Islamitische trouwstoeten en trouwfeesten

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Islamitische trouwstoeten en trouwfeesten

Berichtdoor Ariel » Di Mei 09, 2017 11:47 am

Als het geen Marokkanen zijn, zijn het Turken die tijdens een trouwerij de boel op stelten zetten.

"Als overheid trouwstoeten verbiedt, krijg je hele Turkse gemeenschap tegen"

Trouwstoet verstoort verkeer R4

De politie Assenede-Evergem is een onderzoek gestart naar enkele roekeloze Turkse chauffeurs die zaterdagnamiddag op de R4 tijdens een trouwstoet doelbewust zigzagden en zelfs een kruispunt hadden afgezet om er een 'donut' te maken. Een man uit Zelzate reed achter de bestuurders en filmde een deel van het levensgevaarlijke tafereel.

Nog geen maand geleden stond ons land in rep en roer nadat er beelden van feestende Marokkanen op het viaduct van Vilvoorde waren opgedoken. Een maand later was het alweer prijs. Deze keer was het 'feest' op de R4 tussen Wondelgem en Evergem.

Pechstrook
Zelzatenaar Steven maakte het tafereel van dichtbij mee. Hij was samen met een vriend op weg naar Zelzate toen hij op de brug over de Ringvaart de stoet opmerkte. "Die bestond uit een tiental wagens. Al van ver kon je zien hoe ze met de vier pinkers aan van links naar rechts zigzagden", vertelt hij. "Sommigen reden zelfs op de pechstrook."

Aan het kruispunt met de Langerbrugsestraat gingen de feestvierders pas helemaal over de schreef. Met hun wagens blokkeerden ze het kruispunt in de richting van Zelzate. "Er ontstond meteen een file. Een verhuiswagen probeerde langs links en rechts te passeren, maar telkens zetten ze die met hun auto's klem. Een van die gasten begon op het kruispunt cirkels te maken. Het verkeer uit de andere richting kon hierdoor ook niet passeren."

Steven besloot toen dat het tijd was om alles op beeld vast te leggen. Eenmaal de stoet op gang kwam, begon hij te filmen. Op die beelden, die ondertussen al ruim 30.000 keer werden bekeken op Facebook, zag je hoe de wegpiraten opnieuw aan het slingeren gingen. "Dat ging zo door tot het volgende kruispunt. Daar sloegen ze af naar rechts en reed ik door. Het is niet de eerste keer dat ik zo iets zie. Vroeger werkte ik als limochauffeur en verzorgde ik enkele Turkse bruiloften. Ze stonden toen vaak stil op snelwegen en reden ook op de pechstrook."

Een trouwstoet is een typische traditie in landen zoals Turkije en Marokko. "Het is een eerbetoon aan het trouwend koppel", legt Sabam Gök van de Turkse Unie van België uit. "De organisator van de trouw roept op om mooi achter elkaar te rijden en zeker de verkeersregels te respecteren. Ze beseffen ook dat een incident de trouw kan verstoren. Maar altijd zijn er enkelingen, vaak jonge gasten, die stoer willen doen."

Zware boetes
Zulke stoeten afschaffen is volgens Gök geen goed idee. "Want dan krijg je de hele Turkse gemeenschap tegen je als overheid. De politie moet enkel die roekeloze bestuurders aanpakken. Geef ze zware boetes, dan zullen ze dat geen tweede keer doen."

De politie Assenede-Evergem kreeg gisteren de beelden ook voor het eerst te zien en is een onderzoek gestart. "We zoeken uit om wie het gaat", aldus politiecommissaris Yves Tuytschaever. "We maken een proces-verbaal op en sturen dat door naar het parket. Het is voor onze zone de eerste keer dat we met zulke beelden geconfronteerd worden." Burgemeester Joeri De Maertelaere spreekt schande op Facebook en geeft aan dat 'dergelijke belemmering van het verkeer niet toelaatbaar is'. Daar is een van de Turkse feestvierders het alvast niet mee eens. Die heeft immers een klacht ingediend tegen Steven voor schending van zijn privacy.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 30, 2017 8:41 pm

Trouwstoet terreur in Gent.
Bestuurder in wilde trouwstoet sloeg twee agenten werkonbekwaam bij arrestatie
De automobilist die deel uitmaakte van een trouwstoet die gisteren in Gent het verkeer hinderde, heeft twee agenten verwond tijdens zijn arrestatie. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De politie kreeg gisterennamiddag verschillende meldingen over de trouwstoet. “Een tiental wagens vertoonde onaangepast en agressief rijgedrag”, zegt woordvoerder Matto Langeraert van de Gentse lokale politie. “Ze reden onder meer langs de Sleepstraat en de Brugsevaart en we hebben ze kunnen intercepteren op de Drongensesteenweg. Eén van de chauffeurs reageerde daarbij agressief en werd meegenomen voor verder verhoor. De andere deelnemers zijn kunnen doorrijden.
[...]
Voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid aan de twee politieagenten werd de man gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 23 november moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/bestuurder-in-wilde-trouwstoet-sloeg-twee-agenten-werkonbekwaam-bij-arrestatie~aafc0dbc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 05, 2017 4:31 pm

Aan het tromgeroofel zou ikdenken dat de Janistsjaren Antwerpen binnen trekken.
Maar nee, het zijn gewone Turken die een trouwstoetfeestje houden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 05, 2017 4:37 pm

milieu vervuiling? Waar...Nooit van gehoord.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 05, 2017 9:25 pm

Mahalingam schreef:Aan het tromgeroofel zou ikdenken dat de Janistsjaren Antwerpen binnen trekken.
Maar nee, het zijn gewone Turken die een trouwstoetfeestje houden.


Het verhaal achter deze trouwstoet Mahalinham.

Opnieuw is een trouwstoet uit de hand gelopen in Antwerpen. Op YouTube zijn beelden van gisteravond opgedoken waarop te zien is hoe vuurwerk wordt afgestoken in het midden van de straat. De politie kwam ter plaatse maar op dat moment was de rust al min of meer teruggekeerd. "De situatie op de beelden hebben we niet kunnen vaststellen, maar wordt nu volop onderzocht”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie aan VTM NIEUWS.

Op de beelden is te zien hoe de Lange Lozanastraat geblokkeerd wordt door mannen die vuurwerk midden op straat afsteken. “We kregen een melding dat er een trouwstoet aan de gang was in de Lange Lozanastraat”, zegt Lommaert. "Een wijkteam kwam snel ter plaatse en zag mensen op straat lopen. Enkele wagens stonden ook dubbel geparkeerd. Ze hebben onmiddellijk kordaat opgetreden. De betrokkenen zijn dan op een rustige manier vertrokken.”

Niet toegelaten
“De situatie die te zien is op de beelden hebben we niet kunnen vaststellen. We hebben pas achteraf op beelden gezien dat er gevaarlijke dingen zijn gebeurd. De manier waarop er met vuurwerk omgesprongen is, is gevaarlijk en verboden. Dat kunnen we echt niet toelaten. We gaan de beelden samen met andere bewakingsbeelden analyseren. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.”

Geen politiebegeleiding
Het is zeker niet de eerste keer dat een trouwstoet in ons land opduikt en overlast veroorzaakt. Eerder deze week doken er beelden op van een trouwstoet op de E34 in Zwijndrecht. In april en mei doken beelden op van luidruchtige trouwstoeten in Dilbeek, Gent en Vilvoorde.

De Antwerpse politie benadrukt nog eens dat ze geen begeleiding kunnen voorzien voor dergelijke trouwstoeten. “Dat is onbegonnen werk”, klinkt het.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 08, 2018 12:39 pm

Opnieuw beelden opgedoken van trouwstoet. Verkeer volledig geblokkeerd, rookwolken veroorzaakt door slippende banden, én schoten afgevuurd in Genk. Enig :smile7: als je als verhuurder van dure auto's leest hoe je auto door Turken uitgewoond wordt.


Opnieuw beelden opgedoken van trouwstoet: verkeer volledig geblokkeerd, rookwolken én schoten afgevuurd in Genk

Afbeelding


Op Facebook zijn beelden verspreid van alweer een trouwstoet die een straat en het bijhorend verkeer volledig blokkeert. Dit keer in Genk. Een rookwolk veroorzaakt door slippende banden vertroebelt het zicht en er worden zelfs schoten gelost, vermoedelijk uit een alarmpistool.

De trouwstoet vond gisteren plaats aan de Stalenstraat in Genk, een populaire winkelstraat in het centrum van de stad. Familie en sympathisanten verzamelden hun wagens daar en blokkeerden zo de weg. Er ontstonden heel wat rookpluimen omdat de bestuurders de banden van hun wagens laten slippen. Het gefeest beperkte zich echter niet tot muziek en geroep in het verkeer, er werden ook verschillende schoten afgevuurd - vermoedelijk van een alarmpistool.

Enkele omstaanders filmden het gebeuren met hun smartphone en plaatsten de beelden op Facebook. Ondertussen stromen de reacties binnen: verschillende politici lieten al van zich horen.

“Ontolereerbaar”

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) laat weten dat de trouwstoet in de Stalenstraat ontolereerbaar is. “De politie werd op het ogenblik dat de feestvierders zich manifesteerden in de Stalenstraat opgeroepen en is ook meteen ter plaatse gegaan”, zegt Dries. “Maar de feestvierders waren toen ze toekwamen al vertrokken. De politie gaat, aan de hand van de beelden die gemaakt zijn, dit tot op het bot onderzoeken. We gaan ook na hoe we hier in de toekomst mee omgaan.”

“De straten zijn van ons!”

“Dit is geen uiting van vreugde bij een huwelijk. Het is een demonstratie van dominantie door één bepaalde groep die zich onaantastbaar voelt: de straten zijn van ons!”.

De Genkse politica is het absoluut niet eens met het gedrag en eist actie van het bestuur. “Zwaaien met pistolen op de openbare weg. Gaat het nog? Ze menen dat de verkeersregels en regels van fatsoen niet voor hen gelden. Alarmpistool of niet? Wie doet zoiets. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. Dat is een proces waarbij men zich geleidelijk onaantastbaar voelt. En het moet stoppen. Ik eis dat het bestuur niet meer laat betijen.”

“Boontje komt om zijn loontje”

Ook Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA), reageert - via zijn woordvoerder - verontwaardigd op het voorval: “Onbegrijpelijk dat sommigen hun les nog niet geleerd hebben. De heisa van de afgelopen weken heeft er alleszins voor gezorgd dat zowel de federale als de lokale politie alerter geworden zijn voor dit wangedrag.”

Er wordt nogmaals benadrukt dat ook dit voorval niet zonder gevolgen zal passeren. “Dat zal in deze zaak niet anders zijn”, klinkt het. “Zulks gedrag is niet alleen ongelooflijk egoïstisch maar ook nog eens ongelooflijk dom. Zeker als je weet dat alles gefilmd wordt. Boontje komt dra om zijn loontje.”

Strengere controles

De vaak erg uitbundige trouwstoeten duiken al langer dan vandaag op in het straatbeeld, maar het fenomeen wekt vooral de laatste maanden heel wat frustraties op bij andere weggebruikers. Toen de A12 - een belangrijke en vaak erg drukke verkeersweg - een aantal maanden geleden volledig lamgelegd werd door een trouwstoet, werd duidelijk hoe gevaarlijk dat kan zijn. Er werd aan de alarmbel getrokken en sindsdien zou de politie de controles opvoeren en strenger optreden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor mercator » Zo Apr 08, 2018 1:27 pm

Ariel schreef:Opnieuw beelden opgedoken van trouwstoet. Verkeer volledig geblokkeerd, rookwolken veroorzaakt door slippende banden, én schoten afgevuurd in Genk. ][/center]

De leugenpers was er als de kippen bij om zonder enige kennis van zaken te verklaren met een alarmpistool . Toch ondenkbaar dat onze bruine gasten zo stout zouden zijn om met scherp te schieten?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 08, 2018 8:08 pm

Te horen aan het geluid van de schoten gok ik erop dat het Turken zijn met een Canik 55.
In deze video:
https://www.ad.nl/video/~vp33250
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 23, 2018 11:13 am

Politie is overlast van trouwstoeten meer dan beu en grijpt in: extra patrouilles

Drie zonnige weekends, 67 processen-verbaal. De Brusselse politie heeft het helemaal gehad met baldadige trouwstoeten die lak hebben aan verkeersregels. Voortaan komen er elke zaterdag extra patrouilles. Ook in Limburg grijpt de politie in, na vreugdeschoten op de openbare weg. Daar wordt haast elke trouwstoet “discreet” ­begeleid door een politiecombi.

Een drukke straat in het Limburgse Heusden-Zolder, enkele dagen geleden. Buurtbewoners denken aan een overval wanneer ze geweerschoten horen. Het blijkt een Turkse trouwstoet, met feestvierders die niet alleen luid claxonneren, maar ook in de lucht schieten. Zomaar, op de openbare weg. In Genk, 25 kilometer verder, gebeurde onlangs net hetzelfde.

“In Heusden konden we dankzij alerte buurtbewoners snel enkele verdachten linken aan de onaanvaardbare feiten”, zegt korpschef Geert Luypaert. “Het alarmpistool werd in beslag genomen. De vrienden van bruid en bruidegom mochten na verhoor beschikken, maar zullen het later voor de rechter mogen uitleggen.”

De hoofdstad is voorlopig gevrijwaard ge­bleven van schoten in de lucht. Maar zowel op de A12 richting Brussel als op het viaduct in Vilvoorde legden trouwstoeten zonder enige aanleiding het verkeer lam om de bruidegom even in de lucht te gooien. Vooral de buurt van Laken, bij de parken aan de overzijde van het koninklijk paleis, lijkt gegeerd terrein sinds de lente haar intrede heeft gedaan. “Veel trouwers kiezen die locatie om foto’s te nemen”, zegt de Brusselse politiewoordvoerster Ilse Van De Keere.

Een dozijn overtredingen

De voorbije drie weekends kreeg de Brusselse politie tal van misnoegde omwonenden aan de lijn met klachten over trouwstoeten die door het rode licht rijden, minutenlang claxonneren, al rijdend uit wagens hangen met hun smartphone in de hand. Of die simpelweg stoppen op de openbare weg. Sommige bestuurders hebben geen geldig rijbewijs of dragen geen gordel, anderen hebben toevallig hun verzekerings­papieren thuis laten liggen. “De klagers geven aan dat ze het meer dan beu zijn”, zegt Van De Keere. Een bewoner belde zelfs met de melding dat hij “ziek” werd van al die trouwstoeters. In de meeste gevallen gaat het om Turkse en Marokkaanse families in blitse wagens die opzichtig hun geluk willen delen. Claxonneren is geen halszaak, klinkt het bij de Brusselse politie. De wet steevast overtreden wel.

Sinds begin april schreven agenten in de hoofdstad al 67 processen-verbaal uit tegen de luidruchtige colonnes. Afgelopen zaterdag waren acht trouwstoeten goed voor 33 pv’s. Twee weekends geleden ging het om 28 pv’s. En tussendoor, op een donderdag, werden nog eens 6 pv’s uitgeschreven.

Extra patrouilles

Volgende week zullen burgemeester Philippe Close (PS) en schepen Alain Courtois (MR), bevoegd voor erediensten en burgerlijke stand, een resem maatregelen uit de doeken doen. In de weekends zullen bijvoorbeeld extra politiepatrouilles worden ingezet. “Het is niet de bedoeling om steevast elke trouwstoet te begeleiden”, zegt Van De Keere. “Maar we gaan wel postvatten waar het uit de hand dreigt te lopen. In de hoop het fenomeen in te dijken.”

Andere steden nemen een meer afwachtende houding aan. “Als we klachten krijgen gaat een patrouille ter plaatse”, legt politiewoordvoerder Willem Migom de Antwerpse aanpak uit. “Als de agenten overtredingen opmerken, gaan ze gesprekken aanknopen. We willen niet onnodig een trouwfeest vergallen. Maar indien nodig wordt geverbaliseerd.”

Waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

“Trouwstoeten zijn een Turkse traditie, en ze bestaan al zeker 50 jaar ook in België”, zegt Selamet Belkiran, directeur bij de Unie van Turkse Verenigingen. “De bruidegom gaat samen met zijn familie en vrienden de bruid thuis ophalen, om haar naar de trouwzaal te brengen. Het is een feest, en je wil tonen dat je fier bent. Maar voor alle duidelijkheid: de snelweg bezetten of het verkeersreglement overtreden, dat hoort er niet bij.”

“Toeteren moet kunnen, zolang dat reglementair gebeurt. In Turkije zie je elk weekend stoeten, en in de dorpen en steden wordt er al wat getolereerd. Maar wie de wet overtreedt, wordt ook in Turkije streng aangepakt.”

“De meerderheid van de trouwstoeten in België veroorzaakt geen problemen. Als de politie toezicht wil houden, hebben we daar geen problemen mee. We zouden het zelfs toejuichen mocht de politie stoeten willen begeleiden. Als het maar niet ­be­tekent dat men alle trouw­stoeten wil verbieden.”

Aanpak in Wemmel: “Probleem opgelost door kordate aanpak en gesprekken”

De Vlaams-Brabantse gemeente Wemmel kampte jaren ge­leden ook met overlast door trouwstoeten, maar kon dat probleem indijken. Het Kasteelpark in de gemeente trok veel allochtone families aan die in trouwstoeten naar Wemmel kwamen om trouwfoto’s aan het kasteel te maken. In 2004 kondigde de gemeente een samenscholingsverbod af rond het park. Vijftien agenten hielden er elke zaterdag de wacht.

Vandaag is er in Wemmel geen overlast meer. “Door een combinatie van maat­regelen”, zegt politiewoordvoerder Fred Scrayen. “Door controles, een kordate aanpak van overtredingen, én door gesprekken te voeren met de allochtone gemeenschap. Maar als men in Brussel eerder wat strenger was geweest voor dit soort inbreuken, was het vast niet zover gekomen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 12, 2018 10:34 pm

Het wordt een plaag die trouwstoeten. Uitvloeisel van de multikul.
Antwerpse politie heeft opnieuw handen vol met trouwstoeten
De Antwerpse politie heeft vandaag opnieuw de handen vol gehad met een aantal trouwstoeten, waarbij deelnemers met dure wagens het verkeer hinderden. Op het Antwerpse Zuid kwam het bijna tot een handgemeen met een aantal bezoekers van de terrassen, die opmerkingen hadden gemaakt over het gedrag van de feestgangers.

De Antwerpse politie stuurde zaterdagmiddag zowat alle beschikbare manschappen naar de omgeving van de Haantjeslei, waar deelnemers van een trouwstoet de boel op stelten zetten.

Kort daarop was het prijs in de Belegstraat, en later in de Edward Pécherstraat ter hoogte van café De Nieuwe Linde. Het Snelle Responsteam (SRT) kwam ook ter plaatse om te voorkomen dat terrasbezoekers en deelnemers van de trouwstoet elkaar in de haren vlogen.

‘Er was inderdaad een gespannen sfeer’, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. ‘De trouwstoet is staande gehouden en overtreders zullen geïdentificeerd worden. We hebben vandaag een aantal keer moeten ingrijpen bij trouwstoeten, waarbij ook klappers en bengaals vuur werd afgestoken. Gevaarlijk en roekeloos gedrag kunnen we niet tolereren.’
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180512_03509720
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 25, 2018 1:54 pm

Deelnemers van een trouwstoet worden streng gestraft. Zo wordt een trouwstoet een rouwstoet voor de Turkse feestgangers. Openbaar ministerie vordert vijf jaar rijverbod en boetes tot 4.000 euro.

Rechter D’Hondt tegen deelnemers ‘trouwstoet’ E17: “Zet desnoods emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat openbare weg voor wat ze is”

“Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo’n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.” Dat heeft politierechter Peter D’Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ‘huwelijkskaravaan’ op de E17 van 11 februari van vorig jaar.

In totaal moeten achttien mannen zich voor de politierechtbank van Dendermonde verantwoorden voor hun aandeel in een trouwstoet op 11 februari vorig jaar op de E17. Het gaat om mannen van Turkse origine uit het Lokeren, Antwerpen en Turnhout.

De karavaan was die dag rond 15 uur gestart in de Voermanstraat in Lokeren. Van daaruit trokken de bestuurders van een twintigtal auto’s naar de oprit van de E17. Daar ging de voet meteen van het gaspedaal en werd er in een ‘blok’ van telkens vier auto’s naast elkaar luid toeterend voortgereden in de richting van Gent.

Getuigen die vast kwamen te zitten achter de stoet, zagen hoe de bestuurders ‘stunts’ uithaalden met hun auto, spook begonnen te rijden en het verkeer volledig lamlegden. Op een bepaald moment stapten alle bestuurders uit en begonnen een feestje te bouwen midden op de snelweg. Uiteindelijk kon de huwelijkskaravaan op de R4 in Mendonk door de politie uit het verkeer worden gehaald.

Het openbaar ministerie heeft vrijdagochtend vijf jaar rijverbod en boetes tot 4.000 euro voor alle beklaagden gevorderd. Daarnaast werd ook gevraagd om zes auto’s verbeurd te laten verklaren. “Huwelijkskaravanen zorgen voor verzuring”, verklaarde D’Hondt nog. “Je kan je de duizenden mensen niet voorstellen die zich daar aan ergeren. Het wekt bovendien racisme op. En daar wil ik jullie tegen beschermen.”

“Hard voor zijn wagen gewerkt”

Raan Colman, de raadsman van één van de beklaagden, vroeg aan de rechter om niet iedereen over dezelfde kam te scheren. “Mijn cliënt mag niet de schuld krijgen voor iets wat anderen gedaan hebben. De auto van mijn cliënt is alleen maar op de beelden te zien op de rechterrijstrook en met een normale snelheid. Mijn cliënt begrijpt niet waarom er hem nu zo’n zware straf boven het hoofd hangt. Hij riskeert zijn wagen, een Porsche Cayenne, ook kwijt te geraken. Daarvoor heeft hij hard gewerkt. De auto heeft een grote symbolische waarde voor hem. Dat afnemen zou niet in verhouding zijn met zijn aandeel in de trouwstoet. Ik vraag om de publieke opinie niet te laten weerspiegelen op min cliënt.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

orfeus
Berichten: 83
Lid geworden op: Do Aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor orfeus » Vr Mei 25, 2018 7:34 pm

Uitspraak volgt op 29 juni; eens zien wat het verdict zal zijn..

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 25, 2018 7:57 pm

orfeus schreef:Uitspraak volgt op 29 juni; eens zien wat het verdict zal zijn..


De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Wedden dat ze er met een lichte straf vanaf komen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Mei 26, 2018 11:04 am

Ariel schreef:
orfeus schreef:Uitspraak volgt op 29 juni; eens zien wat het verdict zal zijn..


De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Wedden dat ze er met een lichte straf vanaf komen?

Zeker weten! Dat hele misselijk makende kinderachtige justitionele achterbakse spelletje kunnen ze beter achterwege laten. Van mijn vertrouwen in de rechtsspraak blijft anders weinig overeind staan. Ik krijg sowieso al geen erectie van rechters.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 29, 2018 12:49 pm

Asociale bruidsgasten aangepakt: 'afgelopen met die trouwstoeten'

Achttien deelnemers aan een uit de hand gelopen trouwoptocht op de Vlaamse snelweg E17, in februari vorig jaar, hebben vandaag zware straffen gekregen van de politierechter. ,,Het is afgelopen met die trouwstoeten’’, sprak magistraat Peter D’Hondt streng. De beklaagden, allen van Turkse afkomst, kwamen niet opdagen.

Op beelden van de trouwkaravaan is te zien hoe deelnemers aan de optocht zich op 11 februari op de snelweg richting Kortrijk misdragen. Er wordt over de vluchtstrook gereden, inzittenden hangen uit de ramen, de alarmlichten van de auto’s staan aan en er wordt op de weg gestopt en omgedraaid.

Het verkeersgedrag, dat blijkens video's op de site van Het Laatste Nieuws veelvuldig voorkomt, brengt andere automobilisten tot stoppen, sommigen stappen zelfs uit en filmen de vertoning. De gealarmeerde politie haalde de trouwoptocht uiteindelijk van de weg en hield achttien verdachten aan wegens ‘verkeersonveilig gedag’.

Rechter niet mals
Tijdens de behandeling van de zaak was D’Hondt niet mals voor de Turkse feestgangers, die volgens medeweggebruikers zelfs tegen het verkeer inreden en de weg volledig lam legden met hun gestunt. ,,U hindert het verkeer en lokt agressie uit bij andere bestuurders’’. ,,Dit is traditie bij ons in Turkije’’, reageerde een van de wegmisbruikers.

,,Hier is dat niet zo’’, pareerde de rechter, die vindt dat de optochten 'iets dictatoriaals' hebben. ,,De trouwkaravaans maken geen onderdeel uit van deze samenleving. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.''

Het hek van de dam
D’Hondt vandaag: ,,Als jullie ook nog een rechtsomkeert maken en beginnen te dansen op de snelweg, dan is het hek van de dam. Dat zorgt voor verzuring en een hoop racisten erbij (??? :shock: ) Dit is niet voor herhaling vatbaar’’.

Conform de eis van het Openbaar Ministerie legde de Dendermondse politierechter geldboetes op tussen de 2000 en 4000 euro. Alle beklaagden kregen bovendien een rijverbod opgelegd, variërend van drie tot vijf jaar. Drie betrokken voertuigen, waaronder een Porsche Cayenne, werden verbeurd verklaard. Zes verdachten zijn, bij gebrek aan bewijs, vrijgesproken.

Een aantal gefilmde gedaagden hadden, wegens inbreuk op de privacy, gevraagd om vrijspraak, maar daar had D’Hondt geen boodschap aan. Net als aan uitvluchten als: 'Ik reed niet trager dan 70' of 'Ik remde af, omdat ik dacht dat er file stond.' ,,De verkeersveiligheid gaat in dit geval voor de privacy’’, liet de rechter weten. ,,Het is gedaan met de trouwstoeten, in elk geval in deze regio.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Za Jun 30, 2018 6:06 pm

Rotterdam vandaag.....Politie24

Vanaf de Erasmusbrug richting Westzeedijk rijdt Turkse bruiloftstoet. Zorgt voor overlast. Wij gaan proberen de veroorzakers aan te pakken


Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Di Aug 21, 2018 10:44 am

’Overlastbruiloft toeter-Turk moet prioriteit krijgen’

De politie moet stevig optreden tegen trouwstoeten die toeterend door de straten trekken en verkeersregels aan hun laars lappen. Dat vinden onder meer de VVD en voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee.

In België blijkt een ’actieplan’ tegen toeterstoeten succesvol, vertelt woordvoerder Olivier Slosse van de lokale politie Brussel-Elsene. Daar werden sinds 1 april 207 boetes uitgedeeld aan 52 trouwstoeten. „Het gaat soms om ernstige zaken. Mensen die op het voertuig zitten, wheelies (op het achterwiel rijden met motoren, red.), kinderen die fout zitten.”

Slosse vertelt dat de stoeten zich voorspelbaar gedragen. Ze gaan op geijkte tijden naar fotogenieke plekken, en rijden daarbij op soms levensgevaarlijke wijze door de stad. De politie treedt dan stevig op. „Het vergt een hoop capaciteit, maar burgers laten duidelijk blijken dat ze het appreciëren. Die stoeten zorgen voor een hoop irritatie.”

Toevallig
Toch is er in Nederland geen speciale aandacht voor het fenomeen, aldus de politie. Cijfers over overtredingen zijn er niet. Alleen als agenten het toevallig zien, grijpen ze in. Zoals in Rotterdam onlangs gebeurde, blijkt uit een Facebook-post van de politie.

„Tijdens de surveillance horen we van de meldkamer dat er een groep versierde auto’s alle rijstroken van de Willemsbrug blokkeert. Uit ervaring weten we dat dit wel eens een Turkse bruiloft zou kunnen zijn”, schrijven agenten, die ingrijpen als vrouwen uit de auto’s hangen en de wagens blijven claxonneren. „De bestuurder interesseert het niet of is zich niet bewust van de gevaren. Dat uit hij met de opmerking dat het feest is en dat ’dan nou eenmaal alles mag’.”

"Je vraagt je af hoe dit zomaar kan"
VVD-Kamerlid Remco Dijkstra verbaast zich over het gedrag van de feestvierders, waarvan regelmatig video’s opduiken. „Ik weet niet hoe vaak dit voorkomt, maar je vraagt je toch af hoe dit zomaar kan. Ik bedoel: een feestje bouwen doe je toch niet op de snelweg? De politie moet hier gewoon tegen optreden en desnoods de auto’s in beslag nemen.”

Hij krijgt bijval van oud-verkeersofficier Spee. „De wetgeving is er, dus je moet ze aanpakken.” Dat vergt capaciteit, zegt hij, maar anders wanen de daders zich onaantastbaar.

Bij gebrek aan landelijke actie heeft Den Haag een lokaal ’zerotolerancebeleid’ rond landgoed Clingendael, een populaire plek voor bruidsfoto’s. Dat werkt, zegt een woordvoerder. „De gemeente heeft surveillance opgevoerd, politie beboet voor toeteren. Op de tijden dat we de meeste overlast verwachten, hebben we die tot redelijke proporties hebben teruggedrongen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 09, 2018 11:22 am

Er was een bruidsstoet van wel 100 auto's. Lijkt het maar zo of worden die stoeten steeds massaler?
En je zal maar verhuurder van die luxe bling-bling auto's zijn en zo'n stel patjepeejers gaat ermee toeren.
Huwelijksstoet van 100 auto's brengt mensen in gevaar, man gaat er met 200 per uur vandoor
De meldingen stroomden zaterdagmiddag bij de politie binnen vanaf 13.45 uur. Een grote groep auto's zorgde in de buitenwijken en het centrum van Bergen op Zoom voor een verkeerschaos en gevaarlijke situaties.

Het bleek een huwelijksstoet te zijn, die voor de problemen zorgde. Automobilisten werden afgesneden, auto's uit de stoet remden plots zonder reden, voetgangers en fietsers konden maar net ontkomen aan een aanrijding en de auto's blokkeerden de weg.

Daarna trok de stoet de snelweg op, waar nog wat meer verkeersregels werden gebroken. Auto's werden over de vluchtstrook ingehaald en ook hier ging het onnodig en plotseling remmen door.

Stilstand
Meer dan genoeg reden voor agenten om in te grijpen. Dat gebeurde op de A58. De politie nam met hun auto's plaats voor de colonne. Zij gebruikten sirenes en zwaailichten. Zo werd de snelheid van de colonne teruggebracht. Bij de Wouwse Tol gaven de agenten de colonne weer wat meer ruimte.

Een automobilist dacht dat hij daarmee de vrijheid had om weer de regels aan zijn laars te lappen. Hij besloot met zo'n 200 kilometer per uur er vandoor te schieten. De politie startte meteen een achtervolging.

Aanhouding
Rond 14.45 uur werd de hardrijder bij de afrit Roosendaal/De Stok gepakt. Hij werd meteen aangehouden, zijn auto werd in beslag genomen en ook zijn rijbewijs was hij kwijt. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers.

De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij tot 18.15 uur heeft vastgezeten. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. Hij heeft wel een proces-verbaal aan zijn broek gekregen.

De auto waarin hij reed was van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie moet bepalen wat er met de auto gebeurt.
https://www.ad.nl/bergen-op-zoom/huwelijksstoet-van-100-auto-s-brengt-mensen-in-gevaar-man-gaat-er-met-200-per-uur-vandoor~a824da94/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 09, 2018 5:09 pm

In het artikel komen de woorden Turken of Marokkanen niet voor. Laten we vooral niet moslims demoniseren.

Bruiloftsgasten terroriseren Bergen op Zoom

Een bruiloftsstoet van zo’n honderd auto’s heeft zaterdagmiddag flinke overlast veroorzaakt in het centrum en de buitenwijken van Bergen op Zoom. Getuigen meldden dat zij werden afgesneden, dat auto’s zomaar remden, er bijna aanrijdingen ontstonden met voetgangers, mensen bijna van hun fiets werden gereden en er wegen werden geblokkeerd.

Nadat de stoet Bergen op Zoom op zijn kop had gezet, reden de honderd auto’s keihard over de A58. Ook van automobilisten die op de snelweg reden kwamen meldingen binnen over zeer gevaarlijke situaties. Auto’s haalden in over de vluchtstrook en remden uit het niets.

Agenten besloten voor de stoet te gaan rijden in de hoop de betrokken automobilisten tot een wat rustiger tempo te kunnen manen. Door zwaailichten en sirenes aan te zetten, wist de politie de snelheid van de stoet iets naar beneden te krijgen. Ter hoogte van de Wouwse Tol vond een van de bestuurders het nodig om een flinke prop gas te geven en er met een snelheid van tegen de 200 km/u vandoor te gaan.

Bij de afrit Roosendaal/De Stok is de 25-jarige man uit Bergen op Zoom opgevangen door agenten. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden. Ook is het rijbewijs van de wegpiraat ingenomen.

De in beslag genomen auto bleek eigendom te zijn van een verhuurbedrijf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 17, 2018 1:07 am

Weer trouwstoet de fout in Bergen op Zoom

Een trouwstoet heeft afgelopen weekend wederom voor overlast gezorgd in Bergen op Zoom. De politie slingerde tientallen mensen op de bon die voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgden, nadat ze eerder al gewaarschuwd waren.

De politie kreeg afgelopen zaterdagmiddag een melding van overlast, veroorzaakt door gasten van een Turkse bruiloft in Bergen op Zoom. In eerste instantie zijn de feestvierders gewaarschuwd, maar toen zij later weer in de fout gingen, hebben ze een boete gekregen. „Voor onder meer toeteren en het uitstappen en dansen op plekken waar dat echt niet kan, in verband met de verkeersveiligheid”, aldus een woordvoerder van de politie Zeeland en West-Brabant.

"Een feestje vieren is prima, maar laat niet alle remmen los"
Vorige week was het ook al raak in Bergen op Zoom, toen werden automobilisten, fietsers en voetgangers in gevaar gebracht door een trouwstoet die afsneed, andere weggebruikers opzij drukte en plotseling remde. Eén deelnemer aan die trouwstoet werd aangehouden omdat hij bijna 200 kilometer per uur reed op de snelweg. Van een ander werd het rijbewijs afgepakt.

De politie is niet te spreken over dit gedrag. „Dit zijn niet de enige twee voorbeelden de laatste tijd. Het is hinderlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn voor het andere verkeer. Een feestje vieren is prima, maar laat niet alle remmen los. Gedraag je gewoon fatsoenlijk.” De woordvoerder laat weten dat de organiserende partij vooraf gewaarschuwd wordt door de gemeente, om zich netjes aan de regels te houden.

De melding van overlast kwam uit de buurt van de Mimosastraat. „De straat stond een half uur lang vol met auto’s en feestende mensen, maar dat was nog leuk. Ik vind het een ander verhaal worden als ze het verkeer gaan belemmeren of gaan toeteren, dat is vreselijk irritant”, aldus een bewoonster.

Ook op andere plekken in het land is dit een bekend probleem. Vorige maand gaven de landelijke VVD, voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee en partij Hart voor Den Haag in De Telegraaf nog aan dat de politie stevig op moet treden tegen trouwstoeten die toeterend door de straten trekken en verkeersregels aan hun laars lappen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 23, 2018 1:26 pm

In het Mohammedaanse Tsjetsjenië hebben ze ook trouwstoeten.
Hier gaan tientallen gasten op elkaar los om de eerste in de rij te zijn.
Video: https://www.telegraaf.nl/video/2581006/haastige-bruiloftsgasten-gaan-op-de-vuist
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 08, 2018 11:51 pm

Turkse trouwstoet zorgt voor veel overlast in Beringen

In het Limburgse Beringen heeft een Turkse trouwstoet afgelopen weekend voor heel wat hinder en overlast gezorgd. Tientallen feestvierders lieten hun wagen gewoon achter op straat en belemmerden daardoor de doorgang voor andere bestuurders. De politie kwam ter plaatse maar deelde geen bekeuringen of pv’s uit. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg , meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Beringen
Afgelopen zondag was het de beurt aan het Limburgse Beringen, na Hasselt en Genk de grootste stad van de provincie Limburg. Ruim 30% van de inwoners van Beringen is van buitenlandse origine. Vooral de Turkse gemeenschap is er sterk vertegenwoordigd. Die Turkse gemeenschap zorgde er dit weekend voor heel wat hinder, bij een Turkse trouwstoet die werd gevierd op de openbare weg.

Ruim 150 feestvierders trokken de straat op en tientallen mensen lieten hun wagen zomaar achter op de openbare weg, waardoor ze de doorgang belemmerden voor andere weggebruikers. Na een oproep kwamen twee politieploegen ter plaatse om de orde te herstellen. Ze maanden de feestvierders aan hun wagen elders te parkeren. Er werden geen bekeuringen uitgedeeld of pv’s opgesteld.

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41262
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 11, 2018 11:48 am

Hmm, is er niet een rechtzaak gaande over stilstaan op de snelweg?

VIDEO. Trouwstoet legt Ring Eindhoven lam
Afbeelding
https://www.autobahn.eu/10683/video-trouwstoet-legt-ring-eindhoven-lam/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Do Okt 11, 2018 12:39 pm

De politie is een onderzoek gestart naar de groep jonge mannen die enige tijd de A2 hebben geblokkeerd bij Eindhoven.

Op het filmpje is te zien hoe een stuk of tien jonge mannen met auto’s de snelweg blokkeren, vermoedelijk de A2 bij Eindhoven. Zij roepen daarbij ’snelweg op slot maatje, niks aan de hand’, klimmen op en hangen uit hun auto’s, spelen harde muziek af en lopen al filmend over de snelweg. Te zien is ook hoe er een file ontstaat door deze actie.

Op het filmpje is te zien hoe een stuk of tien jonge mannen met auto’s de snelweg blokkeren, vermoedelijk de A2 bij Eindhoven. Zij roepen daarbij ’snelweg op slot maatje, niks aan de hand’, klimmen op en hangen uit hun auto’s, spelen harde muziek af en lopen al filmend over de snelweg. Te zien is ook hoe er een file ontstaat door deze actie.

Play Video
De politie vermoedt dat het filmpje van 5 oktober dateert. „Het lijkt erop dat dezelfde groep toen al bij collega’s onder de aandacht is gebracht na meldingen over asociaal rijgedrag. Dat was niet op de snelweg. Daarbij zijn ook bekeuringen uitgedeeld en kentekens genoteerd”, laat een woordvoerder weten.

Dat zij ook de snelweg zouden hebben geblokkeerd, is nieuw voor de politie. „Dat is op 5 oktober niet geconstateerd. We gaan nu eerst onderzoeken of het inderdaad om dezelfde groep gaat. Sowieso wordt het filmpje verder onderzocht en we gaan ervan uit dat de betrokkenen zich moeten verantwoorden.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische trouwstoeten.

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 22, 2018 8:37 pm

Oh dear.... :shock: VVD-raadslid noemt Turkse toeteraars 'tuig' Ai, ai, ai...Vanaf nu stemt er geen Turk meer op de VVD. Niet dat dat erg is, want Turken stemmen zo wie zo niet op de VVD.

Maar ja. De sommige deug VVD-ers vinden misschien die uitspraak ook niet leuk.

En de rest van de partijen? Zoals GL en SP , die vieren een feestje op internet. Foei, foei, foei.

Op Twitter is veel ophef ontstaan over een uitspraak van VVD-raadslid Jelle Hengeveld. Op een bericht van fractievoorzitter Maarten Flikkema, die zijn beklag deed over een Turkse trouwstoet die door te claxonneren zijn dochter uit haar slaap hield, reageerde hij gisteren met ‘tuig’.

De kritiek komt zowel van binnen als buiten de politiek. ‘Turkse mensen wegzetten als tuig in plaats van een beetje verdraagzaamheid tonen’, aldus Chris Bruijnes, bekend van zijn strijd tegen zonnevelden in Vathorst. ‘De uitspraak lijkt sterk op etnisch profileren’, stelt oud-SP-voorman Geert Groeneveld. ‘Om mensen die blij zijn, nu als tuig weg te zetten…’, aldus Dillian Hos, GroenLinksfractievoorzitter.

Ondanks de storm aan kritiek peinst VVD-raadslid Jelle Hengeveld niet over het maken van excuses.

‘Ik ga geen excuses maken, omdat ik mensen die de wegenverkeerswet overtreden tuig heb genoemd’, stelt hij op het sociale medium. ‘Als je blij bent, dender je niet toeterend door een woonwijk.’ Hij sluit af met de hashtags #vindik en #doei. Een antwoord dat weer reacties als ‘hadden ze geen plaats meer bij de PVV?’ oproept. Hengeveld, 25 jaar, zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart voor de VVD in de gemeenteraad en voert daar onder meer het woord over het sociaal domein en sport.

Ook in een telefonische reactie neemt hij zijn woorden niet terug. ,,Als ik kijk naar van wie de reacties komen, dan zijn het nagenoeg allemaal mensen die altijd kritisch zijn op elke uitlating en beslissing van mijn partij. Daarom vergroten ze deze kwestie uit. Mogen ze doen, maar ik ben niet van plan daar gehoor aan te geven.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten