De ondergang der Belgen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

'Aantal verdachten terrorismezaak België was al in beeld in andere dossiers'

Een aantal verdachten die gisteren in België werden opgepakt vanwege terrorismeverdenkingen waren al bij de politie in beeld voor andere zaken. Dat melden Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad. In totaal werden in en rond Antwerpen dertien mannen aangehouden.

Volgens het Belgische Openbaar Ministerie maakten ze zich schuldig aan "activiteiten van een terroristische groep". De verdachten kwamen volgens het federaal parket in beeld "binnen het salafistisch-jihadistische milieu en het doel van deze actie was om de activiteiten van deze groep verder in kaart te brengen".

Er zouden nog geen concrete aanslagplannen zijn geweest; de organisatie zou nog in oprichting zijn. Een bron bij justitie maakt in De Morgen de vergelijking met de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium, die bijna tien jaar geleden werd opgeheven. De leider daarvan werd veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Kluis met bitcoins
Twee van de verdachten zijn volgens Belgische media vorige maand ook al aangehouden voor een overval in Hoboken, niet ver van Antwerpen. De overvallers hadden het mogelijk gemunt op een digitale kluis met miljoenen aan bitcoins, om daarmee hun organisatie te financieren. Een van die overvalverdachten, een man van 22, zou in 2016 ook al zijn opgepakt bij een aanslagcomplot tegen politicus Filip Dewinter van Vlaams Belang, een uiterst rechtse partij.

Bij dat complot kwam ook een andere man die nu is aangehouden in beeld. Het zou gaan om een man van 24 die ook op de OCAD-lijst stond, een overzicht van personen die een extremistische of terroristische dreiging kunnen vormen voor België. Deze Zakaria El A. werd in 2015 bij de Turkse grens opgepakt toen hij onderweg was naar Syrië. Hij kreeg daarvoor drie jaar voorwaardelijke celstraf.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De ondergang der Belgen

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Halal gewassen voet op zwaar verontreinigd boek. (Museum van Eigenaardigheden)

De enige echte ware logische vanzelfsprekende terechte oplossing van het wereldwijde misselijk makende vraagstuk over het meest beruchte tweedehands besmette plagiaatboek Koran in de taal van analfabeet Allah, het Arabisch, is deze in kamelenurine gewassen emissie, met de voet te betreden. icon_thumbup.gif
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Sam van Rooy: ‘Potentieel nieuwe Sharia4Belgium in Antwerpen’

Bij een grote politieoperatie in Antwerpen werden enkele weken geleden vermoedelijke leden van een terroristische groep opgepakt. De federale gerechtelijke politie viel binnen op dertien adressen in de regio Antwerpen, onder meer in Borgerhout, Hoboken en Borsbeek. Het federaal parket bevestigde dat de huiszoekingen door de onderzoeksrechter werden bevolen in het kader van een dossier wegens deelname aan activiteiten van een terroristische groep. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Sam van Rooy meer uitleg.

Jihadistische propaganda
Een aantal opgepakte leden van de terroristische groep waren eerder al in beeld gekomen in het kader van islamterreur, zegt van Rooy. Sommigen zelfs al als minderjarigen toen ze een aanslag beraadslaagden op het centraal station. ‘We kunnen ons dus de vraag stellen hoe het kan dat deze mensen opnieuw op vrije voeten waren.’ De groep zou zich beziggehouden hebben met het verspreiden van salafistisch-jihadistische propaganda. De politie vreesden dat de groep een potentieel nieuwe Sharia4Belgium zou kunnen worden die actief antiwesterse propaganda verspreiden via sociale media. Van Rooy vindt het opmerkelijk dat deze zaak net komt bovendrijven op het moment dat de leden van Voorpost in beroep zijn vrijgesproken voor hun spandoek ‘stop islamisering’. Eerder werden de vier Voorpost-leden voor de correctionele rechtbank veroordeeld voor aanzetten tot haat en geweld. In wat voor land zijn we terechtgekomen dat de leden van Voorpost strafrechtelijk vervolgd worden en dat op hetzelfde moment een nieuwe Sharia4Belgium in opbouw is, zegt van Rooy.

Nood aan transparantie
Van Rooy vindt dat hij als volksvertegenwoordiger te weinig informatie krijgt over het beleid van de Vlaamse Overheid en het Antwerps stadsbestuur tegen Islamitische radicaliseringen. Er wordt enorm veel belastinggeld gebruikt voor het aanpakken van radicalisering maar het is amper mogelijk om na te gaan hoe groot de impact van dit beleid is. Studies tonen ook aan dat ongeveer de helft van de Moslims in onze samenleving consistent fundamentalistisch zijn, zegt van Rooy. ‘Dat betekent dat er heel wat Moslims zijn die vinden dat de Koran boven onze wetten staat.’ Wanneer ik deze bevindingen voorleg bij Antwerps burgemeester Bart De Wever of minister van inburgering Bart Somers krijg ik hier amper reactie op, benadrukt van Rooy. ‘Er worden geen cijfers gedeeld over hoeveel fundamentalisten er worden opgevolgd.’ Volgens van Rooy heerst er onwil om dit weer te geven omdat anders pijnlijk duidelijk wordt dat de lokale integrale veiligheidscellen niet naar behoren functioneren. ‘Men heeft geen zicht op wat er gaande is in de Moslimgemeenschap.’

Men heeft noch de middelen noch de manschappen om voldoende geradicaliseerde Moslims op te volgen

Wat het federale niveau betreft komt er wel een antwoord op hoeveel fundamentalisten er worden opgevolgd door de staatsveiligheid maar dit cijfer is veel te laag. Men heeft noch de middelen noch de manschappen om voldoende geradicaliseerde Moslims op te volgen, zegt van Rooy.

Efficiënt inzetten van middelen
Van Rooy gelooft niet in deradicalisering. ‘Maar de veiligheidsdiensten moeten wel meer middelen krijgen om fundamentalisten op te volgen’. Jaarlijks stroomt er heel wat geld naar de integratie -en diversiteitsindustrie, wat altijd goed bedoeld is, maar daardoor blijft er amper budget over voor onze veiligheid, zegt van Rooy. ‘Dat is een enorm prioriteitsprobleem binnen de Vlaamse regering en het Antwerps stadsbestuur.’

Er is een onoplosbaar probleem in onze samenleving om alle fundamentele Moslims op te volgen, zegt van Rooy. ‘De macht van het geval speelt hier waardoor er keuzes moeten gemaakt worden.’ Daardoor blijft een groot deel onder de radar. Het is goed dat deze nieuwe Sharia4Belgium nu tijdig werd opgespoord maar het is kwestie van tijd voor een nieuwe slapende cel in actie schiet, denkt van Rooy. ‘Niet alle fundamentalisten zullen overgaan tot het plegen van geweld, maar ze hebben wel lak aan onze regels en wetten.’
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Mahalingam »

Hof verklaart zich onbevoegd in zaak over Voorpost-spandoek 'Stop Islamisering'

Het Antwerpse hof van beroep heeft zich woensdag onbevoegd verklaard om te oordelen in de zaak tegen vier lede.n van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost

Het Antwerpse hof van beroep heeft zich woensdag onbevoegd verklaard om te oordelen in de zaak tegen vier leden van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost die vervolgd werden, omdat ze actie hadden gevoerd met een spandoek waarop 'Stop Islamisering' stond.

Volgens het hof gaat het hier om een drukpersmisdrijf dat gericht was tegen een geloofsovertuiging en daarover kan enkel het hof van assisen oordelen.

Kenneth C., Danny V.H., Nick V.M. en Luc V. hielden op 30 mei 2020 een niet-toegestane actie tijdens de wekelijkse markt in Mechelen. Ze hielden een spandoek en borden omhoog waarop vrouwen in boerka stonden afgebeeld met de boodschap 'Stop Islamisering' en deelden folders uit waarin ze aankaartten dat moslims in coronatijden de week voordien wél hadden mogen samenkomen voor een gebed, maar zij geen toestemming kregen om te protesteren.

Het parket meende toen dat zij zich met hun spandoek, borden en pamfletten schuldig maakten aan het aanzetten tot haat of geweld tegen de moslimgemeenschap. De correctionele rechtbank van Mechelen volgde eind mei 2021 dat standpunt en veroordeelde hen tot zes maanden cel. Voor Nick V.M. was de celstraf effectief, voor de drie anderen met uitstel.

Het vonnis veroorzaakte veel deining. Het parket besloot uiteindelijk om zelf beroep aan te tekenen, gevolgd door de beklaagden. De advocaat-generaal noemde het tijdens de behandeling voor het hof van beroep een 'problematisch dossier', dat nooit voor de correctionele rechtbank had mogen komen. Hij meende namelijk dat het om een drukpersmisdrijf ging dat gericht was tegen een geloofsovertuiging en daarover kan enkel het hof van assisen oordelen.

Drukpersmisdrijven die door racisme of xenofobie zijn ingegeven, worden wél voor de correctionele rechtbank gebracht. 'Maar de elementen van het strafdossier laten naar het oordeel van het hof niet toe om te stellen dat de door beklaagden gestelde handelingen waren ingegeven door racisme of xenofobie', klonk het in het arrest. Het hof verklaarde zich dan ook onbevoegd om te oordelen. Drukpersmisdrijven worden trouwens zelden of nooit voor het hof van assisen vervolgd, omdat het zo'n dure, omslachtige en tijdrovende procedure is.
https://www.knack.be/nieuws/belgie/hof- ... 32907.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10654
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door sjun »

Waarom mag je de mening niet hebben dat islamisering gestopt zou moeten worden? Wie bepaalt zoiets eigenlijk? Zou daar niet eens een brede volksraadpleging over gehouden kunnen worden nadat de mensen aan de hand van voorbeelden als Noord-Cyprus en Kosovo worden voorgelicht over wat hen met meer islamisering staat te wachten?

Alvast een begin van voorlichting:

Voor vrijheid, dus tegen islamisering; Paul Cliteur en Sam van Rooy


Boekvoorstelling 'Voor vrijheid dus tegen islamisering'


♰ Islamisation of France ▪ Mistreatment of Women in Islam ▪ Bob ♰ Speakers Corner ♰
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Ondergang der Belgen kan gestopt worden. Weg met het islamvirus!

Bericht door hans van de mortel »

sjun schreef:
di mar 08, 2022 10:37 pm
Waarom mag je de mening niet hebben dat islamisering gestopt zou moeten worden? Wie bepaalt zoiets eigenlijk?
Wat de kwestie betreft zouden wij gezegend kunnen zijn met Putin als dictator van Europa. Hij heeft een verbod ingesteld op Fake-nieuws.

Mooi toch! Als hij een consequente dictator is dan wordt zowel de hoofddoek, die als achterlijk kopvod beoordeeld moet worden, als de walgelijke onmenselijke sadistische naar islamitische uitwerpselen ruikende Koran, verboden.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

En met "jongeren"bedoelen ze Marokkanen, Turken, en Afrikanen volgens bewoners.
Jongeren terroriseren Wim Saerensplein: “Als ze met twintig rond je komen staan en met stenen beginnen te gooien, dan sta je machteloos”

Afbeelding


Deurne - Buurtbewoners van het Wim Saerensplein worden bedreigd en zelfs aangevallen door groepjes jongeren. Afgelopen weekend liep het echt uit de hand toen klanten van café Daniel's bekogeld werden met stenen. “De politie zegt dat ze niets kan doen. Dan zit er niets anders op dan het recht in eigen handen te nemen”, zegt buurtbewoner Geert.

Op het Wim Saerensplein in Deurne, aan de Ruggeveldlaan, lopen de gemoederen hoog op. Al enkele weken maakt een groep jongeren het plein onveilig, worden buurtbewoners lastiggevallen en verbaal en fysiek bedreigd. Ironisch genoeg staat op het plein het Vredesmonument van Deurne, maar van vrede is er de laatste weken geen sprake meer. Integendeel, afgelopen weekend werd er een kleine straatoorlog uitgevochten aan café Daniel’s.

De relschoppers bekogelden de klanten van café Daniel’s met stenen en fietsen, waarop de cafégangers te hulp schoten om hun café te beschermen. Een van de klanten kreeg een steen tegen het hoofd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook cafébazin Marcella van Varsseveld moest incasseren. Ze kreeg een steen op haar rug en tegen haar been. “Ik slaap niet meer”, zegt ze. “Dat is al vier weken dat wij elke dag de politie moeten bellen. Zondag waren hier zeven combi’s ter plaatse. Ze waren nog geen tien minuten weg of de amokmakers stonden er al terug. En ze gaan steeds driester te werk. Ze gooien met bakstenen, dat zijn al echte moordwapens. Ook de politie werd bekogeld. Die jongeren zijn eropuit het plein over te nemen. Hier kunnen wij niets tegen beginnen. En de politie blijkbaar ook niet. Een van de dagen gaat het niet bij gewonden blijven, maar gaat hier een dode vallen.”

“Recht in eigen handen”
Marcella trok ook al de buurt rond met een petitie die intussen al zo’n tweehonderd keer is ondertekend. Volgens de buurt gaat het om dertig tot veertig jongeren die het plein terroriseren. Geert, buurtbewoner en vaste klant van het café, wordt er moedeloos van. “We trommelen mensen op om ons te helpen”, zegt hij. “De politie zegt dat ze niets kan doen. Dus dan zit er niets anders op dan het recht in eigen handen te nemen. Het is onmogelijk geworden om je na 21u nog op het plein te begeven. Met brommertjes cirkelen ze rond buurtbewoners die de hond uitlaten. Ze gebruiken bommetjes om de honden bang te maken. Ze vragen overdag zelfs toegangsgeld aan de kinderen die op het speeltuintje willen spelen.”

Buurtbewoner Walter Peeters heeft het aan den lijve mogen ondervinden. Hij werd door de jongeren hardhandig aangepakt en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Hij mankt nog en wordt ook bedreigd. “‘Volgende keer slaan we je helemaal kreupel’, riepen ze mij na. Het is crapuul en vaak niet ouder dan 13 jaar. Maar als ze met twintig rond je komen staan en met stenen beginnen te gooien, dan sta je machteloos. Ik was naar buiten gekomen omdat ze continue aan het aanbellen waren. Mijn hond was helemaal opgedraaid, dus ik heb hen aangesproken om te stoppen. En toen begon het. Ik woon hier al 22 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester van Deurne is op de hoogte van de situatie. “Politie patrouilleert, zowel in uniform als in burger”, zegt hij. “Maar we zien dat het escaleert en dat wordt door beide kanten in de hand gewerkt. Het gaat ook niet om Deurnse jongeren. Het tuig komt van overal in Antwerpen naar het plein afgezakt, vaak met de tram. Daarom zal de politie ook controles uitvoeren op de trams.”

Controleactie
De Antwerpse politie kwam afgelopen weekend zowel zaterdag als zondag tussenbeide. “Zondagavond is de mobiele eenheid tussengekomen bij schermutselingen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Wederzijdse provocaties tussen hangjongeren en cafégangers escaleerden. Er werd gevochten en er werd met stenen gegooid. De politie arresteerde vier dronken personen die de gemoederen mee verhitten en identificeerde verschillende relschoppers. Toen de politie het plein aanvankelijk verliet laaide het geweld opnieuw op, waarna de mobiele eenheid tot na middernacht toezicht heeft gehouden om een nieuwe escalatie te vermijden. De komende weken zal de politie haar aanwezigheid op het plein en in de omgeving opdrijven om de rust te doen weerkeren. De wijkwerking en de bemiddelingsteams zullen het gesprek aangaan met de betrokkenen om nieuwe escalaties te vermijden.”

De vier gearresteerde personen waren allen klanten van café Daniel’s. Van de jongeren is niemand opgepakt. Zaterdag hield de politie al een controleactie, waarbij 23 jongeren werden gecontroleerd. Verschillende groepjes blokkeerden de weg voor het doorgaand verkeer. Twee jongeren waren in het bezit van drugs. Vier jongeren werden beboet omdat ze onaangepast rijgedrag vertoonden met hun bromfiets.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

De nieuwe bevolking van Belgie.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Een stukje geïmporteerde Afghaanse mores op de Korenmarkt in Gent: de ene Afghaanse asielzoeker steekt vijf maal in het bovenlichaam van de andere. Lang leven de diversiteit.
Ruzie tussen asielzoekers op Korenmarkt eindigt in steekpartij: “Het is enkel omdat hij verschillende lagen kledij droeg, dat hij die aanslag overleefd heeft”

Een banale ruzie tussen twee mannen op de Korenmarkt draaide uit op een ernstige steekpartij. Een van de partijen haalde een mes boven en stak zijn opponent vijf keer in het bovenlichaam. De dader zit sindsdien in voorhechtenis en moest zich in de correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag.

De twee mannen zijn beiden afkomstig uit Afghanistan en verblijven hier onder een vluchtelingenstatuut. Het slachtoffer kreeg het op een februariavond aan de stok met zijn landgenoot met wie hij al eerder in onmin leefde. Toen het slachtoffer een opmerking maakte over de familie van de beklaagde, sloegen bij deze laatste zijn stoppen helemaal door en stak hij volgens het openbaar ministerie het slachtoffer vijfmaal in het bovenlichaam. Op bewakingsbeelden van de winkel waarvoor het zware incident zich afspeelde, is inderdaad te zien dat er een schermutseling plaatsvond. Het valt echter niet duidelijk uit te maken of er effectief een mes aan te pas kwam bij het gevecht. Volgens de beklaagde sloeg hij enkel met zijn vuisten, maar daar leek de rechter weinig geloof aan te hechten. “Dat verklaart niet waarom de jas van het slachtoffer vijfmaal geperforeerd was, meneer. Het is enkel omdat hij verschillende lagen kledij aanhad dat hij die aanslag overleefd heeft. Dit had dramatisch kunnen aflopen”, sprak de rechter de man streng toe.

Geen intentie om te doden
De beklaagde is bovendien niet aan zijn proefstuk toe en heeft voordien al een werkstraf gekregen voor agressiedelicten. Hij riskeert 30 maanden celstraf. Zijn advocaat meester Steyaert vroeg echter aan de rechtbank om de aanklacht te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. “Mijn cliënt had nooit de bedoeling om die man te doden”, aldus zijn raadsman. Het vonnis valt op 8 juni.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10654
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door sjun »

Ariel schreef:
wo jun 01, 2022 12:47 pm
Een stukje geïmporteerde Afghaanse mores op de Korenmarkt in Gent: de ene Afghaanse asielzoeker steekt vijf maal in het bovenlichaam van de andere. Lang leven de diversiteit.
Ruzie tussen asielzoekers op Korenmarkt eindigt in steekpartij: “Het is enkel omdat hij verschillende lagen kledij droeg, dat hij die aanslag overleefd heeft”

Een banale ruzie tussen twee mannen op de Korenmarkt draaide uit op een ernstige steekpartij. Een van de partijen haalde een mes boven en stak zijn opponent vijf keer in het bovenlichaam. De dader zit sindsdien in voorhechtenis en moest zich in de correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag.

De twee mannen zijn beiden afkomstig uit Afghanistan en verblijven hier onder een vluchtelingenstatuut. Het slachtoffer kreeg het op een februariavond aan de stok met zijn landgenoot met wie hij al eerder in onmin leefde. Toen het slachtoffer een opmerking maakte over de familie van de beklaagde, sloegen bij deze laatste zijn stoppen helemaal door en stak hij volgens het openbaar ministerie het slachtoffer vijfmaal in het bovenlichaam. Op bewakingsbeelden van de winkel waarvoor het zware incident zich afspeelde, is inderdaad te zien dat er een schermutseling plaatsvond. Het valt echter niet duidelijk uit te maken of er effectief een mes aan te pas kwam bij het gevecht. Volgens de beklaagde sloeg hij enkel met zijn vuisten, maar daar leek de rechter weinig geloof aan te hechten. “Dat verklaart niet waarom de jas van het slachtoffer vijfmaal geperforeerd was, meneer. Het is enkel omdat hij verschillende lagen kledij aanhad dat hij die aanslag overleefd heeft. Dit had dramatisch kunnen aflopen”, sprak de rechter de man streng toe.

Geen intentie om te doden
De beklaagde is bovendien niet aan zijn proefstuk toe en heeft voordien al een werkstraf gekregen voor agressiedelicten. Hij riskeert 30 maanden celstraf. Zijn advocaat meester Steyaert vroeg echter aan de rechtbank om de aanklacht te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. “Mijn cliënt had nooit de bedoeling om die man te doden”, aldus zijn raadsman. Het vonnis valt op 8 juni.
Uitzetting lijkt me de goedkoopste optie, al was het alleen al om op cumulerende kosten te sparen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

sjun schreef:
do jul 07, 2022 3:16 pm

Uitzetting lijkt me de goedkoopste optie, al was het alleen al om op cumulerende kosten te sparen.
Ik vrees dat sjun dit eenvoudig niet weet maar bij de bepaling van de passende strafmaat voor criminelen zijn kosten geen relevant criterium en bovendien is uitzetting ook geen straf die kan worden opgelegd.

Er bestaat op dit gebied veel onwetendheid.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
do jul 07, 2022 3:34 pm

Ik vrees dat sjun dit eenvoudig niet weet maar bij de bepaling van de passende strafmaat voor criminelen zijn kosten geen relevant criterium en bovendien is uitzetting ook geen straf die kan worden opgelegd.

Er bestaat op dit gebied veel onwetendheid.
Bijzonder dat jij dat wel weet, maar ik ben net als Sjun van mening dat uitzetten de beste straf is waarmee je dit soort mensen kan straffen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
do jul 07, 2022 7:45 pm

Bijzonder dat jij dat wel weet, maar ik ben net als Sjun van mening dat uitzetten de beste straf is waarmee je dit soort mensen kan straffen.
Er is een klein bezwaar, die strafmaat bestaat voor mensen met een Nederlands paspoort niet.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door King George »

Wat moeten die Afghanen nou met een Nederlands paspoort in België, sukkeltje? :*)
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Mahalingam »

In de tijd voor Napoleon hadden de steden heel veel meer zelfstandigheid en hun eigen wetten en rechtsspraak.
Toen was het ook mogelijk om inwoners die iedereen liever kwijt dan rijk was uit de stad te verbannen.

Ik kom hierop omdat in dat verleden een familielid de stad uitgestuurd was. (ban)
En dat zij een paar jaar later toch weer terug was zoals blijkt uit rechtbankdocumenten als geldclaimende bordeelhoudster. (ze won de rechtszaak)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Boudewijn Atsma schreef:
do jul 07, 2022 3:34 pm
Ik vrees dat sjun dit eenvoudig niet weet maar bij de bepaling van de passende strafmaat voor criminelen zijn kosten geen relevant criterium en bovendien is uitzetting ook geen straf die kan worden opgelegd.
Dan moet dat helemaal anders en zouden de kosten juist het belangrijkste criterium moeten zijn. Een gevangenis is iets absurds. De criminelen doen daar niks anders dan eten, drinken, teevee kijken en masturberen en ze kosten veel geld. Beter zou zijn de strafmaat uit te drukken niet in tijd maar in KWH en de crimineeltjes vastketenen aan een molen om electriciteit te produceren. Dan kunnen ze zelf kiezen wanneer ze vrij komen. Wie niet beweegt komt er nooit meer uit dan. Prima idee toch in deze dagen van hoge energieprijzen?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

mercator schreef:
di jul 12, 2022 11:03 am

Dan moet dat helemaal anders en zouden de kosten juist het belangrijkste criterium moeten zijn. Een gevangenis is iets absurds.
Als de kosten het belangrijkste criterium voor de strafmaat zouden zijn (wat God verhoede) zouden veroordeelden direct worden geëxecuteerd.
Dit is wat Mercator kennelijk wenst. Barbarij houd je altijd.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
wo jul 13, 2022 1:46 pm
mercator schreef:
di jul 12, 2022 11:03 am

Dan moet dat helemaal anders en zouden de kosten juist het belangrijkste criterium moeten zijn. Een gevangenis is iets absurds.
Als de kosten het belangrijkste criterium voor de strafmaat zouden zijn (wat God verhoede) zouden veroordeelden direct worden geëxecuteerd.
Dit is wat Mercator kennelijk wenst. Barbarij houd je altijd.
Dat executeren als strafmaat gebeurd in Islamitisch landen wel. Barbarij houd je altijd. Zeker in islamitische landen.

De doodstraf komt voor in landen waar moslims de meerderheid vormen. De doodstraf wordt door orthodoxe moslims gezien als een rechtstreeks gebod van Allah/God en mag volgens die fanatieke groepen niet ontbreken binnen een islamitisch land.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
wo jul 13, 2022 2:37 pm


Dat executeren als strafmaat gebeurt in Islamitisch landen wel. Barbarij houd je altijd. Zeker in islamitische landen.

De doodstraf komt voor in landen waar moslims de meerderheid vormen. De doodstraf wordt door orthodoxe moslims gezien als een rechtstreeks gebod van Allah/God en mag volgens die fanatieke groepen niet ontbreken binnen een islamitisch land.
Zeker, mijn probleem is dat Mercator dat hier ook voorstelt en ook dat jij daar geen bezwaar tegen maakt.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
wo jul 13, 2022 3:01 pm

Zeker, mijn probleem is dat Mercator dat hier ook voorstelt en ook dat jij daar geen bezwaar tegen maakt.
Gaan we generaliseren Boudewijn. Waar lees je dat ik voor de doodstraf ben. Ik vertelde je alleen dat de doodstraf graag en veel gebruikt wordt in Islamitische landen.

Dit in geval dat je dat nog niet wist. Ik hou je graag op de hoogte van dit soort barbaarse toestanden, zodat ook jij je afschuw kan uiten, en misschien hoop ik dat jij brieven gaat sturen naar leiders van dat soort barbaarse landen waarin jij schrijft dat ze moeten stoppen met deze draconische straffen.

Islam heeft nog meer nare straffen, zoals handen en voeten afhakken, ogen uitsteken, enz, enz...Misschien dat je daar ook iets van kan zeggen? :unhappy:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
wo jul 13, 2022 3:14 pm


Gaan we generaliseren Boudewijn. Waar lees je dat ik voor de doodstraf ben. Ik vertelde je alleen dat de doodstraf graag en veel gebruikt wordt in Islamitische landen.
Nee, ik stel slechts vast dat Mercator de doodstraf bepleit en dat jij mij aanvalt en hem niet.
Die verontwaardiging lijkt me nogal selectief.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
wo jul 13, 2022 4:05 pm
Ariel schreef:
wo jul 13, 2022 3:14 pm


Gaan we generaliseren Boudewijn. Waar lees je dat ik voor de doodstraf ben. Ik vertelde je alleen dat de doodstraf graag en veel gebruikt wordt in Islamitische landen.
Nee, ik stel slechts vast dat Mercator de doodstraf bepleit en dat jij mij aanvalt en hem niet.
Die verontwaardiging lijkt me nogal selectief.
Hoezo aanvallen. Ik vermelde alleen een feit. Ik zei toch niet dat jij schuldig bent aan de barbaarse toestand in Islamitische landen.

Het wordt wel anders als jij in Nederland sharia wetten gaat goedpraten. Dan zeg ik wel...Ho, ho, Boudewijn. : nono3:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
wo jul 13, 2022 4:19 pm

Hoezo aanvallen. Ik vermelde alleen een feit. Ik zei toch niet dat jij schuldig bent aan de barbaarse toestand in Islamitische landen.

Het wordt wel anders als jij in Nederland sharia wetten gaat goedpraten. Dan zeg ik wel...Ho, ho, Boudewijn. : nono3:
Ik constateer dat je geen afstand neemt van de barbaarse voorstellen van Mercator.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
wo jul 13, 2022 4:26 pm

Ik constateer dat je geen afstand neemt van de barbaarse voorstellen van Mercator.
Jij wilt mij weer woorden in mijn mond leggen. Ik ben tegen de doodstraf. Ik vind deportatie ( desnoods met zijn gehele gezin) een meer passende straf voor criminelen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie