Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Manon »

Ariel schreef: Twee kiekjes van Malika, en ik moet eerlijk toegeven dat ze er veel beter uitziet in Niqab. Malika moet nu 52 jaar zijn.

Afbeelding Afbeelding
hahah! het lijkt wel een cartoon met die verschillende balkjes!

en ja natuurlijk: voor sommige vrouwen kan zo'n niqab wonderen doen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85743
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Ik vermoed dat er bij mannen vast iets recht op gaat staan als ze naar haar sieraad pluizige haar kijken, maar dat zal niet hun plassertjes zijn, maar eerder van schrik de haren op hun armen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Mahalingam »

Dit zou Moez Garsallaoui kunnen zijn.

Afbeelding

En er is nog iets:
Het Franse gerecht achterhaalde recent dat hij ook de mentor was van de man die vorige lente een bloedbad in Toulouse aanrichtte.

Meest gezochte Belgische terrorist omgekomen in Pakistan
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85743
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Francken neemt papieren af van jihadiste en bedreiger kleuterjuffen: ‘zwarte weduwe’ vliegt land uit

Malika El Aroud, de beruchte zwarte weduwe van de jihad, en Kamal Affetat, het kopstuk van Sharia4Belgium die de juffen van kleuterschool De Blokkendoos bedreigde, zijn hun verblijfspapieren kwijt. Ze wachten in een gesloten centrum op hun repatriëring naar Marokko.

Op basis van zijn strengere vreemdelingenwet kan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken (N-VA) buitenlanders die een gevaar vormen voor onze samenleving uitzetten, ook al zijn ze niet veroordeeld. Hij schroefde ook terug dat wie hier geboren wordt of sinds jonge leeftijd woont, niet kan worden uitgewezen.

Deze week nog liet Francken weten dat hij sinds de wet in voege is gegaan, anderhalf jaar geleden, het verblijfsrecht van 195 mensen ingetrokken heeft. Van 80 onder hen hadden de papieren niet ingetrokken kunnen worden zonder de verstrenging, zegt hij. Ruim de helft van die 80 mensen kwamen aan in België voor hun 12de (31) of werden hier geboren (12). Negen van de twaalf die in ons land werden geboren, zijn bekend voor radicalisme of veroordeeld voor terrorisme.

Nine eleven
Donderdag trok Francken ook het verblijfsrecht in van twee grote namen in Belgische jihadikringen. De eerste is Malika El Aroud, een terroristenweduwe met de Marokkaans-Belgische nationaliteit uit Brussel. Ze had twee keer een religieus huwelijk met zware jongens.

Echtgenoot nummer één was Dahmane Abdessatar, een Tunesiër die de Afghaanse krijgsheer Ahmed Shah Massoud doodde in een zelfmoordaanslag, twee dagen voor 9/11. Massoud was de leider van het verzet tegen de Taliban en zijn moord wordt in verband gebracht met de aanslagen in New York. Malika El Aroud was destijds ook in Afghanistan.

Echtgenoot nummer twee was Gharsallaoui Moez. Samen runden ze een netwerk dat strijders naar Waziristan stuurde, aan de Pakistaans-Afghaanse grens. El Aroud kreeg hiervoor in 2010 8 jaar cel. Haar man werd bij verstek veroordeeld: Moez vluchtte naar Waziristan en groeide uit tot een belangrijk kopstuk van Al-Qaeda. Hij sneuvelde uiteindelijk door een Amerikaanse drone. Op 30 november 2017 nam onze regering haar Belgische nationaliteit af. Daarna kreeg ze een bevel om het grondgebied te verlaten en een inreisverbod. Ze wacht nu in een gesloten centrum op haar uitwijzing naar Marokko.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85743
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

‘Zwarte weduwe van de jihad’ vraagt politiek asiel aan in België

Malika El Aroud, die vorig jaar haar Belgische nationaliteit kwijtraakte nadat ze veroordeeld was voor terrorisme, probeert een uitwijzing te voorkomen door politiek asiel aan te vragen in België. Dat schrijft La Libre Belgique zaterdag.

Malika El Aroud, de zogenaamde ‘zwarte weduwe van de jihad’, raakte haar Belgische nationaliteit kwijt in november 2017, nadat ze een celstraf had uitgezeten van acht jaar voor feiten van terrorisme. Geoordeeld werd dat ze ‘ernstig tekortgeschoten is in haar verplichtingen als Belgisch burger’.

De vrouw hield zo enkel de Marokkaanse nationaliteit over en riskeerde dus uitgewezen te worden. De politie pakte haar op 11 oktober ook effectief op. Ze werd ondergebracht in een gesloten centrum in Brugge.

Foltering

Maar om een uitzetting te vermijden, begon El Aroud dus een procedure bij hoogdringendheid voor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV). Ze zegt dat ze foltering en onmenselijke en vernederende behandeling riskeert in Marokko. Om dezelfde redenen diende ze een asielaanvraag in.

Deze week verwierp de RVV de hoogdringendheid. De raad zegt dat ze haar verzoek niet kan behandelen zolang haar asielaanvraag loopt. Pas als die verworpen wordt - wat waarschijnlijk is - zal de RVV haar verzoek kunnen behandelen. In afwachting blijft El Aroud in Brugge.

Al-Qaeda

El Aroud is een icoon van de moslim-extremisten in ons land, en sloot zich in 2000 aan bij terreurbeweging Al-Qaeda. Zij verloor de voorbije jaren twee echtgenoten in de jihad.

Haar eerste man overleed in 2000 in Afghanistan bij een zelfmoordaanslag, haar tweede echtgenoot vluchtte voor een celstraf in België naar het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan, maar kwam daar in 2012 om het leven bij een Amerikaanse luchtaanval. Zijn dood werd nooit bevestigd, maar de inlichtingendiensten gaan ervan uit dat hij echt dood is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85743
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

België krijgt 'Mama Jihad' maar niet uitgezet

België probeert de veroordeelde terroriste Malika El Aroud al enkele jaren vruchteloos het land uit te zetten.

Malika El Aroud, een veterane van het gewelddadige moslimextremisme, blijft voorlopig in ons land. Pogingen tot repatriëring draaien op niets uit, omdat haar land van origine, Marokko, niet meewerkt.

De zaak van Malika El Aroud, alias Mama Jihad, legt nog eens de vinger op de wonde van het Europese terugkeerbeleid. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen - rechters die in beroep beslissen nadat iemand vernomen heeft dat hij niet in ons land mag blijven - heeft geoordeeld dat El Aroud haar 'terugkeerwoning' mag verlaten. In die woningen van de Dienst Vreemdelingenzaken moeten mensen hun uitzetting afwachten. Ze worden er niet opgesloten zoals in de gesloten centra voor de repatriëring van mensen zonder verblijfsrecht, maar ze krijgen wel voorwaarden opgelegd.

Fiat van Rabat
De reden waarom ze er niet langer hoeft te blijven? Marokko werkt simpelweg niet mee aan haar terugkeer. Zonder de nodige diplomatieke documenten en het fiat van Rabat kan de vrouw niet op een vlucht worden gezet. Het gevolg is dat ze weer volledig vrij is, omdat je mensen niet kan vasthouden zonder uitzicht op een uitzetting binnen een redelijke termijn. El Aroud zat ook al in een gesloten centrum met het oog op een repatriëring, maar de maximale opsluitingstermijn daar is acht maand. De vrouw weigert vrijwillig terug te keren naar haar land van origine.

El Aroud staat voor diehard gewelddadig jihadisme. Ze is in ons land veroordeeld voor terrorisme - een straf die heeft uitgezeten - en is haar Belgische nationaliteit ontnomen.

Ze is gelinkt met meerdere generaties moslimextremisme. Ze was lid van een Belgische cel van Al Qaeda, de terreurbeweging rond Osama Bin Laden. Ze is de weduwe van een man die bij een zelfmoordaanslag de Afghaanse krijgsheer Ahmed Shah Massoud doodde, enkele dagen voor de aanval op de Twin Towers in New York. Massoud werd gezien als de laatste dam tegen de opmars van de radicaal-islamitische beweging taliban.

Door die status vergaarde ze faam onder radicale moslims als internetjihadiste. Ze beïnvloedde een nieuwe generatie, van wie een deel in de jaren 2010 naar Syrië reisde om zich bij de terreurbeweging Islamitische Staat te voegen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt in een reactie gefrustreerd te zijn dat een repatriëring van El Aroud onmogelijk blijkt. 'Dat is een dossier om echt cynisch van te worden. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft echt al het mogelijke gedaan om haar terug te sturen. Net als zoveel burgers raak ik gefrustreerd omdat het onmogelijk is sommige mensen terug te sturen die hier niet mogen zijn.'

Mahdi pleit ervoor extra druk te zetten op landen die weigeren mee te werken aan repatriëring. Ondanks een herhaald charmeoffensief van België en andere West-Europese landen stellen de Maghreblanden zich bijzonder stuurs op als het op de repatriëring van onderdanen aankomt. En nog meer als het om criminelen gaat.

Mahdi rekent op een sterk signaal vanuit de Europese Unie. Hij zal zijn Europese collega’s voorstellen het gemeenschappelijk Europees visumbeleid beter in te zetten als instrument bij terugkeer. 'Terugkeer mag geen vrijblijvend voorstel blijven voor landen van herkomst. Landen die goed meewerken, kunnen beloond worden met visumgunsten, maar die moeten worden ingetrokken als landen dat niet doen.'

Hij benadrukt tenslotte dat El Aroud op de radar van de veiligheidsdiensten blijft. Alle info is volgens hem doorgespeeld aan de lokale autoriteiten van de plaats waar ze vermoedelijk zal verblijven. 'Lokale veiligheidscellen volgen altijd personen op die veroordeeld werden voor terrorismemisdrijven.'
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie