Het verboden boek over het getal 666

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 975
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Het verboden boek over het getal 666

Bericht door Maarten »

Het verboden boek over het getal 666
Het raadsel van het getal 666 in Openbaring krijgt in crisistijden aandacht. Dat zagen we vorig jaar bij de coronapandemie maar dat was ook het geval toen Nederland in 1940 bezet werd. In die tijd circuleerde er een berekening van 666 die de naam Hitler als oplossing had.

https://www.rd.nl/artikel/933188-het-ve ... -getal-666

Uitleg op Wikipedia:

Het getal van het Beest, ook wel het teken of symbool van het Beest, is een in Openbaring 13:17-18 genoemd getal dat op de Antichrist zou duiden. De Griekse aanduiding voor dit getal is ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ (zeshonderd zestig zes). In Openbaring wordt verteld dat Johannes in een visioen het Beest uit de zee en het Beest uit de aarde ziet. Over het laatste staat in Openbaring:

Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het Beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.
Omdat in de belangrijkste handschriften 666 op deze plek staat, hanteren hedendaagse vertalingen dat getal, maar in een aantal belangrijke oude bronnen werd ook 616 en 665 genoemd. Om deze reden moest Ireneüs van Lyon in Adversus Haereses de variant 666 nog stevig verdedigen. Indien de getallen niet uitgeschreven werden, maar weergegeven werden door letters die als Griekse cijfers werden gebruikt, werd het getal 666 geschreven met de letters Chi Xi Stigma: χξϛ, en 616 slechts met één letter (of cijfer) verschil: Chi Iota Stigma: χιϛ.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Getal_van_het_Beest
https://www.trouw.nl/nieuws/uit-angst-v ... dia.org%2F

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hexakosio ... ahexafobie
Plaats reactie