! Conclusie? God past wel in de oudheid, maar past niet in deze tijd. Hij is namelijk niet bij de tijd. It's only words!

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Het zal ook wel mooi zijn zo'n plaatje van god rond je nek te hangen, in zo'n leuk open te peuteren sierlijk hangertje.
Dan doe je je eigen moment aan de rechterkant en als je openklapt naar links verschijnt daar met je fantasie "god's"mooie moment.
Nou is de vraag hoe "god" jouw aanwezigheid verdraagt, wil "god" je pesten dan zie je jezelf alweer..
Wil hij je behagen dan zie je de dood, zie je helemaal niets en ruik je halverwege het openen stront dan sla je hem direct weer dicht!
Dat moet zijn aanwezigheid met zekerheid duiden, de berg stront die naar zijn evenbeeld is geschapen en ruikt naar leven. :vhappy;
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Wie vraagt wordt overgeslagen bij God

Bericht door Hans v d Mortel sr »

op z'n kop schreef:
Nou is de vraag hoe "god" jouw aanwezigheid verdraagt
Je kunt mij vragen, dan geef ik antwoord. God vragen is de duivel verzoeken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

HOE VERDRAAGT U MIJN AANWEZIGHEID
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

Hans als je de god van de geloven zoekt, stop er maar mee. DEZE BESTAAT NIET!!
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Eliabe schreef:Hans als je de god van de geloven zoekt, stop er maar mee. DEZE BESTAAT NIET!!
Waar het hart vol van is, de mond van overstroomt.
Hij zit er vol mee en kan gewoon de oprispingen moeilijk bedwingen.
Daar is hij voor geprogrammeerd geweest en het duurt nu eenmaal lang voor de rol wordt verwisselt. :heart:
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef:
Eliabe schreef:Hans als je de god van de geloven zoekt, stop er maar mee. DEZE BESTAAT NIET!!
Waar het hart vol van is, de mond van overstroomt.
Hij zit er vol mee en kan gewoon de oprispingen moeilijk bedwingen.
Daar is hij voor geprogrammeerd geweest en het duurt nu eenmaal lang voor de rol wordt verwisselt. :heart:
Hans is een machtige mooie vent en het hart op de juiste plek.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Hans is een machtige mooie vent en het hart op de juiste plek.
Dat vind ik ook, daarom haak ik even op dit draadje in, dat vind ik gezellig.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef:
Hans is een machtige mooie vent en het hart op de juiste plek.
Dat vind ik ook, daarom haak ik even op dit draadje in, dat vind ik gezellig.
Je kent Hans?
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Van zijn schrijven en afbeelding, dus hoe ik hem ken is door dat gene wat hij gegeven heeft en wat ik heb mogen ontvangen.

Maar persoonlijk kennen dag door dag niet, helaas misschien denk ik.

Jij wel?
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef:Van zijn schrijven en afbeelding, dus hoe ik hem ken is door dat gene wat hij gegeven heeft en wat ik heb mogen ontvangen.

Maar persoonlijk kennen dag door dag niet, helaas misschien denk ik.

Jij wel?
Hij is een begenadigd spreker en in gesprekken kun je met hem tot ongelooflijke diepte komen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Eliabe schreef:
op z'n kop schreef:Van zijn schrijven en afbeelding, dus hoe ik hem ken is door dat gene wat hij gegeven heeft en wat ik heb mogen ontvangen.

Maar persoonlijk kennen dag door dag niet, helaas misschien denk ik.

Jij wel?
Hij is een begenadigd spreker en in gesprekken kun je met hem tot ongelooflijke diepte komen.
Daarvoor heb ik hem reeds bedankt, doordat hij met zeer wrede sneren dwingt je geestelijk vermogen te ordenen.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef: Daarvoor heb ik hem reeds bedankt, doordat hij met zeer wrede sneren dwingt je geestelijk vermogen te ordenen.
Wrede sneren is niet helemaal correct. Hans heeft het enorme vermogen om de maskers van geloven en mensen zuiver en rechtvaardig zichtbaar te maken.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Eliabe schreef:
op z'n kop schreef: Daarvoor heb ik hem reeds bedankt, doordat hij met zeer wrede sneren dwingt je geestelijk vermogen te ordenen.
Wrede sneren is niet helemaal correct. Hans heeft het enorme vermogen om de maskers van geloven en mensen zuiver en rechtvaardig zichtbaar te maken.
Correct, hij weet precies waar de aap in de mouw steekt, maar een kat pak je zonder handschoenen als je weet dat hij jou geen haal geeft.
Ik ben nu eenmaal wat gevoeliger voor de wat scherpere uithalen, dat is mijn onvolkomenheid, daar schrik ik van en ga ik door nadenken.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door op z'n kop »

Eliable, mag ik jou vragen of je gelovig bent of geweest bent?
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef: Correct, hij weet precies waar de aap in de mouw steekt, maar een kat pak je zonder handschoenen als je weet dat hij jou geen haal geeft.
Ik ben nu eenmaal wat gevoeliger voor de wat scherpere uithalen, dat is mijn onvolkomenheid, daar schrik ik van en ga ik door nadenken.
Ik wil je dan ook aanraden, ga met Hans in gesprek. Ik weet voor 100% dat hij op een voortreffelijke wijze en op een unieke opbouwende wijze in de kortste keren een centimeter eelt op je ziel weet te metselen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3961
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Om over na te denken

Bericht door Eliabe »

op z'n kop schreef:Eliable, mag ik jou vragen of je gelovig bent of geweest bent?
Ik ben niet gelovig. Ik WEET!!
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Plaats reactie