Terreur in Somalië

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Somalië

Bericht door Pilgrim »

BREAKING!: Aanslag door “islamisten” op hotel in Somalië – aantal doden stijgt

Geplaatst op 13 juli 2019

Afbeelding
Leden van de islamitische terreurmilitie Al-Shabaab in Somalië.

Veiligheidstroepen in Somalië in Somalië hebben na ongeveer tien uur een einde gemaakt aan een terreuraanval op een hotel.

Bij een meerdere uren durende aanslag door de radicaalislamitische Al-Shabaab militie in het zuiden van Somalië werden volgens informatie van de veiligheidstroepen minstens 26 mensen gedood en raakten 30 anderen gewond.

Onder de gedode mensen zouden zich ook twee Amerikanen, een Brit, een Canadees, drie Tanzanianen en drie Kenianen bevinden, verklaarde de president van de deels autonome regio Jubaland in het zuiden van Somalië vandaag.

De aanslag op het hotel Medina in de havenstad Kismayo begon vrijdag al. Zaterdag had men de situatie onder controle. Het aantal doden zou nog kunnen stijgen, zei de woordvoerder van de veiligheidstroepen, Mohamed Abdiweli, vandaag tegenover het persbureau AFP.

“De veiligheidstroepen hebben nu de controle overgenomen, de laatste terrorist is doodgeschoten”, zei Abdiweli.

Volgens Abdiweli lagen er zaterdagmorgen nog doden en gewonden in het grotendeels verwoeste hotel.

“We weten nog niet het exact aantal doden. Tot nu toe werden er twaalf doden bevestigd en meer dan 30 gewonden”, zei Abdiweli.

In het begin was er door de autoriteiten sprake van zeven doden.

“Het hele gebouw is verwoest”
Volgens informatie van de autoriteiten was er eerst een autobom bij de ingang van het hotel geëxplodeerd, voordat dit door gewapende terroristen werd aangevallen. Er vonden gevechten met de veiligheidstroepen plaats, die meerdere uren duurden. Ooggetuigen berichtten van “chaos” in het hotel.

Volgens ooggetuige Muna Abdirahman droegen de aanvallers politie-uniformen. “Het hele gebouw is verwoest”, zei Abdirahman. Veiligheidstroepen zouden het hele terrein afgesloten hebben.

Op het moment van de aanslag bevonden zich, voorafgaande aan de regionale verkiezingen, vooral politici en ondernemers in het centraal gelegen hotel.

Onder de doden zou zich ook een voormalige minister van het plaatselijk bestuur en een afgevaardigde bevinden, zei Abdi Dhuhul, vertegenwoordiger van de veiligheidstroepen, tegenover AFP.

De Somalische journalistenvakbond SJS bevestigde de dood van de journalisten Mohamed Sahal en de online activiste Hodan Naleyeh. “Dit is een hele treurige dag voor Somalische journalisten”, verklaarde de voorzitter van de SJS, Ahmed Mumin.

“Islamisten” eisen de verantwoordelijkheid voor de aanslag op
De aan het netwerk van Al-Qaida verbonden Al-Shabaab militie eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanval op het populaire hotel in het centrum van Kismoya.

De Al-Shabaab militie controleerde jarenlang grote delen van Somalië en pleegt nog steeds regelmatig aanslagen, vooral in Mogadishu. Bij een explosie van een autobom bij een checkpoint in de buurt van het parlement werden daar in juni minstens acht mensen gedood en raakten er 16 gewond.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/13 ... en-stijgt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16553
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Somalië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wie het weet mag het zeggen.
Dit is nog altijd een vrij forum.
Ook voor moslims.
Beledigen doen wij niet aan.


Wij stellen diagnoses.

Dat schijtland Somalië is toch 'honderd' procent islamitisch? Wat is dan het probleem? Wat wil die Shis-Kebab brigade nu eigenlijk? Ach, maar natuurlijk, vrouwen moeten onderdrukt worden en gesluierd zijn en dat zijn ze niet allemaal. Men leeft niet volgens het profetenmodel Mohammed waar in de voetsporen van deze beruchte psychopaat pedofiel en halal-sadist getreden moet worden. Volg de Koran en je komt vanzelf bij Mohammed uit. Want Allah de knecht van Mohammed was net zo'n schoft, sadist en oorlogstirannieke zieke discriminerende racistische fascist als profeet Mohammed himself.

Mijn diagnose: mohammedanen zijn al meer dan 1400 jaar besmet met het virus Islam. Een ongeneeslijke ziekte die verklaart waarom moslims zijn die ze nu zijn: een ongeneeslijke mislukte mensensoort.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Vele tientallen doden bij aanslag in Mogadishu

Bericht door Marieke »

Bij een aanslag met een bomauto zijn zaterdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu ten minste 76 mensen om het leven gekomen. Het dodental zal volgens de autoriteiten nog oplopen. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie velen ernstig. De aanslag is niet opgeëist, maar wordt toegeschreven aan de terreurorganisatie Al-Shabab die nauwe banden heeft met Al Qaida.
Ooggetuigen beschreven hoe de bom, die tot ontploffing kwam op een drukke controlepost in de stad, dood en verderf zaaide. ‘Het enige wat ik kon zien waren verminkte lichamen. Sommige slachtoffers waren zo ernstig verbrand dat ze niet herkenbaar waren’, zei Sakaruye Abdukadir tegen internationale media. Onder de slachtoffers zouden veel studenten en kinderen zijn.

De islamistische Al-Shabab-groep pleegt al een decennium bloedige aanslagen. Eerder deze maand nog werd in de hoofdstad een hotel aangevallen dat geliefd is bij politici, diplomaten en hoge militairen. Bij die aanslag kwamen vijf mensen om het leven.

De zwaarste aanslag waarvoor Al-Shabab verantwoordelijk wordt gehouden, dateert van oktober 2017. Daarbij kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven. De terreurorganisatie heeft die aanslag – eveneens met een autobom – nooit opgeëist, mogelijk vanwege het extreem hoge dodental dat haar imago als bestrijder van de corrupte overheid zou schaden.

De aanslag van zaterdag vergroot de twijfel over de macht van de Somalische autoriteiten om de islamitische terroristen onder de duim te houden. De komende maanden vertrekt een troepenmacht van de Afrikaanse Unie die de autoriteiten jarenlang heeft bijgestaan. Al-Shabab heeft in grote delen van het land in de Hoorn van Afrika vrij spel. Afpersing is een belangrijke bron van inkomsten.
Bron: http://www.volkskrant.nl

(Volgens mij stond dit artikel nog niet op de site. Mijn excuses als dat wel het geval is).
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16553
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De VS voerden zondag ook drie luchtaanvallen uit op twee locaties in Somalië, waarbij vier strijders van de terreurbeweging Al-Shabaab zouden zijn omgekomen. Deze operatie lijkt een reactie op een aanslag met een vrachtwagen vol explosieven op een druk kruispunt in de Somalische hoofdstad Mogadishu zaterdag, waarbij zeker negentig omstanders omkwamen.
(29 december 2019)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16553
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

En te weten dat Somalië puur (100%) islamitisch is.

Vandaar dat het één grote moorddadige koleretroep is in de geest van de historische Arabische kwelgeest en zelfbenoemde Allah-geleerde Mohammed.

En te weten dat
wij zonder schroom en met valse vaderlandsliefde mensen welkom heten uit deze achterlijke cultuur met hun barbaarse gewoonten, die men het liefst ook hier nog in onze beschaving in ere houdt, maar hier hoe dan ook verboden is. Ach, moslims zijn nu eenmaal welbekende parasieten op onze kenniseconomie en beschaving.

VROUWENBESNIJDENIS

Een nationale Somalische geloofstraditie die nog altijd in stand wordt gehouden en valt onder de Nederlandse noemer CULTUURVERRIJKING.

Walgelijk gewoon om onze samenleving te mixen met de onverzoenlijke barbarij uit Somalië. Wij zijn als beschaafd land afgegleden in de rol van afvoerputje van de mislukte mensensoort 'moslims'.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Pilgrim »

Somalië: Minstens vijf doden bij aanslag op hotel in hoofdstad Mogadishu

Geplaatst op 16 augustus 2020

Afbeelding
Leden van de islamitische terreurbeweging Al-Shabaab.

Bij een gewapende overval op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vandaag minstens vijf mensen gedood. Uit veiligheidskringen van de Somalische regering was te horen dat er bij de aanval meer dan ten mensen gewond zouden zijn geraakt; het aantal slachtoffers zou nog groter kunnen worden.

Direct voor de bestorming van het aan het strand gelegen Hotel Elite explodeerde voor het gebouw een autobom, aldus een politieagent en ooggetuigen. Volgens hen waren er in het gebouw schoten te horen.

“De explosie was enorm, en ik heb rook in het gebied gezien”, vertelt de ooggetuige Ali Sajid Adan. “Er heerst chaos en de mensen vluchten naar de omliggende gebouwen.”

Politieofficier Adan Ibrahim zei tegen AFP dat de handelwijze van de aanvallers doen denken aan aanvallen van de radicaalislamitische militie Al-Shabaab. De militie, gelieerd aan het extremistennetwerk Al-Qaida, vecht tegen de internationaal erkende regering in Mogadishu en pleegt steeds opnieuw aanslagen in de Somalische hoofdstad.

Bij een aanslag door de militie op 8 augustus werden in Mogadishu zeven mensen gedood. De extremisten hadden een autobom bij de ingang van een militair steunpunt tot ontploffing gebracht. Het Oost-Afrikaanse land, waarin jarenlang burgeroorlog heerste, is tot op de dag van vandaag steeds opnieuw het toneel van aanslagen en geweld.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/16 ... mogadishu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
ma aug 17, 2020 12:52 pm
Somalië: Minstens vijf doden bij aanslag op hotel in hoofdstad Mogadishu
Er zijn inmiddels zo'n zestien doden gevallen bij de aanval op hotel Mogadishu.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Ariel »

Jan. 31, 2021
Militants Storm Hotel in Somali Capital and Blasts Rock Area

The authorities said nine people, including four militants, had been killed at the Afrik Hotel. The extremist group the Shabab was believed to be behind the attack.
Het blijkt dat er een Nederlander Somalier is omgekomen tijdens de aanslag.

Het gaat om de 35-jarige Fahad Abdirahman, een Nederlander uit Assen van Somalische afkomst. Ze werden volgens Abdirahmans achternicht Nawal Mustafa doodgeschoten in hun hotelkamer. Ze verbleven daar na hun bruiloft, een week eerder ook in Somalië.

Al-Shabaab pleegt vaker aanslagen op hotels in Mogadishu. Abdirahman was zich daarvan bewust toen hij naar Somalië reisde voor zijn huwelijk, maar hij liet zich daardoor niet afschrikken, aldus Nawal Mustafa. "De meeste Somaliërs gaan gewoon door."

Mijn onderbuik zegt: Jammer voor zijn familie, maar voor ons Nederlanders betekent het dat er weer een woning beschikbaar is die waarschijnlijk aan een andere asielzoeker toegewezen zal worden. Verder scheelt het een eeuwig durende uitkering, en heel veel kinderbijslag voor hun toekomstige 10 kinderen die nu niet meer uitgekeerd hoeft te worden.

Nou ja, nogmaals, de man en zijn nieuwe vrouw hadden voor mij niet dood hoeven te gaan, maar.......
Bij aanslag omgekomen Nederlander was in Somalië voor eigen huwelijk’

Bij de aanslag in de buurt van een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu is een Nederlander omgekomen. Volgens het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland gaat het om een 35-jarige man van Somalische afkomst uit Assen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een Nederlander is omgekomen.

De man was vanwege zijn huwelijk aanwezig in Hotel Afrik, waar hij met zijn Saoedische vrouw verbleef. Ook zij is overleden. Tijdens de aanslag had hij nog telefonisch contact met familie in Somalië, zegt een familielid van hem in het programma. Zondagavond vond bij het hotel eerst een ontploffing plaats, waarna meerdere gewapende extremisten in het hotel het vuur openden op de aanwezigen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de terreurorganisatie al-Shabaab, die banden heeft met al-Qaeda. Bij het vuurgevecht met de politie, dat enkele uren duurde, zijn vier terroristen gedood. Ook is de voormalig generaal en minister van Defensie Mohamed Nur Galal om het leven gekomen. Volgens de autoriteiten van het land zijn er in totaal negen doden gevallen en raakten tien burgers gewond bij de aanslag.

Al-Shabaab pleegt vaker zelfmoordaanslagen in Mogadishu, met als doel de Somalische regering omver te werpen. De dodelijkste aanslag werd gepleegd in 2017. Toen kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven door een zware vrachtwagenbom. Hotel Afrik is populair bij binnen- en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, buitenlandse bezoekers en journalisten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Ariel »

Poging zoveel van Al Shabaab om de Somalische regering omver te werpen . Gaat het deze keer lukken? Moslims staan er om bekent dat ze net zolang doorgaan totdat ze een islamitische staat kunnen vestigen.
Twee bomaanslagen in Mogadishu, nog steeds geweerschoten bij hotel

Een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu is na twee aanslagen met autobommen en een vuurgevecht bezet door een groep aanvallers. Dat melden de lokale autoriteiten. Er zijn zeker negen gewonden gevallen.

"Twee autobommen waren gericht tegen hotel Hayat. Eén raakte de slagboom in de buurt van het hotel en de andere ging af bij de poort van het hotel", zegt een politieagent tegen persbureau Reuters. "We denken dat de daders zich momenteel in het hotel bevinden." Volgens een getuige zijn er nog steeds geweerschoten te horen bij het hotel.

Terreurgroep Al Shabaab, die naar eigen zeggen banden heeft met Al-Qaida, heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, meldt SITE, een groepering die jihadistische organisaties volgt. Al Shabaab probeert al ruim 10 jaar om de Somalische regering omver te werpen om een islamitische staat te vestigen in Somalië. De beweging werd in 2011 door het leger verdreven uit Mogadishu, maar heeft nog delen van het platteland in handen en pleegt in de hoofdstad geregeld aanslagen.

Het Hayat hotel is een populaire locatie bij overheidsfunctionarissen, aldus Reuters.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terreur in Somalië

Bericht door Ariel »

Veel doden bij gijzeling in hotel Mogadishu

Bij een gijzeling door terroristen van de beweging al-Shabaab zijn in de Somalische hoofdstad Mogadishu zeker vijftien doden gevallen. De jihadisten lieten vrijdagavond twee autobommen ontploffen bij het Hayat Hotel en drongen het pand daarna binnen. De veiligheidstroepen zijn er zaterdag nog steeds niet in geslaagd de terroristen uit te schakelen.

Het hotel vlakbij de luchthaven is volgens ooggetuigen voor een deel verwoest. Het was een geliefde ontmoetingsplek van politici en overheidsfunctionarissen. Al-Shabaab (de jeugd) zaait al vijftien jaar dood en verderf in het land en zegt een streng islamitische staat na te streven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie