Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door King George »

Explosieven gevonden bij huiszoeking na geweld in Antwerpen, Palestijn aangehouden voor terrorisme

Antwerpen, Roeselare - Een Palestijnse man is aangehouden op verdenking van terrorisme. Bij een huiszoeking in de woning van Munther A. in Roeselare werden explosieven gevonden. Eerder had hij samen met zijn broer hun ‘te westerse’ zus en schoonbroer toegetakeld in Antwerpen.


Sam Reyntjens, Bert Feys
Dinsdag 28 september 2021 om 07:27


Het federaal parket bevestigt dinsdagochtend dat de twee mannen opgepakt werden. De eerste broer werd tijdens het weekend van 18 en 19 september al gearresteerd, de tweede kwam zich vrijdag aangeven bij de politie nadat hij een week op de vlucht geweest was. Het was in zijn woning op de Hoogleedsesteenweg in het West-Vlaamse Roeselare dat op zondag 19 september de explosieven gevonden werden. Dinsdagmiddag zegt het federaal parket dat alleen de tweede man aangehouden werd door de onderzoeksrechter in Brugge. “Hij is aangehouden op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie en een aantal inbreuken op de wapenwet”, zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen.

Zelfgemaakte bom

Over welke explosieven er juist in de woning gevonden werden, wil het parket niet in detail treden. “Het gaat om een potentieel gevaarlijk tuig, leeggemaakte kogelhulzen en restanten van kruit”, zegt Roggen. Volgens onze informatie was er sprake van een soort zelfgemaakte bom, een type pijpbom. Dat is een metalen buis die gevuld wordt met explosieven en afgesloten wordt met schroefdoppen. Door een van de doppen worden elektrische draadjes naar een ontstekingsmechanisme getrokken. “Primitief maar efficiënt”, klinkt het in speurderskringen. De explosieven werden door ontmijningsdienst DOVO meegenomen voor verder onderzoek. De broer bij wie de explosieven gevonden werden zou een ongeloofwaardige uitleg gegeven hebben voor de aanwezigheid van het springtuig in zijn woning.

De twee opgepakte mannen waren bij de politiediensten al bekend als ‘geradicaliseerd’, of ze ook op de zogenaamde OCAD-lijst met potentieel gevaarlijke extremisten stonden is niet duidelijk.

‘Te westerse zus’

Het verhaal van de broers was op vrijdag 17 september in Antwerpen begonnen, toen de lokale politie werd opgeroepen voor een vermeende home-invasion. Ter plaatse bleek dat twee Palestijnse mannen waren binnengevallen bij hun zus en schoonbroer. Het koppel kreeg een rammeling omdat het zich volgens de radicale broers ‘te westers gedroeg’.

De politiezone Antwerpen zag dat de broers gekend stonden als geradicaliseerd en stuurde gespecialiseerde arrestatie-eenheden op het duo af. Toen die het tweetal wilden arresteren in Roeselare troffen ze er de explosieven aan. Een eerste broer werd door de Antwerpse politie opgepakt, nadien nam de afdeling terrorisme van de federale gerechtelijke politie het onderzoek over.

De man, vrijgelaten in het terrorismedossier, werd door de onderzoeksrechter in Antwerpen aangehouden voor het geweld tegen de ‘te Westerse’ zus. “Hij wordt verdacht van bedreigingen, wederrechtelijke vrijheidsberoving, slagen en verwondingen en afpersing”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De raadkamer bevestigde zijn aanhouding ondertussen ook.

Volgens het federaal parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er nog andere verdachten bij de zaak betrokken zouden zijn.https://m.gva.be/cnt/dmf20210928_928724 ... m_term=gva
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door King George »

‘Te westerse zus’

Het verhaal van de broers was op vrijdag 17 september in Antwerpen begonnen, toen de lokale politie werd opgeroepen voor een vermeende home-invasion. Ter plaatse bleek dat twee Palestijnse mannen waren binnengevallen bij hun zus en schoonbroer. Het koppel kreeg een rammeling omdat het zich volgens de radicale broers ‘te westers gedroeg’.
Waarom willen deze Middeleeuwse primaten zelf zo graag in het Westen wonen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Britten gewaarschuwd voor terreurdreiging op kerstevenementen

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn door de autoriteiten gewaarschuwd alert te zijn op dreiging van aanslagen tijdens hun kerstinkopen. Ook andere evenementen rondom het kerstfeest zoals kerstmarkten, openluchtconcerten en lichtshows voor het traditionele ‘ontsteken van de lichtjes’ kunnen potentieel doelwit zijn van een terroristische aanslag. De Kerk van Engeland heeft reeds eerder een handleiding gedeeld met adviezen voor de veiligheid en bescherming van kerkgangers en kerken.

De Britten moeten waakzaam zijn en worden gevraagd de politie behulpzaam te zijn door goed om zich heen te kijken: “Wees onze ogen en oren”, wordt hen gevraagd. Het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen werd op 14 november opgeschaald van ‘substantieel’ naar ‘ernstig.’ Dit betekent dat een aanslag zeer waarschijnlijk wordt geacht. Met name zogenaamde ‘lone wolves’ zouden een bedreiging kunnen vormen.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel (Con.) verklaarde dat dit besluit was genomen na de aanslag in Liverpool die de tweede in een maand zou zijn geweest. Bij die aanslag door een passagier in een taxi, die aanvankelijk het plan had een aanslag te plegen op de kathedraal van Liverpool, kwam alleen de terrorist zelf om het leven. De taxichauffeur overleefde de aanslag maar raakte wel gewond. Daarvoor werd parlementslid Sir David Amess (Con.) in een kerk in Leigh-on-Sea vermoord. Het publiek is gevraagd extra alert te zijn.

In eerste instantie ging men er vanuit dat Emad Al Swealmeen, de terrorist uit de taxi, christen was. De veiligheidsdiensten geloven nu echter dat hij zijn bekering tot het christendom slechts als dekmantel heeft gebruikt in de hoop alsnog asiel te kunnen krijgen in het Verenigd Koninkrijk. Een eerdere asielaanvraag werd afgewezen. Vlak voor de aanslag zou de man nog gezien zijn in een moskee met een vriend. Ook zou hij tijdens de Ramadan veelvuldig hebben gebeden in de moskee.

Kerstmarkt Duitsland
In de Duitse hoofdstad Berlijn werd in 2016 een aanslag gepleegd op een kerstmarkt. Twaalf mensen werden daarbij gedood en tientallen raakten er gewond. Een rapport naar aanleiding van een parlementaire enquête concludeerde dat door bureaucratische fouten en verkeerde inschattingen van de veiligheidsdiensten de aanslag niet kon worden verijdeld. De dader, Anis Amri, was reeds bekend bij politie en werd gemonitord door de veiligheidsdienst. Informatie werd niet adequaat met elkaar gedeeld en bovendien schatten de diensten Amri’s gedragingen verkeerd in. Ook hier ging het om een afgewezen asielzoeker.

Het hoofd van de inlichtingendienst werd in januari dit jaar ontslagen vanwege het gebrek aan goede communicatie voorafgaand aan de aanslag. In oktober van dit jaar stierf Sascha Hüsges aan zijn verwondingen. Hüsges was een van de mensen die het snelste ter plaatse was om eerste hulp te verlenen aan slachtoffers van de aanslag. Hij werd 49 jaar oud.

Elders in de wereld
De Amerikaanse ambassade in Zweden deed ook een waarschuwing uitgaan aan de Amerikanen in het Scandinavische land voorzichtig te zijn en alert te blijven rondom de christelijke feestdag. Het zou hier niet gaan om een nieuwe waarschuwing, maar slechts om het herhalen van een mededeling die al langer van kracht is. In het Californische San Bernardino werden in 2015 veertien mensen gedood tijdens een kerstviering. De afgelopen week werd in de staat Wisconsin tijdens een kerstparade vijf mensen gedood, 48 raakten er gewond.

In 2016 en 2017 dreigde Islamitische Staat met aanslagen op kerken en kerstmarkten tijdens de kerstperiode. Overal werd het dreigingsniveau toen opgeschaald, vooral in Europa was men extra alert. Maar ook kerkgemeenschappen die hun oorsprong in het Midden-Oosten hebben, zoals de Koptische diaspora in Canada en Australië, waren in 2011 het doelwit van islamistische extremisten die dreigingen uitten juist rondom de Kerst. In 2000 werden twintig christenen gedood bij een aantal gecoördineerde aanslagen op kerken in Indonesië op kerstavond.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Frankrijk verijdelt terreuraanslag door moslimextremisten

De Franse autoriteiten hebben een terreuraanslag door moslimextremisten tijdens de kerstvakantie verijdeld. Twee 23-jarige mannen zijn aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze van plan waren een jihadistisch geïnspireerde aanval met messen uit te voeren, melden Franse media op basis van bronnen.

De twee werden op 29 november in de buurt van Parijs gearresteerd. Ze waren van plan om willekeurig mensen te doden met messen op bijzonder drukke plaatsen, zoals winkelcentra, universiteiten en winkelstraten.

Een van de verdachten, die al bekend stond als geradicaliseerd, zou hebben bekend. Bij de twee thuis werd op digitale media jihadistische literatuur en propaganda van de terreurgroep Islamitische Staat gevonden. Volgens de krant Le Parisien was hun doel om door de politie te worden vermoord en daarna te worden verheerlijkt als martelaar.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Terroristische aanslag met explosieve chemicaliën verijdeld in Duitsland

De politie van Hamburg heeft een aanslag kunnen verijdelen die „aanzienlijk veel schade kon aanrichten.” Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel. Undercoveragenten konden een jonge man die een bom wilde maken, onderscheppen op het darknet.

Op een persconferentie deelden de Duitse veiligheidsautoriteiten een opvallende boodschap mee. In augustus van dit jaar zou de politie van Hamburg, in samenwerking met de veiligheidsautoriteiten, erin geslaagd zijn een islamitische terroristische aanslag te verijdelen. Ze ontdekten dat de 20-jarige Abdurrahman C. chemicaliën kocht voor het bouwen van een bom en ook nog een handgranaat probeerde te bemachtigen.

Volgens de Duitse krant Der Spiegel zouden undercoveragenten het spel meegespeeld hebben op het darknet. Vervolgens konden ze de man arresteren bij hem thuis tijdens een geënsceneerde overdracht. Bij een huiszoeking werden chemicaliën gevonden voor het maken van een bom.

Chemicaliën
Op de persconferentie sprak senator van Binnenlandse Zaken Andy Grote van een „zeer, zeer ernstig incident” dat we „niet eerder hebben gehad.” De potentiële explosieve kracht van de chemicaliën was in staat om „aanzienlijke” schade aan te richten.

Het nieuws komt nu pas naar buiten omdat de veiligheidsautoriteiten er nu vanuit gaan dat er geen specifiek risico op een aanval meer is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Britse justitie: huurmoordenaar moest kritische blogger doden

Wilde Pakistaanse leger een moordaanslag plegen in Rotterdam?

Rotterdam is vorig jaar volgens het Britse openbaar ministerie ternauwernood aan een politieke moordaanslag ontsnapt, mogelijk door de lange arm van het Pakistaanse leger. Een huurmoordenaar reisde vanuit Engeland naar ons land om de kritische Pakistaanse blogger Ahmad Waqass Goraya te liquideren. De verdachte aanslagpleger staat nu voor de rechter in Engeland.

De man die aan de mesaanval is ontkomen, spreekt er luchtig over. Dissident Ahmad Waqass Goraya voelt zich beschermd door de Nederlandse politie en veiligheidsdiensten. „Ik denk dat ze zich in Islamabad nu wel twee keer bedenken voor ze zoiets opnieuw proberen.”

Goraya woont sinds 2007 in Nederland, waar hij een gezin stichtte. Vanwege de dreiging trekt hij van het ene naar het andere schuiladres. In 2017 werd hij tijdens een familiebezoek in Pakistan ontvoerd en gemarteld. Aanleiding was zijn blog op Facebook, waarin hij mensenrechtenschendingen aan de kaak stelt en het machtige Pakistaanse militaire apparaat bekritiseert. Na 24 dagen kwam hij vrij, maar anders dan de militairen hadden gehoopt, weigerde hij daarna zijn mond te houden. Het werd al snel duidelijk dat zijn leven ook in Nederland gevaar liep.

„In 2018 hoorden we voor het eerst van de Amerikanen dat ik op een hitlist stond”, vertelt Goraya tegen De Telegraaf. Op een dag werd hij voor zijn huis in Rotterdam aangevallen. „Iemand gaf me een klap in het gezicht en ging ervandoor, als boodschap dat ze wisten waar ik woonde. In februari vorig jaar stond de politie voor de deur: mijn leven was acuut in gevaar. Sindsdien leef ik op wisselende plekken, ik kan mijn ouders of anderen uit mijn oude leven niet zien. Mijn zoontje kon niet naar school, ik moet oppassen dat ik niet word herkend in de buurt. Ik gebruik niet eens een Nederlandse telefoon, die kan worden getraceerd.”

Supermarktmedewerker
In Londen is nu de rechtszaak van start gegaan tegen de 31-jarige supermarktmedewerker Muhammad Gohir Khan die, volgens de aanklager, vanuit Islamabad naar Nederland is gestuurd om de blogger te doden.

Gohir Khan zat diep in de schulden en zou zijn benaderd door een moordmakelaar die hem 100.000 pond (zo’n 120.000 euro) bood voor een klus. Hij reisde in juni vanuit Londen naar Rotterdam met de foto’s en het adres van het slachtoffer op zak, zegt de aanklager.

„Toen die man hier kwam hielden ze hem al goed in de gaten”, vertelt Goraya. „Omdat ze wisten dat er een plan was. Ze volgden hem ook toen hij hier een mes aanschafte.”

De belager postte een paar dagen voor de deur, maar kreeg Goraya niet te zien. Hij gaf het op en reisde terug. In Engeland werd hij meteen gearresteerd. Justitie heeft veel bewijs tegen hem in handen, zegt Goraya. Zoals camerabeelden en telefoonberichten.

Appjes
De rechtbank kreeg appjes te zien tussen Khan en een tussenpersoon genaamd ’MudZ’, ook wel ’Zed’ of ’Papa’ genoemd. Ze leken de moord te bespreken in codetaal. Het doelwit werd beschreven als ’een kleine vis’, in tegenstelling tot een ’haai’. En ook dat een ’haakje’ voldoende zou zijn, waarmee mogelijk het mes werd bedoeld.

Khan vroeg: ’Is het een diepzeevis, of gewoon tonijn?’, omdat hij zou willen weten hoe moeilijk de opdracht was. ’Want haaien zijn duur, tonijn is goedkoop.’ Met andere woorden: hoe moeilijker de klus, hoe meer geld hij wilde hebben. De tussenpersoon antwoordde dat het doelwit ’alleen tonijn was, maar geen Britse tonijn, Europese tonijn. Een beetje reizen hoort erbij.’

Ook vroeg Khan wat er zou gebeuren met de betaling als het ’schip zinkt’, waarmee volgens het Britse openbaar ministerie wordt bedoeld: wat als de moord mislukt?

Khan was volgens het openbaar ministerie in ieder geval ’enthousiast’ over het uitvoeren van de moord om het geld te kunnen verdienen, en toonde zich bereid in de toekomst meer van zulke aanslagen uit te voeren.

’Tweede leven’
Goraya voelt geen haat tegen zijn belager. „Hij is ook maar gestuurd.” De blogger realiseert zich dat hij altijd over zijn schouder zal moeten kijken. Maar hij peinst er niet over om zich koest te houden, zoals de Pakistaanse militaire machthebbers hopen. „Ze hebben daar zeventig jaar angst geschapen, waardoor veel slachtoffers geheimhouden wat hun is overkomen. Ik ben daar zwaar gemarteld. Ik dacht toen dat het over was. Toen ik toch een tweede leven kreeg, vond ik het mijn plicht om voor anderen op te staan en me uit te spreken. Dat is mijn motivatie.”

Voor de rechtszaak zijn twee weken uitgetrokken. Nederland heeft uit Engeland rechtshulpverzoeken gekregen in de zaak, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Daaraan is gehoor gegeven. Of de verdachte ook op enig moment in het vizier van de Nederlandse autoriteiten is geweest toen hij in Rotterdam was? „Daarover doen we geen uitspraken.”

De advocaat van Khan geeft toe dat er een moordplan was. Ze stelt echter dat haar cliënt wel het geld wilde pakken, maar geen moment van plan was om de moord ook echt uit te voeren.

Iran
Het zou niet voor het eerst zijn geweest dat andere naties op Nederlandse bodem politieke tegenstanders uit de weg willen ruimen. Met name Iran heeft wat dat betreft een slechte reputatie. Al tweemaal eerder liet Iran hier zonder pardon vijanden omleggen.

Ahmad Mola Nissa, leider van een afscheidingsbeweging, werd in november 2017 doodgeschoten in Den Haag. Iran zag hem als terrorist. Twee jaar eerder stierf Eneco-monteur Mohammad Samadi door kogels. Hij leefde onder valse naam in Almere. Niemand wist tot de schietpartij dat hij de dader was van een extreem bloedige aanslag op het Iraanse regime, in de jaren tachtig. In Teheran vielen toen 73 doden. De AIVD bevestigde dat er sterke aanwijzingen waren voor de betrokkenheid van het Iraanse regime.

Medio 2020 was er in Leeuwarden ook een aanslag op politiek activist Sadegh Zarza. De Iraanse Koerd raakte zwaargewond nadat hij talloze malen was gestoken door een 38-jarige Rotterdammer van Iraanse afkomst.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Ik heb het al eerder gezegd: wij mogen blij zijn dat we geen Paki's het land hebben binnengehaald.
En de enkeling die hier wel is zorgt ook voor strubbelingen vanwege ruzie met de bazen in/van Pakistan.
Moordcomplot tegen Nederlands-Pakistaanse blogger voor rechter

Een Brits-Pakistaanse man staat terecht in Londen voor een mislukt plan om een in Nederland wonende Pakistaanse blogger te vermoorden. Vrijdag velt de jury een oordeel. Het kan een belangrijk precedent worden voor de bescherming van journalisten in ballingschap.

Tekstberichten, banktransacties, internationale treinkaartjes en het aankoopbewijs voor een fors keukenmes van Blokker: dat zijn enkele bewijsstukken tegen een verdachte, die volgens de Britse justitie vorig jaar door onbekenden in Pakistan werd ingehuurd om in Nederland een Pakistaanse blogger te liquideren.

De man staat sinds twee weken terecht in Kingston upon Thames in Londen. De voor vrijdag of maandag verwachte juryuitspraak kan – voor het eerst – leiden tot een veroordeling van de illegale buitenlandse operaties van Pakistaanse geheime diensten, de lange arm waarmee Islamabad greep tracht te houden op de Pakistaanse diaspora. Ngo Reporters Without Borders (RSF) hoopt op een precedent dat kan helpen een einde te maken aan de straffeloosheid waarmee staten als Pakistan geweld inzetten tegen journalisten in ballingschap.

Geldgebrek

De verdachte in kwestie is de 31-jarige Muhammad Gohir Khan, een man van Pakistaanse komaf met een schimmig supermarktbaantje en veel schulden, die met zijn gezin bij zijn ouders in Oost-Londen woont. Khan zou volgens de Britse justitie, vermoedelijk uit geldgebrek, samen met enkele ‘onbekende personen’ in Pakistan een complot hebben beraamd om de politiek activist en blogger Ahmad Waqass Goraya te vermoorden.

Khan zou in ruil voor een beloning van omgerekend 120 duizend euro in juni 2021 met de trein naar Amsterdam zijn gereisd, nadat een eerdere poging per vliegtuig strandde op de argwanende marechaussee op Schiphol, en met een huurauto naar Goraya’s woonplaats Rotterdam zijn gereden. Daar zou hij een mes hebben gekocht en dagenlang Goraya’s huis hebben bespioneerd om zijn doelwit te traceren en te vermoorden, aldus de aanklacht.

Het plan mislukte doordat Goraya al in februari van dat jaar door de Nederlandse politie voor een mogelijke aanslag was gewaarschuwd en met zijn gezin in veiligheid was gebracht. Toen Khan Goraya niet kon vinden, keerde hij terug naar Londen, waar hij op station St. Pancras door de Britse politie werd gearresteerd.

Zelfverkozen ballingschap


Ahmad Waqass Goraya (40), een seculiere moslim met uitgesproken links-liberale overtuigingen, woont sinds 2007 met zijn vrouw en inmiddels twee kinderen in zelfverkozen ballingschap in Nederland. Hij bericht via sociale media al jarenlang kritisch over de politieke situatie in Pakistan, vooral over mensenrechtenschendingen door het leger en de geheime diensten, en kwalificeert zijn vaderland geregeld als een ‘terroristische staat’.

In januari 2017 werd Goraya op familiebezoek in Pakistan tegelijkertijd met vier andere kritische bloggers in Islamabad ontvoerd. Hij werd wekenlang vastgehouden en gemarteld door een ‘aan het Pakistaanse leger gelieerde overheidsdienst’, aldus Goraya, mogelijk de beruchte Inter-Services Intelligence, in een kennelijke poging hem tot zwijgen te brengen. De bloggers werden uiteindelijk alle vijf vrijgelaten. Goraya kon uitreizen.

Goraya wordt vanwege zijn blog naar eigen zeggen al jarenlang bedreigd, zowel online, door internettrollen, als fysiek, onder meer door leden van de Pakistaanse gemeenschap in Nederland. In 2018 kreeg bij via de Amerikaanse FBI te horen dat zijn naam op een dodenlijst staat, in 2020 werd hij door twee onbekende mannen aangevallen op straat en begin 2021 kreeg hij een anonieme app met foto’s van het interieur van zijn eigen huis. Het zijn allemaal acties die volgens hem passen binnen de ‘modus operandi van de Pakistaanse inlichtingendiensten’.

Moordplan

Ook het moordcomplot dat nu voorligt bij de Londense rechtbank past in dat beeld, betoogde aanklager Allison Morgan eerder in haar openingspleidooi. Zij baseert zich onder meer op WhatsApp- en Signal-berichten, waarin Khan en een geheimzinnige tussenpersoon in Pakistan (aangeduid als MudZ, Zed of Papa) onderhandelen over het moordplan en de hoogte van de vergoeding. Daarnaast zijn er een voorschot dat gestort werd bij een Pakistaanse bank en via via opgenomen in Londen, vlieg- en treintickets, bonnen voor hotel en autohuur, en beelden van Rotterdamse bewakingscamera’s. Het lijkt een tamelijk solide zaak.

De verdachte zelf ontkent het moordplan. Hij gaf tijdens politieverhoren wel toe dat er over een huurmoord gesproken was, maar beweert het geld te hebben willen opstrijken zonder de moord te plegen. Onzin, zegt justitie: Khan bleek in de tekstberichten zeer enthousiast over het plan en kreeg vooraf van zijn opdrachtgever te verstaan dat hij zonder resultaat geen cent zou krijgen. En waarom had hij anders dat mes gekocht?

Goraya zelf, die zich met zijn gezin nog steeds op een geheime locatie schuilhoudt, wil hangende het proces geen commentaar geven. Maar Daniel Bastard, Azië-specialist van RSF, noemt het Londense proces ‘potentieel historisch’. ‘Na de schokkende moord op de Saoedische journalist Jamal Kashoggi door de inlichtingendiensten van zijn vaderland, is dit de eerste keer dat een vermoedelijke medeaanstichter van een moordcomplot op een uitgeweken journalist terechtstaat in een internationale rechtszaal.’

Hoewel alleen de would-be hitman in Londen terechtstaat en niet zijn onbekende opdrachtgevers, werpt het proces tegen Khan licht op de verregaande wijze waarop de Pakistaanse inlichtingendiensten proberen kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Pakistan stond in 2021 op de 145ste plek van de 180 landen in de World Press Freedom Index van RSF. Het land heeft een lange geschiedenis van geweld tegen politieke activisten.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~ba152679/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Corsicaanse nationalist in gevangenis gedood door moslimextremist

Het is onrustig op het Franse eiland Corsica. De afgelopen weken werd het eiland geteisterd door gewelddadige rellen, waarbij gewonden zijn gevallen. De aanleiding: een Corsicaanse nationalist overleed na een aanval in de gevangenis.

Corsica staat onder hoogspanning. Op het Franse eiland in de Middellandse Zee waren de afgelopen weken demonstraties en gewelddadige rellen. Een Franse minister reisde in allerijl naar Corsica voor onderhandelingen met plaatselijke bestuurders. President Macron eiste deze week dat de rust op het eiland terugkeert. “Het belangrijkste is dat nu eerst de orde wordt hersteld.”

Aanleiding voor de onrust is de dood van Yvan Colonna, een bekende Corsicaanse nationalist en onafhankelijkheidsstrijder. Hij werd drie weken geleden in de gevangenis aangevallen door een medegedetineerde.

Sindsdien is er in verschillende steden op het eiland gedemonstreerd, als steunbetuiging aan Colonna. Bij één betoging vielen tientallen gewonden: zowel onder Corsicaanse demonstranten als onder Franse agenten. “Dit is geen demonstratie, dit is een opstand,” verzuchtte een agent.

Maandagavond overleed Colonna, na bijna drie weken coma, aan zijn verwondingen. “Zijn dood is onrechtvaardig. Het is een tragedie,” reageerde de Corsicaanse regeringsleider Gilles Simeoni. Na Colonna’s overlijden kwamen dinsdag opnieuw mensen samen op het eiland. Dat verliep overal vreedzaam, ondanks de vrees van de Franse autoriteiten dat de vlam in de pan zou slaan. De rouw won het van de boosheid.

Gespannen relatie met Frankrijk

De relatie tussen de Corsicanen en de regering in Parijs is altijd al gespannen geweest. Het eiland was eeuwenlang Italiaans, toen kort onafhankelijk en werd in de achttiende eeuw veroverd door de Fransen. Het ‘nationalisme’ is er nooit verdwenen. Er was zelfs een gewapend ‘bevrijdingsfront’ dat met name in de jaren zeventig aanslagen pleegde.

Het eiland heeft een eigen parlement en bestuur, waarin de nationalisten nu de meerderheid hebben, met gedeeltelijke zeggenschap. Naar aanleiding van de recente rellen beloofde de regering in Parijs – met het doel de onrust te sussen – te willen praten over meer autonomie voor het eiland.

Yvan Colonna
wordt door nogal wat Corsicanen op handen gedragen, omdat hij in de jaren tachtig en negentig voor onafhankelijkheid streed. Hij werd tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Franse gouverneur op Corsica in 1998.

Bewakingscamera

Veel Corsicanen houden Frankrijk mede verantwoordelijk voor de dood van Colonna. Ze eisen dat er duidelijkheid komt over wat er gebeurde in de gevangenis toen hij werd aangevallen. Die aanval door een medegedetineerde duurde namelijk acht minuten, zonder dat bewakers ingrepen.

Colonna ging op 2 maart naar de sportzaal van zijn gevangenis. Daar liep ook een veroordeelde moslimextremist binnen, op het moment dat Colonna push-ups deed. “Ik ben meteen bovenop hem gesprongen. Ik zette een voet op zijn keel, drukte zo zijn hoofd tegen de grond en toen raakte hij buiten bewustzijn,” vertelde de dader achteraf tegen de politie, volgens het strafdossier dat uitlekte in dagblad Libération. “Ik drukte mijn voet ongeveer twee minuten op zijn keel en daarna wilde ik hem wurgen.” Even later pakte de man een vuilniszak en trok die over Colonna’s hoofd, aldus Libération.

Het werd allemaal acht minuten lang gefilmd door bewakingscamera’s, maar de bewaker die bij de videoschermen zat, was op het moment bezig met andere zaken.

De dader, een oud-Talibanaanhanger, zegt te hebben gehandeld omdat Colonna in de gevangenis God had beledigd. “De Schepper heeft mijn handen gebruikt om degene te straffen die zich schuldig maakte aan godslastering.”
https://www.parool.nl/wereld/corsicaans ... ~b7d67dd2/

Uit 2016:
Corsican nationalists warn jihadists of tough response

A Corsican nationalist group has said it will retaliate for any attack by Islamists on the French island.

For decades the armed Corsican National Liberation Front (FLNC) carried out bombings and robberies targeting the French state. In 2014 the FLNC declared a ceasefire, but did not disarm.

The FLNC warned of a "determined response, without any qualms" for any jihadist attack in Corsica, in a message to the Corse Matin newspaper.

Jihadists stormed a church on Tuesday.

The two attackers killed an elderly priest, Father Jacques Hamel, and took hostages in the Normandy church, before police shot the pair dead outside.

So-called Islamic State (IS) released a video of what it said were the two men pledging allegiance to the group.

It is the latest jihadist atrocity to hit France, still traumatised by the Paris attacks last year in which 147 people died.

In December protesters in Ajaccio, Corsica, vandalised a Muslim prayer hall and trashed copies of the Koran.

The FLNC message - issued by a faction called 22 October - called on Muslim leaders in Corsica to "take a stand against radical Islam" and "alert us to any excesses you notice among disillusioned youths inclined towards extremism".

Addressing jihadists, the FLNC said "your medieval philosophy doesn't scare us". It added: "You should know that any attack against our people would trigger a determined response, without any qualms... The Salafists clearly want to establish the Daesh (IS) policy among us, and we're prepared for that."

Nine French policemen were killed in 34 years of pro-independence violence led by the FLNC.
https://www.bbc.com/news/world-europe-36912541
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

IS wil dood leider wreken en roept op tot aanslagen in Europa

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft zondag aangekondigd dat het de dood van zijn in februari omgekomen leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi wil wreken. Tevens roept IS zijn aanhangers op gebruik te maken van de oorlog in Oekraïne - door de IS-woordvoerder aangehaald als „kruisvaardersoorlog” - door nieuwe aanslagen in Europa te plegen. Dat schrijft de woordvoerder van IS op berichtendienst Telegram.

Op 3 februari maakte de Amerikaanse president Joe Biden de dood bekend van de voormalige IS-leider, ook wel de ’kalief’ genoemd. Die man blies zichzelf op tijdens een operatie van Amerikaanse strijdkrachten in het noordwesten van Syrië, een regio die onder controle staat van de jihadisten. Zijn dood werd op 10 maart door IS bevestigd. Van de nieuwe kalief, Abu al-Hasan al-Hashimi al-Quraishi, is nog weinig bekend.

IS is nog altijd aanwezig in Irak en Syrië. Volgens een vorig jaar gepubliceerd VN-rapport zou de jihadistische organisatie in beide landen over „in totaal 10.000 actieve strijders” beschikken. IS is ook elders in de wereld actief, met takken in tal van landen in Azië en Afrika.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
ma apr 18, 2022 12:41 am
IS wil dood leider wreken en roept op tot aanslagen in Europa

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft zondag aangekondigd dat het de dood van zijn in februari omgekomen leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi wil wreken.

Op 3 februari maakte de Amerikaanse president Joe Biden de dood bekend van de voormalige IS-leider, ook wel de ’kalief’ genoemd. Die man blies zichzelf op tijdens een operatie van Amerikaanse strijdkrachten in het noordwesten van Syrië
Dat islamitische schorriemorrie staat bekend om zijn altijd en eeuwige contramine. Het is ook nooit goed. Mohammedanen die In de strijd voor Allah zijn omgekomen hebben een garantie voor directe plaatsing in het hoerenparadijs van Allah. En onder hoeren worden in dit verband ook 'knapen' bedoeld. Want als er ergens een levendig begrip van en verlangen naar homo activiteiten bestaat alvorens het huwelijk dan is het wel onder mohammedaanse kerels.
[Het paradijs] KORAN 56:15, 16, 17 - Op rijkbestikte rustbedden. Daarop geleund, tegenover elkaar liggend. Onder hen gaan rond eeuwig-levende knapen.
De islam is een religieus braaksel waarbinnen het bi-seksuele karakter eerder vanzelfsprekend is dan een uitzondering vormt.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Terreurnetwerk ontmanteld van Pakistanen die banden hadden met messentrekker Charlie Hebdo

Een antiterreuroperatie in Italië en andere Europese landen heeft geleid tot de ontmanteling van een netwerk van Pakistanen. Zij hadden naar verluidt banden met de man die in 2020 mensen in de buurt van de redactie van het Franse satirische tijdschrift ‘Charlie Hebdo’ aanviel.


Het onderzoek begon in Genua, waar een van de verdachten woont. Uit maandenlang onderzoek kwam naar voren dat andere leden van de zogenoemde Gabar-groep elders in Italië en in Frankrijk en Spanje verbleven. Een rechter in Genua tekende veertien arrestatiebevelen voor misdrijven die verband houden met “internationaal terrorisme”. Hoeveel verdachten er elders gearresteerd zijn, is niet bekendgemaakt.

“De leden van het netwerk hebben ook een rechtstreekse link met Zahheer Hassan Mahmoud”, aldus de politie. Die Pakistaan (27) stak op 25 september 2020 twee medewerkers van een Frans tv-bedrijf met een mes. De slachtoffers, die geen enkele link hadden met Charlie Hebdo, raakten ernstig gewond. De aanval gebeurde weken nadat het tijdschrift controversiële cartoons van de profeet Mohammed opnieuw gepubliceerd had.

Mahmoud legde destijds een bekentenis af. Hij wilde het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in brand steken. Hij had flessen met brandbare vloeistof bij zich, maar wist niet dat de redactie verhuisd was. Bij het tijdschrift vielen vijf jaar eerder twaalf doden toen moslimextremisten de redactie aanvielen. De twee daders kwamen later zelf om het leven.
https://www.hln.be/buitenland/terreurne ... ~a2f2175e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Een tweede jihadist gearresteerd in Tarragona

De eerste was een volgeling van Daesh die zich verstopte in Vespella de Gaià en materiaal verspreidde om mogelijke volgelingen te indoctrineren en te radicaliseren. Deze donderdag is in Móra d'Ebre een man gearresteerd die van plan was naar Syrië te reizen om voor de zaak te vechten

De Mossos d'Esquadra van de commissaris voor algemene informatie van Terres de l'Ebre hebben donderdag een 32-jarige man gearresteerd in Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre), beschuldigd van zijn vermeende deelname aan een misdaad van jihadistische zelfradicalisering .

Deze gedetineerde is de tweede die deze week "valt" na een gezamenlijke operatie met de Nationale Politie op Vespella de Gaià op de 6e en waarbij een andere radicale fundamentalist werd gearresteerd (zie bijgevoegd nieuwsbericht).

Het onderzoek naar deze tweede volgeling van de Islamitische Staat begon in augustus 2021 toen Mossos-informatieagenten vernamen dat de verdachte zijn houding ten opzichte van de manier om de islam en zijn geloofsbelijdenissen te begrijpen had veranderd en agressief was geworden tot het punt van uiten en demonstreren in het voordeel van jihadistische terroristische organisaties.

Hij toonde ook zijn bereidheid om naar Syrië te gaan om te vechten en deze organisaties te steunen die blijven vechten in het land in het Midden-Oosten. De gedetineerde had ook zijn intentie uitgesproken om een ​​gewelddadige actie in Catalonië te plegen voordat hij vertrok, nog steeds rekening houdend met de aanslagen in Barcelona en Cambrils op 17 en 18 augustus 2017.

Tijdens het onderzoek werd ontdekt dat de gearresteerde man video's consumeerde met jihadistische inhoud gerelateerd aan Daesh, meestal gerelateerd aan het martelaarschap. Precies, de fundamentalist die maandag werd gearresteerd, had de leiding over de verspreiding van dit materiaal.

Donderdag kwam Mossos in actie en arresteerde de man in Móra d'Ebre. Het onderzoek is gecoördineerd door het Openbaar Ministerie van het Nationale Hooggerechtshof en staat onder toezicht van de Centrale Rechtbank van Instructie nummer 3, dezelfde die deze week de zaak van de andere gedetineerde in Vespella de Gaià behandelt.

Het onderzoek van de Commissaris Algemene Informatie, die onder meer is belast met het opsporen en voorkomen van jihadistische radicaliseringsprocessen, heeft het mogelijk gemaakt de dreiging van de gedetineerde te neutraliseren.

De dienstdoende onderzoeksrechter van Gandesa heeft bevolen dat de gedetineerde wordt toegelaten tot het vreemdelingeninterneringscentrum in afwachting van wat de rechtbank van Madrid zegt, die de zaak zal behandelen.
https://www.diaridetarragona.com/ebre/d ... LC11209345
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Arrested in Empuriabrava: a man ready to commit a jihadist attack in Catalunya

The man, who was found in possession of a Civil War grenade last May, will be expelled to Morocco.

The Catalunyan police arrested a Moroccan resident of Empuriabrava (Girona) who was ready to commit an attack in Spain. This is a man who had already completed his process of jihadist radicalization, in which, stressed an inspector of the General Commissariat of Investigation of the Catalan police in statements to El Periodico, he had integrated arguments defending the use of violence against those he considers enemies, and had the intent to carry out a violent act.

“The threat of violent action has changed a great deal,” notes the same police source, alluding to the ease that the digital environment has given to propagandists of violent ideologies, such as jihadism and white nationalism. Now it is no longer necessary for the existence of a cell in permanent contact with a central organization, as happened in the case of Al Qaeda. And the cases of self-radicalized individuals, like the person arrested in Empuriabrava, are frequent. Without any contact with the Islamic State, he had come to his positions and himself had the same intent to travel to countries in conflict.

A grenade from the Civil War


In a raid carried out on an occupied residence in Empuriabrava, Catalan police found an explosive from the [Spanish] Civil War. The owner of this grenade, a man aged 30, also had various knives. His identifying data came into the hands of investigators, who put the magnifying glass on him.

When it could be verified that this involved a radicalized individual, who had changed his appearance and adopted more aggressive behavior, the National Court was advised. And police surveillance was activated to prevent him from committing an attack before being arrested. In a statement this Monday, the Catalan Police stressed that “at no time was there any risk to the public.”

On September 2 he was arrested, and by order of the National Court detained in an Internment Center for Foreigners (Cie) pending a process of expulsion for reasons of national security. The decision, which fits within that provided by law, is surprising, because it also implies the loss of visual control of a suspect the Catalan police consider to be sufficiently radicalized to carry out an attack.

The arrestee defended jihadist ideological ideas — which are a distortion of Islam — and in addition to giving the impression of wanting to stage an attack, also carried out “an intense process of massive dissemination of content” to other persons to motivate them to take the same step.

The [Catalunya] Minister of Interior, Joan Ignasi Elena, warned that “the terrorist threat continues all over Europe,” assured that all the resources necessary to protect the public will be utilized, and congratulated the Catalan police for their work.

The Catalan police remind citizens that if there are indications or suspicions related to terrorism, they should communicate them through 937285220 or email [email protected].
https://www.elperiodico.com/es/sociedad ... a-14425259
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

France: Seven Arrested Over Alleged Islamic Extremist Terror Plot

French authorities in the city of Strasbourg arrested seven radicalised people and have indicted two of them over allegations of preparing to carry out a terrorist attack.


The arrests took place on November 18th but were only publicly revealed on Thursday and saw the seven suspects taken into custody by the Directorate General of Internal Security (DGSI), France’s domestic security and intelligence agency.

French authorities later released five of the suspects, indicting two, both of which are foreigners from Russia and Tajikistan respectively and who only arrived in France recently, according to a report from the broadcaster France Bleu.

The broadcast notes the arrests came just days before the opening of Strasbourg’s Christmas Market, which attracts as many as two million visitors a year.

The city’s Christmas Market has been the scene of a previous terrorist attack in December 2018, when a radical Islamic terrorist gunman named Cherif Chekatt opened fire on those attending the market, murdering five and injuring eleven other bystanders.

Chekatt was later shot dead by police after he fled the scene in a taxi and was located in the Neudorf-Meinau quarter of Strasbourg where the terrorist had been hiding for two days after the attack.

The Strasbourg attack came just two years after the Berlin Christmas Market attack that saw Tunisian Anis Amri steal a large lorry and ram those at the outdoor market, killing twelve people and injuring many others.

In November of last year, French authorities are claimed to have foiled as many as 65 terrorist plots since 2015, with the vast majority of the plots involving radical Islamic extremists. Most of those arrested in connection with failed plots have been French nationals, although at least 34 were from mainly North Africa, Russia and Syria.

The 2021 report also noted that since 2015 a total of 263 people in France have been murdered during terrorist attacks.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Gebied ontruimd en mysterieuze mannen in witte pakken duiken op.
Dat is foute boel. Aldus:

Afbeelding
Duitse politie verijdelt aanslag, 32-jarige Iraniër opgepakt

Duitse antiterreurrechercheurs hebben een 32-jarige man opgepakt die een door islamisten gemotiveerde aanslag zou hebben beraamd.


De man, die de Iraanse nationaliteit heeft, werd opgepakt in Castrop-Rauxel in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. Er is ook een tweede persoon gearresteerd. Op welke manier deze persoon betrokken zou zijn is niet bekend.

De 32-jarige Iraniër wordt verdacht van het verkrijgen van de gifstoffen cyanide en ricine, meldden de openbaar aanklager van Düsseldorf, de politie van Recklinghausen en de politie van Münster in de nacht van zaterdag op zondag in een gezamenlijke verklaring. Ricine is een zeer giftig biologisch wapen.

De autoriteiten hebben zaterdagavond de woning van de verdachte in Castrop-Rauxel, zo’n 15 kilometer ten noordwesten van Dortmund, doorzocht. Een groot gebied rond de woning werd afgezet. Volgens een verslaggever van het Duitse persbureau DPA droegen hulpverleners beschermende pakken.

De Duitse krant Bild meldt dat de federale recherche de verdachte op het spoor zou zijn gekomen na een tip van een buitenlandse inlichtingendienst. Volgens de krant zou “een bevriende geheime dienst” de Duitse veiligheidsautoriteiten hebben gewaarschuwd voor een mogelijke chemische bomaanslag. Hoe ver de plannen gevorderd waren, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wie of wat het doelwit van de aanslag moest zijn.
https://www.trouw.nl/buitenland/duitse- ... ~bdf06b06/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Hier loopt de knaap. Het gaat om een aanhanger van een soennitische islamitische terreurgroep die volgens Duitse veiligheidsbronnen niet in opdracht van de Iraanse autoriteiten handelt.

Zijn broer, die toevallig ook in het appartement in Castrop-Rauxel was toen de politie de verdachte arresteerde, was bekend bij de politie maar niet in verband met islamistisch terrorisme. Het is nog onduidelijk of hij op de hoogte was van de veronderstelde aanslagplannen. De broers zouden beiden sinds 2015 in Duitsland zijn.

De moslim loopt er niet echt soennitische islamitische bij. Je kan bijna zijn klokkenspel zien. De meerderheid van de geleerden is van mening dat de ʿAwrah van een man van de navel tot aan de knie is.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Boobytraps gevonden in Duitse garages tijdens onderzoek gifgasaanval

De Duitse politie heeft in het onderzoek naar een Iraniër die een jihadistische aanslag met een gifgas zou hebben beraamd en diens broer, naar eigen zeggen „een verdacht pakket” in de garage van de twee gevonden. Het blad Der Spiegel meldt voorts dat de politie aanwijzingen heeft dat in de garage in Castrop-Rauxel, ten noordwesten van Dortmund, was gewerkt aan een boobytrap. Er is in de plaats nog een garage doorzocht waar ook een boobytrap zou zijn geplaatst.

Elite-eenheden hebben twee soennitische Iraniërs in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt. Een 32-jarige vluchteling, Monir J., werd als de verdachte opgevoerd en zijn jongere broer is ook aangehouden, maar werd aanvankelijk niet als verdachte aangemerkt. Volgens de krant Bild is echter zondagavond tegen beide mannen een arrestatiebevel uitgevaardigd en zitten ze beiden vast op verdenking van het beramen van moord. De 25-jarige broer was volgens Duitse media met een weekendverlof uit een inrichting. Hij is in 2019 wegens poging tot moord veroordeeld tot zeven jaar cel.

Volgens Der Spiegel is de politie Monir J. op het spoor gekomen dankzij tips van de FBI die hem als jihadist op een extremistisch medium had gesignaleerd. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een soennitische jihadistenclub uit het overwegend sjiitische Iran. Hij kwam in 2015 naar Duitsland als vluchteling. Hij wordt er nu van verdacht de gifstoffen cyanide en ricine te hebben willen verwerven om een aanslag met een biologisch wapen te plegen. Hoe ver dit plan gevorderd was, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wie of wat het doelwit van de aanslag moest zijn.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Vermeende bommenmaker al veroordeeld voor poging tot moord

Twee Iraniërs zouden een islamitische terreuraanslag in Duitsland willen plegen. Nu blijkt dat een van hen enkele jaren na binnenkomst in Duitsland in 2015 al een poging tot moord had gepleegd.

CASTROP-RAUXEL. Na de arrestatie van twee Iraniërs wegens vermeende voorbereiding van een bomaanslag met chemicaliën , is nieuwe informatie naar boven gekomen. Een van de twee broers was in 2019 al veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens poging tot moord, meldt persbureau dpa. De migrant is later overgebracht naar een verslavingskliniek. Hij had een vrije dag toen hij vorige week werd gearresteerd.

De twee broers kwamen in 2015 als vluchteling Duitsland binnen. De oudste van de twee, die nu 32 jaar oud is, deed zich voor als christen om asiel te krijgen. De 25-jarige trok in 2018 de aandacht toen hij dronken een zware tak van een snelwegbrug gooide en daarbij een rijdende auto raakte. De bestuurder raakte gewond bij het incident.
Brothers wilden een bom bouwen

De twee moslims werden zondagavond gearresteerd. Ze zouden hebben geprobeerd cyanide en ricine te bemachtigen voor een islamitische bomaanslag.

De tip aan de Duitse autoriteiten over de bommenmakers kwam in eerste instantie van de FBI in de Verenigde Staten. Maar zelfs na meerdere huiszoekingen in een appartement en garages in de buurt vond de politie geen tekenen van gifstoffen. “Mogelijke bewaarplaatsen die bij ons bekend zijn, zijn gecontroleerd. We hebben momenteel geen informatie over andere mogelijke locaties van bewaring", zei de
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... t-moerder/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Mahalingam »

Teenage Islamic State fanatic plotted to torture and kill military personnel

A teenage Islamic State fanatic has admitted to a plot to attack police officers in England.

Matthew King, 19, expressed a desire to ‘torture, mutilate and kill military personnel’ as he prepared to stake out a British Army barracks in Stratford, east London.

Other targets for a potential knife attack included a police station, railway station, and Stratford magistrates’ court.

King also spoke of his desire to travel to Syria to join Islamic State, bought ‘tactical gloves’ and goggles and registered with an online knife retailer, according to court documents.

At a hearing at the Old Bailey on Friday, King, from Wickford in Essex, pleaded guilty to preparation of terrorist acts between December 22, 2021 and May 17, 2022.

Judge Mark Lucraft KC adjourned sentencing until April 14.
He stressed it was in King’s ‘best interests’ to help those preparing a report into his behaviour and the teenager replied: ‘Understood.’

The bearded defendant stood in the dock to enter his plea wearing a grey shirt and sleeveless black padded jacket and was remanded in custody.

According to a written basis of plea document submitted by the defence, King ‘actively desired’ to travel to Syria to areas controlled by IS to participate in their activities.

He had sought advice on social media about the best route to get there and discussed it on a WhatsApp group.

The 19-year-old had revealed his plan to an individual identified only as ‘JF’ and made videos expressing his admiration for IS.

It was claimed on King’s behalf that his plans were at a very early stage and the prospect of an act of terrorism was ‘remote’.

Although the teen had not bought a ticket to travel, he had searched the internet for IS tactical training videos in the use of knives and purchased the gloves and goggles, it was said.

The prosecution rejected the defence claim an attack on home soil was a ‘fall back option’ if King failed to get to Syria.

Authorities had been tipped off about the teenager through an anti-terrorist hotline after he posted a video on a WhatsApp group on April 13, last year.

In it was an image of a male holding a knife with the words: ‘Those who said that there is no jihad and no battle. They are lying!’

King was arrested at his home on May 18, last year by officers from the Metropolitan Police Counter Terrorism Command.

After being cautioned, he responded: ‘I don’t believe in the UK law, the only law I believe in is the law of Allah.’

Commander Richard Smith, who leads the Met’s Counter Terrorism Command, said: ‘It was not clear when or where King intended to carry out his attack, but he had conducted a significant amount of hostile reconnaissance.

‘In online conversations, he talked about committing an indiscriminate attack on the public. Disturbingly, he also spoke about targeting police officers and army personnel.

‘Concerns about King’s mindset were reported to police, and it was those reports that led to King being investigated and his attack planning being discovered.

‘This is another case which shows how the round-the-clock efforts of police, with our partners, are keeping the public safe from very real threats.

‘It also shows how important it is for the public to report anyone they think may be vulnerable to radicalisation, or already on that path.’
https://metro.co.uk/2023/01/20/teenage- ... -18141771/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Azazel van den Berg
IS roept op tot het plegen van aanslagen in onder andere metro stations op tijden dat er veel mensen zijn in de stations van het openbaar vervoer
Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

’Man plande aanslag met machinegeweren op strand Benidorm’

De Spaanse politie heeft een man opgepakt die een terroristische aanslag op strandbezoekers zou hebben gepland. Dat melden Spaanse media zaterdag op basis van informatie van de lokale veiligheidsautoriteiten. De man zou onder meer een aanval op het strand in de populaire badplaats Benidorm hebben voorbereid. Hij zou van plan zijn geweest daarvoor machinegeweren te gebruiken.

Volgens Spaanse media is de verdachte een 28-jarige man met de Spaanse nationaliteit en een Marokkaanse achtergrond. Voor het onderzoek zegt de Spaanse politie samen te hebben gewerkt met de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten.

„De verdachte zat in een vergevorderd proces van jihadistische radicalisering en is zeer gewelddadig en agressief”, verklaarde de federale politie na de aanhouding. Volgens de politie was de man actief op het dark web. Daar zou hij steun hebben betuigd aan de terreurorganisatie Islamitische Staat. Ook kwam hij via het dark web aan wapens en handleidingen voor het gebruik van wapens en explosieven.

Benidorm is onder Europeanen een populaire vakantiebestemming. Ieder jaar reizen ook veel Nederlanders af naar de strandplaats aan de Costa Blanca in de regio Valencia.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie