Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Irak

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Van mij had ze naar Syrie mogen gaan.
Haagse jihadiste van 15 tegengehouden

Een 15-jarig meisje is woensdag tegengehouden in Den Haag, toen ze voor de jihad naar Syrië wilde vertrekken. Dat heeft AIVD-hoofd Rob Bertholee vrijdagavond gezegd in Nieuwsuur. Verdere informatie gaf hij niet.

Bertholee zei dat er nu tegen de 100 Nederlanders in Syrië zitten. „Toen we hier voor de eerste keer op wezen, spraken we over een handvol. Dat is in de tijd van een jaar”, aldus de AIVD-topman. Hij noemt dat „absoluut onrustbarend”. Volgens hem zijn het vaak jonge mensen en vrouwen die naar het Arabische land gaan.

Bertholee maakt zich zorgen over hun terugkeer. „Sommigen zijn gestaald in ideologie, sommigen hebben gevechtservaring, anderen zijn getraumatiseerd en een enkeling met een combinatie van deze drie factoren. Die komen dan terug in Nederland en ik zie dat echt als een gevaar”, aldus de AIVD-chef.

De AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, heeft de laatste tijd veel kritiek gekregen, in de nasleep van het spionageschandaal in de Verenigde Staten. Zo meldde NRC Handelsblad vorige maand dat de AIVD inbreekt op servers van internetfora, waarna de spionnen gegevens van alle gebruikers zouden verzamelen. Volgens deskundigen overtreedt de dienst daarmee misschien de wet.

Maar Bertholee herhaalde in Nieuwsuur dat zijn dienst zich aan de wet houdt. „Je kunt niet voorkomen dat op toegankelijke sites ook mensen komen die waarschijnlijk helemaal niets slechts in de zin hebben. Wanneer we iemand observeren, kunnen we niet voorkomen dat er andere mensen door ons beeld lopen. Maar we doen daar niets mee.”

De discussie over spionage begon door klokkenluider Edward Snowden, die documenten van de Amerikaanse National Security Agency lekte. Bertholee zei het heel vervelend te vinden „dat daar namen van medewerkers en bronnen in voorkomen, dat daar beschreven wordt hoe inlichtingen- en veiligheidsdiensten opereren.” Met de informatie kunnen onderzochte mensen of organisaties beter uitkijken, zegt de AIVD-chef, wat het werk van zijn spionnen moeilijker maakt. „Uiteindelijk is het feit dat werkwijzen op straat liggen een gevaar voor onze veiligheid, absoluut.”

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Waarom kan dat hier niet?
Syrië-vechters raken Britse nationaliteit kwijt
LONDEN -

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, heeft dit jaar zeker 20 mensen hun Britse nationaliteit afgenomen omdat ze in Syrië zijn gaan vechten. Dit heeft de krant The Independent maandag uit de doeken gedaan na onderzoek naar de manier waarop de minister bepaalde bevoegdheden gebruikt.

May heeft volgens de krant een speciale bevoegdheid die vrijwel nooit wordt gebruikt, al 37 keer benut sinds mei 2010. Ze heeft in het bijzonder mensen met een dubbele nationaliteit die in Syrië vochten, de Britse nationaliteit afgenomen.

Een regeringsfunctionaris bevestigde tegenover The Independent dat „het een publiek geheim is dat Britten die in Syrië vechten steeds vaker hun nationaliteit kwijtraken”

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Het kan best wel en zoniet dan kan de wet aangepast worden. Maar dat zie ik niet gebeuren want dat is zo zielig. Dat kunnen we ze niet aandoen. Lees maar:
She has removed the citizenship of 37 people since May 2010, according to figures collated by the Bureau of Investigative Journalism.
Critics warned the practice could leave individuals at risk of torture and ill-treatment in their home countries.
http://www.independent.co.uk/news/uk/po ... 21190.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Schepsel! »

Ik herinner me nog beelden van parlementariërs die verkondigden dat sommigen ''hulpverleners'' waren, en dat we ze moeten toevertrouwen aan de imam voor de-radicalisering, dat ze vast zielige trauma's hebben. :rolleyes: Nationaliteit afpakken? Neeeeeee is zielig voor die moordenaartjes! Met zulk zultkoppen in het parlement hoef je wat dat betreft niks te verwachten. :emm2:
(^v^)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

http://ejbron.wordpress.com/2013/12/23/ ... titeit-af/


voilà. Dat zouden ze hier ook moeten doen. Alle bipatriden die naar Syrie zijn gaan strijden/massamoorden/verkrachten/martelen mogen in hun heimweeland blijven. Dada en goede reis!
Groot-Brittannië pakt Syriëgangers Britse nationaliteit af
Geplaatst door Michael van der Galien

Een prima maatregel waar Nederland het één en ander van kan leren.

De conservatieve minister van Binnenlandse Zaken van Groot-Brittannië, Theresa May, heeft vergaande maatregelen genomen tegen radicale Britse jongeren die naar Syrië zijn afgereisd om daar deel te nemen aan de 'jihad' tegen de seculiere dictator Bashir al-Assad. Dat bericht de Britse krant de Independent.

Haar favoriete manier om dergelijke radicalen aan te pakken is door ze hun Britse burgerschap af te pakken. In dit jaar heeft ze dat al bij 20 individuen gedaan. Vanaf mei 2010 hebben 37 mensen eraan moeten geloven. In alle gevallen gaat het om individuen met een dubbel paspoort: het is namelijk in strijd met het internationale recht om mensen staatloos te maken.

Hoewel het fantastisch is dat May dergelijke maatregelen durft te nemen - de rest van Europa kan daar wat van leren - gaat het veel mensen nog niet snel genoeg:

A former senior Foreign Office official said it was an “open secret” that British nationals fighting in the Syrian civil war were increasingly losing their citizenship.

He told the Bureau: “This [deprivation of citizenship] is happening. There are somewhere between 40 and 240 Brits in Syria, and we are probably not as quick as we should be to strip their citizenship.”


Het probleem is namelijk dat die Britten in de tussentijd nog heel gemakkelijk naar Europa en Groot-Brittannië kunnen reizen. Als May hen hun Britse identiteit afpakt is het afgelopen met de pret; dan wordt het opeens bijzonder lastig voor ze om schade aan te richten in Europa. Sterker nog, dan rest hen weinig keus om terug te gaan naar hun land van oorsprong.

Daarom pakt May het Britse burgerschap af van steeds meer jihadisten.

Ms May has the power to terminate the British citizenship of dual-nationality individuals if she believes their presence in the UK is “not conducive to the public good” or if they have obtained it through fraudulent means.

Door deze bevoegdheid kan ze dat snel en gemakkelijk doen. Geen gezeur, weg ermee. Veel plezier, ga maar terug naar je eigen land. Je bent niet langer welkom in Groot-Brittannië.

Wij vinden dat natuurlijk geweldig - ga maar terug naar, om maar een land te noemen, Afghanistan, kijken hoe het je daar bevalt - maar de Independent heeft snel even gesproken met een paar linkse activisten die dit allemaal niet vinden kunnen.

Critics warned the practice could leave individuals at risk of torture and ill-treatment in their home countries.

Het zal wel. Als deze mensen niet 'slecht behandeld' willen worden in het land van afkomst moeten ze zich niet inzetten voor de jihadistische zaak. Doen ze dat wel dan zijn ze niet langer welkom in het westen. Daar lijkt me niets vreemds aan.

Nederland kan hier het één en ander van leren. Onze minister van Binnenlandse Zaken zou precies hetzelfde moeten doen. Pak jongeren die naar Syrië afreizen om daar mee te vechten aan de zijde van islamitische extremisten hun Nederlandse identiteit af. Als de wet daarvoor moet worden aangepast, het zij zo.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/ ... W7Y4.email
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

'Belgen plegen aanslag in Irak'

Nederlandstalige Belgische jihadisten die vechten in Syrië hebben deelgenomen aan zeker één aanslag in Irak de afgelopen weken. Dat blijkt uit analyses van de Belgische veiligheidsdiensten, schrijft de krant Le Soir vrijdag.

Volgens de krant kan het erop wijzen dat het 'Europese jihadisme' zich van Syrië uitbreidt naar landen als Irak, Turkije en Libanon. Een bron binnen de Belgische politie stelt zelfs dat het op termijn de bedoeling is om uit te wijken naar Marokko en Tunesië.

De Belgen zouden ook banden hebben aangeknoopt met Tsjetsjeense tegenhangers. Bij de Belgen die in Syrië vechten, is een twintigtal Tsjetsjenen.

Er zouden bijna 200 Belgische strijders zijn in Syrië, van wie er 20 al zijn omgekomen. Ook andere landen, bijvoorbeeld Somalië, trekken Belgische strijders aan.

In Syrië zijn ook tientallen Nederlandse jihadisten actief.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2216 ... rak__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

Dit is ook leuk:
DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat de raad nog voor Oud en Nieuw terug komt van reces. De partij maakt zich zorgen over jihadisten in Den Haag en wil dat burgemeester Jozias van Aartsen ervoor zorgt dat 'dit tuig uit Nederland wordt verwijderd en er nooit meer in komt'.

Jihadisten plaatsten op Tweede Kerstdag een video op YouTube waarin ze trouw zweren aan ISIS, Al-Qaida in Syrië en Irak. Het filmpje is opgenomen in Den Haag op de hoek van de Oranjestraat en de Parkstraat.

PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf: 'Den Haag is de jihadhoofdstad van het Vrije Westen geworden en het bulkt hier van de 'Hagenaars' die deel hebben uitgemaakt van Syrische doodseskaders. De bevolking is deze onveiligheid zat en Van Aartsen moet er voor zorgen dat dit tuig uit Nederland wordt verwijderd en er nooit meer in komt.'

'Haat en geweld is hun handelsmerk'

De partij is niet te spreken over het filmpje. 'Ze hebben lak aan de boodschap van vrede en verdraagzaamheid. Haat en geweld is hun handelsmerk, net zolang tot ze het vrije Westen hebben onderworpen.'

Om de raad terug te laten komen van reces heeft de PVV steun van 20 procent van de raad nodig, dat is negen zetels. De PVV in Den Haag heeft zelf nog 5 zetels.

D66 steunt PVV niet

D66 heeft al laten weten niets te voel;en voor een vervroegde terugkeer van de raad. Volgens fractievoorzitter Rachid Gernaoui heeft dat geen zin: 'Als we voor ieder filmpje op internet de raad terugroepen, zijn we nog wel even bezig'. Gernaoui vindt dat dit onderwerp prima in de gewone commissie kan worden besproken.

Donderdag plaatsten jihadisten onderstaand filmpje op internet:

te zien via de link : http://www.omroepwest.nl/nieuws/27-12-2 ... tisch-tuigInteressant is ook dat er eentje vanachter zijn masker de naam van Di Rupo scandeert, die net vandaag aan een aanslag is ontsnapt in Beiroet.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Molenbeekse sjeik neemt de wapens op in Syrië

Afbeelding

De Molenbeekse sjeik Bassam Ayachi (68) is terug naar Syrië getrokken om er de wapens op te nemen.

Een Syriëstrijder zette dinsdag een foto van Ayachi op Facebook, met de mededeling "Onze geliefde sjeik is in Chaam (Syrië, nvdr.)!" Ayachi poseert er met een machinegeweer, omringd door een vijftiental strijders. Hoewel hij afkomstig is uit Syrië, woont Ayachi al vele jaren in de Brusselse gemeente Molenbeek. Hij wordt door het gerecht gezien als de ronselaar die jarenlang tientallen Brusselse jongeren op jihad stuurde naar Irak, Afghanistan en ook Syrië. Zelf ontkent hij dat.

Ayachi is jaren niet in Syrië geweest, maar de sjeik is er nog steeds een bekende. Ook al om dat zijn zoon Abdel Rahman (33) er lange tijd een verzetsgroep van 600 strijders tegen het Syrische regime leidde. Hij sneuvelde in juni. Twee maanden eerder was de ook Brusselaar Raphael Gendron (37), de rechterhand van de sjeik, er gestorven.

Ook de Antwerpse bekeerling Michael 'Younnes' Delefortrie (25) is sinds 17 december in Syrië, meldt Het Nieuwsblad nog. Officieel wordt het aantal Belgische Syriëstrijders op 150 geschat.

http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-i ... yrie.dhtml
Inmiddels is er in Belgie een groeiende vrees voor aanslagen door Syriëstrijders.
Onze veiligheidsdiensten vrezen in toenemende mate een aanslag door terugkerende Syriëstrijders. Een hooggeplaatste veiligheidsbron zegt momenteel geen weet te hebben van zulke plannen, «maar ik sluit niet uit dat er over vijf minuten, een uur of een dag toch een aanslag gebeurt».

Syriëstrijders blijken steeds mobieler. Zo meldt 'Le Soir' dat Vlaamse moslimextremisten die in Syrië vechten nu ook al de grens oversteken om terreur in Irak te gaan plegen. Wij vonden zelf een jonge Vilvoordenaar die vanuit Syrië naar Somalië en Afghanistan is gereisd. «Ik hoop dat Allah mijn lichaam in duizend stukken laat ontploffen», zei hij recent op ­Facebook. Nog gevaarlijker zouden geestesgenoten uit andere Europese landen zijn. Daar hebben onze veiligheidsdiensten minder zicht op en als ze uit een Schengenland stammen, raken ze België vlot binnen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

In vroeger tijden was er een vrouwen tekort. Die werkten zich dood of stierven in het kraambed. Zodoende was vrouwenroof bij een naburige stam niet ongebruikelijk (Helena en Troje).

Nu zijn twee Belgische vrouwen zoek. Die zaten in een kamp van de ISII in Syrië hun goede werken te verrichten zoals sokken wassen en piemels snuiten.
Belgische vrouwen?
De twee Belgische vrouwen die maandag spoorloos verdwenen, vertoefden al enkele maanden in het Syrische oorlogsgebied. Ze reisden daar allebei vrijwillig naartoe. ISIL, de radicale militie waartoe de twee vrouwen behoren, wordt sinds enkele dagen echter hevig bevochten door de rest van het verzet.

Een van de moeders zegt dat ze maandag rond de middag een telefoontje kreeg van een onbekende die beweerde dat haar dochter was gedood. Maar dat bericht werd al snel weer herroepen: in een nieuw telefoontje heette alleen nog zeker te zijn dat de vrouwen waren ontvoerd en tegen de avond kwam er een melding dat ze nog in leven zijn. Of de twee vrouwen ondertussen weer in vrijheid verkeren of nog steeds gevangen zitten, weten de verwanten niet.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140107_00916157
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

"Jejoen is nog moslim, maar gematigd"

Jejoen Bontinck is ondertussen al bijna een maand weer thuis. Op donderdag 12 december mocht hij van de onderzoeksrechter de gevangenis van Hasselt verlaten. De feestdagen bracht Jejoen, tot grote vreugde van vader Dimitri, door in familiale kring.

“Het gaat heel goed met Jejoen”, vertelt zijn vader, Dimitri Bontinck. “We genieten samen van het leven en hebben de feestdagen met de familie doorgebracht. Het was een beetje een reünie met de hele familie. Met oesters en kreeft, het beste van het beste.”

Jejoen vult zijn dagen met studeren. “Dat doet hij thuis. Hij is nu zijn studies publiciteit aan het afwerken”, zegt vader Bontinck. “En verder gaat hij vaak naar buiten, om wat te sporten of te fietsen. We zijn ook samen gaan shoppen, want hij was wat gegroeid tijdens zijn afwezigheid en had dus nieuwe kleren nodig.”

Volgens zijn vader is Jejoen nog wel moslim, maar gematigder. “Hij draagt geen djellaba meer en hij kust nu ook zijn tantes weer, dat deed hij voordien niet.”

Vader Bontinck zou graag zien dat de avondklok voor zijn zoon versoepeld wordt. “Hij mag nu alleen tussen 7u en 19u buiten, zo kan hij nooit eens iets gaan drinken met een vriendin”, klinkt het.

http://www.vandaag.be/binnenland/143288 ... atigd.html

Lachen en ook tragisch. Een gematigder ex jihadi. En papa Jejoentje moet weten dat zoonlief ( hoe gematigd ook ) volgens zijn geloof niet met een vriendin mag gaan drinken . Het is goed voor zijn geloof dat Jejoen zich aan een avondklok moet houden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door H.Numan »

Als je pappa mag geloven is zijn knulletje veertien jaar, ietwat onhandelbaar geweest op school en heeft nu straf van de bovenmeester gekregen. Pappa vind zijn knulletje de allerliefste zoon van de wereld en die lieve knullemans is eigenlijk veel te zwaar gestraft. :muslima:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Zijn dit er nu meer of minder dan verwacht?
Ongeveer 20 Belgische strijders in Syrië zijn al om het leven gekomen. Dat blijkt uit cijfers van Buitenlandse Zaken en bevoegd minister Didier Reynders (MR) bevestigde het aantal in 'De Ochtend' op Radio 1. Alles samen zouden er een tweehonderdtal Belgen in Syrië gaan vechten zijn.
Volgens Reynders is de grote meerderheid van de Belgische strijders "zo extreem islamistisch dat zelfs het Syrische vrijheidsleger hen weigert".
"Al 20 Belgische Syriëstrijders gesneuveld"
http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-i ... veld.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Je zoon is een brave vriendelijke jongen en hij raakt bekeerd. Maar hij blijft vriendelijk en aardig, dus dat kan geen kwaad. Islam is Vrede. Maar dan wel de vrede van het graf.

Franse moeder: “Mijn zoon blies zichzelf op in Syrië”
Dominique Ponce vertelde de Franse krant Libération dat ze een sms ontving dat haar zoon Nicolas, dertig jaar, de dood vond in Syrië.
Nicolas blies zichzelf op samen met een andere jihadist met een booby-trapped vrachtwagen in de regio Homs op 22 december 2013.

De in shock zijnde moeder zei: “We hadden zulks niet verwacht. In het begin leek zijn bekering tot de islam ongevaarlijk, maar wat hij gedaan heeft is echt gevaarlijk.”
http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.co ... -in-syrie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Je zoon is een brave vriendelijke jongen en hij raakt bekeerd. Maar hij blijft vriendelijk en aardig, dus dat kan geen kwaad. Islam is Vrede. Maar dan wel de vrede van het graf.

Franse moeder: “Mijn zoon blies zichzelf op in Syrië”
Ze voegde eraan toe dat de autoriteiten de ronselaars van de jonge mannen moet bestrijden. Daarom vertelde ze ook haar verhaal om ook andere families tot actie te bewegen.
Misschien had deze moeder zichzelf eens moeten verdiepen in Islam, en had ze zelf haar zoon moeten waarschuwen.

Sneu hoor. :no1: En er is deze week ook weer een Belgische Syriëganger gedood. Een hooggeplaatste commando. Het kan niet op.
Opnieuw zou een Belgische Syriëganger gesneuveld zijn in het door oorlog verscheurde land. Het zou gaan om Abu Baraa al-Jazairi, een hooggeplaatste commando bij de terreurorganisatie Islamitische Staat in Irak en in Syrië, zo meldden internationale media. Onder zijn kameraden had hij de bijnaam 'emir van Sarakib'.

De man, wiens organisatie banden heeft met al-Qaida, zou in een hinderlaag gelopen zijn van islamitische rebellen bij de stad Sarakib.

Eerder deze week zei de Belgische minister Didier Reynders van Buitenlandse Zaken dat er circa tweehonderd Belgen strijden in Syrië. Een twintigtal van hen was al omgekomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

De minister heeft afgelopen week Syrië-gangers laten tellen:
10 dode jihadi's, 120 vechten daar nog en 20 zijn terug.
Tien Nederlandse jihadisten tot nu toe in Syrië gesneuveld
In Syrië zijn in de afgelopen jaren tien Nederlandse jihadisten gesneuveld. Op dit moment zijn er nog zo’n 120 Nederlanders actief in het Arabische land. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Zo’n twintig mensen zijn inmiddels teruggekeerd uit Syrië. Die worden goed in de gaten gehouden, zegt Timmermans.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/16/tie ... esneuveld/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:Van mij had ze naar Syrie mogen gaan.
Haagse jihadiste van 15 tegengehouden

Een 15-jarig meisje is woensdag tegengehouden in Den Haag, toen ze voor de jihad naar Syrië wilde vertrekken. Dat heeft AIVD-hoofd Rob Bertholee vrijdagavond gezegd in Nieuwsuur. Verdere informatie gaf hij niet.
[...]
Er is mee rinformatie.
Two arrested after 15-year-old girl heads for Syria
Wednesday 15 January 2014

A man aged 20 and a 17-year-old girl from The Hague have been arrested on suspicion of helping a 15-year-old girl travel to Syria, Nos television said on Wednesday afternoon.
Police managed to stop the girl before she got on a plane for the civil war-torn country after friends warned them about the plan.
The investigation into the girl’s plans led the police to the couple, who were arrested early on Tuesday morning.
[...].
http://www.dutchnews.nl/news/archives/2 ... ar-old.php
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Brian De Mulder "kijkt uit naar bezoek van Obama"

Bericht door pd7835 »

Brian De Mulder "kijkt uit naar bezoek van Obama"

Syriëstrijder Brian De Mulder heeft gisteren nog eens van zich laten horen. "Ik kan niet wachten tot 26 maart", schreef hij omstreeks 20 uur op zijn Facebookpagina, om na vragen van zijn vrienden te verduidelijken: "Obama komt dan naar België." Zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.
http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-O ... bama.dhtml
Aangezien hij fan is van Obama

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Ai, ai, ai....Teruggekomen Jihadisten pakken hun oude beroep weer op.
Jihadisten opgepakt in Delft

Twee jihadisten uit Delft, die enkele maanden geleden terugkeerden van de gewapende strijd in Syrië, zijn zondag gearresteerd in Delft door een arrestatie-eenheid van de Nationale recherche. De jihadisten worden verdacht van het voorbereiden van een gewapende beroving.

De jihadisten werden uit een auto gehaald door de gewapende eenheid, die assistentie kreeg van een politiehelikopter. De mannen werden geblinddoekt afgevoerd. Ook een derde verdachte werd meegenomen.Een woordvoerder van het landelijk parket erkent de arrestatie van de drie Delftenaren, in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar.

„We hebben een AT-team ingezet, omdat ze mogelijk wapens bij zich zouden hebben.” Of de arrestatie volgde op een ambtsbericht van de geheime dienst AIVD wil justitie niet zeggen. „De informatie kwam voort uit lopend onderzoek.”Twee van de drie arrestanten zijn gisteren vrijgelaten. De derde man zit nog vast in verband met eerdere inbraken. Goed ingelichte bronnen bevestigen dat veel Delftse jihadisten afkomstig zijn uit vroegere criminele jeugdbendes. De twee jihadisten hebben een Somalische en een Antilliaanse afkomst. Beiden zijn na terugkomst uit Syrië benaderd door de geheime dienst AIVD, enkele weken voorafgaand aan hun arrestatie.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

En dan hebben we nog de vrouwelijke jihadisten. Ieder dient waarvoor hij/zij gemaakt is. Deze dames dienen als opvoedkundige objecten om de jihadstrijders te tonen (en laten voelen) wat er gaat gebeuren eenmaal in het islamitische Nirwana aangekomen. Ze blazen zich met plezier op om zo snel mogelijk aan hun 72 hoeren te geraken.

En wat met de vrouwelijke jihadstrijdsters? Wel, dezen zijn nu hoogzwanger.

Leuk! de nieuwe terroristjes zijn al in de maak. België gaat ervoor zorgen dat hun hoogzwangere moeders gratis naar hier kunnen komen.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid ... keren.aspx

Eind vorige week keerden twee Syriëbruiden terug naar Antwerpen. Ze waren hoogzwanger en hadden goede medische zorgen nodig. De Belgische autoriteiten zorgden voor de nodige ondersteuning om hen veilig naar hun vaderland te halen. Dat staat donderdag in Gazet van Antwerpen.
De twee Antwerpse vrouwen die zijn teruggekeerd, zijn bekeerlinge Tatiana Wielandt, de vrouw van de in Syrië gesneuvelde Noureddine Abouallal (de tweede man van Sharia4belgium), en B. Abouallal, de zus van de gesneuvelde. Haar man vecht nog altijd in Syrië.

De families van de hoogzwangere vrouwen riepen de hulp in van de Belgische overheid. Een aantal diensten van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken werkten samen een plan uit, waarvan het fijne niet geweten is. De twee vrouwen moesten zelf zorgen dat ze tot over de Turkse grens geraakten en van dan af zou de Belgische overheid zorgen voor een veilige terugkeer.

De officiële houding van Binnenlandse Zaken houdt in dat Belgen die geen strafbare feiten hebben gepleegd, terug mogen keren. De dienst deradicalisering in Antwerpen, die werd opgericht met geld van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de Syriëproblematiek, gaat zich met de vrouwen bezighouden.
Misschien het nieuwe woord voor 2014 :Syriëbruid. En de geboren meisjes gaan we dan Jihad noemen. Jongens heten natuurlijk Mohammed.

:applause:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Twee geradicaliseerde moslims die onder toezicht stonden van de reclassering in Den Haag, zijn er in geslaagd naar Syrië af te reizen. Ze waren eerder al eens gearresteerd, omdat zij op weg zouden geweest naar een Somalisch jihadtrainingskamp. De PVV heeft Kamervragen gesteld over het falend toezicht op jihadisten.
Kamervragen over toezicht jihadisten

De partij wil van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) weten hoeveel jihadisten die onder toezicht stonden naar het buitenland zijn gegaan. De PVV wil van Opstelten horen of hij het met de partij eens is dat de jihadisten bij terugkeer opgepakt moet worden.

Sjef van Gennip, directeur van de Reclassering Nederland, erkent de blamage. „Helaas kunnen we ze niet aan een touwtje houden. Als ze per se naar het buitenland willen, kunnen wij dat niet verhinderen. We hebben ze niet 24 uur per dag in het zicht. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn dat een rechter als bijzondere voorwaarde iemands paspoort afneemt. Maar dat moet wettelijk wel mogelijk worden gemaakt.”

Onder de vertrokken Haagse moslimjongeren bevinden zich twee jongemannen, die in de zomer van 2009 in Kenia al eens werden gearresteerd op verdenking van het reizen richting een jihadtrainingskamp in Somalië, zo bevestigen betrouwbare bronnen.

Verhalen gaan dat één van hen, afkomstig uit Scheveningen, inmiddels is gesneuveld in Syrië. De tweede Haagse Syrië-ganger vertrok tijdens de afgelopen kerstvakantie naar de oorlog, ondanks een wekelijkse begeleiding door de Haagse reclassering. De man werd in september vorig jaar voorwaardelijk in vrijheid gesteld, nadat hij vanaf maart 2013 met een enkelband om thuis in Den Haag had gezeten. Daarna moest hij zich wekelijks twee keer melden bij de reclassering. Reclasseringsdirecteur Van Gennip: „Toen hij twee keer niet verscheen, hebben we justitie ingelicht.”

Advocaat Bart Nooitgedagt van een van de recent vertrokken Hagenaars naar de Syrische oorlog, zegt: „Volgens de familie is deze jongen in het buitenland werkzaam in een ziekenhuis.”

Betrokkenen zijn woedend dat de jongens konden vertrekken, terwijl reclassering en de geheime dienst AIVD hen in de gaten hielden. „De gemeenten zijn de regie kwijt en zitten met de handen in hun haar. We hebben veel zorgen over de toename van minderjarigen die radicaliseren”, aldus een Haagse betrokkene.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

Advocaat Bart Nooitgedagt van een van de recent vertrokken Hagenaars naar de Syrische oorlog, zegt: „Volgens de familie is deze jongen in het buitenland werkzaam in een ziekenhuis.”
Och! een collega van Jejoentje! Nu wordt het hospik zijn nog eens besmettelijk ook. Binnenkort moeten we leren dat "Jihad" in feite :" ambulancier" betekent.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Manon schreef:
Och! een collega van Jejoentje! Nu wordt het hospik zijn nog eens besmettelijk ook. Binnenkort moeten we leren dat "Jihad" in feite :" ambulancier" betekent.
[icon_lol.gif] Of ziekenbroeder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76302
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Tja.... :finger:

Nieuwsuur zendt vanavond een interview uit met een Nederlandse oud-beroepsmilitair die al voor langere tijd in Syrië vecht en jihadstrijders in Syrië traint. Het is voor het eerst dat een Nederlandse jihadstrijder zich in Syrië heeft laten interviewen en filmen. Terrorismedeskundige Edwin Bakker reageert.
Oud-militair leidt in Syrië jihadisten op
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwsuur-redacteur Roozbeh Kaboly heeft sinds acht maanden contact met Yilmaz, soldaat der Tweede Klasse bij de Koninklijke Landmacht. Hij is in 2012 naar Syrië gegaan om te vechten tegen het regime van president Assad. Het duurde lang voordat Kaboly het vertrouwen van Yilmaz had gewonnen en Yilmaz instemde met een interview. Aanvankelijk ontkende hij zelfs dat hij Nederlander is.

Te zien is hoe hij gemaskerde jihadstrijders schietles geeft en hoe hij via Skype contact heeft met zijn familie in Nederland.

Yilmaz vecht tegen het regime van president Assad. Hij ziet daar geen kwaad in: "Als het Nederlandse leger een eenheid of soldaten zou sturen om het Syrische volk te helpen, zou ik me meteen aanmelden. Maar niemand doet iets. Dus als iemand dan wel iets doet om te helpen en iets te betekenen, is dat dan een probleem? Ben ik dan een verrader? Dat slaat nergens op."

Yilmaz zegt dat hij niet van plan is terug te keren: "Ik ben naar Syrië gekomen voor Syrië. Niet om te leren hoe je bommen maakt en dan terug te gaan. Zo zijn veel strijders hier niet. Het klinkt misschien hard, maar we zijn gekomen om te sterven. Dus teruggaan is niet iets waar we ons mee bezighouden. Waarom zou ik aan Nederland denken? Dat hoofdstuk is afgesloten."

Gevraagd naar wat hij het meeste mist uit Nederland zegt Yilmaz: "Kapsalon. En mijn familie."

In Syrië vechten volgens schattingen van de veiligheidsdienst AIVD momenteel zo'n 120 Nederlanders. De vrees is dat zij bij terugkeer naar Nederland een gevaar vormen voor de samenleving.

Nieuwsuur berichtte al eerder over Nederlanders die een bijdrage willen leveren aan de strijd in Syrië, onder meer over jongeren uit Den Haag en Arnhem.

De afgelopen maanden zette Yilmaz filmpjes van zijn belevenissen op het sociale medium Instagram. Daar werden ze veel bekeken. Hij filmde zijn dagelijks leven, de gevechten en ook zijn verwondingen toen een scherpschutter van de tegenpartij hem in zijn hand raakte.

Omdat Syrië nu te gevaarlijk is voor buitenlandse journalisten, heeft een tussenpersoon de vragen aan Yilmaz gesteld.

http://nieuwsuur.nl/onderwerp/602443-ne ... isten.html
De Nederlandse regering en het leger willen geen commentaar geven. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41759
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Onze overheid heeft krachtdadig ingegrepen. De paspoorten van 8 (potentieele) jihadi's zijn ingetrokken. Nu kunnen ze administratief en ambtelijk gezien het land niet meer uit.
Mij lijkt het niet effectief.
En met de verplichte ID-kaart kan je in Europa rondreizen.
En de meeste hebben een tweede ( thuisland) paspoort.
Het ongeldig verklaren van de paspoorten is “de afgelopen periode” gebeurd, zo zei Schoof. De mensen van wie het paspoort is ingetrokken, kunnen in beroep gaan tegen het vervallen van hun paspoort. Schoof noemt de maatregel “effectief”, maar zegt te moeten afwachten hoe de bestuursrechter erover oordeelt.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/28/ach ... getrokken/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20956
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door King George »

Ik zie ze liever ons land niet meer in kunnen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie