Islam voor dummies

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Islam voor dummies

Bericht door Pilgrim »

Islam4Dummies

Door: ‘Quo Vadis’

Afbeelding

“Wie de huidige wereld wil begrijpen, moet de islam begrijpen”. Dit schreef de Zwitserse theoloog Hans Kung, (Sursee,19 maart 1928) in de inleiding van zijn uitvoerige werk “De islam”. In zijn ander magistrale werk, “Het christendom”, schreef hij in de inleiding ervan. “Het wezen, de aard, de kernwaarden van het christendom liggen besloten in het voorbeeld en leven van Jezus van Nazareth”. Dat is een logica waar je niet omheen kunt en dat geldt ook voor de islam. Wie dus de islam wil begrijpen moet weten wie of wat Mohammed precies was, hoe hij heeft geleefd, wat hij deed. De islam is een complexe materie, het “begrijpen” van de islam, bereik je niet alleen door de islamitische theologie en haar dogma’s te bestuderen. Om de islam te begrijpen moet je doordringen tot de kern, terug naar haar oorsprong, hoe het begon, haar volgen vanaf het begin. Deze methode van analyseren van Jacques de Kadt over het fascisme geldt voor elke religie of ideologie en dus ook voor de islam.

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8037
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islam voor dummies

Bericht door sjun »

A Rational Study of Radical Islam, by Dr. Bill Warner


Het is wel spijtig dat er achter de link op het einde naar het vooral witwassende verpolitiekte wikipedia doorverwezen wordt. Verder vind ik het een aardig stuk achter de link al zou ik ook zeker eens hier en hier gaan kijken.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie