Paus Franciscus

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21852
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door King George »

Dat zeide ik toch? Hij is de erfenis van St. Franciscus en St. Clara niet waard. Hij is geen Assisiër. Hij is een farizeeër. Ik zeg: "Weg ermee!"
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21852
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door King George »

Weet je van wie St. Franciscus ook nog een tijdgenoot was? Hij werd wel 20 jaar eerder geboren. Werd niet op de leeftijd van 20 bij zijn eerste veldtocht van het paard gemept, maar raasde nog 40 jaar langer door.

Ik kan zoetsappige verhalen gaan vertellen over wat hij ooit in een gebedshuis in Perzië had gedaan na een woestijntocht waar hij als aanvoerder van de troepen zelf met de troepen meeging. Hij had een misrekening gedaan. Ze waren niet aangekomen in in de citadel in het paleis van de sultan, maar ze waren beland in een of andere provinciestad in een of ander gebedshuis. Als legeraanvoerder nam hij wel de preekstoel in, ookal was het niet de troon van de sultan waar hij aanvankelijk dacht te zijn. Hij zeide tot de Moslims: "Ik ben de straffe Gods. Jullie koning is een verrader." In dat gebedshuis vond hij dat de koranhouders beter dienst konden doen als voerbak voor de paarden en dat gebedshuis liet hij ombouwen tot paardenstal. Noem het maar een heilig huisje intrappen; Ik kan er niet mee zitten.

Naast St. Clara was ook Genghis Khan een tijdgenoot van St. Franciscus. Ik stel dus andermaal voor een gebiedsverbod voor Jorge Mario Bergoglio in Assissii voor. Het lijkt mij een goede deal. Een gebiedsverbod voor Jorge Mario Bergoglio in Asissi, alsmede afbraak van de Al Aqsa haathut in oud-Jeruzalem in ruil voor een standbeeld voor Genghis Khan.

Zullen we deze deal gaan doen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: Jorge Mario Bergoglio verdient een gebiedsverbod in geheel Europa. Ik begrijp niet waarom die knakker gekozen is als paus. De man is niet alleen een jezuïet, maar ook nog eens een farizeeër.

Er gaan geruchten dat Soros achter de benoeming van de paus zit.
Jorge is niet alleen een fanatiek pleitbezorger voor het samenvoegen van alle religies, maar is tevens groot voorstander van de vorming van een Wereldregering. Ook hij houdt zich bezig met het verspreiden van het opwarmingsprookje en dient daarmee de belangen van de Elite.
De huidige paus is een mens, ook al heet hij Franciscus. En wat mensen in de rol van mensenmepper, mensendirigent of mensenbezweerder in de geschiedenis ervan terecht hebben gebracht, grenst niet aan wat onwaarschijnlijk is en het te beschrijven stuk geschiedenis. Figuren als welke psychopaat dan ook, in de rol van dictator, beul, moordenaar of paus, doen er toe vanwege de altijd aanwezige mogelijkheid dat die mens over een geestelijk onwaardige afwijking beschikt. Ongeacht zijn 'waardige' intellectuele gave en intelligentie die op een hoger peil staat dan het gemiddelde van de mens. De volgende waarschuwing is op zijn plaats:

'De echte gekken herkent men niet'.

Ik herken hen wel. Want ik beoordeel de mens op zijn daden en houdt rekening met wat nog komen gaat of kan komen. Kortom: elk mens komt in aanmerking om mesjokke te zijn en van God verlaten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Lid Maltezer Orde schrijft in boek ‘De Dictator Paus’ over revolutie in Vaticaan

Xander, 15-08-2018

Afbeelding
Paus Franciscus wordt wereldwijd door steeds meer katholieken, van gewone gelovigen tot hooggeplaatste geestelijken, als een valse of zelfs anti-paus gezien. (Afbeelding: Getty Images(7)).

Jezuïet Franciscus presenteert zich als schaap, maar gedraagt zich als wolf, heeft zelf revolutie ontketend ‘die zich tegen het evangelie keert’ – Zoveelste misbruikschandaal katholieke priesters in VS

Wereldwijd hebben veel katholieken al jaren het gevoel dat er wat mis is met de huidige paus Franciscus. Zijn het wellicht zijn vaak extreemlinkse standpunten? Zijn openlijke steun voor dictatoriale superstaten zoals de EU? Ligt hij inderdaad in één bed met de islam, door Europa te willen islamiseren met het binnenhalen van zoveel mogelijk moslimmigranten? Een Vaticaan insider, lid van de Maltezer Orde, heeft nu een explosief boek over Franciscus geschreven: ‘De Dictator Paus’. Volgens Macantonio Colonna heeft Franciscus een ware revolutie in de Katholieke Kerk ontketend, een die niet alleen het ambt van de paus, maar het complete christendom bedreigt en beschadigt.

De omslag van het nieuwe boek is veelzeggend: gitzwart, met enkel de achterkant van het witte hoofddeksel van de paus zichtbaar. Het laat duidelijk zien hoe Colonna, lid van de Maltezer Orde met de beste contacten in het Vaticaan, tegen de huidige paus aankijkt. Herstel: voormalig lid, want na het publiceren van het boek werd hij onmiddellijk geschorst.

Revolutie Franciscus keert zich tegen het evangelie
In ‘De Dictator Paus’ geeft Corlonna een zowel biografisch, inhoudelijk als theologisch beeld van de leider van het Vaticaan. Zijn motief om het boek te schrijven? Hij is bang dat er ‘op dit moment een revolutie in de Kerk plaatsvindt.’ Deze revolutie is geheel en al door Franciscus zelf ontketend, en is volgens hem gericht tegen alle eeuwenlange Katholieke sacramenten en zelfs tegen het evangelie, waardoor niet alleen de integriteit van het pauselijke ambt op het spel staat, maar die van het complete christendom.

‘Schaap’ voor buitenwereld, maar ‘wolf’ in zijn acties
De schrijver onderbouwt zijn stellingen met informatie van tal van personen, zowel binnen als buiten het Vaticaan. Hij laat zien waarom de paus veel meer als een radicaal linkse politieke wereldleider opereert, dan als het hoofd van een (belangrijke tak van) een religie. Hoe amicaal Franciscus zich ook naar de buitenwereld presenteert – binnen het Vaticaan gedraagt hij zich als een heuse dictator, een ‘wolf’, die met alle mogelijke middelen zijn tegenstanders –zonder uitzondering traditionele, conservatieve katholieken- monddood maakt.

Corlonna voorspelt dat de corruptie rond Franciscus, waar hij zichzelf aan schuldig maakt, mogelijk al dit jaar wel eens tegen hem kan keren (1).

Zoveelste misbruikschandaal
Gisteren schreven de media over het zoveelste katholieke misbruikschandaal. In de Amerikaanse staat Pennsylvania blijken in de afgelopen 70 jaar meer dan 300 katholieke priesters zeker 1000 minderjarige kinderen te hebben misbruikt.

Ook hier bleek het Vaticaan al jaren van op de hoogte, maar is alle moeite gedaan om het schandaal in de doofpot te stoppen. Bovendien gaat het hier enkel nog om de bekende gevallen; het vermoeden bestaat dat het werkelijke aantal daders en slachtoffers nog vele malen hoger is. (2)

Tijdens zijn bezoek aan Chili beschuldigde Franciscus de misbruikslachtoffers van de katholieke voorganger Fernando Karadima zelfs van ‘laster’, omdat zij verklaarden dat bisschop Juan Barros dit niet alleen verborgen hield, maar er persoonlijk toeschouwer bij was (5).

Impliciete steun voor genocide op blanken in Zuid Afrika
In Zuid Afrika heeft de paus zich impliciet achter de genocide op de blanke boerenbevolking geschaard door zijn bisschoppen het bevel te geven het in beslag nemen van de gronden en bezittingen van de blanken door de zwarte regering te steunen (3), een stap die in buurland Zimbabwe leidde tot de instorting van de economie, hyperinflatie, massale armoede, hongersnood, en nog meer geweld.

Bisschop: Paus heeft kerk in China verraden
Dat Franciscus –die vanwege zijn streven naar een socialistische, neomarxistische wereldregering ook wel als de religieuze leider van de ‘Nieuwe Wereld Orde’ wordt gezien- wel iets heeft met totalitaire dictaturen, blijkt ook uit het feit dat hij in China akkoord is gegaan met door de communistische partij benoemde bisschoppen. De aartsbisschop van Hong Kon, Zen Ze-kiun, noemde dit niets minder dan ‘verraad van de (ondergrondse) kerk in China’. (4)

‘Moslim terrorisme bestaat niet, islam wil vrede’
Ongeveer een jaar geleden beweerde de paus dat ‘moslim terrorisme niet bestaat’, en dat ‘alle religies vrede promoten’. Ook zou ‘niemand crimineel, drugshandelaar of gewelddadig zijn. Nee, er zijn enkel arme mensen zonder gelijke kansen.’ (6)

In 2015 vergeleek Franciscus de gruweldaden van de islamitische terreurgroep ISIS letterlijk met de opdracht van Jezus aan zijn discipelen om het evangelie over de wereld te verspreiden.

Valse ‘anti’ paus?
Een groep katholieke lekenleiders vroeg president Trump vorig jaar om onderzoek te doen naar diverse bronnen en bewijzen –waaronder WikiLeaks emails- waaruit zou blijken dat president Obama, Hillary Clinton en multimiljardair annex globalist George Soros verantwoordelijk zijn voor een coup in het Vaticaan, waardoor ze paus Benedictus in 2013 tot aftreden dwongen, en hem vervingen door de extreemlinkse Jezuïet Franciscus, die nu als een soort anti-paus opereert.

‘Wij blijven verbijsterd door het gedrag van deze ideologisch geladen paus, wiens missie lijkt de seculiere agenda’s van links te bevorderen, in plaats van het leiden van de Katholieke Kerk in haar heilige missie. Het is simpelweg niet de juiste rol van een paus om dermate met politiek bezig te zijn, dat hij nu wordt gezien als de leider van internationaal links,’ schreven de katholieken in hun brief aan Trump.

Xander

(1) PI-News
(2) Epoch Times
(3) OE1.at
(4) Buchanan
(5) Infowars
(6) Breitbart
(7) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... n-Vaticaan
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Xander haalt zes onbetrouwbare bronnen aan.

Waarom geen honderd? Wat een krankzinnige toestand allemaal. Een ieder die nadenkt (zoals ik) en kennis van zaken heeft (zoals ik), kan begrijpen dat het klip en klaar zo duidelijk als een klontje is dat paus Franciscus simpelweg niet spoort. Hij is van lotje getikt. En daar is alles mee gezegd en onthuld. Het is ook een van de redenen waarom ik de overleden arabist Hans Jansen een hand boven het hoofd houd. Omdat ik hem zo aardig en humoristisch vond. Ook hij was - weliswaar een beetje - van lotje getikt. Net zoals de huidige paus waar hij het blijkbaar goed mee kon vinden. Amen!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Paus vindt verontwaardiging over misbruik terecht

Gepubliceerd: 25 augustus 2018

Afbeelding

Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan Ierland kritiek geuit op de wijze waarop binnen zijn Rooms-Katholieke Kerk is omgegaan met slachtoffers van seksueel misbruik.

De kerkvorst noemde het terecht dat grote verontwaardiging is ontstaan over het feit dat ''geestelijke autoriteiten hebben nagelaten op toereikende wijze te reageren op deze walgelijke misdrijven''.

Franciscus zei niet te kunnen voorbijgaan aan het misbruik van jongeren door ''leden van de kerk die verantwoordelijk waren voor hun onderwijs en bescherming''. Hij sprak over een ''bron van pijn en schaamte voor de katholieke gemeenschap''.

De paus bracht zaterdag na zijn aankomst in het land een bezoek aan president Michael D. Higgins. Die kaartte de onrust rond het misbruik aan bij zijn gast. ''President Higgins heeft Zijne Heiligheid aangesproken op het ongekende leed dat is veroorzaakt door het seksueel misbruik van kinderen door sommigen binnen de katholieke kerk'', meldt het kantoor van Higgins.

Eerste bezoek aan Ierland in 39 jaar
Het eerste pauselijke bezoek aan het land in 39 jaar staat in het teken van de Wereldgezinsdagen, waar duizenden katholieken aan deelnemen. Zij reflecteren volgens de organisatie ''op het belang van het huwelijk en het gezin als hoeksteen van onze levens, de samenleving en de kerk''. Recente onthullingen over misbruik binnen de kerk werpen echter een schaduw over het bezoek.

De vorige paus die het overwegend rooms-katholieke Ierland bezocht was Johannes Paulus II. Tijdens zijn bezoek waren onder meer echtscheidingen en anticonceptie nog illegaal. Inmiddels hebben Ierse kiezers zich via referenda uitgesproken voor het legaliseren van abortus en het homohuwelijk.

Premier Leo Varadkar zei deze week tegen de BBC dat de Rooms-Katholieke Kerk vroeger een ''te dominante plaats had in onze samenleving''. Hij stelde dat zijn voorgangers met bisschoppen overlegden over beleidsvraagstukken, maar dat soort gebruiken zijn volgens Varadkar niet meer van deze tijd.

https://www.nu.nl/buitenland/5430830/pa ... recht.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor alle misbruikschandalen

Gepubliceerd: 26 augustus 2018

Afbeelding

Paus Franciscus heeft zich tijdens de tweede dag van zijn bezoek aan Ierland opnieuw uitgesproken over de misbruikschandalen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Hij zei God om vergiffenis te vragen voor "deze zonden" en het "verraad" dat velen hebben ervaren. Hij deed dit tijdens een toespraak voor duizenden mensen in de plaats Knock.

Franciscus zei dat het misbruik een "open wond" heeft achtergelaten.

De kerkvader stelde dat het onmogelijk is om niet te worden geraakt door de verhalen van misbruikte jongeren die "zijn beroofd van hun onschuld". Vanuit het publiek klonk applaus toen de paus zich uitsprak over het seksueel misbruik, dat ook de geloofwaardigheid van de kerk in Ierland heeft aangetast.

Kerkvorst praat met slachtoffers
De paus sprak zaterdag al met acht slachtoffers. Iemand die het gesprek had bijgewoond zei na afloop dat het een "zeer krachtige" ontmoeting was. "Hij luisterde met oprechte interesse", aldus de aanwezige.

Niet alle Ieren zaten te wachten op het bezoek van Franciscus. Een activiste wees erop dat sommige slachtoffers door het misbruik te beschadigd zijn om nog te functioneren. "Hij had niet moeten komen."

https://www.nu.nl/buitenland/5432036/pa ... dalen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Aartsbisschop: Paus wist van misbruik, maar stelde kardinaal McCarrick toch aan als persoonlijke adviseur

Xander, 26-08-2018

Afbeelding
Paus Franciscus begroet zijn goede vriend en naaste adviseur kardinaal McCarrick, van wie hij al jaren wist dat hij tal van mensen en ook minderjarigen had misbruikt. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Voormalige Vaticaan ambassadeur VS eist dat Franciscus aftreedt, en spreekt van machtig ‘homoseksueel netwerk’ in de Katholieke Kerk

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano, voormalig ambassadeur van het Vaticaan in de VS, heeft een schokkende officiële 11 pagina’s tellende aanklacht gepubliceerd waarin hij paus Franciscus ervan beschuldigd dat hij wist dat kardinaal Theodore McCarrick tal van priesters, leerlingen en ook minderjarigen seksueel heeft misbruikt, maar hem desondanks op een toppositie plaatste en hem zelfs een van zijn belangrijkste persoonlijke adviseurs maakte. Vigano eist daarom dat Franciscus aftreedt, samen met alle andere bisschoppen en kardinalen die McCarricks misbruik verborgen hebben gehouden.

‘Als bisschoppen moeten we de moed hebben om de geheimhoudingscultuur af te breken, en publiekelijk de waarheden die we hebben verborgen te belijden,’ aldus Vigano. ‘Nu de corruptie de bovenste top van de Kerkelijke hiërarchie heeft bereikt, eist mijn geweten dat ik deze waarheden aangaande de hartverscheurende zaak rond aartsbisschop emeritus van Washington DC, Theodore McCarrick, die ik tijdens het uitvoeren van mijn plicht ontdekte, onthul.’

‘Paus wist in juni 2013 van misbruik, maar bleef hem beschermen’
McCarrick was al jaren een goede vriend van kardinaal Bergoglio, en speelde volgens Vigano een grote rol bij diens verkiezing tot paus. Dit leidde ertoe dat Franciscus hem tot persoonlijke adviseur promoveerde, ondanks het feit dat hij toen al wist dat McCarrick tal van mensen en ook minderjarigen seksueel had misbruikt. Vigano bracht de paus hier in juni 2013 persoonlijk van op de hoogte, ‘maar toch bleef Franciscus hem beschermen.’

De voormalige ambassadeur in de VS bracht Franciscus op de hoogte van een duimendik dossier over diens vriend. ‘Hij beschadigde generaties leerlingen en priesters, en paus Benedictus beval hem zich daarom terug te trekken in een leven van gebed en boetedoening.’ Zijn opvolger Franciscus trok hier zich echter niets van aan, en maakte hem zelfs tot één van zijn twee belangrijkste vertrouwelingen. ‘Franciscus wist minimaal op 23 juni 2013 dat McCarrick een serie misbruiker was, een corrupte man. Toch is hij hem tot het bittere eind blijven beschermen, en stelde hij hem zelfs als persoonlijke adviseur aan.’

Andere vertrouweling eveneens omgeven door schandalen
De andere vertrouweling van de paus is kardinaal Oscar Rodriquez Maradiago, aartsbisschop van Tegucigalpa (Honduras), die eveneens al tal van schandalen achter zijn naam had staan, zoals financieel wanbeheer, het verduisteren van fondsen, het beschermen van een misbruikende bisschop, en het verbloemen van een ‘homoseksuele epidemie’ in zijn eigen seminarie, waar 48 leerlingen een open klachtbrief aan de paus over schreven.

Volgens Vigano was ook kardinaal Wuerl, de huidige aartsbisschop van Washington DC, heel goed op de hoogte van het misbruik door McCarrick en de sancties die paus Benedictus XVI tegen hem instelde. Ook Wuerl had daar echter geen boodschap aan, en ondernam niets tegen McCarrick, waardoor andere geestelijken gevaar bleven lopen eveneens slachtoffer te worden.

‘Homoseksueel netwerk’
Vigano is niet de eerste die in dit verband het bestaan van een ‘homoseksueel netwerk’ in de Katholieke Kerk aanhaalt, dat zich zou uitstrekken van gewone priesters tot de absolute top in Rome. ‘Deze homo netwerken handelen onder dekking van geheimhouding en leugens,’ vervolgt hij. ‘Ze onderdrukken onschuldige slachtoffers en het priesterlijke ambt, en verstikken de hele Kerk.’

Franciscus werkt hier zelf aan mee door bijvoorbeeld de benoeming van kardinaal Coccopalmerio en aartsbisschop Paglia, die beiden voorstanders zijn van het schrappen en omkeren van de traditionele katholieke doctrine aangaande homoseksualiteit. Een medestander, kardinaal Blase Cupich, is in de ogen van Vigano ‘verblind door zijn pro-gay ideologie.’

‘Opperleider Kerk verbond zich met het kwaad en moet aftreden’
Daarbij haalt hij Franciscus eigen recente woorden aan, toen die verklaarde dat ‘iedereen schuldig is als hij iets goeds had kunnen doen, en het toch niet deed,’ en dat ‘als we ons niet tegen het kwaad opstellen, we het stilzwijgend voeden.’ Vigano wijst erop dat de paus desondanks zelf ‘het advies opvolgende van iemand waarvan hij heel goed wist dat het een perverseling is, waardoor hij het kwaad dat McCarrick aanrichtte met zijn opperste autoriteit vermenigvuldigde... Hoe kwalijk is het dat de opperleider van de Kerk zich niet tegen dit kwaad opstelde, maar er zich juist mee verbond, met iemand van wie hij wist dat hij intens corrupt is.’

‘In dit extreem dramatisch moment voor de universele Kerk moet hij zijn fouten erkennen. Paus Franciscus moet het verklaarde principe van nul tolerantie houden en als eerste het goede voorbeeld geven aan de kardinalen en bisschoppen die McCarricks misbruik verborgen hebben gehouden, en samen met hen allemaal aftreden.’

Wolf in schaapskleren vraagt ‘vergiffenis’
De Jezuïet Franciscus bevestigt dit weekend met zijn vraag of vergiffenis om alle misbruikschandalen andermaal een leider met twee totaal tegengestelde gezichten te zijn, volgens een almaar groter wordende groep katholieken en geestelijken zelfs een meedogenloze wolf in empathische schaapskleren, die in werkelijkheid een agenda uitvoert die niet alleen de Katholieke Kerk, maar het hele christendom van binnenuit ondermijnt en vernietigt.

Het zegt tevens meer dan genoeg dat uitgerekend deze paus, één van de belangrijke pijlers van de grenzen-loze ‘Nieuwe Wereld Orde’, op handen wordt gedragen door de Westerse media. Mensen die inmiddels beseffen dat ‘80% van wat de reguliere media brengen nepnieuws is’ (een recente uitspraak van president Trump), weten meteen dat ze ook om deze reden met een forse dosis wantrouwen naar de huidige leider van het Vaticaan moeten kijken.

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... e-adviseur
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Ariel »

’Paus verrekent zich’

Hoe vaak de paus ook om vergiffenis vraagt voor het misbruik in de katholieke kerk, Nederlandse parochianen zijn het beu dat er steeds maar nieuwe schandalen opduiken, blijkt uit een rondgang. Henk Rijkers van de conservatieve katholieke stichting Civitas Christiana hoopt op een zet die anderen voor onmogelijk houden: dat paus Franciscus aftreedt.

’Hij blijkt immers niet de grote hervormer, maar iemand die zelf een misbruiker de hand boven het hoofd houdt”, licht Rijkers toe na het lezen van de elf pagina’s lange aanklacht van aartsbisschop Viganò. Dat is de voormalige Amerikaanse nuntius, de ambassadeur van het Vaticaan en een zeer prominente kerkbestuurder. Hij beschuldigt paus Franciscus van het toedekken van ontucht gepleegd door aartsbisschop Mc Carrick. Rijkers: „Franciscus kreeg al bij zijn aantreden in 2013 een kroniek van seksueel misbruik, maar liet toe dat hij nadien nog in het openbaar mocht optreden namens de kerk.” Daarom moet Franciscus aftreden, vindt Viganò.

De Nederlandse bisschoppen willen niet reageren op deze aanval op de paus, laat het bisdom Rotterdam weten in een schriftelijke verklaring. „Het is niet aan de Nederlandse kerkprovincie om daarop te reageren naar aanleiding van berichten in de media. Als er een reactie moet komen, zal die van het Vaticaan zijn.”

Pastoor Jan Jaap van Peperstraten uit Heemskerk, bekend als ’Twitter-pastoor’, doet dat wel. Hij wijst erop dat Viganò al langer overhoop ligt met Franciscus. „Daarom moet je deze verklaringen met een grote korrel zout nemen.”

Maar Rijkers werpt tegen dat de lezing van de Amerikaan is bevestigd door anderen die vanuit Washington de Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten besturen.

Opzeggingen
Nederlandse kerkgangers weten zich inmiddels geen raad meer met de over elkaar heen buitelende klerikale elite. „Het probleem gaat niet weg als je zaken steeds maar onder het tapijt veegt, maar dat is wel wat steeds maar gebeurt”, vertelt een vrijwilliger in West-Brabant, die graag anoniem blijft. Van Peperstraten kreeg vorige week twee opzeggingen binnen. „Dat lijkt weinig op een lokale katholieke gemeenschap van 4000 huishoudens, maar normaal gesproken ontvang ik tien opzeggingen per jaar.”

Mathilde van Dijk, aan de universiteit van Groningen docent geschiedenis van het christendom, ziet in haar omgeving ook dat katholieken de kerk de rug toekeren door de opstelling van het Vaticaan in misbruikzaken. Toch verwacht ze niet dat dit heel veel indruk maakt in Vaticaanstad. „De clerus in Rome is het contact met de werkelijkheid verloren. En dan nog: als je in de Rooms-Katholieke Kerk veranderingen wil bewerkstelligen, is het toch een beetje als in je eentje duwen tegen een olifant.”

Bovendien is er nog nooit een paus afgetreden om een schandaal. Maar Rijkers ziet dat de tijden zijn veranderd. „De getuigenis bleef niet binnen de muren van de kerk, maar gaat rond via Twitter. Het lijkt erop dat Franciscus zich een beetje heeft verrekend, toen hij eerder deed alsof er niets aan de hand was. En Viganò wordt nu wel besmeurd door het Vaticaan, maar als er iemand in de kerk strijdt tegen corruptie, is hij het.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Ariel »

Paus wil niet reageren op eis om af te treden vanwege 'doofpotaffaire'

Paus Franciscus wil niet reageren op beschuldigingen dat hij misbruikschandalen binnen de Rooms-Katholieke Kerk in de doofpot heeft gestopt.

Tijdens zijn terugreis vanuit Ierland naar Rome zei Franciscus in het vliegtuig dat de aantijgingen 'voor zichzelf spreken' en dat hij er verder niets over wil zeggen.

Zelf conclusies trekken
Franciscus wordt beschuldigd door aartsbisschop Carlo Maria Vigano. Die was een aantal jaar nuntius (ambassadeur) in de Verenigde Staten. Vigano eist in een elf pagina's lang document het aftreden van Franciscus omdat hij jarenlang zou hebben geweten van het misbruik door de Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick.

Vigano kwam met zijn verklaring naar buiten op het moment dat de paus een bezoek bracht aan Ierland, waar misbruik binnen de kerk een diepe wond heeft geslagen. Franciscus zei tegen journalisten dat ze zelf genoeg vaardigheden hebben om conclusies uit het document te kunnen trekken.

De 88-jarige McCarrick heeft in juli zijn ontslag ingediend, nadat meerdere mannen de voormalige aartsbisschop van Washington hebben beschuldigd van seksueel misbruik.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Paus Franciscus...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Nieuwe Reformatie? Dreigende scheuring Katholieke kerk door misbruikschandaal

Xander, 04-09-2018

Afbeelding
Paus Franciscus zal hoe dan ook niet ongeschonden uit het huidige schandaal komen, en vermoedelijk veel van zijn macht kwijtraken (Afbeelding: Getty Images (2)).

Paus Franciscus blijkt heimelijk sancties van zijn voorgangers tegen pedo-priesters te hebben verlicht

Philip Lawler, de redacteur van het doorgaans goed geïnformeerde Catholic World News, schrijft dat de Katholieke Kerk door het almaar groter wordende misbruikschandaal rond paus Franciscus dreigt te scheuren, een breuk die volgens hem te vergelijken zal zijn met de Reformatie (de afsplitsing van het huidige protestantse christendom in de 16e eeuw). Lawler bevestigde eerder in zijn boek ‘Verdwaalde Herder: Hoe paus Franciscus zijn kudde misleidt’ de waarheid van oudere complottheorieën dat het Vaticaan heimelijk is overgenomen door een extreemlinkse pedo- en homoseksuele ‘kabaal’, die met de gedwongen vervanging van paus Benedictus door de Jezuïet Franciscus sinds 2013 ook de absolute top van de kerk in handen heeft gekregen.

Ruim een week geleden schreven we dat aartsbisschop kardinaal Theodore McCarrick, de spil van het meest recente misbruikschandaal in de VS, een cruciale rol heeft gespeeld bij de verkiezing van Franciscus. Aartsbisschop Carlo Maria Viganò, de voormalige pauselijke ambassadeur in de VS, publiceerde hierover een 11 pagina’s tellende aanklacht, waarin hij de paus ervan beschuldigde McCarrick te hebben aangesteld terwijl hij toen al volledig op de hoogte was van diens massale misbruik van priesters, studenten en andere gelovigen. Franciscus weigerde hier vervolgens op te reageren.

Paus verlichte sancties pedo-priesters
Associated Press berichtte vorig jaar dat Franciscus de sancties die door zijn voorgangers Benedictus XVI en Johannes Paulus II aan diverse ‘pedo-priesters’ waren opgelegd, heimelijk had verlicht.

Lawler: ‘Dit volgt een patroon. Paus Franciscus heeft kardinalen gepromoveerd die zoals McCarrick werden beschuldigd van seksueel wangedrag, of dit hadden verdoezeld, zoals in het geval van kardinaal Danneels, die hij tot de Senaat benoemde, en kardinaal Maradiaga, die de voorzitter is van zijn raad van adviseurs (zijn ‘kabinet’).’ Dan is er ook nog het beruchte geval van kardinaal Errázuriz in Chili, die Franciscus ondanks de talloze bewijzen is blijven steunen, waarop alle andere bisschoppen in Chili ontslag namen.

‘Nauwelijks reden te twijfelen aan bestaan homoseksueel netwerk Vaticaan’
Lawler verklaarde wat veel anderen ook al hebben geconstateerd, namelijk dat paus Franciscus bomvol vredelievende en berouwvolle woorden zit, en al diverse keren zijn grote spijt betuigde voor alle misbruikschandalen, maar dat uit zijn acties exact het tegenovergestelde blijkt. In realiteit blijft hij de pedo-kabaal in de kerk juist volop steunen, en geeft hen zelfs nog machtigere posities.

‘Er is nauwelijks reden te twijfelen aan het bestaan van zo’n soort kabaal,’ aldus Lawler. ‘Feitelijk is er een homoseksueel netwerk in het Vaticaan, en ook onder de geestelijken en leiders in dit land. Anders is het niet te verklaren dat McCarrick tientallen jaren lang hogerop kon blijven klimmen.’ En dat terwijl zijn misbruikschandalen al vele jaren een publiek geheim waren.

‘Enorme corruptie, maar hij is favoriet van de media’
‘Het lijdt geen twijfel dat er enorm veel corruptie is, wat moet worden blootgelegd.... Daar is genoeg aanleiding voor, want veel mensen zijn erg boos en agressief.’ Hij pleit daarom voor een onafhankelijk onderzoek naar de aanklacht van kardinaal Viganò, waarin de bisschoppen verplicht moeten worden alle gevraagde documenten en informatie te overleggen. Daarbij gaat het beslist niet alleen om ‘pedo’ priesters, maar ook om massaal misbruik van volwassenen.

Dat de massamedia nog maar weinig aandacht aan dit schandaal hebben gegeven komt volgens Lawler omdat paus Franciscus ‘een van hun favorieten is, vooral bij links.’ Een van de redenen hiervoor is dat de paus hooggeplaatste geestelijken verdedigt en beschermt die openlijk homoseksueel zijn, wat rechtstreeks tegen de katholieke leerstellingen indruist. Zo weigerde Franciscus de Vaticaanse diplomaat msr. Battista Ricca te veroordelen nadat deze in Uruguay in een lift betrapt werd met een 15 jarige schandknaap.

Franciscus zal ‘sowieso veel minder macht hebben’
Inmiddels is er volgens Lawler ‘een complete generatie geestelijken die getraind zijn om de andere kant op te kijken’ als collega’s of hun meerderen weer eens werden beschuldigd van seksueel misbruik. ‘Dit moet worden gestopt.’ Probleem is dat bijna alle bisschoppen aan een enorm geloofwaardigheidsprobleem lijden, en feitelijk allemaal zouden moeten worden vervangen, iets wat de paus hoogstwaarschijnlijk niet zal willen doen.

Om over zelf aftreden, zoals kardinaal Viganò heeft geëist, maar niet te spreken, want gaat niet gebeuren, stelt Lawler. ‘En volgens de canonieke wetten kan niemand hem dwingen. Hij is immuun als hij dat wil. Ik denk echter wel dat zijn leiderschap ernstig aangetast zal zijn, net als zijn geloofwaardigheid. Hij zal dus sowieso veel minder macht hebben.’

‘Na een soort reformatie zal kerk er sterker dan ooit uitkomen’
‘Waar dit gaat eindigen weet ik niet. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, zeker niet in de 40 jaar dat ik journalist ben. Maar er bestaat absoluut de mogelijkheid dat de verdeeldheid zo groot is dat de kerk zal scheuren,’ vervolgt de redacteur. ‘Dat zou natuurlijk een groot drama zijn... Op dit moment praten Franciscus’ meest fervente supporters liever over seksueel kindermisbruik dan over zijn leiderschap. Dat laat zien hoe wanhopig men is.’

Hij verwacht dan ook dat er iets groots gebeurt ‘in de orde van de Reformatie’, waarin kerkleiders die echt willen hervormen zullen breken met de schandalige praktijken van deze pedo/homo-kabaal, en een groot aantal ontgoochelde katholieken achter zich zullen krijgen. ‘Ik moet echter wel blijven geloven dat er een groot aantal kardinalen zijn die op het laatste conclaaf paus Franciscus hebben gekozen, die nu iets van wroeging hebben. Want geen zinnig mens wil dit... Ik denk dat we zeer roerige tijden tegemoet gaan, maar dat de kerk er op de langere termijn hervormd en sterker dan ooit uitkomt.’

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... kschandaal
Ik snap best wel dat deze paus ook gecharmeerd is van de islam. Mohammed was immers ook een pedo, dus eigenlijk een soort collega. De pedo-'profeet' en de valse pedo-paus!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

“WEGKIJKER”...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Bart van Leeuwen)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43290
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Mahalingam »

De Paus is niet gecharmeerd van de Chinezen die atheïsten zijn met wat voorouderaanbidding en maffe goden die niet serieus genomen worden maar een leuke stoffering geven aan het leven.
Vaticaan erkent: China beslist over Chinese bisschoppen
Zaterdag maakten het Vaticaan en het Chinese ministerie voor buitenlandse zaken bekend dat zeven door Beijing benoemde bisschoppen alsnog door de paus worden erkend. De voorlopige overeenkomst tussen het Vaticaan en Beijing komt na ruim zeventig jaar waarin de paus en China op een principieel punt tegenover elkaar stonden: wie is er de baas over de benoemingen van bisschoppen in China? Voor Rome was dat altijd uitsluitend de paus, voor China was dat onacceptabel. Met de nu gesloten overeenkomst, waarvan de tekst overigens niet is vrijgegeven, geeft de paus op een belangrijk kernpunt toe aan de Chinese wensen.

Onderdrukking

Greg Burke, woordvoerder van het Vaticaan, zegt dat de overeenkomst ,,niet politiek maar pastoraal” is, en dat het akkoord ,,de gelovigen in staat stelt om bisschoppen te hebben die in contact staan met Rome, maar die tegelijkertijd worden erkend door de Chinese autoriteiten.”

Kardinaal Joseph Zen, het 86-jarig voormalig hoofd van de katholieke kerk in Hongkong, noemde de overeenkomst een ,,ongelooflijk verraad.” Hij stelde dat het Vaticaan ,,de kudde zo in de bek van de wolf legt.” Hij eist het ontslag van Pietro Parolin die namens het Vaticaan de onderhandelingen met Beijing voert.

Ook anderen wijzen erop dat het Vaticaan het gevaar loopt nu indirect medeplichtig te worden aan onderdrukking van de naar schatting twaalf miljoen katholieken in China. Zij zijn ook bang dat die onderdrukking toeneemt, omdat de steun van Rome voor niet door Beijing erkende bisschoppen nu wegvalt.

Ondergrondse kerk

De gemeenschap is nu nog verdeeld in een officiële kerk die de door China benoemde bisschoppen erkent, en een ondergrondse, illegale en vaak vervolgde kerk die trouw is aan Rome. De angst is dat juist deze ondergrondse kerk, waarvan vaak de meest overtuigde katholieken lid zijn, nu zal worden opgedoekt.

De voorlopige overeenkomst is mogelijk een voorloper van een veel grotere doorbraak: het aangaan van diplomatieke betrekkingen van het Vaticaan met Beijing. Ook een bezoek van de paus aan China staat op de wensenlijst van het Vaticaan. Daarvoor moet het Vaticaan dan wel eerst de diplomatieke banden met Taiwan verbreken: iets anders zal China vrijwel zeker niet accepteren.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/23/va ... n-a1740832
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Vergiftigen die zieke man! Of anderszins ombrengen zodat hij zich direct kan verantwoorden bij de duivel, Gods vaste huisvriend en raadgever.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

Paus maakt alle jongeren ter wereld bang voor realisme, noemt het ‘populisme’, doet Godwin

Door: Bert Brussen, 12:17, 24 oktober 2018

Afbeelding

Over stelselmatig seksueel misbruik en stelselmatig doofpotten binnen Rooms-katholieke kerk wederom geen woord

Paus Franciscus heeft de jeugd van de wereld gewaarschuwd voor ‘populisme’ en ‘vreemdelingenhaat’. Hij riep in dat verbande de opkomst van het nationaalsocialisme onder Adolf Hitler in herinnering deed een Godwin. Jonge mensen moeten kennis nemen van de geschiedenis van de 20e eeuw, inclusief beide Wereldoorlogen “zodat ze niet dezelfde fouten maken en begrijpen hoe populisme zich uitbreidt”, zei de leider van de Rooms-katholieke kerk dinsdag.

Diezelfde Rooms-katholieke kerk werd vooral in de 20ste eeuw geteisterd door een onwaarschijnlijk aantal gevallen van ernstig seksueel misbruik, gepleegd door Rooms-katholieke ‘geestelijken’ die daarvoor meestal nooit werden bestraft, terwijl hun misdaden in de doofpot werden gestopt.

Toen een oudere vrouw het vluchtelingenvraagstuk in Italië ter sprake bracht en klaagde over de toenemende vijandelijkheid jegens migranten, zei Franciscus dat de Bijbel gastvrijheid voorschrijft. Ook schrijft de Bijbel ‘naastenliefde’ voor en daarmee wordt uitdrukkelijk niet het anaal verkrachten van minderjarige jongetjes bedoeld.

Niettemin hebben staten volgens de paus ook het recht immigratie te beperken. Hij benadrukte het belang van Europese overeenstemming in deze kwestie. De zuidelijke buitengrenzen van de EU, in Italië, Spanje en Griekenland, moeten niet overbelast raken.

Het aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-katholieke kerk is ontelbaar. Het is maar te hopen dat jongeren kennis nemen van deze geschiedenis van georganiseerde religie zodat ze niet dezelfde fouten maken en begrijpen hoe seksueel misbruik binnen religieuze instituties zich uitbreidt.

https://tpo.nl/2018/10/24/paus-maakt-al ... et-godwin/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Toen een oudere vrouw het vluchtelingenvraagstuk in Italië ter sprake bracht en klaagde over de toenemende vijandelijkheid jegens migranten, zei Franciscus dat de Bijbel gastvrijheid voorschrijft. Ook schrijft de Bijbel ‘naastenliefde’ voor en daarmee wordt uitdrukkelijk niet het anaal verkrachten van minderjarige jongetjes bedoeld.
Afbeelding

Deze ziek man loopt net als al die andere vorige pausen te paraderen met een grote stok voor zich uit torsend met daar bovenin vervat de symboliek van Jezus aan het kruis.
Waarom doen die pausen dat? Omdat zij geloof hechten aan Jezus? Welnee! Er heeft nog nooit een paus bestaan die ook maar enigszins geloof hechtte aan de woorden van Jezus. Nu heeft Jezus nooit iets op schrift gesteld, maar dat deden een aantal apostelen wel voor hem. Zoals bijvoorbeeld Timótheüs.

Voordat er ook maar één paus bestond stelde deze apostel met zijn vooruitziende blik het volgende op schrift om namens Jezus getuigenis te geven aan de wereld der godvruchtigen, waaronder dus niet één paus gerekend mag worden:
"De geïnspireerde uitspraak zegt echter uitdrukkelijk dat in latere tijdsperiodes sommigen zullen afvallen van het geloof, omdat zij aandacht schenken aan misleidende geïnspireerde uitspraken en leringen van demonen, door de huichelarij van mensen die leugens spreken, die in hun geweten gebrandmerkt zijn,
(En nu komt het!)
die verbieden te trouwen en gebieden zich te onthouden van spijzen die God heeft geschapen om met dankzegging te worden gebruikt door hen die geloof hebben en de waarheid nauwkeurig kennen. De reden hiervoor is dat elke schepping van God voortreffelijk is en niets is verwerpelijk indien het met dankzegging wordt aanvaard." - Timótheüs 1:4.
Dat joden besneden moeten worden en buiten varkensvlees ook nog een boel andere soorten vlees niet mogen eten heeft te maken met het feit dat joden niet echt in God geloven. Wel in het verhaal van Mozes. Vandaar de zo beroemde joodse humor. Kom daar maar eens om bij moslims. En het is nog maar de vraag of er een Arabisch woord bestaat voor humor.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19325
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Paus Franciscus

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:Ik snap best wel dat deze paus ook gecharmeerd is van de islam. Mohammed was immers ook een pedo, dus eigenlijk een soort collega. De pedo-'profeet' en de valse pedo-paus!
Maar voor zo ver we weten was Mohammed een pedofiel die op kleine meisjes viel, terwijl het bij de katholieken vrijwel altijd om knapenschenderij ging. En dat is helemaal toch niet erg, elk jongetje dat zich als misdienaartje of als seminarist in dat wufte wereldje wil bewegen weet toch waaraan hij zich mag verwachten ? Ik ben vaak genoeg in kloosters geweest om daar telkens een zeer aparte homo-sfeer te detecteren. Het is ook geen toeval natuurlijk dat de Volksschrijver Gerard Reve uitgerekend katholiek werd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:Het is ook geen toeval natuurlijk dat de Volksschrijver Gerard Reve uitgerekend katholiek werd.
Arabist Hans Jansen 'bekeerde' zich ook tot het katholieke geloof. Maar om redenen van theatrale - voor Jansen aantrekkelijke - heidense rituelen met toeters en bellen zonder aan seks te denken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51008
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Paus Franciscus

Bericht door Pilgrim »

‘Machtstrijd Vaticaan, paus Franciscus wordt tot aftreden gedwongen’

Xander, 09-11-2018

Afbeelding
Wordt kardinaal Angelo Scola al binnenkort de opvolger van paus Franciscus? (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Binnenkort golf faillissementen van bisdommen door claims vanwege seksueel misbruik door geestelijken’ – ‘Kardinaal Scola wordt opvolger van Franciscus’

Volgens Italiaanse bronnen die vertrouwd zijn met het Vaticaan loopt de aanhoudende machtstrijd om de toekomst van de Katholieke Kerk naar een climax, en zou paus Franciscus mogelijk al binnen enkele weken tot aftreden worden gedwongen. Franciscus stuit op groeiend verzet vanuit met name traditionele katholieke geestelijken, die zijn koers veel te globalistisch en liberaal vinden. Sturende hand achter de opstand zou de voormalige paus Benedictus XVI zijn.

De recente ontdekking van menselijke beenderen in de Vaticaanse ambassade in Rome zou er samen met het bijna dagelijks toenemende aantal misbruikschandalen eraan bijdragen dat de paus het al op korte termijn voor gezien houdt.

Golf faillissementen bisdommen aanstaande
Eergisteren vroeg de Katholieke Kerk op het Amerikaanse eiland Guam faillissement aan vanwege de vele claims die er lopen om seksueel misbruik door geestelijken. Vooral in de VS lopen tal van vergelijkbare onderzoeken en claims, en is de verwachting dat nog veel meer bisdommen zich failliet moeten laten verklaren.

Het nieuws van Franciscus’ aftreden is afkomstig van Dagospia, een bekend Italiaans webportaal dat volgens Vaticaan experts 100% accuraat is, reden waarom de Italiaanse krant Libero het daarna eveneens publiceerde.

‘Angelo Scola wordt opvolger’
Het college van kardinalen (conclaaf) zou ook al een opvolger hebben aangewezen, namelijk kardinaal Angelo Scola, die in 2011 door paus Benedictus XVI tot aartsbisschop van Milaan werd benoemd. Dit zou er tevens op duiden dat Ratzinger (emeritus paus Benedictus) achter de schermen een grote rol speelt bij de feitelijke opstand tegen Franciscus, die door veel hoge geestelijken in de Katholieke Kerk wordt beschuldigd van het verspreiden van ketterijen.

‘Jezuïeten willen liberale Afrikaan’
Ratzinger zou vanwege zijn hoge leeftijd en fragiele gezondheid niet bang zijn om vergiftigd te worden door de Jezuïeten, die hun eerste man ooit op de allerhoogste positie in het Vaticaan niet zonder slag of stoot prijs zullen willen geven. Ze zouden zelf een andere liberale opvolger uit Afrika willen laten aanstellen –wellicht kardinaal Peter (Petrus) Turkson, die een groot voorstander is van de oprichting van een VN wereldregering waar alle landen hun macht aan moeten overdragen- als het de facties achter Benedictus toch niet lukt om de Kerk weer op een traditionele koers te zetten.

Ook onder jongeren veel verzet tegen Franciscus
Tijdens de laatste Jongeren Synode bleek dat er ook onder de jongere generaties gelovigen veel vijandigheid heerst tegen de vaak extreem liberale en globalistische standpunten van paus Franciscus, die volgens goed ingelichte, door WikiLeaks gepubliceerde bronnen overigens zelf ook werd aangesteld na een complot van toenmalig president Barack Obama, Hillary Clinton en multimiljardair-globalist George Soros, die erin slaagden om de in hun ogen veel te conservatieve Benedictus tot aftreden te dwingen.

Mochten de traditionalisten de machtstrijd winnen dan is kardinaal Scola topkandidaat nummer één. In 2013 was hij zelfs favoriet bij veel bookmakers om de opvolger van Benedictus te worden. Scola had toen al meer dan 50 kardinalen achter zich staan.

Xander

(1) Leo Lyon Zagami
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -gedwongen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
‘Machtstrijd Vaticaan, paus Franciscus wordt tot aftreden gedwongen’
Ik kan niet wachten. Ik hoop dat dit geen nepnieuws van Xander is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Paus Franciscus

Bericht door Ariel »

Paus noemt homoseksualiteit modegril

Paus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksuelen in de rooms-katholieke kerk. „Het lijkt het er zelfs op dat homoseksualiteit in de mode is, en deze mentaliteit beïnvloedt de kerk op tot op zekere hoogte.”

De uitspraken zijn afkomstig uit het boek La fuerza de la vocación (De kracht van de roeping). Het Duitse persbureau DPA beschikt over een voorpublicatie van het boek van Fernando Prado.

Het is een „vergissing” om te geloven dat homoseksuelen in het priesteronderwijs „niet zo slecht” zijn en dat homoseksualiteit slechts een vorm van genegenheid is, zegt Franciscus „In het gewijde leven en in het priesterlijke leven heeft dit soort genegenheid geen plaats.”

De rooms-katholieke kerk leert formeel dat homoseksuele neigingen best mogen, maar dat seksuele contacten tussen homo’s niet kunnen. Eerder liet Franciscus zich genuanceerder uit over homoseksualiteit. „De vraag is, wie zijn wij om wie zo is, wie van goede wil is en wie naar God zoekt, te beoordelen?”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie