Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Amsterdam trekt één miljoen euro per jaar uit om drugscriminaliteit te bestrijden

15 oktober 2019

‘Preventief beleid’ dus een voorlichtingscampagne die de Mocromaffia ongetwijfeld zal doen beven

Amsterdam treft maatregelen om een einde te maken aan de ‘ontwrichtende gevolgen’ van drugshandel in de stad. Zo moet worden voorkomen dat jongeren in de drugscriminaliteit belanden en gaat de gemeente recreatieve gebruikers confronteren met de schaduwzijden hiervan. Het stadsbestuur wil de komende vier jaar 4 miljoen euro uittrekken voor de aanpak van drugshandel en preventief beleid.

“Nu de drugshandel verhardt, de bedragen groter worden en drugscriminelen minder scrupules hebben om tegenstanders te liquideren en zelfs de rechtsstaat te ontwrichten, mag dit leiden tot nieuw bewustzijn onder gebruikers”, staat in het bijbehorende programma Weerbare mensen, weerbare wijken. Burgemeester Femke Halsema noemt in een begeleidende brief aan de gemeenteraad als voorbeelden het afgehakte hoofd voor een waterpijp-café, aanslagen op redacties, bedreigingen van journalisten, de moord op de broer van een kroongetuige, “vergis-moorden” en het meest recent de moord op advocaat Derk Wiersum.

“Dit geweld zorgt er onder andere voor dat bewoners en ondernemers zich niet meer durven uitspreken.” Het stadsbestuur wil daarom onder meer in een aantal wijken, zoals Zuidoost en Nieuw-West, speciale teams inzetten die zich gaan mengen in criminele groepen en moeilijk bereikbare gezinnen om de zwijgcultuur en afzijdigheid rondom geweldsincidenten te doorbreken. Ook wordt ingezet op het actief verstoren van drugshandel, door dealers te weren van pleinen en hangplekken en sneller in te grijpen bij verdachte activiteiten bij bijvoorbeeld garageboxen.

Verder komen straks ook drugscriminelen in aanmerking voor de zogenoemde Top 600-aanpak. Tot nu toe kwamen vooral daders van overvallen en straatroven in aanmerking voor deze persoonsgerichte aanpak voor jonge veelplegers.

Halsema wil op korte termijn in beeld krijgen hoe jongeren worden geronseld, hoe criminele netwerken zijn genesteld in wijken en hoe drugsgeld in de vastgoedsector terechtkomt. Het is volgens haar een kwestie van lange adem om de drugsproblematiek aan te pakken. “Wij zijn bereid tot een langdurige inspanning om het giftige effect van drugshandel op de Amsterdamse samenleving terug te dringen.”

ANP

https://tpo.nl/2019/10/15/amsterdam-tre ... estrijden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »Holland: tulpen, klompen en windmolens. Dat is het voor toeristen. En wiedes dat die dan vaak een zak tulpenbollen mee naar huis nemen als souvenir.
En zoals altijd worden die toeristen afgezet. Want die vertrekken weer en zie je nooit meer terug, dus kan je ze de grootste troep aanmeren.
Afbeelding
Amsterdamse bollen worden nooit tulpen
Het staat vast. De tulpenbollen die op de Amsterdamse bloemenmarkt aan het Singel aan toeristen worden verkocht, zijn knudde. Slechts één procent komt uit, en die lijkt niet eens op de verpakkingsfoto.

Na klachten over de bloemenmarkt, waar de laatste echte bloemenman in april vertrok, gaf Amsterdam opdracht voor onderzoek. Nu is er de rapportage ‘Monsteropplant tulpenbollen’, die genadeloos oordeelt. Ook over de ‘bloembollenboulevard’ in Lisse, hoewel de daar verkochte bollen dubbel zo vaak tot bloei kwamen: twee procent.

Uitgedroogde wortels
Een extern bedrijf kocht eind april bij alle vijftien Singelkramen 102 verpakkingen met 1364 bollen, die op 1 mei zijn geplant. Het bleek dat wortels soms al uitgedroogd in de zak zaten en zich meestal niet verder vormden.

“Oplichters”, zegt voorzitter René le Clercq van bloembollencultuurvereniging KAVB. Tulpebollen moet je tussen oktober en december planten, en beslist niet verkopen van januari tot juli. Le Clercq spreekt van het structureel misleiden van consumenten: “Dit bestaat al zeker twintig jaar. Miljoenen toeristen en dagjesmensen zijn hier de dupe van.” Niet alleen in Lisse en Amsterdam, maar op veel meer plekken waar toeristen komen, zegt de KAVB.
https://www.trouw.nl/binnenland/amsterd ... ~b330493a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De gemeente heeft geld tekort. (Hoe zou dat nu komen?)
Dus moet er in de Republiek meer geld vanuit de buitengewesten naar de Grachtengordeldieren toe.
Een autoluwe binnenstad? Renovaties worden geschrapt in kwetsbare buurten
Het autoluw maken van de Amsterdamse binnenstad wordt bekostigd door renovaties in de hele stad te schrappen of uit te stellen. Veel kwetsbare buurten buiten de Ring hebben het nakijken.

In de gemeenteraad zijn veel vraagtekens bij zowel de coalitie als de oppositiepartijen, vooral omdat de stadsdelen buiten het centrum het meest worden beknot. “Heel veel projecten buiten het centrum vallen af, en heel veel geld dat daardoor vrijkomt gaat juist naar het centrum. De wijken buiten de ringweg moeten niet het gevoel krijgen dat zij fysiek moeten bloeden voor de autoluwe binnenstad,” waarschuwt D66-raadslid Jan-Bert Vroege.
[...]
De voorrang voor de politiek gewenste projecten gaat ten koste van tientallen renovaties van wegen, rotondes, metrostations, woonstraten en fietsroutes. Die beginnen als gevolg hiervan in het beste geval later, maar worden in het slechtste scenario geschrapt.
https://www.parool.nl/amsterdam/een-aut ... ~b3e59914/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De Culturele Wereld van Amsterdam voelt zich slachtoffer van de vuilverbranding.
Net als zoveel gepensioneerden kregen ze eerst te horen dat ze meer kregen en nu blijkt dat ze minder krijgen.
Culturele sector boos: verhoging subsidie deels teruggedraaid
Culturele instellingen en musea zijn boos dat de gemeente Amsterdam een subsidieverhoging deels terugdraait om gaten in de stadsbegroting te dichten. ‘Dit geeft aan dat er weinig zicht is op hoe kunst en ­cultuur in Amsterdam moeten vechten voor hun bestaan.’
Dit laatste kan je klezen als: ‘Dit geeft aan dat er weinig zicht is op hoe kunst en ­cultuur in Amsterdam moeten vechten voor hun subsidie.’

Eenzelfde verlaging treft ook de zorg- en welzijnsinstellingen .

https://www.parool.nl/amsterdam/culture ... ~b3c34d8b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Buschauffeur spreekt zich uit over afvoerput Amsterdam: ‘Het is gewoon een Sodom en Gomorra’

Door: Bert Brussen, 18:52, 28 oktober 2019

'We moeten eindelijk eens aan die klootzakken in Den Haag vertellen waar het hier allemaal om gaat'

“Het is heel erg hier. Het is gewoon een Sodom en Gomorra van drugs, witwassen, criminelen. Ik ben hier al een keer in elkaar getrapt, het is gewoon een drama. Al die personen die helemaal onder invloed zijn van drugs, Amsterdam is de drugsmetropool van de wereld. En dat weten we toch allemaal? We moeten naar Den Haag toe. We moeten eindelijk eens een keer aan die klootzakken in Den Haag vertellen waar het hier allemaal om gaat. Die mensen zitten er niet voor ons maar voor hun eigen portemonnee.

Met Amsterdam was ik al jaren klaar mee. Er moet hier bewaking komen. Voor de chauffeurs en voor de mensen die hier rondlopen. Maar ja, wat moet ik nog meer zeggen? Ik ben maar een chauffeur.

Misschien meer politie? We voelen ons hier niet veilig. Het is hier ook niet veilig hoor. Nee, mijn werk wordt er absoluut niet leuker op. Natuurlijk niet. Daar moet de gemeente eens wat aan doen.”


https://tpo.nl/2019/10/28/buschauffeur- ... n-gomorra/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Dagje Amsterdamse gemeenteraad: ‘Voedselbanken moeten inclusiever’

Door Bart Reijmerink, 29 oktober 2019

Afbeelding

Tsja Amsterdam, wat moeten we daar nog over zeggen eigenlijk? De dolkomische beelden van de gemeenteraad waar de ene deugdrammer de ander probeert te over toepen door nog meer intersectionele en inclusieve retoriek te strooien zijn overal te zien op het internet. Denk Amsterdam komt ditmaal met een verfrissende nieuwe ‘inclusiviteitsnorm’.

Nanninga was er als de kippen bij om ons weer een prachtig inkijkje te geven in de altijd ‘nuttige’ raadsvergadering van Amsterdam. Daar is DENK op dit moment hard bezig met het verkondigen dat de voedselbanken niet inclusief zijn.

Gratis eten voor de minderbedeelden is natuurlijk helemaal fout als het ‘eurocentrisch’ is. Er is namelijk geen halal voedsel en dus zijn de pakketten niet toegankelijk voor de mensen aldus DENK. Het spreekwoord een gegeven paard moet je niet in de bek kijken kennen ze waarschijnlijk niet.

De vraag is welke partij nu gaat opkomen voor voedselbanken die ook glutenvrij of veganistische pakketten uitdelen. Laat men blij zijn dat er überhaupt een voorziening is zoals de voedselbank, om dan ook nog extreem kieskeurig te gaan doen is gewoon uitermate triest. Alsof die voedselbanken mensen ‘buitensluiten’. Er zullen vast genoeg producten inzitten die wel ‘halal’ zijn.

We hebben wel te doen met Nanninga, zij zit namelijk met deze zeloten opgescheept in de raad.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... clusiever/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De 80 miljoen euro hebben geholpen om de vuilverbranding weer op gang te brengen.
Volgend jaar, zo verwacht de regering van Amsterdam, zal de geldstroom van de gemeente naar de AEB afnemen.
Ofwel: dan zijn we weer terug bij af. En dus is verkoop niet meer nodig. Hoera! Uitstel, afstel.
Gemeente neemt de tijd voor verkoop AEB
Dat staat in een voortgangsrapportage over het Afval Energie Bedrijf. Donderdag stonden voor het eerst in maanden alle verbrandingsovens weer aan, na langdurige reparaties. Volgens de gemeente is AEB ‘in een rustiger vaarwater’ terechtgekomen en kan er meer tijd genomen worden om te bepalen onder welke voorwaarden de getroebleerde vuilverbranding verkocht wordt. Niet in december, maar pas in februari mag de gemeenteraad debatteren over het hoe en wat van de privatisering.

Overigens schrijven de verantwoordelijke wethouders Marieke van Doorninck en Sharon Dijksma dat AEB financieel gezien weer op eigen benen kan staan in 2020 en verder dus geen nieuw krediet nodig heeft. De dividendverwachting was eerder al naar beneden bijgesteld.

Vinger in de pap


Wat de toekomst van AEB ook is, de stad houdt hoe dan ook een vinger in de pap op afvalgebied. Zo blijft het Regionaal Sorteercentrum naast AEB, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt grondstoffen als aluminium en koper uit apparaten halen, in gemeentelijke handen. Ook houdt Amsterdam de regie over de afvalinzamelpunten in de stad, en over de verkoop van grondstofstromen zoals papier, glas, textiel.

Daarnaast blijft het aandeel in Westpoort Warmte, dat de stadsverwarming voor ruim 35.000 huishoudens verzorgt, in publieke handen – hetzij bij de gemeente, hetzij bij Vattenfall, dat reeds de andere helft van het bedrijf bezit, schrijft het stadsbestuur. Daarnaast wordt onderzocht of de biomassacentrale die AEB in aanbouw heeft, en die naar verluidt behoorlijk winstgevend zal zijn, apart verkocht wordt.
https://www.parool.nl/amsterdam/gemeent ... ~b42561a8/

Socialisme: tot heil van het algemeen dienen de productiemiddelen in handen van de Staat te zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76758
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Politie mag niet noteren of zakkenrollers asielzoekers zijn

Het is niet mogelijk om bij te houden hoeveel asielzoekers er verdacht worden van berovingen of zakkenrollerij in het centrum. Dat heeft burgemeester Femke Halsema laten weten.

In het RTL 4-programma Bureau Burgwallen bleek dat de politie in de binnenstad zeer regelmatig asielzoekers oppakt die telefoons en horloges stelen. 'Algerije en Marokko, dat zijn de landen waarvan veel inwoners naar Nederland en Duitsland komen. En dat zijn eigenlijk puur gelukszoekers', zei een van de agenten in de tweede aflevering van de serie.

Aantal gestegen
Ook een politiewoordvoerder gaf, op basis van signalen van agenten, begin deze maand aan dat een groot deel van de opgepakte zakkenrollers asielzoeker is. Sinds 2015 en 2016 zou dat aantal zijn gestegen, maar cijfers kon de politie niet geven.

De VVD, Forum voor Democratie en CDA wilden daarom een debat met burgemeester Halsema. Ze dienden daarnaast een voorstel in voor een officiële registratie van de verblijfsstatus van de opgepakte verdachten.

Geen wettelijke grondslag
Halsema schrijft vandaag in een brief aan de gemeenteraad dat dat niet kan. 'Aangezien het doel hier strafrechtelijke vervolging betreft, is er voor politie geen wettelijke grondslag voor het (tijdelijk) registreren van de juridische verblijfsstatus van verdachten.' Ze vraagt de gemeenteraad daarom het voorstel van de drie partijen niet te steunen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Poepen moet. Je kan het lang ophouden maar eens komt het moment...
En in Amsterdam bestaat een monopolie op de afvoer. En ze hadden zich rijk gerekend. Pecunia non olet.
Door inschattingsfout stijgt rioolheffing Amsterdam met 5,5 procent
In 2017 veranderde de systematiek achter de heffing voor het onderhoud aan het 4200 kilometer lange rioolnetwerk van Amsterdam. Voor die tijd betaalde iedereen een gelijk bedrag; sinds 2017 betalen grootverbruikers, zoals wasserijen en andere industriële bedrijven die meer dan 300 kubieke meter water verbruiken, een hoger tarief dan huishoudens.

Maar de opbrengstberekeningen die de gemeente maakte, waren te positief, staat in een evaluatie. Er blijken minder grootverbruikers in de stad te zijn dan aanvankelijk gedacht. ­Gingen ambtenaren in 2017 nog uit van ruim 13.000 grootverbruikers, in realiteit ging het om slechts 7000 aansluitingen die een hogere rekening moesten betalen.
En dan nog iets waar ze niet opgerekend hadden:
Daarnaast zeggen de onderzoekers die het systeem hebben geëvalueerd dat bij de groep grootverbruikers ook honderden huishoudens zijn gerekend die meer dan 300 kubieke meter water per jaar verbruiken en onder de armoedegrens vallen. Zij krijgen kwijtschelding van de rioolheffing en hoeven niets te betalen, terwijl daarop wel was gerekend.
https://www.parool.nl/amsterdam/door-in ... ~b4792cc5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

FVD pakt criminele asielzoekers in Amsterdam aan


Hans van de Mortel op YouTube schreef:Sofyan Mbarki (pvdA): "Ik ben Sofyan Mbarki, 34 jaar, geboren Amsterdammer, getogen en wonend in het mooiste stadsdeel van Amsterdam (Nieuw-West)." Het mooiste stadsdeel van Amsterdam? Hoezo? Omdat het een Marokkaanse islamitische enclave, vol met boefjes en moskeeën is? De Blauwe Moskee springt er uit qua schoonheid met zijn gebedsoproep op vrijdagmiddag die versterkt wordt met een geluidsinstallatie zodat ook alle ongelovigen mee kunnen genieten. Er staat niet voor niets in de Koran dat de historische pedofiel psychopaat en Arabische aanvalsoorlogleider Mohammed van mening was dat de Islam de overhand moet krijgen over alle godsdienst (KORAN 48:28).
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

En ze hebben zich weer rijk gerekend. Lastig toch die realiteit.
Boetes woonfraude niet betaald: Amsterdam loopt miljoenen mis
De schade voor de gemeente door niet-betaalde boetes uit vorige jaren voor woonfraude bedragen grofweg 7 miljoen euro, blijkt uit onderzoek van de Reken­kamer Amsterdam. Een groot deel van de niet betaalde boetes stamt nog uit 2017 en 2018, een kleiner deel zelfs uit 2016.
Van de boetes die in de eerste helft van dit jaar zijn uitgedeeld, is nog vrijwel niets betaald aan de gemeente.
[...]
Het innen van boetes is een langdurig proces, concludeert de Rekenkamer. Vaak gaat het om grote bedragen, oplopend tot tienduizenden euro’s. Overtreders wachten over het algemeen eerst de incassoprocedures en eventuele rechtszaken af. Pas als het echt niet anders kan, maken ze het bedrag over, maar dan is al veel tijd verstreken.
https://www.parool.nl/amsterdam/boetes- ... ~bb4c25c6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

‘Moskeebesturen’ werd ‘migrantenorganisaties’ – Amsterdam moest keihard sjoemelen om moskeeën van de grond te krijgen

Door Wout Willemsen, 24 november 2019

Afbeelding
De Westermoskee in Amsterdam.

In Amsterdam wist men met liegen en bedriegen twee gesubsidieerde moskeeën van de grond te krijgen. Het doel heiligt de middelen, helemaal wanneer je kunt deugen! Het woord ‘moskeebesturen’ werd vervangen door ‘migrantenorganisaties’ en zo betaalde ook de Europese Commissie mee!

De Europese Commissie dacht mee te betalen aan een gemeentelijk wijkgebouw. Er werd wel een fraudeonderzoek gestart maar dat verdween uiteindelijk weer in de doofpot. De hele situatie wordt allemaal uitgebreid in het artikel beschreven (aanrader!).

Journalist Robbert van Lanschot ontdekte het hele gebeuren. Hij zag namelijk dat een subsidieaanvraag vanuit Amsterdam richting Brussel behoorlijk geheimzinnig leek te hebben gedaan over de moskeeën die er inmiddels staan. Want wat blijkt? ‘Moskee’, ‘islam’, ‘gebedsruimte’ en vergelijkbare woorden kwamen totaal niet voor in de aanvraag. Ook sprak men niet over ‘moskeebesturen’ maar over ‘migrantenorganisaties’. Dit citaat geeft perfect weer hoe doelbewust en ziek ver ze hier in zijn gegaan:

“En – echt op alles werd gelet – zelfs het bouwbedrijf HECON, dat in eigen reclamemateriaal goede sier wilde maken met het bouwproject werd door de gemeente op het hart gedrukt toch vooral geen melding maken van het woord ‘moskee’, want je weet nooit hoe opeens zo’n brochure of persbericht per ongeluk toch op het bureau van een Brusselse ambtenaar belandt.”

Hij kaart het netjes aan bij het Europese antifraudebureau en de onderzoeker van dit bureau was het eigenlijk met hem eens, tot hij ineens werd teruggefloten en de zaak was afgehandeld: er gebeurde helemaal niets.

Als je het hele artikel leest en je de details nagaat krab je je de ogen nog net niet uit je kassen. Amsterdam financierde gewoon de bouw van moskeeën en niemand leek er ook maar enig bezwaar tegen te hebben binnen de ambtenarij.

Koranlessen in een door de Nederlandse overheid en de EU gesubsidieerd gebouw? Jazeker. Heeft de staat hier dus religie gefinancierd? “Ja, absoluut”, aldus Van Lanschot.

Die gemeente is echt volledig de weg kwijt. Keer op keer onderstrepen ze het zelf weer...

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... e-krijgen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76758
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Om het geheugen op te frissen

Aanhouding voor granaat Amsterdamse moskeebestuurder
Granaat aan brievenbus moskeebestuurder: eis 40 maanden

De bedreiging aan het adres van moskeebestuurder Ali Bouakili op 19 april van dit jaar middels een handgranaat aan diens brievenbus, werd volgens de officier van justitie gepleegd door draaideurcrimineel Desley G. De 22-jarige Amsterdammer hoorde 40 maanden cel tegen zich eisen.

De Eerste Coehoornstraat was acht maanden geleden in rep en roer. De handgranaat hing met ducttape aan een brievenbus van een appartementencomplex. Bouakili was eerder ook al bedreigd, omdat hij als bestuurder van de Nasr-moskee niet wilde dat er een dodengebed zou worden uitgesproken voor de gesneuvelde Syriëgangster Sarah L. en haar kind. Er circuleerde een dreigvideo met de naam van Bouakili, een kalasjnikov, kogels, een handgranaat en de kreet ’qadimoen’ (’we komen eraan’).

Of het één – de bedreiging – met het ander – de handgranaat – te maken heeft, viel niet op te maken uit de rechtszaak tegen G. De verdachte deelde slechts drie dingen met de rechters: ’ik ben betrokken’, ’het spijt me naar de mensen die dit hebben moeten meemaken’ en ’ik beroep me op mijn zwijgrecht’. Het liet zowel de rechters als de officier van justitie met heel veel vragen achter.

G. blijkt een draaideurcrimineel, een top 600-jongen, waarvan zelfs de reclassering de handen aftrekt. Ondanks zijn jonge leeftijd, zien zij een eventueel behandeltraject als een ISD-maatregel niet meer zitten. Uit het rapport omtrent G.’s psyche valt op te maken, dat er beter gekozen kan worden voor een straf naar volwassenrecht. De oudste rechter: „Je leest er een beetje uit dat alles al eens met u is geprobeerd.”

Vanwege het dreigingselement gericht op Bouakili hebben de opsporingsdiensten er de afgelopen maanden alles aan gedaan om een motief te achterhalen. De vader van Desley G. bekeerde zich vlak voor zijn dood tot de islam en ook de vrouw van G. is diepgelovig, maar zelf wilde de verdachte niet zover gaan. De vraag van de officier of hij zich ophield met radicaliserende kennissen wuifde G. eveneens weg.

Dat hij een serieus aandeel had aan het delict bleek uit de opsomming van feiten. Er werd een vingerafdruk van de rechterduim en van de handpalm van G. op de ducttape gevonden. Niet aan de buitenkant, als hij de tape aan iemand anders had gegeven, maar aan de binnenkant, het plakgedeelte, waar de tape wordt afgescheurd. De officier: „Het moet bijna wel dat meneer G. daar in de Eerste Coehoornstraat de ducttape gebruikte om de handgranaat vast te plakken aan brievenbus.”

De eis van 40 maanden is een hoge, gezien het feit dat het explosief niet tot ontploffing kwam. Maar de officier wees erop dat de situatie in Amsterdam de spuigaten uitloopt. Steeds vaker maken criminelen gebruik van deze laffe manier van afpersen en bedreigen van ondernemers met winkels of horeca. Een duidelijk signaal kan volgens de officier niet achterblijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De afvalverbranding zou weer op gang en op koers zijn. Rozegeur en maneschijn ?
Dure afvalscheider AEB presteert ver beneden verwachting
De scheidingsinstallatie van AEB, die een paradepaardje moest worden van het afvalbedrijf, levert momenteel minder dan de helft van de beloofde nascheiding op. Bovendien is er zo weinig vraag naar de gescheiden reststromen dat de meeste materialen alsnog in de verbrandingsovens belanden. Dat staat in rapportages die Het Parool heeft opgevraagd bij AEB.

Het is een extra domper voor het verzelfstandigde gemeentebedrijf. In de zomer dreigde een faillissement toen vier van de zes verbrandingsovens tijdelijk moesten worden gesloten vanwege veiligheidsproblemen. Inmiddels branden alle ovens weer; er wordt gestudeerd op een eventuele overname door een derde partij.

De scheidingsinstallatie (SI) staat los van deze crisis, maar zorgt ook voor hoofdbrekens. De machine heeft 35 miljoen euro gekost en werd in 2017 in gebruik genomen. De belofte: eind 2019 wordt van de 250.000 ton huishoudelijk afval die er op jaarbasis in verwerkt kan worden, 60.000 ton waardevolle grondstoffen volautomatisch uit het afval gehaald. Denk aan metalen, plastics, melkpakken, gft-afval, folie en papier: alles wat in de vuilniszak belandt.

De investering was nodig omdat de gemeente de doelstelling heeft dat in 2020 zeker 65 procent van het afval wordt gescheiden. Door de haperende SI en verslechterde marktomstandigheden lijkt dit onhaalbaar.

Advies genegeerd

Het investeringsvoorstel dat in 2016 werd aangenomen, blijkt nu te rooskleurig. Hierin beloofde oud-wethouder Abdeluheb Choho (D66) dat aan het eind van dit jaar 21,2 procent van het afval dat de SI ingaat, er in gescheiden stromen weer uitkomt. Dit wordt het recyclingpercentage genoemd. Na twee jaar afstellen en uitproberen blijft dat steken op 8,9.

De oorzaken zijn divers. Papier was een grote potentiële reststroom in het afval, maar door Chinese importbeperkingen is de markt voor oudpapier en karton ingestort, waardoor er geen af­nemers voor te vinden zijn. Zolang er geen klanten zijn, wordt het oudpapier niet nagescheiden en met de massa mee verbrand. De papierbranche waarschuwde hier in 2016 al voor, maar dat advies werd in de wind geslagen.

Ook pettrays – plastic bakjes voor groente en vlees – kunnen wel worden gescheiden, maar er is op de recyclingmarkt nauwelijks vraag naar. “Met een druk op de knop kunnen we wel weer dat soort plastic eruit halen zodra we het kunnen verkopen,” zegt AEB.

Focus op de ovens

Ook voor gft-resten, die ‘organische natte fractie’ worden genoemd en relatief makkelijk uit het afval te filteren zijn, is geen bestemming. In het investeringsvoorstel van Choho werd het perspectief geschetst dat dit goedje gerecycled kon worden door een vergistingsinstallatie en een groengasinstallatie te plaatsen naast de SI, die het kunnen omzetten in brandstof.
Deze installaties zullen de komende jaren echter niet gebouwd worden, zei AEB-directeur Paul Dirix onlangs. Hij wil de focus bij de ovens houden.

Het gevolg is dat de gft-stroom, maar ook het karton en de pettrays, alsnog worden verbrand. Dat maakt de scheidingslijn niet zo efficiënt en profijtelijk als beloofd in 2016.

Overigens worden metalen en plasticfolies wel succesvol uit het afval gehaald en verkocht. AEB benadrukt dan ook dat er een stijgende lijn zit in de prestaties van de SI.
https://www.parool.nl/nieuws/dure-afval ... ~bc02341e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Zo extreem gewelddadig zijn jeugdbendes in de Bijlmer (Lieve Stad van Hoop van burgemeester Halsema)

Door: Bert Brussen, 12:54, 04 december 2019

Afbeelding

Dementerende bejaarde met gietijzeren pan kapotgeslagen – paal op hulpverleners gegooid – Moeders met hamer op hoofd geslagen

“De jeugdbende waartoe de verdachten worden gerekend, kwam vanaf 2015 door grof geweld in beeld van de politie, vaak in de eigen K-buurt. Een dieptepunt was een woningoverval op een dementerende man van 84, door drie jongens uit de groep. Ze sloegen hem met een gietijzeren steelpan op zijn achterhoofd en stalen zijn laptop, fotocamera, dvd-speler, zaklamp en boormachine.

Eerder was een man mishandeld aan de voet van de flat Kikkenstein. Terwijl agenten zich met ambulancebroeders over hem ontfermden, was via de observatiecamera te zien dat bendeleden zich op de galerijen verzamelden. Ze kwamen naar beneden en sleepten een vuistdikke paal van een meter lang de flat in.

Buiten het zicht van de camera werd die vanaf de zevende verdieping naar de hulpverleners gegooid. De paal schampte de linkerwang van een agente – die met minder geluk dodelijk letsel had kunnen oplopen.

Twee weken daarvoor hadden met Hallo­weenmaskers en bivakmutsen vermomde leden van de groep een huis in de Eerste Kekerstraat overvallen. Twee vrouwen werden voor de ogen van hun jonge kinderen met hamers op hun hoofden geslagen.”


Maar gelukkig krijgen deze ‘tieners’ uit een ‘heel gemêleerde groep’ jongeren ‘jeugddententie’ en natuurlijk veel ‘hulpverlening’. Dus ook deze ‘jongens’ worden beslist geen keiharde criminelen in de toekomst. Die toekomst waar GroenLinks Amsterdam nog altijd enorm veel zin in heeft omdat het een toekomst bomvol hoop is in een ‘lieve stad’ met ‘lieve mensen’.

Citaat uit het Parool.

Lees ook: 18-jarige rapper Jay-Ronne Grootfaam in Bijlmer met kapmes afgeslacht (in Lieve Stad van Hoop).

https://tpo.nl/2019/12/04/zo-extreem-ge ... r-halsema/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76758
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Veel illegalen weg uit Amsterdamse opvang

Slechts een handjevol illegalen heeft, sinds de Amsterdamse pilot om deze groep 24 uur per dag op te vangen, een verblijfsvergunning gekregen. Enkele tientallen zijn intussen wel vertrokken ’met onbekende bestemming’.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) aan Forum voor Democratie-raadslid Annabel Nanninga.

In de huidige 24-uursopvang in de stad verblijven volgens Groot Wassink 484 ’ongedocumenteerden’, onder wie 82 mensen met leefgeld. Onder de 484 vallen ook 360 personen die opgenomen zijn in een speciaal opgezette Landelijke Vreemdelingenvoorziening (de LVV’s).

Deze LVV’s zijn opvolger van de zogeheten ’bed-, bad-, broodvoorzieningen’. Ruim een half jaar geleden is deze opvang gestart om te vermijden dat illegalen over straat zwerven. In de centra worden de illegalen voorbereid om terug te gaan naar eigen land. Daar moeten zij aan meewerken.

Op papier moeten degenen die níet meewerken de opvang verlaten, maar dat blijkt in de praktijk niet te gebeuren, zo meldde De Telegraaf eerder al. Amsterdam weigerde echter om cijfers aan deze krant te geven, terwijl andere steden dat wel deden. In de hoofdstad wordt vooral ’gewerkt aan perspectief’.

Nu komt wethouder Groot Wassink alsnog over de brug met de getallen. Sinds de start van de LVV-pilot hebben negen illegalen een verblijfsvergunning gekregen, 26 deden een nieuwe aanvraag. „Zowel in 2017 als 2018 zijn er 29 ongedocumenteerden teruggekeerd. Sinds de start van de LVV-pilot op 1 maart 2019 zijn er vijftien ongedocumenteerden teruggekeerd naar hun land van herkomst.”

Eén ’Dublin-claimant’ is vrijwillig teruggekeerd naar het EU-land waar hij het eerst binnenkwam. „Sinds de start van de LVV-pilot zijn er 38 ongedocumenteerden, onder wie vijf Dublinclaimanten vertrokken met onbekende bestemming.”

Sinds 1 maart zijn wel twintig illegalen in detentie gezet, waarvan zeven Dublinclaimanten, vanwege het niet hebben van rechtmatig verblijf (vreemdelingenbewaring) of een strafbaar feit. Twee zijn vanuit de cel uitgezet naar land van herkomst, vijf vanuit de cel overgedragen naar het land waar ze de EU het eerst binnenkwamen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Tegelwijsheid...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De Republiek Amsterdam wil zijn burgers verplichten om niet in zee te gaan met Airbnb.
Airbnb stapte naar de rechter. En Amsterdam verloor. En ook Barcelona, Berlijn en Parijs. Ook daar was niet-toegestane dwang.
Airbnb hoeft helemaal niet mee te werken. Wat nu?
De dam tegen Airbnb is doorgebroken. Het Europese Hof van Justitie bepaalde dat Amsterdam de vakantieverhuurder niet kan dwingen maatregelen te nemen om de overlast te beperken.

1. Wat is er aan de hand?

Volgens het Hof van Justitie van de Europese Unie, dat donderdag uitspraak deed, is Airbnb een informatiedienst en geen verhuurmakelaar of vakantie­bemiddelaar. Omdat binnen de EU vrij verkeer van diensten en informatie geldt en het Amerikaanse bedrijf op papier in lidstaat Ierland is gevestigd, mogen overheden Airbnb geen strobreed in de weg leggen.
[...]
Zo zal Amsterdam de regel dat woningen hoogstens 30 dagen per jaar verhuurd mogen worden, nu bij verhuurders zelf moeten afdwingen. Airbnb hoeft daar niet aan mee te werken. Dat weigerde het bedrijf toch al sinds die ­periode van 60 dagen naar 30 dagen is terug­gebracht.
En het is financieel ook een heel klein rampje (in verhouding met de andere financieele rampen)
Maar op de vraag of dat betekent dat Airbnb doorgaat met het innen van toeristenbelasting in Amsterdam en of het bedrijf bereid is mee te werken met de 30 dagenregel en de regi­stratieplicht van de gemeente, blijft het tot nu stil.

Airbnb haalt sinds 2015 toeristenbelasting op, wat de stad volgens het bedrijf tot nu 25 miljoen euro heeft opgeleverd. Dat is een schijntje vergeleken bij de toeristenbelasting die hotels in de stad afdragen.

Het bedrag is afhankelijk van de verhuur­gegevens die Airbnb bereid is met de stad te delen. Tot vorig jaar hield het gemeentebestuur vol dat die betrouwbaar waren. Door de Europese uitspraak kan niemand vaststellen of dat zo is – behalve Airbnb zelf.
https://www.parool.nl/amsterdam/airbnb- ... ~b33875aa/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:Gelukkig. icon_thumbup.gif Alles is weer normaal in de lieve stad Amsterdam, na de geweldige overwinning van Groen Links.
Ravage metrostation Ganzenhoef na plofkraak

Afbeelding

Op de Elsrijkdreef in Zuidoost heeft het metrostation Ganzenhoef aanzienlijke schade opgelopen na een plofkraak. Het station is voorlopig buiten gebruik.

Omwonenden maakten melding van een harde knal. Twee verdachten reden weg op een scooter richting Diemen en zijn nog voortvluchtig.

Door de ontploffing is op het metrostation een enorme ravage. Ramen zijn gesprongen en plafondplaten hangen uit het plafond. Daarom is Ganzenhoef voorlopig gesloten. Ook vanwege het onderzoek door de politie en de Explosieven Opruimingsdienst EOD.

De metro's (53) van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) rijden voorlopig niet verder dan station Diemen-Zuid. Tussen station Diemen-Zuid en Gaasperplas zijn bussen ingezet. Het is niet duidelijk wanneer reizigers er weer terechtkunnen.

Ook buslijn 66 ondervindt problemen door de plofkraak. De vertraging bedraagt ongeveer tien minuten.
Dit was maart vorig jaar. En hoe is het nu?
Plofkraak bij metrostation Ganzenhoef vergt jaar herstel

Metrostation Ganzenhoef in Zuidoost zal eind maart volledig opgeknapt zijn van de plofkraak, die dan een jaar eerder plaatsvond.
[...]
Het herstel laat nog op zich wachten. Zo zijn er nog steeds houten panelen op de plekken waar een glazen pui hoort.
Het GVB, dat verantwoordelijk is voor onderhoud van het station, verwacht dat Ganzenhoef eind maart dit jaar weer volledig is opgeknapt.

Dat duurt langer dan gepland. Het GVB schrijft dat toe aan het specifieke glas dat nodig is en niet op voorraad is bij de leverancier. Een woordvoerder: “Dat glas moet aan allerlei veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften voldoen. Dit kost helaas veel tijd.”
Waren ze soms opzoek naar plokkraakbestendig glas?
Het oude glas was toch ook heel bijzonder? Zo bijzonder dat het amper leverbaar blijkt te zijn.

https://www.parool.nl/amsterdam/plofkra ... ~ba7546df/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7516
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Het station is al wel weer in gebruik want ik ben er onlangs nog geweest voor wat klusjes aan de goede kant van het station in Gouden Leeuw. Ik kan toch concluderen dat de buurt sterk verbeterd is in vergelijking met de periode dat ik zelf in de G buurt woonde. De dreven zijn verlaagd en verschillende enorme flats zijn vervangen voor laagbouw waardoor er daar meer sociale controle mogelijk is. Niettemin houd ik indruk van de slechte kant van het metrostation als een shithole waarin het slechts binnen de muren en tijdens marktactiviteiten goed vertoeven is ondanks de vele verbeteringen die er al zijn doorgevoerd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Teveel ouders van Amsterdamse scholieren zijn hoogopgeleid, mag niet van communistische wethouder

Door: Bert Brussen, 15:13, 07 januari 2020

Afbeelding

Mensen met succes en talent, is kwetsend voor mensen met minder succes en talent, moet overheid wat aan doen

Van alle middelbare scholieren in Amsterdam is 49% van de ouders hoogopgeleid. Zeven jaar geleden was dit nog 38%. Goed nieuws dus, zou je denken, want als meer ouders hoger opgeleid zijn groeien ook minder kinderen in armoede of kansloosheid op. Nogmaals: zou je denken.

Alleen gaat dit over Amsterdam (PyongYang aan het IJ) alwaar communistische onderdrukking net zo gewoon is als liquidaties, georganiseerde criminaliteit en problemen met de afvalcentrale (op kosten van de belastingbetaler). In dit Havana aan de Amstel is hoogopgeleid zijn, succesvol zijn, een hoog inkomen hebben en getalenteerd zijn helemaal niet iets positiefs. Te veel hoogopgeleide ouders is namelijk kwetsend voor de minder hoogopgeleide ouders en kinderen van hoogopgeleide ouders spelen nou eenmaal graag met andere kinderen van hoogopgeleide ouders terwijl de kinderen van minder hoogopgeleide ouders met andere kinderen van minder hoogopgeleide ouders spelen (u weet natuurlijk best dat hier eigenlijk staat: blanke kinderen van blanke ouders en allochtone kinderen van allochtone ouders...).

En dat mag niet want dat is ‘ongelijkheid’ en ongelijkheid is kwetsend, gemeen en ‘haat’, een beetje zoals de letter ‘I’ in ‘Iamsterdam’ (die daarom ook succesvol is ge-iraniseerd en afgevoerd naar de goelag).

Daarom wil de communistische wethouder van onderwijs Marjolein ‘een vrolijk gezicht trekken is bepaald niet mijn ding’ Moorman nu met ‘een pakket maatregelen’ (lol) voorkomen dat kinderen (blank) van hoogopgeleide ouders (bakfiets) straks helemaal niet meer met kinderen (getint) van minder hoogopgeleide ouders (DENK) willen spelen.

Een van die ‘maatregelen’ uit het ‘pakket’ (lol) is: extra subsidie uitdelen aan scholen die naast vwo (blank) ook vmbo (getint) aanbieden, zodat blanke kinderen van hoogopgeleide ouders die elke dag kilometers om bakfietsen voor een vwo (blank) zonder vmbo straks helemaal nergens meer heen kunnen voor hun prestigieuze ‘slegs vir blanke’-vwo waardoor die hoogopgeleide ouders (D66/GroenLinks) hun kinderen wel naar een of andere particuliere Luzac-opleiding moéten sturen.

Kortom, de communistische wethouder van onderwijs in Caracas aan het IJmeer gaat met een gesubsidieerd ‘pakket maatregelen’ (lol) er voor zorgen dat een probleem wat nu nog niet zo’n heel erg groot probleem is straks helemaal onoplosbaar is zodat ze uiteindelijk met een verbaasd gezicht ‘tsjonge wat raar, het lijkt wel alsof je multicultureel samenleven écht niet aan mensen kunt opdringen’ kan zeggen.

Nouja, u kunt nu zelf wel een beetje raden van welke partij deze communistisch wethouder is. Hint: de afgelopen 50 jaar heeft deze partij niets anders gedaan dan zinloos subsidie steken in ‘pakketten van maatregelen’ (lol) om de twee parallel naast elkaar bestaande monoculturele samenlevingen desnoods met geweld te verplichten een succesvolle multiculturele samenleving te worden, om uiteindelijk een heel verbaasd gezicht te trekken toen dat maar niet succesvol wilde worden.

https://tpo.nl/2020/01/07/teveel-ouders ... wethouder/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Er bestaat een woningcorporatie 'Stadgenoot' (niet Stadsgenot) waar een paar miljoen zoek is. Nou ja, zoek? Ze hebben het nooit gemerkt. Het was dat banken verslag moeten doen van rare transacties en zo begon na een paar jaar het balletje te rollen.
Miljoenenroof bij corporatie
Een medewerkster van woningcorporatie Stadgenoot, een van de grootste bezitters van sociale woningen in Amsterdam, heeft haar baas van miljoenen euro’s bestolen. Dit melden ingewijden aan De Telegraaf.

De fraude wordt bevestigd door Stadgenoot.

De vrouw kon vanuit haar functie als senior financieel medewerkster jarenlang maandelijks ongestoord grote geldbedragen van de corporatie overmaken naar de bankrekening van haar minderjarige dochter. Vervolgens nam zij het geld op van de rekening van haar kind en vergokte zij de buit of boekte er dure vakanties van naar zonnige oorden.

Stadgenoot zit behoorlijk in haar maag met de miljoenenfraude in de eigen organisatie, aangezien de corporatie de afgelopen jaren veel nadruk legde op de bestrijding van woonfraude door huurders die hun woning illegaal onderverhuurden.
[...]
Afgelopen najaar loopt de rovende medewerkster van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot tegen de lamp, doordat ING lont begint te ruiken. De bank vertrouwt de aanhoudende stroom van overboekingen naar de rekening van haar minderjarige dochter niet, en trekt aan de bel.
[...]
Na de ontdekking van de fraude is de buit al volledig verdwenen als gevolg van exclusieve reizen die de medewerkster ermee geboekt heeft en de gokverslaving waaraan zij zou lijden.
Ter herinnering een vergelijkbaar geval:
De diefstal bij Stadgenoot vertoont grote overeenkomsten met de fraude bij het Amsterdamse drinkwaterbedrijf Waternet, ruim een jaar geleden.

Daar drukte een financieel medewerker 1,5 miljoen euro achterover. Hij vervalste daartoe rekeningen van aannemers. Die dader was maar héél kort miljonair, want net als de medewerkster van Stadgenoot vergokte hij de buit volledig bij online casino’s.

Ook bij Waternet was het ING die de fraude ontdekte.
Zij is gokverslaafd dus eigenlijk slachtoffer en niet dader.

https://www.telegraaf.nl/financieel/377 ... corporatie
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De gemeenteraad vergaderde. Er was een olifant in de zaal. Maar niemand mag, ook al is het heel zijdelings, daarover praten.
Debat over Haga Lyceum escaleert na beschuldigingen over islamofobie
Sylvana Simons van Bij1, die aanvankelijk begrip had voor het optreden van het gemeentebestuur, wil nu dat de islamitische school wordt gerehabiliteerd en sprak uit dat het Cornelius Haga Lyceum ‘slachtoffer is van islamofobie’. Het optreden jegens de school was volgens haar gebaseerd op ‘islamofobe sentimenten’.

Numan Yilmaz van Denk verweet zijn collegaraadsleden dat zij nooit langs zijn gegaan bij de school, hoewel ze ‘volksvertegenwoordigers’ zijn. “Dat vind ik heel raar en dat heeft te maken met de verstandhouding met de school.” Hij vindt dat de gemeente een einde moet maken aan het moratorium dat is opgelegd op alle subsidies en verzoeken om uitbreidingen. “We moeten de verstandhoudingen normaliseren, dit is een Amsterdamse school met Amsterdamse leerlingen en Amsterdamse docenten.

”‘Ongepast en onprettig’

Diverse raadsleden en wethouder Marjolein Moorman reageerden ontzet. “Ik werp dit verre van mij, de koppeling tussen kritiek op het Cornelius Haga Lyceum en islamofobie,” aldus Erik Flentge (SP). Moorman zei het debat met ‘verbazing’ te hebben gevolgd en noemde het gelegde verband met islamofobie ‘ongepast en onprettig’. “We moeten zorgvuldig zijn in de woorden die wij gebruiken.”

Het debat, aangevraagd door Denk, ging over de kritiek van toezichthouder CTIVD op de beschuldigingen van inlichtingendienst AIVD over radicale invloeden op het Cornelius Haga Lyceum. Volgens CTIVD waren beweringen over banden met terreurgroepen en de aandacht die de school zou besteden aan de salafistische geloofsleer onvoldoende onderbouwd. De gemeente riep naar aanleiding van dit rapport het schoolbestuur op om af te treden. De zaak ligt nu voor de rechter.

Moorman stelt dat ze in al haar berichten over deze kwestie voortdurend heeft benadrukt dat het in deze kwestie niet gaat om islamitisch onderwijs op zich. “Wij realiseren ons dat er grote behoefte is aan islamitisch onderwijs en wij vinden ook dat er goed middelbaar onderwijs moet zijn.” Ze tekende aan dat de kritiek van CTIVD gaat over een paar zinnen in een bericht van vier pagina’s. “Over het algemeen was het ambtsbericht van de AIVD rechtmatig en proportioneel.”
https://www.parool.nl/amsterdam/debat-o ... b47e719f2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Het art'otel amsterdam aan de Prins Hendrikkade:
Afbeelding
Er woedt een grote brand vlak bij het Centraal Station in Amsterdam, op de stoep voor een hotel. De brandweer is bezig met blussen. Hotelgasten zijn uit het pand gehaald.
[...]
De brand ontstond in een gasleiding, mogelijk tijdens bouwwerkzaamheden die voor het hotel aan de gang zijn. De vlammen schoten meters hoog de lucht in.

„Netbeheerder Liander is ter plaatse. Medewerkers hebben de gasleiding afgesloten. De brandweer aan het koelen, zowel bij de gasleiding als in het pand. De brand is onder controle en zal niet uitbreiden”, vertelt een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland aan De Telegraaf.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1490273 ... or-de-deur
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42048
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Het Afval Energiebedrijf AEB in Amsterdam gaat verkocht worden. Maar wie wil kopen als de krenten uit de pap zijn gehaald?
Wat er met de stadsverwarming moet gebeuren, is nog niet duidelijk. AEB runt die samen met energiebedrijf Vattenfall. Beiden hebben ze 50 procent van de aandelen Westpoort Warmte. Die aandelen wil de gemeente echter niet meeverkopen.
Stadsverwarming is een goudmijntje want een monopolie van de gemeente.
En een koper zal kijken naar de toekomst. En die is na 2022 onzeker.
Maar dat contract loopt tot eind 2022. Bij de verkoop krijgt AEB geen nieuw contract mee. Volgens het college zou dat te ingewikkeld worden. De gemeente wil een openbare aanbesteding organiseren voor de verwerking van het huisvuil na 2022. Daardoor loopt een eventuele koper van AEB wel het risico een afvalverbrander te kopen die geen (of veel te weinig) afval krijgt.
En dan zeggen ze:
"Kandidaat-kopers worden gescreend op integriteit en moeten liefst voor lange tijd eigenaar willen blijven."
Indachtig de positie van de Maffia bij de afvalverwerking in Napels?
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b3625eaa/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie