Schweizerische Volkspartei (SVP)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Schweizerische Volkspartei (SVP)

Bericht door Pilgrim »

Referendum in Zwitserland: Politie dient nationaliteit en herkomst van criminelen te publiceren

Geplaatst op 15 februari 2021

Een volksinitiatief van de SVP, dat op 7 maart aan het volk wordt voorgelegd, dient de politie ertoe te verplichten om in hun persmededelingen de nationaliteit en de herkomst van criminelen te publiceren. Concreet wil het de systematische publicatie van de nationaliteit en de herkomst van criminelen, verdachten en slachtoffers voorschrijven.

Sinds het jaar 2017 heeft de politie van Zürich deze informatie niet meer gepubliceerd. Ze is een van de weinige politiekorpsen in Zwitserland die hier van afziet. Weliswaar kan elk politiekorps over zijn eigen praktijk beslissen, maar de tendens gaat er naartoe de nationaliteit te noemen.

Als reactie op de beslissing van de politie van Zürich heeft de SVP een kantonaal initiatief gelanceerd. De regering wijst dit af, doet echter een tegenvoorstel. Derhalve dient alleen maar het staatsburgerschap meegedeeld te worden, niet echter de herkomst van ingeburgerde personen.

Wat betreft Laura Fischer (Jonge SP) zou “transparantie betekenen aandacht te schenken aan de werkelijke oorzaken van criminaliteit, zoals de financiële situatie van deze mensen, hun ontwikkelingsniveau of het geweld dat ze mogelijk meegemaakt hebben. Daarmee zouden we moeten beginnen. Geweld verhinderen, de toegang tot onderwijs stimuleren en tegen financiële ongelijkheid strijden.”

In het kanton Solothurn werd een desbetreffend SVP-initiatief in het jaar 2012 door het volk met meer dan 70% aangenomen.

(Bron: rts.ch)

Bron: unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/15 ... ubliceren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie