Malaysia Airlines. MH17

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Ariel »

MH17: Diplomatieke druk, maar Nederland is voorzichtig

Nu de verdachten van het neerhalen van MH17 bekend zijn, zet Nederland een klein beetje diplomatieke druk om medewerking van Rusland te krijgen. Maar de kans van slagen lijkt nihil.

Het lijkt eenvoudig: nu de namen – en zelfs bijnamen – van de vier verdachten bekend zijn, hoeft er alleen nog maar een uitleveringsverzoek te worden ingediend. Eentje naar Moskou, voor de drie Russen, en eentje naar Kiev, voor de Oekraïner. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger.

Rusland tekende in 1969 weliswaar het Verdrag van Wenen dat in principe de uitlevering van Russen aan andere landen mogelijk maakt. Maar in de grondwet van het land staat juist weer dat het ‘eigen onderdanen’ niet overdraagt aan andere landen. Datzelfde geldt voor Oekraïne: dat land kan onderdanen grondwettelijk gezien óók niet uitleveren. Om die reden zal er ook geen uitleveringsverzoek worden ingediend door justitie in Nederland. Kansloos, denkt het Openbaar Ministerie op voorhand.

Vragen
Wat kan justitie dan wél doen? Simpel gezegd: het nog eens vriendelijk vragen aan de Russische autoriteiten. Een rechtshulpverzoek, heet dat. Al was het maar om de verdachten te horen als getuigen. Al eerder diende justitie zo’n verzoek om hulp en inlichtingen in. Daarop kwam geen reactie. Nu is dat weer gedaan, zo werd tijdens de persconferentie benadrukt. Ditmaal werd dat verzoek voorzien van ‘diplomatieke stappen’.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil daar weinig over kwijt, ook het ministerie van Justitie en Veiligheid is niet spraakzaam. Het zou gaan om een diplomatieke nota, een formele brief. Daarin wordt het rechtshulpverzoek nog eens onderstreept en wordt ook geschreven dat het Openbaar Ministerie aan Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat er eerder niet op zo’n verzoek is gereageerd, waarop de Russische justitie nogmaals wordt aangespoord om wél mee te werken. De diplomatieke nota is op 7 juni verzonden. Maar of dit iets gaat uithalen, is de vraag.

Premier Mark Rutte verklaart die voorzichtigheid: ,,Rusland moet doen wat het OM vraagt, maar Nederland gaat niet op eigen initiatief sancties instellen. Dan zouden we er een politiek proces van maken.” Wel zegt hij: ,,We zullen stap voor stap de druk opvoeren op Rusland. Wat helpt is dat deze persconferentie wereldwijd is uitgezonden. Dat is de beste garantie om de wereld te weer te stellen als dat het allemaal niet zou kloppen.” Rusland verspreidde eerder desinformatie over het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines.

Bevel
Justitie zal meer hoop vestigen op het internationale arrestatiebevel dat het voor de vier verdachten heeft uitgevaardigd. Als de vier zich buiten Rusland zouden begeven, zouden ze dan alsnog kunnen worden opgepakt en uitgeleverd. Maar dat beseffen de Russen zich vast ook.

Het Rusland van Poetin zal – als het moet kiezen – dus voor bescherming van de verdachten gaan, is de verwachting, vooral nu blijkt dat de drie Russen een verleden hebben bij de Russische geheime en veiligheidsdienst. Dat het daarna wordt verweten dat het een ‘internationale verplichting’ schendt, neemt het dan ongetwijfeld voor lief.

Saillant
Saillant om te weten is dat juist Nederland zelf het Weense verdrag ook eens schond – en Rusland toen aan de andere kant stond. Toen het in 2013 de dronken Russische diplomaat Dmitri Borodin oppakte in Den Haag, ging Nederland over de grens van de diplomatieke onschendbaarheid en immuniteit, moest toenmalig minister Frans Timmermans erkennen. Gevolgen had dat verder niet.

Maar met de onwillige Russen nu, zal het MH17-proces uitdraaien op een zogeheten ‘verstekprocedure’: een strafzaak waar de verdachten niet bij zijn, zoals dat bijvoorbeeld bij het Internationaal Strafhof vaker gebeurde. Al is dat een ‘onding’, vindt hoogleraar Internationaal Strafrecht Göran Sluiter ,,Het alternatief is echter dat je wacht tot de verdachten verschijnen. Dan laat je je eigenlijk gijzelen door de Russen.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

MH17

Geplaatst op 19 juni 2019

Afbeelding

De MH17 stond nog aan de grond op de bewuste dag dat het werd neergeschoten boven Oekraïne toen ze in het Torentje al wisten dat die neergehaald zou gaan worden door hun Oekraïense vrienden. Het héle Westen heimelijk. En volgens plan de Russen de schuld in de schoenen te schuiven. Kwam handig uit zo vlak na de herovering van de Krim. Nu het derde politieke proces van start gaat, nu niet tegen een oppositieleider maar tegen Rusland, maakt Nederland zich onsterfelijk belachelijk met dit showproces. De Russen kunnen wel eens zo getergd worden dat ze een voorbeeld gaan stellen en ons land de eerste is met wie ze zowel de economische als de politieke betrekkingen verbreken. Voor de Russen is het maar een klein krasje, voor ons land een ramp want er spelen grote Nederlandse belangen in Rusland.

Door: “Bezige Bij”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/19/mh17/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

JIT baseert zich op twijfelachtige CIA bron Bellingcat bij aanwijzen ‘Russische daders’ MH17

Posted on 19/06/2019

Afbeelding

Rusland onderschept Amerikaanse B-52 bommenwerper op schijnaanval koers naar de Krim

Het Russische ministerie van Defensie heeft een video vrijgegeven waarop is te zien hoe een Amerikaanse B-52 bommenwerper wordt onderschept door twee Su-27 gevechtsvliegtuigen (screenshot). De B-52, die kernwapens kan vervoeren, vloog boven de Zwarte Zee en zou op een koers hebben gelegen voor een ‘schijnaanval’ op de Krim. Samen met de conclusies van het JIT, dat vandaag op grond van nieuw ‘bewijs’ 12 personen, waaronder de Rus Igor Girkin (3), als schuldigen van de MH17 ramp vijf jaar geleden aanwees, kunnen deze ontwikkelingen als de volgende stap naar een NAVO oorlog tegen Rusland worden gezien.

Volgens Amerika had de B-52 deelgenomen aan de jaarlijkse NAVO oefening BALTOPS, die deze keer vanuit (het niet Baltische land) Roemenië plaatsvond. Een bericht dat gebaseerd zou zijn op Amerikaanse militaire bronnen en radar informatie stelt dat de B-52 in een ‘rechte lijn op de Krim’ zou zijn afgevlogen, wat ‘een schijnaanval geweest kan zijn.’

De Krim sloot zich enkele jaren geleden op democratische wijze met bijna unanieme steun van de bevolking aan bij Rusland, maar wordt in de Westerse media nog steeds valselijk een ‘annexatie’ of ‘bezetting’ genoemd.

Westen kruipt steeds dichter naar grenzen Rusland
Ook boven de Baltische Zee zou een B-52 zijn onderschept. Die bommenwerper zou daarna om onbekende redenen een noodlanding hebben moeten maken in Groot Brittannië. Het Russische ministerie van Defensie wees erop dat NAVO toestellen steeds vaker ‘gevaarlijk dicht’ bij het Russische luchtruim komen.

De afgelopen jaren is het aantal incidenten met bijna confrontaties tussen Westerse en Russische vliegtuigen en schepen fors toegenomen. Het Pentagon heeft het steeds over ‘Russisch onprofessioneel gedrag’, terwijl het Kremlin voortdurend wijst op de fors toegenomen Westerse militaire activiteit langs de grenzen met Rusland, wat uiteindelijkals een rechtstreekse bedreiging met oorlog kan worden opgevat. (1)

Conclusies JIT van meet af aan doorgestoken kaart
Zoals onze lezers weten is het complete onderzoek naar MH17, nu bijna 5 jaar geleden, een belangrijk onderdeel in het manipuleren en opzetten van de Westerse publieke opinie tegen Rusland. Op deze site hebben we de afgelopen jaren uitgebreid de vele verdachte feiten besproken, op basis waarvan ‘de Russen’ van meet af aan –letterlijk toen de wrakstukken nog maar amper op de grond terecht waren gekomen- al de schuld moesten krijgen.

Enkele van de argumenten dat om doorgestoken kaart gaat is de uitsluiting van Rusland als volwaardige onderzoekspartner, terwijl Oekraïne, een andere mogelijke dader, juist in het JIT werd opgenomen en zelfs vetorecht kreeg over welke informatie er mocht worden gepubliceerd.

Dit was niets anders dan een versie van ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. Het maakte het bij voorbaat onmogelijk dat serieus naar Oekraïne als potentiële schuldige van de MH17 werd gekeken, en dat terwijl daar juist zeer sterke aanwijzingen voor waren – zaken die echter grotendeels door het JIT zijn genegeerd, juist omdat het regime in Kiev werd toegestaan dit te blokkeren.

Twijfelachtige bron: het nauw aan de CIA verbonden Bellingcat
Dezelfde gerede twijfels kunnen bij het aanwijzen van 12 Russische en/of pro-Russische daders worden gezet. Wij zeggen niet dat deze mannen het pertinent niet gedaan kunnen hebben, maar wel dat de bron die dit beweert, Bellingcat, een bureau met een hoogst twijfelachtige reputatie is. Bellingcat werd opgericht door ene ‘Moses Brown’ die ‘bewijzen’ presenteerde dat de Syrische president Assad gifgas tegen zijn bevolking had gebruikt, en ook andere oorlogsmisdaden had gepleegd.

Nadat gebleken was dat Brown zijn ‘bewijzen’, die een Amerikaanse invasie van Syrië hadden moeten rechtvaardigen, had vervalst, ruilde hij zijn (vermoedelijke CIA) pseudoniem in voor de naam Eliot Higgins. Zogenaamd via ‘crowdfunding’ verzamelde hij een behoorlijk en goed (door de CIA?) betaald team om zich heen, compleet met vertalers. Ook als Higgins baseerde hij zijn artikelen voornamelijk op informatie en inlichtingen van de Oekraïense geheime dienst (en dus de CIA).

Op grond van Higgins’ ‘informatie’ werd het verhaal steeds wilder. Toen de Amerikaanse/NAVO oorlog tegen Rusland (in en om Oekraïne en Syrië) maar uitbleef, beweerde hij zelfs dat het niet presenteren van bewijs van Russische betrokkenheid bedoeld was om Rusland vrij te pleiten. Ook beschuldigde hij de Europese regeringen ervan niet genoeg gedaan te hebben om het luchtruim boven het Oekraïense oorlogsgebied te sluiten, wat een idiote bewering was, want die hebben daar helemaal geen zeggenschap over.

Conclusies JIT door CIA gedicteerde oorlogspropaganda
Directe bewijzen dat Higgins een CIA agent is zijn er niet, maar er zijn wel heel veel aanwijzingen voor. Dat houdt automatisch in dat alle conclusies die tot nu toe door het JIT werden getrokken, inclusief de beschuldingen van vandaag, vrijwel zeker door de CIA zijn bepaald en gedicteerd, en door iedereen die nog enige waarde hecht aan zaken zoals objectiviteit en onafhankelijkheid genegeerd kunnen worden. (2)

Alleen het regime in Kiev en de transatlantische globalisten in Brussel en Washington hebben baat bij het volhouden van deze schandalige anti-Russische leugenpropaganda. Keer op keer blijkt het grote einddoel immers de ondergang van Rusland te zijn, desnoods met militaire middelen. Dat het Kremlin dat niet rustig gaat zitten afwachten moge duidelijk zijn. De gevolgen van deze onbeschaamde Westerse agressie zouden voor ons allemaal wel eens catastrofaal kunnen zijn.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Anderwelt Online
(3) NU

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... ders-mh17/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Omdat Bellingcat nog al een grote rol speelt in de beschuldigende vinger naar de Russen plaats ik hier nog wat oude artikelen over Bellingcat. Ze zijn weliswaar wat gedateerd, maar geven een goed beeld van deze club en mogen daarom in deze topic eigenlijk niet ontbreken.
Bellingcat deels ontmaskerd, Der Spiegel schrijft mea culpa

Door: Wierd Duk, 15:16, 08 juni 2015

Afbeelding

Nu alleen de Nederlandse media nog

Het opmerkelijkste nieuws van de dag is dat er geen nieuws is over de website Bellingcat in Nederlandse media. Althans, niet voor zover ik dit kan overzien bij de krantenkiosk Blendle. Alleen de website van het weekblad Elsevier wijdde afgelopen weekend een stuk aan de gedeeltelijke ontmaskering van het veelbesproken en geroemde ‘burgerjournalistenplatform’ Bellingcat.

Separatisten
Bellingcat – een aantal bloggers rond de Brit Eliot Higgins (35) – is al maanden dé bron voor westerse media als het gaat om onthullingen over rampvlucht MH17. Higgins is ervan overtuigd, op basis van onderzoek dat hij verricht vanachter z’n computer aan de eettafel in Leicester, dat een Russische Boek-raket de Boeing 777 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 heeft neergehaald en dat de raket werd afgeschoten door Russische separatisten. Bellingcats bevindingen worden door westerse media veelvuldig als vaststaand ‘feit’ gepresenteerd. Lees de krantenkoppen er maar op na.

Hobbyist
Dit is natuurlijk een vreemde situatie. Op zo’n internationaal gevoelig dossier – vooral voor Nederland, dat bijna 200 slachtoffers heeft te betreuren – worden de conclusies over de ware toedracht van de catastrofe toegeschreven aan een Britse hobbyist, die nooit ter plekke was in Oekraïne, die geen specialist is en geen serieuze opleiding en expertise bezit in dit onderzoeksgebied.

Op internet is er al veel langer kritiek op Higgins en op media die Bellingcat overschrijven. De teneur van die kritiek is: alles wat de Russen beweren over de toedracht rond MH17 wordt weggezet als propaganda, terwijl Higgins en diens medewerkers op hun blauwe ogen worden geloofd.

Activisten
Op de achtergrond van deze controverse speelt de propoganda-oorlog tussen Rusland en het Westen. Veel westerse media bedrijven, sinds de crisis in Oekraïne uitbrak, om onduidelijke redenen een soort activistische, anti-Poetin journalistiek. Zij leggen de schuld voor de gewelddadige escalatie in de regio opzichtig bij het Kremlin en ze ontvangen elke aanwijzing dat zij in die positie gelijk hebben gretig als een welkom ‘nieuwsfeit’.

Bellingcat bedient hen op hun wenken want Eliot Higgins is er van het begin af aan van overtuigd dat pro-Russische separatisten de daders zijn. Dat is makkelijk voor al die media die achter het frame van Washington en Brussel aanrennen: Kijk, zie je wel, Poetin zit er achter, Bellingcat heet het sluitende ‘bewijs’.

Onderzoek
Nu zijn er ook journalisten en burgeronderzoekers die deze conclusies niet zomaar overnemen en zelf op onderzoek uit gingen. In Nederland doet journalist en schrijver Joost Niemöller dit. Hij publiceerde naast talrijke artikelen op zijn website ook het boek ‘MH17: de Doofpotdeal’. Niemöller komt tot de conclusie dat het goed mogelijk is dat niet Rusland of de separatisten, maar Kiev schuld is aan het afschieten van de Boeing en dat dit het werk zou kunnen zijn van Oekraïense gevechtsvliegtuigen. Hij is het dus volstrekt oneens met Higgins/Bellingcat.

Lastig is dat Niemöller en diens geestverwanten, onder wie de actieve onderzoeker Max van der Werff en anderen – vaak afkomstig uit de juridische en de forensische wereld – veelal als complotdenkers worden weggezet, passend in het huidige media-frame. Niemöller zou ‘knettergek’ zijn, zo tweette onlangs een prominente Nederlandse Rusland-correspondent.

Gezaghebbend
Maar nu hebben Bellingcat-critici als Niemöller en Van der Werff, die tot nog toe opereren in de marge van de openbaarheid, gezelschap gekregen van enkele zwaarwichtige media, namelijk het conservatieve Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) en het gezaghebbende weekblad Der Spiegel.

De FAZ baseert zich op publicaties in Der Spiegel. Dat blad bedrijft in de kwestie Oekraïne een meerpolige vorm van journalistiek. Moskou-correspondent Benjamin Bidder is genuanceerd en heeft ook oog voor het Russische standpunt. De linkse huiscolumnist Jakob Augstein heeft felle kritiek op de westerse politiek jegens Poetin en Kiev en geldt als een van de meest uitgesproken – en niet altijd even objectieve – ‘Putin-Versteher’ in Duitsland.

Spiegel Online, de nieuwswebsite van het blad, neemt op haar beurt regelmatig de conclusies van Bellingcat één op één over als nieuwsfeit. Dit deed het ook met de bewering van Eliot Higgins, die zei te kunnen bewijzen dat de Russen met satellietbeelden hebben geknoeid. Die beelden van een Boek-installatie op Oekraïens grondgebied moeten, volgens het Kremlin, aantonen dat niet pro-Russen, maar Oekraïeners MH17 neerhaalden.

Prominent
Volgens Bellingcat zijn de beelden gemanipuleerd: ze zouden op een andere dag zijn gemaakt dan de Russen aangeven. Bovendien zou de Boek-installatie in de foto zijn gemonteerd. Fotoshop dus! Higgins conclusies haalden weer alle belangrijke media en waren ook prominent bij Spiegel Online te vinden: ‘Hoe Rusland het MH17-bewijs manipuleerde’.

Allemaal onzin, beweerde een forensisch expert desgevraagd tegen correspondent Benjamin Bidder. En daarmee begint de afbladdering van Bellingcat.

Der Spiegel besloot te doen wat voor de hand ligt: de redacteuren vroegen aan een echte deskundige welke waarde we nu eigenlijk aan Bellingcats aanpak en gevolgtrekkingen kunnen hechten. Die wetenschapper, Jens Kriese, laat van Higgins’ methodologie niets heel: ‘Koffiedik kijkerij’ is het, zegt hij, prutswerk van een enthousiaste amateur, meer niet: subjectief, forensisch niet verantwoord en dus onbetrouwbaar: “Deze analyse heeft niets verduidelijkt, alleen dat de bekendheid van Bellingcat erdoor is vergroot.” Een andere forensisch deskundige, de Amerikaan Hany Farid, sluit zich bij Krieses analyse aan. Ook de ontwerper van de software waarmee Higgins en diens team werken, dr. Neal Krawetz, distantieert zich inmiddels van Bellingcat. “Dit is nou een voorbeeld van hoe je níet beelden moet analyseren,” tweette Krawetz.

Schuld
Der Spiegel voelde zich hierdoor genoodzaakt tot een opmerkelijk mea culpa van Chefredakteur Online Florian Harms, waarin deze erkent dat de redactie in de berichtgeving te kort door de bocht is geweest. “We hadden vanaf het begin voorzichtiger moeten formuleren.”

De hype rond Bellingcats ‘onthullingen’ werd nog pijnlijker toen bleek dat een medewerker van het platform, die vanuit Berlijn als vrijwilliger werkt onder het pseudoniem Timmi Allen, een verleden heeft als medewerker van de Stasi, de voormalige Oost-Duitse geheime dienst. Allen behoort bij Bellingcat tot het team dat de achtergronden van de aanslag op MH17 onderzoekt. De voormalige Stasi-agent bekent tegenover Der Spiegel niet trots te zijn op zijn vroegere werk voor de beruchte Oost-Duitse afluisterdienst. Eliot Higgins zei desgevraagd ‘Timmi Allen’ niet te willen veroordelen ‘omdat hij niet in de positie verkeert om Duitsers te vertellen wat zij van het verleden van Timmi Allen moeten vinden.’

Hoofdschudden
Al met al is het verhaal rond Bellingcat tamelijk bizar. Hoe is het mogelijk dat deze zelfbenoemde ‘expert’, die ooit als werkloos financieel en adminstratief medewerker vanuit z’n Engelse appartement begon aan onderzoek naar de oorlogshandelingen in Syrië, zo’n prominente status – nagenoeg een monopolie – in de westerse media heeft weten te veroveren? Als over enkele jaren de geschiedenis van de berichtgeving over het Oekraïense conflict zal worden geschreven, zal menig historicus ongetwijfeld z’n hoofd schudden, ondermeer over de prominente onderzoeksrol die aan Bellingcat is toegeschreven.

In elk geval voor Der Spiegel zijn er inmiddels voldoende redenen om, zoals hoofdredacteur online Florian Harms het formuleert, ‘selbstkritisch’ te zijn. Nu maar afwachten of Harms’ internationale collega’s, die in hun berichtgeving eveneens sterk leunen op het werk van Bellingcat – ook in Nederland – bereid zijn om de chef van Spiegel Online in diens zelfkritiek te volgen.

https://nieuws.tpo.nl/2015/06/08/bellin ... mea-culpa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Ook Soros lijkt betrokken bij Bellingcat...
Het machtige ‘open society’ netwerk achter de eenvoudige blogger Bellingcat #MH17

Door Joost Niemöller - 25 mei 2015

De Westerse media baseren hun anti-Poetin berichtgeving over MH17 goeddeels op de blogger Bellingcat.

Van Der Spiegel. Via het Australische programma 60 Minutes.

https://www.youtube.com/watch?v=CtLLWwW_mJg

[Filmpje inmiddels weg gecensureerd.]

Een Engelse krant als The Independent. Of The Telegraph. Maar net zo goed ‘onze’ NOS. En RTL Nieuws.

Steeds weer opnieuw is Bellingcat de bron.

Willen we de Westerse propaganda omtrent MH17 ontmaskeren, dan moeten we eerst achterhalen wie of wat Bellingcat werkelijk is.

Ogenschijnlijk gaat het slechts om de eenvoudige blogger anex huisvader Eliot Higgins. In veel voor de media geproduceerde plaatjes doet hij zich voor als een enthousiaste amateur, vanuit zijn huiskamer werkend met een eenvoudige PC.

RTL Nieuws bijvoorbeeld was er al heel snel bij om Higgins, toen nog opererend onder de naam Brown Moses, voor te stellen als de slimme huisvader die eventjes uitzocht dat Assad met chemische wapens op zijn eigen mensen schoot.

In de media werkt dat goed, zo’n onschuldig beeld van een mannetje thuis op zijn bank met zijn pc. De mensen zijn niet geneigd om allerhande veiligheidsdiensten te geloven, maar zo’n eigenzinnige nerd in die wat sjofele Engelse huiskamer, dan moet het wel waar zijn. En het is nog modern ook; internet, social media, dat doet het altijd goed.

Gaan we af op de informatie die Bellingcat zelf biedt over de financiering van zijn project, zoals hij het noemt, dan zou er ook alleen maar sprake zijn van kleinschalige giften. Een onschuldig netwerkje van vrienden.

De werkelijkheid is anders.

Higgins maakt onderdeel uit van een medianetwerk, The London Project Investigation, een samenwerkingsverband van allerhande hackers en journalisten van The Financial Times. Deze groep werkt, zoals ze zelf aankondigen, ook samen met het veel grotere OCCRP, The Organised Crime and Corruption Reporting Project. Een blik op de gelikte website van de OCCRP maakt duidelijk dat dit in werkelijkheid niet zomaar een onderzoeksproject is over de georganiseerd misdaad, zoals hun naam suggereert. Het is in werkelijkheid een anti-Russische informatiedatabank.

De OCCRP bericht bijvoorbeeld uitvoerig over Russische corruptie in de bankaire wereld.

Maar belangrijk nog: De OCCRP wordt, zoals ze zelf aangegeven, gesponsord door organisaties als The Open Society van de speculant George Soros.

Soros is een hele grote jongen in de anti-Russische propagandamachine. Zoals in dit uitgebreide artikel wordt vastgesteld is de speculant Soros er vooral op uit om van de wereld een ‘Open Society’ te maken, omdat dit voor mensen als hij de beste kansen biedt om nog veel meer geld (en dus macht) te vergaren.

Hiermee steunt hij ‘democratische’, pro-westerse doelen. Soros heeft bijvoorbeeld een hulpactie opgezet om Oekraïne te steunen. Door zijn goede connecties met de invloedrijke Rothschild familie heeft de speculant Soros toegang tot unieke informatiekanalen zoals de Britse geheime dienst, maar ook de Engelse Koninklijke familie. Wie hierover meer wil lezen, raad ik het boek Geld komt uit het niets aan, van de econoom Ad Broere.

Een andere sponsor van de OCCRP is USAID, de internationale hulporganisatie van de Amerikaanse overheid.

Met andere woorden: die onschuldige huisvader Higgins is in werkelijkheid onderdeel van een veel groter, bepaald niet onschuldig, netwerk waarachter onvoorstelbaar veel geld, hele grote belangen en pressiegroepen schuilgaan. Doel van de pressiegroepen is het openbreken van de Russische en Chinese markten, die zich op hun beurt steeds meer organiseren binnen de tegenhanger van de dollar-macht, het BRICS verband.

Poetin is daarbij een sta in de weg. Als ‘bewezen’ kan worden dat Poetin achter de aanslag op MH17 zit, dan is er een grote stap gemaakt.

MH17 is niet zomaar een neergehaald verkeersvliegtuig. Eliot Higgins is niet zomaar een huisvader.

Noem me maar een aluhoedje. Dit is allemaal openbare informatie, met een beetje Googelen voor iedereen te achterhalen.

https://joostniemoller.nl/2015/05/het-m ... gcat-mh17/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Bellingcat is ook gevoelig voor corruptie...
Geldstromen

Het merkwaardige daarbij is dat de Witte Helmen Bellingcat zelfs subsidiëren. Interessant natuurlijk als je ziet dat de Witte Helmen een verhaal over een gifgasaanval in Douma rondstrooien en Bellingcat nadien via zogenaamd onderzoekswerk zorgt voor een bevestiging van hun beweringen. Zo gemakkelijk gaat dat.

[...]

http://www.novini.nl/syrie-witte-helmen ... ropaganda/
Zie ook HIER.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Ariel »

Premier Maleisië hard over MH17-bewijs: ‘Alleen van horen zeggen’

De premier van Maleisië geeft in een reactie scherpe kritiek op de laatste bevindingen van het Joint Investigation Team (JIT) dat de ramp met vlucht MH17 onderzoekt. Mahathir Mohamad concludeert dat die bevindingen ‘niets anders dan van horen zeggen’ zijn.

De premier twijfelt of de schuld bij Rusland ligt, zei hij vandaag tegen verslaggevers. ,,Ik denk niet dat een politicus zo stom is om zoiets te doen. Ik denk niet dat het waar is. We zijn er erg ongelukkig mee dat het vanaf het begin al een politiek onderwerp is geworden hoe Rusland de schuld moet krijgen.

In een andere verklaring zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Zuidoost-Aziatische land dat het de ‘Maleisische benadering is dat conclusies altijd gebaseerd moeten zijn op bewijs en niet politiek gemotiveerd moeten zijn’. In die verklaring zegt Maleisië echter ook dat het toegewijd blijft aan het JIT.

De kritiek van de Maleisische premier is ‘bizar en te zot voor woorden’, zegt Piet Ploeg, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17. ,,Het is een ongelooflijke klap in het gezicht van de nabestaanden in Maleisië. Ook voor de nabestaanden in Nederland, maar vooral voor hen.’’

,,Het is ronduit verbazingwekkend dat de Maleisische premier zijn eigen justitiële apparaat zo in twijfel trekt”, aldus Ploeg. ,,Hij schuift zonder enige kennis van zaken de bevindingen van het JIT aan de kant. Zijn eigen justitiële mensen staan vierkant achter die bevindingen. Die komen erop neer dat er onweerlegbaar bewijs is dat stand zal houden voor een rechter. Het is een raar politiek spel. Wij hebben er eigenlijk geen woorden voor.”

Afgeluisterde telefoongesprekken
Gisteren maakte het JIT, waar Maleisië onderdeel van uitmaakt, bekend dat het drie Russen en een Oekraïner vervolgt voor betrokkenheid bij het neerhalen van MH17 in 2014. Die aanklachten zijn onder meer gebaseerd op afgeluisterde telefoongesprekken. Het JIT gaf gisteren slecht een klein deel van het bewijs vrij, de rest ‘wordt bewaard voor in de rechtszaal’.

Bij de persconferentie in Nieuwegein was ook het Maleisische lid van het onderzoeksteam aanwezig. Aanwezige journalisten vroegen hem hoe hij tegenover de conclusies van het JIT staat. ,,Wij staan aan de kant van de wet en staan achter de conclusies”, was het antwoord van Mohamad Hanafiah bin Zakaria.

De Nederlandse regering vroeg Maleisië al eens eerder om opheldering over uitspraken van de premier van dat land. Die trok toen in twijfel of Rusland verantwoordelijk was voor de MH17-ramp.

Vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd op 17 juli 2014 boven het oosten van Oekraïne uit de lucht geschoten, waardoor 298 mensen omkwamen, onder wie 196 Nederlanders. Het staat volgens het JIT vast dat het vliegtuig is neergehaald met een Buk-raket die afkomstig was van de 53e luchtafweerraketbrigade uit Koersk, een onderdeel van het Russische leger.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Maarten
Berichten: 666
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Maarten »

Blij dat die Maleisiërs tenminste nog gezond verstand bezitten, in weerwil met the fake-news van uit hier in NL. Rutte moet zich doodschamen!
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Ariel »

Poetin: ‘Geen bewijs Russische betrokkenheid bij neerhalen MH17’

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren kort gereageerd op het nieuwe - door het Joint Investigation Team (JIT) gepresenteerde - bewijs dat wijst op Russische betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17. ,,Het is niet waar. We zijn het er niet mee eens.’’

Gisteren maakte het JIT bekend dat het drie Russen en een Oekraïner vervolgt voor betrokkenheid bij het neerhalen van MH17 in 2014. Die aanklachten zijn onder meer gebaseerd op afgeluisterde telefoongesprekken. Het JIT gaf gisteren slechts een klein deel van het bewijs vrij, de rest ‘wordt bewaard voor in de rechtszaal’.

Poetin veegde vandaag alle bewijs in één keer van tafel. ,,Er is geen bewijs van Russische betrokkenheid.’’

De Rus deed de uitspraken vlak na zijn jaarlijkse - urenlange en strak geregisseerde - optreden op televisie waarbij tientallen inwoners van het land contact kunnen opnemen om een vraag te stellen aan hun president. Dit jaar betrof het vooral de economische stand van het land. Veel Russen zijn boos over de in hun ogen verslechterde levensomstandigheden waarmee ze te maken hebben.

In het geval van MH17 deed Poetin wat hij steeds doet in dit dossier: ontkennen.

Toch werden gisteren door het JIT afgeluisterde telefoongesprekken naar buiten gebracht die op directe betrokkenheid van het Kremlin lijken te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die werden afgespeeld is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.

Soerkov is in gesprek met voormalig separatistenleider Aleksandr Borodaj. Het gesprek is volgens het JIT opgenomen op de vrijdag voordat vlucht MH17 op 17 juli 2014 uit de lucht werd geschoten. Het zag er in die periode beroerd uit voor de separatisten, die in Oost-Oekraïne de Volksrepubliek Donetsk hadden uitgeroepen. Ze waren omsingeld door Oekraïense troepen, die het gebied wilden heroveren. Borodaj en zijn legerstaf belden verschillende keren met Rusland om met spoed militaire steun te krijgen.

Eerder vandaag noemde Borodaj het opgenomen telefoongesprek nep. ,,Er kan hier geen enkele sprake zijn van authenticiteit, de opname is niet echt. Zoiets heeft nooit plaatsgevonden, het is nep”, zei hij tegenover het Russische persbureau Interfax.
Rebellenleider: Door JIT afgespeeld telefoongesprek is nep

Voormalig separatistenleider Aleksandr Borodaj noemt een opgenomen telefoongesprek met de hoge Russische Kremlin-adviseur Vladislav Soerkov nep. Het MH17-onderzoeksteam JIT maakte het gesprek, waarin Borodaj om militaire steun uit Rusland vraagt, gisteren openbaar.

,,Er kan hier geen enkele sprake zijn van authenticiteit, de opname is niet echt. Zoiets heeft nooit plaatsgevonden, het is nep”, verklaart Borodaj vandaag tegenover het Russische persbureau Interfax.

Het gesprek is volgens het JIT opgenomen op de vrijdag voordat vlucht MH17 op 17 juli 2014 uit de lucht werd geschoten. Het zag er in die periode beroerd uit voor de separatisten, die in Oost Oekraïne de Volksrepubliek Donetsk hadden uitgeroepen. Ze waren omsingeld door Oekraïense troepen, die het gebied wilden heroveren. Borodaj en zijn legerstaf belden verschillende keren met Rusland om met spoed militaire steun te krijgen, zo maakte het JIT woensdag bekend.

Tij keren
In dit gesprek zegt oud-vicepresident van Rusland Soerkov dat hij gesproken heeft met ‘de mensen die gaan over dit militaire verhaal’. Ze zouden gezegd hebben haast te maken, om het tij te keren. Borodaj antwoordt dat hij al een week stand houdt, en dat nog wel een week kan volhouden. ,,Sasja, dat is wat je moet proberen”, besluit Soerkov.

Als het gesprek authentiek is, waar het JIT van uitgaat, betekent het dat er een directe link bestaat tussen de militaire steun uit Rusland – in casu de Buk-raket – en het Kremlin
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

MH17

Geplaatst op 22 juni 2019

Afbeelding

Maleisië heeft het JIT-rapport getekend. Dat is zeer opmerkelijk te noemen. Zeker nadat de Maleisische premier Mahathir een dag eerder nog eens herhaalde geen bewijzen te hebben dat de Russen erbij betrokken waren. Nederland heeft eerder deze week aangekondigd landen te straffen met het inhouden van ontwikkelingsgeld als ze niet naar de pijpen van onze politiek-correcte elite dansen. Dus heeft het er alle schijn van dat Maleisië het eerste land is dat daarmee is gechanteerd via diplomatieke kanalen. En dus gedwongen de conclusies van het JIT heeft getekend. Anders is die plotselinge ommezwaai niet te verklaren… toch?

Door: “Bezige Bij”

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/22/mh17-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Strategic Culture Foundation: MH17 rapport toonbeeld moreel bankroet van hypocriete Westen

Posted on 29/06/2019

Afbeelding
Kopstukken van een ongehoord staaltje politieke en maatschappelijke misleiding. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Kruiperige Westerse media wakkeren walgelijke dubbele moraal aan, en zijn medeplichtig aan ondersteunen en verspreiden van systematisch crimineel beleid’

De gematigd conservatieve Strategic Culture Foundation noemt het deze week gepubliceerde MH17 rapport van het JIT één van de recente toonbeelden van het morele bankroet van het hypocriete Westen. Twee andere nieuwe rapporten, een over de door Saudi Arabië geleide oorlog in Jemen, waar al meer dan 90.000 mensen zijn omgekomen, en een ander over de moord op journalist Khashoggi in de Saudische Arabië in Turkije, krijgen hetzelfde predicaat. Wat is er anno 2019 aan de hand met het ooit vrije en democratische Westen, en vooral met de Westerse media, die bijna allemaal zijn gaan functioneren als gepolitiseerde propagandakanalen die met schaamteloze misleidingen de samenleving enorm veel schade berokkenen of dat nog dreigen te gaan doen?

MH17 is vanaf dag één na de ramp één van de uitgebreidste belichte onderwerpen op deze site geweest. Van meet af aan hebben wij geschreven dat de zogenaamde Russische schuld -ongeacht de talloze bewijzen van andere daders- een voorgeprogrammeerde, politiek bepaalde uitkomst zou worden, en dat bleek inderdaad het geval.

De SCF redacteur komt tot dezelfde conclusie. ‘Dat bijna vijf jaar durende onderzoek heeft nooit ook maar enig geloofwaardig bewijs van Russische schuld opgeleverd. Toch hebben de door Nederland geleide onderzoekers van het JIT voortdurend de aantijgingen gedaan dat Rusland een afweerraket aan de Oekraïense rebellen zou hebben overhandigd, waarmee de Boeing 777 uit de lucht zou zijn geschoten.’

Maleisische premier: JIT conclusies ‘belachelijke praatjes’
Ondanks het overduidelijk oneerlijke gepolitiseerde proces hebben de Westerse regeringen en media het JIT boven alle twijfel verheven. NAVO leden riepen afgelopen week Rusland op om de JIT conclusies te accepteren, waarmee ze het Kremlin opnieuw als schuldige van de ramp neerzetten. Dat de Maleisische premier Mahathir Mohamad het JIT rapport als ‘belachelijke praatjes’ karakteriseerde die zijn bedoeld ‘om van Rusland het zwarte schaap te maken’, werd in Nederland ‘schandalig’ genoemd en in de meeste andere landen genegeerd.

Rusland wilde graag als gelijkwaardige partner deelnemen aan het onderzoek en daar ook zijn eigen bewijsmateriaal (radarbeelden, forensisch bewijs) voor meenemen, maar de andere landen van het JIT, en vooral Oekraïne, wilden dat niet. Sterker nog: Rusland wordt nog altijd valselijk beticht van het weigeren mee te werken met het JIT. Dat klopt in zoverre dat de Russen weigerden en nog altijd weigeren om zonder enig recht op tegenweer de schuld op zich te nemen, zeker omdat ze zeggen zelf keihard bewijs van hun onschuld te hebben.

Echte geloofwaardige verdachte, Kiev, kreeg macht om JIT onderzoek te framen
‘De geloofwaardige verdachte –de politieke en inlichtingen autoriteiten in Kiev- werd namelijk toegestaan om aan het JIT deel te nemen en het onderzoek te framen, om zo Rusland de schuld te kunnen geven,’ vervolgt de redacteur. ‘De VS, de EU en de NAVO geven sinds de gewelddadige staatsgreep in 2014 financiële en militaire steun aan het door neonazi’s gedomineerde regime in Kiev. Dat zou in het MH17 verhaal de echte focus moeten zijn van het schandaal.’

Ondertussen werd Rusland vanwege de ongefundeerde beschuldigingen echter wel getroffen door Westerse sancties, die het land al zo’n $ 50 miljard hebben gekost. ‘Daar komt nog bij dat de Westerse staten en hun media Rusland en president Putin als een schurkenregime en een paria portretteren.’

Sancties tegen misdadig Saudisch regime blijven uit
Twee andere rapporten van afgelopen week onderstrepen het morele bankroet van het Westen. In één rapport staat dat de door Saudi Arabië geleide oorlog in Jemen naar schatting al meer dan 90.000 mensen het leven heeft gekost. Het is een onbetwistbaar feit dat diverse grote NAVO landen het Saudische regime hebben bewapend om deze oorlog te kunnen blijven voeren. ‘De Westerse staten zijn daarmee medeplichtig aan oorlogsmisdaden.’

De Westerse media geven slechts sporadisch aandacht aan de gruwelijke oorlog en het onpeilbare lijden in Jemen. ‘De hele barbaarsheid en de schuld van de Westerse regeringen wordt door de media grotendeels onder tafel geveegd of weggelaten.’

Het derde rapport bevat de conclusies van de speciale VN rapporteur Agnes Callamard over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, vorig jaar oktober in het Saudische consulaat in Istanbul. Volgens Callamard staat de Saudische schuld vast, en daarom riep ze het Westen op tot sancties tegen het Saudische koningshuis.

Ondanks een wagonlading bewijs dat Saudi Arabië schuldig is aan de dood van tienduizenden burgers in Jemen en ook aan die van de genoemde journalist, blijven landen zoals de VS en Groot Brittannië ondanks parlementaire of gerechtelijke uitspraken gewoon voor miljarden wapens aan Saudi Arabië leveren. Geen enkel Westers land denkt zelfs maar na over eventuele sancties, en de Westerse media roepen daar ondanks alle misstanden en misdaden nooit toe op.

‘Kruiperige Westerse media stoppen morele bankroet regeringen in doofpot’
‘Maar ondertussen leggen de VS en zijn NAVO bondgenoten Rusland wel sancties op, gebaseerd op ongefundeerde beschuldigingen over onder meer MH17, Oekraïne, de Krim, het beïnvloeden van verkiezingen en de affaire Skripal. Deze sancties, gebaseerd op flinterdunne insinuaties, leiden tot almaar slechter wordende betrekkingen met Rusland, en tot internationale spanningen tussen de kernmachten.’

‘De Westerse media ontmaskeren deze waanzin echter niet, maar wakkeren het juist aan. Dergelijke media zijn onwillig en incapabel om deze walgelijke dubbele moraal aan de kaak te stellen. Ze propageren deze dubbele moraal. De kruiperige media moeten het morele bankroet van Westerse regeringen in de doofpot stoppen, omdat de staat, de machtige bedrijven en de media allemaal medeplichtig zijn.’

‘Waarheid, rechtvaardigheid en democratie, wat ze allemaal zo belangrijk zeggen te vinden, hebben niets van doen met het functioneren van de Westerse kapitalistische macht,’ besluit de SCF redacteur. ‘Het zijn slechts illusies om ons af te leiden van systematische criminaliteit. Afgelopen week was voor degenen die dit willen inzien een duidelijke les.’

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... te-westen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Ariel »

Onduidelijk of getuige MH17 gaat praten

Of de aanhouding van de 58-jarige militair Vladimir Tsemach door Oekraïne veel duidelijkheid gaat brengen in de zaak rond het neerschieten van vlucht MH17, is nog zeer de vraag.

Dat zegt hoogleraar internationaal recht Geert-Jan Knoops in reactie op het bericht dat een Oekraïense eenheid voor speciale operaties de militaire commandant van de pro-Russische separatisten heeft opgepakt.

Tsemach zou destijds commandant zijn geweest van de luchtverdediging in de stad Snizjne, dicht bij de plek waar de Buk-raket die vlucht MH17 trof werd afgeschoten. Hij zou misschien kunnen vertellen wie het commando voerde over de raketinstallatie.

Overlevering aan Nederland is hoe dan ook geen optie, zegt Knoops. Oekraïne levert geen onderdanen uit. Dat het land deel uitmaakt van het Joint Investigation Team dat het neerschieten van het vliegtuig onderzoekt, maakt niet uit, zegt Knoops.

De Oekraïense deelname aan het JIT kan wel een voordeel zijn als Nederland een rechtshulpverzoek doet om Tsemach als getuige te mogen horen. Als dat wordt gehonoreerd ligt het voor de hand dat dat gebeurt in Oekraïne, of via Skype.

Tsemach is niet verplicht om vragen te beantwoorden, zegt Knoops. „Hij kan zich waarschijnlijk ook beroepen op zijn geheimhoudingsplicht. Als militair commandant die waarschijnlijk kennis heeft over staatsgeheimen, zal hij geen militair strategische informatie delen in een lopend conflict. Hoe dan ook is het speelveld vrij beperkt.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

DE DADER IS BEKEND!!!

Geplaatst op 17 juli 2019

Afbeelding

17 juli 2014, als ome Bob een weddenschap afsluit hoelang het duurt voordat de kreet “Poetin did it!” geroepen zou worden. Het duurde precies 20 minuten! En na slechts 20 minuten gillen, de volgende massamoordenaars: Adolfa Merkel, Hollande, Cameron, Rutte, Het Spaanse opperhoofd en... zelfs de Australische leider op 22.000 km afstand!? Poetin did it, het was een Buk-raket. Twee uur later! Ja hoor, we weten het zeker? De VS hebben onweerlegbare bewijzen!

“Poetin did it, het was een Russische Buk-raket”, openen de ochtendbladen op de voorpagina´s zo groot en vet als chocoladeletters de volgende ochtend 18 juli heel vroeg. Dus uw eigen Soros-blaadje het AD, de Televaag, de Volkskrant, de NRC, tevens Elsevier.

Poetin moordenaar! Mag ik dan even vragen hoe in hemelsnaam de hele wereld dit kon weten??

Wat doet een mens namelijk bij een vreselijk ongeluk, een vreselijke moord, een vreselijke crash enz.? DE vraag stellen: we moeten de daders vinden en berechten! Dus als iedereen weet/wist wie het gedaan had, dan is dat afgesproken werk, en afgesproken werk houdt in dit geval in? Ja, roept u maar! Een geregisseerde moord met voorbedachten rade! En helemaal niks anders!

Dus we zijn nu 1825 dagen verder. En 500 miljoen Europeanen worden dagelijks nog steeds bestookt met een Russische Buk-raket, Poetin did it, etc. U bent er allemaal ingestonken hè?

Ik zal even teruggaan in de tijd alleen voor onze dikke 16 miljoen hersenloze lobotomie-patiënten, ook wel Nederlanders genoemd! In het gebied van “de moord” wonen 15 miljoen mensen en allemaal een telefoon, i-Phone etc. in de hand! Heeft u in die 5 jaar al één foto gezien van het vliegtuig en de Buk-raket? Heeft u ooit een opname gezien van het rookspoor van de afgeschoten Buk-raket? Dat circa 15 minuten duidelijk zichtbaar is en blijft hangen? Hebt u ooit één geluidsopname gehoord van het door merg en been gaande geluid van een afgeschoten en vliegende Buk-raket? Heeft U ooit 1 geluidsopname gehoord van het door merg en been gaande afschiet en vlieg geluid van een Buk-raket???

Er vonden oefeningen in de buurt plaats met 3 Amerikaanse AWACS-toestellen, en niemand die de Buk-raket gezien dan wel waargenomen heeft? Er hangen boven onze aardbol ongeveer 4500 satellieten, waarvan er zeker nog 1500 werken, en niet eentje heeft iets waargenomen? U vond het ook niet vreemd dat de Oekraïense radarinstallaties allemaal uitstonden op moment X wegens onderhoud?

Ach, kleinigheid toch. Het is gewoon oorlog daar, dus een kniesoor die daar op let. Wist u dat alle Amerikaanse spionagesatellieten “toevallig” allemaal niet in de buurt waren? En ja, waar zijn die onweerlegbare bewijzen dan gebleven?

U vindt het ook niet vreemd dat alles wat u te zien krijgt, aangeleverd is door de Oekraïense veiligheidsdienst? Want alles wat de Russen aanbieden, hebben ze niet nodig? Dus heeft uw eigen geweldige Nederlandse onderzoeksteam nog steeds geen 30 mm kogelgaten gezien in de cockpit? Dat een compleet raam met onderstuk geheel weggeschoten is met een boordkanon en bij het onderzoek ook spoorloos verdwenen is? Raar hoor...!

Heeft iemand van het onderzoeksteam al een keer ontdekt dat de gaten in de cockpit veel te klein zijn voor schroot uit de kop van een Buk-raket, aangezien dat schroot 4 x 4 cm is, dus ook nooit ronde 30 mm in- en uitslagen kan laten zien? Weet u dat het onderzoeksteam ook de Russische tests genegeerd heeft die de aanslag herhaald hebben met een vliegtuig en een Buk-raket? En dat de gaten er dan heel anders uitzien?

Heeft u ooit zonder zelf op onderzoek uit te gaan de tientallen (!) Russen gezien in het crashgebied, die zelf de Mig-27/Mig-27 vliegtuigen voorbij hebben zien suizen, de klappen hebben gehoord en de richting aangaven welke kant op ze verdwenen? Nee hè, u kijkt even naar de NOS, neemt nog een koekje bij de thee, waar zo ongeveer maandelijks “Poetin did it”, “vreselijk”, “sancties”, “het was een Buk-raket” uw hersenpan in geramd wordt!

U hoort en ziet dat “Bellingcat”, dhr. Higgins, werkend voor en betaald door uw Amerikaanse CIA-vrienden, u uiteraard ook moet houden op het idee van “moord met voorbedachten rade”! Nog nooit één dag in de Oekraïne geweest. Nog nooit op de site van de crash geweest. Allemaal gevonden via telefoongesprekken. Knap hè? Op zijn zolderkamer in Londen, betaald door de CIA.

En ook uw Soros AD vis inpakpapier krantje komt maandelijks met zijn herhaling “Poetin did it!”

Ik zal u verder nu niet overspoelen met 200/250 uur films etc. Lees dit eerst rustig door. Dan zal ik daarna de film “De Buk-raket – de dader is bekend” laten zien. Daarna mag u dit stuk en de film doorsturen naar alle regeringspartijen, de nabestaanden (waar zijn die eigenlijk!), uw Facebook-vrienden en Facebook-vijanden.

Door: “bobzelf”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/17 ... is-bekend/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zijn de daders van nine eleven (9/11) al bekend?

O ja, dat waren Saoedische moslim terroristen, stelde de Amerikaanse regering razendsnel vast. Met dank aan de reeds maanden lang klaar zittende CIA. Toch vreemd, dat Saoedi-Arabië altijd de hand boven het hoofd is gehouden en het verkeerde land werd aangevallen om daar een onmogelijke democratie te vestigen waar Nederland met veel genoegen aan deelnam, met vele onschuldige slachtoffers tot gevolg. Irak was daarna aan de beurt. Op de voet gevolgd door de Arabische revolutie. Maar het meest schadelijke achterlijke land, Saoedi-Arabië, bleef buiten schot. Begrijpelijk voor wie de reputatie van Amerika in ogenschouw neemt: uncle Sam maakt graag een uitzondering wanneer hem dat zo uitkomt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

MH-17 kogelgaten

Geplaatst op 17 juli 2019


(Klik voor Engelse ondertiteling rechts onderin de balk.)

En toen liep “baboesjka” (80 jaar) de keuken in en vroeg aan “bobzelf”: “Heb je hier wat aan? “

Ga ontspannen zitten, bekijk de film, en speel “De moord met voorbedachten rade” op 6 min. en 7 sec. maar 10x af! Een film van 27 juli 2014! Tien(!) dagen na de crash. Met de enige echte getuige ter wereld! Op 6 min. en 7 sec. Kijken, blijven kijken en luisteren, luisteren, luisteren!

Door: “bobzelf”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/17 ... ogelgaten/
Ben benieuwd hoe lang dit filmpje nog op You Tube blijft staan.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

MH17 ramp na 5 jaar nog steeds ongegrond en misleidend anti-Russisch propagandaverhaal

Posted on 18/07/2019

Afbeelding

‘Als het zo doorgaat zijn we straks allemaal nabestaanden, want dit kan op een Oost-West conflict uitlopen’

‘Flagrante leugens en doelbewuste fluistercampagnes mogen het nooit winnen van onloochenbare feiten,’ sprak premier Mark Rutte gisteren tijdens de 5e herdenking van de MH17 ramp op 17 juli 2014 (foto (2)). Premier, waarom maak je daar zelf dan niet eens eindelijk een begin mee door de volgende vragen, gebaseerd op diep weggestopte zaken en feiten, te beantwoorden:

* Waarom zijn de analyses van de Duitse luchtvaarspecialist en voormalig verkeersvlieger Peter Haisenko, die onder meer aanhaalde dat het lichaam van de MH17 piloot was doorzeefd met kogels, nooit verder onderzocht?

* Waarom mocht de familie van deze Maleisische piloot het lichaam niet zien en was zijn grafkist zelfs vergrendeld?

* Waarom werd een van de Maleisische piloten in allerijl in Nederland gecremeerd, en niet in zijn thuisland?

Waar is de Spaanse luchtverkeersleider gebleven?
* Waarom is er geen onderzoek verricht naar de raadselachtige verdwijning van de Spanjaard Carlos, die op het moment van de ramp in de Oekraïense verkeerstoren werkte, en via zijn telefoon ‘live’ doorgaf dat er mannen de toren binnenkwamen en alle radarbeelden in beslag namen? Daarna is nooit meer iets van deze luchtverkeersleider vernomen.

* Waarom heeft Oekraïne gelogen over het ‘toevallig’ uitstaan van zijn eigen radar op het moment van de ramp, en dat terwijl op 12 juli in verband met de burgeroorlog net de hoogste alarmfase was afgekondigd? Uit AWACS beelden (radartoestellen van de NAVO) blijkt namelijk dat die gewoon aanstond.

Waarom kreeg Rusland al na enkele uren de schuld?
* Hoe kan het dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden –wiens zoon lucratieve schaliegasbelangen in Oekraïne heeft- al een paar uur (!) na de ramp verklaarde dat ‘Rusland het gedaan moet hebben’? De brokstukken van MH17 waren nog maar nauwelijks op de grond gevallen. Wijst dit niet sterk op een voorgeprogrammeerde / vanuit Washington gedicteerde uitkomst van het JIT onderzoek dat toen nog moest beginnen? Sloot Biden daarmee niet onmiddellijk alle eventuele andere verklaringen op voorhand uit?

* Waarom zijn de diverse ‘leaks’ van Amerikaanse inlichtingenofficials, die bevestigden dat de officiële, ook door u gepropageerde versie niet klopt maar er in realiteit iets anders is gebeurd, nooit serieus genomen?

Waarom opzichtige misleidingen en genegeerde verklaringen?
* Waarom werd de valse suggestie gewekt dat de BUK raket die in het onderzoeksrapport wordt afgebeeld niet de raket is die MH17 zou hebben vernietigd? Waarom werd dit feit vorig jaar alleen in ‘de kleine lettertjes’ erkend? Waarom negeerden de media dit en presenteerden deze foto desondanks als ‘bewijs’ van Russische betrokkenheid?

* Waarom is er niets gedaan met het bewijs dat Rusland leverde, namelijk dat het serienummer van deze (dus foutief afgebeelde) BUK raket overeenkomt met een projectiel dat door Oekraïne –en niet Rusland- in gebruik was?

* Waar is de verklaring van de Canadese OVSE vertegenwoordiger, die als eerste op de plek van de ramp was en letterlijk zei dat er ‘gaten in het wrak zitten die door alleen door een mitrailleur kunnen zijn gemaakt’, gebleven? Er werd weliswaar beweerd dat die gaten door metaaldeeltjes van een BUK raket zijn veroorzaakt, maar waarom is de verklaring van deze Canadees –die tevens vertelde dat hij had gezien hoe mensen aan het ‘zagen’ waren aan de cockpit (!)- nooit onderzocht?

* Waarom is de leugen verspreid dat het JIT zich met forensisch onderzoek heeft beziggehouden, terwijl dat niet het geval is?

Waarom zijn zwarte dozen en radarbeelden geheim gehouden?
* Waarom zijn de beelden van de zwarte doos en de geluidsopnames van de verkeerstoren nooit vrijgegeven? Waar is de verklaring van de Maleisische official die door FBI agenten werd gesommeerd de gevonden zwarte dozen aan hen te overhandigen (maar dit weigerde)?

* Waarom houden de Amerikanen hun eigen ‘bewijs’ in de vorm van radarbeelden achter, en moeten we hen enkel op hun woord geloven wat er op die beelden te zien zou zijn?

* Een flink aantal ooggetuigen die pal na de ramp door de BBC werden geïnterviewd verklaarden allemaal dat ze straaljagers hadden gezien. Niemand had het over de (zeer luidruchtige en op 20 kilometer zichtbare) lancering van een BUK luchtdoelraket. Voor de duidelijkheid: de rebellen hadden geen eigen straaljagers, dus kunnen die alleen van Oekraïne zijn geweest. Waarom heeft de BBC al deze interviews na enkele dagen plotseling van het internet gehaald, en heeft YouTube later hetzelfde gedaan toen deze door gebruikers toch weer waren geupload?

Waarom kreeg Oekraïne vetorecht over uitkomsten onderzoek?
* Waarom stemden alle betrokken partijen –met uitzondering van de enige beschuldigde partij, Rusland- op 8 augustus in met een overeenkomst waarin was vastgelegd dat alle leden van het JIT het met de conclusies eens moesten zijn? Waarom werd de tekst hierover voor het parlement geheim gehouden? Waarom is het meteen een staatsgeheim dat als één van de leden (Oekraïne) vindt dat iets niet gepubliceerd mag worden, het dan ook niet gedaan en dus genegeerd wordt?

* Zoals geschreven zag geen enkele getuige in het gebied de lancering van een BUK raket. Toch dook er later een foto op waarop een lanceer/rookspoor was te zien. Er bleken echter verschillende versies van deze foto te zijn, want in de eerste foto waren hangende telefoonkabels weggeshopt, die in de tweede versie wèl te zien waren. Is dit geloofwaardig bewijs?

* De zogenaamd door Oekraïne afgeluisterde telefoongesprekken tussen de pro-Russische rebellen bleken later nep en/of gemanipuleerd te zijn. Waarom is dit door niemand hardop erkend?

Waarom werd Rusland uit onderzoek geweerd?
* Waarom wordt er nog steeds gelogen dat Rusland weigerde mee te werken? Wat er bedoeld wordt is dat Rusland niet (op voorhand en ook niet achteraf) wilde erkennen dat het schuldig is. Geen enkele beschuldigde –en zeker niet valselijk- hoeft volgens Westerse rechtspraak mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Waarom de Russen dan wel? Rusland wilde wel degelijk meewerken, maar enkel op basis van gelijkwaardigheid, als volwaardige partner. Dat werd echter vooral door Oekraïne geweigerd.

* Waarom weigerde het JIT een waarnemer te sturen naar een Russisch experiment dat bedoeld was om uit te zoeken hoe het vliegtuig werd neergehaald? Zou dat niet logisch zijn geweest indien sprake was geweest van een echt objectief onderzoek?

* Waarom werd ook de test van de BUK raket fabrikant (Almaz-Antey) genegeerd? Uit deze test bleek dat er bij een BUK explosie minstens 1200 vlindervormige gaten in zowel de voorkant als de achterkant van de cockpit hadden moeten zitten. Bij de Maleisische Boeing werden echter slechts 2 van deze gaten aangetroffen, en dan enkel nog aan de voorkant.

* Waarom heeft kapitein Vladislav Voloshin, piloot bij de 299e tactische luchtbrigade, op 16 juli –dus één dag voor de ramp- zijn handtekening gezet onder een vluchtplan voor 17 juli, en dat terwijl het regime in Kiev beweerde dat er op die dag geen enkel militair toestel in de lucht was gestuurd? Is het niet verdacht dat deze piloot later heel ‘handig’ zelfmoord pleegde, zodat zijn eventuele getuigenis bij voorbaat kon worden begraven?

Wie heeft er het meeste voordeel?
* Waarom weigert het JIT de allerbelangrijkste vraag te stellen die op alle politiebureaus door alle rechercheurs altijd wordt gesteld, namelijk: wie heeft er het meeste voordeel van wat er met MH17 is gebeurd? (Denk in dit verband bijvoorbeeld ook aan de vele keren dat Oekraïne beweerde dat Rusland op het punt stond een invasie uit te voeren, wat geen enkele keer bleek te kloppen.)

* Waarom zijn er meteen levensgrote foto’s van de vier hoofdverdachten gepubliceerd, terwijl deze mannen nog geen enkel verweer konden geven? Ook dit gaat rechtstreeks tegen het normale recht van verdachten (en daarmee de mensenrechten) in om zich in ieder geval eerst te kunnen verdedigen.

CIA bezet twee verdiepingen in gebouw Oekraïense geheime dienst
Ook zouden we eindelijk eens helder en vooral eerlijke uitgelegd krijgen waarom het JIT de Oekraïense geheime dienst, die in de jaren voor de staatsgreep ingehuurd kon worden om huurmoorden te plegen, als belangrijkste bron gebruikt. Een jaar geleden zette deze dienst nog een nepmoord op een Russische journalist in scene. Ook niet onbelangrijk: de Amerikaanse CIA bezet twee complete verdiepingen van hun gebouw. Met andere woorden: zij sturen de Oekraïense geheime dienst aan en dirigeren de (militaire) acties in het land.

Dit is dezelfde geheime dienst in Kiev die bezig was Nederlandse rechercheurs af te luisteren en te bespioneren. En dat door een zogenaamde bondgenoot en JIT partner met nota bene vetorecht over de uitkomst van het onderzoek.

Wat bespraken Brennan, Timmermans en Verhofstadt in Kiev?
Drie maanden voor de MH17 ramp was John Brennan, Obama’s hoofd van de CIA, in Kiev om met het ‘coup’ regime te overleggen. Al de volgende dag begonnen de militaire operaties in het land. Dan vergeten we nog bijna Victoria ‘F*ck the EU’ Nuland, die een grote rol speelde bij het opzetten van de illegale CIA staatsgreep in Kiev.

Overigens had ook de EU er kort voor de staatsgreep zijn mannetjes heen gestuurd: de liberale eurofederalist Guy Verhofstadt en ‘onze eigen’ Frans Timmermans, die naar het later zo berucht geworden Maidan plein ging. Timmermans was ook de eerste Nederlander die na de ramp naar Oekraïne ging. Hij ging echter niet naar de plek van de ramp, maar naar Kiev. Waarom? John Brennan was daar net geweest, en hij kende die mensen dus al. Wat deed hij daar? Wat had hij daar te bespreken? En waar was dat theatrale toneelstukje bij Jeroen Pauw voor nodig? Om de nabestaanden in Nederland een soort van (weliswaar valse) ‘closure’ te geven?

Verder financierde de Nederlandse regering de TV zender Hromadske TV, een propagandazender tegen de (democratisch gekozen) zittende regering. Ook de krant Novaja Gazeta wordt als bron gebruikt, maar er wordt niet bij verteld dat ook deze door de Nederlandse regering werd betaald. En deze krant zou dan op Russisch grondgebied (!) ‘militaire eenheden’ hebben ‘ontdekt’ die mede verantwoordelijk voor de ramp zouden zijn.

Zeer twijfelachtige hoofdbron: Bellingcat
De tweede belangrijkste bron van het JIT is de werkloze Brit Elliot Higgins, die geen enkele politie- of journalistieke ervaring had. Hij begon zichzelf het ‘burgerjournalistieke collectief Bellingcat’ te noemen, dat zich nu ook in Nederland heeft gevestigd en zelfs met een half miljoen euro door de Postcode Loterij wordt gesponsord (en daarnaast door allerlei stichtingen zoals Pax en de Atlantic Council). Zelfs ‘top’journalisten van het NRC volgen trainingen van Bellingcat (dat zo goed als zeker wordt aangestuurd door de CIA).

Higgins noemde zich overigens eerst ‘Brown Moses’, waarmee hij een reputatie had opgebouwd met het documenteren van de Westerse positie ten aanzien van Syrië. Hij werd vooral berucht vanwege zijn valse onthullingen over de chemische aanval op Douma. Het gerenommeerde MIT (Massachusetts Institute of Technology) schreef over zijn analyses over (chemische) wapens en projectielen dat ‘deze meneer handig is met computerspelletjes, maar verder duidelijk geen idee heeft waar hij over praat.’

Het Duitse Der Spiegel heeft zijn lezers excuus aangeboden dat Higgins / Brown Moses (= Bellingcat) enige tijd als betrouwbare bron werd aangehaald Maar niet het JIT, niet de Nederlandse media, niet de Nederlandse politiek. Hier is zijn woord nog steeds evangelie. Dat hij na enkele schandalige Twitter berichten al snel werd ontslagen door het Kings College in Londen, waar hij was aangesteld om ‘NAVO nieuws’ te brengen, speelt klaarblijkelijk geen enkele rol.

Bellingcat kwam op 15 juli 2014 online, slechts twee dagen vóór MH17 en één dag voor het afkondigen van nieuwe sancties tegen Rusland door de regering Obama. Die sancties werden in eerste instantie door de EU afgewezen, maar na de ramp stemde Europa er ineens toch mee in. Toeval?

Spookproces, aanfluiting voor de rechtsgang
Journalisten Kees van der Pijl en Karel van Wolferen (ex NRC), op wier themagesprek in juni in ‘Café Weltschmerz’ dit artikel mede is gebaseerd, hebben het dan ook over een show- en spookproces dat het publiek de komende tijd krijgt voorgeschoteld. ‘Het idee om iedereen spreekrecht te geven –per nabestaande mogen er 3 aan het proces meedoen, dus 900 in totaal- is een aanfluiting voor de rechtsgang, want dat is om het publiek te bespelen (huilende mensen op TV, e.d.).’

Het MH17 spookproces kan daarom tot niets leiden. De verdachten zijn al met foto en naam gepubliceerd en hebben het woord ‘moord’ al achter hun naam staan. ‘Dit is volstrekte show, en de nabestaanden zijn daar het slachtoffer van.’ De Duitse nabestaanden zijn onder leiding van een advocaat juist een proces tegen Oekraïne begonnen, omdat dat land zijn luchtruim ondanks de gevaarlijke situatie niet had gesloten.

Zeer verontrustend: Twijfelaars aan officiële verhaal worden ‘landverraders’ genoemd
Wat de journalisten heel erg en zeer verontrustend vinden is dat iedereen die aan het officiële –feitelijk totaal ontkrachte- MH17 verhaal twijfelt, niet alleen het verwijt krijgt de pijn bij de nabestaanden erger te maken, pro-Putin of een ‘Russische agent’ te zijn, maar hier en daar al zelfs wordt beticht van landverraad. Er is inderdaad al enige onrust in het nabestaandenfront ontstaan, echter niet om deze reden, maar omdat er ingrepen zijn gedaan om ervoor te zorgen dat er geen Nederlanders met dat Duitse nabestaandenproces tegen Oekraïne konden meedoen.

De Russen zijn volgens onze media en politici dus tot de grote boosdoeners bestempeld, en men haalt alles uit de kast om het –grotendeels helaas nog naïeve- Nederlandse volk zo te laten. ‘Je leest overal dat Putin verwarring wil zaaien en verdeling wil veroorzaken, ook van minister van BiZa Ollongren. Putin wil de democratie ondermijnen, etc., maar een grotere onzin is nauwelijks denkbaar.’ Volgens de journalisten zouden de Russen juist een proces wegens smaad moeten aanspannen, omdat drie van hun mensen zonder bewijs met naam en toenaam worden beschuldigd.

Dit kan uitlopen op Oost-West conflict ‘en dan zijn we allemaal nabestaanden’
De conclusies zijn huiveringwekkend. ‘Het is ontzettend belangrijk te beseffen dat dit totalitair is. Er is een gordijn van zelfcensuur neergedaald over het Westen, en daar is op dit moment bijna niet doorheen te dringen. Wij proberen dit te doen, maar we hebben te maken met een totalitaire ingreep. Het is heel belangrijk om dit te beseffen... (Want) als dit conflict in Oekraïne uit de hand loopt zijn we allemaal nabestaanden. Dan praten we niet meer alleen over die 298 mensen, hoe tragisch ook, en de 13.000 die daar al zijn omgekomen. Want dat worden er dan meer als het een serieus Oost-West conflict wordt.’

Met andere woorden: het op deze wijze omgaan met, en vals beschuldigen van een kernmacht, waar Nederland een hoofdrol in speelt, gebeurt overduidelijk om bepaalde Atlantische geopolitieke doelstellingen (het losweken van Oekraïne uit de Russische invloedssfeer en het land uiteindelijk EU- en NAVO lid maken) te verwezenlijken, Dit kan als het zo doorgaat wel eens volkomen verkeerd uitpakken, en uitlopen op de –door de Atlantici klaarblijkelijk zo vurig gewenste- oorlog tegen Rusland. Europa dreigt dan voor de derde keer in iets meer dan een eeuw het strijdtoneel van een wereldoorlog te worden. Alleen zal er na deze derde keer vanwege het gebruik van kernwapens hoogstwaarschijnlijk geen enkel herstel meer mogelijk zijn.

Xander

(1) Café Weltschmerz (YouTube)
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/m ... daverhaal/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië compleet genegeerd door Nederland

Posted on 24/08/2019

Afbeelding
Duitse luchtvaart expert: ‘De conclusies van het JIT rapport zijn complete onzin’. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïens gevechtsvliegtuig MH17 neerhaalde opzettelijk achtergehouden en genegeerd door Duitsland, Nederland en het JIT’

Op 17 augustus werd in Kuala Lumpur (Maleisië) de conferentie ‘MH17: The Quest For Justice’ gehouden. De angst voor de waarheid is in Den Haag klaarblijkelijk zo groot, dat de regering er niet voor terugschrok om Maleisië op diplomatiek vlak zwaar te beledigen. Aan de conferentie namen een flink aantal internationale experts deel, wier forse kritiek op de voorgeprogrammeerde anti-Russische conclusies van het JIT, die van premier Rutte beslist niet in twijfel mogen worden getrokken, ons land een buitengewoon ongemakkelijk en onheilspellend schuldgevoel zouden geven, en wat ons betreft ook zouden moeten geven. Want zelden werd puur vanwege bepaalde geopolitieke doelstellingen zoveel cruciale informatie achtergehouden en verdraaid als met het MH17 dossier, en dat over de rug van vele honderden Nederlandse nabestaanden.

De Duitse onderzoeksjournalist, auteur en voormalige luchtvaart kapitein Peter Haisenko was één van de uitgenodigde experts aan wie talrijke journalisten en het publiek vragen konden stellen. Ook de Nederlandse journalist Kees van der Pijl, die in juli in Café Weltschmerz uitgebreid aandacht aan de zaak besteedde, was aanwezig, net als onder meer documentairemaker Yana Yerlashova, IT-expert Akash Rosen, de Canadese prof. Michel Chossudovsky, John Philpot (rechtsexpert bij het Internationale Gerechtshof en de VN), dr. Gurdial Singh Nijar (ook VN), kolonel Haji Mohd Sakri Hussin (internationaal crisismanagement), dr. Chandra Muzaffar (president van JUST = International Movement for a Just World), dr. Zulaiha Ismail (internationaal erkende oorlogsmisdaden expert), en Askiah Adam, voormalig BBC journalist en nu CEO van JUST.

Doel van de conferentie was om de conclusies van het JIT en de aanklacht tegen drie Russen en een Oost Oekraïner kritisch tegen het licht te houden. Twee dagen vóór de conferentie eiste de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur dat Maleisië deze conferentie zou verbieden. Los van het feit dat dit een schaamteloze inmenging met de interne zaken van een andere staat was, leek deze eis vooral ingegeven door de grote angst dat duidelijk zou worden gemaakt dat het JIT onderzoek in de verste verte niet onpartijdig en neutraal was.

Gegevens cockpit recorder worden nog steeds geheim gehouden
In het voorjaar stelde de nieuwe Maleisische regering al vast dat het onderzoek op voorhand slechts één doel had: Rusland hoe dan ook de schuld geven, en alle andere verklaringen uit te sluiten. Het gevolg was dat het JIT leugens op leugens stapelde, cruciale bewijzen negeerde en verdonkeremaande, en een eindrapport presenteerde dat bomvol tegenstrijdigheden staat die alleen door vakmensen kunnen worden opgemerkt – en die waren dan ook in groten getale op de conferentie aanwezig.

Een van de leugens was dat de cockpit voice- en flightrecorder via Moskou in handen van de Britse AIB was gekomen. Kolonel Haji Mohd Sakri Hussin was al twee dagen na de ramp in Kiev, waar het door het Westen geïnstalleerde illegale regime hem verbood om naar het rampgebied te reizen. Onder bescherming van diplomatieke immuniteit deed hij dat ondanks de nodige hindernissen toch, waarna hij in Donetsk deze recorder in handen kreeg. In Charkov probeerden vier FBI agenten deze van hem af te pakken, wat met behulp van Hussins beveiligers kon worden voorkomen.

Vervolgens overhandigde hij de recorder aan de Britse AIB. Het apparaat bevond zich dus nooit in Russische handen. Op de conferentie vertelde hij ook dat noch hijzelf, noch de Maleisische regering daarna ooit toegang tot de gegevens op deze recorder hebben gekregen. Sterker nog: deze data worden nog steeds geheim gehouden. We moeten het enkel doen met wat de AIB beweert wat op deze recorder staat.

Gaten genegeerd, ‘conclusies JIT rapport complete onzin’
Haisenko liet op de conferentie zijn expertise schijnen op de belangrijke linkerkant van het wrakdeel van de cockpit, die in het JIT rapport enkel vaag wordt afgebeeld, en dat terwijl dit deel uitgebreid is onderzocht. Nergens in het rapport wordt zelfs maar het bestaan erkend van de duidelijk zichtbare gaten van 30 mm. doorsnee, laat staan dat daar een verklaring voor wordt gegeven.

Volgens de luchtvaart expert staan er in het JIT rapport zelf nog meer bewijzen dat de gepresenteerde conclusies ‘complete onzin’ zijn. Zo wordt beweerd dat de cockpit werd doorzeefd met metaaldeeltjes van een BUK raket. Afgezien van het feit dat de simulatie hiervan door de Oekraïense geheime dienst SBU werd geproduceerd, wordt een foto getoond van de vinylplaat tussen de cockpitramen, waar 102 gaatjes in zouden zitten.

Deze plaat zou echter door de kracht van een enorme explosie vlakbij de cockpit door de duizenden metaaldeeltjes van een BUK raket totaal moeten zijn vernietigd. Het wezenlijke punt is dat het frame van dit raam geen enkel spoor van metaaldeeltjes vertoont. Volgens Haisenko is het onmogelijk dat het raam zelf door 102 deeltjes werd doorboord, maar het frame (kozijn) onbeschadigd is gebleven.

Op een foto van dit deel bij de cockpit zijn duidelijk grote ronde gaten van circa 30 mm doorsnee zichtbaar, die onmogelijk door honderden of duizenden veel kleinere metaaldeeltjes van een BUK raket kunnen zijn veroorzaakt. De deeltjes van een BUK raket zijn maximaal 15 mm groot en absoluut niet rond. De zichtbare kleinere gaten buiten het raam, waarvan de vensters deels naar buiten zijn gebogen, kunnen enkel afkomstig zijn van de explosieve splintermunitie die door een Su 25 gevechtsvliegtuig in de cockpit werd geschoten en daar –dus van binnenuit- explodeerde.

Al deze deeltjes hebben enorme kracht, en ook aluminium vormt geen enkele belemmering. Ze verklaren de vernietiging IN de cockpit, waarvan de beelden eveneens niet in het JIT rapport werden opgenomen. Ook deze schade kan echter niet met een BUK raket worden verklaard. ‘Feit: het JIT rapport levert zelf het bewijs dat het volledig onmogelijk is dat dit vliegtuig door een BUK raket werd getroffen.’

‘Nederlandse en Duitse regering weten precies wat er echt is gebeurd’
Haisenko vervolgt dat uit de gesprekken die in de wandelgangen van de conferentie werden gevoerd naar voren kwam dat zowel de Nederlandse als Duitse regering precies weten wat er echt is gebeurd, maar samen met de VS, Oekraïne en andere Westerse regeringen een regelrechte samenzwering hebben opgezet met als doel de waarheid te verbergen en Rusland als schuldige aan te wijzen.

Er was tevens het besef dat de waarheid daarom extreem politieke springstof herbergt. Tenslotte zijn de sancties tegen Rusland vooral op MH17 gebaseerd. Het is nauwelijks voor te stellen dat het Westen ooit zijn excuses aan Moskou gaat aanbieden, om over een schadevergoeding aan zowel Rusland als de Westerse bedrijven die door deze onterechte sancties grote verliezen hebben geleden maar te zwijgen. Dat daarnaast de complete Oekraïense regering onder Poroshenko voor een internationaal tribunaal zou moeten worden gebracht maakt de politieke consequenties nog lastiger.

‘Keihard bewijs wordt vanwege hevige politieke gevolgen nog steeds geweigerd’
De Duitse expert wijst er nogmaals op dat een privé researcher over keihard bewijs in de vorm van documenten beschikt waaruit ondubbelzinnig blijkt dat MH17 door een Oekraïense Su25 werd neergeschoten, en dat de regering Merkel dat van meet af aan heeft geweten. Het punt is echter dat zowel de Duitse als Nederlandse regering en ook het JIT deze bewijzen weigeren aan te nemen. Haisenko: ‘Het is zelfs zwaar crimineel hoe met de bezitter van deze bewijzen, de privé onderzoeker Josef Resch, omgegaan wordt. Meer informatie hierover op www.wifka.de.’

Er is nog hoop dat de Maleisische regering druk op de Nederlandse en het JIT blijft uitoefenen om deze bewijzen eindelijk officieel aan te nemen en te bestuderen, zodat vervolgens een compleet nieuw onderzoek wordt geopend, dat wèl professioneel en neutraal wordt uitgevoerd, en niet de op voorhand door de toenmalige regering Obama, de CIA en Oekraïne gedicteerde conclusies herhaalt.

De waarheid omtrent MH17 en gerechtheid waren het doel van de conferentie in Kuala Lumpur, waar de ‘New Sunday Times’ twee dagen later (19 augustus) een twee pagina’s tellend verslag van plaatste. Vooralsnog is deze conferentie genegeerd door de Westerse media en politiek. Vanwege de heftige politieke gevolgen verwacht Haisenko niet dat dit alsnog gaat gebeuren. ‘De waarheid is zo brisant, dat met alle mogelijk middelen moet worden voorkomen dat deze wordt onthuld, alleen al omdat tientallen Europese politici daardoor voor het gerecht zouden moeten worden gesleept.’

Xander

(1) Anderwelt Online
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/m ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Klucht MH-17 (5)

30 augustus 2019

Nu worden de “nabestaanden” misbruikt door de anti-Russische regeringen die zijn betrokken bij het neerhalen van Vlucht MH-17. Klik op onderstaand plaatje voor wat echte informatie.

Afbeelding
Eerst de dader aanwijzen, dan een motief in elkaar rommelen: JIT

De Maleisische premier Mahathir (94) heeft namelijk enkele weken geleden tijdens een congres zijn twijfels over de onafhankelijkheid van het onderzoeksapparaat JIT uitgesproken. De onderzoekers zouden bevooroordeeld zijn en het rapport van het JIT een politiek gestuurd verslag. De eindconclusie stond vast, het heeft een poosje geduurd voordat de “bevindingen” naar het resultaat konden worden gerechercheerd.

Met andere woorden: een flut onderzoek en dat weet inmiddels iedereen, alleen Mahathir zegt het ook gewoon.

De “Stichting Nabestaanden MH17” is in november 2014 in het leven geroepen, juist om te voorkomen dat afwijkende meningen worden geventileerd. Bovendien kan deze juridische entiteit door regeringen worden gebruikt om zich achter te verstoppen. Want “nabestaanden” pak je niet aan, ga je omzichtig mee om. Via deze stichting kan de regering zo nu en dan “tranen met tuiten” huilen.

Voor deze stichting is er geen twijfel mogelijk:

Afbeelding

De “nabestaanden” hebben een brief op poten geschreven aan premier Mahathir met het verzoek of hij zijn mond wil houden, zolang zijn mening niet strookt met de officiële lezing (lees: en/of dito leugens). Wat moeten wij nu denken van deze geheimzinnige club “nabestaanden”? Op deze manier kun je bijna niet aan de indruk ontkomen, dat er miljoenen aan belastinggeld zijn toegezegd en deze stichting daar mee wordt gechanteerd. Alles wordt opgeofferd om hun schadeloosstelling te incasseren, blijkbaar. Er is de “nabestaanden” een dodelijke zwijgplicht opgelegd. Nu laten ze zich zelfs misbruiken om te voorkomen dat onbeantwoorde vragen alsnog worden gesteld. Want daarmee wordt dat JIT rapport meteen gedegradeerd tot wat het is: een politiek gestuurd flut rapport, barstensvol met gaten en opgevuld met propaganda. Het leugencircus van Rutte c.s. was al door de mand gevallen, samen met de opstellers van het flut rapport, nu zijn de “nabestaanden” dan ook medeplichtig geworden en door de mand gevallen. Het wordt stil rond het “onderzoek” naar de ramp.

Er zijn te veel vragen onbeantwoord gebleven. Wij vinden die “nabestaanden” maar eigenaardige meelopers, blijkbaar hebben die geen belang bij de waarheid, want dat kost hen geld...

Het blijft een duister zaakje, afgedekt door een “onderzoek”, in Nederland synoniem voor doofpotconstructie.

Afbeelding

https://herstelderepubliek.wordpress.co ... t-mh-17-5/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Ariel »

De betrekkingen tussen de gezworen vijanden Rusland en Oekraïne, sinds de annexatie van de Krim in 2014, is volgens sommige waarnemers belangrijker dan die tussen Kiev en Amsterdam. Vladimir Poetin lijkt met een op handen zijnde gevangenenruil vandaag zelfs een kleine zege te hebben behaald.
MH17-verdachte vrijgelaten in Oekraïne

Oekraïne laat een verdachte in het proces over het neerhalen van MH17 vrij. Het gaat om oud-commandant Vladimir Tsemach, die het internationaal justitieel onderzoeksteam (JIT) zou willen verhoren. Een rechtbank heeft hem vrijgelaten. Volgens Oekraïense media gebeurde dat zonder borgtocht of reisbeperking.

Tsemach zou in het kader van een omvangrijke gevangenenruil tussen Rusland en Oekraïne aan Rusland worden uitgeleverd. OM-hoofdofficier Fred Westerbeke zei maandag in een brief dat het van het hoogste belang is dat hij beschikbaar blijft voor de rechtszaak.

Uitlevering aan Rusland bemoeilijkt dit volgens het OM, omdat Rusland een partij is in het conflict. Veertig Europarlementariërs hebben zich in een brief uitgesproken tegen uitlevering van de militair aan Rusland. De Oekraïense justitie was fel gekant tegen de vrijlating omdat er gevreesd wordt dat hij zal vluchten naar de separatistenregio Donetsk of Rusland.

De dochter van Tsemach zegt tegen Russische media dat ze niet weet of haar vader terug zal keren naar Donetsk, "zonder geld en documenten".

Sommigen zien dit als meesterzet van Oekraïne. Immers, als hij niet gevangen zit, kan hij ook geen deel uitmaken van een gevangenenruil. Met andere woorden: dan blijft hij in Oekraïne en dus beschikbaar voor MH17-zaak. De vraag is natuurlijk of die hele ruil dan nog doorgaat.

2 uur geleden
Tsemach zou tijdens de ramp met vlucht MH17 commandant zijn geweest bij de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. Hij werd eind juni opgepakt door het Oekraïense leger in zijn woonplaats, de stad Snizhne ten oosten van Donetsk.

Vervolgens werd hij uit de separatistenregio weggevoerd en vastgezet op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Justitie denkt dat hij een belangrijk figuur kan zijn voor het MH17-dossier en wil hem graag spreken.

Achterdeur?
Het is onduidelijk wat de vrijlating betekent voor het proces en of Tsemach misschien via de achterdeur alsnog in Rusland belandt. Het JIT heeft nog geen reactie op de vrijlating.

De advocaat van Tsmach zegt tegen een Oekraïens televisiestation dat hij niet weet wat zijn cliënt van plan is. "Ik weet niet of hij ergens heengaat. Hij is verplicht om voor de rechter te verschijnen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Mahalingam »

En waar is oud-commandant Vladimir Tsemach nu?
MH17 witness and suspect Vladimir Tsemakh disembarks in Moscow after being released from custody by a Ukrainian court. Hopefully those claiming reports he was being swapped were fake news or Russian propaganda will apologise.
Afbeelding
https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 1707501568

Niet leuk voor de nabestaanden die door de politiek zijn ingezet.
Nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp met de MH17 noemen het ‘onacceptabel’ dat Tsemach onderdeel was van de gevangenenruil. Vladimir Tsemach werd eerder deze week vrijgelaten door de Oekraïense autoriteiten.
Wie is toch die spreekbuis van de nabestaanden?

Er is toch nog een troostprijsje:
Nederland heeft MH17-verdachte Tsemach verhoord
MH17-verdachte Vladimir Tsemach is voordat hij door Oekraïne werd overgedragen aan Rusland verhoord door Nederlandse onderzoekers over zijn rol bij het neerhalen van vlucht MH17.

Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd in een verklaring op het vliegveld, meldt de BBC.
Tsemach werd eerder deze week vrijgelaten door Oekraïne en is zaterdag op het vliegtuig naar Moskou gezet als onderdeel van een uitruil van zeventig gevangenen.

Reactie Stef Blok
Nederland heeft MH17-verdachte Vladimir Tsemach inderdaad kunnen verhoren voor hij aan Rusland werd overgedragen. Toch betreurt het kabinet het vertrek van Tsemach naar Rusland zeer, zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.
Nederland heeft ‘meermaals en tot op het hoogste niveau overleg gevoerd’ met Oekraïne om te voorkomen dat Tsemach deel zou uitmaken van de gevangenenruil met Rusland, schrijft Blok aan de Tweede Kamer.
Het Openbaar Ministerie drong er al langer op aan dat de Oekraïense separatist beschikbaar zou blijven voor het onderzoek naar het neerhalen van MH17. Maar Nederland deed er nog een schepje bovenop toen medio augustus duidelijk werd dat Oekraïne Tsemach mogelijk aan Rusland zou overdragen.
https://www.parool.nl/wereld/nederland- ... ~b5d633b9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

14 september 2019

Afbeelding

Vorige maand vond in Kuala Lumpur een congres plaats over het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17.

Het congres, ‘MH17 – Quest for Justice’, stond in het teken van de tekortkomingen van het door Nederland geleide strafrechtelijke onderzoek door het Joint Investigation Team (JIT) en heeft ertoe bijgedragen dat Maleisië opnieuw zijn bezwaren tegen de naderende rechtsgang kenbaar heeft gemaakt.

De Nederlandse ambassade heeft geprobeerd het congres te saboteren.

Rechtsverkrachting
Er waren sprekers die kritiek uitten op het JIT-onderzoek. Daarnaast waarschuwden juristen dat het proces tot rechtsverkrachting zal leiden.

Door op voorhand Rusland als dader aan te wijzen, Maleisië lange tijd buiten het onderzoek te houden en Oekraïne er een bepalende rol in te geven, zal de waarheid over wat er op die fatale 17 juli 2014 gebeurde, voor altijd verborgen blijven.

Op het congres werd verder de kritische documentaire van Jana Jerlasjova en Max van der Werff over MH17 vertoond.

Speelbal
In onderstaande video bespreken Kees van der Pijl, die het congres bijwoonde, en Patrick Savalle hoe de nabestaanden van de ramp tot speelbal van de NAVO-politiek inzake Oekraïne en Rusland worden gemaakt.

Zo heeft de Nederlandse ambassade onder meer geprobeerd Maleisische nabestaanden te beïnvloeden.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

JIT stelt; 'Openbaarheid kan het onderzoek MH17 schaden': Kees van der Pijl en Patrick Savalle
Gepubliceerd op 14 sep. 2019https://www.ninefornews.nl/nederland-mh ... saboteren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Duitse detective onthult alleen nieuw bewijs voor MH17-crash als JIT ermee instemt dat informatie openbaar wordt gemaakt

By Redactie World Unity on sep 20, 2019

Afbeelding

De privédetective, die zijn eigen afzonderlijke onderzoek naar de MH17-ramp heeft uitgevoerd, heeft herhaaldelijk verklaard nieuw baanbrekend bewijs te hebben, maar heeft geweigerd dit aan het Gemeenschappelijk Onderzoeksteam te presenteren, tenzij het ermee instemt het openbaar te maken.

De Duitse privédetective Joseph Resch heeft aangekondigd klaar te zijn om bewijsmateriaal met betrekking tot de crash van vlucht MH17 te onthullen die hij heeft verzameld – als het Joint Investigation Team (JIT), Nederland en Maleisië hun deelname aan de procedure schriftelijk bevestigen tegen 18 Oktober. Hij eiste ook dat wereldwijde media en geïnteresseerde staten toegang krijgen tot de informatie die hij onthult.

Resch gaf aan dat als de genoemde entiteiten niet akkoord gaan met zijn voorwaarden, hij zal beslissen dat de internationale gemeenschap niet geïnteresseerd is in zijn bevindingen of in het onderzoeken van alle aspecten van de crash van het vliegtuig. Hij voegde eraan toe dat hij in dit geval ook zou weigeren om voor de rechtbank te getuigen, ook als getuige.

De detective kondigde eerst aan dat hij exclusief baanbrekend bewijs had dat het officiële onderzoek van het JIT in 2016 niet zou hebben gehaald. Resch beweerde dat hij de informatie had verkregen tijdens een onderzoek in opdracht van een niet nader genoemde cliënt. Hij weigerde het echter aan het JIT over te dragen, tenzij het team ermee instemt zijn bevindingen openbaar te maken. Het JIT noemde de eisen van Resch ongewoon en negeerde uiteindelijk zijn aanbod.

MH17 Crash
Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, met 298 mensen aan boord, werd op 17 juli 2014 neergeschoten boven Oost-Oekraïne, waar een militair conflict bestaat tussen Oekraïense regeringstroepen en de Volksrepubliek Donetsk (DPR). Westerse regeringen beschuldigden de troepen van de Democratische Volksrepubliek Korea snel van het neerschieten van het vliegtuig en Rusland van het ondersteunen van hen om dit te doen, hoewel tegen die tijd het onderzoek naar het incident nog niet eens was begonnen.

Het onderzoek naar de crash werd overgedragen aan Nederland, waarvan de burgers de meerderheid van de passagiers vormden. Als gevolg hiervan heeft de Nederlandse regering het Joint Investigation Team (JIT) gevormd, bestaande uit vertegenwoordigers van België, Oekraïne, Australië en Maleisië, maar Rusland uitgesloten ondanks haar bereidheid om relevante gegevens te verstrekken.

Het Russische ministerie van Defensie wilde graag vrijgegeven documenten opgeven waaruit bleek dat de raket die het vliegtuig neerstortte na de productie in 1986 op het grondgebied van Oekraïne was opgeslagen, terwijl de fabrikant, Almaz-Antey, de vernietiging van de jet modelleerde en een analyse uitvoerde van het traject van de raket. Laatstgenoemde toonde aan dat het was afgevuurd van buiten het door de DVR gecontroleerde gebied.

Desondanks bracht het JIT in 2018 een rapport uit waarin werd beweerd dat de raket die MH17 neerschoot werd gelanceerd door DPR-strijdkrachten en dat de Buk-lanceerinrichting daar vanuit Rusland was afgeleverd. Moskou verklaarde dat het de resultaten van het onderzoek niet kon accepteren en sloeg het af als politiek gemotiveerd en bevooroordeeld, erop wijzend dat het onderzoeksteam zijn beschuldigingen had gebaseerd op niet-geverifieerde sociale mediafoto’s en -video’s, evenals beweringen van de Oekraïense regering

De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde het rapport van het JIT voor het niet beantwoorden van “veel vragen” die onbeantwoord bleven en simpelweg “het aanwijzen van daders” in plaats van het blootleggen van wat er feitelijk op de dag van de crash gebeurde.

Bronnen: Sputnik

http://www.worldunity.me/duitse-detecti ... t-gemaakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Mahalingam »

Kamer dringt aan op onderzoek naar Oekraïne bij MH17-ramp
Een motie van CDA en SP vraagt aan het kabinet naar alle mogelijkheden voor een 'volledig feitenonderzoek' naar Oekraïne. "Volgens de Onderzoeksraad was er voldoende aanleiding om het luchtruim sluiten", zei voorzitter Tjibbe Joustra in 2015 op een persconferentie.

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over MH17. Tot nu toe heeft het kabinet geen actie richting Oekraïne ondernomen, maar de Kamer wil nu dat er een eerste stap wordt gezet. De motie van CDA en SP krijgt onder andere steun van VVD en D66.

'Inzicht voor nabestaanden'

"Time is running out. Geheugens verbleken, data gaan verloren", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam. "Het belang van een volledig feitenonderzoek naar de sluiting van het luchtruim boven het oosten van Oekraïne gaat over meer dan alleen staatsaansprakelijkheid."

"Het gaat over het inzicht voor nabestaanden, weten of er iets voorkomen had kunnen worden, snappen wat er gebeurd is. Daarmee gaat het ook over rechtvaardigheid. En het gaat over leren van dit soort situaties voor nieuwe, soortgelijke situaties."
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -luchtruim
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Media verzwijgen vondst wrakstuk-MH17 & radarbeelden: Eric van de Beek en Stefan Beck
Cafe Weltschmerz - 15 mei 2019


Waarom verzwijgen de landelijke media cruciale nieuwsfeiten als het om de MH17 gaat? Waarom wegkijken wanneer feiten de officiële, ‘koninklijk gepresenteerde’ versie naar de prullenbak verwijzen? Waarom worden nabestaanden opgescheept met ongeloofwaardig officieel prutswerk, zonder dat de reguliere media dit corrigeert?

Stefan Beck is onderzoeksjournalist gespecialiseerd in Oost Europa en onderzocht de crash van de MH17 vanaf het eerste begin. Een jaar geleden ontdekte hij een cockpitluik en een stabilisator van het MH17 vliegtuigwrak bij een boerenschuur in de Oekraïne. Ook constateerde hij dat Oekraïne bij herhaling leugens vertelde over primaire radargegevens; deze waren, anders dan Oekraïne steeds beweerde, wel degelijk in ruime mate beschikbaar. Zowel de onderdelen als de cruciale informatie kregen op geen enkele wijze de interesse van de onderzoekcommissie.

Wat is er toch mis met het onderzoek naar de MH17 ramp? Waarom worden feiten die ingaan tegen de conclusies van de commissie genegeerd?
Wat u niet mag weten over Vlucht MH17 en Rusland: Kees van der Pijl en Stan van Houcke
Cafe Weltschmerz - 24 mei 2019


Het boek ‘Vlucht MH17 en de nieuwe koude oorlog’ van Kees van der Pijl is gebaseerd op zijn onderzoek naar de geopolitieke bewegingen van na de ramp met de MH17. Het boek is inmiddels verschenen in het Portugees, Engels, Duits, Pools en Russisch. Helaas was er geen serieuze uitgever in Nederland beschikbaar voor de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek van voormalig hoogleraar internationale verhoudingen aan de universiteit van Sussex. ‘Men is in Nederland niet gesteld op de inhoud van dit boek’ meent Van der Pijl.

Ik zijn boek geeft Van der Pijl niet aan wie het vliegtuig heeft neergehaald, maar wel wat er gebeurde nadat het was neergehaald. Opmerkelijk feit was dat de Oekraïne als medeverdachte niet alleen in het onderzoeksteam aanwezig was maar ook het recht op veto had over de informatie die naar buiten zou worden gebracht.....
Het MH17 showproces over de ruggen van de nabestaanden: Pim van Galen en Kees van der Pijl
Cafe Weltschmerz - 30 nov. 2019


Het proces over de MH17 wordt een politiek showproces over de ruggen van de nabestaanden.

Inmiddels is ondubbelzinnig duidelijk geworden dat de Nederlandse regering zowel het onderzoek naar de oorzaak van de ramp, als de rechtsgang, vooraf bewust kapotmaakte. Rechtskundige adviezen werden niet alleen genegeerd, maar zelfs misbruikt om het tegenovergesteld uit te voeren.

Wat wellicht een vergissing of zelfs een ongeluk was, is door de Nederlandse regering vanaf het vroege begin een politiek spel geworden met Putin als beoogd dader. Dit spel wordt nietsontziend gespeeld over de ruggen van de nabestaanden en kan tot geen enkele veroordeling leiden. Ondertussen heeft het Rusland, voor de geschiedenis als dader aan de gebeurtenis geketend.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49890
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Malaysia Airlines. MH17

Bericht door Pilgrim »

Heeft Nederland geprobeerd om een kroongetuige in de MH-17-zaak om te kopen?

Geplaatst op 30 december 2019

Afbeelding
Vladimir Zemach na een hoorzitting voor een rechtbank in Kiev op 5 september. Niet veel later werd hij in het kader van een gevangenenruil met Rusland vrijgelaten.

Het neerschieten van het vliegtuig MH-17 van Malaysia Airlines in het jaar 2014 boven het oosten van de Oekraïne is nog steeds niet echt opgelost. Wederzijdse beschuldigingen maken het werk moeilijk. Nu heeft een van de belangrijkste beschuldigden voor het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten een aanklacht ingediend tegen Nederland en de Oekraïne.

Vladimir Zemach werd door de door westelijke regeringen gefinancierde hobbyonderzoekers van “Bellingcat” als belangrijkste beschuldigde neergezet, die het BUK-luchtafweersysteem op die noodlottige 17e juli 2014 bediend en na het neerhalen van de Boeing 777 verborgen zou hebben. Als bewijs verwijst “Bellingcat” naar een op Internet opgedoken interview met Zemach, waarin hij zogenaamd zelf toegeeft de BUK verstopt te hebben. Het probleem daarbij is echter dat de desbetreffende plaats in de video onduidelijk werd gemaakt d.m.v. een pieptoon. Men zou echter van zijn lippen kunnen aflezen dat hij het woord “BUK” uitgesproken zou hebben, beweerden de hobbyonderzoekers.

Voor de onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) is de 58-jarige Vladimir Zemach daarom een zeer belangrijke getuige. Onder Nederlandse leiding nemen bovendien nog Australië, België, Maleisië en de Oekraïne aan het onderzoek deel. Of de getuige om deze reden op 27 juni door een commando van de Oekraïense geheime dienst SBU uit de stad Snizjne in de zelf uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk ontvoerd, verdoofd en naar Kiev werd overgebracht, blijft onduidelijk. Vast staat dat Zemach in het kader van de tussen Rusland en de Oekraïne in september plaatsgevonden gevangenenruil weer via Rusland naar zijn geboortestad is teruggekeerd.

In gevangenschap in Kiev kreeg de Afghanistan-veteraan bezoek van Nederlandse onderzoekers, die hem wilden ondervragen over het neerhalen van vlucht MH-17. Zij stoorden zich blijkbaar niet in het minst aan de omstandigheden waaronder Zemach überhaupt naar Kiev gebracht kon worden. Toen de regering in Den Haag te weten kwam dat “haar” gevangene uit de gevangenis zou worden ontslagen, protesteerde ze en verlangde van de Oekraïense autoriteiten hem gevangen te blijven houden, omdat hij tot een van de verdachten werd verklaard.

Na zijn vrijlating bracht Vladimir Zemach niet alleen zware beschuldigingen tegen de Oekraïne naar voren, maar ook tegen Nederland. In een interview met de Russische tv-zender “Rossiya-24” beweerde hij dat men hem op grond van zijn deelname bij “terroristen” (bedoeld worden de separatisten van de beide “Volksrepublieken” Donetsk en Loegansk) ermee dreigde hem levenslang opgesloten te laten. Maar hij zou dit kunnen voorkomen door te getuigen dat Rusland en de milities achter het neerhalen van de MH-17 van Malaysia Airlines zitten. Als beloning zou hij niet alleen vrij komen, maar ook het Nederlandse staatsburgerschap en een huis in Nederland krijgen.

De beschuldiging wordt nu gevolgd door daden. Zoals zijn advocaat Anatoli Kutscherena meedeelde, zou hij in opdracht van Zemach een klacht tegen Nederland en de Oekraïne bij het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten hebben ingediend. Daarbij gaat het vooral om de ontvoering, de omstandigheden in de gevangenis en het toedienen van psychofarmaca om hem tot een gewenste getuigenis te brengen. Maar zijn cliënt boog niet voor de druk, zei Kutscherena. Zemach zou principieel bereid zijn om te praten met Oekraïense en Nederlandse onderzoekers, echter alleen in zijn vaderland, voegde hij er nog aan toe.

Bron: https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/30 ... -te-kopen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie