'Duurzame' energie: windmolens en zonnepanelen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Ik beweerde al eerder dat die zonnepanelen business een cowboy business is. En hoor ik dat in Frankrijk het ook zo is.
Fraud warning about dodgy energy renovation companies in France
The French government's public information service has issued the warning after a 20 percent increase in complaints of fraud relating to energy renovation works over the last year.

There are a variety of grants on offer for people who want to make their homes more energy efficient - for example by re-insulating their roof - or install green technology like solar panels, but this seems to have lead to an increase in dodgy companies offering to do the work and ether doing a substandard job or pocketing the money and running.

The French consumer rights body Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes (DGCCRF) has reissued advice to householders to be careful of falling for rogue operators.
https://www.thelocal.fr/20191120/fraud- ... -in-france
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Windmolen bij Jorwert valt over openbare weg
Een 32 meter hoge tweewieks windmolen bij een boerderij even ten noorden van Jorwert is zondagavond rond zeven uur omgevallen en deels op de openbare weg terechtgekomen.

Op het moment van omvallen gold code geel vanwege de sterke wind. Of dit de oorzaak is van het ongeval, moet nog nader worden onderzocht. De molen stond op het erf van een boer aan de Jaenbuorren. Bij het neerkomen bleven de boerderij en mestsilo gespaard.

Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. Wel raakte de weg enige tijd geblokkeerd. De brandweer heeft om veiligheidsredenen de stroom van de windmolen – type Lagerwey – er afgehaald. Een kraanwagen heeft het gevaarte later op de avond langs de kant van de smalle weg gelegd, zodat het verkeer er weer langs kon.

Lagerwey bouwde in de jaren tachtig en negentig relatief kleine windmolens met twee wieken. Al snel raakten de veel grotere en zwaardere windturbines met drie wieken in zwang.
https://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/ ... gle.com%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Wie had dat gedacht.... icon_thumbup.gif
Tegenwind voor Duitse molens: duurzame energiesector in crisis

Het is alarmfase 1 voor windenergie in Duitsland. In krap twee jaar daalde het aantal nieuw gebouwde windturbines met ruim 80 procent. Een producent is failliet, andere schrappen duizenden banen. Hoe kon Duitsland binnen zo'n korte tijd van trendsetter in de windsector tot zorgenkindje in Europa worden?

"Het is een extreem ernstige situatie," vat Alex Robertson samen. Hij is directeur Midden-Europa voor het Deense Vestas, 's werelds grootste windmolenbouwer met verschillende fabrieken in Duitsland. "Ook wij hebben inmiddels vijfhonderd mensen moeten ontslaan in onze vestiging in Brandenburg."

Volgens Robertson ligt de oorzaak van de crisis grotendeels bij de Duitse overheid. "Die geven de laatste jaren veel te weinig licenties af. Waar we wel mogen bouwen, ontstaat vertraging door rechtszaken en protesten."

Niet iedereen is blij met windmolens. Correspondent Wouter Zwart sprak een echtpaar dat er ziek van zegt te worden. Ze slapen daarom in de kelder:

In Duitsland is de afgelopen jaren een opmerkelijke groei te zien van burgerinitiatieven tegen windenergie. Verenigingen met namen als Windwahn en Gegenwind zijn online actief maar organiseren ook regelmatig demonstraties. Volgens hen zijn windturbines schadelijk voor mensen en dieren in de directe omgeving.

"Dodelijke apparaten zijn het," zegt Pieter Hogeveen door het raam van zijn woning. "Ooit zat het daar vol met vis en vogels. Nu is alles weg door die grote dingen." Vlak achter het meertje steken zeker vijf grote windmolens boven de boomtoppen uit. De dichtstbijzijnde op zo'n vierhonderd meter van het erf.

De Nederlandse Pieter woont hier al zestien jaar met zijn Duitse echtgenote Heimke en hun kinderen. "In de herfst van 2013 werden de eerste windturbines gebouwd,' legt Heimke uit. "En binnen een maand waren we ziek. Kortademigheid, oor- en oogontsteking, slapeloosheid. Alle energie werd uit ons getrokken." Het echtpaar wijt de problemen aan het zogeheten infrageluid. Dat zijn vrijwel onhoorbare laagfrequente geluidsgolven die vrijkomen door het draaien van de windturbines.

Deze golven kunnen bij sommige mensen en dieren een onprettig gevoel teweeg brengen, al heeft de wetenschap tot nu toe geen eenduidig bewijs geleverd dat infrageluid door windmolens op grote schaal gezondheidsproblemen veroorzaakt. Pieter en Heimke trekken die conclusie wel. Zij en duizenden anderen in Duitsland voeren actie om windmolens uit de bewoonde wereld weg te halen.

"Hoewel het om een paar duizend actievoerders gaat, leggen ze een hele industrie plat", klaagt Alex Robertson van Vestas. Hij doelt op de tientallen lopende rechtszaken. Daardoor vertraagt de bouw van nieuwe turbines of gaat die soms helemaal niet meer door.

Volgens hem is het overgrote deel van de Duitsers van goede wil om de klimaatcrisis aan te pakken. "Mensen die anti-wind zijn, kennen simpelweg de feiten niet", meent Robertson. "Het is een extreem goedkope manier om CO2-vrije elektriciteit op te wekken. Nu creëert een kleine destructieve groep anti-windmensen problemen."

Verwarrende overheid
De Duitse overheid speelt in dit alles een verwarrende rol. In het onlangs vastgelegde klimaatpakket zegt de regering in 2030 ten minste 65 procent van de Duitse stroom op te willen wekken met duurzame energiebronnen. Maar tegelijkertijd neemt ze maatregelen die duurzame-energieopwekking juist bemoeilijken. "Het is dan ook totaal onduidelijk of de regering de windindustrie steunt of niet," aldus Robertson die zich vooral boos maakt over de nieuwe zogeheten '1000-meter regel'.

Volgens dat plan mogen windmolens voortaan niet meer binnen duizend meter van een woongebied gebouwd worden. Als dat doorgaat wordt het gebied in Duitsland waar turbines kunnen worden gebouwd tot veertig procent kleiner.

Onbegrijpelijk, vindt de Vestas-directeur. "We zijn een innovatief bedrijf dat de overlast voor mensen zo klein mogelijk wil maken, maar tegen een 1000 meter-regel valt niets te innoveren. Het schaadt de industrie enorm. En zonder windindustrie gaat Duitsland zijn klimaatdoelen nooit halen."

Slapen in de kelder
Pieter en Heimke Hogeveen hebben de bovenste verdieping van hun woning jaren geleden al verlaten en hun bed naar de kelder verplaatst. "De enige plek in huis waar we redelijk kunnen slapen, doordat de dikke muren beschermen tegen infrageluid," meent Heimke.

Ze volgen met voorzichtig optimisme en een tikkie argwaan het nieuwe plan van de overheid. Ten minste drie windmolens rond hun erf staan binnen die 1000 meter-grens.

Voor de Duitse windenergiesector zijn de gevolgen al lang merkbaar. Werden in 2017 nog 1800 nieuwe windmolens gebouwd, in 2018 waren dat er nog maar 750. En tot november van dit jaar zelfs maar 160.

Robertson: "Duitsland heeft in de afgelopen decennia zo'n fantastische industrie rond duurzame energie opgebouwd. Op het moment dat ze daar eindelijk van kunnen profiteren, lijken ze de sector juist in de steek te laten."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24951
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door King George »

En nog nooit waaide er zoveel koude, gure wind door Duitsland. Heet dat opwarming?
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

"Het is dan ook totaal onduidelijk of de regering de windindustrie steunt of niet,"...

De miljarden subsidie op de geleverde windstroom ziet hij zeker over het hoofd?
Misschien ziet de regering die subsidies zwaar uit de klauw lopen en krabbelt daarom terug.
Laat de burgers dan maar dmv. rechters al die nieuwe windmolens stoppen, dan hoeft de regering niet meer (maar ook niet minder) subsidie uit te keren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Het bedrijf Deventrade in Deventer klaagt over de slagschaduw van een van de twee enorme windmolens die langd de A1 bij Deventer staan. In deze video is de schaduw goed te zien.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Geluid van een 200 meter hoge windmolen!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Afbeelding

De omgewaaide windmolen uit Jorwerd wordt in stukken afgevoerd. Maar wat blijkt nu...De ’Boerenmolen’ uit Jorwerd niet eerste die tegen de vlakte ging.
Afgelopen maart was het raak in Klooster-Lidlum, een dorp nabij Franeker en twintig kilometer van Jorwerd. Ook ging er halverwege de jaren negentig een Lagerwey 18/80 omver op het land van de Canada Agra Corporation in Ontario. Ook dit exemplaar was in vol bedrijf gedurende harde wind, toen het gevaarte plots omver sloeg.
Spoiler! :
De Lagerwey 18/80 is een van de eerste stroomproducerende windmolens die in de jaren negentig in ons landschap verschenen. Met een hoogte van iets meer dan 32 meter plaatsten veelal boeren de turbines op het erf. Vandaar de bijnaam ’boerenmolen’. Ze zijn goed voor zo’n 160.000 kilowatt uur per jaar. Ofwel zo’n veertig huishoudens. Dichter bij zee halen de molens nog hogere opbrengsten.

Het ontwerp is van Henk Lagerwey uit Barneveld die al sinds de jaren zeventig met windenergie experimenteerde. Zijn ideeën kregen na het ongeluk met de Tsjernobyl-centrale een duwtje in de rug. Van het model 18/80 werden er circa 800 wereldwijd verkocht, de meeste in Nederland. Vroeger telde Friesland er een paar honderd. Klijnstra: „Nu zijn er nog zo’n 50 of 60 over binnen onze provincie.”

Het oorspronkelijke bedrijf Lagerwey kwam in 2003 in een faillissement terecht en maakte in 2006 een doorstart als Lagerwey Wind. Sinds een jaar is het onderdeel van het Duitse Enercon. „Na onze doorstart zijn de oude modellen uit ons zicht verdwenen”, zegt sales manager Ronald Boerkamp. „Net als hun onderhoud.” Inmiddels bouwt Lagerwey Wind moderne types met een vermogen van wel drie à vier megawatt. Maar nog steeds geldt een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 jaar.

Nog tientallen ’oude’ molens in Friesland
Als het aan de Friese boer had gelegen, had hij ook allang een nieuwere, modernere molen neergezet. Want dat levert meer stroom op. Maar het provinciale bestuur in Leeuwarden stak daar steeds een stokje voor. Het gevolg is dat Friesland nog tientallen boerenmolens van wel 25 jaar oud telt, die niet vervangen worden.

Reden voor paniek? Volgens de brandweer, die zondag hielp de weg vrij te maken, zeker niet. Ook volgens de VWF is onrust niet nodig. Klijnstra: „Elke windmolen krijgt om het half jaar een onderhoudsbeurt. Elk exemplaar heeft bovendien een eigen logboek. En als er een keer iets geks is, dan laat elk VWF-lid de benodigde onderdelen gewoon vervangen.” Van der Hem bevestigt de gang van zaken. De kans lijkt klein dat de Fries van Leeuwarden een nieuwe, moderne molen neer mag zetten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Zonnepanelen: dat is ook een cowboy business.
De verzekeraars zijn niet onder de indruk van de technische kunde van de installateurs. ‘Wij komen installateurs tegen die niet op de hoogte zijn van regels en voorschriften. Daar is niet veel tegen te doen, want iedereen mag zonnepanelen installeren. Er zijn wel Europese regels, maar dat zijn alleen adviezen. En zelfs die blijken veel installateurs niet te kennen.’
Zo zien de verzekeraars geen toekomst in het verzekeren van zonnepanelen.
Verzekeren van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen dreigt probleem te worden
De plaatsing van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen dreigt in het gedrang te komen doordat de panelen moeilijk te verzekeren zijn. Volgens het Financieele Dagblad zou de premie die verzekeraars vragen, fors zijn gestegen, omdat het risico op brand groeit. En sommige verzekeraars beginnen er niet meer aan, aldus de krant.
[...]
Het Verbond van Verzekeraars wijst erop dat premiestijgingen niet alleen te maken hebben met de kans op branden. Ook de schade van bijvoorbeeld slecht weer zal hoger zijn bij een bedrijf waar zonnepanelen zijn geïnstalleerd. ‘Als je een hagelbui hebt op je dakpannen, heb je veel minder schade dan wanneer je diezelfde bui hebt op je zonnepanelen’, zegt woordvoerder Oscar van Elferen van het Verbond.[...]
Hij vindt dat de moeilijke verzekerbaarheid een probleem is dat de installatiebranche moet oplossen. ‘Je zou als verzekeraar kunnen eisen dat het installatiewerk aan bepaalde eisen voldoet. Maar voor zover er keurmerken voor installatiebedrijven zijn, voldoen die volgens ons niet.’ Hij pleit voor uitgebreidere wettelijke normen.
https://www.volkskrant.nl/economie/verz ... ~b6678192/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Pilgrim »

Windmolens, één van de zogenaamde duurzame groene ideeën die doorgaans slecht zijn voor de mens, lekken een giftig gas, SF6 genaamd. Dat geldt ook voor de schakelstations. Jaarlijks lekken alleen al in ons land honderden kilo’s van dat schadelijke gif, zwafelhexafluoride, de atmosfeer in. De Nederlandse netwerkbedrijven en drie grootste internationale bouwers van transmissieapparatuur, ABB, Siemens en General Electric bevestigen het gebruik van het broeigas.

Een SF6-molecuul heeft 23.000 maal zo’n groot broeikaseffect als een CO2-molecuul en blijft duizenden jaren actief. SF6 komt niet voor in het VN-klimaatakkoord, terwijl het in 1992 in Kyoto al werd benoemd als een extreem moeilijk te bestrijden broeikasgas. Het gebruik van SF6 is bij de Nederlandse netwerkbedrijven gestegen van 133.500 kilo in 2007 tot 212.000 kilo in 2018.

Mijns inziens zou er geen enkele windmolen meer gebouwd moeten worden. Ze vergiftigen de atmosfeer en ons en zijn bijna niet te recyclen. De regering zou een noodwet in moeten voeren tegen verdere bouw van windmolens, maar ja, zoveel gezond verstand zit er tegenwoordig niet meer in Den Haag.
www.telegraaf.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/10 ... -mensheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Pilgrim »

Hoe schoon is het zonnepaneel?

Syp Wynia - Posted on 14 december, 2019

Van zonnepanelen wordt beweerd dat ze winstgevend zijn, omdat de zon een energiebron is die nooit opraakt. Ook heten ze milieuvriendelijk te zijn.

Hoewel de groene lofzang op zonnestroom al jaren voortduurt, is het nog altijd een zwakke en onbetrouwbare vorm van energievoorziening. Zeker in Nederland, dat het qua aantal zonuren per jaar (1521) sterk moeten afleggen tegen bijvoorbeeld de Zuid-Spaanse Middellandsezeekust (2558 uur).

Naast het beperkte aantal zonuren bij ons leveren zonnepanelen ’s nachts en bij slecht weer ook geen energie. Het belangrijkste gemis is echter dat er nog geen grote batterij bestaat om de elektriciteit op te slaan voor later gebruik. Dat betekent dat je alleen op momenten dat er voldoende zon of licht is van het paneel gebruik kunt maken. Met andere woorden: overdag, vooral in de warmste maanden van het jaar, wanneer de dagen het langste zijn. Maar overdag werken de meeste mensen en juist in de korte, donkere wintermaanden is de behoefte aan stroom het grootst.

Door de nog steeds forse productiekosten van zonnepanelen zijn ze slechts met rijkssubsidie (lees: belastinggeld) te bekostigen, terwijl het rendement nog altijd gering is.

Afbeelding

Een voorbeeld: om de stroomproductie van een middelgrote kerncentrale als die in het Zwitserse Gösgen (1010 MW) te evenaren, is een oppervlakte aan zonnepanelen nodig die bijna zo groot is als het meer van Zürich. Dat meer heeft een lengte van 40 kilometer en een oppervlakte van 88,66 vierkante kilometer! Dat is een mooie graadmeter voor onze eigen situatie, want met 1481 zonuren per jaar is Zürich redelijk vergelijkbaar met Nederland.

En hoe milieuvriendelijk zijn ze dan?
Meer dan 80 procent van de zonnepanelen wordt in China vervaardigd. Voor de productie van één vierkante meter zonnepaneel heeft dat land ongeveer 250 kilo steenkool nodig, met als gevolg: een grote hoeveelheid CO2-uitstoot.

Dat we in toenemende mate ‘zwarte zonneweides’ op ons vruchtbare akkerland zien verschijnen, heeft uiteraard gevolgen voor onze voedselvoorziening. Minder landbouwgrond leidt tot minder voedselproductie, verhoogde prijzen en waarschijnlijk onnodige import.

Zelfs natuurgebieden moeten er al aan geloven, met drijvende zonnepanelen. In 2023 moet zo’n 20 vierkante kilometer Nederlands water bedekt zijn met 8 miljoen zonnepanelen. Maar door het water te bedekken wordt de inval van zonlicht beperkt en gaat de kwaliteit van het water achteruit. Dit kan leiden tot vissterfte en gaat uiteindelijk ten koste van de voedselvoorziening voor vogels.

Een ander, nauwelijks onderzocht punt is dit: fotovoltaïsche zonnepanelen hebben een levensduur van 20 tot 30 jaar. Wat gebeurt er daarna mee? De verwijdering ervan zal over twee à drie decennia grote, wereldwijde problemen veroorzaken, omdat het een enorme hoeveelheid afval is die niet gemakkelijk te recycleren is.

Zonnepanelen bevatten namelijk lood, cadmium en andere giftige chemicaliën die niet kunnen worden verwijderd zonder het volledige paneel uiteen te breken.

Het Japanse ministerie van Milieu waarschuwde in november 2016 al dat de hoeveelheid zonnepaneelafval die Japan jaarlijks produceert, waarschijnlijk zal toenemen van 10.000 tot 800.000 ton in 2040. En het land heeft nog geen plan om alles veilig te verwijderen.

Torenhoge vuilnisbelt
China heeft meer zonne-energiecentrales dan enig ander land, met ongeveer tweemaal zoveel zonnepanelen als de Verenigde Staten. Maar ook China heeft nog geen idee wat het land gaat doen met afgeschreven panelen. Naar schatting ligt daar in het jaar 2050 zo’n 20 miljoen ton zonnepaneelafval. Dat is 2.000 maal het gewicht van de Eiffeltoren.

Dit artikel is een fragment uit het pas verschenen boekje ‘Het klimaat is hot!’ Meer informatie.

https://www.sypwynia.nl/we-lijken-wel-g ... onnepaneel
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Ik lees bovenstaand:
" Het belangrijkste gemis is echter dat er nog geen grote batterij bestaat om de elektriciteit op te slaan voor later gebruik. "

daar gaan ze in de republiek Amsterdam wat aan doen. Voor 1 miljard euro gooien ze er kennis en intelligentie tegenaan. Dan krijgen ze heel veel kunstmatige intelligentie en die zal het probleem wel oplossen als mensen dat niet kunnen.
Amsterdam knowledge institutes to invest 1 billion euros in AI

CWI and other Amsterdam-based knowledge institutes have joined forces to invest 1 billion euros in the development of responsible AI technologies. The partners will set up research programmes, attract top scientists and educate students with state-of-the-art knowledge of AI. Also, collaborations with other institutes in the world, as well as public and private partners, will be expanded more quickly.

Leading knowledge institutes in Amsterdam commit themselves to investing 1 billion euros in artificial intelligence over the next ten years. This investment will be used to employ at least 800 researchers, train 5,000 bachelor and master students and PhD students, and provide 10,000 students with an AI minor. The coalition aims to develop (or assist in the development of) 100 spin-offs and 100 start-ups.

AI technology for people
Amsterdam has the largest science and innovation ecosystem in the Netherlands. It benefits from three decades of experience in AI research, education and innovation. Amsterdam’s knowledge institutes are focusing on related technological AI developments: machine learning, hybrid intelligence and explainable AI. The partners feel it is essential to develop better systems that focus on people and provide guarantees for responsible application. With those goals in mind, the partners named their collaboration AI technology for people.

Themes
The coalition’s approach focuses on three main themes, all of which have a major impact on both people’s daily lives and socio-economic development in the region. The selected main themes are: AI for Health, AI for Business Innovation and AI for Citizens.

Partners in AI technology for people
The coalition consists of Antoni van Leeuwenhoek (of which the Netherlands Cancer Institute is part), Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, CWI, Municipality of Amsterdam, Amsterdam University of Applied Sciences, Sanquin, University of Amsterdam, and VU Amsterdam.
https://www.cwi.nl/news/2019/amsterdam- ... uros-in-ai
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17465
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zeer creatieve illustratieve vondst om de waanzin weer te geven waar de politiek aan lijdt.

Alles draait in de wereld om goede ideeën. Moslims hebben een hekel aan die gedachte.

Dat moslims zich al honderden jaren opstellen in onze westerse samenleving met een bord voor hun hoofd heeft te maken met het feit dat zij hun 'goede' ideeën putten uit de Koran. Dat die 'goede' ideeën in werkelijkheid slechte ideeën zijn blijkt uit hun 'goede' idee om tot aan hun dood door te gaan met parasiteren op onze kenniseconomie en beschaving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

500 bezwaren, maar Heumen blijft tóch bij voornemen om windmolens te bouwen langs A73

Afbeelding

Het idee was om halverwege dit jaar al een plan voor een ‘duurzaam Heumen’ op de rails te hebben, maar na een kleine 500 bezwaren tegen de eerste schets trekt de gemeente er nog een jaar extra voor uit. Maar één ding blijft duidelijk: de A73 blijft voorkeursgebied en de windmolens - waartegen veel bezwaren zich richten - zijn zeker niet van de baan.

Wat er dan wel anders is? Burgemeester en wethouders willen meer dan voorheen de inwoners betrekken bij de wijze waarop de gemeente energieneutraal (het einddoel is 2050) wil worden. De baten die alternatieve vormen van energie opleveren komen nadrukkelijker ten goede aan inwoners en gemeente.

En er wordt dieper nagedacht over de wijze waarop de op te wekken hoeveelheid energie wordt verkregen uit zon, water of wind. Om dat allemaal in goede banen te leiden is 100.000 euro nodig. Eind komend jaar moet er een definitief plan liggen.

Energielandschap
Het college neemt wel alvast een klein voorschot op de punten die hierboven genoemd worden. Zo blijft overeind dat het gebied langs de A73 aangewezen wordt als toekomstig ‘energielandschap'. Over de verdeling van water, zon en wind stellen B en W dat energie door waterkracht - gedoeld wordt op de sluis bij Grave - tot 2028 nauwelijks substantieel is.

De sluis wordt in 2028 vernieuwd en pas daarna wordt duidelijk hoeveel daar kan worden opgewekt. Ook wordt naar voren gebracht dat windmolens het meeste rendement opleveren ook als het gaat om baten die de Heumenaren ten goede kunnen komen. De Heumense bestuurders komen zelf met een vergelijking: schrap je één windmolen, dat moet daar 10 hectare aan zonnevelden voor in de plaats komen om dezelfde opbrengst te bereiken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Mahalingam »

Een ontroerend kerstverhaal uit Zutphen.
Met tranen in de ogen en brok in de keel ontvangen honderden arme gezinnen in Zutphen luxe kerstpakket
De helden in dit verhaal zijn de boeren en de boosdoeners de zonnepanelen.
Eerst de boeren:
Een groot contrast met de stemming van Dijk vijf dagen ervoor. Doordat het pand van de Voedselbank Zutphen niet meer veilig te betreden was, moesten klanten van de voedselbank het doen met een noodpakket. ,,Ik werd door mijn vriendin op mijn werk gebeld en had geen idee wat ik moest doen toen ik dat hoorde’’, zegt Dijk terwijl hij de tranen in zijn ogen krijgt. ,,We zitten al op een houtje te bijten. Een nog groter versoberd pakket kon er eigenlijk niet bij. Dankzij al deze boeren gaan we hebben we met ons gezin toch een fijne kerst.’’
Lopend buffet

Achter Dijk staan tientallen boeren in kraampjes boodschappen uit te delen. Ze kwamen in actie nadat ze hoorden dat de voedselbank niet meer bij de vriezers en koelkasten in het pand op het industrieterrein konden. Gezamenlijk vormen ze een soort lopend buffet. Honderden klanten van de Voedselbank lopen in een kerstsfeer langs de kramen. Op de achtergrond draait kerstmuziek en is het knisperen van meerdere vuurkorven te horen. Zutphenaren op de fiets die alle boodschappen niet mee krijgen, wordt een bezorgservice aangeboden.
En dan de zonnepanelen. Die zijn een beetje weggemoffeld in het verhaal.
Voedselbank kan weer in opslagpand

De Voedselbank Zutphen kan vanaf aankomend weekend weer voedselpakketten uitdelen in het vertrouwde pand aan de Hermesweg. Steigers en stempels ondersteunen het dak. De dakconstructie zorgde er vorige week voor dat vrijwilligers van de Voedselbank per direct niet meer in het pand mochten.

,,Het bemoeilijkt wel de aanvoer en opslag enigszins, maar het belet de uitgifte niet’’, zegt Gonnie Bouwman namens de Voedselbank Zutphen.

Bouwman en de andere vrijwilligers werden vorige week onaangenaam verrast met het bericht dat ze het pand niet meer in mochten. De Voedselbank huurt het pand van bouwmarkt De Voordeelshop. Het bouwbedrijf hult zich in stilzwijgen over de reden van de verzwakte constructie. Volgens Voedselbank-voorzitter Gert Vrieze heeft dit te maken met onlangs geplaatste zonnepanelen op het dak.
https://www.destentor.nl/zutphen/met-tr ... ~aeddb9a5/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7662
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
De baten die alternatieve vormen van energie opleveren komen nadrukkelijker ten goede aan inwoners en gemeente.
De baten?! Windturbines en zonnepanelen hebben bedrijfseconomisch alleen maar zin als ze als energieleveranciers vrijaf kunnen nemen waneer dat uitkomt, een regime dat van alke serieuze vorm van opwekking niet zou worden gepikt. Technisch kan het wel, bijvoorbeeld via elektrolyse van water en brandstofcellen, maar dat is schreeuwend duur en dan is de wind- en zonnestroom niet meer rendabel.

De "baten" waarom het hier gaat zijn dus een consequentie van marktverstoring door de overheid, een verstoring die ons allemaal geld kost maar wind- en zonne-exploitanten ten goede komt. De gemeente Heumen is met dit project een parasiet, net als alle andere gemeenten trouwens die hun kas spekken met het geven van vergunningen aan of het mede-exploiteren van vormen van opwekking van onbetrouwbare energie.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Doggersbank. NATUURGEBIED de Doggersbank. De ondiepe zandbank die paaigebied is van haring en voedselbron van kabeljauw. Alsof dit schadevrij kan samengaan.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Pilgrim »

Bizarre provincie wil prachtig natuurgebied omploegen voor zonnepanelenpark; alleen FVD is tegen

Door Tim Engelbart, 27 december 2019

Afbeelding

Als het aan de provincie Overijssel ligt, wordt een prachtig natuurgebied straks overhoopgegraven. Want natuur is natuurlijk prachtig, behalve waar het de bureaucratische klimaatdoelen in de weg staat. Dan moeten bomen en heides gewoon wijken voor staal, lithium, glas en andere door mensen vervaardigde gedrochten. De enige partij die zich tegen de aantasting van het landschap verzet, is Forum voor Democratie.

De Nederlandse natuurgebieden staan onder druk. Doordat het kabinet PFAS- en stikstof- en CO2-maatregelen moet regelen, en er targets te halen zijn, moet natuurgebied verdwijnen ten faveure van maatregelen die op papier beter zouden zijn voor de natuur. Klinkt dat vreemd, arbitrair en als een bureaucratische schijnwerkelijkheid? Drie keer juist, maar het is wél een gevaar dat grote delen van de Sallandse Heuvelrug verdwijnen.

“De omwonenden, zeven huishoudens, snappen niet dat uitgerekend op zo’n mooie plek, grenzend aan de Zunasche Heide en met riant uitzicht op de glooiingen van nationale park de Sallandse Heuvelrug, een zonnepark moet komen.

De initiatiefnemer is de Coöperatie Notter-Zuna (CONZ), die de duurzame voorziening in eigen beheer wil uitvoeren en exploiteren. Met de opbrengst hoopt het samenwerkingsverband projecten in de zorg en voor generatiebestendig wonen binnen de buurtschap te financieren.”


De politiek is ooverdovend stil, want ja: het klimaatbeleid leunt op steun van bijna alle partijen, van GroenLinks tot VVD. Alleen Forum voor Democratie doet nog een poging om de Zunasche Heide te redden:

“Politieke partij Forum voor Democratie (FvD) wil dat de provincie onderzoekt of er een verbod kan komen op zonneparken in natuurrijk en agrarisch gebied, zoals in Zuna.

De Statenfractie van het FvD vindt dat het dagelijks provinciebestuur de inwoners van Zuna gerust moet stellen door in geweer te komen tegen het geplande zonnepark van de lokale coöperatie. Bij dergelijke plannen moet volgens Forum het creëren van draagvlak altijd de boventoon voeren. Tattersall: „Dit project in Zuna levert daaraan geen positieve bijdrage. Er wordt onrust veroorzaakt onder de burgers door het plaatsen van een zonnepark waarvoor geen steun bestaat.”


Heel benieuwd of er zal worden geluisterd, of dat er gewoon roekeloos doorgebouwd wordt aan onrendabele duurzame luchtkastelen. Ook al weet ik vermoedelijk het antwoord al: het blijft goed om te hopen, toch?

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... -is-tegen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Door Tim Engelbart, 27 december 2019
Door misselijk ventje Tim Engelbart. icon_yawn.gif
De enige partij die zich tegen de aantasting van het landschap verzet, is Forum voor Democratie. :nietverstaan:

Tim heeft zo'n pesthekel aan de PVV dat hij het woord PVV niet uit zijn strot krijgt.

Ook de PVV verzet zich tegen de aantasting van het landschap.

De PVV wil een Overijssel dat niet is volgebouwd met windmolens en zonnepanelen. Het belastinggeld moet niet naar onnodige linkse energieprojecten maar naar zaken waar de burger in Overijssel echt iets aan heeft.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7662
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:Doggersbank. NATUURGEBIED de Doggersbank. De ondiepe zandbank die paaigebied is van haring en voedselbron van kabeljauw. Alsof dit schadevrij kan samengaan.
Oninteressant. Het gaat alleen nog maar om CO2.

Zogenaamd.

Want anders ging men wel kerncentrales bouwen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Pilgrim »

Windkrachtwaanzin: SPD wil burgers chanteren

Geplaatst op 2 januari 2020

Afbeelding

De Duitse regering heeft kennelijk nieuwe plannen om de samenleving nog meer te splijten en de burgers te chanteren: ze bereidt volgens informatie van de SPD op dit moment “windmolen-premies” voor om het verzet tegen windmolens voor de eigen huisdeur tegen te gaan. “De SPD wil bereiken dat diegenen die windmolens in hun buurt accepteren, en zodoende de uitbreiding van vernieuwbare energieën mogelijk maken, beloond worden”, zei de vicefractievoorzitter van de SPD, Matthias Miersch, tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Het zou enerzijds om geld voor de gemeenten gaan.

“Anderzijds moeten we echter ook rechtstreekse financiële prikkels voor de burgers creëren die in zulke gebieden wonen”, maakte Miersch duidelijk. In een werkgroep van de staat en de deelstaten zouden op dit moment meerdere concepten worden onderzocht. “Dat varieert van de deelname van de gemeenten aan de omzet van de windparken tot aan een ´windburgergeld´, dus rechtstreekse geldstromen voor alle betrokken omwonenden”, zei het bestuurslid van de SPD, Matthias Miersch.

Dat is pure chantage en moet de tegenstanders van windenergie de wind uit de zeilen nemen – hoezo “Elk verzet tegen de vernietiging van de natuur is te koop”.

En men heeft haast om de samenleving nog meer te splijten:

“We zouden het in het eerste kwartaal van het jaar met elkaar eens moeten worden.” Achtergrond: de stilstand bij de uitbreiding van windenergie bedreigt de doelstelling van de regering om het aandeel van de vernieuwbare energieën in de stroomvoorziening tot 2030 tot 65% te verhogen. De SPD-milieupoliticus verklaarde het offensief bij de vernieuwbare energieën in de “Neue Osnabrücker Zeitung” tot de “volgende grote toetssteen voor de grote coalitie” en verlangde van minister van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) een meer flexibele afstandsregeling voor windmolens: weliswaar zou de coalitie 1000 meter zijn overeengekomen, maar niet gedefinieerd hebben wat een woongebied met “significante woonbebouwing” zou zijn.

“Het voorstel van de heer Altmaier om hier al kleine dorpen vanaf vijf huizen toe te rekenen, is voor de SPD niet acceptabel!”, zei Miersch. “Hier is een andere orde van grootte nodig. Dat is heel duidelijk.”

En wanneer het verzet niet te koop mocht blijken zijn, dan wordt vanzelfsprekend de voorkeur gegeven aan een hardere manier van optreden:

De SPD wil de mogelijkheid van de burgers om windmolens voor de huisdeur via een klacht bij de rechter te verhinderen, beperken: “Langdurige planningsprocessen zoals nu zullen we ons niet meer kunnen veroorloven wanneer we de enorme transformatie de baas willen worden. Daarom zullen we praten over een hervorming van het planningsrecht, dus over hogere horden om tegen de windkracht op te treden”, aldus Miersch in de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Met het oog op het stoppen met de kolenmijnbouw eiste de SPD-politicus wettelijke beschermingen indien de overeenkomsten met de concerns niet voldoende zouden zijn: “De staat moet het recht hebben om in geval van twijfel kolencentrales uit te kunnen laten schakelen, omdat anders de doelstellingen niet gehaald worden”, zei Miersch. “De heer Altmaier moet voorzorgsmaatregelen nemen, zodat de exploitanten van kolencentrales niet met schadevergoedingspapieren aankomen zoals bij het stoppen met atoomenergie. En ik verwacht zijn wetsontwerp in de komende weken. Anders dreigt de consensus weer de mist in te gaan.” De milieupoliticus keerde zich energiek tegen geluiden uit de CDU door vertegenwoordigers van de economie en verschillende klimaatbescherming activisten om langer kernenergie te gebruiken: “Een terugkeer naar atoomenergie mag er niet komen. Dat zou uitermate gevaarlijk en helemaal verkeerd zijn”, zei Miersch. De definitieve opslag zou nog “miljarden” verslinden, en er zouden “desastreuze catastrofes” zoals in Fukushima dreigen. “In plaats van het atoom-spook uit de mottenballen te halen, zouden alle klimaatactivisten moeten inzien dat de toekomst alleen maar ligt in vernieuwbare energieën en in meer efficiëntie bij het energieverbruik”, aldus de vicefractievoorzitter van de SPD.

Rest de vraag wanneer er in Duitsland voor het laatst een tsunami is geweest.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/02 ... chanteren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Pilgrim »

Duitse Academies van Wetenschappen: Energietransitie is economische en ecologische nachtmerrie

Door Hans Labohm (Hoofdredacteur) | 31 december 2019 - 06:00

Afbeelding
Dunkelflaute. Foto: DW.

Het 4.600 miljarden-fiasco. Een politiek onverdachte studie onthult de illusie van de energietransitie als een economische en ecologische nachtmerrie.

Auteur: Fritz Vahrenholt - Vertaling: Martien de Wit

De eisen om te stoppen met kolen, olie en aardgas worden steeds extremer. Het begon met het irrealistische voorstel van de Kolencommissie. Deze commissie, waarvan de helft bestaat uit door de Bondskanselarij benoemde groene activisten, wil steenkool tegen 2038 afschaffen.

De invloedrijke groene politicus Robert Habeck en zijn vrienden riepen vervolgens op tot het verbod op verbrandingsmotoren in 2030. En toen het in april vier weken uitzonderlijk droog was (“Heel erg!” – “Dit is nog nooit eerder gebeurd!” ) riep Annalena Baerbock, in koor met de klimaatactivisten de crisis uit: verdubbeling van de CO2-prijs en een strenge regelgeving! De jeugdige klimaatspijbelaars uit sprookjesland roepen om een CO2-belasting nog dit jaar van € 180, “broeikasgasemissies tot nul” per 2035, en alles “100 % hernieuwbaar”.

Het is de moeite waard om de studie van het academieproject ‘Energiesysteme der Zukunft’ van de Unie van Duitse Academies voor Wetenschappen te raadplegen. De studie, gefinancierd door de federale overheid en geschreven door twee dozijn van de meest gerenommeerde professoren in Duitsland, gaat in 163 pagina’s over de haalbaarheid en kosten van de zogenaamde energietransitie. De bevindingen lijken mij deprimerend.

Nadenken verboden
Men zou zich vooraf kunnen afvragen waarom de samengebalde technische deskundigheid van onze Duitse hogescholen en universiteiten de toekomst van onze energievoorziening uitsluitend op twee technologieën (windenergie en zonne-energie) wil baseren. Blijkbaar verbiedt de heersende ideologie zelfs het nadenken over alternatieven, zoals kernfusie (inherent veilige kernenergie zonder langdurig gevaarlijk afval zoals bij de Dual Fluid Reactor), CO2-vrij gebruik van steenkool (met koolstofopslag). Het risico van het ontbreken van alternatieven komt niet ter sprake. Desondanks is het nog steeds de moeite waard om van deze studie kennis te nemen om een idee te krijgen van wat ons te wachten staat.

Alle sectoren (elektriciteit, verkeer/transport en verwarming) worden bij elkaar genomen. En kijk eens: 80% van de energiebehoefte in Duitsland wordt nu gedekt door fossiele brandstoffen, 7,5 % door kernenergie, 13 % door hernieuwbare energiebronnen. Als van de hernieuwbare energiebronnen waterkracht en biomassa (inclusief biogas en biobrandstof) worden afgetrokken, blijft het volgende over: 1,5 % van de primaire energie wordt opgewekt door windenergie en 1 % door zonne-energie (pagina 10 van de studie). Samen is dat 2,5 % wind- en zonne-energie. Nog een lange weg naar 100 %.

Er is ook te lezen: als je tegen 2050 90% minder koolstofdioxide wilt uitstoten, dan is “met ongeveer 1150 TWh (terawattuur) bijna twee keer zoveel elektriciteit nodig als vandaag”, omdat verkeer en warmte geëlektrificeerd moeten worden. Omdat de focus alleen op wind- en zonne-energie ligt, komt de studie tot de conclusie: “In dit geval zou de geïnstalleerde output van wind- en zonne-energie zevenvoudig (bij constant energieverbruik) moeten worden verhoogd in vergelijking met vandaag.”

Vandaag hebben we ongeveer 28.000 windturbines in Duitsland met een capaciteit van 57.000 megawatt (MW) en 46.000 MW zonne-energie. Een zevenvoudige toename van zonnepanelen zou bijna alle mogelijke daken en andere plaatsingsmogelijkheden bedekken. Een zevenvoudige toename van windenergie zou het Duitse landschap radicaal veranderen, zelfs als de capaciteit van de afzonderlijke windmolens zou verdubbelen. Verspreid in een netwerk over het hele land, zou er om de 1,5 kilometer een 200 meter hoge windmolen zijn. Je moet je dit eens voorstellen.

Bij nader inzien blijkt de zoete droom van een zachte energietransitie een ecologische nachtmerrie te zijn. De studie suggereert ook economische en sociale afgronden waarnaar we vrolijk op weg zijn. “De dominantie van fluctuerende hernieuwbare energiebronnen vereist een hoge mate van flexibiliteit aan zowel aan de kant van de elektriciteitsproductie als aan de verbruikerskant”, aldus de studie. In heldere taal: als er door de grillen van het weer, de wind en de zon geen energie leveren, moeten de verbruikers het maar zonder energie doen.

Maar in hun ideale scenario kan de mooie nieuwe wereld van decentrale energieopwekking het toch niet zonder grote centrale energiecentrales doen. De studie schat dat er tot 100.000 MW nodig is aan grote energiecentrales – uiteraard op basis van biogas, synthetisch methaan of waterstof – om het net stabiel te houden en totale stroomuitval op de korte termijn te voorkomen. Ter vergelijking: de huidige capaciteit van grote energiecentrales is ongeveer 90.000 MW.

Licht of warmte is de vraag
Het is ook ontnuchterend om te beseffen dat batterijen alleen als opslag voor korte tijd kunnen dienen. De voorwaarde voor langdurige opslag zou de succesvolle ontwikkeling van “power-to-gas” zijn, d.w.z. de omzetting van windenergie door elektrolyse in waterstof of methaan. Dat is nog steeds absurd duur vandaag, maar we zullen dat misschien ooit gaan doen, op een of andere manier. De auteurs waarschuwen echter dat er ondanks alles conflicten kunnen ontstaan tussen “power-to-heat” (energie voor warmte) en de conventionele elektriciteitsvraag in dagen van Dunkelflaute (geen zon en geen wind in de winter). Dat wil dan zeggen: licht of verwarming? Dat is de vraag. De auto blijft bij een Dunkelflaute sowieso thuis staan.

Last but not least corrigeren de auteurs de wijdverbreide illusie dat autobatterijen kunnen worden gebruikt om elektriciteit op te slaan: “De buffercapaciteit van de elektrische vloot heeft een bereik van enkele uren” (pagina 57 van de studie).

De vereffening van de grillen van het weer hangt ook af van de vraag of “autobezitters bereid zijn om hun accu’s beschikbaar te stellen voor het systeem”. In het ergste geval kan het gelijktijdig opladen van veel auto-accu’s op bepaalde tijdstippen van de dag een extra belasting van het stroomnet betekenen. Gevreesd moet worden dat de Duitsers ook in de groene toekomst zelf willen bepalen wanneer ze willen rijden en wanneer niet. Nadat alle straten in de steden voor veel geld zijn opengebroken om de noodzakelijke distributienetwerken uit te breiden, is de burger misschien niet bereid om nog meer financiële offers te brengen.

En gratis is de mooie nieuwe wereld van Greta, Annalena en Robert helaas niet. Hiervan kun je, als je in de diepe afgrond kijkt, echt duizelig worden. De auteurs gaan uit van een 60% CO2-reductie, die moet worden bereikt per 2030 (pagina 116 van de studie, grafiek 35).

Het huidige systeem van energievoorziening kost € 250 miljard per jaar. Als men de tussentijdse CO2-doelstelling in de komende tien jaar wil bereiken, kost dit 1500 miljard extra. Bij een verhoging tot 75% CO2-reductie verwachten de auteurs nog eens 800 miljard, en met een verhoging tot 85% nog eens 1000 miljard. Voor een stijging van 85 tot 90% CO2-reductie tegen 2050 zou nog eens 1300 miljard nodig zijn. Alles bij elkaar levert dit het lieve sommetje van € 4600 miljard op.

Clusterrisico met wind en zon
Duitse huishoudens zouden € 4600 miljard moeten uitgeven om 800 miljoen ton CO2 minder uit te stoten. Dit is de hoeveelheid CO2 die China jaarlijks uitstoot. Laat de ouders van de klimaatspijbelaars van ‘Fridays for Future’ de 4600 miljard het goed begrijpen: dat is € 320 voor elk Duits huishouden elke maand gedurende dertig jaar – extra notabene. En als het aan Greta en haar volgelingen lag, die binnen vijftien jaar 100% hernieuwbare energie eisen, zou dat € 640 per maand extra zijn – aangenomen dat de Duitse energievoorziening en de economie nog niet zijn ingestort.

Nota bene: als men deze € 640 aftrekt van het gemiddelde Duitse inkomen (netto € 1890 per maand), zouden hele volksstammen Duitsers onder of nabij de armoedegrens (60 procent van het gemiddelde netto inkomen) moeten leven.

Duitsland is zelfs niet in staat de omschakeling van de stroomvoorziening op middellange termijn te realiseren. Het Bundesnetzagentur waarschuwt dat er tegen 2022 een reservecapaciteit van 10.000 MW (wat overeenkomt met tien kerncentrales) moet zijn opgebouwd. In plaats van het te voorziene elektriciteitsprobleem op te lossen, breiden we het uit met elektrificatie van warmte en mobiliteit. Deze drie sectoren, die voorheen werden gekenmerkt door verschillende energiebronnen (steenkool, aardgas, olie, kernenergie), moeten in wezen afhankelijk worden gemaakt van één enkele energiebron: elektriciteit, gevoed door wind en zon.

Afbeelding
Fritz Vahrenholt.

In de particuliere sector zou men spreken van een onverantwoord clusterrisico. Wind en zon bepalen wanneer we onze auto kunnen gebruiken, hoeveel warmte we in de winter kunnen gebruiken en wanneer het licht kan worden ingeschakeld. Dit nu wordt een duurzame kortsluiting genoemd.

Prof. Dr. Fritz Vahrenholt promoveerde in de scheikunde en is eredoctor aan de universiteit van Hamburg. Als vertegenwoordiger van de SPD was hij milieu-senator in Hamburg (1991 tot 1997). Onder kanselier Gerhard Schröder werkte hij ook als consultant voor energiekwesties op federaal niveau.

Bron hier.

De Studie “Energiesysteme der Zukunft” kan hier worden gedownload.

https://www.climategate.nl/2019/12/duit ... mUMZGYeqfs
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Ariel »

Raadsleden onder de indruk na windexcursie: ‘Molens hebben meer impact dan gedacht’

Afbeelding

Ze maken soms gigantisch veel herrie. En ze kunnen de leefomgeving enorm beïnvloeden. Eenmaal terug van hun ‘windexcursie’ zijn lokale politici behoorlijk onder de indruk van de overlast van windmolens in Nieuw Beijerland.

,,De emoties liep soms hoog op”, zag Jan Raaimakers van de SP in Bernheze. ,,Tot twee keer toe kreeg een volwassen man een brok in zijn keel toen hij over de herrie en de verpesting van zijn leefomgeving sprak. De hele groep viel stil.”

Hij gaat verder: ,,Misschien is de impact van die molens nog wel groter dan velen van ons denken. Laat dat een les zijn van vandaag. Net zoals dat er goede regelingen moeten komen als mensen overlast hebben. Sommige huizen daar zijn nu praktisch onbewoonbaar.”

Een klein twintigtal raads- en commissieleden stapte zaterdagochtend in Heesch op de bus naar Nieuw Beijerland. Op uitnodiging van actiegroep ‘Eerlijk over Heesch-West’ bekeken ze er windmolens die vergelijkbaar zijn met de exemplaren die staan ingetekend op het toekomstige industrieterrein onder de A59.

Ook Ellen Neelen van Progressief Bernheze bestempelt het uitstapje als indrukwekkend. ,,Ik ben blij dat ik ben meegegaan”, zegt ze. ,,Omdat we veel dingen hebben gehoord die ons kunnen helpen. Dat je rekening moet houden met de afstand tot de windmolens bijvoorbeeld. Maar ook met het bouwjaar van de huizen en dus de isolatie. We moeten met elkaar in gesprek blijven om tot de beste variant te komen”

Nog meer huizen te koop

Twee maanden terug maakte de actiegroep ook al eens zo'n ‘windexcursie‘, toen vooral om zélf meer te leren over de windmolens. Sindsdien is er volgens initiatiefnemer Femke Zwaal weinig veranderd. ,,Hooguit dat er nu nóg meer mensen hun huis te koop hebben gezet.”

Van de meereizende politici zijn er 13 actief in Bernheze, 5 in Den Bosch en slechts 1 in Oss. Dat is SP'er Adrie Geerts. ,,Dat verbaast mij ook”, zegt hij. ,,Voor inwoners van Geffen is Heesch-West van groot belang. En met de Lithse polder krijgen we nog volop discussie over windmolens. Er was plek genoeg in de bus.”

Niet positiever
Over zijn ervaring in Nieuw Beijerland is hij duidelijk. ,,Deze molens maken veel meer geluid dan op de andere windparken waar ik geweest ben. Ik ben er na zaterdag zeker niet positiever op geworden.”

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17465
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Windmolens en zonnepanelen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Volgens mij heeft waterstof de toekomst.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie