Tijd om milieufreak te worden?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.

Houd jij je bezig met het milieu?

Ja. Ik ben anti-milieu en koop alles zo goedkoop en vervuilend mogelijk. Ik ben de anti-hippie!
2
9%
Ja. Ik houd me graag bezig met het vitten op Greenpeace-mensen als ze weer eens op de tv zijn; heerlijk om te roepen: Zoek es een normale baan man!
2
9%
Nee. Ik denk er nooit aan. Walvissen gaan toch eens een keer dood en als wij die bomen niet vellen doet een bosbrand of moslim het wel.
2
9%
Nee. Maar dat is omdat ik het niet interessant vind.
4
17%
Nee. Maar dat is omdat het me te deprimerend is.
2
9%
Ja. Ik koop vaak de duurdere eco-versie maar besef wel dat ik er niet aan kan ontsnappen dat ik óók een ecologische voetafdruk heb.
8
35%
Ja. Ik voel me superschuldig, en ik wil alles doen om te voorkomen dat ik het milieu belast!
3
13%
Ja. Ik vind dat zo'n zalig gevoel, dat ik steeds voor de bio-eco-versie ga, en dat iedereen dan ziet: Tjonge, wat is die goed bezig!
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 23

Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

https://www.milieucentraal.nl/over-mili ... s-op-maat/
Hier kan je te weten komen hoeveel CO2 uitstoot je vliegvakantie geeft.
Naar de Antillen geeft zeker 2500 kg CO2. Die hoeveelheid is ook goed voor een halfjaar lang vijf keer per week van Utrecht naar Amsterdam rijden met de auto om je brood te verdienen.

En wat doet Jetten? carnaval vieren op een overzees eiland.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Warmtepomp faalt: deze bewoners verbruiken evenveel stroom als huishouden van 12 personen

26 februari 2020

Afbeelding

Het is leuk om in Harderwijk te wonen. Daar is een kantoorgebouw aan de Touwbaan onlangs omgetoverd tot wooncomplex. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp.

Bewoners van de starterswoningen zien zich geconfronteerd met extreem hoge energierekeningen.

Sommigen van hen verbruiken evenveel stroom als een huishouden van 12 personen.

Niks aan de hand
De woningen zijn voorzien van een warmtepomp die onder andere zorgt dat er warm water uit de kraan komt.

Laura Dirksen kreeg te horen dat ze rekening moest houden met een termijnbedrag van ongeveer 30 euro. Na een maand had ze al voor meer dan 220 euro aan energie verbruikt.

De verhuurder liet de warmtepomp nakijken en zei dat ‘er niks aan de hand was’.

1200 euro
Dirksen verwacht dat ze aan het eind van het jaar zo’n 1200 euro moet bijbetalen.

Energieleverancier Vattenfall vroeg haar of ze misschien een sauna in haar huis had.

Samen met een aantal andere bewoners schakelde ze het tv-programma Radar in, dat een specialist naar de warmtepompboiler liet kijken. Die zei dat het apparaat niet geschikt is voor het verwarmen van woningen.

Duurzaam is ook duur
De verhuurder, Vandenbrink Onroerend Goed, zei in een reactie dat ‘duurzaam ook duur is’.

Zou er familie van Rob Jetten bij Vandenbrink werken? Die zei onlangs op tv dat ‘stikstof een verstikkende werking heeft op de natuur’.

https://www.ninefornews.nl/warmtepomp-f ... -personen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Asbestdaken saneren oké, maar op een eerlijke manier
De afgelopen dagen schreef Trouw over het probleem van de asbestdaken (Trouw, 24 februari). Het blijkt dat dat oude probleem, naast stikstof, de virusuitbraak en een marinierskazerne, nog steeds speelt. Het gaat nu over de plannen van de overheid om de zaak weer in beweging te krijgen en over de weerstand van diverse groepen van betrokkenen om daaraan mee te werken. Wat veroorzaakt die weerstand?

Wat betreft de particuliere woning-eigenaren zijn er twee belangrijke problemen: de noodzaak van de operatie en de kosten. Alleen al met de btw over de kosten van sanering en het nieuwe dak zijn honderden miljoenen euro’s gemoeid, duizenden euro’s per woning. Dat is de woningeigenaar een doorn in het oog. Waarom moet de overheid aan een maatregel ten behoeve van de volksgezondheid zoveel geld verdienen?

Dat schrijnt des te meer, omdat het aan diezelfde overheid is te wijten dat asbest überhaupt als bouwmateriaal is toegepast. Die heeft onder invloed van de asbestlobby (Eternit) de verwerking van asbest tot en met 1993 toegestaan, hoewel de gevaren al lang bekend waren. De slachtoffers die nu nog steeds jaarlijks vallen, hebben hun besmetting nagenoeg allemaal in de jaren voor 1993 opgelopen, voornamelijk werkend in en met asbest.

Dat doet de vraag rijzen hoeveel gevaar voor asbestziekten de daken op woningen nu eigenlijk vormen. Daar is nooit onderzoek naar gedaan. De overheid redeneert aldus: asbest is gevaarlijk, de grootste bron van asbest is momenteel het asbest ingepakt in dakbedekking, dus die dakbedekking is gevaarlijk en moet weg.

De schatkist wordt er ook nog flink wijzer van

Waarom worden er geen steekproeven gedaan in wijken met asbestdaken? En zijn er afwijkende sterftecijfers uit dergelijke wijken bekend? Je zou zeggen dat er wel wat onderzoek aan een kostenpost van miljarden zou mogen worden besteed. Maar misschien is dat overbodig, als de kosten geheel aan particulieren kunnen worden toegeschreven en de schatkist er ook nog flink wijzer van wordt.

Wij zijn geen tegenstander van asbestdaksanering, maar het moet wel op een manier die rekening houdt met de belangen van de woningeigenaar. En we willen vooral een eerlijke verdeling van de verantwoordelijkheid voor de oplossing. In de huidige plannen ontbreekt die. Dat is de reden dat wij er niet aan willen meewerken.
https://www.trouw.nl/opinie/asbestdaken ... ~be497c22/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

FOTO: De GroenLinkse moord op onze natuur

Afbeelding

(Voor de biomassa-centrales.)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

"Het is een slimme lobby geweest van de energiebedrijven, de pellethandel, de centralebouwers en al die mensen eromheen, die aan de biomassa veel geld verdienen"

Er moeten nog ruim 600 grote houtkachels (zgn. biomassacentrales) bij komen in ons land. Dat is slecht voor het milieu maar goed voor het klimaat, zo is mij duidelijk gemaakt.
Burgerverzet tegen biomassacentrales groeit
Het volksverzet tegen honderden in Nederland geplande biomassacentrales groeit. Door de massale houtstook neemt de uitstoot van CO2 en fijnstof niet af, maar juist tóé; met gevaar voor de volksgezondheid, waarschuwen onder meer RIVM en GGD. Dit voorjaar willen tegenstanders de straat op, naar het Malieveld: „We zitten op een omslagpunt, we krijgen steun uit alle hoeken.”

Nederland moet zo snel mogelijk van het gas af, vindt het kabinet. Een oplossing ziet de coalitie in de inrichting van zeshonderd biomassacentrales: energiecentrales die op grote schaal hout verbranden. Zo kunnen, volgens minister Eric Wiebes (VVD), de doelstellingen uit het klimaatakkoord worden gehaald.

Probleem: die zwaar gesubsidieerde biomassacentrales zijn enorm vervuilend. Een stuk vervuilender dan het schone aardgas en vervuilender zelfs dan de ouderwetse kolencentrales. Elektriciteit opwekken door houtverbranding levert 20 procent meer stikstof, fijnstof en broeikasgas op dan stroom uit een kolencentrale, concludeerden onderzoekers. RIVM en GGD waarschuwen: kijk goed naar de gevolgen voor de volksgezondheid.

Complete bossen vernietigd

De massale houtkap bedreigt bovendien de natuur; niet alleen die in Nederland, maar tot in de Verenigde Staten en de Baltische landen, waar complete bossen worden vernietigd om te voldoen aan de stijgende vraag naar hout.

Jildert Huitema (39) is mede-initiator van het landelijke protest tegen de biomassacentrales. Huitema woont op Amsterdam-IJburg, vlak bij de biomassacentrale van Diemen, die de grootste van Nederland moet worden. Die centrale moet warmte leveren aan gasloze huizen in Amsterdam en Almere.

Bezwaren tegen biomassa

Huitema, die als marketing strateeg voor grote multinationals werkte, werd wantrouwend tijdens een infoavond van energiereus Vattenfall, uitbater van de centrale. „Het zou alleen om restafval gaan, werd ons verteld. Maar als je doorvroeg – bijvoorbeeld waarom de complete gemeenteraad van Diemen tegen de plannen was – dan kwamen er slechts ontwijkende antwoorden. Ik ben mij in de kwestie gaan verdiepen en stuitte op al die bezwaren tegen biomassa. Toen hebben we op IJburg met anderen een coalitie gevormd en is de bal gaan rollen. Bij een inloopavond zat het bomvol, een dampende zaal met wel tweehonderd man.”

Bekende milieu-activist

Interessant: het Comité Schone Lucht, dat Huitema oprichtte met Fenna Swart, krijgt steun uit uiteenlopende hoeken: zowel uit klimaatsceptische kringen, als van de bekende milieu-activist Johan Vollebroek en een organisatie als Greenpeace.

Huitema: „Het is een breed, gemêleerd gezelschap. Vooral doorsnee Nederlanders, die echt last hebben van die centrales. Als je in Zaandam je kinderen op school hebt naast een biomassacentrale zonder filters en die school staat blauw van de rook, dan word je heel ongelukkig. Of als je in Ede een autobedrijf hebt en je moet telkens de fijnstof van je auto’s wassen, terwijl je je realiseert ’die troep adem ik nog in ook’.”

Steun uit alle hoeken

Veertig lokale comités hebben zich inmiddels aangesloten bij Huitema’s initiatief. Zaterdag 18 april wil het Comité optrekken naar het Malieveld. Huitema: „Als de corona-crisis het toelaat, anders stellen we het uit. Lokale partijen – ook die uit de regeringscoalitie – zijn vaak tegen de komst van de centrales, maar minister Wiebes en ook Eurocommissaris Frans Timmermans blijven biomassa maar zien als dé oplossing. Het is enorm moeilijk om met hen in gesprek te komen. Onze woede moet kennelijk eerst zichtbaar worden in Den Haag, misschien dat de bezwaren dan gaan indalen. Maar we zitten op een omslagpunt, we krijgen steun uit alle hoeken.”

Slimme lobby

In het biomassa-project gaat zo’n 12 miljard euro om aan subsidies: de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Huitema: „Al dat geld is inmiddels vergeven. Het is een slimme lobby geweest van de energiebedrijven, de pellethandel, de centralebouwers en al die mensen eromheen, die aan de biomassa veel geld verdienen. Zij hebben de politici voorgehouden dat biomassacentrales de oplossing zijn en biomassa als duurzame brandstof is vervolgens groot in het klimaatakkoord terechtgekomen. Men is er gewoon ingetrapt.”

Intussen, vervolgt Huitema: „Er zijn gigantische hoeveelheden hout nodig voor de centrales. Complete bossen in de Verenigde Staten en de Baltische staten worden nu gekapt. In de Baltische landen bleken hoogwaardigheidsbekleders, tot het niveau van minister, te profiteren van die handel. In Roemenië zijn boswachters vermoord, die zich tegen de kap verzetten. Het is compleet uit de hand gelopen. Er wordt beloofd: voor de gekapte bomen worden weer nieuwe geplant, die halen weer CO2 uit de lucht, dus is dit allemaal CO2-neutraal. Maar dat is niet zo. Dat herplanten gebeurt slechts op heel kleine schaal. Bovendien is een productiebos iets heel anders dan de complete ecosystemen, die nu worden verwoest. Zogenaamd redden we het klimaat, maar we vernietigen de natuur.”

Aantal voorstanders slinkt

Het aantal voorstanders van biomassacentrales slinkt. Hoewel hoogleraar bio-economie Martin Junginger alle commotie relativeert: „Biomassacentrales stoten meer stikstof en fijnstof uit dan kolen”, zei hij in het AD. „Maar waar heb je het dan helemaal over? De energiesector als geheel zorgt voor maar 0,3 procent van alle stikstofuitstoot in Nederland.”

Jildert Huitema is het eens met het kabinet dat ’we afmoeten van onze verslaving aan fossiele brandstoffen’. „Maar van het gas af is een doel op zich geworden terwijl gas als transitiebrandstof een prima oplossing was geweest. Dan hadden die miljarden subsidie in innovatieve projecten kunnen worden gestopt, in aquathermie bijvoorbeeld, in plaats van in ouderwetse en vervuilende houtstook.”

r Wierd Duk
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1572671 ... les-groeit
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Autofabrikanten zien niets in elektrische auto’s

Geplaatst op 2 maart 2020

Afbeelding

Het zijn roerige tijden voor de autofabrikanten. Met name die in Europa moeten er aan geloven. Knotsgekke regeringen besloten van de ene dag op de andere dat de verbrandingsmotor in de ban moet en er in een mum van tijd op elektriciteit moet worden overgestapt. Inmiddels is de volstrekte onhaalbaarheid van dat plan gebleken, maar nergens klinkt protest. Integendeel: het lijkt alsof de auto-industrie er volledig achter staat. Maar niets is minder waar. Maar de tijden zijn op méér dan een front veranderd. Daarom moet er behoedzaam gehandeld worden. Eén ding is zeker: de fabrikanten gaan gewoon hun eigen gang.

Fabrikanten lieten steken vallen

De komst van de Tesla heeft het ingeslapen autowereldje behoorlijk wakker geschud. In deze auto werd een groot aantal technologische ontwikkelingen gebruikt waar de traditionele fabrikanten lange tijd geen oog voor hadden. De chauffeurstaken worden volop verlicht door allerlei slimme snufjes. Je kunt in slaap vallen en er gebeurt nóg niet veel. Voor de kinderen (en de ouders) is het een game-hol waar ze nét zo veel computermogelijkheden hebben als thuis. Het enige nadeel is eigenlijk dat het een elektrische wagen is. Hij rijdt super, maar de actieradius is beperkt en het opladen van de accu’s is problematisch. Dat zal nog lange tijd blijven, want de energievoorziening is láng niet ingericht op het grootschalig elektrisch rijden. Naarmate het aantal toeneemt, worden de Tesla-files bij oplaadpunten ook steeds langer. Dat is geen vrolijk vooruitzicht als je eens ongedwongen op vakantie wilt. Fabrikanten als Volkswagen hebben inmiddels wél ingezien dat ze ook de technologiekant op moeten. Inmiddels worden tienduizenden gewone medewerkers ontslagen en in plaats daarvan duizenden ICT´ers aangenomen. De computer komt de auto in. Dat is zéker een transitie, maar niet die welke de milieugekkies denken. Het worden slimme auto’s, maar geen elektrische.

De hybride auto is een enorme verbetering in het zuinig autorijden
Eén van de belangrijkste ontwikkelingen in het autorijden van de laatste decennia is de komst van de hybride auto. Het principe van deze auto’s is dat ze de energie die normaal verloren gaat bij het afremmen (en leidt tot hete velgen, versleten remschoenen, slijtstof) via een soort vliegwiel omzetten in elektriciteit welke wordt opgevangen in een accu en vervolgens weer gebruikt kan worden bij het optrekken en het rijden. De besparing op de gebruikte fossiele brandstof kan oplopen tot 50%. Het grote voordeel is dat er dus wél gebruik gemaakt wordt van elektriciteit, maar dat er geen beperkingen zijn voor wat de actieradius betreft en de verkrijgbaarheid van brandstof. Het mag een raadsel heten waarom het zo lang geduurd heeft voordat dit principe algehele ingang had gevonden bij de fabrikanten. Het zijn vooral de Japanse fabrikanten als Honda en Toyota die hier baanbrekend werk hebben verricht.

De elektrische auto is vooral geschikt voor rondjes rondom de kerk
Voor korte afstanden en het gebruik in binnensteden is de elektrische auto erg geschikt. Het betreft doorgaans korte afstanden en een beperkt energiegebruik. De auto (en alle varianten daarvan zoals golfkarretjes, transportwagentjes, woon-werkverkeer) is nooit ver van het oplaadpunt en kan dus regelmatig probleemloos opgeladen worden. Maar dit gebruik is slechts een fractie van het totale vervoer over de weg en is kansloos als het gaat over langere trajecten en internationaal vervoer. Méér en snellere oplaadpunten is daarbij een illusie, want daar is het elektriciteitsnet niet op ingericht en aanpassing daarvan kost alsnog grote hoeveelheden fossiele brandstoffen óf de totale ondergang van kwetsbare gebieden zoals het volplempen van de Noordzee of de woonomgeving met talloze windmolens. De grote vraag daarbij is ook nog of ze de benodigde energie wel leveren op het moment dat het nodig is. Het grote probleem van politici is vooral dat ze geen ondernemer zijn en op kosten van de hardwerkende belastingbetaler een vrolijk leventje leiden met allerlei idealen. Omdat ze nog nooit zelf de kost hebben moeten verdienen, is het gemakkelijk gezegd dat er een energietransitie moet plaatsvinden. Met een enorme dosis grootheidswaanzin denken ze het klimaat en de zeespiegel te kunnen regelen en in korte tijd ook nog het héle maatschappelijke systeem van energievoorziening te kunnen veranderen.

Autofabrikanten gaan de discussie niet aan
Er zijn twee redenen waarom de fabrikanten de discussie over de zogenaamde energietransitie niet aangaan. De eerste is dat de media zich vrijwillig veranderd hebben in staatsmedia en volledig en ongenuanceerd de linkse politieke boodschap uitdragen en ondersteunen. Wetenschap en gezond verstand worden ondergeschikt gemaakt aan ideologie en wensdenken en alles wat de politici verzinnen wordt er als grote waarheid in gedramd bij de bevolking. Degene die zich daar tegen verzet wordt afgemaakt. Een fabrikant die zich laat leiden door gezond verstand en inzicht kan rekenen op hoon, smaad en vooral anti-reclame. Het heeft voor de fabrikanten dus geen enkele zin met genuanceerde stellingnames te komen om die vervolgens keihard in het gezicht geworpen te krijgen. Bij Volkswagen durfde de directie kritiek te hebben op de politiek, maar omdat de staat grootaandeelhouder is werd de directie meteen vervangen. De nieuwe directie houdt braaf zijn mond.

De tweede reden dat autofabrikanten de discussie niet aangaan, is omdat het wereldspelers zijn. Als er ergens op de wereld labiele en idiote regeringen aan het bewind komen die allerlei eisen stellen, heeft dat maar betrekking op een beperkt deel van je werkgebied. Daar wel of niet aan toegeven heeft ook maar een beperkte invloed op de totale bedrijfsvoering. Toegegeven: Duitsland is een land dat het overgrote deel van zijn welvaart te danken heeft aan de automobielindustrie. Dat juist in dát land de overheid (en zelfs eigenaar) zich ontpopt als de grootste vijand hakt er wél flink in. Maar per saldo zal het vooral de Duitse bevolking zijn die de financiële klappen krijgt en niet de industrie als zodanig, want er zijn 200 landen in de wereld en Duitsland is er daar maar één van.

De fabrikanten snappen ook dat regeringen die zóveel onzin in korte tijd aan elkaar breien geen eeuwigheidswaarde hebben. Maar het duurt even voordat een bevolking die verdoofd is door de welvaart die hun ouders hebben verdiend en verdoofd is door vijftig jaar linkse propaganda weer met beide benen op de grond staat. Daar gaat een aantal jaren van diepe vernedering en broodroof overheen, voordat ze in de gaten heeft dat ze vreselijk voor de gek wordt gehouden. Over het algemeen kun je stellen dat de fabrikanten het jaar 2025 als jaar noemen dat ze de volledige overgang naar elektrisch zullen maken. In werkelijkheid is dat het jaar dat ze vermoeden dat de laatste linkse regering voorlopig in de geschiedenisboeken bijgeschreven kan worden en het gezonde verstand is weergekeerd. De nieuwste inzichten zullen dan gelden, maar dat is zéker niet de volledig elektrische wagen.

De energietransitie als geloofsbelijdenis
Er is op dit moment geen autofabrikant die zijn toekomstvisie niet begint met de energietransitie te beschrijven en te onderschrijven. Dan zijn ze van het linkse geleuter af. Wat ze daarná schrijven is wat ze éigenlijk bedoelen. In bijna álle gevallen komt er daarna een verhaal over de hybride auto die er binnenkort komt of er al is. Logisch: de hybride auto is werkelijk een staaltje van revolutionaire vernieuwing, maar kan beslist niet de elektrische auto genoemd worden die de klimaatgekkies voor ogen hebben. Het is de volgende stap op een weg die alleen door nuchter denkende ondernemers mogelijk is gemaakt en die nog door vele stappen gevolgd zal worden. Ondanks de politieke hobbyisten.

Iedere fabrikant brengt zijn eigen verhaal
Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Denk erom dat de belangen in de automobielsector zó groot zijn dat kosten noch moeite gespaard worden het beleid duidelijk voor het voetlicht te brengen. BMW is érg duidelijk. Haar uitspraak: “Wij leggen desgewenst in iedere auto een elektrische motor, maar niemand wil hem hebben”. Op papier doet ze volop mee met het elektrificeren, maar ze ziet nog te veel problemen met de energievoorziening. 2025 gaat het grote jaar worden, misschien iets eerder. Toch zie je ze al rijden, de elektrische BMW’s, voorzien van het logo van goedgelovige Nederlandse gemeentes, op kosten van de belastingbetaler. BMW heeft een speciale overstapservice: schaf nú een degelijke betrouwbare diesel aan en stap over twee jaar over op elektrisch tegen een speciale aanbieding. Ze vermoedt dat over twee jaar het sentiment al zover gekanteld is dat de diesel blijft. Of anders kan ze hem buiten Europa goed kwijt tegen normale prijzen.

Volkswagen is een verhaal apart. Doordat de staat aandeelhouder is van een bedrijf dat ze eigenlijk te gronde willen richten, is de directie al opgeofferd en vervangen door goed opgeleide toneelspelers die alleen maar elektrisch willen. Ze hebben zo’n optimistische juffrouw ingehuurd die met een heel vrolijke stem de e-Golf aan moet prijzen. Die juffrouwen verschijnen in de reclame vooral ten tonele in tijden van crisis en somberheid om de burger op te vrolijken op voorwaarde dat ze de aangeprezen producten kopen. Bij Aldi en Lidl werkt die juffrouw ook. Duitsers hebben momenteel weinig reden om vrolijk te zijn. Volkswagen heeft zijn programma om zijn diesel- en benzinewagens verder te ontwikkelen voorlopig stopgezet. Dat scheelt enorm in de ontwikkelkosten. Kunnen ze nog jaren mee vooruit, dus tel uit je winst. Want waarom zou je diesel- en benzinemotoren nog zuiniger maken als ze binnenkort tóch afgeschaft worden? Om aan de greep van de Deutsche Grüne Polizei te ontkomen, ligt de aandacht nu even extra op de merken die niet uit Duitsland komen, zoals Seat en Škoda.

De Renault-groep zucht onder de staatsbemoeienis van Macron. In Frankrijk is het plan de bevolking de mobiliteit af te pakken goeddeels mislukt. De wekelijkse demonstraties van de gele hesjes bewijzen dat de bevolking genoeg begint te krijgen van een overheid die vooral bezig is met het steeds verder uitmelken van de werkende bevolking om onzinnige projecten op te zetten en er vooral zélf goed van te leven. Anders dan in Duitsland is er in Frankrijk echter een redelijke infrastructuur van elektriciteitsvoorziening (met name kernenergie), waardoor een thuis op te laden auto nog wel eens een heel goed alternatief kan zijn van de benzineauto of de diesel. Het wordt voor de overheid moeilijker deze groep te pakken met diesel- en benzineaccijns. Dat geldt natuurlijk ook voor Nederland. De onstuitbare drang van de overheid om de elektrische auto koste wat het kost te bevorderen, leidt tot aanschaf van een groot aantal elektrische auto’s op basis van uitgespaarde belasting. Dat is een systeem dat niet vol te houden is ten opzichte van de andere weggebruikers. Uiteraard is de bedoeling de belastingen weer fors te verhogen als iedereen elektrisch rijdt, maar waarschijnlijk zal het aantal elektrische auto’s sterk achter blijven bij de prognose en dan zijn de plug-in gebruikers spekkoper. Zij steken de auto ’s nachts in het stopcontact en rijden vrolijk rond zonder accijns. Niet voor niets willen de overheid en de ANWB een kilometerheffing invoeren. Dan kun je straks ook de elektrische rijder flink in zijn portemonnee graaien. Maar er zijn nu al genoeg hoofdbrekens hoe aan de mislukte transitie toch een financiële draai te kunnen geven.

Buiten Duitsland hakt die verzonnen transitie er natuurlijk minder hard in. Fabrikanten als Fiat houden zich volledig op de vlakte. Zij hebben als strategie gekozen in de geloofsbelijdenis plechtig te verklaren dat ze de elektrische boot volledig gemist hebben. Wat stom toch hè. Het zal wel ná 2025 worden dat ze volledig elektrisch gaan. Als pleister op de wonde komt er nu ineens een complete lijn hybride wagens uit de hoge hoed. Pleister? Hybrides zijn op dit moment de enige wagens die op grond van verbruik en milieu bestaansrecht hebben. Ze komen er wel erg laat mee, maar beter laat dan nooit.

Toyota blijft onverstoorbaar zijn ingezette weg vervolgen. Bij Toyota kun je al jaren hybrides en plug-ins kopen. Vanaf 2021 is er ook een transportwagentje voor rondom de kerk. Voor het stevigere werk moet je ná 2025 zijn.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/02 ... che-autos/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Portretten van wijlen Domela gewild in Finsterwolde
https://groninganus.wordpress.com/2017/ ... sterwolde/
Energietransitie verscheurt dorp: ’Zelfs de biljartclub is naar de bliksem’
Finsterwolde - Wat boer Waalkens een mooie kans leek voor een zonnepark is uitgedraaid op een klein drama. Finsterwolde, een dorp met een bewogen rode geschiedenis, is verscheurd in voor- en tegenstanders. Voor de één herleeft de oude tegenstelling tussen herenboer en landarbeider. Anderen betreuren vooral dat de energietransitie de gemeenschap splijt. „Zelfs de biljartclub is naar de bliksem.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1217752 ... de-bliksem
Finsterwolde van zonnepark gered: politiek 'nee' na jaren tweespalt
FINSTERWOLDE - De gemeenteraad van het Oldambt steekt een stokje voor de aanleg van een groot zonnepark aan de noordkant van Finsterwolde. Daarmee komt een einde aan de discussie die het Groningse dorp tot op het bot verdeelde en symbool werd voor de pijnlijke sociale gevolgen van energietransitie.

,Ik ben blij voor de inwoners van Finsterwolde dat dit politieke drama voorbij is”, zegt fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt. Hij kreeg zeven andere partijen, waaronder SP en Verenigde Communistische Partij, mee in een amendement dat het zonnepark afwijst.

Het plan voor dertigduizend zonnepanelen ontstond vier jaar geleden toen een ingenieursbureau interesse kreeg in een stuk weiland van melkveehouder Harm Evert Waalkens. Het voormalig PvdA-Kamerlid zou de vijftien hectare graag verkopen voor de energietransitie. Maar het idee stuitte in het dorp op grote weerstand en dreef inwoners uit elkaar.

’Rustiger vaarwater’

Dorpsbelangen Finsterwolde, dat zich pal achter de tegenstanders schaarde, hoopt nu dat het politieke besluit het dorp in ‘rustiger vaarwater’ brengt. ,,Met elkaar gaan we plannen maken die ons weer met elkaar verbinden als inwoners in plaats van uit elkaar te spelen”, stelt secretaris Richard Goet.

Het is volgens raadslid Klein afwachten of de aanvrager, het bedrijf Naga Solar, naar de rechter stapt tegen het gemeenteraadsbesluit. De komende tijd zal de gemeente zich opnieuw buigen over de vraag waar wel plaats is voor in totaal honderd hectare aan zonnepanelen. ,,Dan zullen we ook plekken moeten aanwijzen, en dat geeft altijd discussie”, verwacht Klein.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1181955 ... -tweespalt
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Harm Evert Waalkens, biologische veeboer uit het uiterste noordoosten van Groningen. Was twaalf jaar landbouw-woordvoerder van de PvdA in de Tweede Kamer en hield zich daarnaast ook bezig met Europese samenwerking. Als voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken zette hij zich vier jaar in om 'Europa' dichter bij de burgers te brengen. Maakte zich verder, onder meer via het recht van initiatief, sterk voor verbetering van dierenwelzijn en werd tweemaal 'dierenbeschermer van het jaar'. Weloverwogen, maar tevens bevlogen sociaaldemocraat.
Ach ja...Harm, de bevlogen sociaaldemocraat, had dollartekens in zijn ogen toen hij zijn weiland aanbood voor een zonnepark.

Harm geeft namelijk niet graag geld uit. Hij krijgt het liever. 'Gasloze' boer: 'Ik ben pisnijdig en vind het schaamteloos'
Hij is van het gas af maar moet alsnog betalen. Boer Harm-Evert Waalkens van de Reinaheerd uit Finsterwolde is er 'pisnijdig' over. Maar het is hem wel gelukt: zijn boerderij is volledig 'van 't gas'.
Waalkens: 'Eerst moet je zorgen dat er voldoende alternatieven zijn voor het gas.' Zo heeft voormalig PvdA-Kamerlid vierhonderd zonnepanelen op het dak geplaatst. 'We hebben nog wat stroom over. Via een elektrische cv-installatie gebruiken we dit om tweeduizend kuub gas te vervangen. Het gas kan er af.'

Applaudisseren
'Ik dacht: dit is een telefoontje naar de mensen die er over gaan en dan staan ze te applaudisseren', vertelt Waalkens. De realiteit bleek anders. '30 september deed ik aanvraag, toen kreeg ik een offerte die ik moest ondertekenen. Het kwam erop neer dat ik een betalingsverplichting aanging van 732 euro.' Dat waren de kosten van de afkoppeling.

Daarnaast hoorde Waalkens dat, als hij eenmaal van het gas af was, hij niet meer terug kon.

Dit viel bij Waalkens niet in goede aarde. 'Ze kinnen mie aalmoal dood vallen, ik wil er niks meer mee te maken hebben. Ik ga gewoon van dat gas af', zegt hij stellig. '30 september is het aangevraagd en pas gisteren ging het gas eraf. En straks krijg ik nog een rekening.'

Het zit Waalkens al een tijd dwars: 'Maar nu ben ik van het gas af dus heb ik recht van spreken. Ik vind het schaamteloos. We moeten allemaal van het gas af, dan moet je mensen ook verleiden. 'Kunnen we mensen meehelpen?' Nee dus, je krijgt een rekening van bijna achthonderd euro :smile7: en of je dat even wilt betalen. Ik ben er pisnijdig over.'

Pioniers
Waalkens: 'Je doet een stap en investeert in je bedrijf. Je plaatst zonnepanelen en begint met een biologische productiemethode. Maar eigenlijk moeten we in die pionierspositie alles zelf opknappen.'

De boer heeft een duidelijke boodschap. 'Maak je er sterk voor dat, als mensen van het gas af willen, je ze meehelpt. En geen rekening stuurt. Ze hoeven hier echt niet te komen applaudisseren, maar ze moeten ons wel meehelpen.'
Maar boer Harm geeft niet op. Boer Waalkens na tegenslag: 'Dat zonnepark komt er, absoluut'
Boer Harm Evert Waalkens uit Finsterwolde keek woensdagavond even raar op toen hij hoorde dat het zonnepark, dat op zijn grond moet verrijzen, voorlopig van de baan is. De koeienboer zat net aan zijn avondeten. 'Dat nieuws verraste mij wel, ja.'

Hij gelooft er heilig in dat het park er alsnog gaat komen. 'De inhoudelijke kant staat niet ter discussie. Het plan zelf is goed, zegt het college van de gemeente Oldambt ook. Er moet dus een andere investeerder gezocht worden, dan kan het plan opnieuw ingediend worden. Ik ben er ook niet zenuwachtiger door geworden hoor, alle goede dingen komen langzaam.'

Ook over de kritiek kan hij zich niet meer druk maken. Meerdere Finnerwolmers nemen de boer kwalijk dat hij zijn grond beschikbaar stelt voor het zonnepark.

'Ik ben als het op kritiek aankomt net zoals een koe die een regenbui over zich heen krijgt. Ik draai m'n kont naar de wind, krom mijn rug en na de regenbui schud ik de druppels en het vocht uit mijn vacht.'
Harm lijkt me een leuke man...Die helemaal in is voor verbinden. :no1: Volgens mij komt dat nooit meer goed tussen de inwoners van Finsterwolde en Harm.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Stel dat iedereen electrisch rijdt. Dan moeten parkeerplekken van bedrijven vele laadpalen gaan tellen. Een parkeerplaats met 200 opladers? Dat kan het net niet trekken, zoveel is wel duidelijk.
Dus er zal heel veel thuis opgeladen moeten worden in de nacht als die zonnepanelen niks leveren en de groene stroom van windmolens moet komen. Maar daarvoor zijn er te weinig. Dus dat wordt fossiel bijstoken.

De overheid gaat met 250 miljoen euro belastinggeld die auto's subsidiëren. 4000 euro per stuk.
Er gaat 4.000 miljoen naar zonnepanelen. Dan is het lonender om je koeien uit het weiland te halen en de wei vol te plempen met die panelen. Van koeienboer naar zonneboer.
Er komt een flinke subsidiepot voor de aankoop van een elektrische auto
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~ba3fb114/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Geen Trekkertrek Niezijl wegens stikstofregels

Geschreven door Jan Been, verslaggever - woensdag 4 maart 2020, 14:12

Afbeelding

De traditionele Trekkertrek in Niezijl gaat dit jaar niet door, vanwege de aangescherpte stikstofregels. Om een vergunning te krijgen moet de organisatie een stikstofberekening maken, maar dat is onder meer door tijdgebrek niet gelukt.

Het evenement dat elk jaar rond eind mei plaatsvindt zou zijn elfde editie beleven, maar het vierkoppige bestuur heeft er voor dit jaar de stekker uitgetrokken. 'Heel spijtig voor de deelnemers en de bezoekers, maar we kregen het niet op tijd rond', zegt voorzitter Thomas Kamminga van Trekkertrek Niezijl.

'Onmogelijk'
Om een vergunning van de provincie te krijgen moet de organisatie duidelijk maken hoeveel stikstofuitstoot er wordt verwacht tijdens het evenement.

Kamminga: 'We moeten opgeven hoeveel bezoekers er met de auto komen, hoeveel trekkers er komen en van welk bouwjaar en hoeveel stikstof die allemaal bij elkaar uitstoten. We kunnen die vragen onmogelijk beantwoorden omdat de inschrijving nog niet is begonnen.'

Gegevens invoeren
Volgens Kamminga heeft de provincie een computerprogramma waarop de gegevens kunnen worden ingevoerd. Die maakt vervolgens een berekening van de te verwachten uitstoot.

'Het is heel ingewikkeld allemaal en voor ons vierkoppige bestuur niet te doen om dat op tijd klaar te hebben. Wij doen dit naast ons werk en de tijd ontbreekt komt het dit jaar voor elkaar te krijgen.'

Kamminga en zijn medebestuursleden gaan ervan uit dat er in 2021 gewoon weer gereden kan worden.

Lees ook:
- Mesdagfonds: onze stikstofcijfers kloppen niet

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/219603/G ... stofregels
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Milieuzone Arnhem kassa voor het Rijk: 1,1 miljoen euro aan boetes
Dagelijks rijden ruim een jaar na de invoering nog 20 tot 30 diesels van voor 2005 in de Arnhemse milieuzone. Het levert het Rijk dat de boetes voor de verkeersovertreding int geen windeieren op. Minder duidelijk is of de luchtkwaliteit is verbeterd na een jaar milieuzone. Volgens berekening is op één knelpunt de lucht verbeterd, maar of dat toe te schrijven is aan de milieuzone, vraagt de gemeente zich af.
https://www.gelderlander.nl/arnhem/mili ... nstijl.nl/

Er is 'berekend' dus niet gemeten? Ze hopen dat het goed is voor het milieu, maar als het niks uitmaakt dan zal die zone toch blijven bestaan.
En welke diesels mogen wel? Die van de gemeente natuurlijk:
Tot slot wil de gemeente de dieselaggregaten aan de Rijnkade vervangen voor walstroom. Dat zal op zijn vroegst volgend jaar gebeuren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Komt er een technologische correctie voor het klimaat? Onderstaand artikel leert ons dat voorstanders van de wetenschap bekend als “geo-engineering” hun kans zien, omdat het in 2015 in Parijs gezette “klimaatdoel” eigenlijk onhaalbaar is. Deze “wetenschappers” beweren dat geo-engineering de klimaatverandering kan stoppen door technologische oplossingen op industriële schaal.

Er zijn twee basisrichtingen; het beheer van zonnestraling omvat activiteiten die de zonnestralen in de ruimte reflecteren, zodat het klimaat “minder warm wordt”. En het verwijderen van koolstofdioxide omvat activiteiten waarbij koolstofdioxide uit de atmosfeer wordt getrokken.

De meest besproken toepassing van dit type is BECCS, wat staat voor “bio-energie met koolstof afvang en –opslag”. Het basisconcept van BECCS betreft een combinatie van twee controversiële technologieën.

Bio-energie en CCS. Grote stukken land zouden worden omgezet in snelgroeiende monocultuur-plantages, bomen of gewassen die zijn geselecteerd op hun vermogen om CO2 uit de lucht te halen. Om het onmogelijke Parijse doel te halen, zouden echter enorme stukken land moeten worden gebruikt. Daarom moeten de boeren wijken, we zien het gebeuren... Voor het grotere plan. Deze methode zou o.a. de grondstofprijzen verhogen en de voedselproductie negatief beïnvloeden en boeren, groot en klein, zullen zowel land als inkomsten verliezen.
https://megachirottera.blogspot.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/11 ... e-gevaren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

In de duinen van Petten staat een onderzoeks kernreactor al sinds 1961. Wat doet die daar?
Isotopen maken voor medici. Daar is behoefte aan en dus moet er een nieuwe gebouwd worden.
De plannen dateren al van 20 jaar geleden en kunnen nu pas doorgang vinden.
Groen licht voor reactor in Petten
„Dit is een prachtige stap voorwaarts”, reageert Hermen van der Lugt, bestuursvoorzitter van Pallas. „We kunnen nu de overige vergunningen aanvragen om vanaf 2025 met de nieuwe reactor aan de slag te gaan.” Het bestemmingsplan was één van de belangrijkste hordes. De nieuwbouw is onmisbaar omdat de oude reactor uit 1961, waar nu de isotopen worden gefabriceerd, tegen het einde van haar levensduur loopt.

Doorgang van de bouw is niet alleen belangrijk voor Nederlandse hart- en kankerpatiënten, maar voor de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd. „Wij zijn de grootste producent van isotopen voor diagnose en therapie ter wereld”, aldus Van der Lugt. Bij ruim een derde van de patiënten bij wie wereldwijd kanker wordt opgespoord of bestraald, wordt het materiaal uit Petten gebruikt. In Europa is het marktaandeel zelfs 70 procent.
De milieubewegingeen doen hun stinkende best om bouw tegen te houden. Tor bij de Raad van Sate end ara hebbenze bot gevangen. Dus vele rechtszaken zullen nog gevoerd gaan worden door de gesubsidieerde milieuclubs die beweren het algemeen belang te dienen.
Stichting Duinbehoud is één van de partijen die bezwaar maakten tegen het bestemmingsplan. Niet alleen uit vrees voor aantasting van de natuur, ook omdat de milieuorganisatie meent dat er betere locaties zijn te verzinnen. Bij volgende vergunningsaanvragen gaat Duinbehoud opnieuw in verzet. „Jammer, maar de wedstrijd is nog niet afgelopen”, concludeert voorzitter Piet Jonker.
De kosten voor de nieuwe reactor bedragen tussen de 600 en 800 miljoen euro. De installatie zal voldoen aan de huidige hoge veiligheidseisen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1693475 ... -in-petten
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24951
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door King George »

Pilgrim schreef:FOTO: De GroenLinkse moord op onze natuur

Afbeelding

(Voor de biomassa-centrales.)

Dit artikel dateert al uit 2018 (!).


RIVM waarschuwt voor biomassa: 'Het kan de gezondheid schaden'

Afbeelding
Een op snoeihout gestookte bio-energiecentrale.Beeld Nederlandse Freelancers

Het klonk als een oerdegelijk alternatief: de stook van biomassa als schone energiebron. Helaas, als ideale klimaatoplossing kunnen we dit wegstrepen. Het RIVM waarschuwt dat de stook van hout en groenafval zorgt voor een serieuze toename van fijnstof.

Frank Staver9 mei 2018, 5:00

Het is niet voor het eerst dat er bewaren klinken bij het verstoken van biomassahout. Een beetje energie maken met wat gesnoeide takken, à la. Maar om hout als serieuze bron van energie te zien, zijn grote centrales, massale kap en vervuilende import nodig.

Het RIVM, dat vandaag de landelijke uitstootcijfers (zie kader onderaan dit artikel) publiceert, voegt daar nu de zorg voor luchtkwaliteit aan toe. De lucht wordt weliswaar steeds schoner, maar om de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie te halen moet de uitstoot van (fijn)stof verder omlaag.

Het RIVM waarschuwt voor extra (fijn)stof in de lucht door energieproductie met hout, in jargon: ‘houtige biomassa’. Fijnstof inademen kan de gezondheid schaden, zeker bij kinderen, ouderen en longpatïenten. De RIVM-waarschuwing is dus een slecht bericht voor alle plannen om olie, gas en kolen deels te gaan vervangen door de biomassa, in ketels en centrales.

Kolencentrales stoppen al hout in hun ovens, ze willen er mogelijk zelfs volledig op overstappen. Voor ‘bio-brandstof’ in auto’s, boten en vrachtwagens is biomassa ook in opmars.

Dan heb je ook nog alle kachels thuis en grotere installaties, voor warmte in de hele wijk. Al deze vormen van energiewinning verspreiden roet en fijne stof, zegt luchtexpert Guus Velders van het RIVM. Als dit verder doorzet, kan het een aanslag zijn op (kwetsbare) luchtwegen.

Kritiek op het gebruik van hout voor energie ligt gevoelig. Zeker als mensen met de beste milieubedoelingen stoken. Kachels thuis, of grote buurtketels voor een warmtenet sparen aardgas uit. Dat is goed voor Groningen en het klimaat. Dat er, dicht bij mensen, fijnstof van komt, zou je gezien deze klimaatwinst haast voor lief nemen. Niet aan beginnen, zegt Velders. “Voor wie eronder lijdt, is blootstelling aan fijnstof ernstig”, zegt de RIVM-expert, die sinds vorig jaar ook hoogleraar klimaat en luchtkwaliteit is.

Het is een misvatting dat vuile deeltjes uit hoge schoorstenen boven in de lucht verdwijnen, aldus Velders. Ze dragen bij aan de ‘fijnstofdeken’ over Nederland. De grootste bijdrage komt natuurlijk nog van andere bronnen dan van biomassa, zegt het RIVM. Fabrieken, verkeer en landbouw. Grijp je daar in met volledig schone technieken, dan wordt zowel het klimaat als de luchtkwaliteit er beter van.

Helaas, Nederland heeft de oplossingen niet helemaal in eigen hand, zegt Velders. Sluiten we hier morgen alle kolencentrales, dan lijkt dat directe klimaat- en luchtwinst. Maar dat kan tegenvallen. Importstroom van buitenlandse kolen is soms nóg vuiler. En buitenlandse vieze stofjes waaien ook naar Nederland toe.

Het blijft altijd opletten voor onbedoelde milieuschade, zegt Velders. Steden zetten flink in op elektrisch vervoer, voor schone lucht. Een elektrische auto, bus of boot heeft geen uitstoot, zoals vieze dieseldampen.

“Maar let op, de milieuwinst is in principe slechts lokaal”, waarschuwt Velders. Als er geen groene energieproductie voor elektrische wagens is, dan draaien vervuilende energiecentrales harder, voor de stekkerauto’s . Die centrales stoten dan, vanaf industrieterreinen zoals in Rotterdam of Groningen, extra broeikasgassen uit. Deze gassen, zoals kooldioxide, warmen de aarde op.

Scherpe uitstoot daling blijft uit
De Nederlandse uitstoot van broeikasgas daalde vorig jaar met 1 procent. En dat ondanks economische groei, aldus het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ze rapporteren alle broeikasgassen: CO2, maar ook methaan, fluor- en lachgas. De daling is marginaal, veel te weinig voor klimaatafspraken. Om die doelen, landelijk en internationaal, te halen moet de uitstoot van broeikasgas scherp dalen.

Maar de laatste zes jaar daalt uitstoot niet, aldus het CBS en RIVM. De cijfers zijn een aansporing voor klimaatactie. In Nederland lopen onderhandelingen voor een nieuw klimaatakkoord. Mondiaal praten wereldleiders over de uitvoering van het Parijse klimaatakkoord, eind 2018 in Polen.


Lees ook: Waarom biomassa een grotere klimaatkiller is dan steenkool
Energiebedrijf RWE stopt vanaf komende maand grote ladingen biomassa in zijn Brabantse kolencentrale. Maar pas op, waarschuwen deskundigen: hout verbranden is op korte termijn nog viezer dan steenkool. Klimaatwinst laat decennia op zich wachten.



https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~b3dde011/
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Ooit had de mensheid maar weinig energiebronnen: paarden (kracht) en slavenwerk (tredmolen,rasphuis).
Toen kwam de watermolen en de windmolen. Dat scheelde een stuk (drooglegging polders)
Toe kwam de stoommachine en later de explosiemoter en de generator.
De welvaart nam toe.

Nu zien wij heel veel klimaatactivisten de hele wereld over vliegen van conferentie naar conferentie. Dat kost veel energie en dus CO2 uitstoot.
Hoe rijker men is hoe meer energie er verbruikt kan worden.
Dat kan je ook hier lezen:
Climate change: The rich are to blame, international study finds
The rich are primarily to blame for the global climate crisis, a study by the University of Leeds of 86 countries claims.

The wealthiest tenth of people consume about 20 times more energy overall than the bottom ten, wherever they live.
The gulf is greatest in transport, where the top tenth gobble 187 times more fuel than the poorest tenth, the research says.
That’s because people on the lowest incomes can rarely afford to drive.
The researchers found that the richer people became, the more energy they typically use. And it was replicated across all countries.
And they warn that, unless there's a significant policy change, household energy consumption could double from 2011 levels by 2050. That's even if energy efficiency improves.

Transport gulf
The researchers combined European Union and World Bank data to calculate how different income groups spend their money. They say it’s the first study of its kind.
It found that in transport the richest tenth of consumers use more than half the energy. This reflects previous research showing that 15% of UK travellers take 70% of all flights.
The ultra-rich fly by far furthest, while 57% of the UK population does not fly abroad at all.

The study, published in Nature Energy, showed that energy for cooking and heating is more equitably consumed.
But even then, the top 10% of consumers used roughly one third of the total, presumably reflecting the size of their homes.

Solutions?
Co-author Professor Julia Steinberger, leader of the project at Leeds, asked: “How can we change the vastly unequal distribution of energy to provide a decent life for everyone while protecting the climate and ecosystems?”

The authors say governments could reduce transport demand through better public transport, higher taxes on bigger vehicles and frequent flyer levies for people who take most holidays.
They say another alternative is to electrify vehicles more quickly, although previous studies suggest even then demand for driving must be reduced in order to reduce the strain on resource use and electricity production and distribution.

Rich Brits
The research also examined the relative energy consumption of one nation against another.
It shows that a fifth of UK citizens are in the top 5% of global energy consumers, along with 40% of German citizens, and Luxembourg’s entire population.
Only 2% of Chinese people are in the top global 5% of users, and just 0.02% of people in India.
Even the poorest fifth of Britons consumes over five times as much energy per person as the bottom billion in India.

The study is likely to ignite future UN climate negotiations, where the issue of equity is always bitterly contentious.
In the USA, libertarian politicians have typically portrayed climate change as a harbinger of global socialism.

Normal lives?
But Professor Kevin Anderson, from the Tyndall Centre in Manchester, who was not involved in the study, told BBC News: “This study tells relatively wealthy people like us what we don’t want to hear.
“The climate issue is framed by us high emitters – the politicians, business people, journalists, academics. When we say there’s no appetite for higher taxes on flying, we mean WE don’t want to fly less
“The same is true about our cars and the size our homes. We have convinced ourselves that our lives are normal, yet the numbers tell a very different story,” he said.

The study says transport energy alone could increase 31% by 2050. “If transport continues to rely on fossil fuels, this increase would be disastrous for the climate,” the report says.
It suggests different remedies for different types of energy use. So, flying and driving big cars could face higher taxes, while energy from homes could be reduced by a housing retrofit.
The authors note that the recent Budget declined to increase fuel duty and promised 4,000 miles of new roads. It did not mention home insulation.

The Treasury was contacted to discuss the taxation issues raised in the research, but declined to comment.
https://www.bbc.com/news/business-51906530
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 12549
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door sjun »

Hoe zit het nou met die stikstof? - ON Reportage 'Joost wil het weten'
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Vanwege al dat thuiswerken komen vaders er nu toe om de boel uit te mesten.
Topdrukte bij milieustraat: stel bezoek uit
Gemeenten waarschuwen echter om alleen naar de milieustraat te komen als dat echt nodig is. Diverse milieustraten in Noord-Brabant hebben zelfs opgeroepen om weg te blijven.

Lange files
Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, laten milieustraten slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Daardoor kunnen er lange files staan voor de slagboom om het terrein op te komen. De milieustraten vragen ook om minimaal twee meter uit de buurt te blijven van het personeel.
https://www.telegraaf.nl/financieel/143 ... bezoek-uit

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Pure waanzin...

Afbeelding

Hier liggen uw gesloopte Veluwse bossen klaar om verbrand te worden in biomassa centrales. U weet wel, die vervuilende stinkcentrales. Maar ja, Yasser Feras en Robbie Jetten willen het, omdat ze besmet zijn met het groenvirus. Rutte doet mee, zodat hij op het pluche kan blijven.

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Herman”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

De aardgasproductie in Groningen is fors afgenomen. Maar de bevingen gaan gewoon door (voor de komende 15 jaar?).
Aardbeving van 2,3 bij Krewerd in Groningen
In de buurt van Krewerd (Groningen) is zondagavond een aardbeving met een kracht van 2,3 geweest. Het KNMI meldt dat de beving op 3 kilometer diepte was.

Begin deze maand was er een aardbeving in de buurt van het Groningse Wagenborgen. Die had een kracht van 2,1. Dat was toen de tiende en zwaarste beving van dit jaar.

De zwaarste aardbeving ooit in Nederland was in 1992 bij Roermond. Die had een kracht van 5,8. De zwaarste gasaardbeving in Groningen gebeurde in 2012 bij het dorp Huizinge, met een kracht van 3,6.
https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/aa ... -1.1643948
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Onze milieuregels verhinderen test nieuw coronavaccin
,,Snelheid is, zoals iedereen begrijpt, nu cruciaal”, verklaart woordvoerster Eliane Lauwers van Janssen. Het dochterbedrijf van het Amerikaanse Johnson en Johnson gaat het vaccin, waar in Leiden met man en macht aan wordt gewerkt, nu waarschijnlijk testen in Engeland en de Verenigde Staten. ,,We kiezen voor de route die ons het snelst de eerste gegevens oplevert over het gebruik van dit vaccin bij mensen.”

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, waar milieuregels zijn ondergebracht, zegt toe om de procedures te versnellen voor klinisch onderzoek naar bijvoorbeeld gentherapie en moderne vaccins. Maar volgens de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) gaat dat, ondanks het lange aandringen vanuit de medische sector, veel te traag. Omdat er bij het onderzoek aan genen gesleuteld wordt, eist Den Haag onder meer een beoordeling van de risico’s voor het milieu.

„Nederland legt de milieuwetgeving voor dergelijke behandelingen bureaucratischer uit dan veel andere Europese landen”, zegt Anton van Tuyl, woordvoerder van de brancheorganisatie. „Daarom duurt het hier wel een jaar om te kunnen starten met klinisch onderzoek, terwijl dat in veel andere landen binnen een paar maanden kan.” Zeker met corona is die tijd er niet.

Het is niet de eerste keer dat er hoogstaand medisch onderzoek vertrekt uit Nederland door onze strenge milieuregels. Orca Therapeutics uit Nijmegen verplaatste afgelopen zomer een test met gentherapie tegen prostaatkanker naar Canada. Uniqure, een vaderlands bedrijf in gentherapie, verhuisde activiteiten van Amsterdam naar de VS.

Joep Rijnierse, directeur van Amgen in Breda, schreef eerder op een blog: ,,Wij liepen een onderzoek naar de effecten van een virusbehandeling bij melanoompatiënten mis, omdat het genloket anderhalf jaar nodig had om de goedkeuring te verlenen. Toen was het onderzoek in Engeland, waar dezelfde milieuwetgeving geldt, al helemaal klaar.”

Begin maart waarschuwden tien organisaties, waaronder KWF Kankerbestrijding, het kabinet in een brandbrief dat de positie van Nederland als innovatieland verslechtert. Dat raakte al kankerpatiënten direct, maar in de huidige coronacrisis blijkt ook de kans op een proef met vaccins aan Nederlandse burgers voorbij te gaan.

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat een vergunning nodig is voor mens en milieu. Vanwege het ’maatschappelijk belang’ wordt er nu gewerkt aan het versnellen van de procedure voor de aanvraag van zo’n vergunning.
„De milieuvergunning voor het testen van vaccin tegen het coronavirus gaan we direct via een versnelde procedure afgeven”, reageert de zegsman. „De afgifte van een vergunning duurt dan maximaal 28 dagen.”

VIG heeft nog geen bevestiging binnen van het ministerie. Van Tuyl: „Het zou goed zijn als op dit punt eindelijk een doorbraak komt. Niet alleen bij moderne vaccins, maar bij allerlei medische technologieën. Waar wachten we nog op?” Janssen richt zich intussen op de voorbereiding van de testfase van het coronavaccin in het buitenland. Op zijn vroegst begin volgend jaar ligt er mogelijk een resultaat.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/4201706 ... ronavaccin
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Ariel »

Gelukkig. milieu fanaten hebben een link met het corona virus gelegd.
Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52146
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Mahalingam »

Wat is dat toch sneu zeg !

Benzine spotgoedkoop, maar niemand die tankt.
https://www.telegraaf.nl/financieel/412 ... -die-tankt
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Wij, de mensheid, worden mijns inziens op allerlei manieren vergiftigd door multinationals die invloed hebben op de politiek en die stuk voor stuk economische belangen, winstbelang, belangrijker schijnen te vinden dan de gezondheid van mensen.

De “chemische broers” Monsanto en BASF wisten al jaren dat hun producten Amerikaanse (en anderen over de hele wereld) boerderijen vernietigden, zo blijkt uit documenten. Volgens interne documenten negeerden de bedrijven de risico’s die hun nieuwe landbouwzaad- en chemisch systeem met zich meebrengen. De documenten die meer dan 10 jaar oud zijn, kwamen boven tafel tijdens een recente succesvolle rechtszaak van $ 265 miljoen die door een boer uit Missouri tegen beide bedrijven was aangespannen.
www.rt.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/01 ... -politici/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Dieselleugen ontmaskerd: stikstof- en fijnstof-waarden stijgen ondanks corona-shutdown enorm

Geplaatst op 1 april 2020

Afbeelding

De drieste dieselleugen is ontmaskerd. Ondanks het duidelijk geringere wegverkeer door de corona-shutdown stijgen de stikstof- en fijnstof-waarden deels enorm. Dit feit zouden de klimaat-leugenaars wel eens niet kunnen uitleggen.

De sinds 23-03-2020 geldende uitgaansbeperkingen om het corona-virus SARS-CoV-2 in te dammen, hebben tot een drastische afname van het wegverkeer in Duitsland geleid. Uit genomen steekproeven in de deelstaat Baden-Württemberg blijkt dat het in dezelfde periode niet tot een correlerende reductie van de stikstofoxide (NOx)- en fijnstof-waarden is gekomen.

Waarden van stikstof en fijnstof stijgen
Zo steeg volgens de emissiedata van het Instituut voor Milieu Baden-Württemberg de NOx-meetwaarde bij de Neckartor in Stuttgart in vergelijking met vorige week zelf een beetje. In Mannheim zijn bij de meetstations Mannheim-Nord en aan de Friedrischsring de meetwaarden van fijnstof van 23 maart tot 28 maart zelfs meer dan vervijfvoudigd.

Marc Bernhard, lid van de milieucommissie en woordvoerder van de deelstaatgroep Baden-Württemberg van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, zegt hierover:

“Al jarenlang bekritiseert de AfD-fractie de klimaat-ideologisch gemotiveerde demonisering van innovatieve verbrandingsmotoren en de economie-vijandige rijverboden op grond van onbegrijpelijke EU-grenswaarden – en verlangt een milieu- en verkeerspolitiek die zich oriënteert op wetenschappelijke kennis.

In het kader van de corona-maatregelen blijkt nu dat dieselrijverboden überhaupt geen zin hebben: tijdens het contactverbod stagneren op Duitsland´s autovrije wegen de meetwaarden voor stikstofoxide en exploderen de fijnstof-waarden bijna. De oorzaken voor de lichtvervuiling in onze steden moeten blijkbaar ergens anders liggen.

Hier begint zich een weergaloos schandaal af te tekenen. De on-sociale dieselrijverboden stonden voor de betrokken burgers gelijk aan een onteigening. Bovendien is de eco-socialistisch gemotiveerde overstap naar elektrisch aangedreven auto´s een van de belangrijkste oorzaken voor de huidige crisis in de Duitse automobielbranche en leidt er met het oog op de toekomst toe dat tot 2030 50% van alle arbeidsplaatsen op producerend terrein bedreigd zullen zijn.

De regering is verantwoordelijk voor deze desastreuze ontwikkeling. In plaats van haar beschermende hand boven onze sleutelindustrie en de arbeidsplaatsen hier te houden, heeft ze de Duitse automobielindustrie onnodig aan een ideologische structuurbreuk blootgesteld, die steeds meer een economische catastrofe wordt. Tegen de achtergrond van de corona-pandemie met haar te vrezen economische kromtrekkingen moet er in de milieu- en verkeerspolitiek eindelijk een ommekeer plaatsvinden. De dieselrijverboden moeten worden opgeheven. Duitsland kan zich geen groen-ideologische, economie-vijandige experimenten meer permitteren.”

Gezien bovenstaande zou het nu toch voor iedere burger duidelijk moeten zijn dat hij constant belogen wordt door de systeemmedia en de gevestigde volksverraders. Je kunt alleen maar hopen dat de kiezers in ons land dit zich zullen herinneren bij de volgende verkiezingen.

Bron: www.anonymousnews.ru

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/01 ... own-enorm/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tijd om milieufreak te worden?

Bericht door Pilgrim »

Kolencentrales, aardgas, stikstof: economie kraakt door corona, maar kabinet gaat op klimaattoer

3 apr. 2020

Afbeelding

Nederland lijdt onder de plaag van corona. Zowel de volksgezondheid als de economie worden getroffen. Recessie en massale werkeloosheid dreigen. En wat doet de overheid? Die grijpt de coronacrisis juist aan voor klimaatmaatregelen.

Kolencentrales en aardgas

Eerst gaf het kabinet aan klimaatmaatregelen op de lange baan te schuiven. “Er zijn nu andere prioriteiten”, zei minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Toch niet, zo blijkt nu. Het kabinet neemt meerdere klimaatmaatregelen. Zo wordt de elektriciteitsproductie van Nederlandse kolencentrales flink teruggeschroefd. Hiermee wil het kabinet voldoen aan het Urgenda-vonnis, de rechterlijke uitspraak de overheid verplicht om de CO2-uitstoot terug te dringen. Daarnaast steekt het kabinet tweehonderd miljoen euro in het aardgasvrij maken van huurwoningen.

Afbeelding

Economische schade
Dit terwijl de coronacrisis grote schade aan de economie berokkent. Economen verwachten dat de werkloosheid flink zal stijgen. In de Verenigde Staten hebben al tien miljoen mensen hun baan verloren door de coronacrisis. ZZP’ers raken aan de bedelstaf. Midden- en kleinbedrijven gaan failliet. Huiseigenaren kunnen hun hypotheek niet betalen. Daarbovenop komt een verdere stijging van de energierekening, doordat er minder elektriciteit door de goedkope kolencentrales wordt opgewekt. Samen met het afknijpen van de aardgasafsluitingen laat dit huiseigenaar letterlijk in de kou staan.

Lees ook: 6 manieren waarop klimaatideologen misbruik maken van de coronacrisis

Kabinet ziet zijn kans
Het ligt voor de hand om tijdens de coronacrisis de controversiële dossiers als klimaat op pauze te zetten. Daar dringt Thierry Baudet (FvD) terecht op aan. Maar het kabinet hanteert het adagium: Never let a good crisis go to waste. Ministers drukken juist nu de controversiële dossiers door. Buitenlandminister Stef Blok gaat na jaren van verzet opeens akkoord met onderhandelingen over de toetreding van Albanië en Macedonië tot de Europese Unie. Landbouwminister Carola Schouten hervat haar oorlog tegen stikstof, tot frustratie van de boeren die hard getroffen worden door de coronacrisis. Schouten heeft zelfs een wet tegen fosfaatuitstoot van boeren, volgens haar te hoog, op een lijst van noodwetten gezet die het kabinet wil dat de Tweede Kamer afhamert.

Afbeelding

Nieuw boek ontmaskert klimaatzwendel
We staan aan de vooravond van misschien wel de grootste economische crisis sinds de jaren 1930. Maar de klimaatwaanzin is Rutte III naar het hoofd gestegen, dat kostbare tijd en geld verkwist worden aan allerlei klimaatmaatregelen. Maatregelen die bedrijven opzadelen met extra kosten en particulieren bedreigen in hun toch al precaire privé-eigendom.

Waar komt deze klimaatwaanzin vandaan? En waar wil het naartoe? Lees er alles over in het ontmaskerende boek Groen is het nieuwe rood: hoe de Groene Lobby het milieu misbruikt voor een totale revolutie. Bestel nu uw exemplaar. Wees er snel bij, op is op!

Afbeelding

https://cultuurondervuur.nu/kolencentra ... di0y83op5k
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie