Politiek in Zweden

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Pilgrim »

Zweden wachten nog steeds op regeringsvorming

Geplaatst op 16 oktober 2018

Afbeelding

Ook vijf weken na de verkiezingen in Zweden is er geen nieuwe regering. Het is de partijchef van de conservatieve Moderaterna, Ulf Kristersson, niet gelukt om een midden-rechtse regering te vormen. De Liberalen en de Centrumpartij weigerden hun ondersteuning vanwege het noodzakelijke gedogen door de Zwedendemocraten.

Zondag verklaarde Ulf Kristersson de oriënterende gesprekken om een midden-rechtse regering te vormen – vijf weken na de verkiezingen in Zweden – als beëindigd. Kristersson wilde een regering van zijn Moderaterna met ondersteuning van andere partijen, die bestaan uit een alliantie van conservatieven, christendemocraten, liberalen en het centrum. Dit voorstel wezen de Liberale Partij en de Centrumpartij af. Onder andere, omdat de alliantie alleen geen meerderheid in het parlement zou hebben en aangewezen zou zijn op het gedogen door andere partijen – zoals door de als “rechts-populistisch” bestempelde Zwedendemocraten. Deze waren al de op twee na grootste partij uit de verkiezingen tevoorschijn gekomen. Zowel het midden-rechtse als het rood-groene kamp sloten een samenwerking met de nationaal-conservatieve, immigratie- en euro-kritische Zwedendemocraten categorisch uit.

Dientengevolge moet de voorzitter van het parlement, Andreas Norlén, nu aan een andere partijchef de opdracht geven een nieuwe regering te vormen. Bij de verkiezingen in september bleven de tot dan toe regerende sociaaldemocraten ondanks verliezen de grootste partij, maar noch haar rood-groene kamp noch het liberaal-conservatieve blok beschikken over een stabiele meerderheid.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon”, zei Kristersson. “Ik ben zwaar teleurgesteld, omdat het ons niet gelukt is met een nieuwe regering een nieuwe politiek aan te kunnen bieden. Ik ben nog altijd bereid om de functie van minister-president op me te nemen”, aldus de partijchef van de Moderaterna volgens “Der Spiegel”.

Er wordt nu rekening mee gehouden dat de ook uit de gelederen van de Moderaterna afkomstige Norlén nu de huidige regeringschef Stefan Löfven van de sociaaldemocraten de opdracht zal geven om een regering te vormen. Die werd echter, zoals “Jouwatch” berichtte, door het Zweedse parlement bij een motie van wantrouwen eind september weggestemd.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/16 ... gsvorming/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 47850
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Mahalingam »

We zijn nu twee weken verder en ook de socialisten zijn er niet in geslaagd om tot een regering te komen.
Dan dus de derde keus: laat het de derde partij van het land het proberen. Maar dat zijn de Sweden Democrats en die zitten achter een cordon sanitair. Verzin een list.
Sweden's party leaders meet for group talks in bid to break deadlock
Sweden's parliamentary speaker will today gather most of the country's party leaders together for group talks behind closed doors, in an effort to make progress in building Sweden's next government.
[...]
"Now two relatively long exploratory mandates have been carried out for a total of four weeks, without any particular result. The deadlock persists. My assessment therefore is that right now there are no grounds to name a new person," Norlén explained.

The talks will begin at 9am with a meeting between Norlén and the leaders of the Social Democrats, Green Party, Moderates, Centre Party, Liberals, and Christian Democrats.

At 10am, the leaders of the Moderates and Christian Democrats will leave the room so that the remaining four parties can discuss the possibility of working in a coalition, and an hour later the Alliance parties (Moderates, Centre Party, Liberals, and Christian Democrats) will talk with the Green Party, before the final talk, involving just the four Alliance parties.

Two parties will not take part in the talks, the Left Party and Sweden Democrats, since no other parties have suggested governing in coalition with them.
Een gedoogconstructie is niet uit te sluiten:
"However, Norlén said he would continue to be in contact with the leaders of these two parties, which could still be decisive in the next government."
https://www.thelocal.se/20181030/sweden ... k-deadlock
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Pilgrim »

Zweden: Migratie-kritische partij wordt buitengesloten

Geplaatst op 31 oktober 2018

Afbeelding

Na twee mislukte pogingen om een regering te vormen, kondigde woordvoerder Andreas Norlén aan dat hij op dit moment geen derde kandidaat zou vragen. In plaats daarvan zal hij meerdere mogelijke regeringsconstellaties voorstellen.

Norlén zei maandag dat de politieke situatie in Zweden op dit moment de duisterste zou zijn sinds de afgelopen vijftig jaar. Hij wijst er echter op dat Zweden nog functioneert en dat er in december een staatsbegroting wordt voorgelegd. “volgens mij zouden snelle nieuwe verkiezingen een grote nederlaag zijn voor het politieke systeem. Dit zou het vertrouwen van het publiek beïnvloeden. We hebben gewoon de verantwoordelijkheid daarmee om te gaan”, zei hij.

Hij sluit snelle nieuwe verkiezingen niet uit, maar deze moeten een laatste uitweg zijn. Hij sluit ook geen nieuwe kandidaat voor het premierschap uit, maar dat is op dit moment irrelevant. In plaats daarvan zal hij de partijen in groepen uitnodigen, gebaseerd op vier mogelijke regeringsconstellaties. Geen van deze vier constellaties bevat de Zwedendemocraten – de partij, die in meerdere peilingen de grootste partij van het land was, maar uiteindelijk, nadat er meer dan 900 gevallen van verkiezingsbedrog en meer dan 2300 gevallen van verkiezingsdelicten gemeld werden, op de derde plaats terechtkwam.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/31 ... ngesloten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 47850
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Mahalingam »

De rechtse hap in het parlement is er niet in geslaagd om een stukje groen dan wel links binnenboord te halen. En dus is er weer een unike gebeurtenis:
De post-verkiezingsperiode in Zweden is er een van veel eerste keren. Nog nooit is het politieke landschap zo versplinterd geweest. Nog nooit heeft de regeringsformatie zo lang geduurd. En deze week kwam daar een nieuwe eerste keer bij: gisteren werden voor het eerst in de Zweedse geschiedenis een door de formateur voorgestelde premier en zijn coalitievoorstel weggestemd.
En hoe komt het?
Zowel de alliantie als het roodgroene blok heeft een grote hap kiezers verloren aan de SD – die buiten de twee blokken valt – waardoor ineens geen van de traditionele samenwerkingspartners als winnaar aangewezen kon worden. En geen van de partijen wil – of durft – met de Zweden Democraten in zee te gaan. Vanwege ideologische verschillen, maar ook omdat niemand dat kan verkopen aan zijn kiezers.

Als de traditionele partijen hun beloften willen inlossen, moeten de twee blokken dus samenwerken. En dat is nog geen lang geen vanzelfsprekendheid.
[...]
Kristersson probeerde zijn Alliantie bij elkaar te houden, maar hij voelde er weinig voor om daar een partij uit het roodgroene blok bij te betrekken. En dat heeft hem de das omgedaan: een aantal bondgenoten zag dat als een verkapte uitnodiging aan de SD.
Er gaat nu gezocht worden naar een partijleider die een poging wil wagen.

https://www.trouw.nl/democratie/extreem ... ~aba04b74/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47850
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Mahalingam »

Annie Lööf vande Centre Party heeft het een week lang geprobeerd om na het praten met alle partijen (behalve de Sweden Democrats) tot iets te komen. Het was tevergeefs.
Lööf's meeting with parliamentary speaker Andreas Norlén lasted an hour longer than expected, but she confirmed she had been unable to find support for a workable government and added that she did not see any possibility of leading a minority government herself.
Over onderwijs en defensie is gemeenschappelijke grond gevonden maar over de arbeid en de migratie worden ze het niet eens.

https://www.thelocal.se/20181122/swedis ... ment-talks
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7580
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Ali Yas »

Tja, men heeft de SD lange tijd gedemoniseerd en oogst nu zelf de vruchten daarvan. In Nederland hadden we dat probleem ook, vandaar de ellenlange (in)formatieperiode. De SD (en PVV) hoeven eigenlijk weinig anders te doen dan hun kernstandpunt (nationalisme) overeind te houden en verder gematigd te doen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 47850
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Mahalingam »

We zijn een weekje verder en hoe is de toestand? Er is een beetje beweging, er wordt gedacht vanuit het rechtse blok over een wederzijdse gedoogconstructie. Niet met de Sweden Democrats maar met de socialisten.
Liberals offer conditional support for Löfven as Swedish PM

A split Liberal Party has expressed a willingness to see Stefan Löfven return to the prime minister’s post, but only if the Social Democrat leader commits to a rightward shift.
The Liberals’ leader Jan Björklund announced on Wednesday that his party is willing to abstain from participating in the December 5th vote on Löfven’s nomination to the PM.

Sweden’s system of negative parliamentarism means that a prime ministerial candidate does not need to have the support of a majority but only need to show that they do not have a majority of parliament against them. In other words, the formation of a new government can be "tolerated" by abstentions, sometimes called "passive support".

The Liberals’ offer of passive support for Löfven comes just one day after a similar statement from the Centre Party. Both parties are part of the centre-right Alliance and both have made it clear that they would only clear the way for Löfven if he makes a number of concessions to move his party’s policies more to the centre-right of the political spectrum.
https://www.thelocal.se/20181128/libera ... swedish-pm

Er is dus nog niet besloten of de burgers door de hond of door de kat gebeten gaan worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10181
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Politiek in Zweden

Bericht door sjun »

Sweden's Million-Dollar Refugee Industry
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Pilgrim »

Rechts-realistisch stemmend Zweden krijgt linkse minderheidsregering in maag gesplitst

Door: Redactie, 12:06, 16 januari 2019

Afbeelding

Inclusief sociaaldemocratische premier en Zweedse GroenLinks

Zweden lijkt een nieuwe centrumlinkse regering te krijgen met Stefan Löfven opnieuw als premier. De sociaaldemocraat werkt daarin samen met de Groenen, de Centrumpartij en de Liberalen. Löfven wordt vrijdag vermoedelijk gekozen als premier.


De Socialdemokraterna vormt samen met de drie andere partijen een minderheidsregering. De linkse Vänsterpartiet gaf woensdag aan zich vrijdag tijdens de vertrouwensstemming te zullen onthouden van stem waardoor de coalitie en Löfven een meerderheid in parlement achter zich krijgt.

In ruil voor de gedoogsteun krijgt Vänsterpartiet een aantal sociale hervormingen. Ook wordt de nationalistisch rechtse partij Zweden Democraten (SD) buiten een eventuele regering gehouden. “We zorgen er tegelijkertijd voor dat er geen blauwbruin bestuur komt in dit land”, aldus partijleider Jonas Sjöstedt woensdag op een persconferentie verwijzend naar een mogelijke coalitie tussen de liberaal-conservatieve Moderaterna en de SD.

De coalitievorming heeft maanden geduurd. Zweden ging op 19 september naar de stembus.

Anp

https://tpo.nl/2019/01/16/rechts-realis ... gesplitst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 84573
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Ariel »

Swedish Iranians complain of ‘drastic drop’ in visas for relatives

Iranians living in Sweden are complaining that relatives are no longer being granted visas to visit, causing pain and heartbreak for one of Sweden's most established immigrant communities.

“This has affected our community very greatly,” Kamran Chabokdavan, spokesperson for the Swedish-Iranian interest group, or Intresseföreningen för Svensk-Iranska frågor, told The Local. “There’s so many people who are feeling depressed or mistreated.”

He had planned to marry his Swedish partner in 2019, but has still not been able to as his parents have not been able to get a visa to come to Sweden, despite visiting, and returning back to Iran several times before.

“If it was the first time that my parents came here, then it would be more reasonable to say that we cannot be sure that you will go back,” Chabokdavan, who works as a vet in Gothenburg, said. “But if the person has been here ten times before, and suddenly you decide to reject the application, that is a little bit odd.”

The group now has 2,000 members on Facebook and has contacted the embassy in Tehran, Sweden’s foreign ministry, and MPs in two of Sweden’s political parties, who Chabokdavan said had promised to raise the issue in their parties and to the government.

In a letter to the embassy in Tehran the group complained that there was no mechanism to replace documents rejected by the Swedish authorities, or to send in missing documents. The group also called for clarity on how applicants’ economic situation was assessed and how relevant it was, and called for the embassy to publish its official statistics from 2015 to 2022.

“This is about parents who have lived for 60 to 70 years in their homeland and visited Sweden several times while always leaving the Schengen region before their visa has expired,” they wrote.

Chabokdavan told The Local that many Iranians were suffering from the apparent shift to a stricter visa policy.

“Another member in our group had a sister who was a late-stage cancer patient at the hospital, and her parents couldn’t come here to say goodbye to her.”

Rozita Akrami, a data scientist at Ericsson, also a group member, has collected data showing that Sweden is now the worst country in the Schengen area for giving visiting visas to Iranians, with only 35 percent of visa applications by friends and relatives of citizens accepted.

She claims there was a “drastic drop” in the acceptance rate, from 55 per cent in 2018 to 35 percent in 2019, with France accepting 75 percent of visa applications from residents’ relatives that year and Switzerland 79 percent.

“It seems that the Swedish embassy in Iran has decided to apply stricter criteria, which are really, really unclear,” Chabokdavan said. “It’s really not clear what’s the criteria is here, or why they are rejecting so many documents.”

He said that in some of the rejection letters, applicants had been told that the worsening economic situation in Iran made Sweden’s authorities worried that visiting relatives would not now return.

Other rejection letters, he said, had stressed that just because the applicant had visited Sweden and then returned home to Iran many times before, did not mean that they could be relied upon to do so again.

He said that it was unclear what documents would be enough to prove how well established and tied to Iran the visa applicants are.

Iranians, who came to Sweden both after the Islamic Revolution in 1979 and during the Iran-Iraq war in the 1980s, are one of Sweden’s most successful migrant groups, with 60 percent getting a university education, and many working within universities, or in high skilled professions.

“These are not asylum seekers, these are people who are really established in Sweden by their job or their studies,” Chabokdavan said. “And their parents usually have a strong, economical base in Iran, otherwise, they couldn’t get this kind of visa from the beginning.”

The Local has contacted the Swedish foreign ministry and the embassy in Tehran for comment.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 84573
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Ariel »

Zweeds minister wil beperking op aantal mensen van niet-Scandinavische afkomst in probleemwijken

Anders Ygeman (Sociaaldemocraten), de Zweedse minister van Migratie, wil het aantal niet-Scandinavische bewoners in probleemwijken beperken tot 50 procent. Dat zei hij in een interview met de krant Dagens Nyheter (DN).

De minister gelooft dat wijken waar de meerderheid van de inwoners niet uit Noorse landen afkomstig is een probleem vormen voor Zweden. “Als je Zweeds wil leren, moet je oefenen. Als je in een gebied woont waar je je kunt redden met de taal van je vaderland, wordt het enorm veel moeilijker om de taal te leren en te ontwikkelen. Als je bovendien een baan hebt waar je je kunt redden in de taal van je vaderland, waar ga je dan Zweeds oefenen? In die context denk ik dat zo’n doel iets belangrijks kan zeggen.”

75 procent van de langdurige werklozen
Het idee bestaat al in Denemarken, waar in nieuwe verkavelingen maximaal 30 procent van de populatie een niet-Westerse achtergrond mag hebben tegen 2030. Ygeman gelooft dat verschillende andere factoren ook van belang zijn in de bepaling of een wijk “kwetsbaar” is, zoals werkloosheidsgraad, gemiddeld opleidingsniveau en criminaliteitscijfers. “Maar deze socio-economische factoren hebben ook een etnische dimensie”, vertelde Ygeman aan DN. “Ongeveer 75 procent van de langdurige werklozen hebben een niet-Noorse achtergrond.”

Flexibel huren
Ygeman is verder ook fan van het Deense concept van ‘flexibel huren’. Concreet betekent dit dat werkzame mensen en studenten voorrang krijgen om in kwetsbare gebieden te gaan wonen, aangezien zij financieel onafhankelijk zijn. “We hebben nood aan harde voorwaarden zodat de kwetsbare gebieden niet gevuld raken met mensen die minder in staat zijn om te betalen”, vervolgde Ygeman.“In alle steden met kwetsbare gebieden zijn er twintig gebieden die niet kwetsbaar zijn. Waarom moeten nieuwkomers precies in dat kwetsbare gebied wonen?”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23855
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politiek in Zweden

Bericht door King George »

Dan moet je het aantal mensen van niet-Scandinavische afkomst in heel Zweden beperken in plaats van je land te laten omvolken. En die mensen van niet-Scandinavische mensen moeten nu de nog niet omgevolkte wijken komen omvolken?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7580
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Politiek in Zweden

Bericht door Ali Yas »

King George schreef:
za aug 06, 2022 3:48 am
Dan moet je het aantal mensen van niet-Scandinavische afkomst in heel Zweden beperken
Dat zou moeten, maar dat station is gepasseerd. De trein moet in z'n achteruit.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Plaats reactie