De utopie van de VRIJE wil

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Dat hier op het forum mensen op bezoek zijn die overtuigd zijn dat de mens een vrije wil heeft, doet vermoeden dat het hier om in God of Mohammed en zijn knecht Allah gelovige mensen gaat.

Niets is minder waar. Tot mijn stomme verbazing is de een nog meer overtuigd van de vrije wil waar hij mee kan doen wat hij wil dan de ander. En dan heb ik het niet eens over doorwrochte atheïsten. Maar goed, terug naar al die gelovige dwazen die blijkbaar in het geheel geen kennis hebben van de Bijbel of van dat surrogaat tweedehands plagiaat nepboekje Koran. (Koran bedraagt qua inhoud slechts een vijfde van de Bijbel)

Als ergens duidelijk wordt gemaakt dat de in God of Allah (de Arabische knecht van de Profeet) gelovige mens geen vrije wil heeft dan is het wel in die twee boeken. Hoe dom kan een mens zijn? HEEL dom. Vanwege een teveel aan eigendunk? Geen idee. Dat een atheïst meent dat hij over een vrije wil beschikt is nog tot daar-aan-toe. Maar een gelovige die dit denkt . . . Dat is dezelfde sukkel die gelooft dat de aarde plat is. Of dat je in de zomer op glad water kunt schaatsen.

Dat moslims zo achterbaks en minderwaardig over de Bijbel spreken - die is volgens de islamitische opvoekundigen hier en daar vervalst - heeft vast en zeker te maken met het feit dat er aan de Koran nauwelijks nog wat te vervalsen kan vanwege de constatering dat het grootste leesbare deel van de Koran berust op stuntelig lachwekkend dom plagiaat-gedrag van Arabieren. Hahaha! Niet zo verwonderlijk. Want tot op de dag van vandaag zijn Arabieren (moslims) niet in staat hun eigen broek op te houden. De Arabische theedoek-landen lukt het niet om kogels te fabriceren, laat staan een trein, auto of vliegtuig te bouwen. Om over alle communicatie apparatuur nog maar niet te spreken. Ach, door als moslim te parasiteren op de prestaties van joden en christenen en atheïsten, mag je van Allah je best superieur wanen. Dat doet de moslim niet uit vrije wil, maar omdat Allah dat zo bepaald heeft.
Koran 13:27 - . . . Allah laat dwalen wie Hij wil en leidt recht wie tot Hem inkeren.
Koran 14:4 - . . . waarop dan Allah laat dwalen wie Hij wil en rechtleidt wie Hij wil. En Hij is de Geweldige, de Wijze.
Koran 16:93 - En zo Allah gewild had, zou Hij u gemaakt hebben tot één gemeente, maar Hij laat dwalen wie Hij wil en Hij leidt recht wie Hij wil. En eens zult gij ondervraagd worden over wat gij bedreeft.
Koran 35:8 - . . . Doch Allah doet dwalen wie Hij wil en leidt recht wie Hij wil; laat uw ziel dus niet wegkwijnen in bezorgdheid over hen.
Koran 74:31 - . . . Aldus doet Allah dwalen wie Hij wil en leidt Hij recht wie Hij wil.
Koran 76:30 - En niet kunt gij iets willen dan voor zoveel Allah wil. Allah is wetend en wijs.
Koran 81:29 - En niet kunt gij iets willen dan voor zoveel Allah wil, de Heer der wereldwezens.
Het is hierom dat de moslim - zonder verder na te denken - roept dat het de wil van Allah is. Uit den treure gehoord als reactie van moslims op de vele bombardementen op Arabische (moslim) landen. Hahaha! Je blijft lachen om die grenzeloze dwaasheid van moslims dat verankerd zit in het moslim-DNA, behorend bij de mislukte mensensoort die maar niet genezen wil. :roll:

Het is dat de inhoud van de Koran over zoveel herhalingen beschikt, anders zouden moslims zich tevreden moeten stellen met een dun boekje dat als het meezit met de wil van Allah, net toekomt aan een tiende deel van de Bijbel. :roll:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Koning Willen Alexander zei in een van zijn vele domme uitspraken in zijn Kersttoespraak van 2019 dat 'niemand perfect is'. De toevoeging 'gelukkig maar' is een zeer merkwaardige.

Je kunt verder filosoferen in de zin dat er eigenlijk niks waarheidsgetrouw gezegd kan worden, want de meeste mensen kennen zichzelf niet eens. Dus hoe kan dan iemand überhaupt beweren dat er geen twee mensen hetzelfde zijn èn waar let je dan op als je mensen gaat vergelijken? Het is puur (quasi) politiek geklets. Het is niet voor niets dat het voorleesscherm van ‘Oranjeboven’ eerst gecontroleerd wordt door de zittende, doorgaans corrupte, macht.

Let maar eens op hoeveel mensen hersenloos meegaan met bepaalde manipulaties door de verborgen agenda van onbekende krachten. Dus er moet ‘iets’ zijn wat in wezen gemeenschappelijk is of gedeeld wordt door een groot percentage van onze bevolking. Of de mensheid als zodanig. En daar eindigen we met de vraag omtrent de vrije wil. Heeft een mens wel of geen vrije wil? Als dat wel zo is, dient een mens dan op zijn hoede te zijn opdat een ander hem zijn vrije wil niet ontneemt? Het staat vast dat de heersende macht van politici in de EU de vrije wil voorgoed in de ban heeft gedaan. Alleen in Amerika bestaat nog vrijheid van meningsuiting. Een grondwet die niet achterbaks en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar is zoals waar de typisch huichelachtige calvinistische Nederlandse grondwet voor staat. Vol met uitzonderingen en ruimte latend voor juridische manipulaties en corruptie. Zegt het proces Wilders u misschien iets? Jazeker! Het is de bevestiging van mijn logische conclusie dat in ieder geval de vrije meningsuiting in Nederland aan de willekeur van de heersende macht wordt toevertrouwd.

Want ja, het domme volk weigert op de PVV van Wilders te stemmen en graaft daarmee zijn eigen graf met daarin de vrije wil als dood verklaard.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Zonder zuurstof is de mens niet in staat helder te denken.

Voor een vrije wil is - helaas voor dwarsliggers - zuurstof nodig. Wel een vrije wil en geen zuurstof binnen wilsbereik? Dat kan helaas niet. :roll:

Afbeelding

Nadenken! Hersenen gebruiken! Lastig voor mensen die overtuigd zijn in het bezit van een 'eeuwigdurende' wil te zijn. Het is niet voor niets dat zeker 90 % van de mensheid dom is.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

xplosive schreef:
do apr 01, 2021 3:06 am
Maar stel dat je jezelf op een alternatieve manier tegen virussen in het algemeen wil beschermen en dus ook tegen het coronavirus met voedingssupplementen en met een bepaalde voeding zoals sjun bijvoorbeeld al meermalen heeft aangegeven (en wie zegt mij dat dat een slechtere methode is dan de vaccinatiemethode) dan wordt je straks als tweederangsburger behandeld ten opzichte van mensen die gevaccineerd zijn hoewel je daarmee misschien beter voor je gezondheid (voor jezelf en die voor anderen) zorgt dan door je te laten vaccineren. Welke rechtvaardigheid schuilt daar dan in? Leven we zo langzamerhand wereldwijd in een vaccinatietirannie?
De grootste tirannie is het onderdrukken van de vrije wil. En iedereen is zo dom te veronderstellen dat de mens een vrije wil heeft.

Wat is er mis met het ontkennen van de Holocaust? Het is echter wel strafbaar, terwijl godverdomme miljoenen mensen sterven aan van alles en nog wat omdat ze blijven volharden met hun geloof in het bestaan van God die hen alle vrijheid ontnemen heeft. Een mens mag niet eens doodgaan wanneer hij dat zelf verkiest. Ook wanneer hij niet dood wil gaan kan hij van God zijn rug op. En Jezus kijkt toe. Wat kan hij anders? De mens verdient straf, zo weten ons de daarvoor opgeleide theologen te verduidelijken.

Dus hebben we nu het zoveelste virus. Voorheen gaf dat geen aanleiding tot vrijheidsberoving. Maar de Tijdgeest verandert en is nooit hetzelfde.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Ik hoop voor al die mensen die nog altijd geloven dat de mens een vrije wil heeft - met hun opgeklopte domme eigendunk - dat zij binnenkort mogen lijden aan de Ziekte van Parkinson.

Tsja . . . die ziekte ontstaat - echt wel - niet door toedoen dat u vergeten bent uw knop 'Ik heb een vrije wil' in te schakelen, maar omdat u over hersenen beschikt waar u niet mee weet om te gaan. Omdat u last heeft van arrogantie. Hoe dan ook, ondanks dat u overtuigd bent een vrije wil te hebben, bent u overgeleverd aan uw domme hersenen. Want Parkinson ontstaat - waar anders? - in de hersenen. [icon_lol.gif]
De toename van Parkinson gaat sneller dan de vergrijzing. Veel fietsen helpt. Pesticiden vormen mede de oorzaak van Parkinson.
In 2018 waren er naar schatting 52.200 mensen bij wie de huisarts de diagnose Parkinsonisme heeft gesteld: 30.500 mannen en 21.700 vrouwen.
Rutte heeft het tien jaar lang goed gedaan . . . Welke domme of leugenachtige mensen beweren dit? Hij heeft tien jaar lang bijna uitsluitend voor ellende gezorgd, miskleunen bij de vleet geproduceerd en duizenden mensen bewust en ongeïnteresseerd aan de rand van de afgrond gestort als gevolg van zijn schofterige onmenselijke beleid.

Ja maar, hij gaf leiding aan de viruscrisis, hoor il al die mensen zeggen. Want zij hebben op Rutte gestemd omdat zij aan persoonsverheerlijking doen, net zoals de Duitsers deden met alle gevolgen van dien. Hahaha! Hoezo grote leider? Rutte weet helemaal niets van financiën, economie, of welk virus dan ook. Wat Rutte deed was luisteren naar een mannetje van het RIVM, Jaap van Dissel. Pure persoonsverheerlijking: Jaap van Dissel en Mark Rutte.

Rutte probeert telkenmale zich voor te doen als een fatsoenlijke vent. Waarom liegt hij dan? Dat schrijf ik: hij vindt zich de fatsoenlijkste, eerlijkste, beste man voor Nederland. Zoiets als dat de historische Mohammed voor alle moslims wereldwijd de allerbeste mens ooit was. Dat Mohammed een vies pervers pedofiel sadistisch mannetje was, wordt gemakshalve vergeten. Want als er een mislukte mensensoort goed kan liegen dan is het wel de moslimsoort.

Tijd voor Parkinson.

Te beginnen bij Rutte.
En ik verzeker u, Rutte zal glashard ontkennen dat hij Parkinson heeft.
Hij heeft namelijk ook Alzheimer. Ondanks een vrije wil.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Wat voor zin heeft de vraag over de zin van het leven, wanneer het leven
wordt overheerst door de chaos van de abstracte kunst van overleven?


De menselijke geest is krachtiger dan het lichaam. Maar ook een hemellichaam is een lichaam dat meer kracht uitoefent over de geest dan wat de geest door aansturing vanuit de wil zelf kan bedenken en uitoefenen.

Afbeelding
Grigori Raspoetin, Russische mysticus en magnetiseur die over
bovennatuurlijke krachten beschikte.


Alles wordt aangestuurd. Ook de geest. Dus is het logisch dat de mens met zijn geest over krachten beschikt die gebeurtenissen kunnen aansturen. Niet iedereen beschikt over de kracht of weet ermee om te gaan. Zoals er maar een Einstein was en een Newton. En een Jezus die over het water kon lopen dankzij de Heilige Geest. Jezus had een sterke geest en sterke wil, maar moest desondanks lijdzaam toezien hoe hij als lul-de-behanger aan de paal vroegtijdig aan zijn miserabel einde kwam. Ook fakirs en andere magiërs beheersen wonderen. Zelfs de toekomst kan voorspeld worden. Dat is geen kunst, want de toekomst ligt toch al vast. Dat is bepaald door de Tijdgeest. Maar uiteindelijk sterft een ieder. De ‘vrije’ wil schiet dus schromelijk tekort en heeft uiteindelijk het nakijken. Dat gold ook voor Jezus en voor een Mark Rutte die beweert immuun en gevrijwaard te zijn om waarheid te spreken. [icon_lol.gif]

Mercator heeft ergens een beetje gelijk waar hij verkondigt dat de mens beschikt over een beetje vrije wil. Ik stel me dat voor als de voortreffelijke dure fles wijn waarin zich een theelepel petroleum bevindt. De logica brengt mij aan het verstand dat die voortreffelijke dure fles wijn waardeloos is en als eindbestemming het doorspoelen van de inhoud in het toilet tegemoet kan zien. Precies zo eindigt de mens met zijn beetje vrije wil in de dood, ook al denkt hij dat te voorkomen met zijn ‘vrije’ wil. Wie meent baas over zijn leven te spelen, heeft meer fantasie dan God of Darwin bij elkaar. Want de mens wordt geleefd. Door misselijk makende gore op macht beluste politici die democratie en vrijheid van meningsuiting net zo hoog in het vaandel hebben staan zoals het hen het beste uitkomt.

De mens is een dwaas waar het aankomt op logisch denken. Moslims wereldwijd nemen daarin het voortouw en trekken de kar met hun lading primitief geestelijke achterstand, een erfenis van de historische zwak begaafde intolerante Arabische ongeletterde pedofiele sadistische viezerik, psychopaat en terroristische oorlogscrimineel Mohammed. Zij bidden om de geestverruimende bijstand van Allah met hun billen omhoog.

Moslims zijn dusdanig minderwaardig dat zij als de unieke islamitische mislukte mensensoort alleen nog succesvol door het leven gaan door te parasiteren op de westerse kenniseconomie en beschaving die onder leiding staat van het supertrio Christendom, Jodendom en Atheïsme, dat de achterlijke sadistische tweedehands plagiaat- en kopvoddenreligie Islam tolereert en ver achter zich laat in de schaduw van het mens zijn.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

En met onderstaand soort gelul kun je dus promoveren en een titel in de wacht slepen . . . Het kan allemaal in Nederland. Nou ja, je kunt tegenwoordig al promoveren door het nut van tennisballen voor de gezondheid van de mens in kaart te brengen.

Ik heb geen proefschrift nodig om te concluderen dat de mens GEEN vrije wil heeft. Maar misschien ben ik te dom voor een doctorstitel. Ik stel mij de simpele vraag: ‘Als de mens een vrije wil heeft, waarom wil hij dan niet doodgaan en gaat toch dood?’ Oh! Hij wil dat dus niet. En ook al zou je het willen, dan nog is het verboden volgens de wil van de heersende machthebbers in Nederland. Je kunt sowieso al niet zelf bepalen wanneer je leven erop zit. Dat zeg ik: politiek is smerig en hypocriet achterbaks. De vrije wil heeft het nakijken. Maar Lieke Asma heeft in ieder geval haar doctorstitel in de wacht gesleept.

Ik heb zelf het artikel niet gelezen. Maar plaats dit voor de liefhebber van filosofisch gelul in de ruimte die daar zijn voordeel mee kan doen. Omdat - hahaha! - de meeste mensen vasthoudend overtuigd zijn dat zij dankzij hun vrije wil baas over eigen leven zijn. :roll:

Ik had direct al een stil vermoeden dat zij mogelijk overtuigd christen is. Niks mis mee - nou ja . . . Zoals we weten hangen overtuigde christenen altijd en eeuwig - omdat zij hopen/verwachten na de dood in de hemel kennis te maken met God - de vrije wil aan. Want God gaf de mens immers een vrije wil om te zondigen. Te krankzinnig voor woorden. Maar ach, ik ben scepticus en logicus. Zo valt er nog wat te lachen in het leven. Dit heb ik boven water gehaald over Lieke de filosofische in God gelovige. De geschiedenis kent een hele rits met bekende filosofen die in God geloofden. Die heb ik allemaal overgeslagen om te lezen. Zinloos. icon_thumbup.gif
Lieke Asma is filosoof en doet onderzoek naar zelfontwikkeling aan de Hochschule für Philosophie, een instelling opgericht door de orde van de jezuïeten. "Ik weet dat de combinatie van filosofie en religie snel tot negatieve opvattingen kan leiden." (22 januari 2019)
Jezuïeten! Erger kun je het niet bedenken. Het fanatieke tuig binnen de rooms-katholieke kerk.

Afbeelding
Lieke Asma (1985). Zwaar rooms-katholiek geïndoctrineerd.
Waarom filosofe Lieke Asma het opneemt voor de vrije wil

Heeft de mens een vrije wil? Veel wetenschappers zeggen van niet. Maar de vrije wil is geen illusie, stelt filosofe Lieke Asma. Ze promoveerde deze week op het onderwerp.

Petra Modderkolk in Trouw - 30 juni 2018

De vrije wil heeft het niet makkelijk. Waar filosofen zich eeuwenlang het hoofd over de materie braken, meende de neurowetenschap de kwestie in korte tijd te beslechten. Onze hersenen nemen een beslissing voordat we ons daarvan bewust zijn, zo klinkt het. Het líjkt alleen maar alsof we zelf beslissen. Het lijkt een breed gedragen consensus: vrije wil is een illusie. En daar bleef het niet bij, de aanval kwam vervolgens ook van de psychologie. Die zegt: we zijn kansloos tegen invloeden van buitenaf.

Als we niet vrij over onze handelingen kunnen beslissen, zijn de gevolgen niet gering. Ligt ons karakter al vast bij onze geboorte? Leidt dit ertoe dat we ons niet meer verantwoordelijk voelen voor onze daden? Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat studenten meer geneigd zijn af te kijken als ze minder in eigen verantwoordelijkheid geloven.
Maar met het oordeel van de wetenschap is het debat allerminst uitgespeeld. Filosofe Lieke Asma (1984) promoveerde deze week. Haar conclusie: de vrije wil is géén illusie. Niet onze hersenen bepalen voor ons. En ook als prikkels van buitenaf ons beïnvloeden, sluit dat niet uit dat we vrij en bewust handelen, stelt Asma.

Onderzoeksproject
Asma's promotieonderzoek maakt deel uit van het onderzoeksproject 'Science beyond scientism' aan de VU. Van sciëntisme bestaan verschillende definities, legt Asma uit. "Globaal is het de overtuiging dat alleen wetenschap, empirisch onderzoek, ware kennis kan opleveren. Filosofie zou dat niet kunnen en ook het gezond verstand niet. Deze opvatting leeft niet overal, maar is vaak impliciet aanwezig, ook bij leken. Veel mensen denken: filosofie is wel leuk, maar levert dat nou kennis op? Als we iets echt willen weten, zo klinkt het dan, moeten we naar de exacte wetenschap kijken. Die heeft veel andere vragen beantwoord. Het idee is dat wetenschap dat ook kan doen voor de vrije wil."

Terwijl het volgens Asma juist misgaat door gebrek aan kruisbestuiving tussen neurowetenschappers en filosofen. "Ik vind het jammer dat er weinig uitwisseling is, je spreekt toch een beetje een andere taal. Als je onderzoek doet, moet je dat doen op basis van de juiste aannames." En daar schort het volgens haar aan bij de neurowetenschappers. "Filosofie gaat over de vraag wát de vrije wil eigenlijk is. Pas als je daar goed over hebt nagedacht, kun je onderzoek doen met definities die beter zijn onderbouwd."

De bekendste aanval op de vrije wil kwam begin jaren tachtig van neurowetenschapper Benjamin Libet. Hij instrueerde proefpersonen om op een knop te drukken als ze de drang voelden dat te doen. Wat bleek: nog voordat ze bewust waren van de aandrang om te bewegen, was er al activiteit zichtbaar in hun hersenen. Uit dit experiment trekken neurowetenschappers de conclusie dat onze beslissingen al zijn genomen in de hersenen en dat we ons er pas later bewust van worden.

Die conclusie gaat echter niet op, vindt Asma, want Libet en andere wetenschappers na hem doen volgens Asma onderzoek naar de vrije wil op basis van een verkeerde definitie. "Ze hanteren de opvatting dat er voor vrije wil geen enkele oorzaak mag zijn voor wat je doet. Er mag geen enkele reden zijn om te handelen, dat moet spontaan als je de drang voelt. Met mijn proefschrift wil ik laten zien dat wetenschappers aannames doen over vrije wil waar geen goede argumenten voor zijn."

Die verkeerde definitie van de vrije wil leidt volgens Asma tot een verkeerde setting van het experiment van Libet. "In het experiment laten ze alle dingen weg waarover mensen zouden kunnen reflecteren of waar ze intenties over zouden kunnen hebben. Er is geen enkele reden om de knop op een bepaald moment in te drukken. Dat moeten ze totaal spontaan doen. Vervolgens vinden wetenschappers hersenactiviteit en zeggen ze dat de hersenactiviteit de handeling heeft veroorzaakt. Maar er zijn ook geen rédenen die de handelingen kunnen veroorzaken. Er blijft geen oorzaak over behalve die hersenactiviteit."

Met een reden
De filosofie heeft een ander uitgangspunt voor de vrije wil. "Voor een vrije handeling zijn meerdere voorwaarden nodig, maar filosofen zeggen: een handeling is vrij als je er een reden voor hebt en redenen tegen elkaar kunt afwegen. Bijvoorbeeld: ik heb zin in brood, dus loop ik naar de supermarkt. Of ik neem een baan in het buitenland omdat dat goed is voor mijn carrière. In het experiment ontneemt Libet zijn proefpersonen de kans om te reflecteren en te handelen op basis van redenen. Mijn belangrijkste punt is dat Libet het onmogelijk maakt om te laten zien dat mensen vrij zijn."

Daar komt volgens Asma bij dat het niet altijd nodig is om een afweging te maken voor een bepaalde handeling. Zelfs als er hersenactiviteit aan een bewuste handeling voorafgaat sluit dat niet uit dat een bewuste intentie een rol heeft gespeeld, beargumenteert ze. Bijvoorbeeld: je hebt ooit een bepaalde baan geaccepteerd (een bewuste afweging) en daarvoor moet je 's ochtends de deur uit. "Als je iets elke dag doet, zoals je schoenen aantrekken, hoef je niet af te wegen hoe je dat gaat doen. Je bent gewoon klaar om te vertrekken. Misschien zou een hersenwetenschapper kort daarvoor activiteit in mijn hersenen meten en zien dat ik mijn schoenen ga aandoen. Maar die handeling is nog steeds intentioneel."

Maar hoe zit het dan met beïnvloeding van buitenaf? Marketing en reclame maken dankbaar gebruik van inzichten uit de psychologie. Sommige wetenschappers uit die hoek zeggen dat 95 procent van ons aankoopgedrag onbewust is. Asma beargumenteert dat onbewuste beïnvloeding de vrije wil niet altijd in de weg staat. De invloed van buitenaf heeft vaak alleen effect op hóe je de handeling precies uitvoert. Je loopt bijvoorbeeld een half uur eerder naar de supermarkt door de geur van vers brood, maar je loopt nog steeds intentioneel naar de supermarkt. "Je kunt beïnvloed worden, bijvoorbeeld om een duurder product te kopen. Dat doe je volgens mij nog steeds intentioneel, als je thuiskomt denk je niet 'ik heb het verkeerde blik gepakt'. De vraag is ook of beïnvloeding een probleem is voor vrije wil. Je kunt voorbeelden noemen van dingen waarbij je beïnvloed bent maar waar je wel volledig achterstaat", zegt Asma.

Zelfcontrole
"Wel kun je door onbewuste beïnvloeding een probleem met zelfcontrole krijgen. Dat je iets doet wat je niet wil doen. Bijvoorbeeld als je een zak wortels wilde kopen maar een zak Mars ziet liggen en die dan meeneemt. Natuurlijk kunnen we gemanipuleerd worden, het probleem is niet dat die manipulatie onbewust is, maar dat je gepusht wordt in een zelfcontroleprobleem. Je kunt dan echter nog steeds een bewuste beslissing nemen.

"Problematisch wordt het pas als je echt niet doorhebt wat je aan het doen bent. Bijvoorbeeld als mijn keuze voor een politiechef wordt ingegeven door een onbewust vooroordeel dat mannen daar meer geschikt voor zijn, terwijl ik expliciet vind dat mannen en vrouwen even geschikt zijn. Er is discussie in hoeverre we verantwoordelijk zijn voor onze onbewuste vooroordelen. Sommige mensen zeggen: er is nu zoveel over bekend, je zou nu toch moeten weten dat je vooroordelen hebt. Dat is een veel groter probleem dan dat je af en toe getriggerd wordt om een bepaalde keuze te maken."

Asma pleit voor meer samenwerking tussen filosofie en andere wetenschappen. "Er zijn zeker neurowetenschappers die openstaan voor filosofisch perspectief, steeds meer." Met meer interactie tussen disciplines kunnen zij experimenten opzetten die wel een geschikte bijdrage aan het debat leveren. Dan moeten ze wellicht wel accepteren dat hun conclusies genuanceerder worden. "Het is natuurlijk makkelijker om te zeggen: vrije wil bestaat niet. De filosofie maakt er wel een complexer verhaal van."

Science beyond scientism

De Vrije Universiteit Amsterdam startte in 2013 het onderzoeksproject 'Science beyond scientism'. Sciëntisme rekt de grenzen van wetenschap op naar gebieden die van oudsher het gebied van filosofie en theologie zijn, zoals moraliteit. Alleen natuurwetenschap zou in staan zijn kennis op te leveren. Een opvatting die door het brede publiek makkelijk wordt geaccepteerd. De gedachte is bijvoorbeeld dat natuurwetenschap kan bewijzen dat mensen met een religieuze overtuiging daar onvoldoende bewijs voor hebben. De VU wil met dit project de vooronderstellingen van sciëntisme blootleggen.


Lees ook: Wantrouw de vrije wil bij 'voltooid leven'

De vrije wil is een gemankeerd instrument, aldus huisarts Els Stokkers. Laten we dat bij de
discussie over levensbeëindiging niet vergeten
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De utopie van de VRIJE wil: geen garantie

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Ariel schreef:
wo aug 25, 2021 1:02 am
Ik lees hier nogmaals: . „Het aantal Nederlanders dat zich nog in Afghanistan blijkt te bevinden, is aanmerkelijk groter dan verwacht. Dit ondanks het al jarenlange negatieve reisadvies en de dringende oproep van 5 augustus aan alle Nederlanders het land te verlaten.”

Bedoelen ze hier nou Nederlanders mee, of Afghanen met een nederlands paspoort die ondanks een negatieve reisadvies toch op vakantie gegaan zijn.

Sorry hoor. De noodzaak om die mensen toch op te halen gaat me steeds meer irriteren en tegenstaan.
Logisch! Zowel Nederlanders als Afghanen die hand-en-spandiensten verleend hebben aan de Nederlandse politiek, het bedrijfsleven of overgeleverd zijn aan hun vakantie-ideeën, beschikken volgens alle rechters in de wereld over een vrije wil. Maar de ziekelijke huichelachtige smerige politiek die verantwoordelijk is voor het elite corps van rechters, opereert nu eenmaal vanuit een geestelijk corrupte aftakeling, die de logisch denkende mens niet meer mag verbazen: de vrije wil bestaat niet; wel de dictatuur van de mens bij zijn machtsuitoefening over andere mensen en het daaraan gekoppelde brevet van onvermogen.

Wilt u een einde aan uw leven maken? U vindt het wel genoeg zo en u vindt er niks meer aan? Kan gebeuren. Ieder mens is uniek. U heeft echter één probleem: de overheid, de baas over alle mensen, oefent nu eenmaal graag macht uit vanuit een ziekelijke roepingsdrift. Dus ook over u. U heeft geen recht volgens een fascistisch systeem om zelf te bepalen wat u met uw leven doet. Euthanasie is verboden. Dus ook van een hoge flat afspringen. Zelfs niet met toestemming van de eigenaar. Dat de vieze smerige huichelachtige politiek het vanzelfsprekend vindt om hier en daar bommen af te werpen op een ziekenhuis in Afghanistan of Irak, heeft alles te maken met een vergissing. Er was immers geen opzet in het spel. Het diende namelijk het belang van onze westerse beschaving en daar past zelfdoding nu eenmaal niet bij. Kunt u het nog begrijpen? Dat lijkt mij niet erg moeilijk. Immers . . .

POLITIEK IS SMERIG,ONBEREKENBAAR EN ONBETROUWBAAR.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door mercator »

hans van de mortel schreef:
za aug 14, 2021 12:08 pm
Jezuïeten! Erger kun je het niet bedenken. Het fanatieke tuig binnen de rooms-katholieke kerk.
Van de stichter van de orde Ignatius van Loyola is de uitspraak bekend liegen is geen zonde zolang je niet betrapt wordt.
Vroegere pausen hadden beter ideeën dan de huidige want de Orde der Jezuïeten is meer dan een eeuw lang verboden geweest, vanaf 1650 geloof ik.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Nogal wat mensen praten in hun slaap. Vaak gaat het om een onverstaanbaar gemompel, maar soms zijn het heel duidelijke woorden of zinnen. De meeste mensen herinneren zich daar ’s ochtends niets van. Praten in de slaap heeft niets te maken met dromen, tijdens een droom is er zelfs minder kans dat iemand gaat praten dan in een ander stadium.

Praten in je slaap is een vorm van parasomnie, een onschuldige slaapstoornis waarbij je ongewoon gedrag vertoont waardoor het lijkt alsof je wakker bent. Andere bekende voorbeelden van parasomnie zijn slaapwandelen en nachtmerries. Bij praten in je slaap lig je op de grens van wakker zijn en dromen. Dit heeft weinig invloed op de slaap zelf en de meeste mensen hebben er dan ook weinig last van, tenzij het elke nacht gebeurt en je daardoor een slaaptekort krijgt. Het kan wel vervelend zijn als je geheimen gaat opbiechten, mensen begint uit te schelden of als je de nachtrust van je bedpartner daarmee verstoort.

Praten in je slaap kan niet echt behandeld worden.
Praten in je slaap kan niet echt behandeld worden. Logisch! De mens praat in zijn slaap - niet omdat hij een vrije wil heeft - maar omdat hij - inderdaad eigenwijze mensen! - GEEN VRIJE WIL HEEFT.

Voor wie als man getrouwd is; en af en toe van bil wisselt, lijkt het mij geen onverstandige zaak om in aparte slaapkamers de nacht door te brengen, nadat de een, of in het geval van het beste, beiden tot een orgasme zijn gekomen. Ook zoiets waarbij de vrije wil totaal geen rol speelt. [icon_lol.gif]

Het hart bepaalt de lengte van uw levensduur. De hersenen bepalen de koers van uw wil; die dus niet vrij is. Godverdomme! Is dit nu zo moeilijk uit te leggen?
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8891
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door xplosive »

hans van de mortel schreef:
ma aug 30, 2021 10:33 am
omdat hij - inderdaad eigenwijze mensen! - GEEN VRIJE WIL HEEFT.
Apen hebben ook geen vrije wil, dus waarom mensen wél? Volgens de evolutietheorie hebben mensen geen vrije wil als apen die ook niet hebben!
hans van de mortel schreef:
ma aug 30, 2021 10:33 am
De hersenen bepalen de koers van uw wil; die dus niet vrij is. Godverdomme! Is dit nu zo moeilijk uit te leggen?
Niet moeilijk om uit te leggen en ook niet moeilijk om te begrijpen. Maar voor sommige mensen is het blijkbaar wél moeilijk om te begrijpen.

Voor wie beneveld is met fata morgana gedachten kunnen zaken moeilijk te begrijpen zijn. Ga maar na : hoe goed is iemand in het begrijpen die ánderszins beneveld is (door alcoholische drank, drugs, etcetera .....).

Karl Marx zei het al : godsdienst is opium voor het volk!

Dieper doorgedacht kom ik op :

"Mijn wil is niet vrij genoeg om de illusie te kunnen hebben dat er wél een vrije wil is."

In die zin ben ik maar een armzalig en uiterst bekrompen denkend mens! (maar waarschijnlijk komt dat omdat ik van de apen afstam :smile7: )
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door hans van de mortel »

De vrije wil wordt verward met de 'vrije' keuze.

Wat dat betreft hebben de apen een streepje voor. De keuze die apen maken is beslist verstandiger te noemen dan die van de mens. [icon_lol.gif]
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De utopie van het goede in de moslim

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Ik mag dan weliswaar geen vrije wil hebben, ik ben wel in staat een juiste keuze te maken, al verdwijnt dat weleens in de mist. Iets dat ik van tevoren beslist niet wilde. Nu ja, het weer, de natuur, is niet voor niets eigenzinnig.

De moslim heeft besloten te kiezen voor een weerzinwekkende achterlijke primitief heidense religie in zijn leven – of niet besloten – hij heeft tenslotte ook geen vrije wil; maar dat mag ons geen ene malle moer interesseren. Hij of zij kan met aanwezigheid in het vrije democratische westen - waar op vrijheid in alle islamitische fascistische dictatoriale landen een taboe op staat - vrijelijk kiezen in onze vrije samenleving met het vrije woord en vrije geloofsovertuiging. In de Islam bestaat sowieso een taboe op vrijheid van zelfstandig kritisch denken met gevaar voor eigen leven.

Ik ben door dik en dun atheïst en vind de gedachte aan de evolutietheorie een dwaze; de logica ontbreekt ten enenmale; hoe je het ook bekijkt. Wat dit betreft hebben de moslims een punt. Maar daar is ook alles mee gezegd. Zij hebben dat punt niet van zichzelf, maar het wordt opgelegd onder dwang, door onderdrukking van de geest, bedreiging en manipulatie.

Wie nu nog steeds niet wil aanvaarden dat de evolutietheorie een modern godsbegrip is dat in de plaats van het ouderwetse geloof in een onzichtbare god is gekomen, is onwelwillend en heeft een zwaar op de maag – nee – op de hersenen drukkend probleem met het egocentrische obstakel in zichzelf.

Ik ben dus atheïst en afwijzer van de evolutietheorie. Ik ben een logische aanhanger van het Ietsisme. Je moet tenslotte wat om niet in de stress van angstaanjagende religies verzeild te raken. Ik houd mij daarom aan een strenge en desondanks flexibele overtuiging dat ik het niet weet wat anderen menen juist wel menen te weten. De logica leert mij een streng dieet te hanteren: het betrachten van rechtvaardigheid, relativeren, scepticisme beoefenen, humoristisch gedrag uitstralen en geen blad voor de mond nemen. En daarbij hoop ik dat de niet-vrije-wil mij geen parten speelt.

FFI (Faith Fuck Islam) - grapje: Faith Freedom International is een anti islam forum. Daarom ben ik hier.

Mochten logisch denkende mensen ooit in een discussie verzeild raken met een moslim, houdt dan het volgende in gedachte:

Ga terug naar de bron en plaats bij kritiek op het geloof van de moslim altijd de vergelijking van de leer van Mohammed tegenover de leer van Jezus. En wijk daar niet van af! Want moslims zijn sluw en bedreven in het omzeilen van de waarheid. Zij voelen aan hun sandalen en moderne westerse sportschoenen dat zij behoren tot de mislukte mensensoort dat het islamvirus heeft voortgebracht.

De Islam is een oorlogsreligie zoals het nazisme onder Hitler. Dat valt onder de noemer van de waarheid niet te ontkennen. Destijds stond de Islam onder leiding van Mohammed en daar is tot op de dag van vandaag nog niets aan veranderd. Als mens was Mohammed in wezen vele malen slechter dan Hitler. Mohammed was een pedofiel en verkrachter van jonge maagdelijke vrouwen; en bovenal een gedreven SADIST. Voor al het andere waren de overeenkomsten met Hitler navenant.

Een moslim zal in de discussie aanhalen dat het in de tijd van Mohammed om een oorlogssituatie ging. Ik had er nooit eerder aan gedacht – geen vrije wil – maar Irena (mijn Tsjechische ex) attendeerde mij op het feit dat Mohammed de oorlog begonnen was en niet van ophouden wilde weten. Logisch! Vette buit waaronder lekkere jonge maagdelijke vrouwen. Je land, je bezittingen en je naasten verdedigen spreekt als vanzelf. Maar je leven indelen met rooftochten en je bezig houden met moord, verkrachtingen en het verdelen van de buit, vooral vrouwen – Mohammed eerst – staat in schril contrast met het leven van de vrede liefhebbende en vrede bevorderende charismatische historische figuur Jezus.

Het gaat er niet om of het allemaal klopt en waar is, maar WAT mensen geloven, aanhangen, en bereid zijn ervoor te sterven!

Dat de mens geen vrije wil heeft, wil ik tot vervelend toe herhalen. Immers, hoe is het mogelijk dat 1,7 miljard mensen (aanhangers van de onmens Mohammed) die – zoals ze beweren – in het goede geloven, maar het slechte aanhangen? Waarom niet, zoals bij een abonnement, overstappen op wat beter, voordeliger en logischer is? Waarom stapt een moslim niet over naar het joodse of christelijke geloof? Of wat nog beter is: het Ietsisme aanhangen zoals Hans van de Mortel sr. doet. icon_thumbup.gif

Er is maar één oplossing: Soort bij soort. Het moet niet gekker worden dat de mens niet langer zijn eigen keuze mag bepalen en verplicht wordt mohammedanen (moslims) in zijn omgeving te accepteren. De moslims hebben massaal gekozen voor achterlijkheid om zich daarmee af te zetten tegen onze beschaving en daardoor alle niet-moslims de facto minderwaardig beschouwen en hen als zodanig verachten vanuit hun geloofsovertuiging. Eigen volk moet in de grote steden tot 14 jaar wachten op een betaalbare woning. Een moslimstel uit Syrië kreeg binnen een jaar een sociale huurwoning toegewezen van de links georiënteerde gemeente Diemen die daarmee mooie sier maakte en blijk gaf van dezelfde minderwaardigheid die mohammedanen uitstralen vanuit hun achterlijke religie naar andersdenkenden.

Is het soms de TIJDGEEST die moslims gemaakt heeft tot wat zij nu uitstralen en waar zij ongepast trots op zijn en menen recht op te hebben? Eens zullen de rollen omgedraaid zijn; en is China heer en meester in de wereld; en wat Islam betreft, weet ik dan genoeg. De Chinezen hebben duizenden jaren ervaring met een haast bovennatuurlijke intelligentie in hun DNA en willen en zullen het islamvirus net zo hard en deskundig bestrijden als het COVID-19 virus. Dat doet de Chinese overheid 100 % krachtiger dan de zwakke westerse beschaving doet - in tegenstelling tot de Chinezen - namelijk, het islamvirus binnenlaten in plaats van nalaten.

Alles is mogelijk in een wereld die voornamelijk bestaat uit domme, heel erg domme mensen. En het kan haast niet anders dan dat dit het gevolg is van de evolutietheorie. Hahaha! Ik houd het liever op: ik weet het niet. Wat ik wel weet herhaal ik: de mens is voornamelijk dom. Pas in 1698, vijftig jaar na het beëindigen van de smerige op rooms-katholieke gronden gevoerde 80-jarige Spaanse oorlog tegen Nederland, werd de stoommachine uitgevonden. Uiteraard niet door een moslim en ook niet door Mozes, laat staan door de historische analfabeet, psychopaat, kinderverkrachter en sadist die als roverhoofdman Mohammed bekend staat. Ook de oude Egyptenaren onder het bewind van de farao’s moesten het zonder vliegtuigen en mobiele telefoons stellen.

Het is de TIJDGEEST die met behulp van de EU ons lot uitstippelt en bepaalt dat mohammedanen in Europa worden geïmporteerd alsof het mensen zijn die een bijdrage leveren aan onze beschaving; een beschaving die gebaseerd is op vooruitgang en niet op achteruitgang. Helaas! Moslims zijn de parasieten bij uitstek op onze kenniseconomie en beschaving die worden verwelkomd door de zogenoemde Gutmenschen onder ons, mensen die zich als linkse kiezer een valse faam hebben verworven.

Hierdoor is voldoende verklaard waarom de mens geen vrije wil heeft. :no1:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De utopie van het goede in de moslim

Bericht door Ali Yas »

hans van de mortel schreef:
wo sep 01, 2021 12:39 pm
onze beschaving; een beschaving die gebaseerd is op vooruitgang en niet op achteruitgang
Technologische vooruitgang wel, maar geldt dat ook voor de geest? Voor de neergang van onze beschaving hebben we helegaar geen mohammedanen nodig.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Utopie van het goede in mohammedanen

Bericht door hans van de mortel »

Ali Yas schreef:
wo sep 01, 2021 6:52 pm
hans van de mortel schreef:
wo sep 01, 2021 12:39 pm
onze beschaving; een beschaving die gebaseerd is op vooruitgang en niet op achteruitgang
Technologische vooruitgang wel, maar geldt dat ook voor de geest? Voor de neergang van onze beschaving hebben we helegaar geen mohammedanen nodig.
Afbeelding

Wat goed is moet je niet vervangen. Engels spreekwoord dat voor honderd procent het logisch denken in een gezond verstand verwoordt:

"Never change a winning team."

En ondanks dat onze beschaving gebaseerd is op vooruitgang, wordt zij door de links Duits-Europese machtspolitiek (Had nazi-Duitsland soms de oorlog niet verloren?) in de achteruit gezet met het dom en kortzichtig importeren van de mislukte mensensoort dat het levenslicht heeft gezien vanuit het islamvirus. Blijkbaar kan deze politieke dwaasheid er niet genoeg van krijgen; immers, er bevinden zich al ruim 1 miljoen mohammedanen in Nederland, voornamelijk afkomstig uit Marokko; en dat is al erg genoeg. Gemeenten zijn verplicht jaarlijks tenminste 50 statushouders - mooi woord voor doorgaans islamitische parasieten op onze kenniseconomie en beschaving - te huisvesten. En daarvoor zijn nog enkele spaarzame sociale huurwoningen beschikbaar. Het eigen jonge volk heeft het nakijken en kan van de vieze gore smerige politiek de kolere krijgen.

Afbeelding

Voor veel kiezers een onaangename lucht. Voor linkse politici en met linkse ideeën sympathiserende dwazen een welkome belevenis door de neus. Is weer eens wat anders dan coke snuiven.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Er is altijd laatste hoop: keuzevrijheid

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Neurofysioloog Benjamin Libet concludeerde dat we hooguit ja of nee kunnen zeggen tegen de
neurologische impulsen die in onze hersenen ontstaan. (HvdM: vanuit het ‘rijke’ keuzepallet. Hahaha!)


Geen vrije wil. En toch geloof hechten aan de evolutietheorie?
De vrijheid van de vrije wil?
Ook een dwaas heeft geen vrije wil.


Mijn Cubaanse ex is door Facebook (Facebook is Amerikaans) voor 30 dagen op Facebook geblokkeerd om haar vrije mening te geven. Zij heeft meerdere malen opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid: Ga de straat op! Weg met het communisme! Weg met de dictatuur! Iets in deze geest. Ik moet het nog nazien. Dat zijn positieve aanbevelingen om het volk aan te sporen zijn rechten te doen gelden als mens om een veel te lang durend fascistisch kwaadaardig systeem, dat de vrijheid van meningsuiting al 60 jaar in de ban doet en terreur van de macht uitoefent om de tot op het bot afgekloven foute mens Fidel Castro een plezier te doen. De duivel heeft zich over zijn ziel ontfermd en hem bijgezet in het mortuarium bij zijn soortgenoten zoals Hitler, Stalin, Pol Pot en laat het algoritme zijn werk maar doen. Nog eventjes en ook Paul Rosenmöller van GroenLinks (nu voorzitter voor GroenLinks in de Eerste Kamer) kan zijn broeders in het kwaad omhelzen. Misschien dat een rolberoerte hem de goede kant op kan rollen.

In mindere mate, maar toch, speelt zich heden een dergelijke machtsstructuur af, zoals hierboven omschreven, in onze schijndemocratie zoals het de verschrikkelijke arrogante huidige voorzitter van de Tweede Kamer, autoritair mens Vera Bergkamp (D66) betaamt om de haar onwelgevallige sprekers de mond te snoeren. Achter elkaar de vergadering schorsen om haar zin door te drijven wanneer Gideon Meijering aan het woord is en het rechte eind van de waarheid in het vizier heeft; daar draait D66-griezel haar hand niet voor om. Deze madame van D66, die zich rekent tot de betere mens, staat niet toe dat wat dan ook uit de Tweede Wereldoorlog wordt aangehaald om een betoog kracht bij te zetten. Als iemand de vrijheid van keuze aan banden legt - alleen Bergkamp (D66) heeft de wijsheid in pacht als enkeling met een vrije wil - dan is het wel deze verschrikkelijke arrogante hautaine uit de pas van onze democratie lopende D66-troela Vera Bergkamp.

Oproepen tot geweld an sich – wat is daarmee mis? Het is onschuldig vermaak van de vrije wil. De persoon die geweld gebruikt of opdracht daartoe geeft vanuit zijn macht over andere mensen, die moet gestraft worden vanuit de logica: oog om oog, tand om tand.

Ach, het proces van Neurenberg was een theaterstukje waar slechts een beperkt aantal Bartjes moest hangen, uitgekiend door plaatselijke heersende machthebbers voor het oog van deze dwaze wereld die van onrust stoken in de wereld geen genoeg krijgen. En pas dus op voor Vera Bergkamp (D66)! De waarheid kan zij niet verdragen, dat schuurt direct aan het vermogen van haar geliefde D66, een partij die steeds verder afglijdt naar een dictatuur van vrijheidsbeperking van meningsuiting zoals het in het straatje van D66 te pas komt.

Ophef: Uitspraken Gideon van Meijeren (FvD) leiden tot meerdere schorsingen


Een ding is mij wel duidelijk: De mens heeft geen vrije wil. En mocht dit toch het geval zijn, dan wordt het de mens alsnog onmogelijk gemaakt door de smerige fascisten die de macht begeren en over anderen regeren, altijd in de weer te loeren om de mens de mond te snoeren. Want er zullen altijd mensen bestaan die zich verheven voelen boven anderen omdat zij menen de exclusieve waarheid, normen en waarden in pacht te hebben en de foute mens driftig corrigeren door zichzelf met hun gedrag brutaal te kwalificeren als Gutmensch.

Voelt u zich geroepen tot de Nederlandse divisie Gutmenschen toe te treden? D66, GroenLinks en alle moskeeën zullen u met open armen ontvangen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Er is altijd laatste hoop: keuzevrijheid

Bericht door mercator »

hans van de mortel schreef:
za sep 18, 2021 12:00 pm
Want er zullen altijd mensen bestaan die zich verheven voelen boven anderen omdat zij menen de exclusieve waarheid, normen en waarden in pacht te hebben
Dat is wel gek, ik als "rechtse" mens( hoewel linkshandig [icon_lol.gif] ) heb ook de waarheid in pacht maar ik gun de anderen het recht om te dwalen. Linkse mensen hebben geen kaas gegeten van die houding. k Vraag me af hoe dat zo komt. Een onzin quote als onze Belgische ex-premier Charles Michel uitbraakte ik(als moslim-lover en extreem links type) sta aan de goede kant van de geschiedenis zou ik nooit uit mijn bek krijgen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De politieke wil is geen utopie

Bericht door hans van de mortel »

Herhaling staat hieronder
Laatst gewijzigd door hans van de mortel op ma sep 20, 2021 2:20 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De politieke wil is geen utopie

Bericht door hans van de mortel »

mercator schreef:
zo sep 19, 2021 9:19 pm
hans van de mortel schreef:
za sep 18, 2021 12:00 pm
Want er zullen altijd mensen bestaan die zich verheven voelen boven anderen omdat zij menen de exclusieve waarheid, normen en waarden in pacht te hebben
Dat is wel gek, ik als "rechtse" mens( hoewel linkshandig [icon_lol.gif] ) heb ook de waarheid in pacht maar ik gun de anderen het recht om te dwalen. Linkse mensen hebben geen kaas gegeten van die houding. k Vraag me af hoe dat zo komt. Een onzin quote als onze Belgische ex-premier Charles Michel uitbraakte ik(als moslim-lover en extreem links type) sta aan de goede kant van de geschiedenis zou ik nooit uit mijn bek krijgen.
Afbeelding

Je hebt de waarheid in pacht omdat je die, net zoals ik, onderzocht hebt, en gecontroleerd hebt aan de goede èn de foute kant van de geschiedenis met een kritische nieuwsgierigheid dankzij de vrije geest. Dat resulteerde geenszins in een behoefte of dwang - dwang en angst zoals onder ongeneeslijk neurotisch zwakzinnig religieuze virusaanbidders van de islam het geval is - om je verheven te verklaren boven andersdenkenden die NIET van jouw soort gediend is.

Daardoor staan jij, ik en anderen, boven alle kanten van de geschiedenis.

Politiek is smerig. Dus verwacht geen schoon antwoord van een politicus.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8891
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De utopie van de VRIJE wil

Bericht door xplosive »

 
 
 
Lieve mensen, dit is de ULTIEME WIJSHEID voor alle LIEVE MENSEN ! 
 
 
 
Berichten van Boven: Vrije wil en Verbondenheid
 
 
 

 
 
 
Moraal van het verhaal :
 
 
GOD is ook maar een stakker die in het duister tast, want .....
 
HIJ voorzag de gevolgen van zijn DAAD niet !
 
 
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De utopie van de vrije wil

Bericht door hans van de mortel »

Of je nu meent kracht te kunnen ontlenen aan een stenen beeld dat aanbeden wordt, of aan een levende arend in de lucht, of aan de weerzinwekkende historische Arabische ongeletterde pedofiele psychopaat en sadist Mohammed, het is allemaal oud nieuws uit een tijd dat er van internet nog geen sprake was. Wel van religieus geweld en knokken om de macht dat nooit is gestopt.

Niet alleen de niet islamitische vrouw met gesloten ogen in de video is geestelijk ontwricht, maar met haar - houd u vast! - liefst 1,8 miljard afgodendienaars wereldwijd, die een voorkeur etaleren voor de Arabische taal die volgens hen de taal van Allah is, zijn misleid door satan de woestijnprofeet Mohammed en als gevolg daarvan besmet met het islamvirus waardoor zij geestelijk overgeleverd zijn aan de zinloze totaal overbodige kreet 'Allah akbar!'

Vertrouwen in jezelf; daar begint en eindigt het mee
Wie geen vertrouwen heeft in de dood is God of de evolutietheorie niet waardig. Eigenaardig? Helemaal niet! De zogenaamde vrije wil is ingesteld door religieuze machthebbers die niet in staat waren om zelf verantwoording af te leggen, maar wel mensen ter verantwoording riepen zodat arme klootzakken begrepen wie de baas was.

Stel uzelf eens de volgende vraag: “Wil ik doodgaan?” Het uiterst armzalige nietszeggende lullige antwoord zal ondanks het gebrek aan eeuwig leven, luiden: “Nee natuurlijk niet.” Dus . . . als ik niet dood wil gaan, waarom ga ik dan dood? Ik wil best doodgaan. Zeker gelet op deze tijd die van een steeds gevaarlijker in beeld komend fascisme getuigt. Mocht ik morgen dood zijn, dan berust dit op puur toeval. Deze gedachte is ontleend aan de evolutietheorie; een eindeloze zoektocht over miljoenen jaren waar een ieder die niet in God gelooft genoegen mee moet nemen om niet als dom aangemerkt te worden.

De theorie van de evolutie is bedacht door de aapmens Darwin die er ook niks van begreep. Zijn volgelingen, de post heidenen, sloegen daar munt uit en bedachten dat mensaap Darwin daarmee het wiel van de nieuwe verlichting had uitgevonden. Trouwens, voor zover mij bekend, berustte de uitvinding van het wiel op puur toeval. Onzin natuurlijk. Cirkels zijn er altijd al geweest. Tot en met de graancirkels aan toe. Een kniesoor die daar een punt van maakt. Hier wil ik het bij laten. Punt uit. Er is nog meer te doen in de wereld die door domheid, in combinatie met intelligentie, aan elkaar hangt.

Wilders veroorzaakt onaangenaamheden in de Tweede kamer
Heeft Wilders in zijn betoog in de Tweede Kamer honderd procent gelijk, dan nog zal daaraan niet worden toegegeven. Want de waarheid gericht aan foute politici veroorzaakt nu eenmaal aversie tegen die waarheid. En al helemaal wanneer de waarheid waar het op staat door Wilders wordt verwoord. Ieder onnadenkend persoon rekent dit gedrag van foute politici toe aan de vrije wil. Alsof men nog nooit gehoord heeft van het opzettelijk maken van verkeerde keuzes. En dat heeft dan weer te maken met de vrije wil. En zo lullen we maar door om elkaar nooit gelijk te geven. Je geeft pas iemand gelijk – niet wanneer die persoon gelijk heeft – maar omdat je die persoon aardig vindt en in jouw straatje past. Als er een persoon in de Tweede Kamer ongeschikt is om leiding te geven aan het debat, dan is het wel dat afschuwelijke mens Vera Bergkamp, de engel Lucifer van D66.

Ik krijg niet gauw een hekel aan iemand. Zelfs niet aan Rutte of aan die lui van DENK. Zij zijn geen achterbakse figuren. Rutte bijvoorbeeld erkent eerlijk dat hij een leugenaar is. Hoe fijntjes en klip en klaar wil je het hebben? Maar voor dat ondemocratische gehalte van D66, in de persoon van het nare onuitstaanbare mens, engel Lucifer Vera Bergkamp - zij schuurt langs de rand van fascistisch gedrag - maak ik dolblij en gelukkig een razendsnelle uitzondering voordat mijn hekel aan haar zal afkoelen.

Een mens is onveranderlijk
Vandaar ook dat het onverantwoord is om mohammedanen te rekenen tot goede mensen die een positieve bijdrage aan onze normen en waarden leveren. Zij leveren weliswaar een bijdrage, maar dan gezien vanuit de hoek waar de klappen vallen: de in stand gehouden Arabisch primitieve religieuze achterlijkheid waar mohammedanen maar geen afstand van willen doen. Enerzijds door het innen van uitkeringen en anderzijds door hun duidelijke afkeer te tonen van onze beschaving door daar volop te parasiteren. De kopvodden zijn in de loop der jaren in aantal niet afgenomen maar juist opvallend snel toegenomen. Dat is het gevolg van een zwakke democratie; ergo, als gevolg van foute en door de smerige politiek misleide kiezers. Democratische normen en waarden en cultureel erfgoed worden niet langer veilig gesteld en beschermd door het toenemend aan mohammedanen in onze westerse samenleving die zo wat alle in hun bezit zijnde sociale huurwoningen tot de wil van Allah rekenen.

En nu maar hopen dat Rutte niet met linkse partijen, die de dragers van het achterlijke islamvirus toejuichen, in zee gaat.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Waar is de vrije wil van de dragers van het islamvirus?

Bericht door hans van de mortel »Moslims kunnen of willen niet begrijpen dat zij de dragers zijn van het qua afkomst weerzinwekkende vieze smerige islamvirus. In alle landen waar zij in de minderheid zijn klagen zij over discriminatie en dat zij - uiteraard de zaak van de logica - niet gewild zijn.

We leven anno 2021. Vragen mohammedanen zich nu nooit af waarom zij destijds geëmigreerd - een andere term voor gevlucht - zijn uit een islamitisch land? Iedereen met een gezond verstand weet dat islamitische landen, vieze gore mens onderdrukkende dictatuurstaten zijn die traditioneel vasthouden aan achterlijkheid en aan een primitieve religie. Volgens aanhangers van de mislukte mensensoort moslims heeft Allah 99 namen. Voor wat het islamvirus betreft heeft de van oorsprong Arabische religie volgens mij minstens 62 namen. Aanhangers van de historische vieze pedofiele psychopaat sadist en oorlogsmisdadiger Mohammed hoeven mij hiervoor niet dankbaar te zijn. Kleine moeite. Graag gedaan! Misschien dat Allah zelf nog wat namen kan toevoegen. Alhoewel de taal van Allah heilig en Arabisch is, mag van de onzichtbare knecht van Mohammed verwacht worden dat hij in staat is tot een goede vertaling in het Nederlands.

1. Afgoden-religie
2. Achterhaalde religie
3. Achterstandsreligie
4. Amok-religie
5. Arabische achterstandsreligie
6. Arabische lente-religie
7. Anti kennisbeschavingsreligie
8. Angst-religie
9. Virus-religie
10. Bedriegersreligie
11. Bijtend zuur-religie
12. Collaps-religie
13. Demonen-religie
14. Dwaalleer-religie
15. Etter-religie
16. Fascisten-religie
17. Frustratie-religie
18. Geitenneukersreligie
19. Gehandicapten-religie
20. Geloofsbedrogreligie
21. Godsdienstwaanzin-religie
23. Haatzaai-religie
24. Heidense religie
25. Impotente religie
26. Invalide religie
27. Joodse verafschuwingsreligie
28. Kopvodden-religie
29. Kutreligie
30. Leugen-religie
31. Maagdenvliesseksfobie-religie
32. Maangod-religie
33. Mensonvriendelijke religie
34. Minderwaardigheidsreligie
35. Mohammed-religie
36. Neuroten-religie
37. Oorlogsreligie
38. Onheilsreligie
39. Onhoudbaarheidsreligie
40. PARASIETEN-RELIGIE
41. Plagiaat-religie
42. Perversiteitsreligie
43. Quoran gezeik-religie
44. Rariteiten-religie
45. Roest-religie
46. SADISTEN-RELIGIE (Mohammed was een sadist)
47. Schaamte-religie
48. Slapgeleuter-religie
49. Soepjurken-religie
50. Terugwerpbeschavingsreligie
51. Tweedehandsreligie
52. Terreur-religie
53. Tweedehandsreligie
54. Verzonnen religie
55. Vuilcontainer-religie
56. Vuuroven-religie
57. Waanzin-religie
58. Wartaal-religie
59. X-chromosoom-religie
60. Yang-religie
61. Zelfbevlekkingsreligie
62. Zelfontploffingsreligie

Rondom de religie van islam hangt al eeuwenlang een penetrante weerzinwekkende lucht van haat, sadisme, onbetrouwbaarheid, leugens, list, bedrog, onlogisch superioriteitsgevoel en een voortdurende vasthoudendheid aan achterlijkheid. Want als ergens de moslim bang voor is, dan is het wel een eigen kritisch verstand gebruiken. Daar hoeft hij niet bang voor te zijn, want de moslim beschikt niet over een vrije wil. Geen mens beschikt over een vrije wil. Het verschil met mensen die voor onze beschaving kiezen, is dat niet-moslims in staat zijn de juiste keuze te maken en moslims dat niet kunnen omdat zij dat niet mogen van Allah en zij anders voor eeuwig zullen branden in het Hellevuur. Aan vrouwen geen tekort daarin. Want de historisch viezerik Mohammed heeft dat gezegd. En wat Mohammed heeft gezegd is altijd waar. Dus pas vooral op dat op een dag uw hoofd niet wordt afgehakt door een mohammedaan die in IS de smaakmaker van de islam ziet.

Hij is tot beste burgemeester van de wereld gekozen: de Marokkaanse berber Ahmed Aboutaleb die vanuit zijn hypocritische houding en zijn niet aflatend parasiteren op onze kenniseconomie en beschaving kleur geeft aan onze samenleving. Onze overheid ging zijn verkiezing voor wat betreft haar waardering voor hem en gaf haar goedkeuring aan de benoeming van Ahmed Aboutaleb tot eerste officiële salafist in overheidsdienst. Als deze salafist een vrije heeft waarom heeft hij dan niet voor een fatsoenlijke religie gekozen of voor het atheïsme, en combineert hij als eersteklas hypocriet, mohammedanisme met parasitisme?

• Allah Hakmaar!

Alleen als er varkensvlees op het menu staat en de kok besneden is op de dertiende van de twaalfde maand bij volle maan en zwaar onweer, is het tijd om moslims serieus te nemen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Geen vrije wil. Wel vrije keuze?

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Van deze gebeurtenis kijkt niemand meer op - nou ja, behalve 1,7 miljard mohammedanen (genoemd naar de nepprofeet Mohammed) die hebben sowieso een afkeer van negers. Mogelijk dat mohammedanen vinden dat negers teveel op Arabieren lijken.

Toch vermoed ik dat wanneer een van de twee blank is op het plaatje - menig wenkbrauw zich zal fronsen. Behalve natuurlijk in linkse kringen. Ik frons mijn wenkbrauwen niet. Ik verbaas mij al lang nergens meer over. Want ik ben door mijzelf overtuigd dat de mens geen vrije wil heeft. Een vrije wil is niet hetzelfde als een vrije keuze. De wil heeft te maken met de hersenen die maar al te vaak zorgen dat mensen een verkeerde keuze maken. Het is een raadsel dat nog altijd niet is opgelost in de neurologie. Het betekent dat de niet-vrije-wil over de 'vrije' keuze regeert. Je zou het een complot kunnen noemen; een smerig samenwerkingsverband tussen God en Satan onder invloed van de evolutietheorie van Darwin waarbij De Tijdgeest het laatste woord heeft.

En mocht u een neger tegenkomen met dunne lippen dan heeft dit te maken - zeker weten - met een voorafgaande kruising die heeft plaatsgevonden tussen blank en zwart.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wie niet dood gaat heeft een vrije wil. Ariel dus.

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

𝗩𝗥𝗜𝗝𝗘 𝗪𝗜𝗟: 𝗛𝗘𝗧 𝗢𝗡𝗗𝗘𝗥𝗚𝗔𝗔𝗡 𝗩𝗔𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗘𝗜𝗚𝗘𝗡 𝗡𝗢𝗢𝗗𝗟𝗢𝗧

De dwaas mag kiezen wie onze wil bepaalt: uzelf, God, de Evolutietheorie, de Tijdgeest, of misschien wel de Duitse vrouw Ursula von der Leyen, de hoogste baas van Europa, die door de niet te stoppen zaadlozing van haar man liefst zeven kinderen baarde. Zij heeft blijkbaar schijt aan de toenemende overbevolking op deze aardbol vol met armoede, oorlog en ellende. En mocht u denken dat zij minstens twee kinderen uit Afrika heeft geadopteerd, dan behoort u tot de kliek van naïevelingen die meent dat er ooit iets goeds te verwachten valt van mensen die de smerige politiek dienen.

𝗢𝗽𝗽𝗼𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗷𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗗𝘂𝗶𝘁𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝘂𝗹𝗱𝗶𝗴𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝘃𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗷𝗲𝘀𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗲𝗸 𝗯𝗶𝗷 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗼𝗲𝗻𝗲𝗻𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲𝗳𝗲𝗻𝘀𝗶𝗲.

Ursula von de Leyen heeft voor iedereen beslist dat meneer Zelensky met zijn corrupte Ukraïne versneld in de EU moet komen zodat straks de voedselbank in Nederland het werk niet meer aan kan.

Misschien dat dan de enorme toeloop van zogenaamde vluchtelingen – andere Oekraïners prefereren immers toch liever thuis te blijven – straks een handje kan helpen bij de uitreiking van overgebleven voedsel van de supermarkten.

En waar is Rutte? Hij heeft zojuist gezegd dat de lasten flink omhoog gaan (die hij zelf veroorzaakt heeft). Maar tsja . . . ú heeft weer op Rutte gestemd en ik zelf heb heel erg lang geleden ooit eens op de VVD gestemd die toen nog zonder Rutte opereerde. Want ik heb een afschuwelijke hekel aan mensen die liegen en bedriegen en er een genoegen in scheppen om zich genoegzaam te wentelen in de modder van de politiek. Ik stem PVV en ben lid van Forum voor Democratie. Je moet toch wat.

Rutte strooide als een gek met geld – herstel – eerst was hij kampioen bezuinigen tot alles stuk was bezuinigd en in het honderd liep. Dat deed hij in goed overleg met Samson, voormalige kartrekker van de PvdA. Pas daarna ging Rutte strooien met geld om al zijn gemaakte blunders te compenseren. Nu moeten u en ik van hem de broekriem aantrekken en op de blaren zitten die hij op ons zitvlak veroorzaakt heeft.

Deze zelfingenomen clown Mark Rutte heeft zonder te weten hoe hij moet stoppen met lachen – door gebrek aan een vrije wil? - de VVD veranderd in: 𝗩𝗲𝗿𝗴𝘂𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗗𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁𝗮𝗹 (𝗩𝗩𝗗).
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wie dood gaat uit vrije wil heeft wat uit te leggen

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

De meeste mensen denken dat zij over een vrije wil beschikken.

Dat heeft doorgaans te maken met hun overtuiging in het bestaan van God. Welke god? Dat weet geen hond. Je wilt het wel weten, maar je hebt niks te willen.

Dan is er ook nog het bestaan in het geloof in de evolutietheorie. De eerste aanzet daartoe werd verricht door de aapmens Darwin. Dat hij op een aap lijkt berust op louter toeval, of niet. De evolutietheorie ondervond wat betreft de 'vrije wil' grote problemen en moest daarom met miljoenen jaren genoegen nemen om tot de uitkomst te komen dat de mens - volgens helderzienden - een vrije wil heeft. Vraag maar aan Xplosive. :*)

Zonder hersenen kan de mens niet denken, laat staan iets willen. Gelukkig heeft de mens nog een hart. Maar met een hart kan de mens niet denken. Wie twijfelt . . . denkt tenminste na. Mensen die in God of in Darwin geloven twijfelen niet. Net zo min als mensen die zeker weten dat ze een vrije wil hebben en het doodgaan op deze aarde als een soort ziekte beschouwen.

Op ieder potje van de vluchtweg van het gezonde verstand past wel een deksel.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Plaats reactie