Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Over het beschadigen van kerken hoor je bijna nooit, maar als er een ei naar een moskee gegooid is, dan staat Europa op zijn kop.
“Kerkgebouwen in Brussel 53 keer vaker doelwit van vandalisme dan moskeeën”

Tussen 2019 en 2022 werden er in het Brussels Gewest 53 beschadigingen aan kerken of kapellen vastgesteld. In diezelfde periode was er slechts één keer een moskee het doelwit van vandalen. “Kerkgebouwen zijn in Brussel dus 53 keer vaker het doelwit van vandalisme dan moskeeën”, leidt Brussels parlementslid voor Vlaams Belang, Dominiek Lootens af uit de cijfers die hij kreeg van minister-president Rudi Vervoort.

“Deze cijfers werpen licht op iets waar men liever over zwijgt: namelijk dat een deel van de Brusselse bevolking ons cultureel erfgoed, allicht om religieuze redenen, verafschuwt en zelfs zo ver gaat om die afschuw in daden om te zetten”, stelt senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere.

De aanleiding om de cijfers op te vragen was het recente nieuws dat zelfs een iconisch gebouw als de Basiliek van Koekelberg niet veilig is. “Dat nieuws werd opgepikt, maar situeert zich slechts in een ganse reeks van gelijkaardige incidenten en vandalenstreken die ons werden en worden gemeld”, aldus Dominiek Lootens. “De cijfers die ik van Rudi Vervoort ontving, bevestigen enkel wat wij al langer wisten.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Over die Basiliek van Koekelberg in bovenstaande:
Extra patrouilles en permanente politiepost voor Basiliek in Koekelberg

Politiezone Brussel West heeft besloten een permanente politiepost op het terrein van de Basiliek in Koekelberg op te stellen. Dit naar aanleiding van aanhoudend vandalisme. Ook zal er doorheen de dag worden gepatrouilleerd.

De Basiliek in Koekelberg was de afgelopen twee weken het doelwit van aanhoudend vandalisme. Afgelopen weekend werden straatstenen door de ramen van de kerk gegooid. Het gaat in totaal om 37 ingegooide ramen. Dinsdagavond sloegen de vandalen terug toe.

“Ik was aan de telefoon toen er opeens een stuk steen langs mijn gezicht vloog”, getuigt directeur-generaal Martine Motteux-Abeloos. “Ik had geluk dat ik niet achter mijn bureau zat, want dan was het gedaan geweest. Het wordt nu echt oppassen.”

Na overleg met de gemeente en de lokale politie is besloten een permanente politiepost op het terrein van de kerk op te stellen. “Om de veiligheid te garanderen komt er een permanente politiepost op het terrein vanaf vandaag. Ook zullen de verschillende diensten van de politie de kerk bijstaan met extra patrouilles doorheen de dag”, vertelt woordvoerder politiezone Brussel West François Ganzeman.

“Wij hebben een goede relatie met de kerkfabriek en de gemeente, en zullen ons uiterste best doen om de situatie in handen te krijgen.”
https://www.bruzz.be/veiligheid/extra-p ... 2022-03-16

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Brusselse politie stopt verboden wandeling Wilders

Afbeelding

PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wilden ondanks een verbod gaan wandelen in een stadsdeel van Brussel, maar zijn daarbij tegengehouden door de Belgische politie. Filip Dewinter wil het wandelverbod aanvechten bij de Raad van State. „Ze maken de vrijheid van meningsuiting dood.”

Beide politici willen de ’islamisering’ van Brusselse wijken bekijken. Meerdere burgemeesters hebben het duo preventief de toegang ontzegd.

Aanvankelijk zouden de twee uiterst rechtse politici naar het beruchte stadsdeel Molenbeek gaan, maar de linkse burgemeester besloot op het laatste moment om een wandeling te verbieden. Volgens Vlaamse media uit vrees voor onrust. Activisten die tegen de komst van Wilders wilden protesteren zijn door de politie meegenomen. Ze worden gefouilleerd en moeten zich legitimeren.

PVV-leider Geert Wilders reageert tijdens een persconferentie in het Vlaams Parlement woedend: „Molenbeek is een kalifaat, een islamitische exclave geworden en een no go-zone voor parlementariërs zoals ik.”

Gastheer Dewinter noemt het een schande: „Wilders is blijkbaar persona non grata in deze stad. Burgemeesters gedragen zich als kleine imams die een fatwa afkondigen.” Volgens de Vlaamse politicus heeft ook de burgemeester van Sint-Joost een wandeling verboden via de politieverordening. Toch gaan de twee politici een wandeling maken.

De gemeente Molenbeek is niet bereikbaar voor commentaar. Vlaams Belang gaat het besluit van de burgemeester aanvechten bij de Raad van State. Vijf jaar geleden wilde het duo ook al op ’islamsafari’ in de wijk die wereldberoemd werd als schuilplaats van terreurverdachten van islamitische aanslagen in Parijs en Brussel. Ook toen werd een wandeling verboden. De rechter gaf de twee politici uiteindelijk gelijk, maar door de coronacrisis kwam het niet eerder van een bezoek.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over Molenbeek getuigt over ontslag

Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over islamistisch Molenbeek getuigt over agressie en ontslag

Het rechtse, Franse mediakanaal Livre Noir publiceerde in maart een reportage over het Belgische Molenbeek. Het beeld van de stad in de documentaire was weinig rooskleurig. Radicale islamisten blijken er de macht te hebben. Een Belgische vrouw die aan de basis van de documentaire lag verloor haar job bij de politie. Ze heeft het naar eigen zeggen erg moeilijk.

Nathalie, een inwoonster van Molenbeek, stapte naar de Franse journalisten van Livre Noir. Uit wanhoop na de pesterijen die ze moest ondergaan in haar eigen appartementsgebouw. Ze voelde dat ze geen hulp kreeg en koos voor buitenlandse pers. Ze vond dat er in België niemand bereid was om te luisteren naar haar verhaal in de klassieke media. Nathalie lijkt meer dan gelijk te hebben gekregen.

Haar getuigenis over het islamisme, de intimidatie en de pesterijen door radicale moslims zorgden ervoor dat de politie op een vreemde manier ingreep. In plaats van de orde te herstellen of de beschuldigden te controleren, deden ze iets helemaal anders. Nathalie werkte namelijk bij de politie van Brussel en ze kreeg haar ontslag na de uitzending van de documentaire. Dit op basis van een interne nota “omtrent de omgang met pers en media binnen de Federale Politie”. De vrouw had namelijk misschien wel anoniem getuigd in de reportage, daarbij kwam wel het logo van de politie op de achtergrond in beeld. Volgens de politie was dat een probleem. Ze zou “een zware fout” hebben gemaakt.

“Personeelsleden die door de pers gecontacteerd worden om zich uit te spreken, zij het vanuit hun rol binnen de politie of wanneer de uitzending een impact zou kunnen hebben op het imago van de Federale Politie, moeten hierover hun hiërarchie en de Desk Press informeren”. Dat verklaarde de politie aan Pal News. Nathalie is sindsdien werkloos en heeft het erg moeilijk.

Alleen maar slechter sinds de documentaire
De nieuwe politieke Partij Chez Nous zocht contact op met Nathalie. Nu reageerde ze open en bloot. De situatie is er sinds de reportage alleen maar op achteruit gegaan. Ze krijgt nu geregeld doodsbedreigingen en kan niet meer naar haar eigen flat. Ze krijgt van alles naar haar hoofd geslingerd, beledigingen maar zelfs ook stenen. Nathalie is zelfs geregeld het slachtoffer van fysieke aanvallen. Ze voelt zich dan ook niet meer veilig in Molenbeek en kan er niet meer vrij bewegen. Doodsbedreigingen zijn voor haar dagelijkse kost.

Nathalie vertelt dat ze al enkele jaren in Molenbeek woonde. Oorspronkelijk leefde er een gemengd publiek maar alles leek normaal. Plots kwamen er echter bepaalde mensen bij. Mensen die niet werkten. Die op een andere manier leefden en die het gebouw waarin ze verbleef opeisten. Ze stelden hun eigen wetten op en de inwoners konden niet meer zeggen, eten of gaan en staan waar ze wilden. Vrouwen moesten ook een hoofddoek dragen, in de eerste plaats vrouwen met een allochtone achtergrond. Die mochten zich niet meer “Europees” gedragen.


In september vorig jaar werd Nathalie vervolgens op een gewelddadige manier aangevallen. Ze beweert in een hinderlaag te zijn gelukt, waar jonge mannen haar op de grond gooiden, vertrapten en beledigden. Ze kreeg te horen dat ze een “smerige blanke” was en “een vuile hoer”. Ze bleef achter onder het bloed en het spuug. De politie nam haar niet serieus en onderzocht de zaak niet. Nochtans zouden er camerabeelden bestaan, maar ook die zouden ze genegeerd hebben. Nathalie had nochtans fysieke sporen van de aanval en zelfs hoge medische kosten, zo vertelt ze.

“Niet geslaagde integratie”
Ze zou te horen hebben gekregen dat zijzelf moest vertrekken en “dat ze er niet in geslaagd is om zich te integreren”. Nathalie klinkt dan ook verwijtend ten aanzien van de burgemeester van Molenbeek. Die zou zich volgens haar chuldig maken aan een enorm cliëntelisme en de sleutels van de gemeenschap in handen hebben geven van radicale islamisten die autochtonen wegjagen. Er zou ook sprake zijn van een enorm dwingende sociale controle, tot zelfs checkpoints toe, die wijzen in de zin van drugshandel.

Chez Nous houdt een inzamelactie voor de vrouw. De partij wil haar naar eigen zeggen helpen aan een nieuwe woongelegenheid waar ze veilig kan leven. De partij hekelt “de passiviteit van de autoriteiten en de Belgische media over de bijzonder ernstige zaak”. Chez Nous onderstreept “het feit dat iemands bestaan wordt bedreigd in een oorverdovend stilzwijgen”. De partij heeft het daarbij over “de ontkenning van de werkelijkheid waaraan degenen die ons besturen en waaraan degenen die ons moeten voorlichten, zich schuldig maken”.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
zo jun 05, 2022 12:44 am
Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over Molenbeek getuigt over ontslag

Ik moet dit in eigen land van FFI vernemen. Dat geval is hier nergens in het nieuws geweest. Maar dat verwondert me ook niet gezien de uitsluitend extreem linkse oriëntatie van het journalistenvolkje.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Het kalifaat Molenbeek wil ook geen asielzoekers meer opnemen.
Burgemeester Molenbeek wil opvang sluiten nu er asielzoekers in komen

Een asielcentrum in de Brusselse gemeente Molenbeek moet zijn deuren sluiten. De locatie was bedoeld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, maar nu het Belgische COA er andere asielzoekers in wil plaatsen, is de burgemeester vastbesloten dat het centrum dicht moet, schrijft de VRT.

De locatie werd net na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in maart geopend in aanwezigheid van het Belgische koningspaar. Het centrum met 250 bedden moest dienen als tijdelijke opvang waar vluchtelingen een paar dagen zouden verblijven om vervolgens op andere plekken in het land te worden ondergebracht.

Al snel bleek dat de opvang niet nodig was, en dus besloot Fedasil, de organisatie die verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers, de bedden beschikbaar te stellen aan asielzoekers met een andere nationaliteit. Maar burgemeester Cathérine Moureaux van de Socialistische Partij (PS) gaat daar niet mee akkoord. Net als in Nederland is ook in België een groot tekort aan opvangplekken voor asielzoekers.

De woordvoerder van Moureaux zegt dat Molenbeek al genoeg doet voor vluchtelingen. Een paar maanden geleden heeft de gemeente nog honderd bedden beschikbaar gesteld. Een andere reden voor de sluiting is dat de locatie zich in een woonwijk bevindt. "Dit nieuwe asielcentrum kan er echt niet meer bij", zegt de woordvoerder tegen de VRT.

Dupe van sluiting
Sammy Mahdi, de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, betreurt de moeizame communicatie met de burgemeester van Molenbeek, zeggen zijn medewerkers tegen de VRT. Fedasil hoopt dat de sluiting nog van hogerhand tegengehouden kan worden.

Bewoners van het asielcentrum zeggen de dupe te zijn van de sluiting en klem te zitten in het bureaucratische systeem, omdat het hun niet lukt zich in te schrijven in de gemeente.

Opvang in Nederland
In Nederland worstelen het kabinet en gemeenten al langere tijd over de opvang van asielzoekers. Al maanden is er een structureel tekort aan opvangplekken en is het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol. Staatssecretaris Van der Burg van Justitie probeert gemeenten over te halen meer plekken beschikbaar te stellen om de doorstroom te bevorderen, maar dat gebeurt maar mondjesmaat.

Oekraïense vluchtelingen vallen onder een andere regeling, waardoor zij meteen terechtkunnen op speciaal aangewezen opvangplekken. In korte tijd werden tienduizenden plekken beschikbaar gesteld door gemeenten. Ook als die niet vol zitten, worden de lege bedden niet toegewezen aan asielzoekers met een andere nationaliteit.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8886
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door xplosive »

 
Als het geen islamitische "vluchtelingen" zijn dan zijn ze niet welkom in Molenbeek.
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Nu zo langzamerhand een groot deel van de bevolking van Brussel van de Mohammedaanse persuasie is of links en ze daar een soort democratie hebben, wordt het lastig om het kelen van dieren zoals die Allah dat wil te verbieden. De eerste offergave in deze ligt al op het altaar van de diversiteit.
Rousseau offert eigen fractieleider op na mislukt verbod op onverdoofd slachten in Brussel


Vooruit-voorzitter Rousseau zet zijn Brusselse fractieleider Fouad Ahidar uit het partijbureau na een stemming waarbij het verbod op onverdoofd slachten afgewezen werd.


Na een emotionele discussie ­stemde het Brussels Parlement vrijdag over een voorstel van ­ordonnantie om een verbod op ­onverdoofd slachten in te voeren, net zoals in Vlaanderen en Wallonië al is ­gebeurd. Het bleef spannend tot het einde. Parlementsvoorzitter Rachid Madrane (PS) waarschuwde het publiek vooraf zelfs dat het niet mocht reageren bij de stemming.

In de commissie had het voorstel al geen meerderheid gehaald. Bij de stemming in het plenaire par­lement over het verslag van die commissie had die beslissing nog omgedraaid kunnen worden, als een meerderheid van de Brusselse Parlementsleden het verslag zou afwijzen, maar zover kwam het niet. 42 Parlementsleden stemden voor het verslag, bij 38 tegen en 8?onthoudingen.

De initiatiefnemers – Groen, Open VLD en Défi – hadden nog ­geprobeerd om een meerderheid te verleiden door de inwerking­treding van het verbod te koppelen aan een brede code voor het dierenwelzijn, waardoor het verbod pas later en ten laatste in 2025 in ­werking zou treden. Het mocht niet baten.

Verdeeld

Het valt op hoe verdeeld er ­gestemd werd. Het voorstel van ­ordonnantie werd ingediend door de meerderheidspartijen Groen, Open VLD en Défi en werd ­gesteund door de oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. Andere meerderheidspartijen PS en Ecolo stemden grotendeels voor de goedkeuring van het verslag, waardoor het verbod werd afgewezen.

Maar ook intern waren de par­tijen verdeeld. Bij de PS stemden ­Véronique Jamoulle en Julien ­Uyttendaele voor de goedkeuring van het verslag en de anderen ­tegen. Bij de MR onthield Viviane Teitelbaum zich. Bij Défi stemden zes parlementsleden tegen het ­verslag en vier voor. Ook ecolo stemde erg verdeeld.

Het was vooral uitkijken naar de houding van Brussels Vooruit-fractieleider Fouad Ahidar, het enige lid van de One.Brussels/Vooruit-fractie in het Brussels Parlement die ook lid is van Vooruit. Die had de toorn van partijvoorzitter ­Conner Rousseau opgewekt door aan te kondigen dat ook hij tegen het verbod zou stemmen.

Intern debat


Ahidar gebruikte daar religieuze argumenten voor: ‘Ik kan en wil niet geloven dat God wil dat dieren lijden’, zei hij in het Brussels Par­lement. Voor Rousseau was dat ­enkele bruggen te ver. Hij waarschuwde dat er gevolgen zouden zijn als Ahidar voet bij stuk hield.

De stemming in het parlement was maar net afgelopen, toen de ­reactie van Rousseau bekendraakte. Hij zet Ahidar met onmiddellijke ingang uit het partijbureau van Vooruit, de eerste keer dat een ­partijvoorzitter van de Vlaamse ­socialisten zo’n maatregel neemt.

‘Voor Vooruit is dierenwelzijn belangrijk. Wij zijn voor een ­verbod op onverdoofd slachten. Dit standpunt kwam er na intern debat met veel mensen en gemeenschappen’, zegt Rousseau. ‘Intern moet er stevig gedebatteerd worden. We nemen samen een beslissing. En voeren die beslissing ­eendrachtig uit. Ook in Brussel.’

Daarmee is voor Rousseau de kous af. Hij wil er verder niet meer over praten. ‘We werken verder aan de koopkracht en de gezondheid van de mensen.’

Daarmee komt een eind aan een zeer moeilijke periode voor de Brusselse meerderheid, de schade is enorm. Ondanks de keuze om de parlementsleden vrij te laten ­stemmen, nemen de Franstalige socialisten het Défi nog altijd ­kwalijk dat ze het tot een stemming liet ­komen. De relaties tussen Brussels PS-fractieleider Ahmed Laaouej en Défi-voorzitter François De Smet lijken tot een dieptepunt gezakt. Dat straalt ook af op minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Dierenwelzijn Bernard ­Clerfayt (Défi) die het ­verbod zelf op tafel had gelegd.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220617_95338206
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Hier zien wij Procureur Tim De Wolf en Michel Goovaerts, hoofd van de Brusselse politie tijdens een persconferentie van de verzamelde veiligheidsdiensten.
En er zijn in een land met 5 regeringen echt heel veel veiligheidsdiensten.
En de politieman kijkt zeker niet vrolijk. Daar heeft die reden voor.

Afbeelding
Meer schietpartijen in Brussel dan gedacht: ‘22 op half jaar tijd’

Tussen 1 januari en 22 juni waren er 22 schietpartijen in het Brussels gewest, één met overlijden en vijftien met minstens een gewonde. Dat zegt Eric Jacobs, directeur van de Brusselse gerechtelijke politie.
https://www.demorgen.be/nieuws/meer-sch ... ~b86712c8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft diversificatie van de belastingen aangekondigd. Dit is noodzakelijk door de huidige begrotingscontext.

Ofwel in normale mensentaal: er zijn nieuwe manieren bedacht om meer geld binnen te halen wat nodig is door het begrotingstekort.
Lachwekkend zijn de redenen voor de zelfscankassabelasting van 5600 euro per stuk per jaar.
Molenbeek voert belasting in voor zelfscankassa’s

Een supermarkt in Molenbeek zal dit jaar nog 5.600 euro belastingen moeten betalen per zelfscankassa in zijn winkel. De taks maakt deel uit van een diversere belastingaanpak.

Omdat zelfscankassa’s het werk van het scannen en betalen naar de klant duwt, heeft dat impact op het werk van de werknemers in de winkel. ‘Bovendien valt niet te ontkennen dat deze regelingen, die uitsluitend door supermarkten worden opgezet, gevolgen hebben voor de sociale samenhang in wijken waar veel ouderen wonen, omdat er geen contact is tussen klanten en werknemers’, zegt burgemeester Catherine Moureaux (PS). De zelfscantaks kreeg vanmorgen groen licht in de gemeenteraad.

De opvallende belasting is heus niet de enige in een nieuw pakket ‘gediversifieerde’ belastingen. Schepen van Financiën Georges Van Leeckwyck (MR) zegt dat het bestuur ook al belastingen invoerde voor professionele filmopnames en het ook de belasting op reclame in de openbare ruimte heeft hervormd. Zo’n diversifiëring is noodzakelijk door de huidige begrotingscontext, maakt de schepen zich sterk.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220713_95526467

In mijn supermarkt zijn die kassa's er. En er zijn altijd twee personeelsleden bij voor controle en hulp. En er zijn twee gewone kassa's weg. En die twee hulpen hebben veel meer tijd over voor een praatje dan de kassajuf.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

De mensen die uit Brussel vertrekken durven waarschijnlijk niet te zeggen dat Brussel een islamitische enclave geworden is.
Steeds meer Brusselaars verhuizen naar Vlaanderen

In 2021 trok een recordaantal van 23.980 mensen weg uit Brussel om naar Vlaanderen te verhuizen. Vooral de gewijzigde woonwensen, voordeligere fiscaliteit en hoge prijzen in Brussel worden als redenen genoemd.

Binnen België migreerden vorig jaar 68.940 mensen naar een ander gewest: het hoogste aantal sinds 2009. Opvallend is dat het vooral gaat over Brusselaars die uitwijken richting Vlaanderen. In 2021 verhuisden 23.980 Brusselaars richting de andere kant van de gewestgrens.

Trend zet zich door
Een analyse van de cijfers van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken door CIB Vlaanderen wijst uit dat die trend zich in 2022 zal doorzetten. Een kleine 10.000 Brusselaars besloten in de eerste vijf maanden van dit jaar al naar Vlaanderen te verhuizen. De omgekeerde beweging, van Vlamingen richting Brussel, blijft stabiel: jaarlijks vestigen een 8.500-tal Vlamingen zich in Brussel.

Sinds de pandemie is er veel meer vraag naar woningen met een tuin. Die zijn in Brussel veel minder te vinden. Daarnaast zijn de vastgoedprijzen in Brussel zeer hoog en gelden er voordeligere registratierechten voor gezinswoningen in Vlaanderen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Afbeelding

De bestuurder reed iets voor 13:00 uur in op de terrassen van de taverne ‘Le Corbeau’ en de snackbar ‘City Pizza’ in de Sint-Michielsstraat, vlak bij de Nieuwstraat in het centrum van de stad. Op het moment van de aanrijding zaten er twaalf mensen op het terras. Volgens de eerste berichten zijn er minstens zes onder hen lichtgewond geraakt. Niemand moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Na de aanrijding is de bestuurder gevlucht richting het Rogierplein en de kruidtuin. Hij wordt momenteel opgespoord door de politie. De hulpdiensten zijn ter plaatse, alsook de Brusselse burgemeester Philippe Close.

Motief nog onbekend
“We waren rustig iets aan het eten toen ik plots een voertuig met volle snelheid en al zigzaggend uit de winkelstraat zag komen rijden. Ik heb moeten springen voor mijn leven en ben tegen de muur gevlogen. Er was enorm veel paniek”, vertelt een getuige. “Ik hoorde een luide knal en zag hoe de bestelwagen inreed op het terras, mensen waren in paniek, schreeuwden en lagen op de grond”, zegt ook getuige Nabil, een werknemer van een ‘Nike’-winkel in de buurt.

“We hebben een onderzoek geopend naar een aanleiding van de feiten”, laat Willemien Baert, woordvoerder van het parket van Brussel, weten. Het motief van de dader is nog niet bekend.

De politie heeft onder meer een helikopter ingezet om de bestuurder op te sporen. Er is ter plaatse ook een perimeter ingesteld voor het onderzoek. Over de juiste omstandigheden van de aanrijding en de eventuele motieven van de bestuurder bestaat nog geen duidelijkheid. “De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht”, klinkt het ook bij het Brusselse parket.

Het voertuig van de dader is gevonden in de Middaglijnstraat in Sint-Joost-ten-Node, niet ver van de plaats van het incident. Dat bevestigt het parket. De politie meldt dat de witte bestelwagen uit voorzorg wordt nagekeken door de ontmijningsdienst van het leger DOVO.

De bestuurder wordt nog steeds gezocht.

Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) trekt op basis van een eerste evaluatie het dreigingsniveauniveau voor een extremistische en/of terreurdreiging voor drukke plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op naar 3 (ernstig). Voor de rest van het land blijft niveau 2 gelden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

"Bestuurder reed bewust in op terras"
De bestuurder reed volgens getuigen opzettelijk achteruit en draaide dan de bestelwagen, om vervolgens bewust in te rijden op het terras.

De dader is opgepakt in Antwerpen. De gaat om M.G, een 28-jarige Belg uit Sint-Joost-ten-Node die geboren is in Turkije. "Ooggetuigen zeggen dat zijn stoppen zijn doorgeslagen"
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Geen allah ackbar, maar een boze Turk, die letterlijk en figuurlijk de weg kwijt was.
Verdachte van inrijden op terras ’gefrustreerd over nieuwe anti-autobeleid Brussel’

De bestuurder van het busje die vrijdag op hoge snelheid inreed op terrassen in Brussel zou gefrustreerd zijn over het nieuwe anti-autobeleid van de Belgische hoofdstad. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Sinds kort heeft het linkse stadsbestuur het moeilijker gemaakt om het centrum te bereiken per auto. De Vlaamse krant stelt op basis van anonieme bronnen dat de 28-jarige verdachte een Turkse man is die tijdens zijn werk als koerier is vastgelopen in de binnenstad. Uit frustratie zou hij daarom agressief rechtsomkeer hebben gemaakt. „Zijn stoppen sloegen door”, schrijft het dagblad.

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe hij met hoge snelheid door een zijstraat van de drukke Nieuwstraat – de Kalverstraat van Brussel – een aantal terrassen raakt. Zes mensen raken lichtgewond. De bestuurder van het busje slaat na het incident op de vlucht. Direct na incident slaan de Belgische autoriteiten groot alarm. Het terreurniveau voor de hoofdstad gaat zelfs tijdelijk van 3 naar 2 (ernstig). Agenten vinden het busje vrij snel een paar straten verderop in een achterstandswijk van Sint-Joost-ten-Node, de bestuurder kan enkele uren later worden opgepakt in Antwerpen.

De Belgische autoriteiten hebben nog geen opheldering gegeven over het motief van de verdachte. „De feiten doen denken aan aanslagen zoals in het buitenland”, zei een woordvoerder van het OM vrijdagavond tijdens een persconferentie. „Maar het kan ook om een gewoon ongeluk of ander motief gaan.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door King George »

Hij nam zijn "freedom of speed"?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Bij het beruchte treinstation Brussel-Noord is een agent dood gestoken door iemand die “Allahu Akbar” riep. Dat doen gekken wel meer en dat roep verdenkingen op dat het iets met de Islam van doen zou kunnen hebben. Een Lone Wolf ?
Belgische agent doodgestoken in Brussel, dader neergeschoten

In Brussel zijn donderdagavond twee agenten neergestoken bij een mogelijke terreurdaad. Eén van de twee is daardoor overleden.

De dader is neergeschoten en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Het Laatste Nieuws (HLN) is ook hij inmiddels aan zijn verwondingen bezweken. De krant meldt dat hij zijn daad eerder op de dag had aangekondigd.

Twee agenten werden rond 19.15 uur met een mes gestoken in de buurt van het treinstation Brussel-Noord. De agent die is overleden zou in zijn hals zijn gestoken. De andere agent is naar het ziekenhuis gebracht. De dader was niet meteen dood en werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in zijn been en buik was geschoten.

Over het motief is nog niets bekend, maar bij de politie bestaat het vermoeden dat het om een terreurdaad gaat. De antiterreureenheid heeft het onderzoek overgenomen. Volgens getuigen riep de dader “Allahu Akbar” (God is de grootste). De man, die illegaal in België verbleef, zou zichzelf eerder op de dag hebben gemeld bij een politiebureau in Brussel en zelfs hebben aangegeven dat hij politieagenten wilde vermoorden. De politie verhoorde hem maar liet hem later weer vrij, aldus HLN.

‘Hartverscheurend’

Het dreigingsniveau in België is niet aangepast naar aanleiding van de vermoedelijke aanslag, meldt het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). Er blijft sprake van dreigingsniveau 2, wat betekent dat “een dreiging weinig waarschijnlijk is”.

De Belgische premier Alexander de Croo schrijft op Twitter mee te leven met de nabestaanden van de overleden agent. De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden spreekt van een “verschrikkelijk drama en hartverscheurend nieuws”.

De Brusselse burgemeester Philippe Close heeft het over een “ondraaglijk drama”. “De politie beschermt ons en moet beschermd worden”, aldus Close op Twitter. De Nederlandse ambassadeur in België, Pieter Jan Kleiweg de Zwaan, zegt dat “de gedachten van Nederland met de nabestaanden van de gedode agent zijn”. “Wij leven met onze buren mee”, schrijft de ambassadeur op Twitter.

De politie meldt dat donderdagochtend iemand op het politiebureau in het noorden van Brussel verscheen die “onsamenhangende opmerkingen maakte en sprak over haat naar de politie”. De man vroeg om psychische hulp en werd naar een psychische eenheid begeleid voor opname. Later bleek de man het ziekenhuis te hebben verlaten. Of deze man de verdachte is in de zaak, kon de politie in de nacht van donderdag op vrijdag nog niet zeggen. De Belgische politie geeft vrijdagochtend een persconferentie over de zaak.
https://www.trouw.nl/buitenland/belgisc ... ~b4d31b61/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

’Dader steekpartij Brussel zat eerder al in gevangenis en staat bekend als extremist’

[...]
De Belgisch-Marrokaanse man die de twee agenten neerstak is volgens Het Nieuwsblad geen onbekende van de politie. „Yassin M. (32) kwam in 2019 vrij uit de gevangenis en staat gekend om zijn extremistisch gedachtegoed. Nadat hij ’s morgens al dreigementen had geuit in een politiekantoor in Evere, ging Yassin M. enkele uren later over tot geweld. Omstreeks 19.15 uur hield hij een politiepatrouille in Schaarbeek tegen en ging twee agenten te lijf met een mes. Hij bracht hen verschillende steekwonden toe”, schrijft Het Nieuwsblad.

De 32-jarige Yassin M. zat volgens Het Nieuwsblad jarenlang vast in de gevangenis. „Pas drie jaar geleden werd hij vrijgelaten. Tijdens zijn tijd in de gevangenis gedroeg Yassin M. zich agressief en viel hij een medewerker aan. Hij stond bekend vanwege zijn extremistische gedachten. Hij bracht zelfs geruime tijd door in een specifieke gevangenisvleugel voor geradicaliseerden.”

Ook na zijn vrijlating werd hij in de gaten gehouden door de politie. „Hoewel hij nooit veroordeeld werd voor terroristische misdrijven, stond Yassin M. al jaren op de OCAD-lijst, de lijst die potentieel gevaarlijke individuen monitort.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1799401 ... -extremist
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Molenbeek . . . Here we come

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Bekend kenmerk bij geboren en getogen criminelen:

Recidiveren
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Als een gek amok loopt en 'Allahl hakbar' roept, dan hoeft dat nog niets met de Islam te maken te hebben.
Als die dader ook nog een bibliotheek van honderden Arabierische boeken heeft dan zullen die ook wel niks met de Islam te maken te hebben.
Suspected Brussels Police Killer Had Hundreds of Islamic Books At Residence

The main suspect in an alleged terrorist attack that left one police officer dead and another injured last week in Brussels is said to have been in possession of hundreds of Islamic books.

Yassine Mahi, the man arrested for the killing of 29-year-old police officer Thomas M. in the Brussels area of Schaerbeek last Thursday, is said to have possessed hundreds of Islamic books in his home in the Evere area of the Belgian capital.

It is unclear whether or not the books contain extremist material as police have employed an expert to review the books and other documents but add to reports that the alleged Islamic extremist had yelled “Allahu Akbar” during the attack on the two officers, broadcaster RTL reports.

Prior to last week’s attack, Mahi is said to have gone to a local police station and stated that he wanted to carry out an attack but was sent to a physiatric hospital and was then released after leaving of his own accord.
https://www.breitbart.com/europe/2022/1 ... residence/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Yassine Mahi, die dodelijke terreuraanval pleegde op politieagenten in Brussel, is geen sukkel met psychologische problemen. Hij is duidelijk een moslimterrorist! Heel zijn familie deugt niet.

Moeder is ex-lief van een topterro­rist: hoe heel de familie van Yassine Mahi, die agent in Schaarbeek doodstak, balanceert tussen radicalis­me en instabili­teit
Yassine Mahi (32), die vorige week politieagent Thomas Monjoie om het leven bracht bij een mesaanval, zat op het snijpunt van radicalisme en geestelijke instabiliteit. En dat geldt blijkbaar voor een groot deel van zijn familie. Eén van zijn broers beroofde zich recent van het leven, de andere zou ook een extremist zijn geweest en zijn eveneens labiele moeder was ooit samen met een topterrorist die voor de jihad in Afghanistan stierf.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Pappa en mamma zijn neef en nicht? En beide zijn ook het product van huwelijken tussen neef en nicht? Al 5 generaties lang soms?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85751
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Ariel »

Opnieuw agent aangevallen in Noordstation in Brussel: “Agent kon wegvluchten om zichzelf in veiligheid te brengen”

Gisteravond is opnieuw een agent aangevallen in de buurt van het Noordstation. Bij een controle viel een man hem aan met een cuttermes. De agent kon de aanval afweren en raakte niet gewond.

Tijdens een actie rond gauwdiefstallen stootte een agent in burger omstreeks 20u55 aan de Rue du Progrès op twee verdachte personen. “Hij werd herkend als politieagent terwijl hij twee personen aan het schaduwen was. Hierop identificeerde hij zich mondeling als politieagent en wilde hij overgaan tot controle van deze personen”, aldus Willemien Baert van het Brusselse parket. “Eén van hen haalde onmiddellijk een cuttermes boven.” De politieagent kon vervolgens wegvluchten om zich in veiligheid te brengen. Hij riep versterking op waarna zijn collega’s de twee personen onmiddellijk kon arresteren. Niemand werd gewond.

De verdachten werden van hun vrijheid beroofd en verhoord door de politiediensten. “Een meerderjarige verdachte werd ondertussen overgebracht naar een gesloten centrum van de dienst vreemdelingenzaken”, aldus Baert. “De minderjarige verdachte, die het wapen had getrokken, wordt nog verhoord door de politiediensten en zal later op de dag ter beschikking gesteld worden van het parket. Het parket van Brussel werd van deze feiten op de hoogte gebracht en heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen waaronder analyse van de camerabeelden. Het onderzoek is lopende om de juiste toedracht van deze feiten te achterhalen.”De weerhouden kwalificaties zijn bedreiging door gebaren en zinnebeelden en dracht van een wapen door bestemming.

Mahi
Het is al de tweede aanval tegen politie in Brussel in korte tijd. Op 10 november werd agent Thomas M. neergestoken door Yassine Mahi (32) in zijn hals. Hij overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis. Zijn collega Jason P. krijgt een messteek in de linkerarm.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Agenten in burger hebben geen schiettuig? Dus ze moeten net als gewone burgers het vege lijf maar zien te redden door te vluchten? En 112 bellen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Molenbeek....Ga niet naar Brussel: blijf thuis!

Bericht door Mahalingam »

Vroeger was er een grapje:
"Hoeveel Belgen zijn er nodig om een gloeilamp te vervangen?"
Maar heden te dage is dat geen grap meer want dan zijn er gekwetste Belgen (zowel de Vlaamse als de Waalse variant).
En dan u de vraag (geen mop): "Hoeveel agenten zijn er nodig om een drugsdealer op te pakken ? ".
Agenten krijgen klappen van omstanders die arrestant bevrijden

Drie agenten zijn in Sint-Gillis bij Brussel gewond geraakt toen ze een drugsdealer probeerde te arresteren. Omstanders vielen de politie aan.

De feiten speelden zich woensdagnamiddag af op het Jaques Franck Square in Sint-Gillis, net buiten het centrum van Brussel. Een politiepatrouille hield een man op een scooter staande, een dealer die een grote hoeveelheid cannabis en cocaïne bij zich had.

Op het moment dat de agenten de dealer in de boeien wilden slaan, kwam een tweede persoon tussen. Toen de agenten ook die man wilden arresteren, verzette die zich. Hij viel de agenten aan, uitte doodsbedreigingen en riep naar omstanders om hem te komen helpen. Meerdere jongeren gaven gehoor aan de oproep. Het kwam tot een vechtpartij waarbij de politiemensen rake klappen kregen. Ook agenten van een tweede patrouille deelden in de slagen.

Arbeidsongeschikt


Door het geweld slaagden de dealer en drie andere betrokkenen erin om te ontkomen. De aanstoker die de omstanders opriep om de politie aan te vallen, kon wel gevat worden. Hij is ter beschikking gesteld van het parket.

De arrestant mocht na verhoor beschikken. ‘Hij heeft een rechtstreekse dagvaarding gekregen en moet zich op 3 februari voor de correctionele rechter verantwoorden’, zegt woordvoerster Willemien Baert van het Brussels parket. ‘Hij wordt beticht van opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent in functie en weerspannigheid.’

Drie betrokken agenten raakten gewond bij het incident. Ze zijn allemaal arbeidsongeschikt. De zwaarst aangepakte agent zou 28?dagen arbeidsongeschikt verklaard zijn, zo vernemen we van Sarah Frederickx, woordvoerster van politiezone-Zuid waartoe Sint-Gillis behoort.

Het Jaques Franck Square is dan wel een hotspot, maar dit is spijtig genoeg geen geïsoleerd geval’, zegt de woordvoerster. ‘We zien steeds vaker dat als politiemensen een crimineel willen arresteren omstanders zich tegen de politie keren en geweld gebruiken om de crimineel te bevrijden. We zien het ook bij huiszoekingen, daar moet vaak extra politiepersoneel worden ingezet om omstanders af te houden. Het is een heel spijtige evolutie.’
https://www.standaard.be/cnt/dmf20230106_95863784
Afbeelding

Het Jaques Franck Square: goed schootsveld. Maar hier wil je toch niet dood gevonden worden?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie