Toenemend verzet tegen de EU

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijk wijst EU-leger af: “Niet verenigbaar met de neutraliteit”

Geplaatst op 17 november 2018

Afbeelding

Nadat ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich in het Europees Parlement in Straatsburg had uitgesproken voor een “echt Europees leger”, heeft Oostenrijk deze visie onmiddellijk afgewezen.

In Wenen wil men niets weten van een EU-leger. “Wij hebben geen basis om dit plan te beoordelen”, werd er in het kabinet gezegd door minister van Defensie Mario Kunasek (FPÖ). Het idee van een Europees leger “is tegenstrijdig aan de Oostenrijkse grondwet-situatie”, benadrukt de woordvoerder van de minister. “Oostenrijk is neutraal”, een deelname aan een gezamenlijk leger zou dus volledig “illusoir” zijn.

Dat op zekere dag de voorzitter van de Europese Commissie zo´n leger zou bevelen en de opdracht tot een actie zou kunnen geven, zou absoluut niet verenigbaar zijn met de neutraliteit van Oostenrijk, wordt er vanuit het kantoor van Kunasek benadrukt.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/17 ... traliteit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

Geplaatst op 1 december 2018

Afbeelding

Het gebrek aan slagkracht van het Nederlandse leger is voor u nu één van de argumenten om te pleiten voor één Europees leger.

Mevrouw Ollongren,

Ik roep niet zo gauw “Coudenhove-Kalergi!” Of: “Bilderberg!” Maar ik snap mensen die dat wel doen steeds beter. Nu weer met dat gedoe over de oprichting van één Europees leger.

Jarenlang is het Nederlandse leger kapot bezuinigd, met als dieptepunt het moment dat er tijdens oefeningen bij gebrek aan munitie “pang pang” geroepen moest worden en de toenmalige partijleider van D66 daar smakelijk om moest lachen.
Alexander Pechtold
@APechtold

'Militair moet zelf pang-pang roepen' http://telegraaf.nl/t/24330771
Heerlijk zo'n bericht!
19:04 - 1 aug. 2015
Nu snappen we waarom hij zo blij was.

Het was koren op zijn molen.

Het gebrek aan slagkracht van het Nederlandse leger is voor u nu één van de argumenten om te pleiten voor één Europees leger.

Het hoeft van u niet metéén, maar “Ik denk dat we ons een heldere hemel moeten voorstellen met een Europees leger aan de horizon”.

Aha, de methode waarover de huidige voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in 1999 tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel zei: “We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.”

Onzin?

Nee, precies hoe ook dit weer zal gaan.

Ik heb twee argumenten waarom we er van kunnen uitgaan dat dat Europese leger er komt en dat het onder aanvoering komt te staan van een Europese minister van Defensie. Een Europese minister van Defensie die niet houdt van mensen in gele hesjes, van mensen die ‘Europa’ willen verlaten en van mensen die zomaar hun mening durven geven over de ‘ever closing union’.

Het eerste argument is: u bent niet van de luchtballonnetjes. U bent van de aankondigingen. (zie: de moord op het referendum en de grote nepnieuwsleugen).

Dus als u op een partijbijeenkomst van uw Deense zusterpartij Radikale Venstre zegt dat er één Europees leger moet komen, dan kómt er één Europees leger.

Het tweede argument is zo mogelijk nog steekhoudender.

Mark Rutte zegt dat het er niet komt...

Het wordt tijd dat we in actie komen.

Groet,

JanD

PS. Vergeet me nieuwe nieuwsbrief niet!

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... e-dochter/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 359
Lid geworden op: do jun 12, 2014 6:41 pm

Bericht door Stanley »

Hoe Europa z'n zelfvertrouwen verloor
Door Frits Bolkestein op donderdag 24 december 2009

In het christendom liggen zelfkritiek, zelfrelativering en schuld besloten. Misschien ligt daar de oorzaak van ons gebrek aan zelfvertrouwen, en is dat de reden dat we niet voor de onzen elders opkomen, denkt Frits Bolkestein....

De moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur wordt gekenmerkt door tal van incidenten die vaak potsierlijk zijn maar er ook steeds blijk van geven hoe gering het zelfvertrouwen van het Westen in de eigen cultuur is.

In Amsterdam schorste het GVB onlangs een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Een Nederlandse advocaat weigert op te staan als de rechter binnenkomt omdat hem dat door zijn godsdienst, de islam, verboden wordt. De desbetreffende rechter, Peter Ingelse, zei dat de advocaat mocht blijven zitten, omdat hij, Ingelse, zich niet beledigd voelde. De rechter vergat daarbij dat advocaten niet moeten opstaan uit respect voor de rechter, maar uit respect voor de wet.

De Haagse Hogeschool heeft een kerstboom laten verwijderen uit angst dat moslimstudenten dit christelijke symbool (sic) aanstootgevend zouden vinden.
Engeland laat zien dat het nog erger kan. Daar heeft de gemeente Oxford besloten Kerst af te schaffen en te vervangen door het ‘Winterlichtfestival’.

In Neukölln, een stadswijk van Berlijn waar veel moslims wonen, zou een tentoonstelling worden gehouden over ‘De Derde Wereld in de Tweede Wereldoorlog’. Een klein deel van de tentoonstelling ging over de medeplichtigheid van Arabieren aan misdaden van de nazi’s. Na protesten van moslims werd de tentoonstelling gesloten. De Berlijnse wethouder van integratie Günter Piening zei: ‘In een gemeenschap als Neukölln hebben we een gedifferentieerde voorstelling nodig van de betrokkenheid van de Arabische wereld bij de Tweede Wereldoorlog.’

Het Europees waarnemingscentrum tegen racisme en vreemdelingenhaat, gevestigd in Wenen, hield in 2003 een onderzoek naar antisemitisme geheim omdat daaruit bleek dat het antisemitisme in Europa voornamelijk werd gevoed door moslims en pro-Palestijnse groeperingen.

Dit was zelfcensuur, maar er heeft ook intimidatie plaats. Toen de Utrechtse theoloog Pieter van der Horst zijn afscheidsrede wilde wijden aan ‘De islamisering van het Europese antisemitisme’ werd dat door de universiteit verboden. Deze censuur kwam voort uit de angst voor ongenoegen uit de hoek van de moslims.

Zo worden moslims in het Westen beschermd door westerse overheden en bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat zij zich gekwetst zouden kunnen voelen. Er zijn vele voorbeelden van westerse zelfverloochening, en er zullen er nog veel meer volgen. Het is typerend voor het Westen dat het zichzelf wegcijfert en andere culturen laat voorgaan. In confrontatie met de islamitische cultuur, die zichzelf juist verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan.

Zo zei de progressieve essayiste Susan Sontag vlak na de islamistische terreuraanslagen van 11 september 2001 dat deze ‘een aanval [waren] op de zelfverklaarde supermacht van de wereld, die werd ondernomen als gevolg van Amerikaanse bondgenootschappen en daden’. Bedenk wel dat de oorlogen in Afghanistan en Irak toen nog niet waren begonnen. Weliswaar heeft Sontag deze opmerking later teruggenomen, maar zij verwoordde voortreffelijk de westerse neiging de wandaden van anderen uitsluitend te zien als reacties op eigen wandaden.

Het Westen heeft altijd ongelijk.
Westerse leiders die zich wel zelfverzekerd opstellen tegen de islam worden verketterd, niet alleen vanuit de moslimwereld maar ook vanuit hun eigen westerse cultuur. Op 12 september 2006 hield paus Benedictus XVI een rede aan de Universiteit van Regensburg. Zijn toespraak ging over Rede en Geloof: een oer-christelijk thema. Hij citeerde daarin de Byzantijnse keizer Manuel II Paleologos, die aan het einde van de 14de eeuw beweerde dat de leer van Mohamed onmenselijk was, omdat deze beval zijn geloof met het zwaard te verspreiden. Waarom nam niemand het voor de paus op toen groot misbaar in de islamitische wereld klonk? Had Manuel Paleologos niet gelijk? Wat wilde Abd-er-Rahman, gouverneur van Spanje, toen hij in 732 bij Poitiers door Karel Martel werd verslagen? Toch op zijn minst de islam verspreiden?

Silvio Berlusconi zei tijdens een bezoek aan Berlijn in september 2001: ‘De westerse beschaving is superieur aan die van de islamitische wereld.’ Interessant waren de reacties hierop. Guy Verhofstadt (destijds premier van België) noemde zijn opmerking ‘gevaarlijk’. Romano Prodi (destijds voorzitter van de Europese Commissie) zei: ‘Wij zijn allen gelijk.’ Louis Michel, de Belgische minister van buitenlandse zaken, noemde de opmerking ‘onacceptabel en in strijd met Europese waarden’.

Het is geenszins mijn bedoeling de Italiaanse premier te verdedigen, maar had hij in feite niet gelijk, evenals de paus? De enige maatstaf om beschavingen te vergelijken is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij hantering van die maatstaf staat buiten kijf dat de Europese beschaving, na vele eeuwen van gruwelijke daden, nu ver voor ligt op de islamitische. Het was een politiek wetenschapper uit Koeweit, Ahmed Al-Baghadi, die openlijk zijn instemming met Berlusconi uitsprak: ‘De islamitische samenleving kent geen vrijheid van meningsuiting of burgerrechten. (...) Hoeveel Arabische schrijvers zijn er vermoord of gevangen gezet? (...) Op welke islamitische universiteit kun je vergelijkende theologie studeren?’

Hoe kan worden verklaard dat Europa aan zo’n gebrek aan zelfvertrouwen lijdt dat deze zaken niet gezegd mogen worden?
Wij lijken te zijn vergeten dat Europa sterk is getekend door het christendom en dat het daarmee fundamenteel anders is dan beschavingen die voortkomen uit de islam. De islamitische beschaving kent een schaamtecultuur, het christendom is een schuldcultuur. Wij zijn allen doordrongen van schuldgevoelens, vooral in protestantse landen. Luister naar de Matthäus Passion van Bach. Het koor, dat wil zeggen het volk, zingt: ‘Ik zal worden gestraft voor wat U (d.w.z. Christus) geleden hebt’ en: ‘U bent geen zondaar, zoals wij en onze kinderen.’ Zoals de Ierse dichter Yeats schreef: ‘Kom vestig op mij dat beschuldigende oog, ik dorst naar beschuldiging.’

Het kolonialisme is bij uitstek een thema waarin het westers schuldgevoel tot grote bloei is gekomen. Zo is een van de rechtvaardigingen voor het geven van ontwikkelingshulp aan landen in de Derde Wereld de gedachte dat het Westen schuldig is aan de onderontwikkeling van Afrika. Maar Europa is net zo min verantwoordelijk voor de onderontwikkeling van Afrika als Rome verantwoordelijk was voor de onderontwikkeling van Gallië.

De juiste vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm. Wie een verklaring zoekt voor de bloei van het Westen, moet teruggaan naar de Renaissance of zelfs naar de klassieke Oudheid. Kolonialisme heeft niets te maken met die bloei.
Parallel aan die zelfbeschuldiging liggen in het christendom zelfkritiek en zelfrelativering besloten. Laten we twee passages bekijken uit het Evangelie volgens Mattheüs. De eerste is: ‘Oordeel niet, opdat er niet over u geoordeeld wordt’ (7:1). De tweede is: ‘Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd’ (23:12). Volgens Nietzsche kenschetst dit een slavenmentaliteit. Maar ook zonder zover te gaan, is duidelijk dat deze uitspraken – samen met andere als ‘de andere wang toekeren’ en ‘de tweede mijl gaan’, beide afkomstig uit de Bergrede – er niet bepaald toe aanzetten voor zichzelf op te komen.

Misschien is daar een oorzaak te vinden van het hedendaagse gebrek aan zelfvertrouwen dat tot gevolg heeft dat wij ook niet opkomen voor de onzen en alleen vreemde geloven en culturen als onze naasten lijken te beschouwen. Wie trekt zich het lot aan van christenen in het Midden-Oosten? 10 procent van de bevolking van Egypte is christen (koptisch). Zij worden onderdrukt en leiden een slecht bestaan. De christelijke minderheden in Syrië, Irak en Pakistan worden gediscrimineerd. In Somalië maken islamisten jacht op iedereen die een Bijbel bezit. In Turkije worden christenen belaagd. Geen mens lijkt zich over deze misdaden op te winden. Is dat omdat we het te druk hebben met onszelf? Het christendom lijkt in Europa, op Polen en Ierland na, te zijn uitgebloeid. Maar voor anderen is het niet de lusteloze godsdienst die het nu voor ons is. Zij voelen zich terecht door Europa in de steek gelaten.

De christelijke cultuur van schuld en zelfrelativering leidde 150 jaar geleden niet tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Sterker nog: Europa barstte van het zelfvertrouwen zoals blijkt uit het imperialisme. Maar de secularisatie begon in de 19de eeuw, toen Nietzsche zei: ‘God is dood.’ Hierdoor werd het metafysische en dogmatische deel van het christelijk geloof uitgehold.

Als een vorm van compensatie werd het sociale en psychologische deel daardoor versterkt. Volgens anderen werd het onmatige voorschrift van het Nieuwe Testament, waar niemand aan kan voldoen, door de Kerk beheerst zolang zij gezag had. Toen dat gezag verviel, hernamen de geboden van Christus hun oorspronkelijke intensiteit.
Deze ontwikkelingen werden versterkt door de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van collectivistische seculier-religieuze dictaturen tijdens het interbellum, de Holocaust, de dekolonisatie, de culturele verwarring van 1968 en de jaren daarna met het uitroepen van het failliet van de grote verhalen. Alle zekerheden boetten aan kracht in. Het multiculturalisme dat ons op het hart drukt ‘niet te oordelen’, zoals de Bijbel zegt, maar geen recht doet aan onze christelijke cultuur omdat die als groot verhaal is verworpen, zette de verdere vernietiging van ons zelfvertrouwen voort.

Geldt dit gebrek aan zelfvertrouwen voor iedereen of alleen voor de intellectuele elite? Waarschijnlijk het laatste. Het was de intelligentsia die in toenemende mate de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.

Volkskrant
In Amsterdam schorste het GVB in 2009 een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Europa´s patriotten op koers om de Europese verkiezingen te winnen terwijl de globalist Macron de controle kwijtgeraakt is

Geplaatst op 31 december 2018

Afbeelding
Matteo Salvini en Marine Le Pen.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats in mei 2019. Dit jaar, meer dan voorgaande verkiezingen, zou wel eens grote consequenties kunnen hebben met een uitslag die nog nooit eerder is vertoond.

Volgens de “Financial Times” zal het een confrontatie worden tussen de aangeslagen Franse president Emmanuel Macron en de man die door zijn eigen volk werd gekozen als de meest betrouwbare en populaire politicus in de historie, de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini.

Salvini was al populair bij de Italiaanse kiezers, maar toen hij opstond tegen Brussel betreffende zijn “Italianen eerst”-begroting, begonnen de Italianen alleen maar meer van hem te houden. In feite zien de Italianen hem volgens de laatste peilingen als de echte leider van Italië, zelfs nog meer dan de minister-president.

De populistische minister Salvini heeft de pro-Europa van de Franse president Emmanuel Macron uitgedaagd, die zich bemoeit met de soevereiniteit van individuele landen.

Veel mensen in Italië zien Macron nu als de vijand van hun land, omdat hij alles wat imperialistisch is aan de EU personifieert.

Sommige adviseurs van Macron hebben gewaarschuwd voor een politieke confrontatie met Salvini, omdat zijn eigen populariteit ontzettend gedaald is in Frankrijk, wat zijn positie verzwakt. Terwijl Salvini´s invloed groter wordt, neemt de invloed van Macron af.

Zoals een van de demonstranten van de “gele hesjes” over Macron´s “leiderschap” zei: “Onze elites praten over het einde van de wereld, terwijl wij praten over het einde van de maand.”

Wanneer de rechtse partijen een verenigd front onder Salvini kunnen vormen, dan zouden de verkiezingen de grootste revisie van de EU sinds haar oprichting kunnen zijn.

De “Financial Times” zegt dat “volgens een samenstelling van verschillende peilingen door Pollofpolls.eu zal de LEGA van Salvini van 6% van de stemmen en 5 Italiaanse zetels in het Europees Parlement in 2014 stijgen naar 33% en 29 zetels.

Rechts in Frankrijk ligt op koers om 21% van de stemmen te winnen, de partij van Macron, La République En Marche!, naar de tweede plaats te verwijzen, om zodoende aan Marine Le Pen de kans te geven zich te revancheren na een teleurstellende presidentiële verkiezingscampagne in 2017.

De rechtse partij Fidesz van Viktor Orbán zal bijna zeker blijven domineren in Hongarije. De eurosceptische AfD in Duitsland zal waarschijnlijk haar percentage van 7% en 7 zetels verdubbelen.

De Poolse conservatieve partij PiS zal waarschijnlijk 41% van de stemmen en 24 zetels winnen, in vergelijking met de 32% en 19 zetels vorig jaar.”

Het is geen wonder dat gezien Macron´s beschadigde imago dankzij de “gele hesjes” in zijn land dat Salvini niet veel tegenstand verwacht van de Franse president.

Zoals hij deze maand tegen “Politico” zei: “Macron is geen probleem voor me. Hij is een probleem voor het Franse volk.”

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/31 ... eraakt-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

"Fuck You EU" Song (from Last Week Tonight with John Oliver)
Jay Dragonarc Productions - Gepubliceerd op 21 jun. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijkse minister van Defensie: Een EU-leger zal er met Oostenrijk niet komen

Geplaatst op 5 januari 2019

Afbeelding

De Oostenrijkse regering wijst het door Brussel gewilde EU-leger af, is echter voorstander van een gezamenlijke veiligheids- en defensiepolitiek. Minister van Defensie Kunasek (FPÖ) verklaarde hierover nu: “We hebben ook een beetje de emancipatie van andere bondgenootschappen nodig. Wat we niet nodig hebben, is één groot leger, maar meer samenwerking.”

Europa zou een “veiligheids- en defensiepolitiek nodig hebben die die naam verdient. Dat is echter niet vergelijkbaar met een EU-leger”, aldus de minister in een interview met het Oostenrijkse persbureau APA. Een gezamenlijk leger zou “één commando, één uniform, één leiding betekenen. Dat zal niet lukken. Oostenrijk zal daar niet bij zijn”, zei Kunasek.

De minister motiveert het Oostenrijkse standpunt “enerzijds met de neutraliteit en anderzijds, omdat ik dat bij mijn EU-collega´s niet kan herkennen. We zeggen allemaal ja tegen goede, gezamenlijke structuren, gezamenlijke missies, gezamenlijke oefeningen, samenwerking en een gezamenlijke financiering van deze maatregelen door het fonds, maar nee tegen een EU-leger zoals de burger zich dat misschien voorstelt.”

Sowieso zou Europa al veel betere gezamenlijke structuren hebben dan vroeger. En het zou voor iedereen duidelijk zijn dat “wij de grote problemen alleen maar gezamenlijk kunnen oplossen.”

De door hem gewenste “emancipatie” van andere bondgenootschappen betekent niet het afstand nemen van de NAVO. “Veel EU-landen zijn NAVO-leden, het zou onlogisch zijn om een tweesporenbeleid op te bouwen. Ook in de toekomst zal er een sterke samenwerking met de NAVO bestaan. Maar als we onszelf serieus nemen, moeten we serieus en geëmancipeerd over een gezamenlijke verdediging nadenken”, vindt de minister.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/05 ... iet-komen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Nieuw anti-EU verbond? Italiaanse minister Salvini brengt bezoek aan Poolse conservatieve leider Jarosław Kaczyński

Geplaatst op 7 januari 2019

Afbeelding

Een nieuw anti-EU verbond is in de maak. Tijdens een ontmoeting in Warschau op 9 januari zullen de vicepremier van Italië, Matteo Salvini, en de partijchef van de grootste Poolse politieke partij PiS, Jarosław Kaczyński, met elkaar praten over “speciale betrekkingen”, die een grote kracht in de aanstaande Europese verkiezingen zouden kunnen zijn.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Jacek Czaputowicz, zei zaterdag in een interview met de radiozender RMF:

“Het is een ontmoeting op het hoogste niveau. Als partijvoorzitter Kaczyński een andere politicus ontmoet, dan is dat een teken van een bepaalde speciale relatie, en zo behandelen we dit ook.” Hij voegde er aan toe: “We moeten het hebben over zaken die gerelateerd zijn aan het Europees Parlement”.

Het blijft onduidelijk wat de ontmoeting zal opleveren, maar wel dat Salvini en Kaczyński “ideeën zullen uitwisselen … over hoe de Europese Unie zou moeten functioneren”.

“De boodschap van de ontmoeting op woensdag is: de Poolse regering wijzigt haar standpunt richting de anti-Europa fractie”, zei Slawomir Nitras, parlementariër van de partij Burgerplatform.

“Zij [de regering] is niet alleen sceptisch [over de EU], ze sluit zich aan bij krachten die erover nadenken hoe de Europese Unie te ontmantelen”, voegde hij er aan toe.

Kazimierz Marcinkiewicz, voormalig Pools minister-president die de PiS verliet, zegt: “Als hij [Salvini] de PiS ervan kan overtuigen mee te doen, dan wordt dit een van de grootste groepen in het volgende Europees Parlement.”

Salvini heeft al gepraat met Franse en Nederlandse rechtse partijen, het “Rassemblement National” en de PVV, en hen er van overtuigd deel te nemen.

Wanneer de PiS en de Oostenrijkse FPÖ ook meedoen, zou dit 140 Europarlementariërs betekenen, wat van haar de op twee na grootste fractie in het Europees Parlement zou maken.

Er wordt gespeculeerd dat Salvini zou kunnen oproepen tot vervroegde verkiezingen in Italië om zo minister-president te worden. Zijn partij LEGA is gigantisch gestegen in de opiniepeilingen. Dit, samen met de PiS, als die volgend jaar de verkiezingen in Polen wint, wat verwacht wordt, zou betekenen dat de nieuwe groep twee leiders zou hebben van twee van de grootste 6 EU-landen.

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/07 ... kaczynski/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Orbán krijgt hulp van Polen en Italië in strijd tegen Macron

Matthijs van Schie, 11 jan 2019

Afbeelding
Emmanuel Macron en Viktor Orbán.

De Hongaarse premier Viktor Orbán beschouwt de Franse president Emmanuel Macron als zijn grote vijand, en ziet een nieuwe eurosceptische alliantie tussen zijn bondgenoten Italië en Polen daarom met vreugde aan. De weerstand tegen de Frans-Duitse dominantie in de EU neemt toe, wat ook is te zien aan de peilingen voor de Europese Verkiezingen in mei, waarin nationalisten op winst staan.

‘Het valt niet te ontkennen dat Macron een belangrijk persoon is, en daarbij is hij de leider van de pro-immigratiekrachten’, antwoordde Orbán tijdens een persconferentie een journalist van de krant Le Monde, die hem vroeg naar zijn relatie met de Franse president. ‘Het is niets persoonlijks, maar de kwestie is bepalend voor de toekomst van onze landen. Als gebeurt wat hij wil op het gebied van migratie, zou dat slecht zijn voor Hongarije, en daarom heb ik de plicht om hem te bestrijden.’

Macron ziet zichzelf als vijand van Orbán en Salvini
Het is niet de eerste keer dat de grote meningsverschillen tussen Orbán en Macron aan de oppervlakte komen. In augustus, nadat de Hongaarse premier en de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini tijdens een ontmoeting kritiek leverden op de Franse president, erkende Macron dat hij lijnrecht tegenover Orbán en Salvini staat. ‘Als zij mij als hun vijand willen zien, hebben ze gelijk,’ zei hij. De Franse president is niet van plan om te wijken voor hun ‘nationalisme en haatzaaien’, zei hij destijds.

Hoewel Macron samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel te boek staat als degene die in de EU de lakens uitdeelt, lijken voor hem zware tijden op komst. Terwijl hij in eigen land zwaar onder druk staat sinds de protesten van de ‘gele hesjes’ losbarstten, zijn eurokritische leiders druk bezig met het smeden van allianties om de Franse dominantie in Brussel te ondermijnen.

Zo was Salvini woensdag op bezoek in de Poolse hoofdstad Warschau, waar hij sprak met zijn ambtsgenoot Joachim Brudzinski, die de Italiaanse regering prees voor het besluit om de havens te sluiten voor migrantenschepen. Sinds de nieuwe Italiaanse regering in mei aantrad, daalde het aantal illegale immigranten er fors.

Polen en Italië willen met ‘Europese renaissance’ Frans-Duitse as breken
Na afloop van de ontmoeting verklaarde Salvini de dominantie van de ‘Frans-Duitse as’ te willen doorbreken. ‘Polen en Italië zullen onderdeel zijn van de nieuwe lente in Europa, de renaissance van Europese waarden.’ Salvini en Brudzinski twijfelen er niet aan dat het Europees Parlement er na de Europese verkiezingen (23-26 mei) totaal anders uit zal zien. ‘Het Europa dat in juni zal ontstaan, zal ons wegleiden van het Europa dat wordt geleid door bureaucraten.’

De alliantie klonk Orbán als muziek in de oren: ‘De as Warschau-Rome is een van meest geweldige ontwikkelingen van het jaar tot nu toe,’ reageerde hij vanuit Boedapest op de ontmoeting. ‘Ik ben er erg hoopvol over.’ Volgens de Hongaarse premier kan de alliantie de Europese politiek ‘radicaal hervormen’, waarbij oppositie tegen migratie de grote gemeenschappelijke deler is. ‘De partijstructuren, traditioneel links of rechts, worden ondergeschikt aan een andere dimensie – zij die vóór immigratie zijn tegenover zij die tegen immigratie zijn.’

Nationalisten staan in peilingen Europese verkiezingen op forse winst
In dat opzicht lijkt er in het Europees Parlement inderdaad een flinke wisseling van de wacht aanstaande. Het gezaghebbende peilingbureau EuropeElects meldde donderdag dat Salvini’s partij Lega (lid van de rechts-nationalistische fractie Europa van Naties en Vrijheid) de grootste partij in het Europees Parlement zou zijn als er vandaag verkiezingen worden gehouden. Volgens die prognose gaan de nationalistische partijen een flinke opmars maken in Brussel.
Europe Elects
@EuropeElects

EU27, Europe Elects projection:

'If there was European election today...'

Largest number of seats per national party

LEGA-ENF: 26
CDU-EPP: 24
PiS-ECR: 23
M5S-EFDD: 22
RN-ENF: 20
GRÜNE-G/EFA: 19
LREM-ALDE: 18
PO-EPP: 16
PSOE-S&D: 14
SPD-S&D: 14

255 18:57 - 10 jan. 2019
Op plek twee staat de Duitse CDU (lid van de christen-democratische EVP-fractie) van Angela Merkel, maar met de conservatieve Poolse regeringspartij PiS (Europese Conservatieven en Hervormers), de Italiaanse coalitiepartij Vijfsterrenbeweging (Europa van Vrijheid en Directe Democratie) en Rassemblement National (Europa van Vrijheid en Naties) van Marine Le Pen zijn vier van de vijf grootste partijen in de peiling uitgesproken eurokritisch. Ook andere eurosceptische partijen als de Duitse AfD, de Spaanse nieuwkomer Vox, de Belgische N-VA en Forum voor Democratie – onder leiding van Derk-Jan Eppink – azen op zetels.

Eurosceptische partijen versnipperd, Salvini wil overkoepelende fractie
Als die partijen inderdaad zo groot worden als EuropeElects nu voorziet, zullen ze eerst de onderlinge verdeeldheid moeten oplossen om een belangrijke rol te kunnen spelen in het parlement. Vooralsnog hebben de partijen nog genoeg meningsverschillen, bijvoorbeeld over de houding ten opzichte van Rusland, economisch protectionisme en het al dan niet spreiden van asielzoekers. De komende maanden staan in diverse ontmoetingen tussen eurosceptische politici – onder meer tussen Salvini en Marine Le Pen – op het programma om daarover overeenstemming te bereiken.

Terwijl de eurosceptici nu nog zijn verspreid over meerdere fracties, werkt Salvini op de achtergrond al maanden aan één grote overkoepelende nationalistische, eurosceptische alliantie om de krachten te bundelen. Ook hoopt hij dat Orbáns partij Fidesz, die bij de christen-democraten al tijden onder vuur ligt, vertrekt bij de EVP, die opnieuw de beste papieren hebben om de grootste Europese ‘familie’ te worden.

In dat geval is het niet uitgesloten dat de eurocritici de tweede fractie worden in het parlement, waardoor ze de macht van de gevestigde partijen serieus in gevaar kunnen brengen.

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... content=EW
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Slechts weinigen willen dat de EU onze wetten bepaalt

Geplaatst op 19 januari 2019

Afbeelding

Vernietigende peiling

Iets meer dan vier maanden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement geven de Oostenrijkers het parlement in Straatsburg geen goed cijfer. Slechts 22% spreekt zich er in een peiling voor uit dat de wetgeving in Europa eerder door het EU-parlement – en niet door het nationaal parlement – dient te geschieden. De meerderheid van de geënquêteerden ziet bovendien haar belangen te weinig goed vertegenwoordigd door de EU-afgevaardigden.


In totaal 51% van de geënquêteerden wijst het overdragen van de nationale wetgeving aan het EU-parlement categorisch af, slechts 26% ziet in de actuele peiling van het Marktonderzoeksinstituut (in opdracht van de krant “Standard”) haar belangen goed vertegenwoordigd door de EU-afgevaardigden.

Grootste EU-sceptici te vinden onder de FPÖ-kiezers
Eén op de vier (25%) beschouwt het Europees Parlement überhaupt als een onnodige instelling. “Het aantal FPÖ-kiezers dat het Europees Parlement als onnodig beschouwt, is met ruim 40% bijzonder hoog”, aldus de leider van het Marktonderzoeksinstituut, David Pfarrhofer.

De Europese verkiezingen op 26 mei zelf beschouwt de duidelijke meerderheid desondanks als belangrijk. 54% is van mening dat deze een inspraak mogelijk maken hoe het in Europa verder moet. Slechts 22% ziet dat anders. De grootste voorstanders (67%) van de Europese verkiezingen zijn te vinden in de gelederen van de SPÖ-kiezers. Slechts 18% van de geënquêteerden (tegenover 58%) ziet het niet deelnemen aan de Europese verkiezingen als meest effectieve kritiek op de EU. 44% wil dat het Europees Parlement meer aandacht door de media zou krijgen.

Altijd nog 39% let erop welke kandidaten de Oostenrijkse partijen voor het Europees Parlement opstellen. 27% daarentegen vindt dat niet echt belangrijk. Uiterlijk op 12 april moeten de partijen, die willen meedoen aan de verkiezingen op 26 mei, hun kandidatenlijsten bij de landelijke verkiezingsautoriteit indienen. Daarvoor heeft men vier weken de tijd om handtekeningen te verzamelen.

Bron: www.krone.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/19 ... n-bepaalt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

EU-catastrofe: Italië waarschuwt voor “as Parijs-Berlijn”

Geplaatst op 20 januari 2019

Afbeelding
Matteo Salvini.

De “as Parijs-Berlijn” zou er met haar houding over migratie aan kunnen bijdragen de EU te laten instorten, waarschuwt de Italiaanse regering. Rome verlangt veranderingen.

Giuseppe Conte, de Italiaanse minister-president, waarschuwde ervoor dat de Europese Unie een ineenstorting riskeert wanneer men geen gemeenschappelijke basis met betrekking tot de massamigratie zou vinden. Rome probeert zichzelf ondertussen te presenteren als tegenpool tegenover de pro-migratie-regeringen, die vooral domineren in West- en Noord-Europa.

“Als we zo blijven doorgaan zonder gemeenschappelijke weg, dan riskeren we het Europese gebouw af te breken”, zei Conte op een persconferentie over een onlangs in Rome plaatsgevonden ontmoeting met Dimitris Avramopoulos, de Europees commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap. “Wij hebben aan Avramopoulos gepresenteerd wat Italië tot nu toe gedaan heeft”, zei Conte, en voegde er aan toe: “Wij brengen een koerswijziging die vruchten draagt.”

Conte sprak over de inspanningen van Italië om de massamigratie in te dammen, en zei: “Italië werd in de steek gelaten en zal zich nu zelf redden. We hebben met Avramopoulos niet over een zeeblokkade gesproken, maar wel over instrumenten ter verdediging van de grenzen, wat een zeer belangrijk thema voor de sturing van migrantenstromen is.”

Avramopoulos ontmoette ook de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die de harde houding van het land tegen de door NGO´s geëxploiteerde transportschepen voor migranten over de Middellandse Zee naar de Italiaanse havens aanvoerde.

Salvini, die sprak met het Tg2-bulletin van RAI, viel Frankrijk en Duitsland aan. Deze zouden de “wetgeving gedicteerd” hebben. Hij voegde er aan toe dat hij en zijn bondgenoten in andere EU-landen “Europa willen veranderen, niet vernietigen”, bericht “Bloomberg”.

“Frankrijk en Duitsland hebben al veel jaren in Europa wetten uitgevaardigd”, zei Salvini, en hij voegde er aan toe: “Alles werd via de as Parijs-Berlijn gedaan.” En verder: “Ik probeer een bondgenootschap te creëren dat zich concentreert op arbeidsplaatsen en gezinnen”, verklaarde Salvini. “In Italië hebben we betere resultaten behaald dan de regeringen van Mario Monti en Matteo Renzi. In Europa zullen we het beter doen dan Juncker en Schulz.”

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/20 ... s-berlijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

De EU wordt samengeperst door de oerkrachten die zij zelf ontketende

Geplaatst op 10 februari 2019

Afbeelding

De politiek-mediale elites, die een niet onbelangrijke minderheid binnen de samenleving kunnen aanvoeren, wanen zich in de Modus Operandi 1930. Zij denken kennelijk serieus dat ze tegen een herleefd nationaalsocialisme strijden, dat zich alleen maar heel goed camoufleert al patriottisme en conservatisme. Hun strijdlustige retoriek tegen de natiestaat, voor een grenzen-loze EU en het afgeven van nog meer rechten aan Brussel, gebaseerd op de valse aanname dat ze zodoende een nieuw fascisme zouden verhinderen.

Maar noch de AfD noch de andere partijen van het zogenaamde rechts-populisme zijn te vergelijken met de antidemocratische bewegingen in de jaren-20 en de jaren-30 van de vorige eeuw. Daarom zullen alle pogingen om de democratische rechten in Europa als fundamenteel fascistoïde te brandmerken, mislukken. Want de realiteit ziet er heel anders uit, hoewel er wel degelijk gevaar bestaat voor een rechts autoritarisme.

De complete waanzin wordt vooral dan overduidelijk tentoongesteld wanneer je naar de holle frasen luistert waarmee Europa op dit moment verdedigd wordt. “Als de euro mislukt, dan mislukt Europa” (Merkel) of de overeenkomstige uitspraak van veel EU-verdedigers dat zonder de instellingen in Brussel er automatisch weer een oorlog op het Europese continent zou uitbreken. Er wordt alleen nog maar gedacht en gesproken in superlatieven, wat ook in de Brexit zijn uitdrukking vindt. Het hysterische debat om de mogelijke uittreding van de Britten wordt af en toe volledig vrij van feiten en op basis van angsten gevoerd. Wat de meestal nieuw-linksen de rechtsen verwijten, doen zij graag zelf als zij horrorscenario´s van economische neergang en de volledige isolering van Groot-Brittannië op de muur schetsen. Terwijl er al sinds het begin van de EU landen in Europa zijn, die op basis van nationale verdragen een partnerschap met de EU en de Schengen-zone onderhouden, zonder lid te zijn of binnen enkele jaren in de economische afgrond te storten.

Boven deze fantasieën staat de wens van enkele invloedrijke personen in Brussel en Berlijn naar een ontbinding van de naties in de EU. Daardoor hoopt men in dit kamp op een versterking van de Unie ten koste van de lidstaten, wat echter de mogelijkheid zou openen om wezenlijk consistenter in het internationaal kader op te treden. De argumentatie beweegt zich meestal langs het idee dat men tegenover de VS en China zou moeten concurreren en dat dit alleen mogelijk zou zijn binnen een supranationale EU. Een superstaat quasi, die macht heeft over 500 miljoen burgers, wier naties niet meer dan deelstaten zijn en wier nationale parlementen grotendeels alleen nog maar regio´s besturen.

Vooral de Groenen en de SPD zijn in Duitsland, behalve Merkel zelf, vertegenwoordigers van dit idee. Aan het eind zou er dan een Europese Unie zijn, waarin de afstand van de burger tot het parlement bijna oneindig groot geworden is, nationale identiteiten geen rol spelen en de soevereiniteit van de enkelingen tegenover de velen zou moeten worden ingeperkt. Het zou een door en door autocratische constructie, een imperium van de elites en waarschijnlijk in ieder geval op papier ongemeen machtig zijn.

De rekening gaat niet op
Maar de EU-grenspolitiek, of eerder het gebrek aan deze politiek, laat problemen zien die door de Visegrád-landen, Italië, Oostenrijk en zelfs links-populistisch geregeerde landen zoals Spanje niet genegeerd kunnen worden. De EU-expansiedromen staan in de ijskast, omdat Brussel niet daar handelingsbekwaam en competent is waar het zou moeten handelen: bij een gezamenlijke buitenlandse politiek met het oog op de beveiliging van de Europese buitengrenzen. De EU bemoeit zich echter graag met de cultuurpolitiek, het onderwijs en de financiën en creëert zodoende de vijanden, die men tegelijkertijd zo veracht. De opkomst van het rechts-populisme is geen nationaalsocialistische opstand, maar een strijd van de nationale democratieën binnen de Unie tegen de eurocraten respectievelijk technocraten in Brussel. Het ontaardende centralisme binnen de EU wordt nu terechtgewezen, wat ook voor 1980 bestond en niet de ondergang zal betekenen als het weer wordt toegepast. De verbetenheid en het niet voor rede vatbaar zijn van de Brusselse elites moedigt zodoende alleen maar de opstand van de nationale populisten aan, die een Europa van nationale staten eisen en vaak helemaal niet met de EU willen breken, maar toch aanklagen dat de ontwikkeling vanaf nu een andere kant uit moet gaan. Minder EU is betere EU!

Als Brussel zich met voortdurende halsstarrigheid tegen deze opstand verzet, zal ze het nationale kamp onbedoeld sterker maken. Sebastian Kurz heeft het slim en verstandig gedaan en heeft zijn land en zijn partij aan de top van deze transformatiebeweging geplaatst om in ieder geval de koers een beetje te kunnen bepalen. Sebastian Kurz rijdt op de golf van het nationale populisme, omdat hij weet hoe krachtig dit is en begrepen heeft waar het naartoe gaat. De EU heeft haar eigen vijand zelf gecreëerd en zal, als ze niet inbindt, niet door hem gespaard worden.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/10 ... ntketende/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Frankfurter Allgemeine plaatst artikel rond vraag: ‘Een Nazi EU?’

Xander, 12-02-2019

Afbeelding
Vlag bij anti-EU protest in Ierland. Afbeelding: Getty Images (2).

Net als destijds Hitler wil Brussel niets weten van ‘verkeerd’ nationalisme - Burgers komen in opstand tegen autoritaire eurocraten: Brexit, Lega, Gele Hesjes, Visegrad, AfD, PVV, FvD

Tot nu toe werd de vergelijking van de EU met de Sovjet Unie of Nazi Duitsland voornamelijk op onafhankelijke websites en nieuwsblogs zoals deze gemaakt. De bekende, gezaghebbende Duitse krant Frankfurter Allgemeine is het eerste grote reguliere media orgaan dat serieuze aandacht geeft de link met totalitaire fascistische regimes en zelfs in de headline zet: ‘Een Nazi EU?’ In deze op-ed wordt erkend dat de sterke opkomst van ‘populistisch’ genoemde partijen niet enkel is omdat mensen boos zijn op het gevoerde beleid, maar ook omdat ze bang zijn dat hun land wordt opgeslokt door een grote, door Duitsland gecontroleerde superstaat, die door critici ook wel het Vierde Reich wordt genoemd.

In het door Jasper von Altenbockum geschreven opiniestuk worden enkele uitspraken aangehaald van AfD leider Alexander Gauland, die op een partijcongres verklaarde dat ‘corrupte, opgeblazen, ondemocratische en latent totalitaire systemen’ zoals de EU geen toekomst behoren te hebben in Europa.’ De EU is een grotendeels ondemocratisch systeem, met een ongekozen Commissie die de lakens uitdeelt, en een (schijn)parlement dat er enkel voor de vorm is, omdat echte oppositie ontbreekt. Conclusie: de EU is totalitair.

‘EU op één lijn zetten met Nazi propaganda is ergst mogelijke verwijt’
Gauland wees tevens op Napoleon en Hitlers Nationaal-Socialisten, die Europa al eens eerder met dwang probeerden te verenigen. Daarmee ging hij volgens Von Altenbockum nog een stap verder: ‘Dit is niet enkel de claim dat de EU latent totalitair is, maar de suggestie dat de EU en het Duitse Europese beleid op een lijn staan met de Nazi propaganda.... Een erger verwijt is nauwelijks denkbaar. Het geeft de AfD een welkom bijeffect door zich te presenteren als immuun voor (die) Nazi ideologie.’

De auteur ziet zelf weinig overeenkomsten tussen de EU en de Nazi’s, maar erkent dat steeds meer mensen die link wel zien, mede omdat historici wijzen op de duidelijke wortels die het Europese eenwordingsproject in het Derde Rijk had. Zo publiceerden de Nazi’s een compleet plan om na de Tweede Wereldoorlog een Europese Economische Unie op te zetten – precies wat er gebeurde, ook al verloren ze die oorlog - althans, in militair opzicht.

Ondanks de naam van zijn partij moest Adolf Hitler overigens niets hebben van het nationalisme van andere landen en volken, een eigenschap die hij deelde met alle latere en huidige politici in Brussel en de meeste andere Europese regeringssteden. Het 1000 jarige Derde Rijk was dan ook geïnspireerd op het ‘Eerste Rijk’, het Duitse ‘heilige Romeinse Rijk’ dat begon in de vroege Middeleeuwen, en pas zo’n 1000 jaar later door toedoen van Napoleon aan zijn einde kwam.

Twee tegengestelde visies: onafhankelijkheid versus autoritarisme
De strijd tussen twee tegengestelde visies over de toekomst van Europa is al heel oud. De ene groep wil een ‘Europese orde’ van vrije en onafhankelijke landen die ieder de belangen van hun eigen volken, culturen en tradities voorop stellen, en enkel op basis van vrijwillige samenwerking afspraken met elkaar maken. De andere groep, die de huidige EU overheerst, wil juist al die verschillende volken en landen onder één centraal gezag plaatsen, één regime en één wetsysteem. Om die reden werd de euro ingevoerd en worden nu serieuze stappen ondernomen naar een eurozone begroting en een Europees leger.

In het artikel in de Frankfurter Allgemeine wordt nu feitelijk voor het eerst in een spreekbuis van het (Duits-)Europese establishment impliciet erkend dat AfD leider Gauland een punt heeft als hij stelt dat de EU in de verste verte niet lijkt op een verbond van vrije en onafhankelijke landen, maar veel meer op een autoritair imperium. Tegelijkertijd denkt Von Altenbockum dat de EU niet meer terug te draaien is.

Burgers komen in opstand: Brexit, Lega, Gele Hesjes, Visegrad, PVV/FvD
Gauland heeft echter hard bewijs in handen dat dit wel degelijk mogelijk is: het Brexit. De Britten waren altijd al huiverig voor het overdragen van nog meer macht en soevereiniteit aan Brussel, reden waarom ze bijvoorbeeld hun eigen munt behielden. Uiteindelijk gingen de almaar brutaler wordende machtsgrepen van Brussel hen te ver.

Naast het Brexit zijn er nog tal van andere duidelijke signalen dat het gewone volk in opstand komt tegen de dwang en overheersing uit Brussel: de ‘populistische’ Lega/M5S regering in Italië, de naar elkaar toe kruipende Oost Europese landen van de Visegrad groep, de Gele Hesjes, en in ons eigen land de PVV en het FvD, die in de peilingen gezamenlijk al op zo’n 35 zetels staan.

‘EU heeft lange traditie van negeren democratie’
De eurocratische elite lijkt nu langzaam tot het besef te komen dat identiteit, soevereiniteit en nationaliteit niet zomaar uit te vlakken begrippen zijn, maar nauw verweven zijn met diep gewortelde emoties en behoeften, mede voortkomend uit een langdurige roerige historie, waarin eerdere pogingen om de Europese grenzen uit te wissen en Europa te verenigen zonder uitzondering uitliepen op onderdrukking en massaal bloedvergieten. De weerstand tegen de EU machthebbers in Brussel zal dan ook niet meer verdwijnen, maar juist sterker worden naarmate de Europese volken met steeds hardere maatregelen tot één ‘Reich’ worden gedwongen.

Overdreven? Bedenk dan eens wat Yanis Varoufakis, in de eerste helft van 2015 minister van Financiën, schreef over de ‘onderhandelingen’ met de EU over de voorwaarden van het zoveelste ‘bailout’ pakket: ‘Toen (de Duitse minister van Financiën) Schäuble mij welkom heette met zijn ‘het is mijn mandaat tegen het jouwe’ doctrine, eerde hij daarmee een lange EU traditie van het negeren van democratische mandaten, terwijl in naam wordt gedaan alsof die wel worden gerespecteerd.’

‘Geen enkele burger in lidstaten mag anti-Brussel regering kiezen’
Volgens de minister van Financiën werden zijn nauwgezet uitgewerkte voorstellen onmiddellijk bijna letterlijk van tafel geveegd door de EU. ‘Ze staarden me alleen maar aan, alsof ik niets had gezegd. Alsof er geen document voor hen lag. Uit hun lichaamstaal sprak duidelijk dat ze het bestaan van de papieren die ik net voor hen had gelegd, ontkenden.’ Deze houding is exact dezelfde als waarmee Brussel de autochtone Europese volken al jaren tegemoet treedt – met nauwelijks verhulde minachting, en met steeds openlijkere spot over de zorgen en wensen van de burgers.

Varoufakis betoogde dat een door het volk gekozen regering niet het mandaat van de kiezers heeft gekregen om te buigen voor de eisen van andere landen en regeringen. Maar terwijl ‘de Brusselse functionarissen en politieke machthebbers zoals Angela Merkel en Schäuble’ constant hameren op dat democratische mandaat, doen ze dat volgens Varoufakis enkel ‘om dit heimelijk te veranderen in iets totaal anders, namelijk dat geen enkele kiezer in wat voor lidstaat dan ook een regering aan de macht mag helpen die tegen Brussel is.’

Dat dit in Groot Brittannië, Hongarije en Italië toch is gebeurd is hoopgevend. Het laat zien dat Europeanen wel degelijk kunnen breken met het Brusselse juk, en dat de oprichting van het ‘Vierde Reich’ misschien toch nog op tijd kan worden voorkomen, zodat de huidige autoritaire EU kan worden ontmanteld en kan worden teruggevormd tot een verbond van vrijwillig met elkaar samenwerkende, maar verder volledig onafhankelijke staten die weer de controle hebben over hun eigen grenzen, wetten en culturen.

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Nazi-EU
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

De waanvoorstelling genaamd “Verenigde Staten van Europa”

Geplaatst op 23 februari 2019

Afbeelding

Vooral modern overkomende EU-propagandisten en andere ideologisch verblinde mensen die niet tegen kritiek kunnen, vertegenwoordigen de opvatting dat een “Republiek Europa” of de “Verenigde Staten van Europa” de oplossing van alle problemen zou vormen en daarom het doel van alle Europese politiek moet zijn. Volgens hen zou alleen het verenigde Europa de boze –ismen, zoals het nationalisme of het separatisme, te boven kunnen komen, evenals economische voorspoed, sociale zekerheid en zodoende voor eeuwig vrede en welvaart op ons continent kunnen creëren.

Het tegendeel is het geval

De EU-fantasieën en de verlangens naar de superstaat zijn natuurlijk onzin, omdat exact het tegendeel het geval zou zijn: de superstaat zou Europa vernietigen. Je kunt deze paranoïde EU-ideeën eenvoudig weerleggen: zodra namelijk de naties van Europa in de superstaat EU zouden opgaan, zouden alle nationale en nu in het subsidiariteitsprincipe op te lossen problemen naar Brussel verhuizen en daar behandeld moeten worden. Alle huidige staten zouden volledig van hun soevereiniteit beroofd zijn en er zou geen enkele handelingsmogelijkheid meer zijn, omdat alle staatsmacht zich in Brussel zou bevinden. De huidige naties zouden hoogstens als folkloreclubs mogen bestaan en karikaturen van zichzelf worden.

De grens als voorwaarde
Het grootste probleem na de opheffing van de nationale soevereiniteit zou de vraag van de grens zijn. Wanneer de interne Europese grenzen echt compleet zouden wegvallen, zou de veel geciteerde EU-buitengrens plotseling datgene zijn wat nu de staatsgrenzen zijn van onze soevereine naties: namelijk een van de drie belangrijkste fundamentele voorwaarden van ieder staatsbestaan. Deze drie voorwaarden zijn staatsgebied, staatsvolk en staatsmacht. Zonder grenzen kun je deze drie voorwaarden niet in stand houden. En wat de EU-buitengrens in werkelijkheid is, maken we sinds het begin van de migratiecrisis dagelijks mee: ze is niet eens het papier waard waarop ze geschreven is.

Afbeelding

Wanneer je de vorming van de “Republiek Europa” serieus neemt, zou datgene wat nu zo bekritiseerd wordt aan naties dan pas goed weer aanwezig zijn, alleen nu gewoon in een reusachtig, willekeurig geschapen en in de meest ware zin van continentaal kader. Men zou als EU-superstaat deze buitengrenzen tot de laatste consequentie moeten beveiligen en verdedigen, want anders zou de nieuw gecreëerde staat “Europa” geen overlevingsmogelijkheid hebben: zijn gebied zou zonder grensbewaking onmiddellijk opgeslokt worden, zijn staatsmacht zou nooit een reële zijn en zijn volkeren zouden sneller verdrongen worden dan we ons überhaupt kunnen voorstellen.

De superstaat is een farce
Als natie zou de superstaat een farce zijn, want hoewel hij alle nationale uiterlijke voorwaarden en kenmerken herkenbaar zou moeten vertegenwoordigen, verdedigen en dragen, zou hij in zijn veelvolkeren constructie nooit het karakter van de natie kunnen aannemen. Een natie is namelijk per definitie een grotere groep mensen, die verbonden wordt door de gemeenschappelijke taal, afstamming, tradities, zeden en gebruiken (Wikipedia). Van andere niet in te voeren of slechts onder totalitaire omstandigheden maakbare doelen zoals de Europese “sociale unie” moet hier al helemaal niet gesproken worden, want deze doelen zijn zo absurd en tegenstrijdig dat je ze beter maar direct weer kunt vergeten.

Ze vertellen altijd alleen maar de helft
Deze feiten verzwijgen de EU-romantici en centrale architecten zo veel mogelijk voor ons wanneer ze mooie praatjes verkopen over de “Republiek Europa”. Euro-centralisten willen de naties ontbinden (= vernietigen) om iets op te richten dat alleen maar schijnbaar groter, beter, mooier is. De prijs voor dit waanzinnige plan zou de vernietiging van de diverse cultuurruimtes en naties van het continent door een eenheidsstaat zijn, die een reusachtige macht zou moeten uitoefenen om eerst zijn ontstaan en daarna zijn overleven überhaupt te kunnen garanderen.

Afbeelding

De superstaat zou derhalve de bron van constante conflicten en botsingen van belangen zijn. Het tegenwoordig zo verguisde nationalisme zou tegen het totalitarisme van de toekomstige centrale staat afsteken als een onschuldig idee tegenover de woedende waanzin van een dolleman – en het nationalisme zou in onvermoede kracht weer opleven, net zoals de separatistische bewegingen die we op dit moment in Europa meemaken, alleen nog in veel grotere omvang. De antinationale waanzin van de ons gedwongen gelukkig makende Brusselse sociale ingenieurs en staatsingenieurs zou dus precies datgene oproepen wat de manische eurofielen kennelijk zo graag willen verhinderen.

Therapie nodig
Wij moeten daarom om therapeutische redenen het omgekeerde doen: Europa kan alleen maar overleven als ze aan alle naties alle rechten en vooral de totale soevereiniteit teruggeeft en niet successievelijk afpakt. De enige legitieme en bestendige bestaansmogelijkheid van de EU is het “Europa van de vaderlanders”. En alleen de individuele soevereine naties kunnen elkaar door economische verdragen en politieke overeenkomsten wederzijds een vrij en zelf beschikkend bestaan mogelijk maken.

Bron: www.thedailyfranz.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/23 ... an-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Verkiezingen Europees Parlement

Afbeelding

De gevestigde partijen zijn bang voor de Europese verkiezingen. Dat zouden ze niet hoeven zijn wanneer ze politiek voor de mensen zouden bedrijven.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door King George »

Luxemburg: hoogste koopkracht in de EU én ontvangt het meest per inwoner. Nederland: qua koopkracht middenmoot (plaats 15) en betaalt het meest per inwoner. Gelukkig doet de EU reuze goed werk van ons geld.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Nieuwe peiling bevestigt: Er zal een ruk naar rechts in Europa plaatsvinden

Geplaatst op 9 maart 2019

Afbeelding

Brussel – Dit zouden wel eens de spannendste Europese Parlementsverkiezingen in tijden kunnen worden en het geschreeuw van de linkse imperialisten is niet voor niets al zo groot van tevoren: Volgens een peiling van het opinieonderzoeksinstituut INSA in samenwerking met andere Europese opinieonderzoeksinstituten in zes Europese landen dreigt er bij de Europese Parlementsverkiezingen in mei “een ruk naar rechts”.

Volgens de peiling kan de fractie “Europa van Naties en Vrijheid” (ENF) van “rechtse” partijen (o.a. de FPÖ uit Oostenrijk, LEGA uit Italië, Rassemblement National uit Frankrijk, PVV uit Nederland, Vlaams Belang uit België) haar zetels bijna verdubbelen van 37 naar 67, bericht de “Bild-Zeitung”. Het beste nieuws is echter: de fracties van de “conservatieve” [christendemocratische!] (EVP) en sociaaldemocratische partijen (S&D) verliezen dramatisch.

De EVP verliest 43 zetels (van 217 naar 174), de S&D 45 zetels (van 186 naar 141). Zodoende is een grote coalitie op Europees niveau niet mogelijk. De fractie van ALDE (liberalen) wint 33 zetels (van 68 naar 101).

De Europese Groenen (EFA) verliezen acht zetels (van 52 naar 44). De Europese linksen (GUE) verliezen slechts één zetel (van 52 naar 51). De rechts-conservatieve en EU-kritische fractie ECR verliest 24 zetels (van 75 naar 51).

De Europese “rechts-populisten” van de EFDD winnen er een zetel bij (van 41 naar 42). De partijen die zich niet bij een fractie hebben aangesloten, verliezen 14 zetels (van 22 naar 8). In drie van de zes landen, waarin peilingen over de Europese Parlementsverkiezingen worden gehouden, zijn rechtse partijen de sterkste kracht. In Frankrijk is het de “rechts-extreme” partij van Marine Le Pen (Rassemblement National met 23%), in Italië de LEGA (met 33,4%), in Polen de eurokritische partij PiS (42%).

De FPÖ in Oostenrijk staat op de derde plaats met 24%. In Duitsland gaat de CDU/CSU aan de leiding met 29%. De SPD staat op de tweede plaats (16%), direct gevolgd door de Groenen (15%). Dan volgen de AfD met 12%, Die Linke met 9%. Voor de peilingen werden van 27 februari tot 1 maart in Duitsland 4000 en in Oostenrijk 1000 mensen (allebei door INSA) geënquêteerd. In Italië (opinieonderzoeksinstituut SWG) werden 1500 mensen geënquêteerd. In Spanje (opinieonderzoeksinstituut SigmaDos) waren het in totaal 1000 mensen, in Polen (opinieonderzoeksinstituut IBRIS) 1100 mensen en in Frankrijk (opinieonderzoeksinstituut Ifop) in totaal 1004 mensen. Op 23 en 26 mei kiezen 400 miljoen EU-burgers in 27 lidstaten een nieuw parlement.

Hoe belangrijk zo´n ruk naar rechts voor Europa is, kun je zien aan de levensgevaarlijke uitspraken van deze CDU-politicus:

De minister-president van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet (CDU), laat zich enthousiast uit over het manifest van de Franse president Emmanuel Macron voor een vernieuwing van de EU. Laschet, die eveneens gevolmachtigde voor de Duits-Franse culturele betrekkingen is, riep in een gastbijdrage in de “Welt” de Duitse regering ertoe op om “niet opnieuw het juiste moment voor een antwoord” te missen. “Met moed en vastberadenheid beslissen en handelen – dat is nu het gebod.” Macron had in het begin van de week in een lange brief aan de burgers een nieuwe start voor de EU geëist.

Er zou “niets minder op het spel staan dan het toekomstvermogen van de Europese Unie”, waarschuwde Laschet. Brexit en “populistische” partijen zouden als gevaren niet meer abstract, maar reëel zijn. Laschet eist een concurrentiepolitiek en benadrukt een nieuwe oriëntering van de industrie- en structuurpolitiek.

Men zou, om staande te blijven in de internationale competitie, “niet alleen onze zwaktes moeten genezen, maar van omwentelingen kansen moeten maken. We maken het mee in de energietransitie.” Laschet formuleert een antwoord op Macron: “Duitsland is bereid! Ook wij willen de versterking van Europa! Laten we gaan onderhandelen en gezamenlijk reclame maken in alle lidstaten.”

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/09 ... atsvinden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

NEXIT!!!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

RAAK NIET IN DE WAR!

Afbeelding

DIT IS EUROPA: Europa is een oud continent met vele natiestaten die rijk zijn aan cultuur en historie.
NIET DIT: De EU is een 25 jaar oude autoritaire, ondemocratische organisatie met corrupte, ongekozen eurocraten.

JA tegen Europa. NEE tegen de EU.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Ondanks EU-toetreding: Polen wil niets van de euro weten

Geplaatst op 19 april 2019

Afbeelding

Eigenlijk had Polen zich er in het jaar 2004 toe verplicht om de euro in te voeren. Het huidige nationaal-conservatieve regeringskamp in Warschau beschouwt echter op dit moment de eigen munt als voordeliger dan een toetreding tot de eurozone.

Dat benadrukten minister-president Mateusz Morawiecki en de partijchef van PiS, Jarosław Kaczyński, op een regionale conferentie van de regeringspartij PiS in de stad Lublin in Oost-Polen.

Polen had zich, net zoals de negen andere landen die in 2004 toetraden tot de EU, ertoe verplicht de euro in te voeren. In het toetredingsverdrag is daarvoor echter geen termijn vastgelegd. Ook de Tsjechische Republiek heeft de euro tot nu toe, ondanks de EU-toetreding, niet ingevoerd.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/19 ... uro-weten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Teken de petitie voor democratische hervorming van de Europese Unie!

Geplaatst op 30 april 2019

Afbeelding

Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen. Maar deze verkiezingen zijn niet voldoende om democratie te realiseren.

De democratische problemen van de EU zijn enorm. Er zijn steeds meer bevoegdheden en taken naar het EU-niveau gegaan, maar de democratie is daarbij ver achtergebleven. Over de belangrijkste zaken – de inhoud van de EU-verdragen – wordt achter gesloten deuren beslist door de Europese staatshoofden. De nationale parlementen kunnen hen niet controleren, omdat ze niet weten wat er in het geheim gebeurt – en het Europees Parlement heeft geen zeggenschap over de verdragen. Bedrijfslobbyisten en allerlei deelbelangen vullen het democratisch vacuüm op. De burgers staan meestal machteloos.


Dat moet veranderen! Daarom voert Meer Democratie samen met Europese zusterorganisaties voor directe democratie de campagne “NowTheCitizens!”.

De bovenstaande zaken hebben tot steeds meer wantrouwen en de vervreemding van de bevolking ten opzichte van ‘Brussel’ geleid. De Brexit, de steeds fellere kritiek op de Europese eenwording en conflicten tussen lidstaten zijn het gevolg. De les: zonder democratische hervormingen zal Europese samenwerking nooit kunnen slagen. Welke richting ook gekozen wordt, zonder brede steun van de bevolking wordt het nooit wat!

De huidige Europese leiders hebben laten zien dat ze niet bereid of in staat zijn om tot echte democratie te komen. Wij willen daarom dat de burgers de hoofdrol gaan spelen – aan het begin en het einde van de politieke besluitvorming!

Afbeelding

Daarom eisen we de organisatie van willekeurig geselecteerde burgertoppen in alle EU-lidstaten en op EU-niveau om voorstellen uit te werken voor een echt democratische Europese samenwerking. Daarbij mogen er geen taboes zijn. En hierover moet de bevolking het laatste woord hebben via referenda.

Europa staat op een kruispunt. De komende verkiezingen zullen cruciaal zijn voor de koers voor de komende 5 jaar. Nu is de tijd om fundamentele democratische hervorming van Europa op de agenda te zetten. We vragen EU-verkiezingskandidaten in heel Europa om steun voor ons plan te beloven. We vragen NGO’s om onze open brief te ondertekenen.

Democratie is geen luxe. Het is de voorwaarde voor al het andere: vrede, gerechtigheid en welvaart. Onze toekomst en die van onze kinderen hangt ervan af!

Teken HIER de petitie!

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/30 ... pese-unie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Stop de vernietiging van onze soevereine natiestaat!

Gepubliceerd op 19 mei 2019 - 11:00 door Kees de Lange

Afbeelding
Vergaderzaal Europees Parlement in Straatsburg.

Machtsoverdracht aan EU botst met geest van de Grondwet

Al decennia is de Nederlandse regering bezig met een voortgaande machtsoverdracht aan de Europese Unie. De basis hiervoor is gelegd in de jaren 50 van de vorige eeuw toen in onze Grondwet werd opgenomen dat internationaal recht zwaarder weegt dan het nationale recht. Nederland gaat hierin veel verder dan andere Europese landen, wat tot bizarre gevolgen heeft geleid.


Prof. Kees de Lange analyseert hoe het zo ver heeft kunnen komen, in samenwerking met collega OpinieZ-auteur Robert Bor.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Dr. Gottfried Curio (AfD): De EU is een instrument ter verkrachting van de nationale staten

Geplaatst op 1 mei 2019

Afbeelding

Afgelopen maandag waren de 400 luisteraars in Erding razend enthousiast over de AfD-parlementariër Dr. Gottfried Curio (foto). Zijn zakelijk uitermate competente en met retorische kwinkslagen doorspekte toespraak leidde steeds opnieuw tot stormachtig applaus en uiteindelijk tot een minuten lange staande ovatie. In het interview met PI-News spreekt hij over de grote taak die de AfD in de reusachtige bouwput EU aan te pakken zou hebben. Deze organisatie zou niet meer gewijd zijn aan samenwerking, maar aan de verkrachting van de nationale staten. Daar zouden de belangen van internationaal agerende ondernemingen worden waargenomen, maar niet meer die van de volkeren.

De sociaaldemocratie zou zich niet meer inzetten voor de Duitse werknemer, maar voor globale belangen. Meer dan 50% van de bevolking zou de ongeremde illegale migratie afwijzen, omdat die tegenstrijdig zou zijn aan de Duitse belangen, en daarom zou deze onmiddellijk gestopt moeten worden.

De islam zou per se ook als politieke ideologie beschouwd moeten worden, waarvan de bestanddelen in veel opzichten grondwet-vijandig zouden zijn. Het zou de grootste taak van de AfD als oppositiepartij zijn om de bevolking te informeren en zodoende voor het bewustzijn te zorgen dat veranderingen mogelijk zou maken.

In zijn toespraak stelde Dr. Curio vast dat de EU zich ontwikkeld zou hebben tot een politiek monster van vele staten, dat de autonomie van de inmiddels 26 lidstaten zou uithollen. Deze EU zou van binnenuit hervormd moeten worden en als dat niet zou lukken, dan zou uittreding moeten volgen. De economische samenwerking tussen nationale staten zou vrij van buiten de zaak staande politieke chantageregels moeten plaatsvinden. Terwijl deze EU een want-to-be-regime zou zijn, zouden de nationale staten de democratieën zijn. De EU zou net een woongemeenschap zijn, waarin iedereen gebruik maakt van de koelkast, maar niemand het vuilnis naar buiten zou willen brengen.

Curio vestigde speciaal de aandacht op de Franse president Macron, die niet de hand aan Duitsland zou reiken – maar die op zou houden. Hij zou de binnenlandse problemen van Frankrijk willen collectiviseren, waarmee men hem echter niet weg zou mogen laten komen. Dit zouden de klassieke symptomen zijn van een man, die naar keuze zou denken Napoleon of Lodewijk IV. te zijn. Het zou het beste zijn om hem op vakantie te sturen naar Elba of St. Helena.

De EU zou een ongezonde samensmelting tussen economisch sterke en zwakke staten zijn. De ziekte van de EU zou haar subsidiesysteem zijn. Maar door de voortdurende medicatie van de zieken door de gezonden zou uiteindelijk iedereen ziek worden. Goede vrienden zouden gescheiden portemonnees hebben. Deze EU zou rechteloos maken betekenen, waartegen men zou moeten strijden. Er zou een einde gemaakt moeten worden aan de uitbuiting van Duitsland om de laatste autonomie van ons land te behouden. Met het oog op de aanstaande crash zou men nu waarschijnlijk alles nog willen vastsjorren, opdat niet iedereen zou omvallen wanneer de val begint.

Curio had scherpe kritiek op de migratiepolitiek. In plaats van de asielzoeker naar zijn dorp terug te sturen, zou men het hele dorp naar Duitsland halen. Weldra zouden zich bij ons met het oog op de “Refugees Welcome”-hysterie veilige zones voor Duitsers ontwikkelen. Door de “De islam hoort bij Duitsland”-politiek zouden nu “eermoorden”, mes-aanvallen, adviezen aan vrouwen om niet meer alleen te gaan joggen en ´s nachts niet alleen meer onderweg te zijn bij ons land horen. We zouden geen welkomst-, maar een afscheidscultuur nodig hebben.

Onze Duitse rechtsstaat zou als rechtsstaat bestaan of hij zou Überhaupt niet meer bestaan. Duitsland zou niet de dorpsgek van Europa mogen worden, die erop zou pochen hoeveel nieuwe vrienden hij gekregen zou hebben sinds hij werd geplunderd. Ons land zou, net als alle andere landen ook, het recht hebben om nationale staat, vaderland en thuis te zijn en ook te blijven. Nu zou het zaak zijn om de beslissende koers te bepalen en daarom zou bij de Europese Parlementsverkiezingen alle kracht op de AfD gezet moeten worden. Het zou zaak zijn de schade van de verkeerde koers uit de weg te ruimen.

Bron: www.pi-news.net

Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/01 ... le-staten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door King George »

Dit is hoe de hazen lopen. Een moloch wil het liefste de natiestaten ondermijnd zien worden. Want een centraal moloch heeft baat bij dat de natiestaten verworden tot gedegenereerde identiteitsloze onderworpen onderdanige monddood gemaakte schatplichtige verarmde en verzwakte graafschapjes.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door Pilgrim »

Wie echt van Europa houdt, moet de EU in toom houden

Geplaatst op 25 mei 2019

Afbeelding

Ze zeggen hardnekkig Europa als het in werkelijkheid gaat om de EU. Wie dat doet, is een oneerlijke paardenkoper. Het gaat bij de EU-verkiezingen om niets minder dan het dreigende einde van de naties van Europa onder een overmachtige Brusselse centrale regering genaamd EU.

Op alle verkiezingsaffiches staat “Europa”. “Voor een sterk Europa” of ook “meer Europa”. En kennelijk is “Europa het beste idee dat Europa ooit had”. Wie Europa wil redden, moet de EU onder controle houden. En wie niet gaat stemmen, laat de beslissing over de toekomst van Europa dus aan zulke oneerlijke paardenkopers over.

Het span voor de EU-koets richting globalisering en Nieuwe Wereldorde is net zo veelsoortig als de naties van Europa. Op de bok echter zit een almachtige voorzitter van de Europese Commissie, die de teugels strak in handen houdt. Naast hem zit Angela Merkel, nog zwaait ze over de ruggen van fundamenteel van elkaar verschillende Europese trekdieren onophoudelijk met de morele zweep...

Achter een uiterst geduldig en vlijtig Duits boerenpaard draaft op dit moment een zeer nerveuze Oostenrijkse Haflinger

De Haflinger heeft zojuist van de linkerkant een stevige trap in zijn patriottische flank gekregen en weet niet wat hem overkomt. Voor Spanje trekt een stier de koets en voor Griekenland een muilezel. De Italianen hebben een zes-benige hond toegevoegd, die sinds kort luid blaffend graag eigen wegen wil gaan en daar metgezellen voor zoekt. Het Franse cheval trekt arrogant de neus op over dit weinig nobele gezelschap. Het draagt een uitermate edel toom met de gouden letter “R”, omdat hij tot de stoeterij van een invloedrijke bankier-dynastie behoort. Daarom wil het graag voor iedereen de gang bepalen. En het Britse renpaard heeft zichzelf er fijn buitengehouden, het staat überhaupt afzijdig, bekijkt sceptisch het verloop van de ongewisse reis en kijkt uit naar vluchtmogelijkheden.

De voorzitter van de Europese Commissie op de bok lijdt aan chronische ischias en zal Godzijdank weldra worden afgelost. Merkel probeert krampachtig haar troep beter in toom te houden, geen ongehoorzaamheid te dulden en geeft alle dissidenten onophoudelijk de sporen.

Maar de meeste van de willekeurig voor de EU-koets gespannen trekdieren willen gewoon alleen maar naar huis naar hun stal en tevreden op het voer kauwen, zoals ze altijd gedaan hebben voordat deze waaghalzerige onderneming is begonnen

Eigenlijk echter kiezen we voor het experiment EU immers alleen maar de kruiwagens voor een ruiter, namelijk het aantal afgevaardigden dat in het Europees Parlement de desbetreffende partijen van een land vertegenwoordigt. Deze verkiezing zal echter laten zien of wij als Europeanen met de EU nog een stap in richting centralisering en liberalisering willen maken of dat de richting gecorrigeerd moet worden. Niemand heeft iets tegen dit prachtige continent. Maar wie gegroeide verscheidenheid wil behouden, mag niet naïef zijn en zou heel goed bij zichzelf te rade moeten gaan aan wie hij bij de EU-verkiezingen zijn stem geeft.

Deze verkiezingen hebben een enorme symboliek, ze zijn een uitdrukking van de volkswil in welk Europa wij in de toekomst graag willen leven

Het gekozen parlement is in zijn machtsbevoegdheden beperkt tot het wel of niet aannemen van wetsontwerpen. Gemandateerde populistische partijen zullen veel voorstellen echter niet steunen. Wellicht juist daarom zouden we bij deze verkiezingen duidelijk moeten maken of er een gezamenlijk Europa van de volkeren en vaderlanders moet blijven of dat we onze nationale identiteit ondergeschikt willen maken aan het “Vredesproject Europa”. Oorlogen gingen echter nog nooit van volkeren uit, maar altijd van diegenen die heersen. Veranderingen kan men alleen maar vanuit het binnenste van de EU-instellingen bewerkstelligen. Even terug naar de tijd voor de Duitse eenwording. Destijds hebben burgers van de DDR zich in de Volkskammer laten kiezen om deze Volkskammer daarna van binnenuit in de Duitse eenwording af te schaffen.

Terwijl normaal gesproken iedere afgegeven stem even zwaar telt, heerst in de EU het principe van de zogenaamde degressieve proportionaliteit: weliswaar neemt het aantal afgevaardigden van een land toe met het bevolkingsaandeel, in landen met een grote bevolking zijn echter meer stemmen nodig op een afgevaardigde. Een stem op Malta geldt even zwaar als twaalf in Duitsland afgegeven stemmen.

De EU is een supranationale politieke constructie, die, om in ruiter-taal te blijven, van achteren werd opgetuigd, het span voor de EU-koets is net zo verschillend als de naties van Europa

De EU beschikt niet over een grondwet, slechts een ondoorzichtige warhoop van verdragen en ontelbare instellingen geven de EU legitimatie. Als niet uniforme economische ruimte met een gezamenlijke munt werd ze niet alleen maar een politieke, maar ook een financieel-politieke lotsgemeenschap. De euro fungeert zodoende quasi als toom en zweep tegelijk. Landen met te hoge schulden worden kort aan de teugel gehouden.

Nu moeten dus de kiezers beslissen waar de reis naartoe gaat en stemmen als brave burgers op vertegenwoordigers in een vermeend parlement. Het Europees Parlement dient echter vanaf het begin als democratisch vijgenblad voor een vrij van beperkingen agerende Europese Commissie. De voor democratieën absoluut noodzakelijke machtenscheiding werd buiten werking gesteld. De Europese Commissie is een supranationaal orgaan, komt niet overeen met een regering en neemt vooral taken van de uitvoerende macht waar. Zij heeft het uitsluitende initiatiefrecht voor het inbrengen van wetten, waarvoor in functionerende democratieën de parlementen verantwoordelijk zijn. Ook kan de Europese Commissie bij niet-nakoming een klacht indienden bij het Europees Gerechtshof, en dat beslist over eigenlijk soevereine staten.

Als Europa daadwerkelijk vijanden heeft, dan is een sociaaldemocraat hun boegbeeld

De huidige vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, wil zijn chef Juncker graag opvolgen in diens functie van koetsier van Europa. Wat betreft Timmermans berust de toekomst van de mensheid niet langer op verschillende naties en culturen, maar op een gemengde supercultuur. Hij zet zich in voor de afschaffing van monoculturele landen. Wat hem betreft behoort de islam, zoals hij in het ZDF-programma “Schlagabtausch” op 16 mei heeft vastgesteld, sinds 2000 jaar bij Europa:Verbazingwekkend, omdat deze op verovering gerichte religie pas in de vroege 7e eeuw na Christus in Arabië door Mohammed werd opgericht. In de sindsdien afgelopen 13 eeuwen hadden de Ottomanen weliswaar steeds opnieuw grote gebieden van Europa veroverd (bijvoorbeeld ook het “islamofobe” Hongarije), ze werden echter steeds weer teruggedrongen. Onder daadkrachtige hulp van tolerante christenen en voorvechters van een migratie “tot in de verste hoek van de planeet”, zoals Timmermans zijn visioen ooit noemde, zal de islam echter veel sneller in het Avondland verbreid zijn dan de moslims van Kara Mustafa konden galopperen.

Ook de christelijk-sociale concurrent voor de baan van koetsier van Europa, Manfred Weber van de Beierse CSU, is veelmeer een vriend van de concerns, van het grootkapitaal en van de macht dan een ware vriend van Europa. Hij belooft in het geval dat hij gekozen wordt de verhindering van de bijna voltooide en door de Oostzee leidende gaspijplijn Nordstream 2. Dat bedreigt weliswaar de gasvoorziening van Europeanen, niet echter de stemmen van de Oost-Europese landen in het geval van de verkiezing van Weber tot voorzitter van de Europese Commissie, omdat die van de gasleidingen over land zouden profiteren.

Europa is een continent, geen politieke constructie. Het heeft zich eeuwenlang ontwikkeld tot een fantastisch conglomeraat van unieke soevereine natiesEuropa staat voor culturele verworvenheden, die hun gelijke zoeken, en voor tradities en gebruiken en gewoonten waarop men trots kan zijn. Wie het voor zijn kleinkinderen wil behouden, zou moeten gaan stemmen. Als hulp om te beslissen is de vijf minuten durende film over het erfgoed van onze Europese civilisatie behulpzaam. Voor de zekerheid zou u die alvast voor uw kleinkinderen moeten downloaden en opslaan... Want al spoedig na 27 mei zal beslist zijn of er in het zadel van Europa oneerlijke paardenkopers of patriotten zitten.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Eva Maria Griese

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/25 ... om-houden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie