Islamitische spionnen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8887
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Islamitische spionnen

Bericht door xplosive »

   
NOS Nieuws, 13 maart 2022, 09:59

België heeft de verblijfsvergunning van de hoofdimam van de grootste moskee van het land ingetrokken. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT. Het gaat om de Marokkaanse imam Mohamed Toujgani van de Al Khalil-moskee in het Brusselse Molenbeek. Staatssecretaris Mahdi voor Asiel en Migratie heeft zijn verblijfsvergunning in oktober vorig jaar al ingetrokken, maar het nieuws is vandaag pas bekend geworden.

Volgens de staatssecretaris bleek uit informatie van de nationale veiligheidsdiensten dat Toujgani een ernstig gevaar vormde voor de nationale veiligheid. Verdere details hierover wil de Belgische regering niet kwijt, maar de VRT meldt dat Toujgani ook in verband wordt gebracht met spionage voor de Marokkaanse overheid.

Toujgani is voorzitter van een organisatie die Marokkaanse imams in België bij elkaar brengt. Die vereniging zou weer verbonden zijn aan de Marokkaanse overheid, extremisme verspreiden en zich bezighouden met spionage.

Signaal uitsturen
Volgens kenners behoort Toujgani tot de Moslimbroederschap, die op langere termijn naar geleidelijke islamisering van de maatschappij streeft. De Belgische inlichtingen- en veiligheidsdienst verklaarde eerder dat de moslimbroeders "een klimaat creëren van segregatie en polarisering, wat een vruchtbare voedingsbodem kan zijn voor (gewelddadige) radicalisering".

Toujgani was al bijna veertig jaar in België, maar zou de Nederlandse noch de Franse taal machtig zijn. Hij kwam in 2019 al in opspraak toen een filmpje van hem opdook waarin hij opriep tot het verbranden van "zionisten". Hij bood hiervoor naderhand zijn excuses aan.

"Er zijn in het verleden al veel te vaak haatpredikers geweest die de ruimte hebben gekregen om hun ideeën te verspreiden en te verdedigen", aldus staatssecretaris Mahdi. "Toujgani was wellicht één van de meest invloedrijke onder hen. Hiermee willen we een signaal uitsturen. Wie haat zaait, onze samenleving verdeelt en een bedreiging vormt voor onze veiligheid, is niet welkom in ons land. Vandaag niet, maar ook de komende jaren niet."

Toujgani heeft een inreisverbod van tien jaar gekregen en is inmiddels niet meer in België. De advocaat van de imam zegt dat hij de beslissing wil aanvechten, hoewel de beroepstermijnen verstreken zijn. Hij heeft ook een vrouw en kinderen in België.
 
Kortom : de Marokkaanse overheid is niet te vertrouwen (al minstens 40 jaar lang niet blijkbaar) en dus al die zich verbonden weten met Marokko (in heden en verleden) óók niet.
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85765
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische spionnen

Bericht door Ariel »

Daar zit hij

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49091
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische spionnen

Bericht door Mahalingam »

En wat zeggen de beroepsmoslims er over? Die beginnen natuurlijk eerst "islamofobie" te roepen.

Islamofobie
Imam grootste moskee in België wordt het land uitgezet


Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft in oktober vorig jaar het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani, hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van België.

Volgens Mahdi blijkt dat Toujgani een ‘ernstig gevaar vormt voor de nationale veiligheid’. Hij baseert zich daarvoor op informatie van de veiligheidsdiensten, al wil het kabinet daarover geen verdere details kwijt. Toujgani was al bijna veertig jaar in België maar heeft niet de Belgische nationaliteit. Hij kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten en mag nu gedurende tien jaar het land niet meer binnen, al gaat hij wel in beroep tegen de beslissing.

De veiligheidsdiensten linken Toujgani ook aan spionage. De imam zou banden hebben met de Marokkaanse overheid en is bovendien voorzitter van de Ligue des imams marocains de Belgique, een organisatie die ervan verdacht wordt extremisme te verspreiden.

De IslamOmroep heeft uit eigen bronnen, die graag anoniem willen blijven, vernomen dat de verwijten inhoudelijk niet sterk zijn en dat Belgische en Nederlandse moslims de imam juist kennen als een zeer gerespecteerd geestelijk leider die oproept tot verdraagzaamheid en tolerantie in de Europese context.

De advocaat van de imam laat weten dat hij de beslissing wil aanvechten, hoewel de beroepstermijnen verstreken zijn. De imam heeft zijn vrouw en kinderen in België moeten achter laten.
https://www.islamomroep.nl/2022/01/13/i ... -uitgezet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49091
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische spionnen

Bericht door Mahalingam »

En waar moet deze beroepsmoslim naar toe voor inkomen en verdere prediking? Naar Amsterdam natuurlijk waar de overheid heel veel meer tolerant is en waar hij een graag geziene gast is in zekere kringen.
Carel Brendel kende deze hufter al langer. Hier zijn bevindingen.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie