Klimaathysterie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Hier zien we wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks), Utrecht, trots als een aap met 7 lullen , bij zijn waterstof veegauto. De eerste ter wereld. Die stoot ter plekke geen CO2 uit, dat gebeurt elders.
Nu vreet zo'n veegwagen energie (vandaar dat die ook veel lawaai maakt) en dus moet die geregeld naar zijn stal om een verse tank waterstof in te pluggen.
‘Milieuvriendelijke’ veegwagen op waterstof oogst veel kritiek: ‘Kansloze manier van geld verspillen’

Utrecht heeft de eerste allereerste veegwagen ter wereld die op (groene) waterstof rijdt. En dat is een mooie mijlpaal volgens de verantwoordelijke wethouder. Maar kenners noemen het ‘een kansloze manier van geld verspillen’ omdat waterstof en mobiliteit volgens hen een doodlopende weg is. ,,Het is zonde om de schaarse groene waterstof te verspillen aan iets wat ook op een batterij kan.’’

Het was woensdag een trotse wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) die zich naast de jongste aanwinst van de gemeente liet fotograferen. ,,Een mijlpaal!‘’, twitterde hij. ,,Deze nieuwe veegmachine is vanaf vandaag aan het werk in de stad, honderd procent aangedreven door groene waterstof. Geweldig dat we nu voor de dagelijkse reiniging van de binnenstad, waaronder voor de unieke werven, een schone, groene, en duurzame techniek kunnen inzetten. Zo zetten we ook een innovatieve stap in het verduurzamen van ons wagenpark.’’

Maar experts vegen de vloer aan met ‘het droombeeld’ van voertuigen die op waterstof rijden. Waterstof is een gas dat niet, zoals aardgas, uit de grond gehaald kan worden. Het moet worden geproduceerd. Dit gebeurt door elektrolyse, waarbij door toediening van elektriciteit water omgezet wordt in waterstof en zuurstof. Het proces om waterstof te produceren wordt in Nederland voor het leeuwendeel aangedreven door fossiele brandstoffen, waardoor het schadelijke C02 vrijkomt, dé grote drijfveer van klimaatverandering.

Niet efficiënt en te duur

Hoewel de waterstof voor deze veegwagen bij hoge uitzondering wordt geproduceerd met energie afkomstig uit een zonnepark in Groningen (dus groen), zijn experts nog steeds verre van enthousiast, omdat het niet efficiënt is en te duur. ,,Dit soort projecten zijn goed bedoeld, maar de batterij op elektriciteit heeft voor alles wat op wielen rijdt de waterstofcel al lang verslagen,’’ zegt Robin Berg, directeur van We Drive Solar (elektrische deelauto’s). ,,Dat komt omdat waterstof drie keer meer stroom nodig heeft om dezelfde hoeveelheid kilometers af te leggen.’’

Berg vindt dat - zolang er een tekort is aan duurzame energie - het gebruik van (groene) waterstof voor mobiliteit ‘zonde’. ,,We moeten de waterstof die we hebben niet verspillen. In plaats daarvan kunnen we het veel beter daar inzetten waar het echt niet anders kan. Denk dan bijvoorbeeld aan de staalindustrie of aan vliegtuigen.’’ Ook Joost Brinkman van Rijne Energie (‘het is een kansloze manier van geld verspillen’) sluit zich daarbij aan. ,,De staal- en vliegtuigindustrie zijn te zwaar voor batterijen, zet daar waterstof in, maar niet voor mobiliteit.’’

Niet de heilige graal

Ook universitair onderzoeker Auke Hoekstra ziet waterstof zeker níet als de heilige graal. ,,Zelfs als waterstof duurzaam geproduceerd wordt, is het energieverlies veel groter dan bij een accu die direct ontlaadt in een elektromotor,’’ zei hij eerder tegen het AD. ,,Dat is ook logisch. Bij de productie van groene waterstof wordt van elektriciteit waterstof gemaakt. Als die waterstof vervolgens een auto moet aandrijven, wordt er weer elektriciteit van gemaakt. Bij elke omzetting gaat energie verloren. Je verliest minstens de helft.”

De gemeente vindt echter de groene waterstof prima passen bij de veegwagen, omdat het eigen gewicht lager is dan bij een batterij aangedreven machine. ,,In het wervengebied is het gewicht namelijk van cruciaal belang vanwege de geldende aslastbeperking,’’ laat een woordvoerder weten. ,,Een ander voordeel is ook dat we nu binnen vijf minuten de waterstoffles kunnen wisselen, om hierna weer gelijk verder te kunnen. Een batterij moet urenlang opladen. Dat zou niet efficiënt zijn.’’
Over dat laatste: als je een tank met waterstof kan verwisselen, dan kan je ook accu's verwisselen.

https://www.ad.nl/auto/milieuvriendelij ... ~a059246d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6999
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
za feb 06, 2021 10:19 pm
Over dat laatste: als je een tank met waterstof kan verwisselen, dan kan je ook accu's verwisselen.
Precies wat ik ook meteen dacht. Wat een smoesjesverkopers. Maar goed, het gaat er niet om dat je de waarheid vertelt, als je er maar op kunt rekenen dat de meerderheid je leugens gelooft.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

VN-klimaatfascisten eisen van Westen nóg meer creperen voor CO2-vermindering, en China bouwt vrolijk kolencentrales

Afbeelding
De Chinese president Xi Jinping op een VN-klimaatconferentie. Bron: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Door Wout Willemsen

1 maart 2021

De Verenigde Naties (VN) heeft een nieuw rapport uitgebracht, waarin staat dat landen bij lange na niet genoeg hebben gedaan om aan de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Sterker nog, zelfs met de meest recente aangeleverde plannen van landen blijkt dat de CO2-uitstoot in 2030 maar met minder dan 1 procent zal worden verminderd. We gooien er met z’n allen dus met de pet naar!

Wat de VN betreft stevenen we af op één groot drama. Uit het laatste rapport van de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) blijkt dat we met de huidige plannen in 2030 slechts 1 procent CO2-reductie zullen realiseren, terwijl dat 45 procent vermindering (ten opzichte van 2010) zou moeten zijn. Wat de VN betreft moeten we dus flink aan de bak, zo meldt CBS News.

Allemaal leuk en aardig, maar de VN lijkt er nauwelijks bij stil te staan dat slechts 75 partijen, samen verantwoordelijk voor grofweg 30 procent van de mondiale CO2-uitstoot, hun plannen hebben aangeleverd. De overige partijen, verantwoordelijk voor de resterende 70 procent, hebben niets aangeleverd (of doen er niet aan mee).

De VN doet nu dus net alsof die 75 partijen ook nog eens de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de rest van de wereld. Alsof ze tegen Nederland zeggen dat wij als land maar driedubbel zoveel CO2 moeten besparen, omdat China kolencentrales is gaan bijbouwen. Dit is namelijk ook wat er in 2018 gebeurde. Toen deed de EU aardig zijn best om minder CO2 uit te stoten, maar het netto (mondiale) effect was negatief. Er werd toen namelijk juist meer uitgestoten door landen als China en Vietnam. Die trend lijkt nu nog steeds aan de gang, alleen benoemen de VN en de IPCC dat niet.

Het resultaat: u en ik mogen krom liggen voor allerlei klimaatambities, terwijl ze zich krom lachen in China en daar gewoon nog een paar kolencentrales extra neerzetten. Dank u de koekoek!


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Er is geen groot bedrijf meer zonder een 'mission statement' waarin ze beweren dat ze handelen in het belang van de hele mensheid.
Waarom alleen bomen planten om uitstoot te compenseren niet haalbaar is

Bomen planten wegstrepen tegen CO2-emissies. Dat is een van de manieren om het label ‘klimaatneutraal’ te verdienen. Bedrijven kunnen zo’n belofte ongestraft doen, niemand telt die claims bij elkaar op.

Klimaatneutraal in 2050! Die belofte vliegt om de oren de laatste tijd. Netto nul uitstoot van broeikasgassen, is het doel. Als er nog CO2 de lucht in gaat, dan staat daar compensatie tegenover. Het planten van bomen bijvoorbeeld, of herstel van bestaande bosgebieden. Broeikasgas afvangen en onder de grond stoppen kan ook, of het uit de lucht filteren. Landen en lokale overheden hebben plannen om ‘klimaatneutraal’ te worden. En het ene bedrijf na het andere zegt in 2050 op ‘net zero’ uit te kunnen komen.
Spoiler! :
Het is aantrekkelijk om met zo’n saldo te rekenen. Aan de ene kant van de balans staat halverwege deze eeuw nog wel uitstoot, maar aan de andere zijde staan maatregelen om die te compenseren, ‘negatieve emissies’ dus. Met behulp van natuur, techniek die al bestaat of uitvindingen in de toekomst. Tegen elkaar weggestreept levert dat ‘nul’ op en dat is waar de wereld naartoe moet om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen. Vooral bedrijven hebben een groot vertrouwen in die negatieve emissies. Ze sluiten zich graag aan bij de campagne ‘Race to Zero’, uit de koker van de Verenigde Naties, waar inmiddels meer dan duizend grote ondernemingen bij betrokken zijn.

Het simpele concept van ‘netto nul’ ontneemt echter het zicht op de geloofwaardigheid van al die toezeggingen. Vooral het vertrouwen in bomen, bos en natuur om het klimaatprobleem mede op te lossen is groot. Zo groot, dat de vraag opkomt of er genoeg land beschikbaar is om al die groene voornemens uit te voeren.

Een bos zo groot als Spanje

De Britse tak van Greenpeace onderzocht onlangs een aantal van die claims. Zo is het Italiaanse oliebedrijf Eni van plan 30 megaton CO2-uitstoot per jaar te compenseren met bossen. De International Airlines Group (British Airways) komt op hetzelfde getal uit. Nu heeft het wetenschappelijke klimaatpanel IPCC berekend hoeveel uitstoot maximaal met bosplant uit de lucht te halen is in 2050. Dat ligt ergens tussen de 500 en 3600 megaton per jaar. Een grove schatting, omdat andere klimaatoplossingen ook een beroep op land doen, zoals energie uit biomassa. Uitgaande van de ondergrens van 500 megaton, concludeert het rapport van Greenpeace dat slechts twee ondernemingen al 12 procent van het beschikbare oppervlak claimen voor compensatie. Dat zijn dan alleen nog bedrijven die een concreet getal hebben genoemd. Shell heeft de suggestie gedaan dat een bos zo groot als Spanje nodig is. Een heleboel andere bedrijven stellen wel CO2-uitstoot te willen gaan wegstrepen in hun ‘net zero’-plannen, maar zeggen nog niet precies hoe, zoals BP en Toyota.

Greenpeace waarschuwt dat dat dus niet allemaal tegelijk kan. Niet als puur het oppervlak het uitgangspunt is, maar al helemaal niet als ook de biodiversiteit, voedselvoorziening en sociale aspecten belangrijk zijn. De lokale bevolking heeft geregeld geen stem in de bosaanplant of ziet eigen land verdwijnen. Niet alle bedrijven leunen zo zwaar op natuurcompensatie, stelt de studie. Zo koerst Unilever op het gebruik van volledige hernieuwbare energie, Ford op de productie van auto’s zonder uitstoot. Maar ook een fossiel intensief bedrijf als cementproducent Lafarge stelt dat compensatie het laatste redmiddel moet zijn, als alle andere opties om uitstoot terug te brengen zijn benut. En voorlopers in de staalindustrie innoveren momenteel naar ‘groen staal’.

De ‘race naar nul’ is in een stroomversnelling gekomen na het IPCC rapport uit 2018 over wat de wereld moet doen om de opwarming van de atmosfeer te beperken tot 1,5 graden. Dat kan lukken, stelde het klimaatpanel, als de uitstoot in 2050 ‘netto nul’ is. De emissies die er nog wel zijn, moeten dan richting het eind van de eeuw nog verder naar beneden. Sindsdien regent het beloftes om in 2050 op dat saldo uit te komen, ofwel klimaatneutraal te zijn.

Negatieve emissies zijn nodig

Het IPCC gaat ervan uit dat er in 2050 nog emissies plaatsvinden, vooral in moeilijker te vergroenen sectoren zoals de zware industrie, de luchtvaart en de containervaart. Daarnaast blijft de veeteelt methaan, een sterk broeikasgas, uitstoten, ook als er minder dieren voor vlees worden gehouden. Negatieve emissies zijn dus nodig. Dat kan via de natuur, bossen, veen dat CO2 opneemt, de oceanen, maar ook op andere manieren. Het – omstreden – verbranden van biomassa bijvoorbeeld en vervolgens de uitstoot daarvan onder de grond stoppen. Maar dat kost ook veel grondoppervlak. Als dat op grote schaal nodig is voor anderhalve graad, dan komt dat overeen met ongeveer twee keer India, staat in één van de scenario’s van het IPCC.

Met techniek emissies uit de lucht halen kan ook en maakt ook deel uit van veel klimaatneutrale plannen. Fossiele bedrijven rekenen op het afvangen van CO2 uit de schoorsteen om het daarna bijvoorbeeld in lege gasvelden te pompen, door te sluizen naar de tuinbouw of er producten van te maken. Dan zijn fossiele brandstoffen klimaatneutraal te verbranden. Maar zo makkelijk is opvang en opslag niet. Zo zijn er nog relatief weinig projecten om CO2 voorgoed ondergronds op te slaan, het is duur, kost op zichzelf weer veel energie en vereist tientallen jaren controle. Het is ook mogelijk broeikasgas direct uit de lucht te filteren, dat levert negatieve emissies op. Die technologie staat nog in de kinderschoenen en heeft ook veel energie nodig om te kunnen werken.
Fossiele bedrijven rekenen op het afvangen van CO2 uit de schoorsteen om het daarna bijvoorbeeld in lege gasvelden te pompen of door te sluizen naar de tuinbouw.

Vandaar de hoop op bossen om het klimaat te redden, ziet ook Leo Meyer, voormalig klimaatonderhandelaar voor Nederland en lang betrokken bij het IPCC. Meyer was bij de afsluiting van de klimaattop in Parijs in 2015, toen de koolstofcompensatie, de mogelijkheid om uitstoot en negatieve emissies tegen elkaar weg te strepen, werd afgesproken. De basis daarvoor staat al in het overkoepelende VN klimaatverdrag uit 1992. “Het zou een interessante exercitie zijn om al die plannen voor bossen bij elkaar op te tellen om te zien of er sprake is van greenwashing. Ik begrijp het wantrouwen daarover, het kan dat er een te groot beroep op landoppervlak wordt gedaan.”

Grote klappen maken

Aan de andere kant, stelt Meyer, moet wel alles uit de kast. “Negatieve emissies zijn noodzakelijk om de klimaatdoelen te halen in 2050, ook de Nederlandse. Er zijn nog genoeg opties voor negatieve emissies maar die zijn nog niet op grote schaal toegepast. Waarom wordt er bijvoorbeeld geen groot programma opgezet met proefprojecten? En er zijn grote klappen te maken door bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van de elektriciteitsproductie door afvalcentrales af te vangen en ondergronds op te slaan. Daar hoeft geen boom voor worden omgehakt. Afval bestaat voor 60 procent uit organisch materiaal, waarvoor CO2 eerder uit de lucht is gehaald. Alles is nodig, de meer en minder aaibare oplossingen.”

Het kan een idee zijn om aan te wijzen welke emissies onvermijdbaar zijn. “Dat zou kunnen. Voor bepaalde sectoren is het lastiger de uitstoot binnen enkele decennia helemaal naar nul terug te brengen, zoals voor de landbouw, de scheepvaart en de luchtvaart. Daar hoef je je niet op vast te schroeven, er is altijd voortschrijdend inzicht. Staal produceren bijvoorbeeld lijkt in de toekomst zonder CO2 te gaan lukken.”

Greenpeace suggereert om de kreet ‘netto nul’ niet meer te gebruiken. Beter is het om twee doelen te stellen: voor de absolute uitstoot en voor negatieve emissies. Niet langer wegstrepen dus. Detlef van Vuuren, internationaal klimaatspecialist bij het Planbureau voor de Leefomgeving, begrijpt de wens maar ziet ook een nadeel. “Het sterke van het netto nul-idee is dat het een duidelijke richting aangeeft voor de langere termijn: we moeten naar nul. Zo’n simpel doel heeft een voordeel en je ziet ook dat het zo werkt, bedrijven vinden het belangrijk en willen hun bijdrage leveren aan het klimaat. Met twee doelen wordt het wel weer ingewikkelder.”

Een soort internationale scheidsrechter

Ook Van Vuuren ziet dat negatieve emissies nodig zijn voor 1,5 graden. “Dat geldt voor alle scenario’s, als je die niet kunt organiseren is er echt een probleem. Niet alle emissies zijn op tijd vermijdbaar, we zullen in 2050 naar verwachting niet CO2-neutraal kunnen vliegen bijvoorbeeld. Maar hoeveel land er beschikbaar is voor het opslaan van CO2, daar is veel discussie over.”

Een soort internationale scheidsrechter zou kunnen toewijzen wie op hoeveel negatieve emissies een beroep mag doen, filosofeert Van Vuuren. “Het Wereld Natuur Fonds bijvoorbeeld. Zodat een bedrijf of een sector niet teveel kan claimen, maar een eerlijk deel krijgt toegewezen van de mogelijkheid om met bossen CO2-uitstoot te compenseren.”

Een soort keurmerk voor bedrijven met realistische klimaatplannen zou ook kunnen werken, denkt Van Vuuren. Het internationale initiatief ‘Science Based Targets’ is al wel zoiets voor individuele bedrijven, een toets tegen groenwassen. Maar al die plannen worden nog niet bij elkaar opgeteld. Die club is daar wel mee bezig, meldde financieel persbureau Bloomberg deze week. Later dit jaar, voor de internationale klimaattop in Glasgow in november, moet er een richtlijn voor ‘net zero’ zijn. Zodat bedrijven niet teveel bos voor zichzelf opeisen.
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~b0a5caa0/

Weer iets nieuws geleerd: er bestaan negatieve emissies en die zijn hard nodig want anders is het uithuilen en opnieuw beginnen voor de mensheid.
En ook dat 'groenwassen' iets is wat slecht is en moet worden tegengegaan.
En de kreet ‘netto nul’ wordt in het verdomhoekje gezet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

In mijn stad zijn in de loop der jaren alle benzinestations in de binnenstad verdwenen. Ik moet nu naar een uitvalsweg in een buitenwijk gaan om benzine te vinden.
Dat kan nog wel, maar hier een verhaal over een stad waar dat echt onmogelijk wordt vanwege het klimaat.
Dit is de eerste stad die nieuwe tankstations verbiedt vanwege de klimaatverandering

Geen nieuwe tankstations meer vanwege de klimaatverandering: een stad in het Amerikaanse Californië kiest daarvoor met het doel automobilisten te dwingen alleen nog elektrisch of op waterstof te rijden.


Het gemeentebestuur van Petaluma, een stad in Noord-Californië, wil leidend zijn in de strijd tegen het broeikasgas CO2. Daarom heeft de gemeenteraad unaniem besloten dat tankstations in deze plaats niet meer mogen worden gebouwd, uitgebreid, gerenoveerd of verplaatst.

De exploitanten van de bestaande tankstations worden aangemoedigd hun bedrijven om te bouwen tot laad- en tankstations voor elektrische en waterstofauto's, berichten Amerikaanse media, waaronder de San Francisco Chronicle en omroep CBS.

Petaluma heeft 58.000 inwoners en ligt zo'n 60 kilometer ten noorden van San Francisco. De stad hoopt in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. De opzienbarende maatregel is nodig, vindt gemeenteraadslid D’Lynda Fischer, ‘omdat ons klimaat verandert vanwege alle CO2 die we de atmosfeer in sturen’. ,,Ik hoop dat andere steden ons voorbeeld zullen volgen.’’

Petaluma heeft op dit moment zestien tankstations. Er waren juist plannen om een nieuw pompstation te vestigen bij een supermarkt. Dat plan is op het nippertje ontsnapt aan de maatregel, omdat de vergunning net voor de stemming in de gemeenteraad was verstrekt.
https://www.ad.nl/auto/dit-is-de-eerste ... ~a4e278eb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Dit zijn geen borden van de (inter)nationale Socialisten, die zijn altijd herkenbaar aan hun jaren-50 commie ontwerp.
Deze zijn, volgens onderschrift, gemaak door jeugdigen.
Waarschijnlijk door leerlingen op school onder leiding van leraren gemaakt.
Organisaties en burgers slaan zondag alarm voor het klimaat

Een groot aantal organisaties die zich inzetten voor het klimaat, waaronder Greenpeace en Milieudefensie, laat zondag een klimaatalarm afgaan.

Op ruim veertig plekken in het land moet zondag om 15.00 uur een luid ‘alarm’ klinken dat een minuut duurt. Het klimaatalarm is opgezet door de Klimaatcrisis Coalitie van elf maatschappelijke organisaties, zoals Oxfam Novib, FNV, Grootouders voor het Klimaat en Fossielvrij NL.

Bij mensen thuis en op straat moet het alarm klinken en dat kan met bijvoorbeeld een koebel, een fietsbel, trommels, potten en pannen. “De afgelopen kabinetten hebben te lang getreuzeld en de klimaatcrisis dendert voort. Het is nu tijd voor een eerlijk en doortastend klimaatbeleid en veilig leven”, aldus de initiatiefnemers. “Het geldt voor mensen in Nederland en in alle regio’s waar die veiligheid nu al wordt bedreigd, zoals in delen van Azië, Afrika en in het Amazonegebied.”
https://www.trouw.nl/binnenland/organis ... ~baa20223/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Een Gr. Links gemeentebestuur en een Gr. Linkse burgemeester kunnen toch niet een Gr. Linkse manifestatie ten gunste van het klimaat verbieden? Nee.
Gemeente Amsterdam
@AmsterdamNL
·
2h
Aanstaande zondag mag 1 demonstratie met maximaal 500 mensen plaatsvinden vanwege de Klimaatmars 2021. Locatie is het Westerpark. Elders in de stad zijn geen demonstraties toegestaan. Deze beperkingen gelden vanwege de coronamaatregelen.
⤵️
https://twitter.com/AmsterdamNL/status/ ... wcon%5Es1_

De weersvoorspelling is: veel wind, wat regen en guur. Weinig inspirerend voor mensen die geloven in de opwarming.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Groene bedoelingen zijn goede bedoelingen.
Groene bedoelingen stuiten op verzet van burgers, hoe kunnen we de energietransitie dan realiseren?

Politieke partijen die hard inzetten op een energietransitie, hebben tijdens de campagne de wind niet in de zeilen. Windmolens op land liggen onder vuur, evenals biomassacentrales en Groningers zitten niet te wachten op een kerncentrale. Komt het zo wel goed met de energietransitie?

In de wateren rond de Amsterdamse eilandwijk IJburg komen toch geen windturbines. Het stadsbestuur is gezwicht voor het felle verzet van bewoners de afgelopen maanden en besloot donderdag naar een andere locatie uit te zien.
De Amsterdamse ‘windmolen-gate’ staat voor meer. Onder de Nederlandse bevolking leeft breed verzet tegen alle mooie plannen om klimaatverandering tegen te gaan, die – toeval of niet – tijdens deze verkiezingscampagne aan de oppervlakte komt en de vraag opwerpt of het ooit goedkomt met de energietransitie.

Zie VVD-leider en premier Mark Rutte. Hij ontlokte na het eerste verkiezingsdebat twee weken geleden op RTL een storm van kritiek met zijn idee voor een kerncentrale in Groningen. Energie in overvloed, met nauwelijks CO2-uitstoot, betoogde Rutte. Maar het protest uit de provincie was zo hevig dat hij zijn plan snel introk. Exit Groninger kerncentrale.

En dan was er begin deze week nog de aanval op Jesse Klaver. De voorman van GroenLinks, die de afgelopen jaren zo soepel surfde op de groene golven van de energietransitie die Nederland overspoelt, ging maandag bijna kopje in Nieuwsuur onder na kritische vragen over de voorliefde van zijn partij voor biomassacentrales.
Spoiler! :
Hypocrisie

Een oud-politicus van GroenLinks verweet de partij in het tv-programma ambivalentie en hypocrisie ten aanzien van biomassa, dat lang niet zo klimaatvriendelijk is als lang verondersteld. En dat trouwens ook nog eens behoorlijk vervuilend is. Niet de thema's waarmee GroenLinks zichzelf graag op de borst klopt.

Extra probleem: juist onder veel GroenLinkswethouders is het aantal biomassacentrales de laatste jaren aangezwollen tot ruim 383, waarvan 118 in aanbouw, becijferde de Volkskrant onlangs. Waarom stopt GroenLinks niet meteen met biomassa?, wilde de oud-politicus weten. Klaver had geen pasklaar antwoord. Waarop Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars het biomassavuurtje verder opstookte door te refereren aan een enquête onder GroenLinks-kiezers, van wie ruim 40 procent sluiting van de centrales eist.

Klaver weigerde te beloven dat alle biomassacentrales dichtgaan. Dat kan simpelweg niet, zei hij, omdat veel mensen voor hun warmte afhankelijk zijn van deze vorm van energievoorziening. En (dit zei Klaver niet, maar hij dacht het mogelijk wel) ook GroenLinksstemmers willen ’s ochtends vast graag warm douchen.

De Amsterdamse windturbines verdwijnen trouwens niet van het toneel, net als de biomassacentrales. De gemeente Amsterdam zoekt nu elders een plekje voor ze. Wat bij inwoners van Amsterdam-Zuidoost tot de verzuchting leidde dat zij ‘hun’ ingeplande molens ook wel kwijt willen. ‘Onze wijk is net zo dichtbevolkt, grenzend aan net zulke bijzondere natuur’, schreef een bewoonster op de opiniepagina van de Volkskrant.

Als deze verkiezingscampagne één ding laat zien is het dat de energietransitie leeft, zowel onder de bevolking als onder bestuurders. Maar de afgelopen weken is ook meer dan voorheen het verzet zichtbaar geworden tegen consequenties daarvan. Vraag de burger of hij wil dat de energievoorziening duurzamer wordt en velen zullen de duimen in de lucht steken. Maar zodra de benodigde windmolens en zonneparken te dicht in de buurt komen, worden spreekgestoelten en barricades beklommen. En druipen bestuurders niet zelden af met hun mooie groene plannen.

Burgerverzet loont

Dat burgerverzet loont, bleek de afgelopen maanden ook al bij de plannenmakerij rond de zogenoemde RESsen oftewel Regionale Energiestrategieën. Volgens deze RESsen moeten dertig regio’s plannen maken voor het opwekken van 35 terawattuur aan groene stroom op land, ruim een kwart van het huidige jaarverbruik. Gemeenten die overwegen windturbines te plaatsen, konden bijna steevast rekenen op weerstand onder inwoners. In een aantal gevallen boekten zij succes; onder meer De Ronde Venen, Weesp en Zutphen schrapten omstreden zoeklocaties.

Uit angst voor verzet plannen regio’s nu vooral parken met zonnepanelen in, die geen geluid produceren en minder horizonvervuiling veroorzaken. Een voorkeur die leidt tot minstens een miljard euro aan extra kosten, vanwege de nieuwe kabels die nodig zijn om de vaak afgelegen zonneparken te kunnen aansluiten op het stroomnet.

Praktische bezwaren

Goede groene bedoelingen stuiten dus vaak op praktische bezwaren. Begrijpelijk; een windturbine om de hoek betekent meestal geen verhoging van het woongenot. Tegelijkertijd is Nederland zo dichtbevolkt dat het lastig wordt de klimaatdoelen te halen als niemand groene ernergieopwekking in de buurt wil.

Burgers willen dus geen windturbines, geen zonneparken en ook geen kerncentrale. Maar wat dan wel? Kunnen we ons spectaculaire energieverbruik handhaven en in 2050 volledig CO2-vrij zijn zonder extra windturbines op land?

Tegenstanders wijzen op de flinke lap zee waarop zonder al te grote gevolgen voor het land-landschap veel windstroom geoogst kan worden. Over de vraag of dit genoeg is (al dan niet met bijvoorbeeld de import van groene waterstof uit Noord-Afrika), lopen de meningen uiteen.

Dat het landschap op de schop gaat, is zo goed als onvermijdelijk, stelt onder anderen transitiehoogleraar Jan Rotmans. Nederland staat volgens hem voor een van de grootste ruimtelijke opgaven om groene energie zo goed mogelijk in te passen.
Een makkelijke oplossing is er niet. Het zou helpen als politici in de laatste dagen voor de verkiezingen niet alleen hun duurzame ambities uitspreken, maar de kiezer ook duidelijk maken dat de energietransitie ook offers vergt.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b16f35ed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaathysterie

Bericht door Pilgrim »

“Klimaatschadelijk”: Wordt het hebben van een hond weldra verboden?

Geplaatst op 14 maart 2021

Afbeelding

Het houden van grotere huisdieren, voor velen de enige troost in de coronacrisis, wordt steeds meer een politiek dingetje. Niet alleen dat fanatieke moslims honden als onrein beschouwen en het hebben van een hond het liefst zouden verbieden, ook klimaatfanatici hebben honden (en katten) al lang als schadelijk bepaald en zouden ze het liefst verbieden.

Malte Lehming gooit in de “Tagesspiegel” nieuwe olie op het vuur: juist in de coronacrisis zou het houden van een huisdier een hoge vlucht nemen en oproepen om huisdieren mee te nemen naar de werkplek zouden sinds enkele jaren zelfs onder politici zijn geventileerd.

Terwijl het toch bekend zou zijn: “Honden en katten hebben echter een verwoestende werking op het globale klimaat. In Duitse huishoudingen leven er ongeveer 25 miljoen van hen. Ze eten jaarlijks ongeveer een miljoen ton vlees. Dat moet geproduceerd, verpakt en geleverd worden. Het is overwegend afkomstig uit reusachtige slachterijen. Daarbij komen de uitscheidingen – poep en urine, fosfor, stikstof en zware metalen.”

13 vluchten naar Barcelona i.p.v. een hond
Lehming haalt een onderzoek van vorig jaar aan, volgens welk “een 15 kilogram zware hond, die 13 jaar lang leeft, voor 8,2 ton CO2-uitstoot verantwoordelijk” zou zijn. Dat zou overeenkomen met circa 13 vluchten van Berlijn naar Barcelona. Bovendien zouden huisdieren niet geschikt zijn om te melken en hun poep niet als mest, argumenteert de schrijver – heel ver verwijderd van de anders in Berlijn zo verklaarde veganistische logica.

Daarom zou dit een dringend onderwerp zijn, omdat voor de mensen in de coronagevangenis een huisdier vaak een laatste poging tot troost voor de zelfmoord is:

“In Duitsland neemt het hebben van een huisdier sinds een jaar een hoge vlucht. De vraag is gestegen, de prijzen exploderen. Als belangrijkste reden gelden de maatregelen om de coronapandemie in te dammen, contactverboden, afstand, lockdown. De dieren dienen de behoefte aan nabijheid te bevredigen. Alleen al in Berlijn werden eind 2020 meer dan 6000 honden meer geregistreerd dan in het jaar daarvoor.”

Waarvan de “Tagesspiegel” vandaag afraadt, verbieden de Groenen morgen
Lehming ziet maar één uitweg: men zou in het vervolg in plaats van een hond een schildpad moeten overwegen. Niet vanwege de gelijkenis met de beste bondskanselier aller tijden, maar gewoon om het klimaat te sparen.

Wat vandaag in de “Tagesspiegel” nog als een aanbeveling klinkt, zou morgen al als een oproep tot verbod van de Groenen op de agenda van de Bondsdag en de Bondsraad kunnen staan.

Bron: philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/14 ... -verboden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Zou er al iemand bij al deze klimaatfetisjisten geopperd hebben om de grenzen eens wat meer en selectiever toe te doen? Immers een hond of kat levert minder klimaatsporen op dan een niet aflatende stroom mensen deze kant op die niet alleen leefruimte en voedsel maar ook nog eens zorg, verwarming, kleding, vervoer nodig hebben en het nodige uitscheiden nog los vanher kostenplaatje dat wordt gegenereerd. Of mag ik dat niet zeggen?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Juist, het binnen halen van mensen uit een thuisland naar hier levert een enorme toename op van hun ecologische voetafdruk.
Iedere 5 jaar dienen wij een stad ter groote van Meppel bij te bouwen om die nieuwkomers en hun nagereisde families een vergelijkbare levensstandaard als de onze te bezorgen.

Gezien de geldhonger van de overheid en het feit dat er al een hondenpenning (belasting) bestaat zie ik de toekomst wel een vergunningsplicht voor alle huisdieren, hoe groot of klein dan ook.En een jaarlijse vernieuwing van de vergunning. Kosten 40 euro leges plus (afhankelijk van het dier) kosten voor CO2-uitademing, stikstof uitstoot, poepproductie, urine productie en wat de boven ons gestelden verder weten te bedenken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Autoloze zondag was serieus plan

De stikstofpaniek in het kabinet is in het najaar van 2019 zo groot dat meerdere varianten voor een autoloze zondag worden onderzocht. Dat blijkt uit informatie die De Telegraaf heeft opgevraagd bij ministeries. Een jaar geleden ging de maximumsnelheid naar honderd kilometer per uur.

Uit meerdere stukken, die ruim een jaar na een wob-verzoek van De Telegraaf zijn vrijgegeven, blijkt dat een maandelijkse autoloze zondag voor personenauto’s op tafel heeft gelegen als optie. Er is door ambtenaren gestudeerd op een vrijwillige en een verplichte variant.

De effecten van de maatregel zijn weggelakt. Ook valt uit de documenten niet op te maken wie de geestelijk moeder van de autoloze zondag is. In het najaar van 2019 opperde CU-minister Carola Schouten (Landbouw) het als optie. Tegelijkertijd komt het idee terug in documenten van het departement waar VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de touwtjes in handen heeft.

De autoloze zondag stuit op fel verzet van regeringspartij VVD in een asfaltdebat. Op 30 oktober is er op verzoek van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff een gesprek met Van Nieuwenhuizen. In de voorbereiding van dit gesprek heeft de minister een toezegging op papier gezet die wijst in de richting van Schouten: „We hebben goed gehoord wat door u is gezegd tijdens de begrotingsbehandeling.”

Andere pijnlijke maatregel
Ruim twee weken later gaat de VVD alsnog door de knieën voor een andere pijnlijke maatregel: de verlaging van de maximumsnelheid naar honderd kilometer per uur. Uit verschillende documenten valt op te maken dat het kabinet lang heeft vastgehouden aan het idee om alleen de snelheid te verlagen in de buurt van kwetsbare natuurgebieden.

De koers verandert rond 30 oktober. Het kabinet besluit laat op de avond, in aanloop naar het derde ondernemersprotest op het Malieveld, om vol te gaan voor het mogelijk maken van vergunningen voor woningbouw. Uit doorrekeningen van het RIVM blijkt dat een algemene snelheidsverlaging procentueel amper iets oplevert, maar het is wel genoeg voor compensatie van de minimale stikstofuitstoot van huizenbouw.

De maatregel ligt vooral gevoelig bij de VVD die in 2017 nog beloofde dat er juist op meer plekken 130 mag worden gereden. Er worden tot vlak voor de beslissende vergadering in november tal van varianten bedacht. Op vrijdag de dertiende hakt het kabinet de knoop door: alleen ’s nachts mag er op bepaalde plekken nog 130 worden gereden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Volgens mij plaatste iemand bij de architect een komma verkeerd. Met als gevolg dat een gebouw in de zomer onleefbaar wordt. Al met een beetje zon loopt het op naar 30 graden binnen. En die warmte wil er niet uit want het is duurzaam supergeïsoleerd.
Er moeten nu stroomvretende airco's geplaatst worden.
En wat zegt de verhuurder?
Van een bouwfout heeft Duwo nooit willen spreken. ,,Het complex werd tien jaar geleden zeer duurzaam gebouwd, volgens de geldende regelgeving’’, schrijft de corporatie in een persbericht. Zij schrijft de ’oncomfortabele binnentemperaturen’ toe aan de klimaatverandering, waardoor de zomers steeds warmer worden. Bouwregelgeving raakt daardoor snel achterhaald.
De buitentemperatuur is de afgelopen 10 jaar echt niet zoveel gestegen dat dit te merken is.

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20210319_42922998
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6999
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ali Yas »

Mij viel deze zinsnede op:
gebouwd, volgens de geldende regelgeving
Blijkbaar is het niet belangrijk of het goed is gebouwd, alleen dat het volgens de regels is gebouwd. De ultieme smoes anno 2021.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Door corona kunnen er geen grote conferenties met duizenden deelnemers en persmuskieten gehouden worden. Dat is voor de klimaatgekkies heel erg want nu kunnen al die klimaattoppen met hoge omes niet doorgaan.
En dus worden er surrogaten gezocht. Zoals videoconferenties met wel 35 deelnemende landen.
Voor de volgende vreselijk belangrijke klimaattop heeft China laten weten : "Bekijk het maar.".
Climate change: China absent from key UK meeting

A critical meeting on climate change, organised by the UK, appears to be the latest victim of an ongoing row with China.

Ministers from around 35 countries are due to participate in today's summit on climate and development.
But while the US, EU, India and others are taking part, China is notable by its absence.
The UK says that China was invited to the event but is not participating.
Relations between the UK and China have deteriorated in recent weeks after angry exchanges about human rights.
Just a few days ago China imposed sanctions on nine UK citizens - including five MPs- for spreading what it called "lies and disinformation" about the country.

The move came in retaliation for measures taken by the UK government and others over human rights abuses against the Uighur Muslim minority group.

Today's climate and development summit is being described by the UK as a "key moment" in the run up to COP26 in Glasgow later this year.
A list of invitees was published two weeks ago including China. But when the final list of participants was circulated, they were absent.
A UK COP26 spokesman said China had been invited, adding: "We look forward to working with them on climate change issues in this critical year ahead of COP26."
When pressed on the reasons for the non-participation, no further comment was forthcoming.

With major emitters such as the US, EU and India taking part, it would be expected that China would play a leading role in this type of event.
Not only is it the world's biggest carbon emitter but it also likes to portray itself as a key ally for developing countries.
"To have the ministerial taking place without China is far from ideal," said Richard Black, from the Energy and Climate Intelligence Unit.
"China is a major lender, trading partner and diplomatic presence across much of the developing world, and will of course be a hugely important power broker for COP26."
"As John Kerry recently said, the logical approach of western nations is to carve out a constructive place to engage with China on climate change amid the very real differences on other issues. However, it's not yet clear if Chinese leaders will be prepared to go along with this - and the UK, as COP26 hosts, has a very tricky diplomatic path to steer."

Finance for vulnerable nations

Hosted by COP26 President Alok Sharma and UK Foreign Secretary Dominic Raab, today's meeting is seen as an important platform for the countries that are most vulnerable to rising temperatures.
The gathering will hear from ministers and representatives of international institutions and much of the focus will be on climate finance and debt relief.

The question is critical for vulnerable nations.
Ministers from several threatened island states and poor countries will take part in the meeting, and they will likely make the point that while they contribute little to the causes of climate change they are already feeling the effects.
A report published recently by African finance ministers indicated that some countries are now spending up to 10% of their GDP adapting to the impacts of rising temperatures.

The event is also facing criticism from environmental groups who are angry about the UK's decision late last year to cut overseas development assistance from 0.7% of GDP to 0.5%.
"Cuts to the overseas aid budget risk not only undermining the UK's reputation for progressive development action, but also the chances of the UK presidency delivering a successful outcome to COP26," said Andrew Norton from the International Institute for Environment and Development.
"The aid cuts undermine the UK's ability to ask other countries to step up, as well as reducing the resources available for climate action in poorer countries."
https://www.bbc.com/news/science-environment-56584575
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Hoeveel nieuwe kolencentrales heeft China nog in de pijplijn de komende jaren?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

In China hebben ze een soort lopende band voor de constructie van complete centrales. Een paar per week.
China's new coal power plant capacity in 2020 more than three times rest of world's: study

China put 38.4 gigawatts (GW) of new coal-fired power capacity into operation in 2020, according to new international research, more than three times the amount built elsewhere around the world and potentially undermining its short-term climate goals.
[...]
Including decommissions, China’s coal-fired fleet capacity rose by a net 29.8 GW in 2020, even as the rest of the world made cuts of 17.2 GW, according to research released on Wednesday by Global Energy Monitor (GEM), a U.S. think tank, and the Helsinki-based Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA).
[...]
China approved the construction of a further 36.9 GW of coal-fired capacity last year, three times more than a year earlier, bringing the total under construction to 88.1 GW. It now has 247 GW of coal power under development, enough to supply the whole of Germany.
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN2A308U
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

“Visieloos en Non-ideologisch”, noemt Prof. Cees Hamelink het gedepolitiseerde discours.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Wie nig wt tijd over heeft om voorgelicht te worden kan hier eens twee en een half uur voor gaan zitten:

De kosten van het Energieakkoord
1

2

  • De kosten van het Energieakkoord (pdf) Een Analyse van de kosten en baten van het SER Energieakkoord uit 2013, een rapport dat uitkwam in februari 2019 en dat kennelijk nauwelijks verspreiding vond.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Dat zulke hobby's van klimaatgelovigen eveneens ten koste gaan van het steeds verder krimpende vrij besteedbare inkomen moet maar eens beter uitgelegd worden. Doorgaans staan zulke leden geen CO2 vrije kernenergie te promoten en komt het ook al niet in hen op dat gebruik van bijvoorbeeld Russisch gas behoorlijk milieuvriendelijker is dan het verstoken van hout en kolen. En dan zijn er nog wat dingetjes als doorgedrukte en getaboeïseerde Brusselse(?) politiek die voor een stevige hap uit hetzelfde vrij besteedbare inkomen gaan.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 43724
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Nachtelijk akkoord: Europa gaat CO2-uitstoot met minstens 55 procent verminderen

Europa heeft afgelopen nacht een nieuwe stap gezet naar klimaatneutraliteit in 2050. Onderhandelaars van de drie instellingen – Commissie, Raad en Parlement – kwamen overeen de klimaatneutraliteit, en een tussentijdse vermindering van de CO2-uitstoot met minstens 55 procent in 2030, vast te leggen in een Klimaatwet.


Het moment is cruciaal omdat VS-president Joe Biden later deze week een belangrijke klimaattop belegt en Europa daar nu een inspirerend voorbeeld kan zijn. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen reageerde dan ook verheugd op de overeenstemming over ‘dit kernelement van de Europese Green Deal’: ,,Onze politieke verbintenis om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden, is nu ook een wettelijke verbintenis. De klimaatwet zet de EU voor een generatie op het groene pad. Het is onze bindende belofte aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Vice-Commissievoorzitter Frans Timmermans, in Brussel verantwoordelijk voor de Green Deal, sprak van ‘een mijlpaal voor de EU’: ,,Het akkoord van vandaag versterkt onze mondiale positie als leider in het aanpakken van de klimaatcrisis (…) Dit is een goede dag voor mens en planeet.”

Het Parlement, dat inzette op een iets hogere tussentijdse CO2-reductie (60 in plaats van ‘tenminste 55 procent’) reageert pas later vanmorgen inhoudelijk. Dan wordt ook meer duidelijk over andere elementen van het akkoord. Zo is er een verbintenis om na 2050 te komen tot een ‘negatieve CO2-uitstoot’ (om de enorme hoeveelheid nu al in de atmosfeer aanwezige CO2 af te breken), is er sprake van een nieuw tussentijds klimaatdoel in 2040 en wordt het beleid voor CO2-opslag en klimaatadaptatie (aanpassing aan de opwarming) versterkt.

‘Te mager’

Het Wereldnatuurfonds en GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout reageren aanzienlijk gematigder op de uitkomsten van vannacht dan de Commissie: de CO2-reductie voor 2030 (55 procent), zeggen zij, blijft ver achter bij wat het Parlement wilde (60) en nog meer bij wat de wetenschap nodig acht (65 procent). Bovendien, aldus Eickhout en het WNF, zijn de 55 procent uit het akkoord niet hard. Omdat miljoenen tonnen CO2-opslag in Europese bossen en moerasgebieden ook zijn meegerekend blijft er van die 55 procent netto maar 52,8 procent over, aldus hun verwijt. Eickhout: ,,Dit is echt nog te mager.” Imke Lübbeke van het WNF: ,,Europa kan zichzelf nu wel op de borst slaan, maar de realiteit is dat het geen antwoord geeft op wat de wetenschap vindt dat we de komende tien jaar moeten doen.”

Mét Mohammed Chamim (PvdA) vinden WNF en Eickhout dat het er nu op aankomt de woordjes ‘ten minste’ in de CO2-reductie voor 2030 (‘ten minste 55 procent’) een zo ruim mogelijke invulling te geven. Chahim: ,,Het echte werk ligt nog vóór ons.” Esther de Lange (CDA) is wél tevreden. Zij noemt het akkoord ‘ambitieus én realistisch’: ,,Je wilt voorkomen dat bedrijven door onhaalbare eisen met hun banen, innovatie en duurzame investeringen uit Europa vertrekken. Daar schiet ook het klimaat niets mee op.”
https://www.ad.nl/buitenland/nachtelijk ... ~ab918145/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Misschien moeten ze de Vice-Commissievoorzitter Frans Timmermans verbieden om uit te ademen. Laat hij het goede voorbeeld geven. Een mens stoot grofweg 11 kilo CO2 per persoon per dag uit.

En misschien kunnen Bas Eickhout van Groen Links en Imke Lübbeke en Mohammed Chamim van het WNF ook hun steentje bijdragen . Dat scheelt dan al gauw weer 44 kilo CO2 per dag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie